Information / Avhållsamhet

Har sett ett par program av Oprah där det handlar om hurvida föräldrar ska prata med, diskutera med, informera om eller upplysa om tonåringarnas utveckling, sex och onani.


Vad tycker du??





Jag anser att det är viktigt att redan från tidig ålder sätta sig ner och prata om vad som händer med kroppen då den utvecklas och blir till en kvinna/man. Det här med mens, nattlig utlösning, könshår, hår under armarna, skäggväxt, växande bröst, vad flytningar är, hur viktigt det är att tvätta under förhuden etc.

Jag anser också att information är viktigare än att predika om någon typ av avhållsamhet. "Gör det inte för tidigt eller innan du är redo!" Det funkar oftast inte. Speciellt inte om du inte talat tidigt om vad det handlar om. Och framförallt hur man skyddar sig för att minimera riskerna för eventuella dåliga konsekvenser.

Det är inte alla barn och ungdomar som fattar att man måste använda kondom för annars blir man med barn, eller att man inte har sex om man gör allt förutom att stoppa snoppen i snippan så att säga... Hur sätter man på en kondom? Vet ungdomar det??
Inte enligt den senaste statestiken där endast en av fem använder kondom.

Men sen handlar det även om vad sex är. Vad det kan göra med en människa. Hur det går till och varför man har sex. DET tycker jag är bland det viktigaste att lära min dotter. Att hon har kontroll över sin kropp och hon bestämer vad som ska göras med den. Och att man ska inte ha sex med någon om man själv inte vill det.


Nu blev det ett långt inlägg, men kortfattat så kommer jag ge min dotter all information hon behöver inför tonåren, onani och sex. Hellre att hon vet vad hon gör om hon nu skulle göra det innan hon "har åldern inne", än att man säger "gör det inte" och hon går ut, gör det ändå och skadar sig....

Ska man diskutera sex och samlevnad med sina barn och tonåringar? Till och med köpa kondomer, visa och förklara vad det innebär att ha någon typ av sexuell relation med en annan människa. Och hur gör man med onani? Pratar man även om det och om vad som sker med kroppen under tonåren??
Kommentarer
Postat av: Malin

Har faktiskt inte tänkt på de där. På hur man ska ta upp de och så där. Haft en känsla av att mycke av de kommer naturligt. Alltså att man pratar om de. Bella är redan fullt medveten om de där med flytningar och mens. Och varför man får de. Inte hur de I sig fungerar riktigt Men tillräckligt än så länge:) hon är även fullt medveten om att hon bestämmer över sin egen kropp. Snällt taffs och elakt taffs och att säga ifrån.

2009-10-24 @ 01:14:24
URL: http://mulllis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu