Det visste ni inte om mig.

Jag har sedan jag var liten varit väldigt intresserad och fashinerad av apor. Tror det började när jag första gången såg filmen Gorillas in the Mist med Sigourney Weaver i huvudrollen som den kända Dian Fossey. Jag var alldeles för liten för att få se filmen då egentligen, men jag förstod inte allvaret utan ville bara se på aporna.




Igårkväll såg jag den igen och det gör ont i hela min själ. Inte för filmen i sig lika mycket som för att det idag är samma problem som då. Utrotningen av alla aparter runt om på jorden är nära. Men det finns många som arbetare stenhårt för att förhindra det. Och det tycker jag är fantastiskt. Hur det finns så godhjärtade människor, som viger hela sina liv åt att hjälpa och ta hand om djur som vi andra bara tar för givet. Vi tar för givet att det alltid kommer finnas djur på vår jord, utan att tänka på alla skogar vi skövlar, souvenirer vi vill ha och all annan skit som går före vår jords överlevnad.

Ett program jag följt under lång tid är Monkey Buissness på AnimalPlanet, numer går det på National Geographic Wild. Det är livsverket av makarna Jim och Allison Cronin, och även om det idag bara är Allison kvar i livet så lever minnet av Jim kvar. Monkey World som parken heter ligger i Dorset och det är en plats jag bara måste få se innan jag dör. Idag har dom ca 240st primater av 15 olika arter och de flesta har räddats från grymma förhållanden. Dessa primater är skadade för livet och kan inte sättas ut i det vilda.



Jag brinner för apor och önskar att jag hade samma driv som människor personalen på Monkey world. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu