Bikini på barn.

Läste DETTA inlägg för ett tag sen och känner liksom henne. Bikini är inget för barn.

För att BARN har ingenting på sina överkropparkroppar att dölja.
För att BARN har likadana kroppar, förutom vad som finns innanför blöjan.  
För att BARN är känsliga mot UVstrålar och bör egentligen ha mer täckande dräkter på sig.
För att BARN bör inte ha några kläder på sig som det finns likadana på vuxenavdelningen. Visst finns det vissa kläder så som vanliga t-shirts, strumpor o badbyxor etc, Men kläder som bikini, halternecklinnen, kortkorta kjolar, tröjor med text som pimp på eller byxor med bitch på rumpan.... INTE OK!





Barn ska vara barn och inget annat. Vi ska inte klä våra barn som miniatyrer av oss själva, inte heller behandla dom som minivuxna.
Att komma med bortförklaringar som "men min dotter vill ha samma som mig" funkar inte. Får din dotter alltid som hon vill då? Dricka samma som du? Gå till samma ställen som du? Det finns ju en anledning till att vi först är barn och sen är vuxna.
Jag tror på att om man från början uppfostrar sina barn med inställningen att det ska vara skillnad på föräldrar och barn, så blir det inte så svårt att hitta motiveringar till varför ditt barn inte får dricka alkohol, ha vissa kläder, göra vissa saker etc....

Bara lite tankar så här på förmiddagen ;)
Vad tycker du?
Kommentarer
Postat av: Catarina

Jag pratade faktiskt med svärmor om just det igår.

Jag tycker det är vidrigt rent ut sagt.

Likadant med dom där byxorna som hade ett avtryck från en snusdosa på bakfickan.

Vad vill man sända ut för signaler?

Nä fy, låt barn vara barn så länge det bara går.



2010-05-15 @ 12:17:17
URL: http://catarinasjoqvist.blogg.se/
Postat av: Malin

Ja den där bikinin var väl kanske lite åt de extrema:) haha. Sånt är inte okej som med allt annat extremt.. Men bara för att barns kroppar är lika skulle jag inte enbart klä dem i badbyxor. Eller badtrosor då. Som de finns vissa som gör. Men jag tycker bikini är okej på barn dock inte små barn de ska ha mer på sig. Men lite större barn.. Och då ska den ju inte se ut så där.. Och jag tycker nog mina barn får klä sig precis som mig om de vill. Jag använder ju helt normala kläder. Varför ens sätta på sig något man inte tycker är okej att andra har? Och de får dricka precis allt jag dricker också. Som de kan se då, för man dricker inte alkohol inför sina barn. De går liksom inte ihop..

2010-05-15 @ 12:43:48
URL: http://mulllis.blogg.se/
Postat av: Angelica

Malin

Förstår inte hur du resonerar när du tycker det är ok att dina döttrar klär sig som dig. Du är ju inget barn och dom är inte vuxen. Det är skillnad på barn och vuxna både på kroppsformen och i sinnet....



Varför kan inte barnen ha bara badshorts? Det behöver ju de flesta för att inte bränna sig därnere och för att ev skydda en pool mot ex en bajskorv.

2010-05-15 @ 13:33:59
URL: http://aimeesmom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu