Min fina lilla gris

Det är så skönt att ha låtit mig själv släppa lite på "hysterin" att alltid vara med på allt... Tidigare har jag gjort om mina planer, räknat timmar, dragit mig i håret, haft ångest och kämpat för att kunna vara med på diverse aktiviteter.

Jag har kunnat brista ut i hysterisk gråt och andnödsattacker för att jag känt ångest över att inte kunna vara med på en fika eller fest eller vad det nu kan vara. Allt för att jag velat fortsätta leva mitt liv, även att jag fått barn. Jag har försökt göra detta för andra, inte för mig. För att andra inte ska tycka att jag blivit tråkig och förändrats.

Men så kände jag för ett tag sen att jag har ändå misslyckats med det. Finns ändå vissa som tycker att jag förändrats så mycket att jag inte är rolig längre... så då gick allt mycket lättare.
Nu säger jag bara ja till att följa med på fika, gå på en fest eller komma ner till stan om jag har tid och om jag inte behöver ändra i tidigare bestämda planer.

För om mina vänner verkligen älskar mig för den jag är, och för de val jag gjort iochmed att bli mamma - då kan dom också acceptera att jag inte kan leva ett "för-stunden-liv". Jag behöver planering och struktur. Jag behöves oftast dagtider att ses på och jag kommer ha med min dotter. Hon är en del av mig och inte ett tillbehör jag kan eller vill lämna bort hur som helst.

Kalla mig tråkig om du vill, men jag vet att jag har varit, är och kommer vara med på så mycket mer än väldigt många gravida, nyförlösta och småbarnsmorsor. Men det är bara för att ni betyder så mycket för mig. Jag bara undrar, betyder jag lika mycket för er? Även att jag blivit mamma? Eller har jag svikit er och blivit för vuxen? Kanske vill ni att jag ska vänta i några år och se om ni är intresserade när ni själva tagit steget in i föräldraskap....


det har hänt att du ibland inte kommit först...
det kommer inte hända igen.

Kommentarer
Postat av: Hella

Det stämmer så dant det du skriver. Jag tror alla "många" unga mammor som är bland de tidigaste i "gänget" att få barn, känner så. Jag kan fortfarande känna så och jag har två barn och är absolut inte ensam med barn längre. Men ändå blir vi oftast tråkiga och - Äh de säger ändå nej!, Jag försöker följa med på sånt jag vill göra(om man blir tillfrågad) händer att man glömms bort eftersom amn inte är med jämt. Men sen vill man inte samma saker längre heller har jag märkt. Jag har inte alls sug efter gå på en fest och bli skit full eller hänga på krogen en kväll. Sånt kvittar mej då är jag mycke hellre med familjen min <3

Men därimot uppskattar jag tjejfesterna hemma något fruktansvärt.. för då får jag vara bara Hella! :)



Men sen är det nog bara att de inte förstår, de vet inte hur det känns att ha en underbar liten krabat hemma som man väljer före allt annat. De förstår kanske inte att det behövs rutiner och "Ett famlijeliv".

2010-05-07 @ 09:14:27
URL: http://www hellagirl86.blogg.se/
Postat av: Kim

Gumman! Jag älskar dig även om vi är i enormt olika perioder i livet! Är vi inte alla det på ett eller annat vis?? Vi väljer våra vägar beroende på vad vi vill få ut av livet! Men bara för att jag e en strulande, vet inte vad jag vill, reser runt, singel, snurrig och rastlös tjej, så betyder det inte att jag även skulle vilja ha ditt liv gumman! Jag kommer dit, så småningom :D tills dess, får jag följa dig och din familj...och känna mig lycklig över att få kalla mig för din vän! Även om vi inte hörs ofta!

Massa pussar!

2010-05-07 @ 20:45:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu