Mellis

Idag har vi pratat om rutiner här hemma, hur nöjda och stolta vi är över att vi tidigt i Aimees liv började med rutiner. För allt! haha Med bra rutiner så blir barnet tryggt och säker i det vardagliga livet tror vi. Och vi har ju haft rätt när det kommer till vår lilla gris iaf ;)
Idag bestod mellis av russin, vatten och macka. Men igår var det en banan och ett äpple som slank ner i magen. 

  




MIDDAGAR:
Ända sen Aimee var bebis har hon varit med oss vid middagarna. Hon låg på en filt/satt i babysitter på köksbordet innan hon blev tillräckligt stor att sitta i egen matstol. Och alltid har det gått bra, för det är inget konstigt i vårt hem att vi äter middag tillsammans varje em/kväll - vid köksbordet och inte framför tv:n.

SOVA FÖR NATTEN:
Innan hon ska sova för natten har vi lite bustid tillsammans, sen varvar i ner i soffan med välling. (När hon var nyfödd fick hon ju bröstet/ersättning i flaska och somna i vår famn) Sen bär vi in henne till hennes rum där nallen, kaninen, filten och lillnallen väntar i sängen. Vi säger godnatt, pussas lite och så somnar hon själv i sin säng, vilket hon gjort sen hon var ca 9-10månader.

INGET SMÅÄTANDE:
När vi började med ersättning och smakisar för grisen, bestämde vi tidigt att det skulle ske på fasta tider. Det skulle även ge henne, förutom bra rutiner, en bra matsmältning iochmed regelbundna måltider. Hon har ju tack vare detta aldrig haft allvarliga diaréer eller förstoppningar och hon har inte heller behövt eller velat småäta mellan sina måltider. Man äter ju när man är hungrig, vilket man inte blir förutom vid sina mattider :)




Har ni några tips på bra rutiner? Hur man skapar dom och vad man kan tänka på?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu