Synd om ensambarn?

Argumenten är många och ofta hårda.
"Stackars ert barn som kommer växa upp ALLDELES ENSAM!"
"Stackars ert barn, hon kommer bara bli bortskämd."
"Stackars ert barn som inte kommer ha någon att leka med."
"Stackars ert barn som inte kommer ha någon att dela sorgen med när ni dör."
"Stackars ert barn som kommer vara ensam när ni är på semester."



Jag har självklart motargument ;)
* Man är inte automatiskt ensam utan syskon - det finns någonting som heter vänner, skolkamrater, kusiner, grannar.
* Hon kommer inte bli mer bortskämd än andra barn, för vi kommer inte köpa mer saker bara för hon inte har syskon. Kärlek kan man inte bli bortskämd med. Tid - ja vi kommer nog kunna ge henne mer tid än om hon hade haft syskon, men vi kommer samtidigt kunna ge oss själva som föräldrar mer tid till varandra.
* Samma svar som på första.
* Förhoppningsvis kommer jag och Joakim vara så pass gamla när vi dör att hon hittat kärleken, bildat egen familj och liknande så hon kommer ha ett så pass stort och tryggt kontaktnät med nära&kära att hon har många att trösta sig hos/dela sorgen med.
* Om vi åker på semester så kommer vi antingen försöka få med en kompis till henne eller åka dit där det finns barnklubbar eller liknande. Inte fan åker vi med ungen på semester utan att kolla upp barnaktiviteter.


------------------------------------------------------------

Ett syskon garanterar inte kärlek livet ut, för ett syskon väljer du inte själv. Den blir du tilldelad. Och det är inte med säkerhet att du kommer komma överrens med den, tycka om den, vilja leka med den eller liknande. Så oavsett om man har eller inte har syskon, så behöver man vänner.

Det finns många anledningar till att man inte "skaffar" fler barn än ett. Många KAN INTE få fler barn. Många har INTE RÅD med fler barn. Många har INTE TID med fler barn. Många VILL INTE ha fler barn.
Och om föräldrar inte har pengar, tid eller ork att ta hand om fler barn - hur kan det då vara "synd om" det första och enda barnet? Jag tycker det är mer synd om de barn som har arbetslösa föräldrar som hellre skaffade fler barn än skaffade sig en utbildning/jobb för att kunna ge en stabil grund åt första. För hur hade folk ansett att jag var som förälder om vi skaffat ett syskon åt Aimee förra året, när Jocke fortfarande var student och jag blivit uppsagd från TraffiCare?? Vad framtiden har att erbjuda de kommande åren vet vi inte, men vi vet att vi är mycket nöjda med vår familj på tre+katt. Och vi vill få igång vår ekonomi, vi vill få mitt företag att gå runt och hinna med att vara vi utan press.


Allas relationer med sina familjer är olika och baserat på olika bakgrunder, men ingenting garanterar att man kommer vara mer eller mindre ensam om man har eller inte har syskon.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för inlägget:) som du säger man får bara höra alla argument som är mot ensambarn, usch måste vi ens använda ensambarn? För dom är ju inte på långa vägar ensamma:) kram jenny

2011-07-07 @ 11:43:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu