Aimees rum 2.0

Vi har gjort om lite i Aimees rum. Eller rättare sagt möblerat om och tagit en av expedithyllorna från vardagsrummet in till hennes rum. Nu är vi ganska nöjda. Men tyvärr så är ju hennes stora muffinsform så jädrans stor och nästan i vägen! :/ Vi får se hur vi löser det.

Sen har jag en fundering på att måla en del av väggen till vänster med en härlig svart specialfärg, så det blir som en stor griffeltavla. Men risken med ett sånt projekt kan ju vara att ungen ritar på alla väggar förutom på den svarta där det ska vara okej att rita... om ni förstår vad jag menar ;) Ska prata med fadern till barnet om detta också, tycker han om idén - då kör vi!
Sen kan jag känna lite, att skit samma om det blir lite kritsträck på hennes väggar.



Detta är ett glatt barnrum. Precis som det "ska" vara. Färger och leksaker för ett barn.  


Jag kan bli så ledsen när jag ser hur så många föräldrar kämpar för att få iordning ett "fint" barnrum med stilrena, dyra märkestapeter efter sin egna smak. Hur allt matchar och står på ett visst sätt. Hälften av sakerna är inte lekbara och i porslin med "gulliga" tryck på.  
Har aldrig förstått det tänket alls, hur man hellre inreder och fyller sitt barns rum med sin egna smak (och inredningstrender) än efter sitt barn och dess behov till lek, harmoni och utveckling.  

Jag tänker alltid till ett steg längre när jag köper saker till Aimees rum. Är detta okej att hon leker med? För om det inte är okej att barnet leker med något, så borde det väl inte finnas tillgängligt i barnets rum?





Det finns lite av varje i detta hörn.
Förvaringsburkar/lådor, vilda djur, bilar, tågbana, klossar, spis, plastmat, kastruller, figurer. På expedithyllan ligger hennes mobiltelefon, som hon oftast ringer till farmor med.
I muffinsformen finns alla kramdjur, kuddar och liknande.





I bokhyllan står böcker, pussel, duplo och bowlingsetet med djuren. Dockvagnen, med dockan som fortfarande inte har något annat namn än "gockan", har parkerats mellan bokhyllan och garderoben av mamman, annars kan den stå lite varstans i hemmet.

Uppepå garderoben finns en fotboll som inte är tillåten att leka med inomhus, plupparna och playdoo-leran. Dessa tas fram då och då, med föräldrars närvaro - så ni behöver inte vara oroliga.  

Mitt i rummet står den übersnygga scootern aka gunghästen.




Nyligen inköpta klossar med bokstäver och siffror på. Övar med bokstäver gör vi när Aimee själv vill och tar fram klossarna. "Aimee skjiva", säger hon och vill då att vi tar klossarna med hennes bokstäver, ställer fram och bokstaverar dom för henne.





Igår bestämde vi att hennes kritor, pennor och alla ritblock ska få vara i hennes rum. Så de får stå på det lilla bordet. Förut har de stått tillgängliga för henne, fast i vardagsrummet.

Förut satt vi och ritade, men hon blev tydligen trött på det fort för helt plötsligt målade hon inte längre byxorna på Tommy i Pippi Långstrumpblocket - utan Simbas pappa hoppade upp på bordet och kramade giraffen! haha Fantasin är det iaf inget fel på hos grisen :)
Kommentarer
Postat av: Elin

Vilket härligt inlägg! Men jag önskar mig en lista på var sakerna är köpta, speciellt väggdekoren och skotern! :)

2011-11-02 @ 16:48:27
URL: http://koiruliini.se
Postat av: Angelica

Elin Tack! :) Vad kul att du gillade inlägget. Hoppas jag "hjälper" dig lite med listan nedan...



Mycket av sakerna är ju presenter. Skotern bland annat. Ska kolla med svärmor :)



Väggdekoren(men den finns säkert på fler sidor): http://www.babyfrog.se/fantasitradmegavaggklistermarken-p-942.html?cPath=80_115



Mattan, lilla bordet, expedit, garderob, säng, bookhylla(som var skötbord förut) - IKEA



Den stora muffinsformen; http://www.inreda.com/showProductsDetail.asp?pID=13718&cID=9&agrID=



Förvaringslådorna med lock, bokstäver och mönster på, bowlingsetet, briolådan med klossar - Ullared.



Andra affärer på nätet som jag shoppat hos:

http://www.e-leksaker.se/se/

http://www.lajbansson.se/

http://lekmer.se/?gclid=COfbhbSBmawCFYPwzAodnFxbPA

2011-11-02 @ 23:36:37
URL: http://aimeesmom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu