Pratmaskin

Någon som vet hur man avprogramerar en 2-åring?
Aimees utveckling går i rasande fart och hennes tal är(enligt mig) nu lite väl utvecklat och framåt. Hon inte bara säger saker som hon hört någon annan säga, han säger sakerna vid rätt tillfälle - alltså att hon inte bara upprepar allt man säger. Hon vet följden av en handling och hon är väl medveten om vad saker och ting betyder.

Det är ju på gott och ont att hon pratar så här mycket. Det blir "svårt" för andra(och ibland även oss) att behandla henne som just en 2-åring. Men hon kan numer säga vad som är fel om hon blir ledsen. T.ex "mamma. Ont i magen. Bajsa nart".


Jag är ju dock inte så förvånad över att hon snackar som en tok. Hon har ju en morsa som maratonpratar varje dag och för att få en syl i vädret måste man upp på min nivå eller förbi ;) hahaha Sen har vi alltid kommunicerat och pratat här hemma. Kollat på tv, läst böcker, sjungit etc. Någonstans hade jag ju hört att det stimulerar barnen om man pratar med dom, även när de är spädbarn och bara ligger där bredvid när man viker tvätten. So I did it! :)


Just nu sitter jag i köket med en kopp kaffe medan Pappajocke sitter med fisen i rummet bredvid och läser i de nya böckera vi fick hem igår. Och det blir mycket roligare nu för tiden att läsa bäcker med henne då hon är mer med i att läsa och kolla i böckerna och inte bara bläddra ;) För ärligt talat så har hon tyvärr inte haft något större intresse för bäcker, därav har vi inte köpt så många nya då många har tagits sönder här hemma.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ni får komma hem till oss nån dag kan flickorna leka och prata av sig och du kan ju försöka knäcka mig i att prata mest;)

2011-09-11 @ 13:50:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu