Sommarbesök

I några dagar har jag sett vårt lilla sommarbesök, men inte släppt ut den. Vet inte varför. Kanske för att när jag sett den har jag gjort något annat och sen när jag kommit på upptäckten igen så har den flyttat på sig. Men ikväll fick den flyga ut igen....

Fina nyckelpigan då!!! (ja... det är lite katthår och smulor på duken... haha)
 

Hösten är här

Och då kan det se så här vackert ut när man tittar ut genom fönstret....

Gammeldags?

Ibland känns det som om jag är gammeldags när det kommer till barnuppfostran och föräldraskap... som det här med amning. Vilket j*vla stohej det blev iochmed mitt inlägg i gamla bloggen! Hade inte den blekaste aning om att det fanns mammor som inte ville amma! Trodde nästan att det var lite utav en "självklarhet" att man ville mata sitt barn på det sättet. Eller iaf försöka/testa innan man gjorde annat.

Och det här med barnvagn. Jag skrattade förut åt vissa barnvagnar då jag inte förstod hur man ville ha någonting som såg ut att vara en dockvagn i plast eller utan underrede för shoppingkassar och dyl. Vissa barnvagnar man ser på stan, tycker jag, ser inte ens barnsäkra ut. Som om den skulle kunnavippa eller blåsa omkull för minsta lilla....
Vi köpte en stor stabil vagn fast "i tiden" enligt mig och den är helt underbar! Visst tar den lite plats, men min dotter ligger skönt, dden rullar mjukt och svänger bra.
Dessutom är den inte i närheten så låg som allas andra = min långe man får inte ont i ryggen av att böja sig ner hel tiden.

En annan sak jag hört massor om, är alla metoder hit och dit. Den ena "professorn" efter den andra har hittat det bästa för alla barn vad gäller sömn, mat, magmassage, amning, närhet etc. Vad hände med att lära känna sitt barn? Vad hände med att förlita sig på sin egna förmåga som mor till sitt barn?

Sprutor

Ingen sovmorgon som vanligt då det står i kalendern att vi ska vara på BVC kl09.00. Dags för vaccination. En spruta i varje lår. Och jisses vilket skrik som kom ut ur min lilla tjej! Men jag höll mig lugn och det tog inte lång tid innan även Aimee var det igen. Nu ligger hon bredvid och skrattar åt lille Skutt.


Utöver sprutorna var det den obligatoriska vägningen och mätningen.
FÖDSEL:
3670g
50cm

3 MÅNDER:
5860g
60,5cm


Och sen så visade jag stolt hur min dotter vill stå upp och är väldigt stabil. BVCsköterskan blev nog chockad först och trodde inte det var så bra. Men så visade jag hur hon tar spjärn med fötterna när hon sitter upp. Sköterskan var nog varken för eller emot....


Det lilla plåstret på höger lår!

Hon gillart!

Nu börjar vår älskade katt Daisy börjat "komma tillbaka" till oss när vi sitter i soffan. Och även om vi har Aimee i famnen så vill hon ligga där! Känns underbart!
Hon kommer gärna smygandes och försiktigt, tittar lite försynt upp på oss och väntar på ett ok. Sen lägger hon sig ner och spinner!

Älskade kissekatt!! 
 

När min karl kom hem....

 så gick han till kylen för att "kolla" på HelloKitty huvudet i choklad som jag testat göra till tårtan. Eftåt gick jag in dit för att hämta mjölk.....

På middagsbordet

Kan det bli mer Husmanskost än så här?
Kokt potatis, stekta köttbullar, brunsås och svartvinbärs gelé med ett glas kall mjölk. Sen får man inte glömma bort knäckebrödet för lite extra tuggmotstånd.  


Seriestarter!

Jag erkänner. Jag är en tvnörd och följer nog det mesta i serieväg. Och även om jag inte följer vissa så har jag en förmåga att veta vad som sker i dom ändå ;)

Imorgon börjar Grey's Anatomy.
Ska Meredith och Derek  gifta sig? Överlever Izzie? Överlever George?


Tisdag nästa vecka börjar Desperate Housewifes.
Ska Lynette verkligen ha tvillingar? Hur kommer Gabrielle takla tonåringen i huset? Vem gifter sig Mike med?


Andra serier och tvprogram som börjar inom kort är:
Ugly Betty, Arga Snickarn och Gossip Girl.

Chocolate Hello Kitty

På söndag är det dop för Aimee. Prästen i Johannelundskyrka ska skvätta vatten på hennes huvud och välsigna henne.
Vi är inte kristna, troende eller så... MEN detta är en ritual och en tradition som jag vill föra vidare. Sen så skadar det inte att ha "Guds välsignelse" om Aimee skulle finna Jesus senare i livet =)

Hur som helst så har jag bakat närmare 300kakor redan. Ja, jag är en bullmamma! Och nu har jag även börjat förbereda inför tårtan. Den obligatoriska doptårtan, som dessutom ska räcka till 50pers =/
En vanlig hederlig gräddtårta med en HelloKittyuppepå!

Jag hade tänkt göra på detta sätt: (Och visst fan blev det kanonbra! Så den riktiga som ska hamna på tårtan görs på lör)


Först ritade jag upp en HelloKittymall på ett bakplåtspapper:


Sen smälte jag mörk blockchoklad i ett vattenbad:


Efter det fyllde jag upp min spritser och spritsar längs med mallen. Tjock och sammanhängande så den inte går sönder när den tas bort från pappret. Sen in i kylen över natten så chokladen stelnar!
 

På middagsbordet

Kyckling alá Ankan och Ris.

* Skär kycklingfilé i mindre bitar och lägg i ungssäker form.
* Blanda 3dl creme fraishe och 2dl grädde med en skvätt soja och krydda med salt, svart- och vitpeppar. I med lite Maizena och riven ost.
* Häll över kycklingen och riv lite extra ost över allt, in i ugnen på ca 200grader i 15-30min. Beroende på storleken på kycklingen. (Är du osäker så ta ut en bit och kolla så den är genomstekt)
* Mät upp och sätt igång ris efter paketets anvisningar.
* Vanligtvis är ris och kyckling klara samtidigt.


Så här kan det sedan se ut hemma hos oss

GRATTIS Aimee 3månader!!

Tiden rinner iväg så snabbt att jag ibland känner det som om jag inte kan andas.

Hur ska jag hinna förbereda mig inför första gången du kommer hem med ett blödande sår på knät?
Hur ska jag hinna lära mig att kunna hjälpa dig med dina läxor om divition, grammatik och allt annat jag glömt sen jag själv gick i skolan?
Hur ska jag hinna förbereda mig inför vårt första riktiga gräl? Och hur ska jag då veta vad jag ska säga för att vara den vusna av oss två?


Du kom som i en virvelvind. Du får mig att stanna upp i mitt liv och tänka på vad som egentligen betyder någonting. Du är den jag älskar allra mest. Du är den som ger mig en riktig mening med livet och som får mig att fundera på vad jag vill göra med resten av mitt liv.

Inga beslut jag tar gör jag utan dig i åtanke. Inga beslut gör jag utan att fundera på vad det ger oss i längden. För dig och mig. För dig och din pappa. Han som jag älskar näst mest! 

Hormoner från helvetet

Jag har inga problem med att säga vad jag tycker, vad jag känner eller vara ärlig om mitt liv. Jag har heller inga problem att berätta om det som inte riktigt är en dans på rosor när det kommer till graviditet och barn...

För det första:
INGENTING är vad du tänkt dig.
INGENTING är som andra har haft det eller har det.
INGENTING känns som man vill att det ska kännas.

För det andra:
Det sker saker med ens kropp man inte trodde var möjligt och som ingen har berättat kan ske.
Om du tror du är förberedd, släng dig i väggen. Det går inte förbereda sig för detta.
Stålsätt dig inför vad som komma skall och tänk dig värsta scenario så kanske det inte blir så jobbigt i slutändan.

För det tredje:
Vad andra säger, ta det med en nypa salt. Du är en egen individ med egna erfarenheter och värderingar. Dessutom så fungerar din kropp inte som någon annans kropp och det du upplever som jobbigt, kanske en annan tyckte vad bra.
Jag var en av dom där kvinnorna som hade en önskan om den där dansen med rosor. Att jag skulle gå upp några kilon, men stråla!
Men icke. Jag fick bli en kvinna som gick upp 26kg, sprängstora bröst, hormonfinnar, flottigt hår och med ett humör som kunde få vilken överste som helst att bli rädd. Dessutom så fick jag nog varenda symptom för graviditet som finns. Kolla i en uppslagsbok och det var en bild på mig.....
Flytningar, illamående, trötthet, acne, flottigt/stripigt hår, ont i höfterna, cravings för snacks, förstoppning, gaser i magen, svullna bröst(ökade ca 4ggr i storlek), svullen kropp överlag, vattensamling i hela kroppen, ökad skostorlek.....Innan graviditet och i slutet av graviditet:


En ängel

Det är som om jag dött och hamnat i himlen ibland. Som om jag fått vakna upp och se en ängel mitt framför mina ögon. En leendes ängel med tindrande ögon och en änglasång som kommer från den finaste munnen man kunnat skåda.

Sen så finns det ju också de dagar då det känns som om jag inte ens är i närheten av att ha en ängel i mitt liv. Bara en liten djävul som inte vill att någon ska ha det bra här i livet. Ett skrik som min lilla har är inte från denna värld....
Jag vet att det är hennes sätt att kommunicera och att hon inte mår dåligt. Just därför tror jag att det bor en liten djävul i hennes änglaliknande utseende =) Hon är väl medveten om vad hon gör tror jag! haha


Aimee Elvira Maria.
Du är mitt barn från himlen. Min ängel jag älskar allra mest.
Tack för att kom till oss.
Tack för att du skänker oss kärlek och glädje i våra liv.


Det nya livet

Jag har sedan tidigare bloggat, men kände att det var dags för en nystart. Imorgon blir min dotter Aimee tre månader och om en vecka ska vi ha dopet.

Från att ha varit en provocerande och outspoking partybrud så är jag nu en sliten småbarnsmorsa med ca 15kg övervikt. Jag ser varje dag som ett nytt äventyr då ingen dag är den andre lik. Det är som om vår klocka inte längre har visare. Men det gör mig ingenting för jag lär mig någonting nytt varje dag!

 

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu