Inskolningsschema

Igår med posten kom papper från Aimees förskola. I kuvertet låg hennes inskolningsschema för hösten! Gissa om det hela blev mer verkligt för oss nu.... Den fjärde augusti börjar hon. Helt otroligt vad fort tiden går.
Men jag tror att det kommer bli kanon. (Även om jag fortfarande helst velat ha henne hemma i 1,5år.)Nu kryper hon omkring på golvet bland alla leksaker, eftersom att hon inte ville somna i min famn. Trött är hon dock ;) Sov väl inte så bra inatt. Hon vaknade nämligen runt 04-tiden inatt igen! Vet inte vad det är! Hon som sov så bra i sitt rum hela natten.
Hoppas det är en period hon går igenom.


Själv dricker jag kaffe och längtar tills ikväll när det är barnfritt och mys med min älskade man som endast finns på schemat! ♥

Utan strumpor och skor...

Hemma vill Aimee inte ha strumporna på sig alls längre. Av åker dom fort, när man satt dom på fötterna. Men jag vet att min unge inte är så värst speciell. Detta är, vad jag hört, bland de vanligaste fenomen hos småbarn! =)
Andra vanliga fenomen som inte gör min Aimee mer speciell än andra; hon vinkar tillbaka när man vinkar åt henne, hon härmar sina föräldrar på både ljud och ansiktsuttryck sen är hon väldigt kittlig under armarna. hihi


Fast nu är hon mestadels gnällig och svårsövd om kvällarna. Sover mer eller mindre oroligt gör hon också... Oftast kommer gråtattacker i samband med mat så vi är ganska säkra på att det är nya tänder som är på gång. Än så länge ser vi dock inget, så vi får väl se hur det ser ut i munnen framöver.

Nu ska jag fortsätta med maten!
Ungsrostade rotfrukter, stekta kotletter och lite creme fraich sås :)

Jag VANN

"Frågar man inget får man ingenting veta" - heter ju ordspråket. Jag har ett eget...

"Tävlar man inte kan man ingenting vinna" ;) Och nu har turen fallit på moi! SWEET Speciellt nu i sommar med en liten gris som ska bli ett år. Detta var perfekta vinsten för en småbarnsmorsa. Och den kommer hamna under vagnen.

TACK till Kickens mamma för denna fina vinst!


Börjat med mat igen


Under en vecka har jag ju ätit/druckit Nutrilettes Shake fem gånger om dagen. Klockan 9, 12, 15, 18 och 21. Detta är numer mina mattider och det gör min kropp välmående. Så igår såg min dag istället ut så här;
Frukost kl.9, shake kl.12, banan kl.15, middag kl.18 och skahe kl.21. För jag vill inte chocka kroppen med att bara äta flytande och sen BANG på med vanlig mat igen!

Det var längesen jag mådde så bra som jag gör nu. Min kropp har ju tidigare inte fått i sig alla näringsämnen som den behövt så detta var en bra kur för mig.
Nu gäller det bara att kämpa på med att äta mer grönsaker och frukt. =) Med stöd från nära och kära tror jag det kommer gå bra.


Jag har ju minskat lite mer i midjemåttet... Från 90cm(20april) till 82,5cm(28april). Jag är på rätt väg och är säker på att detta kommer göra mig och min familj gott.

Böjveckseksem!!!

UPDATE! Jag har tydligen inte alls lyssnat på doktorn... Det heter BÖJVECKSEKSEM! hahaa
Så nu verkar jag ju helt bakom flötet i resten av inlägget ;)   (men den bjuder jag på)
Så har ungen fått blöjkantskseksem. Men inte vart som helst inte, nej tydligen kan ungar även få det på andra ställen än vid blöjan och kanten....
Vår lilla Aimee har det i knävecken, på benen, på magen etc... Inte kul alls. Små torra fläckar som vi föbrilt smörjer in. Som tur är, så tycker Aimee varken att de kliar eller gör ont.
Fick det idag iaf bekräftat att det var just detta när vi klämdes in på snabbesök på bvc. 

Annars har dagen bjudit på babycafé, bus, promenad med Malou&Stella, matlagning och tvättstugan. En precis lagom härlig dag, trots regn. :)


Längtar till fredag. Då är det Valborgsmässoafton och vi är barnfria. Mamma-Pappa-Mys hela kvällen utan speciella planer. Bara vi. Bara oss och kärlek. Såna kvällar blir det ju inte så ofta, detta kommer bli andra sen Aimee kom. Man tar dom gärna förgivet när man inte har barn, så vi kommer njuuuuuta!!

Två nappar

Detta är anledningen till att Aimee bara har två nappar. En napp hemma och en i snöre när vi går hemifrån.

Grattis Aimee 10månader!

♥ Idag är det tio hela månader sen Aimee kom till världen ♥

Kan knappt tänka mig att hon ska fylla ett år om två månader! Det var ju som igår hon kom!! Tiden bara rusar förbi, men jag njuter nu av varje sekund jag har med min dotter. Det var inte så jobbigt i början, men runt 2-4månader kändes allt väldigt jobbigt.

Det bästa just nu är när hon ler på sitt finurliga vis och tittar mot en med sina blåa ögon. Hela hon liksom utstrålar så mycket lycka och kärlek att jag blir förtrollad. UTAN att det blir cheesy och påklistrat ;)
Sen är det fantastiskt att se hur självständig och trygg hon redan nu är, speciellt när det kommer till andra människor. Hon har inga problem att vara i någon annans famn eller att busa med andra människor. Det betydet massor för mig kan jag lova!

gnälliga toner

Aimee har hittat ett väldigt gäll och hög tonart i sitt gnäll.... men vi bara skrattar åt henne! haha Det är så kul att se hur hon utvecklas och hur hon förstår massor! Och nu är hon ju som sagt inne i en period som hon testar sitt gnäll, kollar hur långt hon kommer med det och vad hon kan få ;)
Söt är hon iaf!

Hon gör ju en liknande grej när hon vill att man ska busa med henne léller jaga henne när hon kryper. Helt otroligt vad dom förstår när dom är så små! Här går det inte luras inte!
Men jag är så lycklig att det inte går att beskriva. NU kan jag för första gången njuta av varje minut med min lilla skitunge faktiskt. I början var mest jobbigt och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Men nu vet jag vad hon vill, när hon vill det. Jag känner henne, vet hennes rutiner och kan hennes kroppsspråk.Åka vagn är bland det roligaste som finns!

Måndagen idag som gått

Idag har vi varit i lekparken! Blev inte så mycket mer än fika och gungning, sen var mammaAngelica tvungen att gå till bibblan. Nu är ett möte inbokat med Nyföretagar Centrum i maj! Känns bra att få sitta ner med en rådgivare och gå igenom affärsidé och plan!


Nu myser vi i familjen med lite kaffe. Imorgon väntar ett besök hos banken och sen ska jag och lilltösen busa med tantLundis och tantJessica. :)

Dömande.

Jag blir glad av att höra vad folk tycker om mig - För det får mig att utvecklas och förstå mer! Att utvecklas är ju bra! Men sen blir jag ju samtidigt ledsen när folk tycker att jag är elak eller liknande, för ingen vill väl bli kallad det?  (men vill påpeka Catarina att jag inte tar illa vid mig av din kommentar - tvärtom!)

Hur som helst.
För att utveckla förra inlägget lite mer, min tanke bakom alltså....

JAG tittar ofta på det jobbiga, negativa och dåliga med saker som sker. Inom allt! Och det är hon mig själv en mycket dålig egenskap och jag slår ofta ner mig själv innan någon annan hinner. (kanske är det för att just slippa höra någon annans negativa åsikter om en sak) Och det ska jag nu försöka sluta mer.

JAG ska tex sluta gnälla så mycket över min vikt - istället ta tag i det hela och börja motionera mera och nu är jag ju dessutom på en diet.
JAG ska sluta gnälla över min ekonomi - istället ta bort lite utgifter för att ha råd med annat, ta ett extra jobbpass och ha fredagsmys en annan veckodag eller liknande.Det här med arbete.
Att flytta till ny stad för att få jobb är självklart inte lätt.
Och det har jag inte menat på. Jag har heller inte menat på att vem som helst kan flytta 30mil. Och jag vet att ALLT blir svårare när man är två och/eller har barn. Jag tänkte bara utifrån mig själv och min lilla familj. Att vi kanske måste flytta på oss när Jocke är klar - VEM VET om det behövs byggnadsingenjörer i Linköping när han är klar? Och då får jag ställa upp och flytta med eller så kanske han får veckopendla.
MEN vad jag menade var att ibland måste man kanske se utanför sin box för att se möjligheter.

Mitt förra inlägg handlade ju om att JAG gör en rannsakan i MITT liv, mina intressen, min framtid, mina planer, mitt jobb, mina vänner, min fritid, min kost, min kropp, mina rutiner etc etc
Och nu ska jag försöka jobba på att se saker från ett annat perspektiv - att ingenting är omöjligt. (lite extra jobbigt kanske, men ibland är det värt lite extra jobb om man vill ha sin dröm nådd)

Större badkar

Det händer massor massor massor just nu och jag bara ler. Visst har jag diverse störningsmoment i livet, men vem fan har inte det? Och vem fan mår inte dåligt ibland? Det blir väl liksom inte mer synd om mig för det?

Nej!
"Tycka synd om mig"-folk, har jag inte mycket till över för
. Tycker att det finns inte mycket här i livet som är omöjligt eller som inte ger något positivt. Sluta sitt inne o gnäll eller anse att andra ska hjälpa och ta hand om dig. Gör det själv! Sträck på dig och gör något åt saken istället.

Har du dåligt med pengar? SPARA in på onödiga utgifter som hobbys, sportintressen, äta ute etc. Ibland räcker det att spara en månad...
Har du inget jobb? KOLLA utanför din hemstad eller tom utanför ditt län. Ibland måste man flytta/pendla för att få möjligheter.
Har du för mycekt fett runt magen? GÅ UT och rör på dig då. Eller dra ner på kaloriintaget.
Har du ont? PRATA med en läkare som kanske har ett svar på varför och hur du kan åtgärda detta.Själv har jag ju fått reda på att jag kommer bli "utkastad" iochmed att mitt hus ska byggas om/renoveras upp till ett 55+ boende och i den kategorin faller ju inte jag och min karl med barn liksom. MEN detta ska nog ge oss mer möjligheter!
Vi kan ställa krav på likvärdig lägenhet. Balkong, hiss och badkar etc. Och när man talar om badkar så finnsd det ju ingen möjlighet att få mindre än vad vi har idag. Som min svärmor sa "Se det positivt Angelica! Du kanske få ett större badkar!" Och ja. Det kanske jag får. Så från och med nu, ska jag bara tänka på de positiva sakerna som kan komma ur att vi måste flytta!

Ont i magen

Inatt fick min älskling någon typ av kräkattack och vi vet fortfarande inte om det är magsjuka eller matförgiftning... ska ju åka ut till mina föräldrar idag! Nu vilar han med vår dotter och katt i soffan. Får se hur han mår om ett tag, annars får vi skjuta upp det.

Själv har jag den där veckan och mår väl inte tipptopp heller. Ska väl inte klaga egentligen. Mår super annars ju! =) Tror på denna nystart och att våren är på väg.

Nu ska jag dricka lunch!
Hoppas ni får en härlig söndag!sötnosen efter ett bad :)

JobbaJobbaJobbJobbJobb

Igår ringde chefen. Två gånger faktiskt. Så är det väl när man är populär! (eller så är det många som vill vara lediga) ;)
Så nu sitter jag här på jobbet. Känner mig mer sliten än vanligt under nattjobbet, MEN det kan ju ha att göra med att man inte ätit som man brukar... haha Men det går fortfarande bra och jag är helnöjd med mig själv. (om man får säga så)


Dagen spenderades med massor av mys, prat och skratt hos min finafina vän Jessica och hennes Petter. Fick se färdiga tvättstugan och jag är mäkta imponerad kan jag lova! Tänk om man själv kunde få den ;)
Aimee var nog två minuter hos mig, annars är hon bara hos Jessica - hennes favoritperson kan jag lova! Och det gör mig glad. TACK för att du är du älskade vän!


Funderar på att köra på ett par dagar till med pulverdieten. Det rullar på bra och jag känner att detta fungerar. Får se hur jag gör.
Annars så vägde och mätte jag mig ju igår.
-2 kg.
-3 cm runt mage och midja.


Sov för länge idag...

Igår fikade jag med mina tjejer. Lika trevligt som vanligt med massor av prat och skratt. Men kan inte låta bli att fundera på hur olika vi fungerar beroende på hur många vi är när vi fikar. Ju färre desto mer "in-på-livet-samtal" blir det ju. Kan väl känna att ibland blir det lite "ytligt" när man är så många.... blir väl lätt så när det är många som ska ha ordet och samtalsämnena flyger i luften och då glöms vissa bort och andra blir inte färdiga.

Ett av samtalsämnena var iaf ang mitt inlägg om att "dumpa en vän"....
Vilket jag försökte förklara så gott jag kunde....
Hur som helst så är jag inne i en liten rensning i mitt liv! Jag går ju inte bara igenom den här pulverdieten under fem dagar, det handlar om att förändra mitt liv. Må bättre Fysiskt och Psykiskt. Jag har så mycket saker och människor i mitt liv som bara tar energi utan att ge något tillbaka. Nästan som störningsmoment som jag egentligen inte behöver. Därför är det dags att rensa ut och fokusera på det som är bra och det som ger mig något i livet ♥
Vad tycker du om att rensa i livet, inte bara garderoben?

Utkastade

Så ska man bli utkastad från huset. Tydligen ska de göra om vårt hus till 55+ boende = Om ett år måste vi ha flyttat. Typ.
Det är än så länge den info vi vet om. Men den 4maj ska vi på möte med hyresvärden.

Skapligt störningsmoment nu när vi trivs så bra! crap!
UPDATE:
Jag har nu ikväll mailat hyresgästföreningen för att få veta lite mer om våra rättigheter. Kan vi kräva nytt boende och vad vi ska ställa för frågor på mötet.

Nu finns det ju inte så mycket att göra innan mötet. Lovar att uppdatera igen då!

HÅLL TUMMARNA FÖR ATT DET LÖSER SIG BRA FÖR OSS!!! :)

Pulverdieten dag II

Idag har jag ännu bara ätit frukosten(alltså en påse). Men det går bra! Kan dock redan nu erkänna att jag dricker kaffe ändå, annars skulle jag inte orka med... Och igårkväll kompletterade jag middagen med en banan.

Det är faktiskt inte alls svårt att dricka! Men visst känner jag av att jag inte får i mig lika mycket som jag är van med, dock får jag i mig mer näringämnen av detta än av min vanliga kort - jag äter ju inte grönsaker alls... Men Jocke är med på att tvångsmata mig med det efter denna period ;) hahaha
Jag ser detta som en rivstart/spark i baken. Och det känns bra.Idag är det minst lika dåligt väder som igår och jag blir(som säkert som så många andra) lite nedstämd. Men har så mycket skoj att se fram emot att jag ska skita i blåsten som viner och regnet som slår mot fönstret!! =)

Kvällen bjuder på fika med mina tjejer,
morgondagen med mys hos Fia med lilla Tuwa,
lördag ska ut o inspektera altanbygge och Jessica & Petter,
söndag ska vi ut till mina föräldrar,
måndag ska vi leka i lekparken med några mammor och deras bebisar,
tisdag är det möte på banken
Och på Valborgsmässoafton är vi barnfria för att komma ut o vara som folk, jag och min älskade Joakim ♥ Dagen efter är det jobb som väntar och då har vi gått in i majmånad!

Funderingar....

 • VEM är Nathalie som Ola sjunger om i sina låtar?
 • Varför är det ingen som talar om Tele3-fåret som är i 3s nya reklam??? Har dom gått ihop och gjort denna tillsammans eller är 3 ute på tunn is?
 • Hur kommer det sig att man bajsar, trots att man bara dricker flytande diet?
 • Är det verkligen fördomar man har, när de besannas gång på gång?VEM HAR GJORT DENNA REKLAMFILM OCH varför tolkar jag det som om denna "målare" jobbar som giggolo för den gamla tanten??? 
Förstår du vad dom menar???

NaturNes

Jag som buzzador har nu fått chansen att låta Aimee smaka på Nestlés nya fruktpuré Natur Nés. Och O'boy vad hon tycker om det! Grinar lite varje gång det tar slut i burken ;) Passar väldigt bra i den hemmagjorda havregrynsgröten.

Eftersom att den är från 8månader, så har den mindre bitar för att hon ska arbeta på att tugga. Men bitarna är inte för stora eller hårda att de kan sättas i halsen. Men det mest positiva enligt mig är att alla frukter ångkokas, och de ångkokas dessutom var för sig just för att de ska få behålla sin smak allra bäst.

Vi gillar den skarpt här hemma och även de ungarna som fick smaka på purén idag på babycafét. =)

 


Ett extra plus är de små plastburkarna som, snålmorsan, kan spara på och återanvända!Om du är intresserad av att bli medlem klicka på länken nedanför och om du vill ge mig en extra poäng så skriv med mitt användarnamn "Angelica85" :). Där kan du registrera dig och klicka för vilka typer av intressen du har och utifrån dessa få hem prover av nya produkter!


BLI EN BUZZADOR

Angående dieten

Som jag skrev i förra inlägget;
"DÅ hoppas jag inte bara på en viktminskning, utan att jag fått in en bra matrutin och att magen krympt så jag blir mätt på en lagomstor portion!"Grejen är den att jag är 160cm lång och väger 78-80kg. Det är närmare 20kg övervikt och ett BMI på 30 - JAG ÄR FET. För mitt BMI är korrekt eftersom att jag inte har någon speciellt större muskelmassa eller andra grejer som kan påverka mitt BMI.

Jag har det problemet att det finns inget stopp i mig. Jag kan äta lika stora portioner som min man som är 190lång och väger 90kg! Det är inte bra. Jag har dessutom inga bra rutiner på maten och med denna diet hoppas jag på en förändring på det planet också.

Jag är väl medveten om riskerna, men iochmed att jag har närmare 20kg övervikt som inte "bara runnit av mig" efter graviditeten känner jag att jag kan behöva en skjuts i rätt riktning.
TACK för alla värmanda tankar och kommentarer dock! DET BETYDER ENORMT att veta att man har ett bra stöd bakom sig. Min karl är dessutom vid min sida och han har koll. ;)

Uppdateringar om hur det går kommer, och om ni har "tur" så bjuder jag på mig själv i både mått, vikt och bilder! MOAHHAAAOCH SARA-LOUISE - Jag ammar inte något längre. Aimee började trappa ner runt 4månader för min mjölk räckte inte till så hon gick inte upp, sen slutade hon självmant helt runt 7månader. Då var hon inte intresserad längre =)

Imorgon börjar dieten....

Imorgon ska jag börja med pulverdiet. Har kollat upp och funderat ett tag på att göra det, men inte fullt ut. MEN så blev jag inspirerad av min svärmor. Så imorgon ska jag börja med Nutrilettes Shake Skogsbärssmak. Ska även köpa en annan smak senare för att kunna variera.Fem påsar om dagen i fem hela dagar ska jag köra på. Och sen planerar jag att köra på med ordentlig frukost, bra mellanmål och två påsar nutrilette om dagen i ytterliggare fem dagar. För att sen återgå till mat. DÅ hoppas jag inte bara på en viktminskning, utan att jag fått in en bra matrutin och att magen krympt så jag blir mätt på en lagomstor portion!

Självklart ska jag inte sitta still på sofflocket som fettot jag är, utan även köra på med mina promenader och pass hemma! ;)
Önska mig lycka till och ha snälla överseende med eventuellt gnäll från mig.

Konsten att göra slut med en vän

Bloggerskan Bambi skrev för ett tag sen DETTA INLÄGG om att dumpa en vän, och jag tycker hon skriver det bra!

Det finns nog ingen som kan säga att dom inte vet hur det är att "dumpa2 en vän, bli dumpad, sluta umgås eller växa ifrån en vän. Men hur gör man slut med en vän på bästa sätt?

Jag känner väl mer och mer hur jag ger upp på vissa vänner nu. Jag har försökt höra av mig, fråga om vi ska ses eller bjudit till för att hålla någon typ av vänskaplig relation.... Det går liksom inte lägga ner mer energi på någon som klart och tydligt inte är intresserad. Synd bara att personerna i fråga inte kan bete sig som vuxna människor pch bara säga rakt ut; "Jag vill inte umgås med dig."  

Jag är vuxen och kan ta om du inte gillar mig eller vad det nu kan vara. Hellre att du säger det än att du låtsas som om jag inte finns. Det är ju bara löjligt.
Sen finns det självklart andra typer av vänskapsrelationer här i livet. De där som man har genom hela livet, men kanske lite till och från, beroende på vart i livet man är... Jag kan förstå om vissa inte tycker jag är så kul nu när jag har barn och inte festar varje helg - och kanske kommer vi nära varandra igen när man båda lever familjeliv =)Vad tycker du?
Och har du varit med om något vänskapsuppbrott?

Vilken underbar dag vi haft!

Det har verkligen varit en såndär löjligt bra dag!
Det blev en härlig, men lite kämpig, promenad innan buset i lekparken. Välbehövligt och bra för min kropp! Tror jag hittat en ny favoritrunda ;) Den ska gås flera gånger nu när vi blivit friska. Men det känns verkligen i hela kroppen att jag varit riktigt sjuk och inte rört på mig....

Hur som helst. Så här kul hade Aimee och Stella idag.

 
Det var inte lika lätt att sitta på gunghästen som att sitta i vanliga gungan...

 
Så himla söta dom här ungarna är tillsammans! Pussades gjorde dom också. Vore ju underbart fint om de blev ett par i framtiden! Varit kära hela sina liv =)


Kolla krypspåren efter Aimee som precis gjort en vändning ;)

Och efter allt bus blev det lite shopping, två tröjor från H&M för 20:-! Ett riktigt bra kap tycker jag. Sen mötte vi upp Jessica för ytterligare en promenad innan vi bakade pizza och myste hemma hos oss.

Nu ska vi se på This Is It med Michael Jackson. ♥

En dag ute i solen!

Vi tog sovmorgon idag igen... förvånad? ;) Gick väl upp vid tio och då var det frukost på schemat. Fort! Annars blir vi båda två griniga, jag och lilltösen.
Sen har jag fotat lite barnkläder jag ska sälja på tradera, bäddat sängen, lagat barnmat, vattnat blommor och småplockat.
Om en timma ska vi möta upp Malou och hennes lilla Stella för en promenad i solen och bus i trädgårdsföreningens lekpark! Tror det kan bli riktigt kul.

Sen i eftermiddag ska vi mysa med tantJessica. Och ikväll har jag och Älskling massor av planering att göra! Fullspäckat med andra ord.

Hoppas ni får en härlig vårdag!

NEW DESIGNVad tycker ni??
Jag gillart :)Saker som min inre bitterfitta stör sig på

 • Hur man fortsätter att "bli lurad och bedragen" av flera olika människor genom sitt liv och inte ens kan ta på sig en liten del av det hela....
 • Särskrivningar. Jag är själv inget språkgeni, tvärtom. MEN sluta SÄR SKRIV för fan!! Speciellt lätta ord som vårsol, inte vår sol eller mobiltelefon, inte mobil telefon.
 • När folk anser att de har ensamrätt i vissa känslor, erfarenheter eller livskvalitet. Det finns många fler än du som varit med om det som du har gått igenom.
 • När vissa människor helt sonika går på vad andra säger är mode, bara för att vara med bland "innefolket". Pannband, axelvaddar, cykelbyxor, bakittröjor.... Sluta! Det är inte snyggt. Var inte ens snyggt för 20-30år sen när det var på modet första gången.
 • När snorungarna i vårt hus är utanför och "leker" - det vill säga slåss, skriker, spottar och allmänt beter sig som odjur.
 • Überfeminister och extrema jämnställdhetsfantaster som verkligen inte kan ha överseende med minsta olikhet eller skillnad....
 • När vissa vägrar växa upp eller ens försöka bete sig som en vuxen - det betyder ju liksom inte att kasta bort all ungdomlighet och barnasinnet. TVÄRTOM!Nu när jag fått klaga av mig lite....
VAD HAR DU FÖR KLAGOMÅL?    ;)

(och snälla, ta detta med en nypa salt.... alla har vi väl en mindre bitterfitta inom oss som stör sig på det ena och andra)
Nu väntar duschen!

Varför tycker du inte om mig så som den jag är?

Jag har undrat länge nu.
Varför du inte säger grattis till mig/oss när vi berättar om nyheter angående Aimee? Eller hur det kommer sig att du inte visar minsta intresse för henne som människa, hennes utveckling eller vad hon tycker om? 

Kan du verkligen inte för en sekund stanna upp i ditt upptagna liv och bara lyssna?


Aimee är min och Joakims dotter, det är VI som bestämmer hur hon ska uppfostras, vad hon ska äta etc. DU har ingen talan i det. VARFÖR ska det vara så svårt för dig? Kan du inte bara acceptera, respektera och finnas där som stöd istället för att alltid irritera, gå emot och göra tvärtom?  

Weekend

Igår tog vi en dag på stan! Synd bara att det inte alls var något härligt vårväder så vi kunde äta glass på torget... =( Typiskt nu när man suttit "inlåst" med dunderförkylning och influensa när det varit så fint väder alla andra dagar... Men det är bara att hoppas på fler av dom!

Vi fick iaf alla större ärenden gjorda;
* Banken - Nu ska jag få min lön till rätt bank och rätt konto.
* Frisören - Jag ska bli skitsnygg i håret när jag är hårmodell nästa vecka, bli fotad och ev vara med i reklam.
* Solo - Älsklingen fick presentkort av sin mor&far så han kunde köpa sig lite nya kläder.
* Mumin - Ge henne sin ljuslykta från inredningspartyt.
* Telenor - Jag har nu också en ny mobil! Och använder mig av Jockes gamla nummer :)
* BikBok - Jag(fettot) sliter ut mina tights och jeansleggins i innanlåren så jävla mycket att det behövdes införskaffas lite nya!


Älsklingen har tagit sig en promenad i stormen med lillskiten för att lämna henne hos sin farmor. Själv sitter jag o slappar med datorn i knät! Tar det lugnt och njuter av lugnet innan jobbpasset inatt.
Ska tänka på mina tjejer som ikväll ska dricka vin o ha skoj med singstar! Nästa gång är jag med!
Grisen med solen bakom sig....

Det är någonting magiskt över dom

I soffan ligger min älskade man med vår älskade dotter på magen och vilar. Han känner sig mer förkyld nu och det är väl inte konstigt om han blir riktigt superduperdunderförkyld nu när Aimee och jag börjar bli friska.
Detta är verkligen det bästa med mitt liv. Att titta på min familj. När dom sover alltså ;)

för längesen, men lika mysigt som idag....Själv sitter jag på pallen och arbetar med min affärsidé och affärsplan. Det är ju lite ovisst till hösten med vår ekonomi iochmed att jag bara är behovsanställd och Jocke pluggar. Aimee börjar förskola till hösten och det är ju inte billigt. Men jag tror på att allt löser sig. Speciellt om man, som jag nu, har en plan inför framtiden. En plan som man tror på och vill förverkliga!

Jag fyller bara 25år i höst. Det är ju för fasen INGENTING!! Har hela livet framför mig och det finns ingen som kan ta det ifrån mig. Jag är säker på att jag kommer lyckas.

Vem har sagt att man måste ha tråkigt när man är sjuk....


Man kan dra i sladden till datorn för att busa till sig mammas uppmärksamhet


Man kan smyga åt sig toarullen och riva sönder pappret i småbitar


Man kan måla med kritor...


...och äta glass


Annars kan man gunga i solen själv och med mamma!

På bättringsvägen

Idag känner vi att vi nog är på bättringsvägen! *hoppas hoppas*
Inte lika mycket snor och host idag! Vilket är skönt, men jag känner mig fortfarande svag i hela kroppen och orkar bara med lite i taget.

Tog oss ut i parken för att gunga lite och få frisk luft förut. Det ger ju lite energi och tror att vi alla för en stund glömde bort sjukdomar och annat tråk. Bara njöt av det fina vädret, fågelkvitter och familjemys. ♥ 

Dagen har varit den kämpigaste

Under dagen verkade det som om Aimee skulle bli bättre, hon åt tom potatismos till lunch! Tjohoo Och sen busade hon hej vilt, kröp från rum till rum i hopp om att komma ifatt Daisy....
Och då kom senare eftermiddagen och kvällen. Helvetet brakar loss i gråtutbrott utan dess like, ingenting hjälper liksom... nu sover hon och vaknar upp då och då med gnäll i rösten.
Ingen feber, men spänd mage så vi tror på magknip blandat med ont i halsen (det roslar fruktansvärt när hon hostar). Det tråkigaste är att efter en längre stund med gråt så kommer hostandet vilket i sin tur oftast resulterar i att det kommer kräks :(


Själv är jag väl på bättringsvägen, känns det som nu. Min förkylning var som värst under dagen dock. *peppar peppar*

Mammahatet
Det är IDIOTER SOM DENNA som gör att jag blir rädd för att gå ut med mitt barn i vagnen. Att gå in på ett fik och få den där blicken, blicken som skulle kunna mörda. Den där blicken som säger åt mig att "om din unge så mycket som piper minsta lilla ska du veta att många kommer bli arga på dig" ..... Jag får ont i magen, ont i själen och önskar att det fanns någonstans där folk kunde vänta med att döma ut mitt barn, innan hon ens kommit upp ur vagnen.
(visst skriver denne om småbarn som är större och springer omkring, men det är ändå att dra alla barn med föräldrar över en kant)


Mitt barns röst är inte mycket värre än 10 högljudda ungdomar som skrålar, kastar servetter och spelar musik med sina mobiler.Om du inte vill bli "störd" av andra människor - så kanske du inte ska gå till offentliga platser, där det finns människor som pratar, skrattar, gråter, hostar, sjunger eller bara är. INGEN går väl till ett fik och förväntar sig tystnad? Då får du fan gå till bibblan eller nåt.
                      

Amanda Widell, mamma till Charlie och fru(?) till Alex Schulman, skriver numer krönikor för Mama.se. DENNA krönika är verkligen värd att läsa tycker jag.
Detta är vad jag talar om......


Det värsta är dock de ungdomar som sätter sig ner bredvid mig och mitt barn på ett fik som har en "specifik" avdelning för barn(där vi sitter) och tittar surt mot oss samtidigt som de högt och tydligt beklagar sig över att behöva titta på "en grisig unge".
EN ANNAN SAK som jag tänkt på ang "mammor med barnvagnar som tar upp hela trottoaren som om de äger hela skiten" - Folk som tänker så, tänker dom även så om två "vanliga människor" som går bredvid varandra med varsin hund eller två rullstolsburna eller fyra ungdomar som går bredvid varandra eller två med rullatorer eller två jättefeta som tar upp hela trottoaren?
Och vad är det som får folk att tro att jag har ögon i nacken så jag borde kunna flytta på mig utan att ni ber mig/säger att jag går i vägen?

Fyra av Fyra

Nyss nös katten Daisy... hon har nog också åkt på en förkylning.
Annars så har Jocke däckat nu med! Sååå.... Det är inte mycket fest hos oss just nu... Vet inte om jag kan gnälla mycket mer än detta, men kommer nog inte sluta med det förns jag är frisk.

This is how I roll... ;)
God Natt

En TÄVLING jag vill vinna mer än något

Om man får låta så desperat, så kan jag ärligt talat säga att detta är en tävling jag jättegärna vill vinna! Så då ska jag självklart delta i denna! 

Jag är ju en cupcakes-fantast och drömmer om en framtid med cupcakes som arbete. Hittade några favoriter på Lyckas med Mats hemsida som jag inte skulle tacka nej till.... Muffinsträd är något jag spanar på dagligen, strössel kan man verkligen inte få för mycket av och en fondantkavel är ett måste när man kavlar sugarpaste.

  
Jag är med och tävlar om att vinna detta finfina cupcake-kit från Lyckas med Mat;


Sugarpaste
Cupcake dekorationsset
8st färgglada Pastafärger
Söta princess-cupcakeformar


Var med och tävla du med, hos Kalasgott   :)


Fortfarande sjukstuga

Idag börjar skolan för J igen.... så det är mamma-dotter-sjukmys för oss här hemma! Ska nog gå utan problem. Vi har bunkrat upp med papper, dricka och filtar här i soffan framför tv:n.

Underbart vårväder ser jag utanför fönstret, hoppas det fortsätter så! ger ju lite energi iaf =)  * Host Host Snörvel Host *UPDATE.
Ringde hem Jocke. Det går inte att knappt vara levande och samtidigt ta hand om skruttan... =( Hon gråter mer nu oxå, har hon inte gjort tidigare. Tror det är för att hon är mer rosslig nu. Så hon fick lite vaniljglass. Det åt hon med glädje och kräktes inte upp det(som hon gjorde med kyld fruktpure...)

Trött och grinig

Tänk vad en influensa kan göra med mig.... ååååååååååååå är så trött, hängig, grinig och känner mig allmänt svag. Och gråter varje gång Aimee hostar så där högt och rosligt - så hon grinar illa med hela kroppen och ansiktet, för att det gör så ont i hennes halsen. Och ajg förstår henne. Det gör ju sådär förbannat ont i min hals med.
Och snoret bara rinner.

nej, idag är ingen bra dag. Önskar verkligen att jag kunde göra något bättre för min älskade karl som faktiskt fyller år! Men vi tar igen det sen när vi är friska igen.
Nu ska jag duscha, medan dom andra vilar i soffan.

GRATTIS JOAKIM 27ÅR!!!

Idag är det ingen vanlig dag.
Idag är det någons födelsedag.
Idag är det 27år sedan min älskade fina Joakim föddes. Det tackar jag hans föräldrar för! Och Tack för att ni gjort det bästa jobbet man kan tänka sig i uppfostran. Han är en fantastisk människa.

För ett år sen väntade vi vårt fina kärleksbarn tillsammans.
För två år sen hade jag arrangerat en överraskningsfest för dig.
För tre år sen hade vi inte ens träffats.....

Tänk vad fort tiden gått, vad mycket som hänt. Men jag vet att vi har massor av mer saker kvar att utforska i framtiden. Du och Jag älskade Joakim. Du, jag och våra fina bebisar Aimee & Daisy.

Första mötet sommaren 2007, kärlek vid första ögonkastet.


Sen kom sommaren 2008 och vi bestämde oss för att försöka bli gravida.


Valborg 2009 var magen stor och rund.
 

Sommaren 2009 kom världens bästa lilla tjej ut.Nyårsafton 2009 -Detta är äkta kärlek!


Vår 2010. Far och Dotter.

Du är det finaste jag har, näst efter det finaste du givit mig. Aimee, vår dotter.
Älskar dig mer än du någonsin kan ana! Och det kommer jag göra tills dagen då jag dör.

Aimee och Gåvagnen

I julas fick Aimee en BRIO "lära-gå-vagn" av sin farbror. Återigen, Stort TACK! Den är hur kul som helst. Speciellt nu när hon själv går obehindrat med hjälp av den. =) Så här kan det se ut hemma hos oss.Lördagsmys


♣  3sorters choklad, gott&blandat och Kaffe  ♣

Insnöad

Sitter och gör lite researcharbete. Fan vilket jobb det är!! Ibland känner jag mig riktigt stark och att detta är min dröm, för att nästa sekund slå ner mig själv och fråga varför jag ens tänkt tanken.

Jag VET ju att jag verkligen VILL detta.
Jag VET DOCK INTE om jag verkligen KAN detta....

Sitter ner när jag kan för att jobba med detta projekt, men det är inte alltid så lätt. Massor att hålla koll på och jag har inte kunskap inom ens hälften.
aja. en sak gjorde mig idag lite ledsen dock... =/ Får jobba med inspirationen och hitta på ett nytt namn helt enkelt. Några förslag? ;)

Busar

Aimee och hennes pappa busar på golvet. Jag sitter i soffan med laptopen i knät. Kollar lite på nyhetsmorgon, men hör inte vad dom säger. Jockes ljudnivå är för hög och Aimee är inte sen på att höja volymen hon heller.

Hon växlar mellan att säga DADADA och BABAA och BLABLÖ och TITTA TITTA och SSSS och TISSTISSTISS och HEEEEEJ. 
Hon skrattar och är med i leken. Hon har ingen feber, men hostar och snorar. skönt att hon är pigg iaf. För det är inte jag..... kraxar, hostar och låter som någon annan än mig själv. Läskigt! haha Det är ju som om det inte är jag som pratar. =S
Filmtips

Om ni inte har sett;

Marley & Jag
Changeling


SE DOM! GENAST!
Det är två filmer som är olika varandra, men ändå lika. Jag blir tagen, rörd och känner kärlek.

Låt inte dina föräldrars förflutna styra din framtid!

Vi har haft The Hills maraton ett par dagar nu... Så har vi sett Säsång 5 och väntar nu ivrigt på 6 som börjar i slutet av april!
Men till saken... Det är väl typiskt amerikanskt, men kan ändå inte sluta tänka lite på hur det resoneras i programmet.


Idag när vi sågs sista avsnittet säger en av tjejerna att hon är jätterätt för att bli sårad och därför vill hon inte binda sig med någon. Sen tar hon upp att en av anledningarna är att hennes föräldrar är skilda.

Jag kan inte låta bli att tycka lite synd om henne.... att låta sina föräldrars olycka/otur i kärlek ska hålla henne tillbaka. Att hennes föräldrars val i livet ska bestämma hurvida hon kan bli lycklig eller inte.
Jag är själv inget skilsmässobarn och vet inte hur det är eller hur det känns. Men jag har operfekta föräldrar. (ingen här på jorden är ju perfekt) Och jag tänker då inte låta deras div felsteg i livet/olyckor/misstag bestämma över mig och mitt liv.

Jag tänker inte heller låta deras ekonomi, affärsliv, barn, föräldrar eller boende styra min framtid. Bara för att mina föräldrar bor i hus på landet med fyra barn och flertalet husdjur betyder inte det att jag kommer göra det sen. Jag kommer antagligen bara ha ett barn och bor helst i lägenhet, och vår katt Daisy räcker som husdjur.


Det är klart att man kan vara rädd för att göra "samma misstag" som ens föräldrar(det är jag med ibland), jag menar bara att jag blir ledsen av att höra när någon låter det gå så långt att man inte tillåter sig själv bestämma över sin lycka.
Att men lever sitt liv så som det förväntas - just för att man har en viss typ av bakgrund.


Lev för din framtid, inte i ditt förflutna!

Man känner sig maktlös

Att ha ett barn som mår dåligt, spyr, är hängig och trött är jobbigt. Men att se i hennes ansikte att hon verkligen har ont i halsen och inte mår bra... det gör mig så himla ledsen! Fan rent ut sagt.....  Igår började jag gråta. Gick inte hålla tårarna borta, men då var det bra att ha Joakim.

Lugnare, starkare och finare människa får man leta efter. Han är den bästa på att ta hand om sina tjejer, alla tre! Det är nog han som håller ihop oss i lilla familjen....
Tack för att du är här. Tack för att du är du. Tack för att du låter mig älska dig.

Nu har han fixat lunch till oss. ♥

mera sjuka...

ingen av oss lblir bättre... snarare tvärtom =(

UPDATE 19.10 :  
Det är maginfluensa. Aimee har för första gången i sitt liv gjort en rejäl kaskadkräks. Soffan, två filtar, Aimee och hennes pappa fick sig en omgång och nu sitter far med dotter i badkaret. Hon beter sig dock som om inget har hänt. Men bada är ju så kul.
tur att det fanns tid i tvättstugan sent ikväll!! (Grattis till er småbarnsföräldrar med egen tvättmaskin....)

Aimee och tornet

Det roligaste med byggklossarna hon fick av sin mormor&morfar i påskas är att slå ner tornet som hennes föräldrar "kämpat hårt" med att bygga upp ;)


 
 
 
 

Hes i halsen

Idag har jag ont i halsen.
Idag är Joakim snorig.
Idag hostar och snorar Aimee.
Dessutom hade hon spytt ner hela sin säng imorse.... Men hon har ingen feber och är inte hängig. Tvärtom. Busar och far omkring som aldrig förr.


Men vi är hemma idag för säkerhets skull. Vågar inte gå ut och råka smitta ner folk. Tur att vi båda är lediga =)

Ensam men tillsammans och lyckliga

Då sitter man här och undrar hur det kommer sig att ens karl inte är intresserad av att umgås... Men så hör jag ju det där klickandet från hans nya mobil. Den där han fick idag, i tidig födelsedagspresent.

En Iphone.
yes! I'm the best girlfriend♥ ever! ;)  Det kan iaf min Joakim intyga.
VI för ca1,5år sen på en sommarfest med de roligaste lekarna ever. (vi vann den på bilden)

Hårmodell

Fick idag erbjudande/tips om att vara hårmodell.
Jag är inte den som är den! Tackade självklart ja!!
Weiiii Ser verkligen fram emot en rejäl uppfräschning av hår i både färg och form. Hår växer ut, så om jag har inget emot att ha det kort ett tag. Inte om det är snyggt klippt. Och speciellt inte om det är gratis! haha


"Gratis är gott"


Och som pricken över i:et ska man sen fotas. tihii Och då har jag ca två veckor på mig att slanka ner till en size0. Har ni några tips? (OBS - skämt!!)
De får ta mig som jag är.


Nu ska jag vika tvätt och fortsätta kolla på hockeyn. Älskling diskar, Daisy busar och Aimee sover som den lille gris hon är.


Tandhygienisten....

Med min tandläkarskräck blev inte dagens besök mycket roligare.... Hade så mycket tandsten att jag behövde träffa tandhygienisten. Fy fan rent ut sagt! Nu kommer jag verkligen kämpa på med tandtråd. För det är ju inte billigt med alla besök. Första rutinkontrollen gick på 660:- och idag gick det på 450:-(hade 300kr rabatt idag) och så ska man dit i maj igen, men då är det fullpris igen. Crap!Inge babycafé blev det idag! Det är påsklov, vilket jag inte tänkte på... typiskt. Det är så givande för Aimee att gå dit. Tycker alla barn borde få gå på öppnaförskolan eller liknande innan de börjar på dagis/förskola! Det är jättenyttigt och det har verkligen hjälpt Aimee i hennes utveckling. Träffa andra barn, sjunga och busa. Lära sig dela med sig.


Pasta & Köttfärsås, falukorv med pasta & ärtor i ostsås och rotmos. Nu har Aimee sin egna hylla helt fylld med mat som räcker i 2-3veckor minst. För det finns även kokt torsk och lammfärs där ;)
Jag skrev detta inlägg först runt två tiden, men har inte sett att det blivit publicerat så skrev om det lite.... nu är ju klockan snart åtta!!


Dagen har istället bjudit på storkok av barnmat!

Tävlar lite mera"Jag är med i utlottningen om två stycken barntryck från StudioNele
i Therese blogg, tävla här du också"

Tävlar lite

”Jag är med och tävlar hos Kicken om en Torky on the go,
design by Simon & Tomas! Var med du också och tävla här!

Mysdag

Idag har vi inga måsten, inga tider att passa eller platser att besöka. Idag är det jag och min dotter - och vi myser. Blir lite lunch när hon vaknat från förmiddagstuppluren och sen bus.
Tänkte ta fram lite färgpennor och kritor, så kan vi måla lite. Sen bygga med klossarna och kasta med fotbollen. 

PappaJocke är iväg för artt plugga på det sista inför mprgondagens tenta... Hejja Hejja!  

Påsk 2010

Det har varit, vad det känns som, en lång helg... Men det har varit en alldeles perfekt första påsk för vår lillskit! Och vilka fina påskpresenter hon fick. TACK!!! ♥  Och jättetack för god mat och underbart sällskap.

Påskafton spenderades hos svärisarna tillsammans med svägerska Ulrika + familj, med massor av god mat, kusinbus och hockey. Påskäggsöppning var väl höjdpunkten för Aimee då hon fick smaka Soclerfria Digestivekex för första gången. Och sen spenderade jag slutet av kvällen hos Lundis som hade lite födelsedagskalas. Sweet!

Påskdagen spenderades hos min farmor&farfar tillsammans med familjen Blohm. Även här blev det massor av mat och så lite kusinbus. Kvällen bjöd sen vi in till en mysif Bingolottokväll för ett gäng mer eller mindre bakfulla/slitna kompisar. Ingen vinst, men mycket skratt!  
Aimee visar glatt upp sin outfit hemma.

 
äter mumsiga digestivekex och de finfina skorna hon fick av farmor&farfar.

 
Familjen på väg till firande.

 
Av mormor&morfar fick hon "burkklossar" som är roliga att slå ner när någon staplat upp dom! Och sen blev honväldigt tröttta och vill inte längre bli fotade ;)

Easter CupcakesGlad Påsk önskar vi i familjen Blohm-Stenberg!
Detta kommer vi mumsa på till kaffet efter all god påskmat. Yes! Det är jag som gjort dom och blev förvånadsvärt nöjd =)

Fortfarande vaken....

...fråga mig inte varför. Det bara blev så. Är dock dödstrött och ska försöka sova snart. hahaa ;)

Dagen har försvunnit fort förbi med Pippi Långstrump på tv under förmiddagen/lunchen. Sen gick karln ut på långpromenad(läs; fika hos sin mor) med grisen så skulle jag "städa upp lite" hemma.
Jag fick MonicaalaVänner-rycket och skrurade hela badrummet från golv till tak, diskade och torkade kök, vattnade blommor och torkade fönsterbläck, damsög och moppade, torkade bort skit från hallväggarna(pga vagn och skor), dammade hyllor, torkade bord och stolar, rollade soffor, bäddade säng, vädrade med frisk och fräsch vårluft.....

Sen var jag som en död fisk som inte orkade lyfta ett finger till + att "Den där roliga veckan" gjorde månadens entré och vi fick ställa in kvällsmyset med vännerna Jessica&Petter. =( 7
Det blev dock lite bättre senare så jag orkade baka cupcakes till påskmiddagarna som komma skall. Men sen fick soffan bli väl uppvärmd av hela familjen. Och nu har vi sett på Changeling - blande de mest gripande filmer jag sett på länge! 

Puss & God natt mina vänner, familj och läsare ♥ 

BVC

Igår var vi på bvc och fick finfina kommentarer av sköterskan."Hon ligger mycket före." Toppbetyg skulle nog denna stolta mamma kunna säga! Det är ju ofta man hör om barnen som liksom vägrar att "visa" vad de kan när det behövs;) Men Aimee visade glatt upp hur hon vinkar, klappar händer, kryper, reser sig upp mot saker, går när man håller någon i händerna och så sa hon Titta, Hej och Kisse.
Och det gör oss ju glada. Och så duktig som hon var, gjorde att vi inte ska dit förns vid 1års kontrollen i juni! Då blir det även att träffa läkaren och få spruta.

DÅ 7månader
67cm
7705g

NU 9månader
71cm
8345gSå hon växer som hon ska vår stora tjej! Känns skönt att se och höra att man gör sitt "jobb".
Nu vankas det lunch för lilla familjen!
Hoppas ni får en härlig dag alla påskglada människor ♥RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu