Ett hem

Sakta men säkert börjar vi komma iordning här hemma. Låååång väg kvar att gå, men jisses vad vi kommit långt med tanke på begravning, barn och det vardagliga livet! :)

Annars är det ju helt galet här hemma! En katt som ratar Älskling(det var han som stängde in henne i gamla lägenheten under flytten) vilket resulterat i att hon är på mig som en igel. En skitunge som är så underbar och utvecklas så mycket att jag får ont i hela kroppen när hon blir osidosatt här hemma. Men vi måste få lite mer ordning, annars kommer någon slå ihjäl sig på kartonger och annan skit som inte fått sin plats i hemmet ännu.

Utöver detta(nejdå, jag har inga problem över att gnälla av mig offentligt) så bakade jag igår 800(!!) minicupcakes och 40 cupcakes inför Äldredagen. Och idag har jag gjort all frosting till dessa. Ojojojoj Jag är lite trött må jag säga haha Men fan vad kul jag haft och har!!! Detta är ju vad jag älskar att göra allra mest och önskar verkligen att det är vad jag kommer få göra i framtiden också.

 Nu ska jag dricka upp mitt kvällskaffe och sen arbeta hårt med dekorationer till alla cupcakes.

För att han ska kunna se oss

Igår var begravningen av min gammelfarfar John. Den stotligaste, modigaste och roligaste man jag någonsin träffat. Jag är enormt stolt över att ha fått känna honom kan jag säga! 
Han fick bli 90år och levde inte bara ett långt liv, utan även ett otroligt innehållsrikt liv med många äventyr. Han var bland annat en riktig hjälpte under 2VK när han körde de vita bussarna med judar i till Sverige.

Nu är han en ängel, äntligen återförenad med sin fru May som gick bort 2002. NU är han hel och lycklig igen. Och det vet jag, för att från det att vi svängde in i Skillingaryd tills dess att vi körde ut på motorvägen igen - så sken solen! Många stod och pratade om vilken tur vi fick med vädret. Då sa jag; "Men det är inte tur! John var tvungen att ta bort molnen, annars skulle han inte kunna titta ner på oss idag."


Min pappa Rolf, min farfar Johnny, jag och i stolen sitter gammelfarfar John med Aimee i knät.
100214 på hans 90årsdag!Lilla Aimee var min stöttepelare, min styrka i det svåra och den som tog stämningen till lite bättre sida. Hon fick många att le och tänka på den nya generationen som John lämnar plats åt. Sina barnbarns barnbarn. Det ni!

Älskade gammelfarfar John. Du är så älskad och saknad! Men vi kommer ses igen. I Nangiala. Det är jag säker på.


Klart!

Nu är vi klara. Skönt Skönt Skönt :D
Sista inlägget på ett tag tror jag. Får se om jag känner för det sen i helgen.

Tack för mig så länge. Hoppas ni får en trevlig och härlig helg!

Inte klar?!

Herregud så jävla mycket skit man äger och har hemma! haha Vi är inte helt klara... och imorgonbitti runt sju-halv åtta kommer det ett gäng flyttgubbar hit! Det är nåt som säger mig att jag kommer få ganska lite sömn inatt.


Men det är skönt för både mig och min man att jag inte kommer närvara under mestadels av flytten. Jag är ju lite utav ett kontrollfreak och har en förmåga att vilja styra saker och ting - en otroligt jobbig egenskap om ni frågar min man ;)
Dock hade jag hellre varit med och styrt under flytten än att vara nere i Skillingaryd på begravning... vill inte åka. vill inte gå på begravning! vem fan vill det liksom?

Min grisegnoI måndags var en av mina finaste tjejer Linn hemma hos mig. Hon bor ju inte här längre, ända uppe i Skellefteå bor hon! Crap! Hatar att hon bor där. Så jävla långt bort :(
Hur som helst, hon var här på en fika tillsammans med sin härliga man Olle och deras vovve gloster.

Aimee som älskar hundar och alltid skriker ut glädjetjut "VOVVE" när hon ser någon blev väl inte så jätteförtjust att ha en hund hemma ;) Det gick ganska bra när hon satt i sin stol eller i mammas knä.

Dagen för dagen

Herremingud! Imorgon är det flyttdags.... Kan inte fatta att vi snart är inne i september. Så jävla mycket som sker nu. Det allra mesta är positivt, men så slinker det alltid in lite negativt också. (så som det oftast gör)

Idag ska det sista packas ihop, skafferisaker ska bäras upp till nya lyan, säng ska skruvas isär etc etc
Jag hoppas att jag hinner med så mycket som möjligt innan jag ska hämta hem Grisen från förskolan! stress stress stressSen kan jag säga som så att när det kommer såkallade "kryptiska/interna" inlägg så skriver jag bara vad jag känner. Jag skriver mina känslor från hjärtat, men försöker göra det utan att säga bakgrund för att inte nämna namn, händelser eller platser.

Jag är en sån som skriver ner mina känslor och dom hamnar ibland här. Tro mig, det skrivs många inlägg som inte postas. Vissa förstår vad jag menar för att dom vet vad som hänt, vissa andra förstår ingenting. Så får det vara. Det är nog bäst så.

Vill inte såra någon! ♥
Men vill inte heller ändra på mig och vad som känns bra för mig. Detta är ett sätt att få ut mina känslor så jag inte går omkring och bär på dom. Och jag skulle aldrig outa någon eller skriva saker jag inte sagt till inblandade. Och ja, jag står för vad jag säger, sagt eller skrivit här.

Varning. Nymålat.

 
Innan var det en aprikos/beige/gräddig-tapet i hallen. Nu är den vitmålad :)

 

Lite olika ljus och vinklar, men nu är det målat och klart iaf! Rummet rakt fram till vänster är köket och det till höger är Aimees rum. Längtar tills på fredagkväll när jag får komma hem hit.

ÖSREGN!

Jävlar i gatan vad det regnar... vill inte gå ut nu! crap...

vill rycka upp mig, men orkar fan inte. varför ska det vara så jävla svårt att göra det när man känner sig låg och nere? bättre blir det, det vet jag. Men vill att det ska bli bättre nu. Vill kunna ta bort skit från mitt huvut och inte tänka på det.

Orkar inte bråka om pengar.
Orkar inte tjafsa. Så jag skiter i det. Gör vad ni vill. Jag har kastat pengar i sjön och så får det vara.


Nu slutade det regna! haha men kommer nog ändå inte gå iväg och måla klart förns jag ätit lunch. ska passa på att njuta av tystheten här hemma först.

Så trött

Jag är så jävla trött. På nästan allt och alla - någonting jag inte skäms för att erkänna. Men jag vet att det kommer lugna ner sig igen om ett par veckor och då kommer jag njuta av livet lite mer igen! :) Eller rättare sagt, uppskatta vissa saker i vardagen som jag idag inte "har tid" med....

Idag har min dag sett ut så här ungefär:
* Upp, äta frukost och dricka kaffe 09-10.30
* Gå till nya lägenheten för att tejpa lister, lysknappar och liknande. Torka av väggar i hall. Skruva ner hatthylla 10.30-11.30.
* Äta lunch 11.30-11.45
* Måla en del av hallen 11.45-13.00.
* Hem, duscha, göra mig iordning 13.00-13.45
* Åka buss till Folkets Park, reka inför Äldredagen och åka buss till Majelden 13.50-15.10
* Hämta ut paket i Majelden, cykla hem till J-lund och hämta ut ett till paket 15.10-15.40
* Fika en snabbis med svärmor och busa med Aimee, samt visa nya lyan för henne 15.40-17.00
* Handla, laga middag, äta middag med min lilla familj 17.00-18.15
* Cykla ner till stan och fika med mina tjejer 18.15-20.15


NU är jag hemma igen. Dricker ett glas vitt, torkar bort ett par utmattningstårar och äter sympatichips med min fantastiska man som är världens bästa på att få mig på fötter igen! ♥
Jag känner mig lite stressad just nu. Inga konstigheter.

Imorgon väntar en heldag med målning i nya lyan! yey...

Misshandlad?

Nu har vi verkligen gått in i blåmärkenas månad känns det som! Ungen slår sig varje dag och nya märken, blåmärken och små sår dyker upp. Jag som alltid varit så stolt över att hon är stadig och har bra balans ;)

Nu när Älsklingen gått med Aimee till förskolan har hon;
* Ett stort märke-bula i pannan som är ett myggbett
* En annan bula och mindre blåmärke bredvid från att hon dök med huvudet före in i frysen
* En blåmärke över vänsterkinden efter att hon ramlat på sängkantet
* Ett rivsår uppe mot hårfästet, som jag inte vet hur det kom dit.... (måste skett efter badet igårkväll)
* Ett märke/sår i örat efter en kullerbytta från sängen ner på sängbordet!Kanske inte syns så bra på bilden...
Min lilla tjej ser fan nästan misshandlad ut! Min boxaer ;)

Hur länge får man....

...gå på A-kassa, Alfakassa, Socialbidrag och liknande?? För efter ett år borde man väl inte längre få det? Borde det inte vara större krav på att folk skaffar sig ett jobb eller...

För du får ju inte hur mycket csn som helst. Efter Xantal år/poäng så säger det ju stop. Sen kan du inte plugga mer med csn i ryggen liksom. Det vet jag, för jag känner några stycken som nyttjat slut på't.För om det är tidsbegränsat/pengabegränsat - ja då kanske det sporrar fler att skaffa sig ett jobb istället för att gå hemma och "få ut samma peng".
Känns ju som om att vissa har den attityden. För hur många gånger har man inte hört; "Varför ska jag ta ett skitjobb när jag kan gå hemma med a-kassa?" RENT IDIOTISKT säger jag! Speciellt om man har sambo och/eller barn.

Vet ju att vissa har fan gått hemma arbetslösa på A-kassa flera år. Förstår liksom inte hur det är möjligt att man får göra det. Det finns ju hur mycket jobb som helst på platsbanken... om man bara söker en tredejdel av dom(som inte kräver högskoleutbildning man inte besitter) - ja nåt jävla jobb kan man väl få. Telefonförsäljare behövs det tydligen hela tiden tycker jag!

Ett jobb är väl för fan ett jobb - OAVSETT titel?? Sluta sitt hemma och gnäll med barn. Patetiskt. Skaffa dig ett jobb för fan! Och jo, man skaffar sig ett jobb! Dom slinker inte ner i brevlådan hur som helst. Man måste söka sig ut till företag för fan.
Och inte kan det väl finnas något jobb som man är för fin för när man har barn att försörja. Eller vissa kanske tycker om att bli försörjd av sin partner? Ha en sugarmama/sugardaddy?Blir bara så jävla trött på folk ibland....
så. då har man gnällt av sig lite ;) hahha

Nya lägenheten - INNAN

Så här ser vårt nya hem ut. Innan målning och utan möbler :)

Köket, mitt absoluta favoritrum. Känns underbart med hel frys och hel kyl! Kom dock på igår, det är dåligt med arbetsyta på bänkarna :S Får hitta en bra lösning för mig och min bakning där.
 

Badrummet, näst bästa rummet nu när vi får tvättmaskin! Sen är det lite cool toalett också... haha Jag har då aldrig haft en sån förut eller känt någon med en sån i sitt badrum. (fortfarande litet badkar dock, men har ju vant mig vid att inte bada så mycket/inte alls)
 

Vardagsrummet, stort och luftigt med en jätte härlig balkong! Ska målas vitt och sen ska en fondvägg upp på väggen mot hallen(inte med på bild)
 

Aimees sovrum är idag grått, och får nog vara det ett tag till. Har inte bestämt oss vad vi vill göra där inne ännu. Medan vårt sovrum funderar vi på att låta vara kvar som det är med två bruna väggar... Vi har ju turkost i vårt sovrum idag - brunt & turkost fungerar ju bra ihop! Vi ska ställa in allt och se hur det blir innan vi ev målar. :)
 
Som jag skrev igår, Aimee var inte så sugen på att gå in i sitt rum!
 


En härlig slappardag

Idag har jag och Grisen varit i nya lyan, Aimee godkände tyvärr inte sitt rum - men det rum som mamma&pappa ska ha som sovrum var det roligt i! :S Jag känner lite obehag i att hon väligt motvilligt gick in en snabbis och sen fort ut igen, från det rum som hon ska bo i. Tror väl lite på att barn och djur har ett sånt där extra sinne som gör att de känner av dålig energi.... TÄNK OM det är något dåligt i det rummet?? Får se sen när hennes möbler och leksaker är på plats.


Annars är jag säker på att vi kommer trivas där. Först ska det dock målas vitt i hallen först och främst. Var tråkigare tapeter där än jag kom ihåg. Har denna vecka på mig. Är ju "ledig" två veckor nu innan jag börjar på nya jobbet.
Sen när jag startat där kommer jag vara ledig varje fredag och lördag på schemat = mammasottermys varje fredag! Tjohoho Känns gött att kunna veta redan nu att jag kan göra saker om fredagar. :)

Vill inte packa!!

Jag känner verkligen inte för att packa mera! Vill sova och vakna upp i nya lägenheten ;) Känns dessutom jobbigt att inte vara med när själva flytten är, då min gammelfarfar John gick bort för ett par veckor sen och det är begravning samma dag som flytten. :(

Det är mycket nu, svårt att kanalisera sina känslor på rätt saker. Jobbar hårt nu! Det kommer bli bra.


Igår hade vi en underbar dag, så kanske lite därför man känner sig seg och trött idag! Jessica & Petter var här på fika på fm, när dom gått åt vi lunch och fixade lite smått.

Sen kom Rebecca & Zebastian för att fika dom med. Efter fika och bad för Aimee då hon åt ca tre ballerinakex(läs åt hälften och smetade resten över hela kroppen), så tog vi bussen ner på stan. Käkade middag med min mormor&morfar på LaScala. Inte världens bästa mat, men helt ok.

Efter middag och efterrätt gick vi upp till tivolit! Aimee fick tre gosedjur och vi vuxna vann oss 2 små chokladkakor :) Sen kollade vi på Amanda Jensen - I LOVE HER!! Så bra. Aimee showade för några andra festival deltagare genom att skratta, dansa och klappa händer.

 
 
 

Efteråt strosade vi runt på tivolit, kollade in Domkyrkoparkens utbud och hamnade till sist på Mocca för en fika innan hemgång!

TACK ÄLSKADE SYSKON FÖR EN RIKTIGT KUL LÖRDAG! ♥

Nystart

Snart kommer mina två yngsta småsyskon, Rebecca och Zebastian. :) Mys hela dagen! Och llite mus förstås.
Vill gå ner på stan eftersom att det är Stadsfest. Men vädret är fan inte att lita på. Har iofs både regnjacka och paraply. Och Tivoli vore ju hur kul som helst att gå på. Aimee borde ju få åka karusell innan sommaren är slut. Ellerhur? :)

Min pappa ska skjuts hit dom så vi får vår vita väggfärg som han varit så snäll att köpa åt oss. Nycklar till nya lyan fick vi härromdagen så vi kan städa där i helgen och så kan njag fokusera på att måla i veckan innan flyttlasset går! Nice. Detta kommer bli kanon. Det är jag säker på. Nystart.mina fina

Meh....

Jag sitter och fantiserar om hur min sommar ska bli. Jag planerar massor av utflykter, ställen att åka till och aktiviteter att utföra. Om all glass jag ska äta och om alla grillkvällar på landet. Mitt i allt detta inser jag....

Nu är hösten här. Regnet är här. Höstlöven faller sakta från träden. Ja, nu är hösten här.

Vart tog sommaren vägen och varför kändes den så kort? Var det för att jag jobbade så mycket? ååå Nu skiner solen idag! En långpromenad med min lillfis och storfis i eftermiddag ser jag fram emot.


Jag tror att jag måste börja tänka på, bry mig om och fokusera mera på vad som sker idag, nu och för stunden. Istället för att planera morgondagen, beställa för nästa vecka och fantisera om nästa månad. Hm... Gör ni samma misstag?

Säg vad du känner!

Jag är en bekräftelsehora. Men vem fan är inte det?

Vem fan tycker om inte om att få en komplimang, om det så är för sin håruppsättning, sitt arbete, sätt att vara  eller för sin personlighet?
Jag kan erkänna att jag kanske har en uns av bekräftelsebehov mer än en vanlig människa, men det är ingenting jag skäms över eller sticker under stolen med. Jag tom vara ärlig och säga att jag är lite utav en besservisser, men det vet mina nära & kära - så dom tar mig gärna med en nypa salt.

MEN MEN MEN!
Jag är också en människa som säger vad jag tycker, tänker och känner. Jag ger mer än gärna en komplimang till folk, oavsett om jag känner dom eller inte. Varför? För att jag kan med min glädje göra någon annan människas dag lite bättre.

Jag vill att mina nära och kära ska veta att jag älskar dom. Att jag känner mig lyckligt lottad att ha så fina vänner. Jag vill även att de människor som inspirerar mig ska veta om det, därför säger jag det! Ofta med ett "Tack för att du inspirerar och uppmuntrar med det du gör". Och jag hoppas på att dom tar det till sig med allvar och inte att jag är ute efter någonting annat än att berömma dom.....

Hur som helst.
SÄG vad du känner. Om du tycker om någon - säg det till dom! Om du tycker att någon gör ett bra jobb - säg det till dom! Du kan bara göra dom glada med din uppskattning!
Mer kärlek och bekräftelse till folket ♥

Gonne!

Ett nytt ord Aimee lärt sig. Gonne!
Synd bara att jag själv inte har en aning om vad hon menar, eftersom att hon säger det och pekar på princip allt... aja, får klura lite mer helt enkelt.

Annars kan hon numer även säga Kotte och Gunga! Ja, det går framåt. Så fort ibland att jag undrar vad som hände med den där lilla klumpen som bara låg där på golvet och inte gjorde så mycket, eller den där ungen som skrek sönder sin mammas öron under en period... Ja, den ungen har blivit större än då och växer fortfarande! Underbart säger jag!Längtar INTE tillbaka till bebis-, spädbarns- eller nyfödd-tiden! Jag tyckte inte om det, kände att allt bara var jobbigt mest hela tiden. Nu njuter jag av att ha barn. Det är ju nu det roliga börjar, det är nu jag får tillbaka alla den kärlek, tid och energi jag la ner på henne för ett år sen :)


"Det har du gjort bra.", sa min älskade Linn idag(menade på Aimee alltså). Hon är hemma en vecka från Skellefteå! Hon följer oss med bloggen och det känns bra. ♥ Saknar henne så mycket, att det blir nästan konstigt att träffas. Så mycket frågor om saker som skedde för nästan ett halvår sen ju! ojoj Massor att komma ifatt med. Får bli mer träffas innan hon åker hem!

Idag grät hon

För första gången grät ungen när jag lämnade henne. Då gick jag fort som attan. Finns inget annat att göra. Kom på när jag gick hemifrån att det var ett par saker jag glömde prata med dom på förskolan om. Får ta det i em/imorgon.
Men auch vad ont det gör i hjärtat när hon gråter! Inte kul alls. Men jag vet att hon skrattar gott nu med sina kompisar.


Idag är det fullt upp med förarbete inför helgens bakbeställningar! Det ska göras blommor och musiknoter till fördärvelse här hemma kan jag lova! Kommer bli kanon. :) Tänk vad jag och lyckligt lottad jag är som hittat detta intresse.


Förresten! Har fyndat lite från tradera på sista tiden. Villervallakläder som annars är löjligt dyrt, det går att köpa begagnat! Likaså stövlar som ändå bara används i lera och skit.

 
En plommonbrun velourklänning med gula stjärnor på och ett par nya höststövlar!

Nu väntar jag på att få en turkos tunika och en ljusrosa t-shirt också, båda med stjärnor på från Villervalla. SWEET!

Äldredagen 2/9 i Linköpings Folkets Park

Jag blev ju tidigare i somras tillfrågad att stå som utsällare på Äldredagen i Folkets Park i Linköping. Nu är det ju snart dags! Nervositeten är här och jag spänner mig mer och mer för varje dag som kommer&går känns det som. Även om det mesta är planerat, köpt, hyrt och fixat så är det ju massor kvar att göra! Men jag tror på denna dag. Jag tror på min förmåga att klara av att hantera, inte bara förberedelserna utan även, dagen galant!

Och förhoppningsvis kommer detta kunna vara en språngbräda inför framtiden. Jag håller ju mina tummar för att detta kan resultera i lite fler beställningar och att man kan skapa kontakter. :)

Vill du veta mer? LÄS HÄR


 

Sjuklingar

Jag kännerm ig så jäkla trött och tung i huvudet! Så där så man vill att det ska explodera i närheten så det kanske släpper lite på trycket i skallen ;)
Sen har Aimee gått och blivit förkyld... Tråkigt, men hon är iaf pigg och busar. Nu sover hon gott i sin säng.


Nu är det mys med min man som gäller! Tack o hej

Trött på jobbet

Här sitter man trött och seg på jobbet... ska komma hem till en tom och kall säng inatt igen. SEN ska jag jäklar se till att inte bli ensam hemma på läääänge ;) Farligt hur mycket man saknar sin lilla familj. Men jäklar vilken ny och härlig energi jag fått! Det har verkligen behövts också. Kan lova att det är en mycket mindre stressad mamma Aimee får när hon kommer hem.


Idag har jag bakat tårta! Om ni är intresserade att se så kolla in : www.angelicascupcakes.blogg.se
En ledtråd.... "Probobly the best beer in the world"


Stolt över mig?

Jag är stolt över mig och mina prestationer i livet.
Jag är stolt över det faktum att jag(tillsammans med min man) har format vår dotter(än så länge) till en fantastisk liten människa, som är framåt och utvecklas bra.
Jag är stolt över mig i den bemärkelse att jag kan ta hand om mig själv, utan att be om hjälp varje vecka från släkt & vänner.
Jag är stolt över mig själv för att jag gick ut gymnasiet med bra betyg, tog alla jobb jag kunde få för att ha en inkomst och för att få bra arbetslivserfarenheter. Jag har alltså inte varit rädd för att jobba.
Jag är stolt över mig då jag skulle lika gärna kunnat bli arbetslös första september, men lyckades med min envishet, uthållighet och bra "sälj av mig själv" fick det jobbet jag sökte!
Jag är stolt över mig själv för att jag har gått ner 10kg detta år. Och kommer kunna gå ner resterande också!
Jag är stolt över mig efter att ha gått färdigt en KY-utbildning, trots att jag kände att den inte var för mig. Jag avslutar det jag påbörjat.
Jag är stolt över mig efter att vågat ta steget till att faktiskt starta eget!
Jag är stolt över mig själv att arbeta med ett yrke som omvärlden kanske ser som ett skitjobb, men som jag trivs med och som jag tycker gör en förändring i samhället. Jag behövs.


Jag har annars svårt att hitta bra saker med mig själv. Men nu satte jag mig ner och tänkte efter.
Om JAG kan vara stolt över mig själv och mina bedrifter. Varför kan inte DU det? Varför kan du inte ens säga grattis till mig och minn familj när jag/vi har gjort något bra? Varför får jag inte höra att du är stolt över mig, eller ens tycker om det jag göra? ¨

DU gör mig så jävla arg, ledsen och besviken. Och hur mycket jag än får höra att jag inte ska lägga ner energi på DIG, så går det inte koppla bort. Jag trodde jag var mer värd än så....

Kvavt!

 

Jag får ingen luft! Det är så kvavt och även om vi har alla fönster öppna så känns det som en bastu här hemma... bläää! Då tar jag hellre blåst, regn eller liknande. Då är luften iaf lätt att andas i.


Skulle behöva sova en stund nu. Jobbar inatt och har varit vaken sen halv åtta. Inte bra. MEN jag har så jädrans mycket att göra känns det som.
Vika tvätt.
Diska.
Städa badrummet.
Packa.
Lägga ut babystuff på blocket.
Bädda sängen.
Räkna och planera.
Rensa.
Ringa någrat telefonsamtal och maila.

ojojojoojojoj. . . . . Men det är så här det ska vara. Då vet man att man lever ;) Jag kanske inte är den bäste att jonglera med många bollar i luften, men jag gör mitt bästa och det funkar för oss i lilla familjen. Vad andra tycker och tänker orkar/hinner jag inte lägga ner någon tid på.


Aimee visar stolt upp en av sina teckningar. (som även mamma och pappa ritat på)

Jag vet att min blogg blivit "tråkig" och vardagsfjantig. Den är lätt att förutspå och jo, jag tycker också illa om det. Vill lägga lite mer tid på lite diskussionsinlägg och provocerande uttalanden. Men just nu finns liksom inte orken till det. Har inga bra argument till varför jag inte vill ha fler barn, varför jag tycker Genus är bra eller att jag är emot vissa typer av provrörsbefruktningar....
Det tar vi upp igen i höst. Fram tills dess är detta en liten mer tråkig blogg där jag mestadels berättar om hur vi har det i lilla familjen och om Aimees framsteg och utveckling.
Håll till godo! :)

Mysigt med regn...

...så länge man är inomhus :D
Regnkläderna är redan nerpackade för morgondagen på förskolan kan jag lova! Och då är det min tur för första gången att lämna. Är lite nervös... Men är säker på att det kommer gå bra. Och imorgon är det lite längre stund hon ska vara där, äta lunch också! Så jag har en hel del tid för mig själv medan hon är på förskolan och älsklingen är iväg o pluggar.


DÅ ska jag:
Förbereda inför helgens bakning så gott jag kan.
Städa och packa inför flytten.
Sitta med planeringen över Äldredagen i Folkets Park den 2/9 när jag ska vara utställare med mina cupcakes!


NU ska jag ner i tvättstugan och sen ska jag nog köpa lite chips. Ikväll igen. Här är det inge lågkaloritjafs... fortfarande sommar i sinnet;) MOAHHAA (ja, jag får sota för det sen. men det gör inget. man kan inte alltid vara bra)

Playdate

Snart ska vi iväg för att träffa några av mammorna från föräldragruppen så barnen får leka av sig lite med varandra. Och vi morsor kan få gnälla över lite kaffe ;) hahaha
Nu är det inte så mycket "jobbigt gnäll" längre känns det som, utan mer att vi delar erfarenheter om mat, sovtider, rutiner och nu kommer nog förskoleprat stå högt på listan.

Aimee har precis vaknat upp efter sin lilla tupplur efter lunchen. Jag hann med lite under tiden hon sov iaf, bädda sängen, vattna blommor, tömma sopphinkar och kattlådan, göra mig iordning och allmänt plocka skit i hemmet! :)

Appropå förskolan. Kan man vara annat än nöjd när man inte fått höra någonting negativt eller dåligt om Aimee? Nej jag tror inte det! Det känns så jävla bra rent ut sagt! Vi har verkligen hittat rätt, detta är den bästa platsen för Aimee.
Förskoleläraren sa igår att hon trodde Aimee skulle börja prata mycket tidigt eftersom att hon pratar lika mycket och på samma sätt som de andra barnen på förskolan. Och då är alla minst ett halvår äldre än henne. STOLT är bara förnamnet!

Idag sa hon "Mamma! Titta där." Jag blir varm i hela hjärtat! Älskade barn! ♥Världens skitigaste unge?
Detta är resultatet efter ca en timmas lek(och ätandes) i sandlådan hos sin farmor&farfar i sommarstugan.

Fåglarna...

...heter en gammal svartvit skräckfilm. Kunde nästan tro att min man och vår dotter skulle få vara med om något liknande när de gick ut på promenad härromdagen.
Denna video visade dom efteråt! Jag är glad att det inte var jag. Hade vänt om och gått hem ;)Senare på eftermiddagen när jag står och bakar kommer min fina dotter in i köket med nappen i handen.
"Hej mamma." säger hon! Jag blir helt i extas och säger "Hej Aimee!!!" Då tittar hon upp och säger det igen "Hej mamma" och ler jättestort. När jag böjer mig ner för att krama om henne, sträcker hon ut handen och ger mig nappen. Sen går hon därifrån mycket nöjd. ♥

(Filmen utspelar självklart inte detta, men filmades senare för att ha "bevis" för hennes "hejmamma!")

The job is mine!

Ikväll ringde min nya chef. :) Jobbet är mitt och jag är så nöjd som jag kan bli!

Fix och Trix

Denna vecka är mycket inplanerat i. Det gillar vi :)
Väldigt mycket jobb, bakning, fika med mammo&barn, förskoleinskolningen fortsätter, träning i trädgårdsföreningen, fika med Cliquetjejer, födelsedagskalas, planering inför äldredagen och så hade jag tänkt packa lite inför flytten.

Vad är era planer för veckan? Tillbaka på jobbet kanske?

Vi ska ju flytta....

... och det innebär rensning av tillbehör, leksaker, ljusstakar, plastbyttor, kläder, krukor och annat löst skit som man inte använt på några år, men sparat "ifall att jag behöver den en dag"-attityden.
Garderoben är klar. Skönt. Nu är det bara resten kvar ;)Det blev en hel del säckar att spara, färdiga att flytta till nya lyan. Men även en hel del säckar och påsar att lämna bort också.

 

Världens värsta myggbett!

Ja nu står det helt klart att ungen har ärvt mitt tråkanlag att vara överkänslig/allergisk mot insektsbett.... En helg hos min farmor och farfar och vi båda två har jättemyggbett som kliar och irriterar.
Höger smalben och Vänster sida lår. Sen fick hon ett litet på högerfoten också, men det är som tur är inte så stort som dom andra!


Förutom myggbett har det varit en härlig helg med god mat, skogspromenad, utfllykt till krimskramsbutik ute i vischan och massor av bus, mys och prat! ♥
Och är man på landet träffar man på både ena och andra djuret! Så som en mink vid badplatsen, en groda på skogsstigen, flygmyror till förbannelse och morgongräshoppa i köket :)

 
På promenad och vaniljglass med gott att dricka :)

 
Kattboken är fortfarande en storfavorit och följer med på övernattningar.

Arbetsintervju

Idag tog jag en liten längre lunch och gick på arbetsintervju. NICE! Det gick bra och känns skönt nu efteråt. Kan inte heller komma på något som jag missade säga något och ångrar inte heller något uttalande. Bra för att vara mig ;) hahaa
I början på nästa vecka ska jag få veta om jag har jobb från första september eller om jag då går arbetslös.... men då kommer jag fan skicka ut hundratals förfrågningar om jobb! INGET jobb är för fint för mig. Telefonförsäljare är bättre än arbetslöshet!

Varför?
Enligt mig handlar inte allt om pengar. Det är inte bara inkomsten idag som räknas. Utan om ett till femtio år. Det ser värre ut på ditt CV om du varit arbetslös i flera år, än om du tagit ströjobb, extrajobb eller "skitjobb". Dessutom tror jag på att det är lättare att få ett jobb när man redan har ett, än om man är utan.

Det handlar även om säkerheten, personlig utveckling, försäkringar, pension, arbetslivserfarenhet och liknande. Saker du inte kommer få om du inte jobbar. OAVSETT jobb, arbetsuppgifter, arbetstider och lön - Ett jobb är bättre än inget jobb.


Vad tycker du?

Det vackraste jag vet är att se dig när du sover

Men det är bara nästan jag känner så med min dotter. För först kommer nog allt hennes leende. ♥

Själv på förskolan...

Fick ett sms från min karl. Han blev "bortkörd" från förskolan :) Förskoleläraren tyckte att det var onödigt att han bara satt och kollade på. haha Min unge var tydligen väldigt upptagen med lek och bus med några av de andra barnen. Längtar hem så jag kan få höra hur det gick när han kom tillbaka!

Blir så stolt över min tjej! Det känns så jävla bra att jag och min man har uppfostrat henne så självsäker och modig. Att hon inte blivit blyg och tillbakadragen. Skönt Skönt.


Sen fick jag ett telefonsamtal! YEY!!!
Imorgon ska jag på arbetsintervju. Hoppas Hoppas Hoppas på att det blir anställning på det också. Känner inte för att vara arbetslös/mammaledig i höst och vinter.
Men jag kan jobbet.

Detta är en bra dag! Solen skiner och efter jobbet ska jag ner på stan och investera i lite bakprylar. Fick en hastig beställning till på lördag. Gött!
Och efter att den levererats ska vi ner till min farmor&farfar för en lugn helg på landet! Än är inte sommaren slut.


Jag är så lycklig. Genuint lycklig just nu. Och det känns bra. Uppskattar denna lycka mer, när man har haft det kämpigt eller jobbigt.
Nu ska jag ta lunch och sen jobba vidare några timmar till. Med ett stort leende på läpparna. Trallalalaa Tjohooolala

Förskolestart

Idag var första inskolningsdagen för Aimee. Jag var inte med då jag jobbade, men min älskade sambo har berättat att det gick så bra som det kunde! :)
Hon busade med dom andra barnen, hade inga problem att låta förskoleläraren Katarina byta blöja och tog för sig... Det blir antagligen lite kortare inskolning för henne då det går bra och hon är så framåt. Det känns SÅ BRA att ha fått en plats på denna förskola. Detta kommer bli bra.


Tips!

För alla er som har tid, ork och lust - är det Äldredagen på Folkets Park i Linköping torsdagen den 2 september 10-16. DÅ har ni möjlighet att smaka på och köpa cupcakes till brakpriser! Det är ju självfallet så att jag ska stå som utställare tillsammans med andra lokala mat&dryck producenter :)

Senare i september är det ytterliggare ett event/samarbete med en klädbutik i stan för deras VIPkunder(kommer även få ta med mig några som är intresserade). Kommer lite närme berätta mer om klädbutiken och vad som kommer ske :)

Utöver detta har jag en svåger som ska fylla år och då ska jag baka tårta. Tårta och cupcakes kommer jag även baka till hans och min systers andra son Anthons dop i höst :)

Ja ni gott folk. Det går framåt. Och det gillar vi skarpt!
För mer info eller om ni undrar något. Kolla in på:
Angelicas CupcakesPrata i telefon

Aimee går omkring och pratar i sin bebismobiltelefon. Den har hon för övrigt slagit sönder så inga fler melodier spelas ur den. Men det gör inget. Hon kan gå och prata i den ändå :) Vi säger att det är farmor som ringer, då blir hon glad.

Efter en hel eftermiddag på stan är vi dödströtta och kommer inte göra många knop ikväll. Hemlagad pytt får det bli till middag, sen bara mys. ♥


Morgonmänniska

Vi hade alarm på imorse. Inte för att vi behövde gå upp så jättetidigt idag, men imorgon har jag ett dagpass. Börjar jobba klockan sju och då är det bra om jag har ställt om dygnet.
Men jag trodde nog aldrig att jag skulle vara tvungen att sätta alarm någonsin igen när jag fått barn. Ack så fel jag hade! Min unge är nog mindre morgonmänniska än jag - och då är jag som ett levande halvdött monster som inte tål minsta gnäll, att det hamnar smör utanför mackan eller att oboyen tagit slut.... Efter en till två timmar brukar jag bli som människa igen.
För övrigt har den andra framtanden spruckit ut liiiite nu. På Aimee alltså. Jag har haft mina sen många år tillbaka ;)

Amning

Det dummaste jag läst på länge är kommentarer på Katrins blogg.

Hur i helvete tänker du som människa om du jämför amning med sexuella övergrepp/incest? Det handlar inte om ålder på personer som säger så, det handlar om ouppfostran och okunskap.
Det handlar om att dagens samhälle är mer inriktad på sex, än att vi är människor som fortplantar oss för vår ras överlevnad - och i det ingår vissa saker. Det är inte äckligt. Det är inte fult. Det är någonting normalt och enligt naturen. Att amma sina barn har vi människor OCH många andra djur, gjort i århundranden. Det är någonting som görs i de allra flesta länder, men här i västvärlden har det blivit något skamligt och något som ska göras i skymundan i ett par månader - för sen ska barnen minsann växa upp och bli stora.


Hurvida man ammar i fyra månader eller fyra år är varje mammas beslut. Ingen annans. Och den som säger att det är ett övergrepp mot ett barn att amma mer än några månader har ingen koll, har inga barn, kan ingenting om amning och vet inte vad som är viktigt i livet.Är det så att vi i dagens samhälle fostrar våra barn att tro att deras kroppar endast är till för sex och att kvinnors bröst är någonting sexuellt och ska inte användas till någonting annat än att tas på av män/kvinnor vid sexuella aktiviteter?
Kan det vara så att vi i våran egen osäkerhet över våra kroppar och ideal som råder, klankar ner på andra när det handlar om deras kroppar? Att vi gärna hoppar på någon som är stolt över sin kropp, då dens funktioner för människans överlevnad fungerar som de ska?Skapligt trött nyförlöst kvinna som ammar för första gången.
 

Aimee 2,5månad efter ett skråvmål - mätt och belåten.


Själv helammade jag Aimee i fyra månader, det var tänkt att jag skulle helamma i sex månader egentligen. Men min mjölk sinade/fettet försvann. Detta resulterade i att jag kunde amma i 30min och sen skrek Aimee i 30min, jag ammade i 30 min och sen skreks det i 30 minuter till.
Efter fyra månader började vi tillsätta ersättning och gjorde egna smakisar, på inrådan av bvc då Aimee inte gick upp i vikt som hon skulle. Men vi ammade på som vanligt i ett par månader till. Sen blev det bara lite kvälls och nattuttning fram tills att hon var ca 8månader - då slutade hon med det också...

ALLAS amningshistorik ser olika ut, ALLAS val ser olika ut och det blir inte alltid som man planerar. Men en sak är säker. DET ÄR INGENTING ÄCKLIGT I ATT AMMA! DET TILLHÖR NATURENS GÅNG!

AUGUSTI???

Härromdagen blev Aimee Ett år och En månad. (jag vägrar säga månader efter 12, då är hon över ett år och fler månader behöver inte läggas till. det blir bara svårt för mig att räkna ut hur gammal hon är när jag måste ta bort 12 månader från exempelvis 15 och då förstå att barnet är ett år och tre månader... alldeles för jobbigt)

Hur som helst. Det gick liksom upp för mig ordentligt att hon inte längre ska fylla ett år, vi ska inte ha något ettårskalas. Det har redan varit! Och nästa gång hon ska fylla år, då blir det två år.

Hon springer här hemma efter katten och skriker Hej Daisy! Pekar på mig och säger Min mamma! Och spegeln har blivit en riktigt höjdare då hon kan peka på den och säga Mimmi! Dessutom har hon som ett helt eget språk som ingen förstår. Det låter lite som en blandning av arabiska och japanska. Mycket roande :)Tre dagar kvar. Sen börjar inskolningen. Det får jag tyvärr inte vara med om då jag blivit insatt att jobba dagtid under alla första inskolningsdagar.... tråkigt. Men kanske kan det vara skönt för Aimee att bara ha en förälder där.

Snart kommer min svägerska och hennes finingar Maya & Max - Aimees favoriter i lek! Dom ska provsmaka gårdagens bakverk - CUPCAKES och CAKEBALLS. Hoppas det kommer smaka.
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu