Jag - Gollum?

I en gammal tidning, minns ej vilken, klippte min älskade sambo ut ett citat som avskräckande exempel och satte upp på kylen. Som ni vet hindrade detta inte mig ;) Men jag kan nog redan nu en vecka som förlovad - det stämmer nog fasen in lite! hahaha 

 

"Förlovningsringen korrumperar. Den mest intelligenta och roliga tjejen kan bli en humorbefriad, självcentrerad Gollum."


 

My ring.
My preciuos.

Synd bara att de nybeställda ringarna(ja de första var förstora) var för små!! :( Men jag skickar tillbaka dessa och hoppas på att det kan bli tredje gången gillt.

Gott nytt år!

Vi "bojkottar" firandet av nyårsafton iår. Vi tar det lugnt och stannar hemma. Låter grisen få gå till sängs som vanligt och sen tar vi kväller jag och min man - vin, skumpa, ost & kex :) 



Jag önskar mina läsare ett riktigt gott nytt år! Hoppas ni får en trevlig kväll på det vis som ni vill ha det.







De nya bakleksakerna. "Bara" 250:-!!! Behöver jag säga att jag fick nästan en hjärtinfarkt när älsklingen berättade det.... Behövde ju själva bara betala 50:- på den eftersom att vi lämnade tillbaka en julklapp.

Leksaker och annan skit är fan för dyrt! Blir lika chockad varje gång jag går in i en leksaksaffär... Händer inte så ofta som tur är.

 

Mitt 2010


♥ Arbete/Karriär
Jag var mammaledig.
Jag blev uppsagd från TC, men skaffade mig fast jobb hos Sodexo utan några arbetslösa månader.
Jag startade Angelicas Cupcakes, som fortfarande är ett stort projekt som utvecklas.

♥ Utflykter/Resor
Vi var på kalas för min gammelfarfar i Skillingaryd när han blev 90år.
Vi åkte till Kolmården, Smultronstället, Brunnby musteri, Ekenäs Julmarknad
Vi flyttade till ny lägenhet, en lite mindre men mycket bättre.

♥ Tråkigheter

Min gammelfarfar dog :(
Försökte börja träna, men hittade konstant nya ursäkter...

♥ Det bästa
Jag friade till Joakim - och han sa ja.
Jag gick ner 10kg genom nutriletts shakes. (har inte gått ner mer, men har inte heller gått upp!)

♥ Familj/Vänner
Jag kom några vänner närmare och några längre ifrån.
Aimee fick kusin nummer fyra, Anthon.
Kusin Max fick ligga på sjukhus med brutet ben, så vi hälsade på honom.
Aimee hade stort ettårskalas i parken.

♥ Aimee
Utvecklingen från att bara ligga på en filt och titta förundrat på omvärlden - till att springa omkring som en tok är svår att beskriva...
Hon är som de flesta 1,5åringarna tror jag, fast hon pratar lite mer. Hon vet inte vad godis är - varken till utseende eller ord. Däremot har hon stenkoll på vad kakor är ;)
Förskolan är en av hennes favoritplatser och hon är omtyckt av både barn och vuxna.

♥ Sommaren
Det blev mycket bad för grisen i plaskis nere i parken.
Vi hade några mysiga dagar i svärisarnas sommarstuga.
Aimee lärde sig att gå!
Midsommar, nattjobb, fotbolls VM.

Jag fyllde halvvägstillfemtio men kände mig inte äldre för det.

Jag har skrattat, gråtit, sprungit, ramlat, sovit, hoppat, dansat, varit full, slutat amma, börjat jobba, bakat, badat, busat, hoppats, spelat, myst, älskat, saknat, längtat, önskat, gett, fått, öppnat, stängt, hickat, nyst, hostat, levt, ljugit, förlåtit, bett om förlåtelse, bloggat, pratat, kramats, pussats, fotat, grävt, känt, masserats, klippt håret, städat, åkt bil, ätit 

Gräsänka en kväll

Nu har jag precis lagt grisen för natten i sin säng. Kaninen, snuttis och nappi är med för en trygg sömn. Karln är iväg på fotbollsträning och efter det ska han öla med några polare som han träffar allt för sällan = jag har en lugn och skön kväll för mig själv ♥

Ska börja med ett långt varmt bad och en bok. Men vet inte vilken... Har precis läst ut den jag hållt på med en månad eller två ;) (läser inte så ofta så att säga)

MIA SKÄRINGER; Dyngkåt och hur helig som helst. 
En bok mycket värd att läsa. Mycket att känna igen sig i och med ett budskap om att vara sig själv, ärlig och öppen. Att tillåta sig själv vara mänsklig och fela, att inte jämföra sig med andra för dom har det inte så jävla mycket bättre än en själv ändå.
Hon låter andra få komma in i sitt inre, till det mörkaste - för att låta oss andra veta att vi är inte ensamma om att känna så som vi gör, göra det vi gör eller må så som vi mår.
Jag älskar boken och ger den klart FEM av FEM möjliga :)



Jag önskar er en härlig onsdag!

Tulips

I måndags köpte vi de första tulpanerna nere på ica! Pryder köksbordet så fint så fint. :) Känns dock lite konstigt med vita och rosa tulpaner på kökbordet och julgardiner i fönstret... är dock det enda kvar av julen! Resten packade vi ner redan i lördags. Hade inte så mycket uppe, så det har inte känts som jul hemma ändå. haha


Snart iväg till jobbet, men vill verkligen inte! Idag ska mina två älsklingar ner till ån för att mata ankorna. Igår var dom ute i pulkabacken och lekte i lekparken.... Imorgon ska dom till Katrineholm för att hälsa på älsklingens farmor. Behöver jag ens skriva att jag också vill vara ledig med min familj?? ;) Tar igen det nätsa år. Sommaren för att vara exakt - då ska jag ha semester för första gången i mitt liv!!

Fynda Fynda!

Idag tog vi oss modet att gå in på PoP(liiiiite för dyrt därinne för oss annars), eller min kära älskling hade redan tjuvkikat innan jag kom ner på stan. Har ju jobbat hela dagen. Ja, jag har då inte ledigt i tre veckor som somliga andra ;) Men mötte upp mina älsklingar för middag på stan och lite shopping.





Efter att ha fyndat klänning, tights och strumpbyxor till grisen, så blev det en härlig fika med tjejerna på Esspresso House. Guuuuuuud vad najs det var att få sitta ner och dricka kaffe utan ungen bredvid! haha Händer ju inte allt för ofta, så jag njuter verkligen på ett helt annat sätt av min fikastund med fina vänner. Tack ♥

Snart är det nyårsafton. Jag jobbar 10.30-14.30 och sen dagen efter 8.30-13.00. GÖTT med extrapengarna som ramlar in på kontot i januari kan jag lova. Passar på nu när min dotter är så liten att hon inte förstår vad jul och nyår är. Hon sover(förhoppningsvis) ju dessutom genom tolvslaget och eftersom att man blivit småbarnsförälder så lockar inte längre en riktig nyårsfest med skumpa och galaj. Nej, vi blir hemma med lite vin, ost & kex. Tänder några ljus och firar i vår stillsamhet och närhet.

magsår?

Alltså... jag vet inte vart jag ska ta vägen!?!?!?!! hahaha
Jag gick idag in i en lokal, en drömlokal för mig... Vill blunda och köra. Tänka på allt positivt, vara naiv och bara tro på möjligheterna. Men jag kan inte det. Jag är en realist. Jag ser problemen, jag ser ekonomin och jag ser vad som kan komma att bli jobbigt.


Det är ju bra iofs, att jag är vuxen och tänker till innan jag går till bank och "ber om pengar". Jag skiter i om jag har ett jobb - det är ju inte garanti för att det ska gå bra med min egna verksamhet. Går ju inte bara låna en massa pengar, som jag sen inte kan betala tillbaka.
Investering då? Hur går det till??

Så mycket möjligheter och så mycket problem ;)
Jag har iaf kontaktat en mentor igen, hoppas hon vill träffa mig efter att julochnyårsstress.

Kärlek till er!

Jag vill säga STORT TACK till er alla fina nära&kära människor i våra liv som sagt grattis till vår förlovning. ♥ Det betyder enormt mycket att få så fina komplimanger för någonting som betyder så mycket för en själv. Hur, var och när vårt bröllop kommer ske - det har vi inget svar på idag.

Som jag sagt; jag är nöjd bara över att ha fått ett ja på min lilla fråga :)



Det enda jag kan säga är att vi båda två har liknande "drömmar" om hur vi vill att vårt bröllop ska se ut.
Den vita långa klänningen på mig och den svarta fina kostymen på min man.
Tärnor, bestman och blomflicka/brudnäbb/ringbärare.
Kyrka med gäster som kastar ris när vi kommer ut.
Bröllopsfesten med fin middag och stor bröllopstårta.
Kanske får vi överraskas med möhippa och svensexa av våra vänner.
Förhoppningsvis får vi åka iväg på en lugn bröllopsresa till solen där vi kan få slappna av efter all stress och nervositet iochmed bröllopet ;)

Vi drömmer om någonting som andra kanske ser som tråkigt traditionellt och oorginellt. Själva ser vi det som någonting vackert och härligt traditionellt som vi vill sätta vår prägel på, för att det ska passa oss som personer, vår ekonomi och våra önskningar.




Första mötet sommaren 2007 :)

Annandag jul

På tredje dagen av detta års julfirande åker vi alltid till min farmor och farfar för att äta kalkonmiddag. Samma sak detta år, med lite skillnad på att iår har Aimee varit lite mer rörlig och busig än förra året.... ;)
Har aldrig sett henne så pillig eller "jaghörkanskevaddusägermenjaglyssnarbarainte" i sitt sätt att vara. Lite jobbigt om man säger så.


Nu är vi hemma och myser innan det är sängdags för grisen. Tror nog att det blir lite cheesecake till kvällskaffet. haha Sen är det tidigt isäng för imorgon ska jag upp och jobba som vanligt. Här är man inte ledig i mellandagarna. Blir lite extra tråkigt då mina älsklingar är hemma och busar om dagarna.
Men jag kämpar på! Jag har så mycket tid med dom om eftermiddagarna och helgerna att det väger upp ;) Det är ju inte så att man kan ha barn utan att jobba.


"Kor!" säger Aimee i extas och springer mot hallen. Men igår kom hon inte med sina egna stövlar utan sin gammelmorfars. Helt otroligt att hon kan gå omkring i dom tycker jag!  

Klappar

Tänk vad mycket klappar som köps till dom små!! Helt galet :) Har inte fått med allt på bild, men nedan kommer lite av vad hon fått från sina nära och kära under julen.


Moccasiner, plastmat och en bok om bajs fick hon hemma på morgonen av oss föräldrar.
 
 

Ett genomgående tema kom ifrån min familj, i form av "teparty"/bakning.




Lite pussel från farmor&farfar samt från moster R.


En pratande, låtande och sjungande hund från kusinerna M&M... den har varit avstängd under dagen om vi säger så. Och en bok med en groda som handdocka i :)


Sakkosäcken är fortfarande lite svår att hantera enligt Aimee, men mamma hjälper till! I love it!


Duplo är alltid klockrent! Extra gulligt var det att djuren var bebisar :) ett föl, ett lamm, en kattunge och en kalv!


Får se när det blir att fota resten av allt som vi fick komma hem med. Herremingud!! TACK för att allt till våra nära och kära som firat jul med oss och som gett oss så mycket fint, bra och roligt!

Sovmorgon...

...får min älskade man idag. Själv har jag varit uppe sen 08. Inte så tidigt enligt vissa kanske, men det skiter jag i. Grisen leker just nu med de "te-party-tillbehören" hon fick från min familj igår. Hon vet inte vad hon ska göra med alla grejer ;)
Endast en dublett som vi får byta till något annat. Tror vi väntar några dagar, lär vara fullt med folk ute i tornby redan nu... hahaha  Mellandagsrean är hysteriskt jobbigt enligt mig och jag brukar sällan gå ner på stan eller åka ut till tornby. Istället fyndar jag när ingen annan längre river och sliter i allt ;) På det viset blir det ännu billigare, jag slipper bråka om kläder och jag köper inte en massa onödigt "bara för att det är billigt". - Jodå, jag har så dålig karaktär! haha


Nu ska jag fylla på mitt kaffe och piggna till lite mer. Idag kommer min mormor & morfar hit på fika, vi hann inte ses igår. Imorgon bär det av till min farmor&farfar på årlig traditionell kalkonmiddag. Finns inget godare kan jag lova! :)


God julhelg på er allesammans! Jag hoppas ni har det lika bra som jag.

HAN SA JA!!!

Ett julkort fick min sambo av mig i julklapp. Till att börja med ;)

 





♥♥♥
Sen fick han även en ring. Men den var för stor... så vi ska byta. Men hans svar gills ändå!
♥♥♥

Uppesittarkväll

Jag väntade mig min sambo med vänner för ett tag sen... tråkigt när folk glömmer bort vilken värld vi lever i ;) Hur som helst. Kaffet har snart runnit klart och jag har dukat fram på vardagsrumsbordet. Lite hembakta pepparkakor och wienernougat.

Bingolotto står på schemat ikväll. Grisen sover och jag ska bara njuta av att julen är här. Klar med alla julklappar och redo att "fira" denna högtid. haha Jobbar 10.30-14.30, sen kommer älsklingen och hämtar upp mig.


♥  Jag önskar er alla en riktigt god jul  ♥

hemligheter...

NU får det gärna, jättejättejättegärna, vara julafton! haha Jag är PRECIS klar med min sista julklapp. Den till min käraste älskade man. Vill ge den nu.
Hade ju en jäkla tur att han skulle iväg på fotbollsträning ikväll. Annars hade jag varit tvungen att slänga ut han ett tag ;)


Aja, nu är det gjort och jag är ganska nöjd med resultatet.

god jul

Det är julafton på fredag. Ifall att ni hade missat det.... haha
Själv har jag varken stress eller panik inför julen. Har inte ens känslan av jul. Brukar ju inte ha det heller så är ju inga konstigheter. ;)
Jag är nöjd som det är.

Julklapparna är iaf nästan klara. Älsklingen som är hemma och har det bra med vår lilla gris om dagarna nu innan jul, ska göra lite ärenden imorgon/torsdag. Själv jobbar jag alla dagar. Även självaste julafton.


Idag har Aimee visat sin pappa att hon kan ta på sig sina stövlar själv! Och så har hon lärt sig säga plopp :) Men nu är hon trött och gråter hekdlöst vid minsta lilla motgång. Så som att hon inte får äta mer clementiner, att hon inte får pilla på datorn eller liknande.... dags för välling, pyjamas, napp och snuttis med andra ord!






Årets julkort vi skickat ut. Två olika fick det bli.
GOD JUL önskar fam Blohm/Stenberg

Tre tavlor

I vardagsrummet har vi nu satt upp, i tre gamla hål, tre gamla tavlor med tre nya fina motiv! Istället för att köpa en massa dyra ramar, satte vi istället upp foton direkt på tre tavlor.
Ja nu kanske det blev lite konstigt... haha men ni förstår säkert!

Nedan finner ni det finfina resultatet som nu hänger ovanför soffan i vårt vardagsrum. Tackar min älskade KIM igen för att hon fotade oss!!

 



börjar med att ta bort nattmål....

Vanligtvis så brukar Aimee vakna 1-5ggr i veckan på senare kväll/natt. Då byter vi alltid en kissig blöja och ger en flaska välling - vips så somnar grisen om och sover gott resten av natten.

Ikväll började operation att bara byta blöjan och inte ge välling. Varsin gång var vi inne och kramade om henne, stoppade in nappen och lade ner henne i sin säng. Nu sover hon igen och jag är nöjd samt lättad över hur lätt det gick. Hoppas på samma resultat vid nästa gång. :)


Nu ska vi vuxna också nanna kudden. Imorgon är det jobb som gäller... som resten av veckan. Men det är grisens sista dag på förskolan för ett par veckor! Pappadotterdagar blir det många framöver ♥

bang bang

Igår var det julfest. Den årliga julfesten, för femte året irad. Kul att träffa allt folk man missade förra året när vi valde att inte gå. Och året innan det var man ju på tjocken så då blev det ju inte mycket festande av.

Tog kanske inte igen de senaste två åren, men hade galet skoj ändå! Dock var jag liiite besviken över att det inte var julbord. :/ Jag är ju inte en sån som äter julbord fjorton gånger innan själva julafton, så jag hade sett fram emot detta. Men men....
Vi lämnade festen straxt efter tolv eftersom att Jocke var trött. Och nykter stackarn! Idag har han en heldag pluggande framför sig innan morgondagens två(!!) tentor. Själv tar jag igen mig i soffan en stund.


Det var ett barn med på festen igår, blev ingen vit jul för den ungen... Men det gjorde ju så att man längtade efter sin egna gris som också tycker om att springa omkring och spexa bland folk. Dock så var ljudvolymen och alkoholvolymen inte barnvänlig, så hon hade det så himla mycket bättre hos sin fina farmor och farfar. ♥ Men nu längtar jag snart ihjäl mig efter min gris, så ska hämta hem henne sen!

Tog inga kort eftersom att kameran inte togs med. Men jag kan ärligt säga att jag kände mig lite snygg ;)

Äta själv

Det är något visst med att få äta själv. Jag tror att hon tycker det smakar godare då dessutom ;) För ni ska höra hur det låter när ungen inte får äta själv.... (inte att leka med om man säger så)



Dessa två klipp är tagna vid olika tillfällen, men visar dock båda en av de anledningarna som finns till varför Aimee även lyssnar till namnet "Grisen"  :)




Lång dag

Igår var min älskade lilla gris på förskolan 7.30-17.00.... alltså bara dom timmarna gjorde att jag hade ont i magen hela dagen. Men det blev fan inte bättre av att när jag kommer för att hämta hem grisen, så stor hon och två fröknar i vestibulen fullt påklädda i väntan på mig. Dom hade alltså släckt, låst och allt när jag kom. :O


Ville börja gråta, men började be om ursäkt istället. Men varför ska jag be om ursäkt? Dom vet ju att jag ska hämta klockan 17.00. OM dom nu ska stänga den tiden, ja då får dom väl för fan säga att sista hämttiden måste vara kvart i. Eller stänga, släcka och låsa kvart över! :/



Idag ska jag få gå på stan en sväng. Köpa julklappar, vin, lite smått inför julfesten etc. Men först och främst ska det köpas en bh. Då gnäller plånboken lite.... haha ja, jag kan ju inte köpa en jättebrösthållare på HM för sjuttiofem kronor precis! ;)
Twilfit nästa liksom!

Nej, nu är det kaffe som gäller innan jobbet.

bloggtorka/fullt upp!

Ja ni, det är fullt upp med både det ena och andra... jobbar som en tok. Har en tårtbeställning till lördag och en som ramlade in idag till den 26:e. Planering och förberedelser.... måste handla julklappar och bakingredienser. Sen så vill man hinna med att busa, pussa på och grisa med lillgrisen här hemma också.


Idag när jag hämtade grisen så fick jag så fina komplimanger från hennes fröken C att jag ville krama om henne(gjorde självfallet inte det då hade hon nog tyckt jag var mer konstig än vad jag är).
"Aimee är så lätt. Aimee sköter sig så himla bra. Aimee är så snäll." SKÖNT att höra måste jag säga! :)
Sen så ser ju jag också att jag har en lättare dotter än vissa andra av barnen, vars föräldrar knappt hinner påbörja lämnandet av ungen innan denne är hysterisk för att mamma/pappa ska gå... Min unge bara ler säger "hej hej" och vinkar glatt.


På lördag är det julfest. Förra året gick inte jag och älsklingen... jag var inte redo för en stor(närmare 100pers) fest med massor av alkohol och "grupptryck". Hade en bebis på ett halvår och hade inte slutat amma. Men eftersom att vi lovat bort ungen så gick iaf min sambo och jag på bio den kvällen.
Hur som helst. Detta år ska vi gå och jag är pepp! Pepp som tusan! Även på klänningen jag köpt. :) På fredag har jag liten shopping efter jobbet sen är jag redo för party. SWEET




Senaste ordet hon lärt sig är TRAKTOR. Men det tog ett tag innan vi föräldrar lyckades förstå vad hon menade när hon utbrast "KOKA"
hahhaha





Josefin. Jag tänker på dig. Jag saknar dig. Jag vet att du är ängeln som flyger förbi mot himlen så fri. Och du lämnade ditt leende på vår jord, som en sol som värmer oss. ♥
Vi är många som tänker på dig idag. Vi är många som önskar att du var här och vara med oss nu när vi blir vuxna. Men så länge du vakar över oss däruppifrån.... ja då känner jag mig lite säkrare här på jorden.

Det gör lite ont i mammahjärtat...

... när man missar något som involverar ens barn. Iaf i mitt.
Imorse gick min älskade man och min finaste lilla pepparkaksgumma upp i ottan för att äta frukost och klä på sig. Förskolan hade luciatåg och jag kunde inte gå. Jag jobbade och missade hela skiten. (fan nu gråter jag nästan...)

Blir extra surt att missa ett luciatåg som är så genusmedvetet och härligt att årets lucia var en kille! I like it!

Men kameran hade jag tvingat på karln så några foton fick jag se iaf. Och mms skickades på löpande band till mig på jobbet ;)
Här får ni se några också.

Pilen pekar på min lilla gumma.


Att gå med dockvagnen är en favorit på förskolan



Jobba extra

Idag ska jag hoppa in och jobba lite extra. Det är schemabyte samt att vi får två nya tåg att städa. Dessa två tåg är det bara jag som kan städa och vet hur man ens kommer in på dom! ;) Så jag sa att jag ställer självklart upp på att komma in och hjälpa lite.

Annars är det nog bara att slappa som gäller. Är så baksugen så att jag kan dö. Tror att det får bli lite bestyr i köket efter jobbet helt enkelt!


Önskar er en riktigt härlig söndag.
Tredje advent!!! hallå!! Det är ju tredje advent idag... jisses.

Ingen vanlig dag...

Jag satte igårkväll ett alarm för säkerhetsskull, eftersom att jag skulle infinna mig på Nettan's kl.10.15, för man vet ju aldrig med min gris. Och jodå...alarmet fick gå av och väcka hela familjen som snusade sött i stora sängen.
Gick alltså upp klockan 09.00. Klädde på mig, åt frukost och gick ner till bussen. Sen väntade EN OCH EN HALVTIMMA av Klassisk Ansiktsbehandling. Behöver jag ens säga att det var alldeles underbart, härligt, skönt, avslappnande och välbehövligt?! :D Känner mig så lätt och len i mitt ansikte efteråt och lite piggare.

Efteråt mötte jag upp älsklingarna för en lunch på Thai Coconut och lite shopping(julfestklänning=check!). Sen for vi iväg på lördagsfika hos svärisarna innan det blev eftermiddag. Väl hemma fixade vi ihop en pastasallad med kyckling(middagen igår var ju hämtpizza så vi behövde något mer nyttigt idag kände vi hahaha) och nu busas det lite innan kvällsvälling för grisen och tvslapparkväll för oss vuxna.

Jag hoppas att ni har haft en lika härlig lördag som jag har haft!! ♥



När det är halva priset på alla Villervalla-kläder hos Handplockat, ja då passar morsan på! Fyndade denna supersnygga klänning till Grisen. "en riktig Aimee-klänning", sa hennes farmor. Jag håller med!


Besiktning på grisen - CHECK!

Igår var vi på BVC för att kolla läget nu när hon vuxit sig till nästan hela 1,5år! Har sagt det förut, men säger det igen... Tiden går för fort!

Hon gick igenom besiktningen. Med bravur. Hon gav tillochmed ett litet smakprov på sitt tal. Yes yes, jag har en superunge som kan prata ;) Visade även att hon kunde stapla klossar och slå ner dom(som om det skulle vara någonting nytt hon kunde...) och så visade hon även på storheten att göra vad mamma säger, hämta en bil och ge den till mig. "Standardtester" tror jag att det är....

Spruta i låret var dock inte kul, men tårar och gråt gick över när det gått en minut. Biverkningar kan visa sig 1-2veckor senare i form av feber och utslag.... får se hur det blir alltså.

Hon är numer 82cm lång/kort(yes! jag är fortfarande längre!) och väger 11kg.


"KOO", skriker ungen hysteriskt medan jag ska göra lunch. Korv med stekt potatis. Hon hinner äta en hel korv innan maten är klar. Men äter ändå en hel till med potatisen... äta ja det kan hon!

Sova Sova Sova

Jag kan ibland känna att jag inte vågar berätta hur bra jag faktiskt har det när det kommer till saker som sömn- och matrutiner för Aimee.
Hon har aldrig matvägrat(förutom en gång vid maginfluensa), hon äter alltid sin frukost, frukt/mellis, lunch, frukt/mellis och middag. Innan sängen får hon en flaska välling när hon sitter i vår famn. Sen bär vi in henne i sin säng där hon somnar själv och oftast sover hon hela natten.

Det går lite i perioder det här med sömn och mat, vissa veckor sover hon jättebra men äter lite dåligt och tvärtom. Allt beror ju på hur mycket hon varit med om under dagarna, om det är tänder på gång eller om hon är inne i en växtperiod....

Idag fick jag gå upp ca 11.15 med min dotter.... Ja, jag fick en rejäl sovmorgon. Tack för det eftersom att jag jobbade inatt och kom inte i säng förns närmare 2-2.30. Men eftersom att min sambo var medveten om detta så höll han Aimee vaken längre igårkväll.
Men jag vågar inte hoppas på att det blir någon sån lång sovmorgon imorgon, trots att jag jobbar inatt med. Men det gör ingenting för imorgonkväll är jag ju ledig så då gör det inget om jag är lite trött eller seg. Men mitt arbete är så fysiskt krävande och under tidspress att det går inte komma och vara långsam och trött.



Min åsikt är att man gör vad som känns bäst och blir bäst för ens egna familj. Om det betyder att man lägger sina barn att få somna själva i sin säng klockan sju på kvällen eller om man låter ungarna springa omkring vakna och griniga tills de slocknar av utmattning och rödsprängda ögon klockan elva på kvällen.... ja, det är ju era beslut.
Jag skiter ärligt talat i vad andra tycker om hur vi gör med Aimee, för det fungerar för oss och henne. Hon är det piggaste och gladaste barnet på sin förskola och vi får alltid finfina komplimanger om hur hon är mot de andra barnen - så jag vet att vi gör ett bra jobb!

Sen kan jag ju säga att det inte alltid är en dans på röda rosor! HELL NOOO! ;) Ungen sover inne hos oss i genomsnitt en gång i veckan eftersom att hon vaknat på kvällen och behövt en ny blöja och fått lite välling. Då kan hon få sova resten av natten/morgonen i vår säng för att vi är för lata för att greja inne i hennes rum.... (och så är hon mysig att sova med nu för tiden)

Årets jullåt :)

Nu är det jul här i vårt hus...

Sakta men säkert börjar julen finna ro i vårt hem. Trots sjukdomar, jobb och barn så tror jag det kommer gå bra. 
Om det kommer in en gran har vi inte bestämt ännu. Förra året hade vi ju en riktig, men det gör vi inte om! haha barr ända in i juni!



2:a advent var igår. Då tände vi alltså det andra ljuset i vår enkla men ack så fina adventsljusstake :) (blir lite svårt att veta vilket när man skippat siffror, men jag tog rätt va? haha)


I Aimees rum står det en liten Ängel i tyg med matchande gardiner hängades i fönstret. Fyndade jag nere i Ullared faktiskt!


En stjärna i köksfönstret, står en likadan i vardagsrummet, även dom fyndade i Ullared.


På tv-bänken står amaryllis i plast och en tomte i keramik.
 

Gravid igen?!?!?!

Detta är den värsta tiden i mitt dagliga liv. Samma sak varje månad. Panik, ångest och smärta. Sen efter min graviditet och förlossning med Aimee så kommer mina tidiga graviditetssymptom vid VARJE ägglossning/mens. Det är alltså få veckor i månaden som jag inte har konstiga hormonsvettningar, humörsvängningar och illamående.... (blir även lika rädd varje månad att jag blivit gravid igen tyvärr)


Denna månad är inget undantag, snarare tvärtom. Nu är det värre än någonsin! Jag är inte trevlig. Inte det minsta. Inget tålamod och gnäller på allt. Tråkigt, men så är det. Typiskt att man dessutom ska gå och bli sjuk på det liksom.

Men det är bara att bita i det sura äpplet och ta det för vad det är. Funderar dock allvarligt på att ta bort allting, så slipper man ju besvären. Och mensen. Guuud vad skönt att varje månad ta ut och stoppa in en P-ring, att slippa vara orolig för en eventuell oönskad graviditet eller tänka på tamponger och mens! SWEET :)


Snodde en bild från min jobbarkompis facebooksida, från fredagens festligheter. Så här såg jag ut....

Ginga!

Ungen har springtävling här hemma. Vi föräldrar turas om att ropa Klara, Färdiga, Spring! Sen springer hon så fort hon bara kan....
Samtidigt som hon överlyckligt skriker "Ginga! Ginga!"  :)

Fram och tillbaka.
Fram och tillbaka.
Fram och tillbaka.





Vi är fortfarande dyngförkylda här hemma. Så mycket toapapper som det går åt just nu är ju löjligt. Min förkylning har dessutom satt sig bakom ögon och öron = rinnande och svidande ögon samt onda öron. Hoppas det kan gå över tills imorgon då en ny arbetsvecka startar.
Idag ska vi ha en till slappardag här hemma. Kanske får upp lite julpynt. Vi hade väl tänkt att gå ut med pulkan, men det skippar vi när vi är sjuka och snoriga. Förstår inte folk som går ut och grejar när de samtidigt gnäller över förkylning och annan skit. Dra inte ut ungen när h*n är sjuk hela tiden då!


Aimees rum

Här ska ni få se lite detaljer från Aimees rum :)
Vill ni se mer?  


Och hur ser era barns rum ut? Och vad tycker ni är viktigt med just barnens rum?



Den nya fina taklampan kommer från IKEA.



Även hennes barnvänliga och mysiga gardiner är från IKEA. (Blommorna är av plast, men inte vaser och fönsterlampa - dessa får stå tills hon/om hon pillar på dom.)



Lekfullt tryck som jag köpt i stora ark och klippt till och satt in i ramar från Ullared.


Det finaste väggordet. Vinst från Tradera.
Detta sitter ovanför hennes huvudgavel på sängen, som står till höger om fönstret.



Trött. Förkyld. Lite bakis.

Trodde det skulle vara värre idag. SKÖÖÖNT att man inte är superduperbakis och inte kan göra nåt. ;) Gick upp med resten av min lilla familj för att äta mysfrukost med tända ljus på bordet. Nu är det kaffe framför tv:n och lite barnprogram, men Aimee är inte road - Noooola! Noooola! Okej då. Här har du några kritor.


Igår var det bowling och käk på Strandgatan med mitt jobb. Var bra, lagom och kul. Kan ju inte säga att jag är bäst på bowling, men jag är inte heller sämst! ;) Fick steka mitt egna kött på stenplatta igår. Vid middagen efter bowlingen alltså. Kändes lite varmt och jag tyckte såsen smakade skit. Annars var det gott.
Sen blev det ett par drinkar och lite skitsnack på Pitchers.


Nu ska jag fortsätta kurera mig med näsdukar och varm dryck. Hela familjen har åkt på världens förkylning! Så det snoras och hostas hela tiden.....
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu