I have a dream



I have a dream for myself. Someting I love to do.
But the fear of being a failure is so big, it's eating me............



Jag har någonting som jag önskar mig själv. Dock någonting som ingen annan än jag kan göra för mig. Det är inget ting som man kan slå in i fint papper med stor rosett att ge bort till mig, som present.
Nej, detta är större än det.

Jag tar små babysteps till mitt mål.

Sista lördagen denna månad...

... och jag ska jobba natt. 18.55-03.25 En så där lagom tid att jobba och den mest vanliga också på mitt jobb. MEN imorgon ska det ju jobbas igen. Två nätter irad! Tjoohoo..... 17.30-05.00

Men jag ska inte klaga! För jag känner folk som inte har något jobb och det är fan värre. Nej, jag är glad över mitt jobb och därför jobbar jag på så mycket jag bara kan.

Denna dag kommer annars bestå av att laga barnmat, lite rotmospuré och grönsakspuré. Lite fisk ska kokas också. Och sen ska ungen lämnas till sin farmor där hon ska sova över inatt.
Då ska pappaJocke plocka isär Aimees säng och ställa in den i hennes rum.... Nu blev det dags för henne att få sova i eget rum. Får se hur det går.

Mitt hjärta

Jag älskar min dotter över allt annat på denna jord. Hon är en liten del av mig och en liten del av mannen i mitt liv, min andra halva. Och det är dom som är min familj.
Det finns ingenting som kan ta bort den kärlek jag känner för min dotter. Men det finns massor av saker som ibland gör att jag blir förvirrad och förlorad....
Jag är hennes mamma, men ibland vill jag inte vara en mamma. Ingens mamma... Jag vill bara vara mig. Angelica.

Ibland skulle det vara så skönt att få vakna upp till tystnad och själv, utan att höra dotterns prat och känna hennes pillande fingrar i mitt ansikte.
Att bara få äta frukost i lugn och ro, utan att behöva mata en smågrinig dotter samtidigt.
För att sedan få stå i duschen själv, utan att behöva leka tittut med dottern utanför.
Och sen kunna få dricka mitt kaffe i fred innan det blir kallt, utan att behöva oroa mig för att spilla på dottern som inte vill sova middag trots att hon är jättetrött.
Och efter det vill jag gärna laga och äta min lunch, utan diverse avbrott som blöjbyte, dottern på höften och uppvärmning samt matning av dottern som sitter bredvid.

Det som vore allra bäst de dagar som jag känner så här.... Det vore om jag själv kunde skita i att ha det som bäst varje sekund, utan istället bara njuta av att jag är mamma till världens finaste dotter. Och jag lovar - jag arbetar hårt för det varje dag.
Jag älskar min dotter till döds, men det är inte alltid jag älskar att vara en mamma. För ibland är det fan jobbigt, svettigt, hårt och krävande.



Numer står lillfisen upp mot allt och då är bland annat lådan med plastpåsar rolig att leka i.

Ny favorit

MammaAngelica har hittat en ny favoritbutik på nätet.... ojoj MASSOR av kalashärligt material för bakning. *Tänk om man har massor av pengar att shoppa loss för*  För även som priserna inte var allt för höga, så blir ju många bäckar små - en stor ;)


Gå in och kolla vettja!

KAKBURKEN 

Ljuva Ting

För ett tag sen vann jag ju en tävling, ett presentkort hos Ljuva Ting. Härromdagen hämtade jag ut paketet. en av sakerna var till Aimee. Den rosa rullelefanten. Mycket söt liten elefant och rolig var den också!

 



En annan sak som är roligt just nu är att klappa händerna! Yey!!
Vi har försökt lära henne att klappa händerna tidigare, men vår lilla donna har en bestämd åsikt om det här mad att lära sig saker... =) Hon tar det i sin takt och det gillar vi såklart. Men nu förstår hon tom vad "klappa händerna" betyder - för då skiner hon upp och slår ihop händerna.

Lata Grahamsrutor

DU BEHÖVER:
50g jäst
5dl ljummet vatten
25g smör
2msk sirap eller honung
1,5tsk salt
250g kesella lätt
2dl grahams mjöl
12-13dl vetemjöl

DU GÖR SÅ HÄR:
Smula jästen och häll över det ljumma vattnet så att jästen "smälter".
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg(Du behöver inte knåda massor)
Låt jäsa i 40min under duk.
Platta sedan ut degen på en plåt, strö lite grahamsmjöl över och låt jäsa i 20min.
Sätt på ugn och värm till 225°. Grädda brödet i 15min.
(Du kan antingen skära upp degen innan du gräddar eller skära med ex en pizzaslicer när brödet är färdiggräddat.)


Voila! en härlig bricka med onsdagsmyyyyyys


TACK Jessica för detta kanongoda och löjligt lätta recept.♥

Så vackert

Så här vackert är det längs med stångång i Linköping. Speciellt en dag som denna... soligt och härligt. Gick en stund runt ån förut idag, men gav upp ganska fort eftersom att det är fan inte lätt att ta sig fram i snö som blivit blött och sen frusit till, för att idag smälta rejält igen....


men visst är det vackert??

Första tanden är kommen!

Så har den första tanden (äntligen) poppat upp. I nederkäken, till vänster kom en liten men vass bissing. Min lilla tjej, som inte alls är så liten som hon var när hon kom, men inte stor - iaf inte ännu på ett tag =)

Det som mer har skett denna dag var ju ett besök hos min BM Christina på Kvinnohälsan... trodde någon skulle bli upprörd och tro att jag blivit på smällen igen - ack så fel jag hade! haha
var iaf där för att få recept på preventivmedlet, NuvaRing. Här ska inga misstag, olyckor eller överraskningar ske!
Efter det gick jag förbi min mor och sen upp till mormor för sen lunch. Nu bakar vi bröd och väntar på att SYTYCDfinalen ska börja. Vem tror ni vinner?
Jag tror på Jakob! Han är ju helt fantastisk. Men hejjar även lite Ellenor.

Fullspäckat schema

Idag har det varit fullfart från uppgång. Det hanns bara med frukost och påklädning innan vi for iväg mot Tornby för att shoppa födelsedagspresent till och käka lunch med lillebror som idag fyller 15år!! TJOHOO Moppeålder är inne och det är bara ett stenkast till att han ska bli vuxen!

Efter en mysig dag med lillebror, lillasyser och hennes pojkvän mötte jag upp karln på stan. Lämna ungen till honom och fara ut till Jessica för inredningsparty.
Köpte ett par ljuslyktor och en skylt med krokar. =)

Hem lagom för att se slutet på SYTYCDfinalen(vem som vinner får vi veta imorgon) och nu ska vi gå och sova....



OCH Imorgonbitti ska vi till barnmorskan Christina igen...........

Försvarstalet

Är ni som jag?

När jag känner av minsta lilla hot, ifrågasättande, höjda ögonbryn, pikar eller en oskyldig kommentar på facebook som inte ens var mot mig - Då rätar jag upp ryggen och laddar med värsta försvarstalet......

Jag kan inte rå för det. Det liksom bara kommer. Även om jag inte blivit hotad eller kritiserad så kan jag rada upp en lista med fördelar till min sida.
Jag kan till och med innan kritik kan komma, lista med massor av bra saker till min fördel! =)

Nu ska jag lägga ner min sovandes dotter i soffan och diska lite.

Sittvagn

OK! Jag ger mig...
Efter "många" frågor om när vi ska byta ut liggdelen mot en sittdel så tog vi tag i saken denna helg och nu är det en sittdel på vagnstommen.
Dock kollade vi noga så den gick att lägga ner - eftersom att min dotter fortfarande sover 90% av tiden som hon är i vagnen! haha Hon är en liten sömntuta vår tjej så jag vill att hon ska ha det bekvämt när hon åker och det kommer hon garanterat ha i sittdelen också.

Hon testade sittdelen innan den sattes i vagnen och hon godkände den direkt =)

Plask Plask Plask

 
 

Lördagsmys




Ändrade planer

Att inget blir somplanerat denna helg förstod jag redan igår när jag vaknar upp och varken Jocke eller Aimee ligger bredvid mig - utan dom myser i vardagsrummet!
PappaJocke tog en dag ledigt från skolan efter att jag varit lite nere.... LOVE YOU ♥

Det blev en shoppingrunda på stan under dagen och mys hos svärisarna på kvällen.
Ett par fodrade Jeans från Kappahl, body från Cubus, plyschdress och body från Lindex. =)

 



Nu är det lördag och vi skulle vid det här laget vara klara att åka hem till tantJessica & Petter för en mysig lördag ute på landet med god mat, men icke!
Vädret tillåter inte det riktigt. Speciellt inte med tanke på att älskade Jocke satt fast med jobbilen i ca2timmar! Så han är ganska mycket försenad om man säger så!

Jag och Aimee?
Vi stannar inne hela dagen!! =)

Tänker på dig....



LINDA MIN ÄLSKADE LINDA!!!!

Du ska veta att jag tänker på dig.
Du ska veta att vi är många som stöttar och finns här i vått och torrt.

Det gör mig fruktansvärt arg att det återigen ska vara du som råkar ut för hemskheter som bara skadar och förstör. Du förtjänar ett break nu. Ta hand om dig och tveka inte en sekund att höra av dig om du behöver något. Finns här för dig.

Massor av kärlek till dig från oss

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jag vill

vara i form igen, men helst av allt - slippa göra arbetet som krävs för att kunna bli det. Håller ni inte med om det?
Att man oftast vill ha något, utan att arbeta för att få det... Jag undrar ibland vart det kommer ifrån, för jag är nästan säker på att det inte finns någon som inte skulle vilja ha något gratis.
Jag jobbar självklart mer än gärna för att betala för mig själv och så, missförstå mig inte. MEN vissa saker vore fan gött att kunna få på silverfat.

Exempel på vad jag inte skulle tacka nej till:
* En ny garderob
* En ny kropp
* En uppstartad och finansierad firma

MOAHAHAAA Jag vill ha. Jag vill ha. Jag vill ha.

Barnmat

Hemma hos oss sparar vi alla våra kvitton och skriver ner våra inköp i den svarta boken om ett kvitto inte fås, detta för att varje månad kunna se vad vi lägger våra pengar på. Detta har hjälpt oss enormt mycket i hushållsekonomin kan jag lova! Vi vet vad vi inte bör lägga pengar på och vad vi ska fokusera på att handla + att vi har lyckats med att börja lägga undan pengar...

Hur som helst.
Vi gick igenom kvittorna tog vi fram all mat vi köpt och gjort barnmat för. HERREGUD! Hur folk kan köra på barnmatsburkar fattar jag inte. Det är ENORMA summor man sparar genom att göra sin egen och det tar inga tider.

En burk kostar i genomsnitt 10kr(beroende på märke, butik etc). Det går åt minst två burkar om dagen = 20kr om dagen = 140kr i veckan. = 600kr i månaden.
Utöver maten behöver dessutom barnet dessert/frukt, gröt och välling. Ca; 200-400kr i månaden(beroende på märke, butik och hur mycket barnet äter)

ALL Aimees barnmat, gröt, välling och frukt går i vårt hushåll på; 400kr.....
Hon har dessutom aldrig ätit en burk i hela sitt liv med barnmat. Däremot har hon fått katrinplommonpuré och ett par fruktpuréburkar för att det ibland är svårt att få tag på bra bananer så här års och de mosas så lätt i skötväskan.
Hennes mat är färgglad, det är naturliga smaker och den luktar bra. Ingen brun sörja med ett innehåll som är omöjligt att avgöra om man inte läser på burkens etikett....

Jag ser många positiva saker med att göra egen barnmat:
* Vi vet EXAKT vad jag stoppar i min dotter.
* Vi sparar flera hundra kronor i månaden.
* Övergången från barnmat till vanlig mat som vi äter kommer bli lättare.
* Hon blir inte rädd för grönt på tallriken.
* Vi äter ju inte bara med munnen, utan med luktsinnet och synen.
* Jag blir en bättre kock och mer öppen till nya ingredienser, hennes mat görs ju samtidigt som vår - skillnaden är att den kokas och sedan mixas. Sen fryser vi in den i mindre bitar.



Hur gör du med ditt barns mat? Och vad tycker du om det vi gör? Bra eller Dåligt? För och Nackdelar?


That's What Friends Are For

Nu när jag verkligen hittat något jag älskar. Något jag känner jag vill göra i framtiden.... Ja då tog jag ju självklart upp det med mina fina idag under fikan, och de tog det bra. MYCKET BRA! Blir så glad när jag känner mig stöttad och att jag verkligen blir trodd på. Stöd och pepp är det bästa som finns.

Det är självklart låååångt kvar innan någonting som detta skulle kunna ske, men planering, idéer, förarbete, research och en massa finslip - ja det kommer ge detta en bra start.

Nu är det sängen som kallar och imorgon ska det inte göras något! Bara mys hemma som gäller. skönt.

Kvällsmackor

Hos oss äts det ganska ofta kvällsmackor eftersom att middagen äts tidigt. Men ibland lyxar vi till det med pizzamackor.

 

bubbel bubbel

Hon sitter inte längre på sin filt på golvet. Hon har släpat/dragit sig ut på golvet för hennes mamma hade strategiskt lagt några av favoritleksakerna utanför... MOAHAHA 


Favoriterna att leka med nu är badleksakerna och alla tvättrådslappar som sitter på leksakerna.
Favoritljuden som vi får höra(och känna på) är pruttljud och spottande.
Favoritställningen är att sitta upp och gå omkring.
Favoritmaten är rotfruktspuré och köttfärs.
Favoritfrukten är fortfarande banan.
Favoritsnuttisen är kofilten.
Favoritlåten är Walking in Memphis med Calle.

Just nu är hon inne i en mammafas. Men det finns ingen som kan få henne att skina upp som hennes Pappa när han kommer hem från skolan.


Ett barn på extrapris


Om mamma har lite att göra i bilen, kan ett barn roa ganska lätt. Det är bara att ta bort prislappen på en bukett blommor och sätta i pannan på en inte alls road unge. =)

5 generationer

Aimee
Mor Angelica
Morfar Rolf
Morfars far Johnny
Morfars farfar John


Cupcakes

Nu i helgen vankades det 90års kalas för min gammelfarfar nere i Småland. Och för att fira det bakade jag cupcakes och gjorde ett eget litet grattiskort. 

Så här fint blev det


smakerna var; kokos, smartis, nougat och choklad.

 

 

Hon stod själv

Idag har Aimee övat på att krypa - det gick inge vidare, mer gråt än något som kunde liknas vid kryp...(dock tar hon sig mycket bra bakåt och runt i cirklar när hon sitter upp)
Ikväll har Aimee övat på att gå med gåvagnen - det gick helt ok några steg helt själv fram med vagn utan att man höll i varken henne eller vagnen.
Ikväll har Aimee även övat på stå själv mot vardasrumsbordet - det gick bra, hon lyckades tom släppa taget och ta nytt tag.


Ikväll släppte jag min dotters fingrar när hon stod upp och då stod hon kvar helt själv. sååå duktigt. Men jag tror det var chocken! hahahaa
Men framåt går det iaf.

Hon har även upptäckt tjusningen i att riva sönder papper och då även hittat frustrationen i att det inte går lika bra att riva sönder plast... det går nämligen inte att ens få sönder plast lite.

Vänskap

Jag är en av tjejerna i den såkallade "Klicken" eller "Le Clique" som vi också fint kallas. En grupp av tjejer med olika utseenden, intressen, jobb, familjeförhållanden och framtidsplaner.
Men vet ni vad? Det spelar ingen roll, för vi älskar varandra ändå. Lika mycket. Tror och hoppas jag.
Nu är det ändå på det viset att vi alla bor inte i samma stad längre, vi gör inte samma saker, vi går inte efter samma tider och vi har inte samma familjeförhållanden eller värderingar....

För mig är min familj, min man och mitt barn allra viktigast just nu. Allt annat är sekundärt. Och det kanske kan uppfattas som konstigt då jag alltid satt mina vänner först. Men det är inte möjligt just nu. Det är inte heller möjligt för mig att delta i allt som sker då jag inte har intresset eller viljan att delta i allt. Detta gör då att jag ofta "missar" mycket. Olika samtalsämnen om varandras liv, interna skämt och liknande. Senare används detta och jag känner mig som ett spån.... Jag har inte längre någon större koll på mina närmsta vänner och deras liv. Jag är inte heller "the center of attantion", den som styr upp saker och ting.

Det är inte heller genom mig folk träffas och lär känna varandra, det har redan skett och helt plötsligt så känns det nästan lite som om mina vänner har blivit bättre och närmre vänner än vad de är med mig längre... Och ibland känns det så jobbigt att jag blir ledsen till tårar.
Varför är det så?
Är det för att jag vill ha "mina vänner för mig själv"?
Är det så för att ja känner mig bortglömd?
Är det avundsjuka jag känner?


Numer är det inte till mig man ringer för att prata av sig. Det är inte till mig mina närmsta vänner ringer för att prata om klänningar, förfester, gårdagen eller liknande. För även om jag ser dom som mina närmsta vänner, så är jag inte deras närmsta vän. Jag har, trots att jag lovade mig själv, glidit bort en bit.
Från vissa en lång bit bort, för andra har jag istället kommit närmre... Men det spelar ingen roll, för jag vet inerst inom mig att vi har en vänskaplig kärlek gentemot varandra som är starkare än massor - och det är vad som betyder något! ♥

Är det ok?

Vad tycker du??
Är det ok;

* Att lura systemet när det handlar om bidrag och liknande?
Exempelvis att skriva sambo på annan adress för att få bostadsbidrag, jobba svart och ta A-kassa/soc.biodrag etc
* Att klaga på dålig ekonomi när man lägger pengar på onödigheter?
Exempelvis cigg/snus, går ut på krogen flera gånger i månaden, köper dyra kläder, äter ute etc.

* Att klaga på sin övervikt?
Exempelvis om man äter godis/snacks flera gånger i veckan, inte rör på sig något alls, alltid tar buss/bil, inte äter nyttigt etc

* Att gå till jobbet när man är sjuk?
Exempelvis om man känner på sig att det är på gång, men man går ändå trots att man då riskerar att smitta eventuella kunder/arbetskamrater.

* Att säga åt någon annans barn som gör något dumt?
Exempelvis om barnet tar sönder något, gör illa någon etc

* Att lägga sina egna känslor på någon annan?
Exempelvis "Jag skulle känna så här om det hände, så det skulle han också känna".

Kalla mig rasist om du vill

Jag kan inte hålla mig utanför då detta är min familj. Jag kan inte heller hålla mig helt opartisk då mina nära och kära blir utsatta för detta påhopp och rena förtalet.

Visst, du ska inte dra alla över en kam, men när man som handlare i månaders tid har blivit trakasserad av en och samma typ av folk, då får man fan säga ifrån... Eller inte... För då kommer farbror DO och säger FY. Jävla stollar!

Zigenare. Gyspys. Romer.
Kalla dom vad fan ni vill. För mig är det puckon i stora kjolar(iaf kvinnorna) som lurar, ljuger, bedrar och stjäl.
Hur kan det komma sig att ett helt folkslag kan få bete sig så här? Hur kan det komma sig att en hel värlsdel tycker illa om just Romer? Är det fel på hela Europa då eller kan det ha något att göra med just Romerna?

Jag anser att om man flyttar till ett nytt land(oavsett varför) så får man anpassa sig efter detta lands kultur, seder, regler, lagar och bestämmelser.
Och i detta land är det inte ok att stjäla.
Hur svårt kan det vara att klä sig i "normala" kläder för att anpassa sig till det samhälle du flyttat till? Visst det är inte olagligt att ha dessa kjolar, MEN är du villig att fortsätta använda dom trots vad alla säger du gör med dom?

Vill du läsa artiklarna om DOs anmälan mot butiken och debatten som följts LÄS HÄR

Dagens nyheter?

På dagens framsida av Aftonbladet kan du läsa om vilka kändisar som inte komemr ge sina makar några pengar om dom skiljer sig....

VEM FAN BRYR SIG????

Har vi verkligen inget bättre att rapportera om än kändisar och deras äktenskapsförord?? Jag blir fan mörkrädd.

Tävling

 

 

"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från Butik Stylish hos Tant Ulrika!"

Kvällens Prickiga korv



Så här såg ungen ut när hon fick äta sin kvällsmat på köksbordet. Prickighetsmässigt alltså ;)
Hon har varit lite gladare sen pappaJoakim kommit hem, men fortfarande trött.


Men frisk måste hon iaf bli innan söndag för då ska vi ut på resa! Ner till Skillingaryd i Småland för att fira min pappas farfar John som fyller 90år! Ja, min unges morfars farfar finns i livet! Här väntar vi inte till medelåldern innan vi skaffar nya generationer till släkten! haha Men det gillar vi! Kameran kommer laddas och fota det kommer vi göra tills minnet tar slut.

Prickig korv och träningsvärk

Idag är min kära dotter grinigare än vanligt, känner inte riktigt igen henne så hoppas hon blir bättre till ikväll. Önskar att min Joakim var här, för då blir jag inte lika uppjagad när hon gråter...
Prickig är hon också! haha Så söt

 syns inte så jättebra kanske, men det är iaf mer idag.

Och MammaAngelica har träningsvärk som heter duga i magens alla muskler! Körde på hårt igår i vardagsrummet. 45min träning av mage, armar, rygg och ben. Hade Joakim som moraliskt stöd, pepp och coaching. Han var snäll och visade lite övningar och kollade så jag var rak i rygg. Har sjukt dålig hållning och behöver då någon som kan säga till mig när jag har fel position.
Vill inte vakna upp med ont i kroppen för att jag gjort fel liksom!

Äta själv kan jag nu

Ibland så blir jag så förvånad över hur stor min tjej blivit, om man jämför med några månader sen när hon bara låg på sin filt och inte gjorde något. När man fick hålla henne i famnen hela tiden för att hon inte kunde sitta själv. Då hon hade stöd med handdukar i matstolen...

Nu grejar hon hela tiden! Visserligen kryper hon inte eller ålar sig, men det gör mig inget! Då vet jag vart hon håller hus ;)
Men nu har hon mer och mer visat intresse för att pilla med maten och äta själv med händerna och skeden. Så ok, mamma kladdrädd gav med sig och ställde tallriken med mosat äpple framför ungen.....

 
 
 

3 dagars feber

Jag hoppas att det är vad jag tror det är. Att Aimee har tredagarsfeber... stackars sötnosen. Började i fredags med 39,5° så då fick hon sin första supp någonsin. Senare på kvällen gick febern upp till över 40° så en supp till.

Under lördagen kom febern igen så en tredje supp fick hon innan hon åkte till farmor och farfar för att sova över. Under söndagen hade hon knappt någon feber(kollade inte med termometern) och idag känns hon lite halvvarm med små röda prickar på kroppen.
Har detta inte gått över imorg ringer vi bvc. 


nu ska grisen sova efter lunchen som idag bestod av spagetti med broccoli och ostsås(hemlagat vad annars?)

Soon @ Work

Väntar på att min älskade karl ska bli klar med maten så jag slipper gå hungrig till jobbet. Annars har denna dag bara varit lugn. Kände av en liten släng av baksmälla på morgonen, men nu är jag bara trött.

Gårkvällen var väl planerad sen flera veckor tillbaka, men har inte kunnat berätta något här eftersom att det var en överraskningsfest för Linda som igår fyllde 25.
TACK till alla som var med, men speciellt TACK till Lindas systrar Malin och Mariah som verkligen gjorde en underbar kväll. God mat, härligt sällskap, roliga tal, fina dikter, härlig sång och gott att dricka;)

Imorgon ska det inte göras något förutom att vila upp sig...

Grattis Tant Linda

Idag blir TantLinda 25år. Eller halvvägs till 50år. En kvarts 100år. =)
Hoppas din dag blir fantastisk!

Istället för 2

En bok jag hört mycket om. En bok som ska hjälpa mig som förälder att ge mitt barn än bättre och säkrare självkänsla om jag förstått det rätt.
Så nu har jag investerat i den och är säker på att det är ett bra köp.



"Ge ditt barn 100 möjligheter istället för två"
- Kristina Henkel & Marie Tomicic

Vardagslyx

Det är lite vardagslyx att äta vaniljglass med riven choklad och daimkulor =)
Speciellt när det äts ur de nya fina skålarna från Lagerhaus.


Första shoppingen på PoP

Idag var första gången jag shoppade något inne på Polarn och Pyret... Jag har ju varit därinne men aldrig köpt något eftersom att dom har så hutlösa priset att jag inte känner för att handla där. Ett plagg vs fyra liksom...

Hur som helst så kollade jag in där igår och såg att dom hade rea på sina fantastiska tvådelad jacka. en täckjacka med fleece under. TAGET! haha Idag gick jag in och köpte en till lillskiten i stl 80. så hon kan växa i den. Sen kunde jag inte låta bli att köpa henne en tröja, ett par strumpbyxor och en body. Det var ju trots allt på rea;)

 

Ansvar?

Jag kan ibland känna mig oerhört mycket äldre än vad jag är... fan. Hatar när jag känner mig som en gammal kärring. Oftast handlar det om när andra pratar om hur ofta de ringer sina föräldrar, ber om deras hjälp etc... Jag gör inte det. Jag är en vuxen människa. Jag är ansvarstagande och kan ta hand om mig själv.

Självklart kan jag behöva hjälp och då ber jag också om det, men det sitter nog långt inne... Vet inte varför. Kanske har det med stolthet att göra? Kanske har det att göra med att jag vill ha kontroll över mig, mitt liv och situationer jag befinner mig i.

Kanske är för att jag inte längre bara är ett barn till mina föräldrar. Jag är själv en förälder nu och då ska man kunna ta hand om sig själv, veta svaren och liknande.
Och om jag behöver någon att luta mig mot, någon som kan hjälpa mig - ja då har jag min man, min sambo, min livskamrat - Min kärlek Joakim.

I dagens samhälle så finns ju dessutom den mesta informationen som man behöver via nätet. Det är lättare för mig att gå in på google och söka fram ett svar än att ringa någon som kanske inte ens kan svaret jag letar efter. För det mesta iaf. Jag har dessutom bosatt mig så nära jag kan komma en vårdcentral, bvc och apotek att om en sjukdom skulle infalla går det bättre att ta sig dit än att ringa mamma ;)

Sen har min fina mamma dessutom uppfostrat mig att lite på min instinkt, att lita på min egna förmåga att känna mig och min kropp - kanske därför som jag kände att jag var gravid redan i vecka5. Och det är också därför jag inte har behövt be om så många råd om hur jag ska ta hand om min dotter. Jag litar på min förmåga att uppfostra henne rätt och att få henne att må bra. Sen är jag inte sen att läsa mycket information i böcker och på nätet om bebisar och barn.

Nu har jag iaf skrivit av mig lite... lite svammel kanske man kan tycka. men mitt svammel är det iaf. haha
Nu ska vi sova för imorgon är det upp tidigt för att fika redan vid elva på stan! tjohoo
God natt

Mycket nu

Två jobbpass inbokade denna vecka, födelsedagsparty, fika med vänner, babycafé .... Ja livet är i full gång och jag älskar det! Känns som om man börjar bli människa igen nu när man inte behöver känna press för att vara tvungen att slänga fram jättepattarna offentligt.

Jag känner inte bara mig själv bättre nu, utan även min kära dotter... Hon har rutiner, matvanor och liknande. Så jag vet liksom hur jag ska göra för att dagen ska rulla på som bäst och hur jag ska hantera ev "skrikfester"(som Alex Schulman säger) eller gnäll.

Sen så har orken och viljan att hitta på saker kommit tillbaka igen. Man blir lätt matt i både kropp och själ när man får barn och då glöms mycket bort. 
Eller rättare sagt, jag tog mig tiden att lära känna mig själv på nytt, mitt barn och jag stressade inte fram något jag inte var redo för. Nu är jag redo igen. =)

Betala mer för att du är fet

Jag är en av dom här "elaka" människorna som anser att feta människor ska betala mer vid diverse saker. Exempelvis när det handlar om flygplansbiljetter. SPECIELLT när det är för att människan är så stor att den behöver två säten. Varför? Ja varför inte?? Jag och min karl kan inte betala för endast ett säte, vi behöver ju två... eller hur? Och då får vi ju också betala för två säten.

Sen så finns det ju sånahär bussresor till Tyskland för att köpa alkohol. Och då betalar man inte bara för ett säte, utan även för vikten per säte... 120kg. Det är alltså vad du och din alkohol får väga. Företaget har då tagit ett genomsnitt att personen som åker väger 60kg och alkoholen denne köper väger 60kg.
Är det då rätt att någon som väger 120kg själv bara behöver betala för sitt säte trots att denne även köper alkohol för 60kg?? Nej, det tycker inte jag.

Tar du så stor plats att någon annan inte får plats - då bör du betala mer. Alla vi andra betalar ju för våra platser. Den plats vi tar alltså....


Vad tycker du? Ska man betala mer om man tar större plats?
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu