Bloggar från nya datorn

Jag förstod att min karl skulle packa upp den nya datorn ganska snabbt efter att jag försvunnit hem till Linda. Och visst... nu sitter jag här, mätt i magen och bloggar lite snabbt från nya datorn. Härligt tangentbord är det, men lite ovant.

Nice med ny dator är det iaf! Nu ska vi bara installera lite office och phtoshop bland annat. UNDERBART! Har längtat efter ett eget. =) Nu kommer jag kunna jobba lite med våra bilder;)

Snabb uppdatering

De senaste dagarna som gått. Lite svennebanan I know! Men har fullt upp med mitt liv just nu = inge blogg.

Fredag:
Upp med alarm för att vara säker på att hinna möta upp Malou och hennes Stella i tid. Ner på stan och fika på EsspressoHouse.
Efter fikan mötte jag upp min kära svärmor för att gå på invigningen av nya Tårtverkstan. OMG Jag är lite småkär i butik(och ägare) haha Köpte lite nya spritstillbehör och fina hjärtanströssel. Det blev även lite shopping på Lagerhaus... Fler koppar och tillhörande skålar. SWEET
Sen gick vi hem till svärmor för att äta pizza och mysa till Let's Dance.

Lördag:
Mysmorgon med hela familjen innan vi tog bilen till IKANO. Shopping Shopping!! En ny dator, klänning och tights till mig, överkast till sängen och lite blockljus.
Efter en heldag därute med resten av Östergötlands befolkning, tog vi oss ut till mina föräldrar för lite fika och mys. Aimee var på sitt sämsta humör till och från efter att hon inte sovit på hela dagen tyvärr, men det fanns många glada stunder också. Vi fick hela Astrid Lindgrens samling av DVDs! TACK!!
Sen hem för RobinsonFinal och filmmys.

Söndag:
Jag har fått sova till halv tolv!! TACK älskling! Snart ska vi in i duschen innan vi far iväg till Citygross med svärmor.
Sen ska jag ta en hurtig promenad runt ån med min vän Linda innan vi ska mysa med varm choklad.


Hur har er helg sett ut??

KUK

Det är vad man kan höra min lilla dotter säga.... om man Lyssnar noga... MEN man kan även tolka det som GUG. Beror lite på hur mycket/lite hon viskar fram det ;)  hahahaaa
Hon har nämligen hittat lite konsonanter nu... Får hoppas hon inte tänker utnyttja just detta allt för ofta när vi är bland folk. haha


Annars bjuder dagen på gnäll, tårar och liknande. Men vi lägger tvätthög, disk och liknande på hyllan och bara är. Jag och lillskiten. Mys i soffan. Busa på babygymet. Inga måsten, bara vara vi. Det är ju en lyx som man sällan uppskattar.... Det ska jag göra nu. Med det finaste i mitt liv. Något som ingen ta från mig.


"Maffialedarminen" som PappaJocke kallar denna....

GRATTIS Aimee 7månader

Ja idag är det sju månader sen det poppade ut en liten gris. En dramatiskt liten donna som redan då gjorde storentré... Idag har vi "firat" dagen med att sjunga, gå omrking, sitta, pilla, hoppa, dansa, äta och bara ha det roligt på Babycafé! Kul att det äntligen är igång igen.... och det märks direkt på Aimee att hon trivs och mår bra där uppe.
Tror att det också kan hjälpa henne i hennes utveckling, att få träffa och se andra barn. Se hur de gör och så...

Annars är det köket som är min plats idag. ;)

Mango

Idag testade vi mango. Inte alls gott enligt Aimee som inte bara fick extrema kräkreflexer utan även kraftiga rysningar. Kan inte låta bli att skratta lite när hon ser ut som hon gör vid smakprovning. Finst på jorden är vad hon är.


Men innan det var vi på stan och fikade. TACK tjejer. Alltid lika mysigt. Måste göras om. Söndag! Det pratade jag och Lundis om iaf. Vad säger ni andra?? 



Livet känns bra nu.

* Börjar se en förändring på min kropp. (träningen hemma och promenader ger alltså resultat)
* Ekonomin är stadig. (att jobba igen är bra för kontot)
* Aimee blir bara lättare och lättare. (hon är lättroad, äter bra med mat och tycker det är kul att åka iväg)
* Mitt och Jockes förhållande börjar äntligen "bli normalt" igen. (det är turbulent att bli föräldrar)
* Vänner kommer och går, men det är bara dom bästa som förstår. (vissa är bättre än andra att förstå att det blir förändringar när man får barn)
* Framtiden ser ljus ut. (iaf om man ser på detta år...)


Plastglas och eko

Aimee har fått ett halvliters plastglas att leka med... Hon sitter här och skrattar ner i det så det ekar i glaset! Kul att man kan roa henne. Då och då kommer också ett högre HOHO. Det är sånt här som gör mig lycklig. =)

Snart dusch och sen ner på stan för fika med Jessica och Lundis. Aimee får följa med då vi ska ses dagtid. Sena fikakvällar får hon vara hemma med pappa på. Så det är kul när man ses innan kvällen ibland.
Imorgon börjar baycafé igen efter jul och vinteruppehåll! Äntligen!! Bakade lite cupcakes inför det, men dom smakar fan skit. Första gången jag misslyckas... =( Ska be kakmonstret (Älsklingen) om expertråd när han kommer hem, annars gör jag nya imorgon.

Och på fredag ska jag med svärmor på invigningen av nya Tårtverkstan i stan! Tjohooo Har ju ett presentkort där som kanske kan utnyttjas.

Med tungan rätt i mun

Jag VANN!

Tänk.... Om man tävlar, så kan man vinna presentkort och det gjorde jag. VANN alltså =). Och så drar jag högvinsten!! 500kr hos LjuvaTing
Och för detta tackar jag ANNA


What to buy? What to buy?

Föräldradagar...

Vi satt igår och kollade på vad vi tagit ut och vad vi har kvar... KÄNNS BRA! Vi har nämligen bara tagit ut 135dagar än så länge. Det är bra jobbat tycker jag. 
Ska dra ner mer på dagarna nu också eftersom att jag börjat jobba lite extra.

Sen hade jag missuppfattat det här med lägstanivådagarna ... Det är inte efter sex månader man får ta ut dom utan efter man har tagit ut 180 vanligadagar och det är ju ett tag kvar tills dess. SWEET!


Hur har ni gjort med föräldradagar? Och hur har ni delat upp dom?
Hos oss ser det ut så här:
Det är ju jag som varit mammaledig nu sen Aimees födsel och jag kommer vara det fram till sommaren, för då är det pappaJockes tur att få vara hemma och "ledig". Jag ska då jobba och tjäna storkovan;) Sen till hösten och skolan börjar igen kommer jag ta över ledigheten igen.

Where's my baby?

Ja, inte är hon här hos mig inte!!! Kan ärligt talat säga att jag saknar henne lite nu. Längsta tiden jag varit ifrån henne... MEN jag vet att hon har det bra.
Snart ska vi gå bort dit, men först kaffe och lite mammapappamys. Inte varje dag det hinns med;) 

 


busunge med sin fina outfit hon fick av sin gammelfarmor&gammelfarfar i julklapp.

Ensambarn

Det blir inga fler barn. Det har jag sagt och det står jag för. Punkt slut.
Och bara för att vi bestämt att Aimee inte får några syskon finns det alltid puckon som anser att hon då automatiskt kommer växa upp i ensamhet och bli en egoistisk skitunge.
Icke! Det handlar om uppfostran. Vilka ungar som helst kan bli elaka, egoistiska och känna sig ensamma - med eller utan syskon.
Ett syskon ger inte heller en automatisk kompis. Alla syskon kommer inte överrens och blir kompisar.


Anna skriver om detta och jag kan inget annat än att hålla med henne!




Barnlös och jobbnervös

Så har Aimees farmor och farfar varit här och hämtat henne... Det är med blandade känslor från min sida känner jag. Lite som om jag inte kan sätta fingret på vad jag känner. Sen så är jag ju lite nervös och förväntansfull inför kvällen då jag ska jobba inatt också, inte bara vara utan barn!
För att sova utan henne gör jag ju varje natt ;) Hon sover ju i sin säng... Men det kommer nog kännas lite konstigt imorgonbitti när hon inte är där och ser till att jag kommer upp. Ingen bebis vid matbordet under frukosten eller morgonbesök på toan! DET kommer kännas konstigt....


Nu är vi iaf lite barnlösa och fria under em innan jag ska iväg till jobbet och då kommer vi nog bara försöka ta det lugnt.
Hoppas er lördag blir härlig!


Aimee min fina.
Hon kommer ha det så bra hos sin P&L ikväll och natt! Det vet jag. TACK!! ♥

Gick själv!

Idag har varit en händelserik "mysdag" här hemma. Valde att inte fara iväg något eftersom att vi varit nere på stan två dagar irad och då vill vi vila upp oss lite. ;)
Men trots att vi bara varit hemma har det hänt massor känns det som!

Förutom att ha somnat själv i vagnen så har hon även lyckats med bedriften att gå själv med sin gåvagn!! Tre-fyra steg tog hon och knuffade på vagnen innan jag fick "hjälpa till" med en hand. Sen blir hon ju så exalterad och börjar skratta samtidigt = hon skruttar lite och då håller inte balansen riktigt.

Men hon är så duktig!! Kunde dock inte ta några kort eftersom att jag var ensam med henne och kameran i ett annat rum, så ni får en gammal bild från mellandagarna när hon precis fått den. Men att avgöra på bilden och från idag så han hon växt några centimeter kan jag lova.

Aimee och sjalen

Mammas sjal fick agera rolig accessoar för Aimee när vi var på IcaSignalen och storhandlade igår. Visst är hon sööööt???

Tävling för hela familjen

"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Familjesmycken hos Tant Ulrika"

Hon somnar själv!

För tredje dagen irad har jag lagt ner min skitunge i vagnen för att se om hon vill/kan somna själv med nappen, snuttis och mjukisfilten... OCH DET FUNKAR!! hahaha Hon är fan den bästaste ungen jag känner.

Visst har hon allt sina jobbiga stunder och när hon är hungrig och det tar (enligt henne) en evighet tills maten värmts klart - ja då är hon inte att leka med kan jag lova.

Nu för tiden sover hon ju hela nätter; ca 23.00-08.30 TACK! Och lite mer under dagen...
En vanlig dag kan se ut så här:

08.00-09.00
Vaknar,
myser och busar lite i sängen.

09.00-10.00
Byter blöjor, gå på toa, fixar & äter frukost.

10.00-11.30
Plockar undan frukost, bäddar sängen, fixar kaffe. Blaskar av ungen i handfatet. Busar lite i matstolen/i soffan/på babygymet. Bebis sover middag och mamma dricker kaffe.

11.30-12.30
Matlagning och dags för lunch
och lite efterrätt. Ev lite mer kaffe för mamma.
Här kan vi också gå ut för en promenad i ca 1-2timmar = bebis sover i vagnen.

Resten av dagen är HELT olika från dag till dag. Fördelen med att vara mammaledig =) Kanske en fika på stan, promenad till affären för att handla, bloggning, städa hemma eller liknande.
MEN runt 16.00-17.00 är det middag för Aimee och oss vuxna. Och sen gröt runt 19.00 och välling 21-22.

Hur ser en dag ut för dig?
Har ni några fasta rutiner??

Kniven mot strupen

Jag blir fan mörkrädd när jag ser på programmet Kniven mot strupen. HUR TÄNKTE DOM EGENTLIGEN?? Att ta flera hundra kronor betalt för skit. Färdig potatisgratäng som jag själv kan köpa för en tjuga nere på ica eller frostskadad fisk som inte ens har plast om sig i frysen...
Inte OK! Inte hållbart! Inte ätbart!  Jag vill för i helvete äta färsk mat, som är på riktigt tillagad av en bra kock som tycker om maten h*n lagar. Inte nåt jävla pucko som inte är intresserad av mat, inte smakar av sin mat eller bryr sig.



Nej, detta får mig att inte vilja gå ut och äta på restaurang längre! Jag hoppas verkligen att Kocken Alexander Nilson tar tag i situationen och åker till alla restauranger i landet.
Inte OK! Inte hållbart! Inte ätbart!



Vad tycker du?
Har du sett programmet och vad anser du om hur vissa kök hanterar, tillagar och använder sin mat?

Idag igen!

Så kom jag ner på stan lite innan jag skulle möta Carro, Liah & Maria... Typiskt! För visst kommer jag då med två påsar åt moi när vi väl ses? haha

Det fick bli två tröjor från BikBok och en kofta och ett par tights från Lindex. =) Det gick liksom inte ignorera dessa fina guldkorn... 
   

Hur som helst.
Fikan idag var hur mysig som helst! TACK tjejer(och pappaNicke) Kul att se hur min lilla tjej var den stora av dom två bebisarna... Inte så van vid det. Men trots lite tröjryckning tyckte jag hon skötte sig bra inne på fiket.
Detta får vi göra om snart igen!


Här är kläderna jag köpte till ungen igår(minus strumpor och moccasiner). Den snyggaste bodyn har hon självklart haft på sig idag och nu sover hon middag hos pappa. Och jag dricker kaffe ur de nya snygga kopparna från Lagerhaus. SWEET
 


INTERVJUAD!!

Jag glömde fan berätta... ojojoj Fattar inte varför jag inte "vågar" säga nej.... blää
En brud kommer fram och vill ställa några frågor till ExtraÖstergötland. "Köper du ekologisk mat?" "Varför inte?" 
Mina svar måste vara århundradets puckade. "eh.. humm.... nej." och "det är lite dyrt och jag är lat." hahhaa Och vågar inte ens föreställa mig hur ful, fulare och fulast man blev på bilden hon tog. Ja, för INGEN ser fan normalbegåvad ut ens på dom där halvt "muggshoten" dom tar.

Där sjönk självförtroendet lååååångt låååångt neeeer.... hahahahaa (nej då! bara lite dramatisk ibland)

Today is gonna be the day

Ja, vad kan man säga? Jag har du den mest perfekta och fantastiska dottern. Tror att hon är bäst på hela jorden. Finns liksom ingen annan som kan komma upp i hennes enormt otroliga bra betyg. HAHAHA *skämt osido* - Hon fick klart godkänt av bvcsköterska och läkare.
"hon är en glad liten tjej"

5månader:
6850g
62,5cm

6månader:
Mamma missade besöket....

7månader:
7705g
67cm


Det blev ett besök hos chiefen också. Fick ett par byxor, nycklar, schema etc. Känns skönt och pirrigt. Men helt ok. Vet ju vad det handlar om och det har inte hänt så värst mycket under mina 9månader borta.


Nere på stan fick jag ett ryck och shoppade loss! Lite nya kläder till lillskiten från Åhlens och Lindex. Det känns bra när det är halva reapriset på kläder jag spanade på redan när hon var nyfödd! SWEET Peajay, moccasiner, t-shirt, body, byxor och strumpor.  (bilder kommer en annan dag eftersom att det är blött i tvätten nu)
Sen gick jag in i favoritbutiken LAGERHAUS! Vill flytta in dit... vill ha vill ha vill ha ;) Köpte hem fyra nya kaffekoppar, lite burkar och bakmått(kan man inte ha för många av)

Middag och fika med tantJessica på CaféM sen. TACK!! Du är underbar. Och så bra hand hon har om Aimee.... Ingen kan slå den kontakten dom har. Och det finns ingen av mina vänner som kan få Aimee att somna så gott i sin famn. I like!
Du kommer bli en fanastisk mamma när ni betsämmer er för att bli föräldrar! Bara så du vet. Love

Snart är det dags för...

.. BVC besök! Tjoho!

Sen hem för lite lunch, buss ner till jobbet för att prata med chefen. Efter det promenerar vi in till stan och strosar runt tills det är dags att möta Jessica för fika.

Hoppas ni får en härlig dag!

Vår? Nu? Nooooo

Jag vill självklart visst ha vår, MEN det kan vänta en stund.
Alltså inte våren i sig, men längtan till att den ska komma. Annars kommer jag bara bli gnällig och ledsen ö ver att den aldrig lkommer..... för det är ju trots allt bara januari! OCH dessutom massor av snö finns kvar.

Stressa?

Jag läser ju många föräldrabloggar varav några är mer eller mindre frenetiskt tokiga i vad de anser vara rätt och fel, medan andra bara flyter på en våg av underbart och vackra rosor. haha
Själv ligger jag lite mittemellan. Jag njuter av min dotter och jag älskar henne över allt annat på denna jord, men jag kan ärligt talat säga att jag inte alls uppskattar bajsblöjor eller bebisgråt under natt/tidig morgon. Sen har jag ganska starka åsikter om exempelvis socker och godis, men kan tänka mig att tumma på vissa saker i uppfostrandet när hon blir äldre och jag lärt mig vissa saker....

Men en sak är jag säker på och det är att inte stressa på utvecklingen. Jag låter henne ta sin tid, visa när hon är redo för att lära sig något nytt. Och bara för att hon är i en viss ålder så betder inte det att hon MÅSTE kunna en viss sak då alla barn är olika. Det är en av anledningarna till att jag fastnat för Montessoripedagogiken.

Diskhon fungerar alldeles utmärkt...

...som badkar för en skvättglad liten skitunge som Aimee.
 

Speciellt nu när hon knäckt koden, "vad man gör med ett smörgåsrån"
Min söta goa lilla tjej! Hon var alldeles lyrisk, smackade och sultade på rånet tills det var uppätet och då ser hon förvirrad ut och börjar kolla runtomkring sig... har jag tappat det? vart är det? hahaha

 

Experiment with Tulips


Vad tror ni? Kan mina vita tulpaner vara rosa imorgon?

Montessoripedagogisk förskola

Vi har pratat lite om att ha Aimee på en förskola med Montessori pedagogisk inriktning. Dock är det ju inte riktigt dags ännu, då hon inte ska få börja förns till nästa år. Men det är ju inte förtidit att kolla upp olika förskolor, vart dom ligger, hur det ser ut, vad de står flr, vad de har för personal och liknande...


Så här skriver Wikipedia:
Montessoripedagogik är en pedagogik som har sin grund i Maria Montessoris observationer av barn. Den bygger på en övertygelse att barnet strävar efter att utveckla sig själv och att denna utveckling följer olika sensitiva perioder. Inlärning ska därför följa dessa olika utvecklingsstadier; vilket inom den pedagogiska riktningen anses ske om barnen får arbeta så fritt som möjligt. Pedagogens roll inom montessori är att observera eleverna och ge dem handledning. Maria Montessori startade sin första skola 1907 och rörelsen firade därmed 100-årsjubileum 2007.

I ett Montessori-klassurm ska det finnas flera olika inlärningsmedel för barnen, olika leksaker som ska utveckla deras sinnen. Men det ska bara finnas en av varje, så barnen får dela och turas om att leka med alla leksaker, och ska på så sätt lära sig respekt och att dela med sig. Klassrummet ska även i sig självt vara inbjudande, med färger och mönster och annat tilltalande, eftersom det underlättar lärandet och gör det mer intressant och roligare. Har barnen roligt när de lär sig så kommer de vilja lära sig mer. Läraren ska inte ha en framträdande roll i klassrummet. Blir det problem ska läraren finnas där för att ge råd och hjälp, om barnen behöver ledning så ska läraren finnas till hands, men endast för att ge barnet skäl att lära sig. Läraren ska endast uppmuntra inlärningen, och hjälpa barnet att lära sig självt, inte ta kontroll över barnet och beordra eller ställa krav. Det ska barnet lära sig själv, med lärarens rådgivning.


Mer info finner du HÄR.

Och hemsidan för förskolan Trilobiten vi ska söka till finner ni HÄR

Vad tycker du? Har du kanske egen erfarenhet från just Montessori?
Och hur tidigt tycker du ditt barn bör böra på förskola?

Söndagkväll

Då har den sista dagen på denna vecka snart gått förbi och vi har numer ett rent badrum, ingen smutsig disk, cupcakes i kylen och jag har fikat med Emma! Känns som om man kan ta och få tillbaka det vanliga livet med rutiner och allt vad det innebär igen. Skönt!
Älskling börjar skolan igen imorgon och jag ska gå ut på promenad för att röra på fläsket så att säga;) Sen ska jag även lyckas boka in en fika eller två med mina tjejer. TO LONG AGO!!

Sen vill jag även rikta ett STORT GRATTIS till en vän(vågar inte säga vem) som ska bli mamma!! ÅÅ Vad kul. Så glad för er skull. Puss på er! ♥

Nu ska vi se klart på Långfilmen på tv4; Johan Falk. Inget jättemärkvärdigt med dessa filmer enligt mig, men helt ok söndagsunderhållning.

Babysim nästa!

För efter att ha sett detta så känner man ju att om man inte låtit barnet vara i vatten innan, så är det hög tid för det nu! Så himla cool grej och helt fantastiskt hur de lyckats lära sina barn det i så ung ålder.

Jag är imponerad till max! Är du det?

NU är julen ute

Det är mycket som skulle behövvas göras i lägenheten och massor jag vill köpa nytt direkt. Men nej. Vi ska istället spara och se vad utbudet i Ullared säger. ;) Finner vi inte allt vi önskar där(vilket jag inte heller tror), så ska vi ta resten av pengarna och köpa nya inredningsdetaljer på andra ställen.

Det har iaf blivit lite mysigare i köket med dom gamla gardinerna och lite tulips på bordet. Dock känner jag inte våren ännu, men det är väl tur då jag fort skulle blivit nedstämd av synen utanför fönstret... där är det ju långt ifrån vår.

  

Hur kan du inte respektera mitt beslut?

Jag (och säkert många fler) har mer än ofta fått kommentarer som kännts sårande och rent ut sagt elaka. Framförallt om mitt och min mans val att skaffa barn. Vissa har väl endast sett hur jag "försvunnit" från fester, sena fikastunder på stan etc Medan vissa ser hur jag "förändrats" så himla mycket, och då säger att jag inte längre är mig själv.

Inte är mig själv? Nej inte om du ser mig så som jag var för ett par år sen som festande 50kilos singeltjej som var livrädd för att bli ensam att hon var med på allt som hände... Ja då är "jag inte mig själv längre.

Men om du verkligen velat och varit ntresserad, då hade du följt min resa och sett hur jag fortfarande är mig själv, fast lite mognare och lite mer vuxen. Med lite mer erfarenheter och nya värderingar och prioriteringar i livet. Och jag är precis vart jag vill vara.

Jag respekterar dig för dina val i livet och då tycker jag att du kan göra det för mig.........
"Before you judge me, try hard to love me." - Michael Jackson

Promenerar runt bordet

Det är med mycket stor stolthet jag sträcker på mig och "skryter" om hur fantastisk min dotter är ;) Kolla bara här...

Så var lite barnmat lagad.

Äntligen ska hon få sig lite morot med palsternacka och blomkål! Annars är frysen full av ärtor, potatis, köttfärs och fisk med potatis. =) Och fruktskålen är också full med gott som banan, päron och kiwi. Hon behöver inte gå hungrig inte!

Sen så har vi testat att ge henne rån, vilket var kul en stund - att slå i bordet i smulor. Att äta? Nope. Kom jag för nära munnen med rånet började hon grina. haha Stackars unge!
Men vällingen vi köpte var god, så det får hon varje kväll att snutta i sig från flaskan. Sen sover hon som en ängel!  SWEET

Nu är det kaffe som gäller innan jag ska baka.

Varför?

Varför kalla mig naiv för att ha en vision om hur jag VILL ha det i framtiden med min dotter?
Varför kalla mig naiv och klappa mig på huvudet när jag säger hur jag planerar att uppfostra min dotter?
Varför kalla mig naiv, skaka på huvudet och säga "så tänkte jag med, men vänta du bara tills...."??
VARFÖR är det dåligt enligt vissa småbarnsmorsor att man innan man fått barn, under tiden man är gravid eller precis har fått en bebis -  ha en vision över hur man skulle vilja ha det i framtiden?

Läste på en blogg om det här med sovrutiner. Och jag går inte in där och säger åt henne hur hon ska göra, vad hon ska göra eller vad som är bäst för henne. Det är hennes liv, hennes natt, hennes sömn, hennes säng och hennes unge. Hon får självklart ha det så som hon vill och hur det passar henne, och familjen, bäst.
MEN att mellan raderna kalla en läsare som lämnat kommentar för naiv när hon berättar hur hon skulle vilja ha det när hon får barn. För det vet har inte bloggägaren en jävla aning om bara för att hon har barn.

Jag har aldrig fattat den där grejen. Gjorde det inte heller under min graviditet, och då sa jag även ifrån. Kom inte till mig och säg hur det kommer bli, för bara för att just du har drabbats av någonting så betyder inte det att samma sak kommer ske för mig.
Likaså att det som skedde mig under min graviditet, förlossning och hur min bebis är - det ger inte en självklar bild om hur det kommer bli för mina vänners kommande graviditeter, förlossningar och bebisar. Mina erfarenheter är inte dina och dina erfarenheter är inte mina.

Sen om jag ber om råd eller om någon på ett ödmjukt sätt BERÄTTAR om sina erfarenheter är en annan sak. Men kasta dom inte ur dig och säg hur det kommer bli för mig. För det vet inte du. Inte jag heller, men kan kan få säga hur jag skulle vilja ha det, mina planer eller mina förhoppningar.

Jag hade en riktigt förjävlig förlossning, men det betyder inte att min vän kommer få det jobbigt. Min dotter sover hela nätter i sin säng, men det betyder inte att min vän kommer få sova själv och hela nätter när hon får barn. Min dotter är godkänd av vår katt, men det betyder inte att min vän som har katt kommer kunna ha kvar den när hon får barn.

Fotokollage



70 gånger 100 stort kollage på fina familjen. Jag är jättenöjd. Nu ska den bara in i ramen och upp på väggen.

Kolla in detta

Och så klicka på min bild. Det är lycka och värme i en kallvinterbild på det finaste =)

http://www.linkoping2009.se/galleria.php?imgId=2457


Tack♥

Sjuklingarna (ett (misslyckat)försök till familjebild)

 
 

Försöka kan man alltid... Men det är nästan som om jag hellre tar ett par av dessa för framkallning och hänger upp på väggen här hemma än att göra ett i studio där man bara ser tillgjord och oäkta ut. De här bilderna är verkligen vi. Osminkat, småpåsigt under ögnonen, mjukiskläder, orakat, dregel på ungen OCH i vi fick med vår babygirl Daisy också =)



Många har tjatat på oss om att sätta in födelseannons med bild i tidningen. Det blev liksom inte av, men gör mig inget... hade bara tyckt den blev ful ändå och det hade gjort mig lite ont i hjärtat av att behöva se den hos folk som klippt ut och satt upp någonstans...
Men här har ni gått folk! Det här är vi. Utan retusch eller omgjort i svartvitt, här är hela härligheten. Och ni har all tillåtelse att ta en bild och framkalla till er kyl som familjebild om ni vill;) MOAHAHAAA


God Natt ♥

Du vet att du har mycket att göra när listan knappt får plats på pappret....

SYTYCD

Nu är det ju i full gång för er som inte redan visste det och så som det börjat är ju lite nytt för iår. Att domarna tar ut de första fyra dansarna helt utan folkets röster... Och något annat som är nytt för iår är (enligt mig) att många av dansarna är lite "otränade" i fler stilar än sin egen och att många av tjejerna ser väldigt unga ut.

Hur som helst är det fortfarande mitt favoritprogram och efter kvällen kom en ny dans till min topplista....
Kathryn och Legacy. Han är hennes rädsla...Vackert

Täppt i vareviga por

Fy fan vad trött jag är på denna förkylning. Speciellt nu när jag kände mig lite friskare igår, så vi var ute en sväng och iväg = Idag är jag sämre än någonsin!
Ögonen rinner, näsan är igentäppt och jag har ont i hela kroppen... crap.

Orkar inte ens vara med i diskussioner på andra bloggar...

Nej det får bli lite soffmys med nysande Aimee och snorande Jocke(ja han har också åkte på skiten nu)

Det rullar fram

Bara lugnt och stilla har denna dag lunkat fram. Det har plockats lite här hemma, inför morgondagen och de kommande dagarna då det är superstädning och rensning som ska ske. Tvättstugan är dessutom bokad och jag ska "öva upp" mig lite med städhänderna! haha Sen ska källarförrådet få nyförvärv i form av lite skit, julpynt och babysaker.

Tog en sväng förbi svärisarna för en fika och lämna ett par kort på Aimee. Kom ju en liten leverans idag. Dock inte den stora.... ojojoj När den kommer ska ni få se! =) 70 gånger 100 är det fotokollage jag fixat. Och det är såååå fint.



 
Ungen har för övrigt fått lite nya kläder under vintern, hon växer ju ur 68 och behöver 74=) Den blåa bodyn med gröna giraffer är en av favoriterna, köpte vi på Babyproffsen i en korg med "tag tre bodys för 98:-" Lagom pris tycker jag! Och så en Hello Kitty... 50:- på H&Ms rea. SWEET

Nattsuddar....

Det är som om min kropp inte vill lyssna... Försöker verkligen vara trött. men icke. Får inte somna! Dom andra i lilla familjen sussar så sött. Men inte jag.

Besämde mig då istället att sitta vid datorn, det kanske kan få mina ögon att bli sömniga;) Gick igenom några av de senaste bilderna på lillskiten. Blir så tagen av att denna vackra varelse kommer från mig och min man. VI har gjort henne. Det är från oss hon kommer... En liten del av mig och en liten del av min man. Gud vad jag älskar dom!!  Oerhört mycket....

Men hur skulle jag inte kunna göra det liksom??



 

Is she for real??

Jag hade fel...

Sökte på Aimees namn i scb's databas. Och jag har haft fel. Hon är inte ensam i Sverige med det namnet. 

Efternamn

  • Det finns ingen eller högst fyra personer som har efternamnet Aimee. Bara efternamn som bärs av fler än fyra personer är med i namnsökningen.

Förnamn

  • Det finns 76 kvinnor som har förnamnet Aimee. Av dessa har 52 namnet Aimee som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Aimee som förnamn.

Jobba igen då

Det ska bli kul, men det kännslite nervöst. Lite extra pengar på banken och lite extra motion för baken ;) Nu i början är det ju bara lite då och då på helger, men hoppas på att få någon typ av regelbundet schema. Men även då bara lite extra eftersom att Aimee är för liten för dagis och Jocke pluggar heltid.

Och för er som inte vet, Jag arbetar som städare. Eller som ni som vill använda nyare, finare ord på arbeten; Lokalvårdare.
Oftast nattetid arbetar jag och städar tåg och några lokaler. Tågen som vi städar är Pendeltåg och Dubbeldäckare. Lokalerna är Resecentrums lokaler. =)

Det är ett slitsamt och smutsigt jobb, men jag trivs med de flesta av mina arbetskamrater och jag kan ärligt talat även säga att jag trivs med själva jobbet i sig också. Det ger ingen press på att man måste vara snygg, ren, fräsch och trevligt mot kunder när man arbetar. Det är ok om man luktar lite dagen-efter-krogen och jag behöver inget smink eller fönat hår. Och ett extra plus är ju pengarna.
Sen så kan man inte i dagens läge vara kräsen eller inte vilja ta några såkallade "skitjobb".

Gnäller lite mer...

träningsvärken i nedre delen av magen börjar bli olidlig.... idag är det en tycker-synd-om-mig-själv-dag

Sjukstuga

Det är idag jag är ledsen över att min karl bestämt sig för att plugga till buggnadsingenjör och inte sjuksköterska.... har så ont så ont i hela kroppen. Bihålorna är som misshandlade och min hals tillåter knappt ens att låta mig dricka nyponsoppa = hungrig och illamående. Huvudet sprängs snart tror jag. Och ja, snoret är som två stoppklumpar i varje näsborre. Som om det inte var nog har min mage träningsvärk efter gårdagens försök till situps.... typiskt.

Sjuk?
Jag skulle tro det.
Men Aimee börjar bli bättre iaf. Bara snorigt som fan.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan.



pappas näsa är iaf inte snorig. Så den kan man smaka på

Situps

Min man som är lite mer träningsmänniska än mig skulle idag pusha mig att göra några situps. Nästan tio klarade tjockis av. Men kan väl inte riktigt säga att dom var hela, bra gjorda eller gav något annat än skrattanfall som övergick i mindre gråtattack.... yes. så var det med det.

Tog mig samman och gjorde istället benlyft liggandes på rygg(om ni förstår vad jag menar) och det gick bra! Mycket bra om man frågar mig =) Så det är vad jag får göra istället.
Och om jag får komma med halvkassa ursäkter, till varför vanliga situps inte går så bra att göra, så kan jag skylla på mina enorma hängpattar som ärligt talat väger minst två kilo styck och är så mycket ivägen att när jag ligger på rygg och böjer fram huvet så når hakan dom + det hänger ut på sidorna så mina armar inte kan komma intill kroppen... Ja jävlar. Så är läget. Kroppen är inte vad det brukar vara.


Bara lite ordbajs så här en lördagseftermiddag när vi tittar på Zoolander, snorar och slappar i mjukisar.

Hur ofta badar ni ert barn?

Jag vet att allt är relativt och att beroene på barns ålder så badar de oftare/mer sällan. Här är det iaf det andra alternativet - mer sällan. Och ännu mer sällan när hon var mindre. Max en gång i veckan badades hon under de första månaderna.
Eftersom att hon inte kräktes mycket eller ofta och eftersom att små bebisar inte blir så skitiga fann vi ingen anledning. Dessutom så blav badstunderna mycket mysigare när dom skedde så sällan =)

Nu när hon äter barnmat och får grisa ner sig lite vid matbordet blaskar vi av henne vid handfatet då & då , men mest torkas hon av med våtservett/handduk. Även nu badas det kanske 1-2ggr i veckan bara.
Kan låta konstigt enligt dom som badar sina ungar varje kväll, men för oss passar detta bäst.

Jag har nämligen mer eller mindre problemhy - blir väldigt torr. Och detta späds på när jag duschar, men det är ju inte så konstigt med tanke på att vatten torkar ut hud. Och vill inte att min dotter ska få så också. Än så länge visar hon inga tecken på torrhet eller hudbesvär, snarare tvärtom. Hon är den lenaste bebisen jag har smekt över kind och mage iaf.

Hur gör ni?
Hur ofta badas ert/era barn?

Tävlar lite mera....


Jag är med och tävlar om ett presentkort
hos Ljuva Ting, värde 500 kr! Besök ANNASARA.NET
och var med och tävla du med!



Jag tävlar om ett presentkort värde 500:- hos Louiseinteriör i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!


Ny Tävling

Egentligen vill jag inte tipsa alla mina fina läsare om denna kalastävling.... då blir det ju mindre chans för mig att vinna!! ;) Men det stoppar mig inte att tävla ändå.


Och om lotten faller på mig skulle dessa fina saker dimpa ner i min brevlåda kan jag lova.
 
Koziol fat Babell, fast en svart och Transportmugg Rosti.




"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från MILQ.se ~ Design Presenter Inredning Prylar hos Tant Ulrika!"

Likna en modell?

Jag är av den modellen att min kropp inte liknar en superfotomodells. Och det gör mig inget, för jag är inte dum nog att tro att den kommer av sig självt eller utan uppoffringar.
Att tro på att en riktig supermodell kan äta vad den vill, slöa framför Vännerrepriser varje dag eller få provsmaka av kladdkakesmeten varje fredag - är dumstridigt.
Och att dessutom tro att det just är deras kroppar som pryder omslagen när man kan öppna upp tidningshelvetet och hitta oretucherade och osminkade modeller på var och varannan sida säger sig självt.....

Visst är det inte helt omöjligt att bli så smal, slimmad och vältränad som en supermodell som går på catwalken. MEN det har sitt pris. Inte bara dietmässigt och träningsmässigt. Utan även själsligt och organmässigt. Det finns inte en människokropp som mår bra av hetsbantning, kokain, spyor, hårdträning varje dag etc. Och det finns få människor som har tid till det om man vid sidan av vill ha ett normalt liv med vänner, jobb, hushåll, fritid etc.

Läste DETTA förut och kan inget annat än att hålla med.....

Vad tycker du?
Ska man jämföra sig med någon som inte lever det liv du har? Och dessutom inte ens visas från sin absoluta rätta sida?
Och är det verkligen fel att modeller ser just ut som modeller? Jag tycker inte det. Likadant att bodybuildare ser ut som muskelberg och sumobrottare som fläskberg. Man är vad man äter/lever.

onödig information nu när vi är sjuka....

20 snabba:

romantiskkomedi eller action
vatten eller mjölk
csi eller criminal minds
pyjamas eller underkläder
sommar eller vinter
bloggar eller bok
badkar eller dusch
husmanskost eller "allmän utemat"
guld eller titan
uppklädd eller slappisklädd
skor eller barfota
utekväll eller hemmakväll
latis eller gymmare
ros eller liljekonvalj
bil eller kommunalt
lampa eller stearinljus
dotter eller son
kaffe eller te

hårdrock eller ballader
familjeliv eller singelliv


Den här listan snodde jag från Carro =)

Heta brudar i finfina underkläder

Det är vad jag tittar på nu när reprisen av Victoria's Secret fashion show! Me likie ;)

Samtidigt smaskar jag, utan uns av dåligt samvete, på ostbågar!! Livet är allt underbart ibland.

Aimeegråt

Idag har det inte gjorts mycket alls kan jag lova! Aimee är ju inte på sitt bästa humör när snoret bara rinner, hals och ögon kliar och när det är hest i rösten. Det är inte mycket som fungerar... Stackars!!! Det gör så ont i mitt hjärta när hon gråter högt för att jag tar bort snor. Saken blir ju inte bättre av att hon inte vill sova, samtidigt som hennes kropp är övertrött när den arbetar för att få bort förkylningen.

Ska se om hon vill mysa lite med mig när PappaJocke äker iväg på fotbollsträning.
Hoppas er torsdagskväll är lite bättre än vår.


Sugen på att...

 Göra om mitt hem.
*Måla hallen i olika nyanser av grönt, delat in i vågräta ränder i olika höjd =)
* Måla om Aimees rum i färgglada lodräta ränder! Lite orange, rött, grönt, blått, gult, rosa.
* Köpa en massa nya växter, stora och små. Göra små arrangemang och få hemmet doftande av blommor.
* Köpa nya gardiner till sovrum och vardagsrum, samt nya kuddfodral till säng och soffor.
* Köpa ny grön matta till matsalen och Hensvikgarderoben till dottramin från IKEA.
* Göra och beställa hem fotokollage från extrafilm.se.
* Byta ut luckor, bänkskivor samt kyl&frys i köket. (tillval från hyresvärden)



Annars så är vi bara inohus idag för att krya på oss. Dessutom snöar det massvis idag igen... börjar bli måttligt trött på det nu faktiskt.

Hoppas ni också får en härlig mysardag med nära och kära. ♥

Livets Goda

Idag köpte min karl den sjätte boken i serien Livets Goda - Baka med barn! Nästan lite synd att ens egna unge är för liten för barnbak, MEN det kommer komma väl till användning för sommarens barnkalas då hon fyller ETT ÅR =) Massor med roliga recept är dock något jag kan tänka mig ett sysselsätta mig med även utan barn. haha


  
Mashmallowsklubbor, O'boy-kakor och sockerkaksfigurer
(klicka för större bilder)

Snorigt....

Natten till idag har varit hemsk och jag tror att kommande natt/nätter kommer bli minst lika tråkiga och jobbigt. Aimee har nämligen åkt på värsta förkylningen med snor som inte slutar rinna, lite småroslig hals och feber. Första gången som hon är sjuk dessutom. =(

Gör ju ont i hela min kropp av att se henne så här, men det går an dagtid med lite småbus och hon dricker ju bra med vatten. Det är mer tråkigt när hon inte kan andas med näsan och har nappen i mun. Men vi kämpar på och tar det lugnt.

Älskade barn. Inge mer utelek i kylan på ett tag, inte ens när hon är så här vacker och njuter av riktigt kylig och frisk luft.

Tack för tipsen!

Ville bara säga tack till alla som lämnar kommentarer och som kom med kalasbra tips ang leksaker. Det där med att ha en låda med "resten" av alla saker och då&då byta ut för att stimulera mera. KLOCKRENT! Någonting som jag verkligen kommer använda mig av. För det är ju som några av er skrev, som nya leksaker när man byter ut. 

Kom gärna med fler kommentarer, dom uppskattas =)

Pulkaåkning och gunga

Det där med att åka pulka var väl varken bu eller bä enligt lillskiten ;) Såg mestadels nollställd ut, kanske för att hon var lite trött. Men efter ett par åk i backen så fick hon gunga och det var desto roligare!

 



Hon sitter ju inte jättebra, så till nästa gång ska vi ta med en kudde att ha bakom hennes rygg.

Fika borta

Nu ska vi iväg för att fika hos Aimees farmor. För där bjuds det alltid på något gott till kvällskaffet - egentligen inte det bästa i och med våra kroppar här hemma, MEN löjligt gott =D


Annars har dagen bjudit på lite tvätt och kylig vinterpromenad till Ekholmen. Willys fick sig ett besök av oss och vår lite januaritunna plånbok. så nu är kyl, frys och skafferi glada iaf.
Sen har vi även lekt i lekparken och åkt pulka! Eller Aimee då. Bilder kommer ikväll!

Hoppas er dag varit minst lika härlig som vår.

Anonym

Jag vet inte vad du ville med din kommentar, dels för att den inte hade något med mitt inlägg att göra och dels för att det kändes bara som ett försök till påhopp/provokation. Antingen så har du fått för dig att du känner mig eller så gör du det. För i min stad bor du iaf. På Gustav Adolfsgatan för att vara mer exakt.
Hur jag vet det? Du lämnar din IP-adress när du kommenterar.


Hur som helst. Så tar jag bort din kommentar då jag inte är intresserad av att ha fjanterier på denna blogg. tack ändå.

JÄVLA HELVETES SATAN

Hur i helvete kan det alltid gå så in i bombens skitdåligt ibland när jag lagar mat?? FATTAR INTE.... Tålamodet är ju också bland det sämsta när man varit så dumihuvet att man inte ätit på flera timmar = hungrig på gränsen till svältande.

*Jag fick för mig att göra, inte bara en utan två jävla pajer.
* Osten är egentligen inte alls tillräklig för två, men snålar lite...
* Smöret från Willys är/har blivit dålig i kylen så degen blir torr och tråkig.
* Den ena pajformen har fått för sig att börja läcka så all äggstans rinner sakta men säkert ut över spisen, medan den första gräddas.

Behöver jag tillägga att vi innan maten fick för oss att ta ner granen = barr överallt förutom på själva granjäveln. OCH ungen är i sitt essä av gnäll om man riktar uppmärksamhet på något annat än henne för två minuter. Dessutom är henens roligaste lek att kasta ner saker i golvet så mamma eller pappa plockar upp dom igen, om och om och om och om igen....

Nej denna kväll börjar inte så bra. Så efter maten ska jag fortsätta städa undan julen *skönt* och sen njuta av chips i soffan. Tack och god natt....

Leksaker

Aimee är som ni flesta vet, SEX MÅNADER, och jag som har fått mitt första barn är som många är snälla att påpeka för mig, lite naiv.
Alltså "att jag ska få se hur det blir sen när hon blir större"... För det är så tonen ligger när man pratar med en mamma som har ett barn som är äldre. Men nu talar vi inte om äldre i den bemärkelsen att dom har barn som är flera år äldre, utan månader. Alltså har dom hunnit bli så himla mycket mer erfarna och vet allra bäst om hur mitt barn kommer bli om just några månader.

Det är tråkigt hur många inte vill se hur vi mammor är olika och hur olika våra barn är, samt att vi alla har olika bagage med oss när vi blir föräldrar. Vissa som får barn har aldrig ens satt på en blöja på en bebis tidigare, någon har haft hand om barn sedan tidiga tonår. Och det gör en mindre skillnad faktiskt. Även när det kommer till hur vi förhåller oss till andra saker, så som; leksaker, mat, godis, kläder, uppfostran etc

Just nu sitter jag och funderar på det här med leksaker. Hur en mamma vill att ungen ska ha så mycket som möjligt och en annan menar på att kastruller och träslevar fungerar minst lika bra. Vissa vill att barnen ska ha leksaker som uppmuntrar till fantasi & kreativitet, andra vill ha ljudande leksaker.

Vad tycker du?
Kan ett barn ha för mycket leksaker? Och vad för typ av leksaker har ditt/dina barn?

Själv vill jag ha så lite som möjligt just nu. För hon har, enligt mg, redan för många. Och det är svårt att "hinna med" alla och speciellt allt nytt. Så vissa ligger och samlar damm under skötbordet. Då får man dåligt samvete när det var presenter som givaren vill se användas.
Men hur ska jag göra? Min dotter visar klart och tydligt vad hon gillar att leka med och vad som inte intresserar henne. Det syns på både kropp och ansiktet samt i hennes vokabilitet så att säga.
Och redan nu, när hon bara är 6månader, hara vi tammefan leksaker i varenda rum. Och inte kan jag skylla på ungen heller, för det är ju jag som tar fram dom.... haha
Det som Aimee tycker är roligast nu det är skallror, bitringen och en kossa som sjunger.

Aimee med sina nya skor



Jag kunde inte låta bli att köpa de fina skorna till lilltösen när vi var inne på babyproffsen. Hon fick ju ett par skor i julklapp också, men som kan hon inte ha förns i sommar = vad ska hon ha tills dess då? ;) hahahaa
Dock blev balansen inte så förbättrad med skor, inte heller kordinationen. Men ack så jäkla söt och duktig hon är!! (enligt hennes väldigt opartiska mamma)

På middagsbordet

Dagens middag bestod av köttfärs, potatis, morot och ärtor. Gott sa skitungen som har sin nya haklapp i frotté på sig. Den enda sorten som funkar som just haklapp och inte som leksak för henne. Sen att det står "Visst är jag lik min pappa?" på, gör den bara bättre.

 

Hennes mamma och pappa?
Ja, dom syndade stort med kebab. MOAHAHHAAAAA

Man vet att julen har varit på besök....



När det står tomma kartonger överallt.
När man t.o.m. har barr i sängen.
När man inte längre är sugen på choklad.
När man är trött på "fina ljus i fönstrena".
När kanelsmakande kaffe inte längre är så gott.




Dagen har bestått av att fika och äta lunch med TantJessica och hennes numer stora jättebebis(läs fästman) Petter - jag skriver så för att han har brutit båda handlederna. Tack för en härlig dag! Fick även en utlovad ljusstake som hon har tillverkat helt själv. Gör massor av fina! Så om ni är intresserade så tar hon nog även beställningar;) Eller?


Snart kommer min vän Anna för en fika och sen är det mys resten av kvällen som gäller. Skönt och precis så som det ska vara. För imorgon börjar vardagen igen... Eller iaf ett försök till det ska vi göra. Veckan kommer ju bestå av att kolla upp arbetstider, tvätta, städa ut julen, göra matlistor och handla. Och så ska karln börja tentaplugga igen och jobba lite extra. Hoppas på att jag ska komma igång med att röra på mitt fläsk igen!


Föräldrar

Det är konstigt det här med föräldrar. Jag har ju egna och svärisar. Och så helt plötsligt inser jag att jag själv är det. Jisses... Det är lite skrämmande faktiskt. Och så sitter jag och säger till min lilla tjej att ingen kan älska någon annan än jag älskar henne. Men.... betyder inte det att min mamma älskar mig på det sättet? Och Jockes mamma älskar honom likaså. Och min väns mamma älskar henne....

Och så sitter jag här med gråten i halsen. Lyckans tårar i ögonvrån och inser att jag tillhör den där gruppen kvinnor som har den där kärleken så starkt inne i hjärtat. Tänkt att det finns nog ingen starkare kärlek än detta. I alla fall inte i mitt liv. Den här jag känner för mitt barn, mitt liv.

Och så måste jag säga att kärleken till mina föräldrar och svärföräldrar är helt otroligt stor också! Och tänk vad bra dom är att ha när man ger dom gåvan av ett barnbarn;) Som idag t.ex. när man fått två nya stolar till vår lite större lillskit...


"TACK mormor & morfar!!" säger Aimee om den nya fina bilbarnstolen. (den gamla har hon vuxit ur)



"TACK farmor & farfar!!" säger Aimee om den nya fina matstolen. (den gamla blev reklamerad pga fara för barn)

Svar till dig Frida

Kände det blir lättare att skriva ett litet inlägg tillägnat dig än att svara i kommentatorsfältet;)

Det var verkligen inte min mening att förolämpa dig eller någon annan heller angående att vi gör vår egna mat. Och jag säger inte att någon är dålig förälder för att deras barn får barnmatsburkar, dom är ju inte förgiftade! haha Däremot så menade jag på att(i vårt fall) det blir så himla mycket billigare att göra vår egen + att jag vet exakt vad min dotter får i sig.

Jag har gjort ett inlägg angående pengarna och att göra egen barnmat. LÄS HÄR
Och så kan jag rekomendera "Stora Boken om Barn" - en bok om graviditeten, förlossning och barnets första 6år. Den har allt! Och i den finns massor av bra recept för att göra mat till sina barn.




Och sen det här med rån och majskrokar.... det är INTE klassat som godis. Iaf inte enligt mig eller någon annan jag pratat med. Majskrokar är ju bara majs och luft=)

Och amningen...
Jag ammar inte i den bemärkelsen att hon äter som en måltid, däremot så "tuttar" och snuttar hon då och då. Mest kvällstid och natt, bara för att det är mysigt nu för tiden. Jag har ju inte längre silikonnapparna som gör det hela jobbigt och krångligt. 

GOD FORTSÄTTNING TILL DIG OCH DIN FAMILJ OCKSÅ. Och tack för att du och många andra är snälla och länmar avtryck. Fortsätt gärna med det

Aimee

 

Jag lovade mig själv att inte lova något för det kommande året.
Men jag kan inte låta bli att ge ett löfte att hålla för dig min fina.

Idag börjar ett nytt år. Det år du ska fylla ett år, det år du kommer lära dig att gå.
Detta år kommer ge dig många förstagångenupplevelser och mer därtill.
Du kanske säger dina första ord, ramlar, får en tand eller två.

Kanske har jag inte guld att ge dig eller en möjlighet att köpa allt du vill ha. Men jag kan alltid ge dig ett löfte om kärlek, närhet och värme. För när det kommer till dessa saker, så är jag rik. Nästan rikast på jorden. Och det är något du aldrig kommer behöva leta efter. För jag kommer alltid finnas här för dig.


010110

Nu dricker jag en kaffemokka och funderar över livet. Vart var jag för ett år sedan, vart är jag idag och vart kommer jag befinna mig om ett år.

Det är inte bara jag som förändrats under de senaste ett-tre åren, nej vi är många som gjort det. Eller rättare sagt alla. Vi blir ju alla äldre, mer erfarenheter tillkommer, vi utvecklas, flyttar, skaffar nya jobb och utbildningar, stadgar oss och framför allt - vi blir vuxna. Visst jag har blivit mamma och det är kanske en lite större förändring än några av mina vänners. Men det betyder inte att jag står ensam vid en utveckling, ett nytt jag.

Detta år blir jag och de flesta av mina vänner 25år
och det är lite utav en milstolpe tycker jag. Och det ska ju naturligtvis firas! Men inte som tidigare år. Nej, den lilla såkallade Qlicken ska inte ha varsin liten fest som alla ska komma på och ta med en present vi gått ihop och köpt. Nej, iår ska vi alla fira ihop någon gång under vår/sommar. Och jag röstar på att vi åker iväg, inte för långt bort, en-två dagar och njuter av livet. Av nuet och låter oss skämmas bort med spabehandlingar, manikyr, massage och liknande. Kanske på en kryssning eller på en anläggning.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu