Grisen


Grisen när hon "hjälpte" sin mamma med bären igår


Rensar bär

Har rensat 2liter vinbär... Aimee har väl ätit en halvliter ;) Hon är helt bärtokig vår unga dam.
Ska göra ett litet hopkok inför morgondagens bakning. Experimenterar massor inför att jag ska vara utställare med mina cupcakes i höst! Längtar massor, samtidigt som jag är sjukt nervös. Det kan vara startskottet för min framtid inom bakning med min firma! Kanske når jag min dröm snart...

Annars så är det jobb som gäller denna helg. Tre nätter med start ikväll.
Sen håller vi tummarna för att jag får reda på nästa vecka om det blir nytt jobb eller inte i september. Vill ju inte vara arbetslös och leva på min karls csnbidrag... :S Har mammadagar kvar så vi klarar oss under höst och vinter iaf. Bättre än arbetslös och ingen inkomst.
Får se. Håller tummarna.

aowaowaowaowaow



Ibland behövs det inte mycket mer än att sitta i pappas knä.

Snuttis



Tänk om hon skulle tappa Snuttis???

Såg en artikel på aftonbladet förra veckan som fick mitt mammahjärta att värka. En liten pojk hade tappat sin "Lelle" på tågresan och hade gråtit sig till sömns flera nätter därefter... Mamman fick ingen hjälp av SJ då dom "inte letar efter kramdjur". Därför startade hon en grupp på facebook för att se om någon kunde hjälpa henne... Jag undrar hur det går för dom.



Vet inte vad som skulle hända om min lilla gris tappade bort sin snuttis. Hon har ju kunnat sova utan den när den lagat i tvätten, så det kanske skulle gå. Men man vet ju aldrig.
Och så tänker jag på framtiden... Undrar hur länge Snuttis kommer finnas med i bilden? Och vad skulle hända om hon tappade bort den??

Hur som helst så är den just nu i tryggt förvar i hennes famn när hon ligger och sover i sin säng. På mage med rumpan upp i vädret. Precis så som jag sov när jag var liten :)
Hur sover era barn? Och har de några snuttisar/kramdjur/nappar?


Ingen vet bäst.

Blir så jävla trött på att folk ska få höra att de vet bäst hit och dit, när det i grund och botten handlar om att man vet bäst om sitt egna barns bästa.
Kanske du inte tycker det är bra med genus. Men det gör jag.
Kanske du tycker jag är larvig som inte gett mitt barn socker första året, men det tycker inte jag.
Kanske jag tycker det var jobbigt att vara helammandes mamma som alltid var hemma själv, kanske du tycker det är jobbigt när ditt barn är äldre.


OAVSETT så är varken du, dom, de, ni eller jag bättre på det ena eller andra. Vi är alla olika och har alla olika förutsättningar i tid, pengar och kunskap.
Det enda vi med säkerhet kan fastställa - är att vi känner våra egna barn bäst, vet vad dom behöver och vad som passar dom bäst.



Idag har det iaf varit kalas för min dotter. Hon fick ett riktigt mumsigt kex hos Maria och Markus, när vi var där och snusade på bebis. Lilla Vilma har ju kommit!! Så söt! Och så liten.

 

Mer skönt för mig att byta unge en stund tror jag. Bebisar gör ju inte så mycket, medan min lilla övertröttaettåring gjorde allt för att underhålla och uppehålla oss andra :)
Tack för en härlig fikastund M&M!!

Valla

Kan inte minnas när jag var i Valla för att titta på djuren och leka i lekparken senast, men jag var nog inte många år gammal... Det senaste jag minns från Valla är brännboll med min mediaklass på gymnasiet och vår nollningsfest - inget jättebra alltså.


Dagen har varit jättehärlig, men fy fan vad kvavt. Inte en vindpust och läskigt varmt. Kaninerna låg helt utslagna i sina burar och hästarna var inte så jättepigga heller.

 


 



Aimee blev rädd för tupparna och kallade alla hästar för vovve. Men hon vågade ändå fram med handen mot en häst. :) Och så lektes det lite i "sanden"(grus enligt mig) och i den stora brandbilen.

 
Älskar min dotters stil att sitta och gräva på i sandlådan. Och hennes nya supercoola t-shirt från Cubus med hörlurar och Ipod på :)

...

Tänker man att det är okej att kasta skit på andra. Ja då får man nog skit kastad på sig tillbaka. Svårare än så är det ju inte.

Det är inte heller svårare än som så att det jag gått igenom, som inte du har - det vet du ingenting om. Likaså att det du gått igenom, som inte jag har - det vet jag ingenting om.  För den sakens skull är det ingen tävling. Det är fakta.


Jag slutade bry mig, lägga ner tid eller kommentera för längesen. Det är jag glad för idag. Jag hade nog inte kunnat beshärska mig och bete mig som en vuxen människa.
Onödigt och omoget, är vad jag läst de senaste dagarna. Skönt att det är slut nu.





Om en timma drar vi iväg. Tog en skön sovmorgon istället för att baka idag. Känns helt okej. Vet att det kommande månaden är full av bakning så man kan ta en pause ibland.


Så trött!

Jag känner verkligen av att det inte blev 100% sömn inatt efter jobbet, innan man gick upp för att fara iväg på äventyr... Ögonen är kladdiga och jag känner mig svag i kroppen. Tror det är värmen också! På ett av tågen var det över 30° = ganska svettigt.

Vill ju inte klaga när det verkar som att sol och värme kommit tillbaka... men kan inte låta bli ;) Vill ju vara ledig och bara njuta av det härliga då. Håller tummarna för fortsatt bra väder imorgon och på torsdag då jag är ledig.




Back to work!

Liten blir stor...

Idag ska vi hem till tantJessica och hennes karl ute på landet! Lite familje/parmys står på schemat innan jag jobbar natt igen.
Imorgon ska vi förhoppningsvis(vädret bestämmer) till Valla tillsammans med svägerska Ulrika och hennes familj, för att sen grilla lite på kvällen.
Torsdag ska vi snusa bebis hos M&M.
Fredag jobbar jag natt igen. Även lördag och söndag....
Jag är ledig måndag och tisdag nästa vecka och då är det ingenting annat än familjemys för mig, Älsklingen och Grisen som gäller.


Onsdag 4augusti, nästa vecka alltså.... Då börjar Aimee på dagis/förskola! Herregud! Hur hände detta? NÄR hände detta? Jag börjar bli nervös. Inte för att hon inte kommer trivas eller ha det bra där... utan för min skull. Det är ju nu jag njuter fullt ut av mitt barn, hon känns inte jobbig så som jag kände när hon var nyfödd och jag ammade hela tiden. Det är ju nu hon har en riktig personlighet och hon ger så mycket tillbaka! Hon är en liten person med vilja och entusiasm. Mitt ♥



pappadottermys en varmsommardag.

I slutet på sina måltider...

...får Grisen äta lite själv, för att öva inför förskolan. Hon får välja om hon vill äta med händerna eller skeden. Oftast blir det händerna, hon blir så jäkla frustrerad när hon använder skeden och det inte går som hon vill. MEN igår lyckades hon! Vi blev nog förvånade alla tre vid matbordet ;)

Fyra tänder

Jodå! Hon må va lite sen med sina tänder ;) MEN nu är hon iaf stolt innehavare av en framtand, liten och vass. Och så är det tre stycker i nederkäken. Den andra framtanden är så pass påväg att vi ser den genom tandköttet, men den har inte riktigt spruckit ut än.



det kliar i munnen mest hela tiden




Tänk vad mycket vi föräldrar oroar oss över. Hur mycket som vi alltid undrar om det är normalt med våra barn....
Är hon/han sen med att gå?
Är hon/han sen med att lära sig peka i en bok?
Är det normalt om mitt barn inte tycker om potatis?   etc etc

Sen är vi väldigt duktiga på att jämföra våra barn hit & dit.
"Jaså, din dotter kryper inte än? Det är min grabb gjort i flera månader!".
"Mina barn har alltid varit tidiga med allt!"
"Min son är värsta mönsterungen, vi har aldrig några problem med nåt."  etc etc


Annars så är vi bäst på att vara stolta över våra barn. Att hylla minsta lilla grej är vi specialister på. :) Vem var inte stolt över första nysningen, första leendet, första huvudlyftet, första steget själv?
Känslan som går genom min kropp vad varje nytt framsteg som Aimee gör, går inte beskriva. Den kärleken, stoltheten och lyckan är så enorm att jag gråter till och från.

Bakfull

Jag kan nog inte säga att jag är bakfull, men trött och seg - det är jag verkligen! Ska straxt iväg till jobbet.

Det blev ju lite partaj med mina bästaste Linda och Jessica! Sen kom Lindas kompis Anna. Vi käkade god mat och bara umgicks. Vin och lite konstigt mjölkdrinksshots på det!
Blev mer och mer sugen på att gå ut när jag satt där o bestlöt mig för att följa med ut eftersom att jag tog barnledigt igår med, medan min man åkte tillbaks till landet.

VAD KONSTIGT DET KÄNDES!
Jag kan inte säga att jag hade tråkigt eftersom att jag älskar att dansa, drack min favoritdrink Rosapantern och träffade gamla vänner! Men det var inte heller något jag skulle vilja göra om på ett långt tag.....
Var på Riva, Harrys och Sliver(för första gången). Men jag kände inte hälften av folket som för 3-5år sen, nu kändes det som om alla var yngre eller äldre. Vart var alla mina gamla polare? Hemma? Med barn? Trötta? Jag tror det ;)


Nej, nästa gång går jag hem från förfesten och pussar på min familj. Det får jag tyvärr inte göra förns ikväll när jag kommer hem, men då är det en liten skitunge som får stå ut med att ha en klängandes och pussandes morsa över sig!


Det visste ni inte om mig.

Jag har sedan jag var liten varit väldigt intresserad och fashinerad av apor. Tror det började när jag första gången såg filmen Gorillas in the Mist med Sigourney Weaver i huvudrollen som den kända Dian Fossey. Jag var alldeles för liten för att få se filmen då egentligen, men jag förstod inte allvaret utan ville bara se på aporna.




Igårkväll såg jag den igen och det gör ont i hela min själ. Inte för filmen i sig lika mycket som för att det idag är samma problem som då. Utrotningen av alla aparter runt om på jorden är nära. Men det finns många som arbetare stenhårt för att förhindra det. Och det tycker jag är fantastiskt. Hur det finns så godhjärtade människor, som viger hela sina liv åt att hjälpa och ta hand om djur som vi andra bara tar för givet. Vi tar för givet att det alltid kommer finnas djur på vår jord, utan att tänka på alla skogar vi skövlar, souvenirer vi vill ha och all annan skit som går före vår jords överlevnad.

Ett program jag följt under lång tid är Monkey Buissness på AnimalPlanet, numer går det på National Geographic Wild. Det är livsverket av makarna Jim och Allison Cronin, och även om det idag bara är Allison kvar i livet så lever minnet av Jim kvar. Monkey World som parken heter ligger i Dorset och det är en plats jag bara måste få se innan jag dör. Idag har dom ca 240st primater av 15 olika arter och de flesta har räddats från grymma förhållanden. Dessa primater är skadade för livet och kan inte sättas ut i det vilda.



Jag brinner för apor och önskar att jag hade samma driv som människor personalen på Monkey world. 

Minisemester

Att jobba natt(att jobba överhuvudtaget) är fan bland det jobbigaste jag vet just nu. Att lämna min gråtandes unge i hallen gör ont i hela min jävla kropp och jag vill bara slänga min äckliga matlåda i trapphuset och skita i att gå till jobbet.
Men jag gör det ändå. För det är vad som ger mig mat på bordet, internet i datorn, el till ugnen och det som gav mig och min man en underbar shoppingrunda på Ikanohuset idag :) Förra månaden var som leva på luft, men denna månad får vi äntligen bra och extra att spara till höst. TACK GODE GUD!


Hälften är köpt på slutrean och jag sparade ca 700kr bara inne på BikBok. SWEET!






Vi är ju hemma från vår minisemester i svärisarnas sommarstuga. Utan ungen. TACK GODE GUD! För detta blir älsklingen och mins ANDRA helt barnfria dag och kväll, för att bara vara vi. För vi skaffar inte barnvakt om vi inte behöver hjälp, ex om våra jobb krockar eller liknande. Valborg hade vi en barnfri kväll, men skulle båda upp och jobba på morgonen därpå.



Detta är lyx. And we like it.
Jag älskar min dotter över allt annat och hon är det bästa som hänt i mitt liv. MEN ibland är det skönt att bara kunna andas i lugn och ro ;)
Imorgon hämtar vi dock hem vår guldklimp, fisen, grisen, trollungen, galenpannan, sötnosen, crazybaby... ja, kärt barn med många namn!

Smultronstället

Vi gjorde en utflykt till Söderköping i torsdags. Käkade lunch på en mysigt litet fik och efterrätten intogs självklart efter en låååååång köväntan inne på Smultronstället. Ni vet där man inte får en glass under hundralappen(om man vill ha en ordentligt). Där man kan få vilken smak som helst i vilken färg och form som helst. Även med rökeffekt :)


Aimee fick välja fritt ur den tunga katalogen. Men hon fick inte den hon ville. Bara smaka lite(läs obegränsat och av allt som beställdes in). Hon gillart och har bestämt att vi ska dit igen. Gärna en gång i veckan.


 

 
Jag tog hasselnötsglass, lionglass, vaniljglass, grädde, mumsmums och varm fudge.
Älsklingen tog apelsinglass, chokladglass, vispgrädde, romerskabågar och varm fudge.
 

Innan och efter. Och ja, jag mådde illa ganska länge efteråt ;)
   

 

Inget Internet!!

Jag som är så dator och bloggberoende har det lite jobbigt just nu. Inget internet hemma på datorn :( hahhaa Har kunnat kolla runt lite på min mans IPhone, men inte uppdaterat här.

Inatt är sista jobbnatten på ett tag. Imorgon rymmer vi ut till svärisarnas sommarstuga och njuter lite av ledighet och sommar. Skööööönt!!

För övrigt går Aimee helt och hållet nu sedan ca en vecka tillbaka. Inte övning längre, bara gå gå gå. Kul att se och jag tror framför allt att hon tycker det är roligt. Sen har vi lärt henne att säga Muuu när vi frågar vad kossan säger. :) Dock är allt hon ser vovve.

Nu ska det jobbas! Hoppas ni alla har det bra därute och njuter av sommaren. ♥

Under 70

Fan va najs... då är jag iaf under 70kg, 68,5 väger jag nu.... Det känns lite närmare målet då man inte ens har 10kg att gå ner. Mindre än 10 är liksom någonting att ta på. När man var uppe på 20-25kg för mycket - Då var det så mycket att man inte visste hur man skulle greppa.


Hur som helst. Det är skönt att man ändå fortfarande går nedåt, även om det äts chips, fetare såser, dricks vin och liknande. För bantar det gör jag verkligen inte! haha
Sen handlar det ju inte bara om vikten. Ser ju fortfarande ut som värsta fettot! Men det är träning som gäller och förhoppningsvis en bröstförminskning. 

Känner du någon som genomgått en bröstförminskning? Vet du något om det? Har läst på massvis, men kan nog inte veta för mycket om ämnet :)



Snart är det jobb igen. En ledig dag fick jag, men det var full rulle hela dagen att det inte riktigt känns i kroppen att det var ledigt igår. Så idag har det inte blivit mycket gjort :)
Imorgon ska vi ner på stan för att köpa present, fika med min syster som lämnar landet i en månad för sommarjobb i Frankrike, äta mat och kanske köpa lite bakrelaterade saker. Sen jobba igen.
Söndag är jag ledig och då är det kalas för Maxis. Kvällen bjuder på fika med Anna & Fredrik innan dom tar med sig vår soffa hem, bra när man har vänner som köper saker av en.
Måndag och tisdag är det nattjobb igen. SEN är det riktigt ledigt för min del. Vi flyr ut på landet till svärisarna och stannar där i fyra dagar. skönt skönt skönt.

Aimees nya kusin.

Igår var vi på kalas hos min faster och då fick vi träffa Aimees nya kusin för första gången. Anthon - välkommen till världen!! Han är sjukt liten och jag undrar hur min lille fis någonsin kunnat vara såååå liten. Men jag kom snabbt på att så inte är fallet. Mitt barn hade aldrig ett huvud man var tvungen att hålla i, så små ben att man trodde de skulle gå av om man höl i dom för hårt.... jisses vad fort man glömmer.

Eller är det så att man vänjer sig fort vi det man har? :)



  

Färdigheter

Har varit sugen på att kolla i dom här tabellerna för vad barn kan i vilken ålder och så hittade jag en. Vet ju inte hur mycket som stämmer. Men jag gjorde texten röd på det Aimee kan nu när hon är 12månader och 2veckor. :)




Promenad

Det övas för fullt med att gå här hemma och överallt där hon är. Hon har en fullgubbes gångstil där hon tar två steg i taget, för att sedan stanna upp och vara säkre på att balansen är fungerande. Oftast har hon dessutom sina två söta armar framför sig som ledstavar :)

Hemma hos sin mormor&morfar
 

Hemma hos sin kompis Viggo.
 

Snart kommer hon springa omkring som ett yrväder och jag kommer undra "När blev hon så stor??"

Pantsamlare

Jag vill verkligen inte klaga på att det är sommar och sol. Men denna hetta är helt galen! Jag jobbar ju natt och då om någon tid på dygnet, borde det ju vara svalt! Men icke... Det var 25° ute när jag slutade vid 03. Svettigt värre när man har arbetarbysor som inte andas för fem öre och ett arbete där man inte är still.

Men jag ska inte klaga. I denna hetta dricker folk ofantliga mängder med dricka och de lämnar då sina flaskor och burkar på tågen = Pant till mig! :)
Jodå, jag är en pantsamlare på jobbet! Det ger jävligt bra med extrapengar och jag värnar om naturen genom att inte slänga burkar i skräpconteinern. Bra va? Det var bland annat panten under maj-juni som betalade min dotters kalas.


Nej nu är det kaffe framför fläkten och pepp inför arbetspasset som börjar klockan 17.00! Aimee somnade vid matbordet under lunchen så det är lugnt och skönt nu.(och med det menar jag att hon inte gnäller för att hon är trött och har tandvärk. Vilket hon gjorde för några minuter sen)




 

Jag sa till Aimee: "Kan du le till kameran?"
Då fick jag första bilden.....

Jag sa en gång till: "Kan du le på riktigt?"
Då fick jag den andra  ♥

Inga fler barn tack.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Men tänker inte lista alla orsaker till varför VI har valt detta. Inga fler barn för oss. Vi är nöjda och glada som det är. Punkt slut.

För er som är intresserade om varför så har ANNA skrivit ett sjukt bra inlägg som ganska mycket summerar lite av mina tankar och känslor!

Lagom är bäst

För 3-5 år sen var jag en partypingla att räkna med. En tjej som inte bara var med på alla fester, hon startade och höll i hälften. Jag kunde dricka lite väl för mycket, bli för full och göra saker om jag idag tycker är barnsligt och onödgt - men som jag då tycke var mest kul.

Idag räcker det med några glas vin och ett gott sällskap för att jag ska vara nöjd. Och trött! haha
Visst kan jag ibland känna att det vore kul med en riktig utekväll med mina tjejer, men det går fort över när ett par glas vin är druckna... ;)

Så ikväll var en precis lagom och härlig kväll med min Anna som känner som mig. TACK fina du! Och att hon är super med min dotter är ju underbart. Dom har busat mest hela kvällen så Aimee sover så gott i sin säng. Snart gör jag det med.


Kusin på väg?

Fick nyss höra att systra min är på US och att det kan vara på G med en till kusin för Aimee. Och att lille Kevin ska få lillebror. LYCKA TILL!!!
UPDATE! Det blev en Anthon. Stort Grattis till Nr2 från oss till er!


Själv ska jag mys med min vän Anna ikväll. Jocke ska på lagfest och se på fotboll. HA DET SÅ TREVLIGT!!!

Och ni då? Mina kära läsare... Vad ska ni göra en stekhet och tropisktvarm lördag som denna?

FJORTON TIMMAR!!!

Vaknade upp lite halvsvettig av att jag hörde några barn skratta och busa i parken... tänkte väl då att klockan var mellan 8-9, för vissa ungar börjar nämligen bada i plaskis då. Detta trodde jag eftersom att jag inte hörde min dotter vara vaken i sitt rum.

Går upp på toa och sen kolla klockan innan jag ska krypa ner i sängen hos min karl och morgonmysa. MEN ICKE! Klockan visade på 10:43!!! Helt insane! Och Aimee sover fortfarande....
Nu kanske ni tror att hon då somnade sent. MEN ICKE! Ca 20:00 la jag henne i sin säng och hon somnade på stört.

Så mer än 14timmar sov min dotter inatt! Hon har ganska mycket energi att göra av med nu kan jag lova. Men så glad som hon är nu denna morgon har hon inte varit på flera dagar med sin enorma tandvärk... Vi bara skrattar idag! Skönt! ♥

Pengar. Det där som alla talar om.

Jag känner mig ibland som den fattigaste fattigråttan på jorden. Det vi fick ut tillsammans, jag och jocke + barnbidraget, var inte ens en vanligt arbetandes heltidslön.... men vi klarar oss. Det måste vi. Det finns liksom inget alternativ.


SPIDERCHICK fick en kommentar om förslag på vad hon skulle blogga om. Vad hon trodde var anledningen till att så många har råd att göra massa saker och shoppa hela tiden.  LÄS HÄR! Bra och tänkvärt.




Visst, allt handlar inte om pengar. Men väldigt mycket. Det är få saker som är gratis här i livet, om man nu inte har föräldrar som gärna bistår med kläder till sina barnbarn eller andra nöjen. Men mina föräldrar har inte råd att försörja mig! Sen är jag ju också en vuxen människa som borde ha mer vett bakom skallbenet än att jag shoppar loss på en massa skit istället för att ta hand om mig och min familj. Speciellt nu när jag har barn. Då handlar allt om prioriteringar....
OCH att man inte lånar sig vatten över huvudet. Varken via sms, bank eller släkt.

Sen så får man ju inte vara dum heller. Så nu har vi två annonser ute på blocket där vi säljer saker vi inte längre behöver.
STORT BABYPAKET och STORT KLÄDPAKET  Kolla in vettja och sprid ordet om ni kanske känner någon som är intresserad!
Vår soffa med fotpall är även ute på blocket snart. :)



Nu ska jag sova och vila upp mig så jag ska må bättre tills på söndag. Jag skulle jobbat inatt, men det gick inte. Tar hellre o stannar hemma en natt och kurera mig än att gå till jobbet och åka på nåt rejält och mista fyra nätter sen. För då blir det inte mycket pengar i augusti....Och då kan vi inte lägga undan pengar ifall att jag inte får jobb till hösten, och vi klarar oss inte bara på Jockes csninkomst.... 
Som sagt. Allt handlar kanske inte om pengar, men mycket.

Mammabebismys i Linghem

Igår åkte vi ut till Linghem för att mysa och busa med några mammor och deras ungar. Till fikat tog jag med cupcakes(vad annars?). Det fick bli vanilj&jordgubbscupcakes med Nutellafrosting och jag tror det blev godkänt.

 
 
 

Synd om mig?

Idag har vi som vanligt legat i parken! Fick lite sällskap av Ida och hennes dotter Sofie, kul för barnen! Aimee blev så till sig att hon tom kramade om Sofie :) Det är bra för Aimee att träffa andra barn och leka tycker jag. Och dessutom så märks det så väl på henne att hon tycker om att vara med människor i sin ålder och storlek.

Sen hem och fixa till sig för att åka iväg till min fina svägerska och hennes dotter. TACK för en underbar och härlig kväll med gooood mat. Aimee sover som en liten gris i sin säng efter att ha busat gärnet med sin kusin Maya. Hennes stora Idol.

Nu är det dags för sängen, imorgon ska vi upp skapligt och baka cupcakes till mammabarnfikan - lite reunion med några av oss mammor som första gången träffades genom förberedande föräldragruppen på Kvinnohälsan!

Good night......













Sen måste jag vara dum och uttrycka min åsikt.

En bloggare skrev "helt ärligt så tycker jag synd om er som inte lever ett rosaskimrande liv".... Det lever inte jag. Det gör nog ingen jag känner. Skapligt många på jorden lever inget rosaskimmrande liv, är det synd om alla dom också?

Förstår inte hur folk tänker ibland.
Jag behöver inte leva i ett rosaskimmer för att vara lycklig och njuta av mitt liv. Jag behöver inte heller försöka göra det övertydligt om hur lycklig jag är, hur bra jag har det eller hur bra jag mår. Jag hoppas att mina nära och kära vet om det när jag säger att jag mår bra och är lycklig. Dessutom så är jag inte alltid lyckligast eller har det bra. Vi har dålig ekonomi och det gör mig ibland ledsen, jag har vänner med sjuka familjemedlemmar, släkt med barn på sjukhus och andra nära som har det jobbigt.... Det är inte synd om dom. Det är synd om dom som tycker sig vara bättre än dom som har det lite kämpigt i sina liv.




Toker

Jag är livrädd för att misslyckas.
Jag är livrädd för att andra ska tycka att jag är en dålig förälder.
Jag livrädd för att jag ska svika min dotter.
Jag är livrädd för att inte kunna finnas där när hon behöver mig.
Jag är livrädd för att förlora det mest dyrbara jag har....


♥  Min toker i trädgårdsföreningen maj2010  ♥




Är jag ensam om att känna så här?

Utflykt

Idag lämnar vi hemmet innan elva för att vara borta till sena kväll tror jag :)
Ska ner på ica om några minuter när det öppnat för att handla lite ingredienser till morgonbakning, sen upp till US för att hälsa på Aimees kusin. Efter det ska vi ut till mina föräldrar och vara där över dagen(synd att vädret är tråk idag, då hon skulle få bada i deras nya barnpool) och när vi kommer in till stan igen ska vi fika hos Jockes föräldrar.


Hoppas ni får en minst lika bra dag som jag planerat att ha ♥



Detta är underbart, men det är ändå lite bra att solen inte lyser utan att det regnar. Så naturen kan må bra och våra barn inte behöver må dåligt i värmen.

Jobbsök

Så har man suttit halva kvällen med datorn i knät och skrivit ett CV. Minns inte ens när jag gjorde det senast. Men det var kul! Det är ju inte varje dag man staplar upp arbetslivserfarenheter, egenskaper, utbildning och allt där till.

Lite som en självförtroendeboost. För jag tror att man måste se det så.
Visst är det svårare att se de bra egenskaperna man besitter än de dåliga? Jag tycker det! Men det känns bra nu. Speciellt med hjälp av min bästaste Joakim! Tack för all hjälp!!

Nu har jag iaf fått iväg en ansökan på ett jobb och imorgon ska några fler skickas ut.
Håll nu tummarna för mig och min familj. För även om vi lägger undan hälften av alla pengar som kommer in de kommande månaderna, står vi oss inte länge.

Det roligaste just nu

Aimees favoritord är just nu OJ! haha Hon säger oj, ojdå, ojojoj om det mesta. Och ibland är det så klockrent till vissa saker hon gör att det är svårt att inte skratta åt henne. Annars är det fortfarande mycket MAMMA, VOVVE OCH TITTA. Och så hennes egna ljud och ord såklart;)

Sen har hon börjat yla, morra och göra roliga ljud med halsen. Ofast så trycker hon hakan mot bröstet och tittar uppåt när hon gör det, eller börjer bak huvudet så långt det bara går!



Men det häftigaste, blandat med det värsta, är att hon klättrar numer på allt. Hon är uppe i soffan, på vardagsrumsbordet och allt annat hon får upp sina knän och fötter mot. Ganska lik sin lille kusinMaxis på det viset:)
Och så går hon nästan helt själv nu. Oftast bara kortkorta sträckor och väldigt rangligt och lite som en fullgubbe! haha Jättekul att titta på.


Aimee flörtade med sin gammelmorfar på Hamlet i lördags. Och när man gör det, då får man oftast något gott. Så i helgen fick hon smaka chokladsås för första gången. Annars har hon bara fått vaniljglass - men i lördags fick hon smaka av nästan hela gammelmorfars efterrätt, en Hovdessert. Det var mycket gott och uppskattat av en halvnaken bebis i värmen! :)
 

Det är någonting magiskt över dom


Mina finingar nere i parken!
(vi bor i det huset ni ser i bakgrunden - väldigt nära så att säga haha)


 
Min lilla gris har börjat med trots. Jodå. Det trotsas om både det ena och andra, men mestadels om att få leka med saker som hon inte får leka med. Får hon ett nej/ajabaja/låt bli den/den får du inte ha eller liknande - då bryter hon ut i ett hysteriskt skrik och gråt.... som varar i ca 30sek-2min - sen inser hon att det inte funkar så lätt att få mamma att gå med på vissa saker. Då slutar hon tjuta och kollar bara surt på mig.


Dåligt med uppdateringar...

...som jag ber om ursäkt för. Men det blir ju lätt så när man inte är vid datorn lika mycket som vanligt. DET ÄR JU SOMMAR UTE och det gillar vi ♥

Sen kolmården har vi hunnit med
Torsdag: Vi har var iväg o storhandlat för en liten peng på Willys och sen gick jag och grisen ner till parken för att fika och mysa med Lina, Fia&Tuwa, Tina&Lea.
Fredag: Vi hade en heldag i parken, där min syster med familj även dök upp och sen bakade jag cupcakes till Sara-Louise. Sen jobbade jag natt med härligaste Johanna&Peter!
Lördag: Upp och fixa det sista med cupcakesbeställningen och sen lämna den, men först hade vi hysesyn och bus med barnen(och lite gott att dricka). Sen in till stan där vi åt middag på Hamlet med min mormor&morfar&lillasyster och på kvällen tog jag några glas vin med Anna.

Nu dricker vi kaffe och myser.
Jobbar inatt igen, sen "ledig" veckan som kommer.

TITTA!

 
 
 
 
 

Igår var vi på kolmården och det var kul. Klappade getterna, pappaJocke åkte berg&dalbana, mammaAngelica blev skrämd av tigervrål, vi tittade på delfinshowen och många fler djur!
Tackar aimees sysslingar Albin & Wilmer för en mycket trevlig dag (och deras föräldrar Elin&Tobbe såklart!)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu