Pengar. Det där som alla talar om.

Jag känner mig ibland som den fattigaste fattigråttan på jorden. Det vi fick ut tillsammans, jag och jocke + barnbidraget, var inte ens en vanligt arbetandes heltidslön.... men vi klarar oss. Det måste vi. Det finns liksom inget alternativ.


SPIDERCHICK fick en kommentar om förslag på vad hon skulle blogga om. Vad hon trodde var anledningen till att så många har råd att göra massa saker och shoppa hela tiden.  LÄS HÄR! Bra och tänkvärt.




Visst, allt handlar inte om pengar. Men väldigt mycket. Det är få saker som är gratis här i livet, om man nu inte har föräldrar som gärna bistår med kläder till sina barnbarn eller andra nöjen. Men mina föräldrar har inte råd att försörja mig! Sen är jag ju också en vuxen människa som borde ha mer vett bakom skallbenet än att jag shoppar loss på en massa skit istället för att ta hand om mig och min familj. Speciellt nu när jag har barn. Då handlar allt om prioriteringar....
OCH att man inte lånar sig vatten över huvudet. Varken via sms, bank eller släkt.

Sen så får man ju inte vara dum heller. Så nu har vi två annonser ute på blocket där vi säljer saker vi inte längre behöver.
STORT BABYPAKET och STORT KLÄDPAKET  Kolla in vettja och sprid ordet om ni kanske känner någon som är intresserad!
Vår soffa med fotpall är även ute på blocket snart. :)



Nu ska jag sova och vila upp mig så jag ska må bättre tills på söndag. Jag skulle jobbat inatt, men det gick inte. Tar hellre o stannar hemma en natt och kurera mig än att gå till jobbet och åka på nåt rejält och mista fyra nätter sen. För då blir det inte mycket pengar i augusti....Och då kan vi inte lägga undan pengar ifall att jag inte får jobb till hösten, och vi klarar oss inte bara på Jockes csninkomst.... 
Som sagt. Allt handlar kanske inte om pengar, men mycket.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Sitter i samma tråkiga pengasits vi med just nu.

Det är svårt att vara en lattjo lajbans morsa när man oroar sig för hur pengarna ska räcka i 10 dagar till :S

Men det GÅR ju, som sagt.

Blocket är fina grejer! ;)

Sköt om er i värmen.

2010-07-10 @ 08:56:05
URL: http://familjenbroome.blogg.se/
Postat av: Emelie

Får ni inte barnkläderna sålda på blocket, så kan en andra hands-affär för just barnkläder vara ett alternativ. DÄr jag bor lämnar jag in min sons urvuxna kläder oc leksaker till en sådan affär och får sedan ut 50% av dom pengar som affären lyckas sälja kläderna/leksakerna för. Nturligtvis inte bättre än blocket, men kan vara ett alternativ som sagt.

2010-07-10 @ 11:46:38
Postat av: Angelica

Lotta

Känner igen känslan. vi får göra det bästa av situationen :)



Emelie

Bra idé! Och tack för tipset. Det ska jag kolla upp. :)

2010-07-10 @ 11:57:41
URL: http://aimeesmom.blogg.se/
Postat av: Catarina

Vi har suttit i samma båt. Eller jag.

Med tråklåg föräldrapenning och ständigt strul med försäkringskassan så har min plånbok inte vart stor på snart 2 år.

Lyckligtvis har jag en sambo som tjänar ruskigt bra och det har räddat oss. Men det har absolut inte vart roligt. Jag är inte den som ber om pengar och det har jag heller inte gjort. Det är sällan jag unnat mig något och har jag gjort det så är det för att Totte efter mycket tjat velat ge mig något.



Nu äntligen har jag fått jobb och förhoppningsvis dröjer det inte länge till innan jag får mina egna pengar. Innan jag kan pröjsa mina räkningar alldeles själv. Innan jag behöver ligga grubblandes och oroandes i sängen på nätterna.



En vacker dag får du ett jobb du trivs med. Jocke slutar skolan och får ett jobb han trivs med. Helt plötsligt sitter ni i en annan båt. MEN, men en värdefull insikt i bakfickan.

Vet man hur det kan vara "på andra sidan" så ombesörjer man nog det nya på ett bättre sätt.



Det gör jag iallafall. Verkligen. Jag har lärt mig att uppskatta det lilla och att känna tacksamhet för vad jag har. Och det skulle jag inte vilja byta bort mot alla pengar i världen.

2010-07-10 @ 14:51:36
URL: http://catarinasjoqvist.blogg.se/
Postat av: Angelica

Catarina

Bra skrivet!

Och jag tror som du, att med denna erfarenhet kommer man kanske kunna ta till vara på pengar även i framtiden då man förhoppningsvis skaffat sig ett bra jobb :)

2010-07-10 @ 16:17:17
URL: http://aimeesmom.blogg.se/
Postat av: Sofie

Det är den trista delen i livet. Pengar. Inte allt handlar om det men mycket.



Jag har gjort valet att ha mindre pengar och istället vara hemma med min son. vilket inte känns så accepterat i detta samhälle alltid. Eller jo själva valet kanske men inte att ha mindre pengar.



Känner mig uttittad och ibland nästan lite utfryst bland vänner och bekanta när man kommer med Casper som inte har alla dom senaste kläderna och som inte har en massa kläder.



Har vänner som hela tiden ska berätta vad dom köpt och handlat till sina små.

Hade en bekant som alltid började varje konversation med frågan: har du köpt ngt kul till Casper?

Förstod liksom aldrig meningen med den frågan...



Jag försöker ju att ge Casper det han behöver men visst finns det massa massa fler saker jag skulle vilja köpa till han men ibland får man ju göra val i livet.

Känner bara att det valet ibland gör att man hamnar väldigt mycket utanför i dagens samhälle där allt mäts i antalet saker och vad för saker man har...

2010-07-15 @ 10:25:55
URL: http://lillgarden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu