sjung sjung


Just nu har Aimee och hennes pappa stängt in sig i hennes rum. Jag hör dock en ljuv stämma som sjunger för sin dotter :)
Det är lite som varannandag här hemma. Ena kvällen somnar hon redan vid åtta och sover hela natten, för att nästa dag inte somna förns efter elva! Sen är det ju svårt att få barn att sova den här tiden på året då det är så jävla ljust ute! 


Imorgon kommer min farmor & farfar hit för lite fika och för att ge tillbaka min plåt från i lördags. Efter det ska vi på föräldraträff. Och kvällen bjuder på promenad och fotbollsmatch! Känner att det kommer bli en bra morgondag.





♥ finaste lilla grisen i trädgårdsföreningen förra veckan ♥

Kräsen

Nu när vår hyresvärd "kastar ut oss" så har vi lagt intresseanmälan på två lägenheter. Dessa har vi nu också fått erbjudande på! Bra och tjoho vad glada vi blev!
Och nu är vi lite nere igen.... Den ena skulle vi kolla på imorgon, men gick förbi utanför nyss och det ser fördjävligt ut. Inget vi vill ha.

Den andra - har vi precis varit och kollat på. Den känns ju mycket bra! Bra planlösning, fint vitt kök med bra kyl&frys, kaklat badrum med en tvättmaskin, sovrummen är lagom stora och det är en stor och fin balkong, fin & stor hall.
MEN den är inte riktigt på våning 1 av 3, det är ju fasen två halvtrappor upp till den våningen = vagnen får stanna i trapphuset och Hyran är lite högre än vad vi har idag.

Vi ska fundera och tänka efter.

Lyckligt lottad

Jag är ju så lyckligt lottad att ha dessa två finingar i mitt liv! haha Så såg dom ut när jag lämnade dom i lördagsmorse för att åka till jobbet :)




Idag är jag helt slutkörd kan jag lova! Att ha "stressat" igenom en hel helg, sätter sina spår.... så idag blir det inte mycket gjort!
Imorgon ska vi till bvc för föräldraträff. Det är dags att ses för att prata om barnmat nu när våra barn blir ett år. Ska bli kul! Kanske man kan få med sig några till parken för lite bus och picknick sen efteråt. Om det är fint väder det vill säga.

Nej har inte så mycket mer att skriva, ett tråkigt svenssoninlägg är vad jag bjuder på idag :)

Bakfull

Det var inte kul att vakna imorse..... ajajajaj. Kan inte minnas när jag var ordentligt bakfull senast. Usch och fy - men klart värt det! För jag hade så himla kul igår!


Det började gå utför efter Grebo..... Klonk sa det under bilen och en litenliten stund senare börjar det låta konstigt. PUNKTERING!!! Mitt på en raksträcka där ingen ville sakta ner och av ca 200bilar så var det bara två som stannade och frågade om vi behövde hjälp. Den första tackade vi nej till - för då hade vi inte insett att gamla däcket hade rostat fast!!När vi väl fått hjälp med slägga av en gammal och vänlig man, kommer vi iväg.


Festen:
Det bjöds på mat, tårta, cupcakes, kaffe, godis, chips, likör, whiskey, öl, vin. Medelåldern var kanske lite högre än förväntat, men vem har sagt att äldre inte kan festa? ;)
Vi sjöng karaoke, dansade, skrattade, och hade allmänt roligt! Det blev en hel del tal och tårar - och kvällen gick verkligen i glädjens tecken(vilket jag sotar för idag)!


bilder kommer senare... nu ska jag vila, för kl19.30 - 05.00 ska jag jobba.....

Hinner med en snabbis

Snart är det dags att gå upp till Bangårn och städa mina sista två tåg!! SEN ska jag bara byta om innan jag blir hämtad för att åka på kalas :)
Har precis fixat hår och make-up på rasten... hihihi Måste se ganska kul ut för gubbarna i verkstan då jag helt plötsligt sminkat upp mig. På jobbet! Men det bjuder jag på....


Grisen ska sova hos sin farmor&farfar ikväll. TACK!! Det är underbart härligt att ha er så nära och att ni ställer upp. Bäst tycker väl Aimee att det är :)
Och TACK till Emma&Pelle som ställer upp som chaufförer ikväll. Guld värt! Det är så sällan Älskling slipper köra. Men ikväll kan han ta sig en öl eller två. Mys




Hoppas ni får en fin lördag i solen och värmen(och de enstaka stackmolnen)!
Det ska jag och min man ha.

Orkan?!?

Helt plötsligt från ingenstans börjar det ösregna, hagla, åska och blixtra! Jagtittar ju inte så ofta på väderprognoserna innan jag tittar ut genom fönstret, så detta kom som en chock kan jag lova!

Vi hade planerat att efter att jag gjort morgondagens cupcakes så skulle vi promenera ner till Hamnfestivalen vid ån, möta upp svärisarna och picknicka vid ån! :( Blir inget med det nu.... Men vi myser inne med lite chips, vin och Så Ska Det Låta istället!

Hoppas ni får en härlig fredag! ♥

Rösta på mig

Jag är med i tävlingen "Miss Cupcake 2010", av Dr Oetker. Vinsten är en resa för två till New York - och så äran förstås!

Rösta på mig och gör det många gånger :)
Jag har med tre bidrag. Klicka på bilderna för att komma just till det bidragets röstningssida.





long time ago...

Så här snygg var jag när Jocke och jag blev tillsammas. Och det är nu jag förstår varför han föll för mig... Jag var ju skitsnygg!!!! ;P hahahahaa




Har ni sett Skarsgård i Gagas musikvideo?

Har ni sett Lady Gagas musikvideo till Papparazzi? Det har jag idag - tyckte mig känna igen det svenska språket i början och en viss Alexander Skarsgård i famnen på Miss Gaga!
Kul tyckte jag!


Drömmar hos IKEA


I Aimees rum står redan Hensvikseriens Skötbord/bokhylla och Spjälsäng. Och vi vill fortsätta inreda hennes rum i den stilen så ett måste är ju att ha Hensvik garderoben!(idag har vi ju bara en ful furubyrå och gammal svart klädhängare till hennes kläder) Men i vår ekonomiska sist så har vi helt enkelt prioriterat andra saker före just den garderoben, så när ettårsdagen börjar närma sig, ser jag det som en helt natrulig sak att önska sig till Aimee :)

 


En annan sak som kan vara bra att ha är ju stolar och bord i hennes storlek, och då hittade jag denna på ikeas hemsida! Hur fina som helst och inte alls dyra. Sen vet jag inte vilken färg på stolen som skulle bli finast... Även bordet fanns ju andra färger - och det kan ju vara bra att ta en annan färg iochmed att barn gärna ritar på annat än papper ;)

Bulan

Glömde skriva igår om Aimees lilla olycka. Hon råkade välta en stol över sig. Stackars! Men det var inte så allvarligt som hon själv ville få det att låta... tror de andra mamorma blev lite oroliga, men min dotter har ju ärvt min dramaqueen-sida ;)
Hon fick sig dock en liten bula över näsa och kind, även om det gått ner tills idag är hon lite blå runtomkring. Så jag tycker nog lite synd om henne ändå.



försökte zooma in en bild från igår, syns lite bättre på hennes kind.
Min älskade lilla stora tjej!

Mammabebismys i Johannelund

Nu är jag klippt slut och förstår inte varför jag inte passar på att vila när Aimee ligger och sover.... har väl massa annat att göra, som vanligt ;)

Dagen har varit underbar och hur rolig som helst! Det känns bra att vi föräldrar kommer så bra överrens att vi kan ses utanför "bestämda" tider och träffar genom bvc och liknande... Så detta kommer nog göras om!
Det är alltid lika kul att se hur barnen reagerar mot varandra, speciellt de som numer känner igen varandra! Aimee är ju väldigt förtjust i sin vän Stella, även om hon inte alla gånger uppskattar Stellas pussar och kramar ;) haha









Det var som sagt fullt hus!

Det vackraste














Tänk vad mycket kärlek man kan känna! Det finns ju inga ord som en si närheten kan beskriva det där varma, fina och alldeles underbara man känner för sitt barn. Det band man känner att man har gemensamt. Det är fantastiskt!
Ingen kan komma och säga någonting annat. Ingen kan komma och ta bort den kärleken. Och ingen kan komma och säga att jag inte älskar min dotter för att jag ibland känner att detta var allt jobbigare än jag trodde innan jag fick barn! Eller för att jag vågar vara ärlig och erkänna att jag ibland gråter för att jag inte känner igen mig själv - jag vet inte vem jag är, för jag försöker finna mig själv i mitt nya liv. Mitt liv som mamma.
Jag tycker det är bra att jag känner så - det visar att jag utvecklas, lär känna mig själv och blir en bättre mamma för min dotter.

Pause

Nu tar jag en pause från städandet. Aimee sover middag och jag ska ta mig lite mellis. :) Hade planerat att gå på långpromenad i eftermiddag för att kolla på Jockes fotbollsmatch..... meeeeeeen det är som allt regn för ett helt år kommer samtidigt idag!


Hoppas på bättre väder imorgon, men för säkerhetsskull städar jag lägenheten så det inte ser ut som ett bombnedslag när alla mammor och ungar kommer imorgon! Tur att man har stor trappuppgång för alla vagnar och bra golvytor för filtar att leka på för barnen :)

Nu blir det Beverly Hills 90210 - Den riktiga! Nostalgiiiiii



Mycket nu

Det är så mycket nu att jag inte vet vad jag ska börja med... känns som om jag inte kan ge 100% i nåt eller ens kan njuta av allt fint jag vet att jag har...

♥ Jag är en lyckligt lottad människa med så många fina personer i min närhet som finns här och stöttar, visar att de bryr sig och ställer upp!
♥ Och jag har börjat följa min dröm - och det känns bra, jag tror på det.
♥ Dessutom har jag ju ett jobb som ger bra betalt, kanske inte det roligaste - men vilket jobb är världens roligaste? ;)
♥ Min lilla familj med man och dotter är det absolut bästa i mitt liv och jag blir verkligen lycklig av att veta att dom finns nära mig.
♥ Även om min kissekatt Daisy är jobbig med sitt galenspring och fällande av päls ibland - så är hon världens goaste när hon kollar så att Aimee ligger i sin säng och mår bra, hon blir orolig när vi inte är hemma, och hon kryper upp min famn och myser på kvällarna framför tv:n.


Ska nu ta tag i alla dagen sysslor.
Puss o hej

Avslutning

Idag är det avslutning i Mariagården. Öppna förskolan, babycafé och andra grupper tar sommaruppehåll.
Det firar vi med ca 40st goda cupcakes och förhoppningsvis ett litet samarbete under sommaren:)


För mer bilder och info kolla in BLOGGEN eller bli ett fan av Angelicas Cupcakes på facebook!

Tråkiga kvällar....

Helt plötsligt har grisen fått för sig att det innebär direkt livsfara av att somna om kvällarna... Och när hon väl somnat och sover i sin säng vaknar hon minst två gånger per kväll/natt. Det börjar bli lite jobbigt.
Visst är det inte konstigt att hon inte somnar tidigt, hon sover ju länge på mornarna.

Förut har hon bara fått sätta sig på golvet o leka när hon inte somnat/velat sova på kvällarna - just för att vi inte orkar bråka med henne. Det får vi ju äta upp nu, vilket vi visste förut också. Nu går vi inte ut med henne från hennes rum....
Vi turas om att hyscha, vyscha, sjunga, gunga och hålla om henne. Vi lägger ner henne i sängen när hon somnat i vår famn, smeker henne över pannan och fortsätter sjunga. Men hon vill inte/kan inte finna någon ro i sängen utan börjar på nytt gråta. Snart gråter jag med....


Annars har vår lördag varit bra med en vacker bal, härlig sommarpromenad, middag på China och så lite vin på det. Imorgon är det ingenting inbokat så vi fortsätter nog denna helg med att bara vara, ta det lugnt, äta glass och njuta av livet i lugn och ro.

Bal

Idag ska vi kolla på när min kusin Viktor ska dansa bal i ishallen! ååå Vad jag längtar! Har aldrig tittat på en bal förut, men dansat två gånger! Det är en upplevelse för livet (oftast "once in a lifetime)!
Ska försöka hålla tårarna borta.... hahaa Vad vi gör efteråt vet jag inte, men det blir nog en härlig promenad runt ån i det fina vädret och kanske en glass ;)

♥ Hoppas ni får en mysig dag ♥







mamma och bebis på bussen till kalas förra helgen. Det var kul att åka buss i mammas knä! En liten stund iaf :)

Solhatt

I dessa soliga och varma dagar behövs en solhatt. Så ner på stan for vi och köpte en finfin vit, som går att knyta fast under hakan, på Lindex.
Sen så såg jag en skylt utanför Handplockat med 50% på alla barnkläder! Så Aimee fick sig en jacka och klänning från Villervalla! Det är ju inte var dag man har råd med kläder i det märket;)

 


Hela familjen tog en lunch på ThaiCoconut och en glass på Bsses innan promenad hemåt. aimee fick lite kex och majskrokar när vi åt glass, sen kunde ingenting hålla henne vaken längre...


 

Trött

Känner mig off. Trött. Utmattad.
Utan att ha gjort något.... förstår ni hur jag menar?

aja, hoppas på att det bara är att jag behöver lite egentid. Lite tid för mig själv för att finna inspiration till allt! :)


Utökar OBH Nordica sitt sortiment?

Satt och kollade lite på leksaker att önska till Aimee, speciellt kök. Det är ju så kul med små minikök, men vill ju helst inte ha något som är allt för könsstereotypt o rosa till henne ;) Och så ramlade jag in på detta!
Visste inte att OBH Nordica gjorde barnleksaker....



Önska går ju alltid ;)
(Klicka på bilden och man kommer till sidan som säljer dom)



Annars är det alltid kul med kreativa och färgglada leksaker som ger en liten utmaning.

 
Även dessa bilder är klickbara och för dig dit de går att köpa :)

Kalastider

Nu är det bara en månad och en vecka kvar tills mitt lilla gosetroll Aimee fyller ETT ÅR!!! Det kommer bli ett stort kalas med massor av nära och kära, men gärna lite av hennes kompisar från baycafé också om de vill!
Jag är ju löjligt förtjust i kalas och allt som kommer runt om. Skulle jobba med fest&eventplanering om jag kunnat, men har nu valt något mer för mig :)

Men hur som helst så har jag då gjort en ny kategori här på bloggen, just inför Aimees födelsedag. En kategori som heter; "Aimees önskelista". :) Det gör ju saker och ting lite lättare för andra. Alla vet ju inte vad en ettåring behöver eller vill ha, och andra vet inte vad just Aimee behöver eller vill ha. Barn är ju olika och även deras föräldrar.
Hos oss är det förbjudet med stora, batteridrivna och högljuda leksaker.... så no thanks ;)


Jag har en vän som jag blev inspirerad av att göra så här, men minns att det blev ett jävla liv från vissa som tyckte det var "dålig stil" att begära vad andra skulle köpa. själv tycker jag att ÖNSKA sig något har man alltid rätt till. Och visst, alla har inte råd att köpa dyra leksaker(vilket inte är det enda som kommer önskas hem hit) - men då finns det alltid saker som behövs i ett hem med småbarn - blöjor, majskrokar, zinksalva, välling, frukt, badolja etc.

Vad? Vadå? Jag har inte gjort nåt!



Igår var vi på korpenvallarna för att stötta PappaJocke igen. Då passade vi på att plocka i gräset, som inte är så läskigt längre, och leka med fotbollen.

 

Min finaste lille solstråle som jag älskar även om jag gnäller över det som är jobbigt med att vara mamma - tror att det bara gör mig till en bättre mamma och visar att det är okej att inte alltid gilla läget ;)

Blir så jävla trött

För mig spelar det ingen roll om jag så får sova i fan 15timmar! Blir jag väckt, blir jag på dåligt humör. Och jag är då på dåligt humör varenda jävla morgon.... För jag blir alltid väckt. För jag har barn.
Varför kunde inte jag också få en såndär unge som aldrig gråter, som får sin mamma att vara på rosa moln? Varför?

.............
kaffe sen ska jag nog vara människa igen;)




Nelly.com har nu en tävling där man kan vinna 5tusen kronor. Har ni sett det?
OM man matchar sig själv med sitt barn....

Tragiskt! Det bekräftar ju bara det faktum att man kan finna likadana kläder på barnavdelningen som på vuxenavdelningarna.... 
Jag är ju en såndär tråkig morsa som anser att barn ska vara barn, inte små minivuxna. Och jag anser att man absolut inte ska matcha varandra i en familj. Över huvudtaget. Finns det inget fulare än en familj som ser ut som minirobotar i sina likadana kläder?? haha Ser campingfamiljen framför mig med matchande träningoverall, eller den fiiiiina familjen med matchande chinos, pastellpiké och tröja knuten runt halsen eller liknande...

Vad tycker du?
Ska man matcha sig själv med sitt barn?

Dags att baka!

Så har vi kommit hem från en lyckad fotbollsmatch där min karl blev mer eller mindra hjälte med tre gjorda mål! :) Och då har vi fått i oss mat och ungen har gjor sina kvällsbestyr.
Kom på att jag lovat lite cupcakes till imorgon.... har inte bakat dom än dock! haha Får bli en sen kvällsbakning nu.

Vad gör du en kväll som denna?
Kanske tar du dig en härlig sommarkvällspromenad? För idag har det varit varmt, Länge! Det gillar vi.


Det gick bra. Jag mår bra.

Jag har några gånger i mitt liv, varit riktigt nervös. Till exempel:

* När jag skulle dansa bal.
* När jag väntade på besked om intag till min utbildning.
* När jag skulle föda barn.


Men idag visste jag inte vart jag skulle ta vägen... Pulsen var nog fan uppe i 300slag/min! Jag var otrevlig mot min man, missade bussen och var allmänt förvirrad.
Tog mig till mötet och möttes av en mycket glad Catarina som dessutom mycket väl kom ihåg mig från vårt möte på biblioteket. :) Allt rullade på och efter två timmar var vi klara.

Nu är inte bara bollen i rullning, den har nästan rullat en bit framför mig känns det som.... har en lista med saker att bocka för och när det är gjort. Då kommer jag vara ifatt!
Nu är det på riktigt! haha Jag är så spänd inför framtiden och jag tror på detta. Hoppas bara att det finns fler som tror på't.



Nu ska vi snart gå på långpromenad i solen för att sen kolla på pappajocke som spelar match. Tror att en bra promenad gör oss båda gott.

Nervöst....

Nu börjar jag känna av mina nerver inför imorgon när jag ska på möte!
Jag tror på min idé. Jag tror att det finns en efterfrågan och att det skulle gå bra för mig. Men frågan är om hon jag ska på möte med, tycker detsamma.    :S 
Vi får helt enkelt se hur det går imorgon. Men nervös, ja det är jag verkligen! Vilket jävla kliv jag tar! haha

Sen så är jag nervös över hur jag ska klara av allt.... tror att allt kommer bli så mycket lättare när Jocke går på sin pappaledighet och inet har skola och plugg att tänka på hela tiden.

 

Lillasyster 18år

Igår firade vi min lillasyster som fyllt 18år. Inte ett kort blev taget! Inte av oss iaf... Men det var trevligt med massor av skratt och prat. Bus med barn och god mat.
Till efterrätt hade jag bakat cupcakes(vad annars?).


Så här såg det ut i vår kyl innan vi åkte hemifrån; (Vill ni se fler bilder så kolla gärna på min cupcakesblogg som är under uppbyggmad. Klicka på bilden för att komma dit.)

Vaknade på fel sida...

Det är ju så fruktansvärt tråkigt att vakna på dåligt humör! :/ Så nu sitter vi ihopkrupna i soffan, jag och aimee, o myser. Hoppas på att få lite nytta gjord hemma idag, men det är ok om det inte blir så. Vill ju helst bara mysa idag.


Bikini på barn.

Läste DETTA inlägg för ett tag sen och känner liksom henne. Bikini är inget för barn.

För att BARN har ingenting på sina överkropparkroppar att dölja.
För att BARN har likadana kroppar, förutom vad som finns innanför blöjan.  
För att BARN är känsliga mot UVstrålar och bör egentligen ha mer täckande dräkter på sig.
För att BARN bör inte ha några kläder på sig som det finns likadana på vuxenavdelningen. Visst finns det vissa kläder så som vanliga t-shirts, strumpor o badbyxor etc, Men kläder som bikini, halternecklinnen, kortkorta kjolar, tröjor med text som pimp på eller byxor med bitch på rumpan.... INTE OK!





Barn ska vara barn och inget annat. Vi ska inte klä våra barn som miniatyrer av oss själva, inte heller behandla dom som minivuxna.
Att komma med bortförklaringar som "men min dotter vill ha samma som mig" funkar inte. Får din dotter alltid som hon vill då? Dricka samma som du? Gå till samma ställen som du? Det finns ju en anledning till att vi först är barn och sen är vuxna.
Jag tror på att om man från början uppfostrar sina barn med inställningen att det ska vara skillnad på föräldrar och barn, så blir det inte så svårt att hitta motiveringar till varför ditt barn inte får dricka alkohol, ha vissa kläder, göra vissa saker etc....

Bara lite tankar så här på förmiddagen ;)
Vad tycker du?

Grisen när hon är som finast

Du är som goast när du vill luta huvudet framåt istället för bakåt när du somnar i vagnen...



Du är som roligast när du vinkar hårt med både armar och händer och använder tungan som koncentrationshjälp...



Du är som sötast när du surar för att mamma tex satt en blomma bakom ditt öra...





Du är helt enkelt det bästa som jag har. Det finaste och det dyrbaraste i mitt liv. Ingenting kan få mig att ändra på det. Och jag tänker njuta till 110% av dessa sista veckor av mammaledigheten.

Svar till dig Johanna

Jag åt dessa Nutriletteshakes, skogsbärssmak, i sju dagar. Fem påsar om dagen - ca 500kcal om dagen. Nu äter jag mat, men byter ut en lunch och/eller mellanmål varje dag till en shake.
Jag fortsätter ju minska eftersom att jag krympt magsäcken och då äter mindre potioner, dessutom äter jaag regelbundet ca var tredje timma :)
Visst handlar det mycket om vad man äter, men inte lika mycket som Hur du äter, När du äter och hur Mycket du äter.

På rätt väg


Har ju som tidigare sagt startat ett nytt liv, nyttigare och bättre. Här kommer några av de nya maträtterna jag vågat mig på! Annars så äter jag numer av salladen som kommer på tallriken på restaurang, testar och smakar av allt nytt. Samt att jag köper hem grönsaker! :) *Stolt och klappar på axeln*

 Pastagratäng med tomat, färsk basilika och mozzarella.
 TacoFishCake med ris, tacochips och dipsåser.
 Pasta och Lax med ruccola, rostad mandel och egengjord citronolja.

Annars så har jag från den 20april till idag gått från 78kg ner till 72,4kg. Och måtten ser ut som så här:
- 8cm runt midjan 
- 5cm runt magen
- 2,5cm runt lår
- 5cm runt bröst
- 2,5cm runt stuss

Svisch!

När man är ute och far hela dagarna, blir det inte mycket tid över till bloggen. Är väl långt ifrån likt mig, men iochmed alla andra förändringar som sker - ja då är det ju inte mer än rätt att bloggen också blir lite vilande! ;)

Jag överlevde mitt tandläkarbesök idag! Tjoho. Inte några tårar heller. *Stolt över mig och klappar på axeln*
Sen blev det en mysig lunch på Linds med min älskade man och dotter. För att sen köpa en present till en viss Snart18åriglillasyster.
Efter en promenad hem bakades det cupcakes, lagades det middag(lax oxh pastasallad med citron&mandel) och packade om väskan. Ny promenad - till Korpvallarna för att titta på pappaJocke när han spelade fotboll(tyvärr ingen vinst...)Promenad hem och nu är vi TRÖTTA!

Sova säng säng säng och sen är det onsdag! :)
God Natt




Upp och stå!

I väntan på kaffet

Denna morgon är seeeeeg.... Tog ett tag innan vi tog oss upp. Men så har Aimee varit vaken inatt. Inte för att det var jag tog tog hand om det! haha Nej, det är min älskade Joakim som går upp och tar Aimee, iaf 99 av 100gånger. Japp, jag har det gött!

Det är en gråsvart himmel idag och det får mig inte att vilja gå ut. Önskar man kunde blåsa bort molnen iaf när man ska gå ut. För ut måste vi.
Lunchfika tas hemma hos Amanda med LindaJ. Och sen ska eftermiddagen spenderas med matlagning hemma hos LindaL tillsammans med Emma och Jessica. Ja, somliga har det bra med vänner och aktiviteter! hihihi

Imorgon ska jag på återbesök hos tandhygienisten och jag har redan nu ont i magen. Går nog hellre egenom en förlossning än att ligga i den där stolen och gråta för att jag har miljoner med skit i munnen....
Övermorgon ska vi till Babycafé för näst sista gången! Och eftermiddagen ska vi kanske fika med Jessica.
Dagen efter det har vi mysdag/motionspromenad/fika med Anna igen! Äntligen hittar vi dagar/kvällar som passar oss båda, lite mer ofta än en gång varranan månad! haha
Sen är det helg igen! Får se vad som sker då. Kanske lite mys, fika och annat skoj.


NU ska jag dock dricka kaffe innan vi byter om och tar oss ner på stan!
Hoppas ni får en härlig dag!

Fotbollsungar



Måste vara en av årets härligaste reklamer! Och ni kan nog gissa vilken pappa som kommer köpa dessa blöjor till sin unge ;)

skötväskan

Jag har efter att läst en gammal väns blogg, ALLTID ombyteskläder med mig till Aimee. Det som hände henne när hennes unge sket ner sig till den grad att hon behövde ombyte och det inte fanns i väskan, var att hon då helt enkelt blev tvungen att gå iväg och köpa en helt ny outfit till honom i närmsta barnklädesbutik. Det var för henne PoP. Kan ju tänka er det roliga kvittot liksom....

Tack C för att du delade med dig den historien för längesen, så att jag kunde lära mig av ditt misstag ;)
Det är ju vanligt annars att läsa på div bloggar att "det var tur man hade ett ombyte i väskan".... och jag höjer bara mitt ögonbryn och säger. HA ALLTID ETT OMBYTE KLÄDER i väskan! Du vet ALDRIG vad som kan ske när man har barn!! haha

Annars har vi också alltid skedar i väskan. Köpte engångs teskedar på ica, för att slippa glömma just sked. Andra saker som alltid finns i vår skötväska;
skötbädd, blöjor, våtservetter, lotion, soppåsar för använda blöjor, plåster, vattenflaska och tamponger! haha

Off to work!

Snart Snart Snart ska jag iväg till bussen för att åka till jobbet. Har verkligen noll inspiration för det iochmed vädret... men tar med mitt paraply och hoppas på iaf uppehåll under natten :)


Hoppas ni får en underbar lördag!

Passar på

Det gäller att passa på att få lite hushållssysslor gjorda när Aimee sover middag i sin säng. Jag ska diska och Älsklingen vika tvätt(den tvätt som vi tvättade i onsdagskväll...)
Ikväll jobbar jag natt. I spöregn som det ser ut idag. Hoppas på att få minst ett pass till denna månad för att få in lite extra till junilönen.

Svårt att beräkna kommande månadsekonomi när man har så många inkomstkällor som beräknar på olika sätt! Jockes jobb räknar från 20:nde till den 20:nde, likaså Försäkringskassan. mitt jobb räknar från första till den sista varje månad och det gör ju även csn. Och sen får man ju numer barnbidrag också!
Så allt som allt - 5st inkomstkällor. Så det kommer in pengar lite olika varje månad och olika summor varje gång! Men vi går ju ihop och klarar oss. Skönt det.

TACK!!!

Det värmer att få kommentarer som dina ska du veta - Finaste Kim! Tack ♥



Dagen har varit i full fart från start kan jag lova. Upp o äta frukost, roa grisen med rån medans jag duschar och leker tittut. Sen fort fixa till frillan och fejjat. Klä på oss båda, packa väskan och iväg ner till stan!
Nere på stan mötte vi upp Lundis, Mandy, Evisen och Emma för en gudomligt god lunch på Thai Coconut. Sen blev det en mysig shoppingrunda med Evisen och Emma. Kanske vi alla köpte något som vi inte borde ;) hihi  TACK fina tjejer för en härlig lunch.

Sen hem för att packa om väska, äta mellis och möta upp pappajocke. Sen fort iväg för fredagsmys med tacos, bus, sagoläsning, tv, prat, framtidsplanering, vin och snacks hos Svägerska Ulrika med familj. TACK!  


NU är vi hemma efter en härlig och blåsig kvällspromenad för att kolla hur lång tid det tar att gå till förskolan från Haninge.... Och nu ska vi lägga en intresseanmälan på en lägenhet där. I Haninge alltså. :) 
En trea, markplan, diskmaskin, trädgård med gräsmatta, stort badrum. Håll tummarna!!

Min fina lilla gris

Det är så skönt att ha låtit mig själv släppa lite på "hysterin" att alltid vara med på allt... Tidigare har jag gjort om mina planer, räknat timmar, dragit mig i håret, haft ångest och kämpat för att kunna vara med på diverse aktiviteter.

Jag har kunnat brista ut i hysterisk gråt och andnödsattacker för att jag känt ångest över att inte kunna vara med på en fika eller fest eller vad det nu kan vara. Allt för att jag velat fortsätta leva mitt liv, även att jag fått barn. Jag har försökt göra detta för andra, inte för mig. För att andra inte ska tycka att jag blivit tråkig och förändrats.

Men så kände jag för ett tag sen att jag har ändå misslyckats med det. Finns ändå vissa som tycker att jag förändrats så mycket att jag inte är rolig längre... så då gick allt mycket lättare.
Nu säger jag bara ja till att följa med på fika, gå på en fest eller komma ner till stan om jag har tid och om jag inte behöver ändra i tidigare bestämda planer.

För om mina vänner verkligen älskar mig för den jag är, och för de val jag gjort iochmed att bli mamma - då kan dom också acceptera att jag inte kan leva ett "för-stunden-liv". Jag behöver planering och struktur. Jag behöves oftast dagtider att ses på och jag kommer ha med min dotter. Hon är en del av mig och inte ett tillbehör jag kan eller vill lämna bort hur som helst.

Kalla mig tråkig om du vill, men jag vet att jag har varit, är och kommer vara med på så mycket mer än väldigt många gravida, nyförlösta och småbarnsmorsor. Men det är bara för att ni betyder så mycket för mig. Jag bara undrar, betyder jag lika mycket för er? Även att jag blivit mamma? Eller har jag svikit er och blivit för vuxen? Kanske vill ni att jag ska vänta i några år och se om ni är intresserade när ni själva tagit steget in i föräldraskap....


det har hänt att du ibland inte kommit först...
det kommer inte hända igen.

Nytt husdjur



Vid senaste promenadmyset med TantAnna fick vi sällskap av denna lilla sötnos.
Får se vad kvällens promenad bjuder på för djur ;)

Jag älskar dig!

Tack för ikväll. Och tack för att du finns här. Du är en underbar vän! Och skräm inte upp oss så där igen. Och tack för att du är frisk och för att du är stark!
Älskar dig finaste Jessica. Jag hoppas du vet det! ♥

Sen så är det ju alldeles underbart att du har så god hand om min och Joakims guldklimp. Det värmer i hjärtat att se vilken fin relation ni har! TACK! Litar på att ni kommer göra ett kanonjobb med henne i helgen. :) Vi får höras om detaljer!


 

Mycket har hunnits med

Tog sovmorgon till tio med grisen, Jocke och tillochmed Daisy! Efter frukost tog vi oss ut på långpromenad för att hamna hos morfar och min mamma i butiken för att säga hej. Sen in på ica o handla. Hem med buss för att hinna äta lunch innan babycafé.
Nu har vi kommit hem därifrån, hunnit plocka undan lite smått innan det snart är dags att gå iväg o möta upp Jessica för kvällsmys!

Idag är det en bra dag.
Sen är det alltid uppfriskande när man får komplimanger i mängder! Det ger mig en energikick och inspiration för att jobba hårt mot mina mål. Tack till er som bryr er och engagerar er. Det betyder enormt!

Nytt boende.

Ikväll har vi varit på möte med hyresvärden Stångåstaden. Och nu känns allt mycket bättre igen! Visst är det jobbigt att flytta, men för oss kommer det endast vara jobbigt för att vi ska packa ner allt. Flytt, städ och alla omkostnader kommer dom stå för. :)

Nu ska vi bara se om vi kan hitta något inom den område vi bor i nu, nära förskolan och gärna nära centrum. Sen så ska vi ha hiss, balkong, badkar och gärna fönster i badrummet. Minst en trea på 70m².
*Spaning pågår* 


En sak som vi blev lite förundrade och chockade över, var att vi var dom enda som var under 55+! INGEN annan av de under den åldern i vårt hus var där. Då kan man inte bry sig så jävla mycket va? Konstigt.

Det är fort man glömmer vissa saker i livet.

Jag vet att jag mådde dåligt under min graviditet, att det verkligen inte blev så som jag trodde min graviditet skulle se ut. I min fantasi skulle jag ju må bra, vara pigg, smal med en liten kula etc.
Det är nästan så att jag mår mer dåligt över min graviditet nu när jag suttit ner och läst om den. Det är som om allt var skit... usch och fy säger jag och ryser! haha

Jag är glad att den är över, att förlossningen är över. Att min dotter är här. Hon är hel och välskapt, hon växer och utvecklas. Hon är frisk och hon är min. ♥
Hon är den enda jag vill ha också. Skönt att jag funnit en man som redan innan vi skaffade barn, alltid bara velat ha en. Själv har jag ju från början velat ha två. Men inte längre... går inte igenom den persen igen.


Bra saker att komma ihåg!

Fan va grejer jag skrivit i min förra blogg! Har nu kopierat allt jag skrivit som varit relaterat till min graviditet. Sparat i Word i en samlig bredvid Alla brev jag skrivit/skriver tll Aimee.
Har börjat göra detsamma med allt som jag skrivit om henne sen hon kom också, men det är mycket! Orkar inte mer idag, men känner att jag vill bli klar snart så jag kan ta bort den gamla bloggen. Är ju bara onödigt att ha den kvar liksom.


Dagen har rullat på i ett lugnt tempo med halvtråkhumör från både min och Aimees sida.... Tror på en bättre dag imorgon. Har gjort en lång inköpslista som vi ska fixa under promenaden imorgon! Har hittat en del nya och spännande recept med ingredienser som jag vanligen inte tycker om-men egentligen inte ens smakat på... ;)


Hoppas ni haft en härlig dag!  ♥

Gamla inlägg i Gamla bloggen.

Sitter och går igenom min gamla blogg för att jag ska ta bort den. Men innan vill jag ju kopiera och klistra in i Worddokument, de inlägg som är graviditet och bebisrelaterade! Det kommer passa bra in i breven jag skrivit till aimee också. :)

MEN!
Då hittade jag detta gamla inlägg. Hade glömt bort att jag funderade på detta redan för ett år sen...


Choklad & Nougatmuffins

Det är så löjligt gott att jag tror det blir lite mer bakning imorgon, men då med mer nougat än choklad. Man får ju lov att testa sig fram lite=) Speciellt jag. Experimenterar hit och dit med alla muffins känns det som. Men brukar bli ok.

Är det någonting att bli rik på tror ni?
Cupcakes alá Angelique

Det är nog en liten dröm för mig tror jag... hihi Får allt spåna vidare på den! För vi har ju en liten donut kiosk som jag vet går bra! ...... Tror jag får spåna vidare på det och kanske till och med börja med en liten affärsplan?  *dream on. dream on*

2009-02-03 @ 16:58:18

Framtiden kallar!

Jag skulle ju varit hårmodell för en vecka sen, men så i sista stund får jag veta att de inte valt mig. (Jag var löjligt bitter ett tag och var säker på att jag för första gången blivit riktigt diskriminerad för att jag är tjock. Men tog mitt förnuft till fånga och slutade tycka synd om mig själv)
Efter ett tag började jag tänka att det var ödet, att det inte var meningen att jag skulle vara modell den dagen. För detta öppnade upp mitt schhema så att jag kunde gå till bibblan som hade "starta-eget-fik".

Jag hade rätt!!
Den 18maj ska jag på möte med en kvinna på Nyföretagar Centrum. Vi ska till en början gå igenom min affärsidé och sen min affärsplan! Och jag känner mig faktiskt lite nervös. Det är ju min framtid vi talar om. :) Men jag tror på detta.
Att starta eget alltså. En firma som gör cupcakes. (Men det är MASSOR att göra innan man startar)





Nu är vi inne i maj-månad = sista mammaledigmånaden. Hade nog gått tillbaka tidigare om inte Jock pluggat. Tycket det är väldigt viktigt att pappan får möjlighet att vara hemma också. Lära känna barnet på ett annat sätt.



så här mysigt kan aimee ha det på sin pappa, men jag tror att han inte ligger så skönt....

Cupcakes

Idag har jag bakat vaniljcupcakes med chokladfrosting. :) Det var ett tag sen jag bakade, vi har ju varit sjuka och så, men nu ska jag nog komma igång igen! Tog tillfället iakt och fotade mina små verk lite och grejade i datorn. Vad tycker ni?



 





Argbagge



Så här arg kan man se ut en kväll när man inte vill gå o sova...

Sommarsol!

Och vi har inte ens gått ut ännu! Dålig stil, I know. Men nu är det snart lunch och sen dusch. SEN ska vi gå ut. 

Nu kryper Aimee omkring på golvet och skrattar för sig själv. Flyttar på sina leksaker från en plats till en annan och så försöker hon jaga Daisy.
Igårkväll gjorde hon något nytt igen... klättrade upp och i sin gåvagn och stod där i väntan på att bli ivägkörd av pappa! haha

Nu ska jag dekorera lite cupcakes som jag tänkte bjuda med till Lisa och Pille i eftermiddag. :)

Ingen tid

Idag gick jag upp, åt frukost och satt med datorn en stund. Sen bums iväg till jobbet! Efter en heldag med massor av jobb tog jag bussen till mina svärisar för att hämta upp Grisen och Jocke. Promenad hem.

Väl hemma gjorde vi lite middag, och massor av barnmat. Grisen fick välling och somnar efter lite mys i soffan. Nu sitter vi här och kollar på The Patriot på trean samtidigt som jag småglor i datorn.

Läser som Gotlandsförslag på facebook, bloggare som försvarar sina handlingar, kollar busstidtabeller och tradera. Sen så hinner jag med lite småläsning på massor av uppdaterade bloggar om mammaliv, bebisar, kläder, skvaller och annat najsit.

Snart ska vi mäta mig igen. Se om det fortsätter hända saker :)
Sen ska vi sova. Imorgon ska till till Lisa med familj. Tror att Grisen och deras lille Melle kan komma bra överrens.
Godnatt

Kaffe Kaffe Kaffe

Det är konstigt att sitta med datorn i knät och kaffe bredvid utan en Aimee som busar på golvet.... Det händer ju inte ofta. Saknar min pussgurka lite! hihi Men det är bra. Man behöver sakna varandra lite för att ta till vara på varandra på bästa vis sen =)


Snart är det dags att jobba och sen en myskväll med min älskade lilla familj.
Vad ska du göra en Första Maj som denna?

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu