Blandad kompott

Idag vaknade vi inte på morgonen, utan under natten. Aimeefisen har haft dunderhosta och en påbörjan/tendenser till 18månaders-separationsångest. Det har gråtits, hostats, rullatsruntimammasochpappassäng och gråtits mera..... Vi har inte sovit så mycket under natten alltså.

Sen runt 7snåret hostar hon så mycket att det kommer en kräks på pappa, så jag tar henne och försöker trösta.... Då kommer mer hosta och en kaskadkräks över hela sängen. TACK GODE GUD för egen tvättmaskin och en tvättstuga som hade ett ledigt pass idag!! Och TACK GODE GUD för att enda anledningen till kräkset var för att hon hostade så mycket. Ingen magsjuka *knackar i trä*



Eftermiddagen spendrades ändå hos svärisarna för att fira P på hennes födelsedag. Sen hem för middag, bakning, bad av gris, nattning av gris och rensning av avloppen i badrummet. Kan ni gissa vem som gjort vad? ;)





Hoppas ni haft en härlig helg! ♥



Kodak-moment.

Lördag

Idag har vi hunnit med att storhandla lite på förmiddagen(passade på att göra det när vi lånat bil), detta innan lunchen för efter var det dags att åka bort!

En heldag i Norpan med min karls kusin Tobbe med fru Elin + barnen Vilmer & Albin och sen var även karlns bror Robin och hans syster Ulrika med karl Jimmy + barnen Maya & Max med... Behöver jag säga att det har varit hur underbart som helst?!?  (Vi har en liten "Halv åtta hos mig"-turné mellan dessa kusiner. Sist var vi hos Ulrika, nu hos Tobbe och näst på listan blir vi... synd att vi bor lite trångt bara  hahaha)
Massor med barnabus, både ute och inne. Och inget bråk. Vi pratade om det i bilen hem, vilka finfina barn vi alla har som kan samsas, dela med sig och leka utan bråk och tjafs! :)

Sen har vi ätit tills man inte kunnat äta mer ;) Och skrattat så magen krampat! TACK för en riktigt bra dag!!


Nu dricker vi lite gott och myser framför Så Mycket Bättre Tillsammans på tv. Jag älskar September mer och mer. Vill ha hennes verision från förra veckan, på Teddybjörnen Fredriksson! Hjälp mig gärna.



Finaste fisen som nu ligger och sover i sin säng. Hostar dock var och varannan minut... håller tummarna för att hon inte blir mer sjuker.

Makeover

Jag behöver en makeover på skallen. NÅGON som känner NÅGON som behöver en hårmodell?? Be intuch with me please! :)


Annars rullar det på finfint. Idag har det varit fullrulle från morgon till kväll. Jobb, hämta barn, fika på stan, handla och baka kakor.
Snart sängen för imorgon börjar en ny dag. Nästan likadan som idag, fast inget fika på stan ;)

Avslutar med ett par vackra bilder på min gris, tagna av KIM!!






För övrigt så ska jag bli intervjuad och vara med i företagstidningen Sodexo! :) Kul va?

Inget man pratar om...

Jag gick under min graviditet upp 26kg. Efter fölossningen hade jag gått ner 6kg... vatten, bebis, moderkakan typ. Sen hände inget mer. Jag satt och väntade på att "det skulle rinna av mig". Så som många sagt att det skett för dom.
För varför skulle jag inte vara om dom andra? hahaha

I våras kände jag att det fan var nog! Nu var det dags för en förändring.
Sagt och gjort. Jag startade en reningskur/bantningsperiod/början på ett nytt liv/ny livsstil. Jag vägde 80kg i april, på mina ynka 160cm i längd = FETMA enligt mitt BMI...
Inte för att jag behövde mer än en spegel för att kunna se det egentligen ;)

Idag väger jag 69kg. Och mina mått är 2-10cm mindre än vad de var då. (Bröst, mage, lår, arm, rumpa, midja) Denna förändring skedde under 1-2månader och TROTS att jag inte sköter min kost till 100%, äter onyttiga chips och inte tränar över huvudtaget - så Ligger jag kvar på mina mått och min vikt.

Tänkte att ni kanske ville veta, har ju inte skrivit nåt om detta på ett tag. Och ofta skriver man ju inte om saker för att det inte längre går så bra... ;) haha
Jobbar för tillfälllet för att hitta mer inspiration till att gå ner mer i vikt. Men först ska jag boka möte med en läkare. För jag har ett problem förutom min vikt. Jag har gigantiska jättebomber till bröst som skapar obehag, dålig hållning, ryggskada och psykisk ohälsa. Jag har så jävla stora bröst att storleken inte finns på kartan, så stora att jag måste gå till specialbutik där de får kolla på min groteska kropp och hjälpa mig att hitta en bh som kan hålla upp de tunga bröna. Det jag får ha vid 25års ålder är tantbh:s... inte kul alls.

NU TILL SAKEN... Ioch med min viktmiskning trodde jag(naiva lilla jag) att mina bröst skull minska. ICKE. Jo förresten, liiiite. De blev lite mer hängiga och lite mer platta upptill. Mina bröstvårtor är närmre min navel än där mina bröst börjar. Jag har konstant ont i muskelfästena för brösten, ont i nacke och mellan skuldrorna. Inte så ont att jag går omkring och gnäller - men jag har ju vant mig.
Jag ska träffa en läkare för att få hjälp med en förminskning. Ja, jag ska göra en operation på mina bröst. Kan förstå om många är emot det, men detta är ingen skönhetsoperation. Detta är en nödvändighet för att jag ska kunna leva ett bättre liv. Jag hoppas ni kan förstå det.

Förlåt för om jag tagit upp er tid. ;)

Ännu tröttare...

Fredag: Jobb 11.00-20.50
Lördag: Jobb 06.30-17.00
Söndag: Jobb 07.45-15.00
Jag är lite trött. Men det känns bra. Måndag och tisdag är det mammaochaimeemysdagar. Det ser jag fram emot.



Annars har jag lite tråktankar i huvudet, svårt att få bort dom när det gör mig ledsen i ögat. När det gör att jag känner mig urusel, sämst och inte värd ett ruttet öre. Hur kan man tycka så illa om mig att man säger så? Nej, jag förstår inte.
Jag vet att jag borde skaka av mig vissa saker, men det blir svårt när det kommer från någon man inte trodde skulle säga så. Någon som ska ge trygghet, kärlek och förståelse. Inte fula glåpord, förkastelse och klara tecken på misstycke av mig som person.








Tlött i ögat

Nu ska det bäddas rent i sängen och sen krypas ner dääääär! Skapligt trött, men mer än väl nöjd med dagens bakning. Två stycken tårtor står i kylen i väntan på att täckas och dekoreras imorgonbitti.


Efter att ha hämtat hem grisen från förskolan, busade vi hela vägen hem. Dottra min är så kittlig på kinderna/under hakan att hon skrattar så hon kiknar när man kittlar henne just där, vilket är så himla kul att höra! Det är nämligen relativt svårt att få min dotter att verkligen skratta så man hör det. Första gången vi fick ett riktigt skratt tror jag hon var närmare ett halvår. :)



Den mest sämst tänkbara bilden på grisen ang skratt kanske.... Men så här ledsen kan hon se ut iaf. Mitt hjärtegull!!





NU SNÖAR DET UTANFÖR MITT FÖNSTER! WTF?????!?!!!

Inte kul.
Inte kul alls.


God natt.

Lite nytt i garderoben

Jag var nöjd med de röda prislapparna som de var, men blev jävligt mycket gladare när kassörskan inne på Kappalh sa att det var halva priset på de röda prislapparna! * KASHING *
(Förutom de tre långärmade, de var Tre för Två)



Sockarna är från H&M dock. Kalasbra att ha på grisens fossingar när hon ligger i Åkpåsen och myser, för där i vill inte morsan ha några skitiga skor! ;)

 
Komiskt var det att denna dags shopping ville morsan köpa en tunika/klänning och rosa tröja. Farsan roffadeåt sig de genusmedvetna tröjorna :) Det känns bra att man tänker lika och olika ibland!

Mycket för Grisen nu

Det händer så ävla mycket när man får barn. I början av en graviditet så är många många människor intresserade och glada, men ju närmre mot förlossningen, desto färre intresserade.
Efter förlossning kommer den nya vågen av intresserade igen, många grattis och många som vill "komma och snusa bebis" - men mycket mer än så blir det liksom inte.
(Någn som känner igen sig?)

Nu när min gris kommit att bli så stor som över ett år gammal, är det bara en handfull människor kvar. De som verkligen är intresserade, visar kärlek och omtanke. De som verkligen värdesätter en vänskap högt. ♥
På ett sätt är det ledsamt, men på ett sätt skönt och jag är lyckligt lottad över att ha dessa finfina människor i min närhet. TACK! (Ni vet vilka ni är)


Här är för övrigt resten av bilderna på mitt underbarn, hon som är vackrast på jorden enligt spegeln på väggen vet ni ;)

Sicket skitsnack!

Här hemma går munnen i ett på grisen. Tjat, skrik, gap, prat, gnäll... you name it.

OFTAST så är det alldeles förträffligt hur mycket hon kan prata och förstå. Och det gör mig sjukt mycket stolt över henne. Massor nya ord och meningar sätter hon ihop. 

MEN IBLAND så blöder fan mina öron! Det är dels för att jag inte klarar av hennes ljudvolym och gnäll. Men dels för att det gör så jävla ont i hjärtat att inte förstå vad hon vill/menar! Och när jag inte förstår... då blir hon så himla ledsen. Tålamod noll - hos oss båda ;)


En gåvagn kan ha många egenskaper. :)



Lite vad som komma skall:

* Aimee skulle egentligen vara ledig från förskolan ons-fre, men måste nu gå på torsdag för hennes mamma har fått tårtbeställning! weiii Kul att det är lite beställningar, även om jag skulle vilja ha mer. :)

* Ikväll kommer min finaste ANNA på fika! Har fan inte träffat henne på minst tre månader!!! Helt galet att det får gå så långt mellan gångerna man ses. Men så är det när jobb och allt annat krockar... (ibland är det tråkigt att bli vuxen)

* I helgen är det bara jobb som ligger på schemat.

* På måndag kommer Pim hit och då ska vi få alla bilderna som hon tog på lilla familjen!

Den stora!

Idag kom ett av fotona som vi beställt på grisen. Det STORA! :) Så nöjd!

New shoes!

Mama got new shoes.
I Löööööv them :)


Skopunkten is the shit!

Grisen got new shoes.
Bra att ha i vinter, tydligen räcker det inte med gympadojjor då;)

Det tar form!

Denna helg har rusat förbi, med massor av fix och trix i hemmet. Känns mer och mer som om det är vårt hem - vår fristad.
* Badrummet har fått nya korgar och ljusstakar i turkost.
* Vardagsrummet har fått gardiner.
* Hallen har utökats med halsdukar, mössor och vantar inför vinterns kyliga dagar.
* Kontorshörnan har blivit rensad, organiserad och städad.


Det är ju självklart MASSOR kvar att göra, men så blir man ju inte riktigt klar någon gång va? ;)

Vårt vardagsrum med sina nya gardiner. Och så min favoritväxt i hela hemmet LOVE :)



Vänster: Kontorshörnan. Höger: Badrumshyllan med sina nya korgar för bättre organisering.
 


Dagen har varit mysig med fikabesök av Grisens farbror Robin, sen for vi ner på stan för pastalunch och shopping på CleasOhlssons & Åhlens för att avsluta med fika på Esspresso House. När vi kom hem fixade vi i hemmet, lagade middag, busade med grisen, tvättade ett par maskiner tvätt, badade grisen, diskade och NU ska vi mysa i soffan! weiii


Jag hoppas ni haft en lika härlig helg som jag och min familj haft ♥

 

 

 

Det där med att vara morsa...

När man blir mamma är det många förväntningar på hur man ska vara - just för att man numer är morsa. Som exempelvis;

* Att man inte längre tar fula ord i sin mun. (Trots att ord som helvete och fan typ redan är med i svenska ordlistan enligt mig)
* Att man ska ääääälska aaaaallt som har med sitt barn att göra. (Trots att bajs liksom inte alls är trevligt, oavsett vem som producerat det)
* Att man ska känna sig sugen på fler ungar så fort man är i närheten av andras. (Trots att klart och tydligt fortfarande minns hur en kvinna fick klippa upp fittan för att ens egna unge skulle kunna komma ut)


Själv passar jag inte in på nåt av detta. Men det gör mig inte till sämre småbarnsmorsa än någon annan kan jag lova. :)




Jag älska min unge, inte hennes bajs.
Jag älskar att vara mamma, men inte alla förväntningar som kommer med att vara det.
Jag älskar att ha ett barn, varken mer eller mindre - låt det vara så.

Ansiktsgympa

Kanske är det en liten teaterapa jag har i mitt badkar :)
Fin och rolig är hon iaf. Förutom idag, för idag har det varit en surpuppa till dotter jag haft i vagnen på stan. haha




♥  ♥  ♥



Fredagsmellis

Grisen fick idag lyxig mellis i form av skivade bananer med päronfluff(uppvärmd grädde med färska päron som svalnat och blivit uppvispad).




Det tyckte hon om. :)

Ullaredshoppingen

När jag kom hem från min heldag på Gekås i Ullared och packat upp allt så tyckte jag inte längre att det var så mycket. Äsklingen höll väl inte med på den.... ;)


En hylla till duschen(bättre än att ha dom på badkarskanten) och turkosa handdukar.



Ljusstakar och ljus. Blev även lite klotljus också.



Två pyjamaser och en tröja till grisen. Var så jäkla dåligt utbud med kläder kände jag... behöved strumpor och sockar, men hittade inget i hennes storlek.



Väggklocka till köket(önskar att jag hade fått lyssna på den innan köpet... jag hatar ticktack-klockor med än kapten krok gör)



Tidningsställ.



Nya dricksglas.



Ramarna köpte jag i våras, men pappret som jag ramat in följde med hem från en av butikrna utanför Gekås :) Blev helnöjd med resultatet och de fick komma upp i grisens rum direkt.




Sen blev det lite småplock som reflexer, klädrollers, fotoböcker, strumpor, plånbok och vantar till älsklingen och julklappar, leksak till Daisy, julprylar och annat. 
Sen blev det också lite mer bakrelaterade fynd, som jag lite senare kommer lägga upp HÄR :)

Trött i kropp och knopp

Det är inte lite trött man blir av en heldag i varuhuset, Gekås i Ullared! Men oboy vad kul :)
Massor av shopping(bilder kommer senare i veckan). Bästa köpet är en overall till grisen!


Nu ska det sovas gott, imorgon väntar jobb igen. Är man frisk nog att åka till Ullared, ja då är man frisk nog att jobba. Hostan har inte givit med sig, men jag är piggare så det är ju positivt.


Borde sova...

Nu borde jag egentligen ligga och sova, men är liksom inte så trött. Tror det är lite för hostan och lite för att jag är spänd inför imorgon.
EN HEL DAG I SHOPPINGENS TECKEN.
EN HEL DAG UTAN BARN.
EN HEL DAG UTAN PLIKTER.

BARA JAG.    Moahahhaa :D


Hoppas på att fynda lite(läs massor) för hemmet, men även lite klappar för nära och kära som varit extra snälla iår. För jo, det är snart jul och det är alltid bra att vara ute i god tid. Inte så kul att lägga decembers lön på julklappar till andra ju.


Har bakat lite ikväll, Vaniljkakor. Några får åka med till Ullared som lite tilltugg för mina medpassagerare(smart med lite marknadsföring) och några ska få åka till min dotters underbara förskolefröknar. Det förtjänar dom.



Beställt foton!

NU har vi skickat iväg en stor beställning på foton på vår lille gris. Över en månad sen dom togs på förskolan, så längtan efter dom har varit stor.
Blev ett ganska stort paket, men det är många som vill ha foton på vårt barn. Hon är ju populär ;) hahaha


Två dagar kvar till ullared och jag är sjukare än någonsin med min skithosta! FAN!!! (ja det är mycket möjligt att jag blir som ett döende barn när jag blir lite sjuk...) Fick sjukanmäla mig i fredags då jag knappt kunde prata. Fick idag ringa in igen, för imorgon blir det inge jobb heller... Jävla förskolebassilusker.
Aimee är iaf frisk nog att gå tillbaka till förskolan imorgon, så jag får tid att ligga och kurera mig ordentligt imorgon. *skönt*

Nu är det mys i soffan med min man som gäller.
Hoppas er helg varit lika bra(förutom skithostan) som min. ♥



ja.... såhär snygga blir man när Älsklingen fotar i smyg!

Mitt hjärtegull

Det vackraste jag vet är när du skrattar och ler.
Det härligaste jag kan känna är dina underbara kramar runt min hals.
Det mysigaste ljud som kan höras är din fina röst när du ropar mitt namn.





Och det roligaste att se på är när du övar på dina färdigheter som barn...
springa
hoppa
krypa
klättra
dansa
stå på tå
rulla
snurra





Tänk vilka roliga saker som de gör när de är små. Ibland är det svårt att hänga med i utvecklingen! Snart står jag väl helt gråhårig och skrynklig, undrandes vart den här barntiden tog vägen....  
Kommer jag undra om jag tog till vara på den tiden på bästaste sätt? Kommer jag ångra något jag gjorde i min uppfostran? Kommer jag vara stolt över den människa som hon blivit?

Spegel Spegel på väggen där...

...säg mig vem som vackrast i världen är.




Aimee försöker fjäska för vår spegel genom att ge den en puss. Jag tror det funkar  ♥



Lillegrisen är så hostig och snorig. Andra gången som hon är sjuk på så kort tid, inte van med detta och hoppas på att hon blir frisk snart. Själv har jag också blivit smittad och är därför hemma idag.
Som tur är, så är hon jävligt mycket mer pigg än mig. Blir dock ganska mycket tårar och gråt till kvällen, men det gör inget när hon under dagen busar och leker för fullt i sitt rum.

Nu vankas det lite mellis.

Hektisk dag

Dagen idag behövs inte beskrivas med så mycket mer ord än hektisk.... DÄREMOT! Så kan jag berätta om en helmysig playdate med Sara-Louise och hennes Lilly samt Johanna och hennes Felix. :)  TACK! Det gör vi om igen tycker jag.


Nu är jag dödstrött och ska snart sova innan morgondagens arbetspass.
Imorgon är det även tårtbottenbak och modellering som gäller.

Vem fan?

Vem fan spontanköper en micro när de bara ska köpa lite toapapper och blöjor?? - Jo vi... Känner mig urusel med mina pengar när detta sker. Visserligen så behöver vi en ny micro då våran inte är 100% kanske(och så är den skitful och så kan vi ge den gamla till svågerR som ska flytta hemifrån i helgen) Men endå! Puckon...

Extrapris borde förbjudas ibland ;)






Annars då?
Lämnade ungen på förskolan förut, hon verkade varken lycklig över att hamna där eller att jag gick... Lite som om hon inte brydde sig. Tror att hon var trött.
Det är gymnastik idag! ååå Önskar jag kund få smygtitta på dom små när de springer omkring, se hur min dotter får hoppa från plint. Kan tänka mig hur lycklig hon är då!


Imorgon är det fullpackat schema att jag bli trött bara av att tänka på't. Själv åker jag till jobbet innan sju.
Jocke och Aimee stannar hemma fram till halv tio då det är dags för tandhygienisten hos bvc innan förskolan för A och plugg för J.
Jag hämtar grisen runt tre, direkt efter jobbet och sen ska vi möta upp lite morsor och deras ungar i lekparken för mys och bus.
Sen är det en snabb middag innan det är dags för svärmor att komma och vara barnvakt ett par timmar medans vi föräldrar drar på vårt första föräldramöte! ojojoj :)






Igår var det exakt ett år sedan Aimee döptes. ETT ÅR! galet. Kan liksom inte förstå hur fort tiden bara rullar på... veckor kommer och veckor går. Snart är det jul igen. Först fyller jag år. Och sen ska ett nytt år börja. 2011. 

 

Jobb Jobb Jobb

Igår började mitt nya schema = dagtider blandat med kvällstider! :)Kändes konstigt att vara på jobbet innan kvällen och det kändes ännu konstigare att få komma hem och ha soffmys efteråt.... Men man vänjer sig. Och det känns redan lite bättre. Bara tanken av att få ha några timmar på em/kvällen med min lilla familj, kunna gå ner på stan och fika eller göra annat roligt - får mig på bra humör!



Börjar jobba om ett par timmar så jag värmer upp med lite kaffe. Niiice.
Hoppas ni får en härlig dag!




Kalasdags

Idag har vi haft inflyttningsfika med min familj. TACK för finfint presentkort på ikea - det blir en ny matta och så en taklampa till Aimees rum :)
Bjöd på en TÅRTA. Väldans nöjd själv må jag säga. Kommer bli mera tårtor gjorda och mer modellering.


Sen for vi iväg på kalas för svåger Jimmy och lilla(inte så liten längre nu när hon fyllt 5år!) Maya. Gött med lite fika och smöråstårta, bus och skratt.  
Så här såg min grisunge ut i klänning från Villervalla! Som taget från 60-70-talet och hon är hur söt som helst i den tycker jag ♥

Äntligen!

På posten kom ett paket med den svarta lilla grejen ni ser på bilden.



LÄTT VÄRLDENS BÄSTA UPPFINNING!!
En disktrasehållare med superklister bakom så den sitter jättebra på kaklet. Ett plus är ju att den är snygg också:) Vi hade en i 5:an, men tog inte med den hit när vi flyttade. Och på en månad har vi förbrukat minst två paket disktrasor bara för att de hamnar i vasken och blir skitäckliga! 
 
Finns att köpa på Designtorget. (Synd att dom stängt i stan, men tur att de har webbshop)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu