Blommorna



Detta har blivit lite utav mina favoritblommor. Dels för att dom kommer i alla färger och färgkombinationer och dels för att dom håller sig så länge!! Detta är en tredjedel av dom jag fick :) Har även vita och rosa här hemma också.
Tack finaste Joakim ♥

 

En dag ur en småbarnsmorsas liv

Måndagen den 27 september 2010

(07.00-07.30 - Halvsover samtidigt som jag lyssnar på min man och dotter som fixar sig för förskolelämning)
10.00 - Alarmet ringer, det är dags att gå upp. (Jag var inte hemma från jobbet förns 01.45 så behövde sova lite längre)
11.00 - Har tagit mig upp, äter frukost framför tv:n och sen dricker jag kaffet framför datorn.
11.45 - Duscha och göa mig iordning för att hämta dotter på dagis.
12.15 - Gå till förskolan.
12.30 - Hämtar dottern och går till ica på väg hem.
13.10 - Hemma och packar upp alla matvaror, laddar en maskin tvätt, viker den rena tvätten, plockar undan leksaker, byter bajsblöja, bäddar sängen, plockar undan ren disk. Ger Aimee mellis och sitter med vid bordet, gör matschema och förskoleschema att lämna till förskolan.
14.00 - Älsklingen kommer hem med en enormt stor blombukett, tar hand om den och sätter i vaser.
14.30 - Gör potatisgratängen och skär upp köttet.
15.00 - Kollar datorn.
15.15 - Bus med dottern och försök till normalt samtal med min kära man. (svårt med en dotter som har högre ljudnivå än en rckkonsert) Detta samtidigt som man har koll på middagen i köket.
15.40 - Middagen äts fort som fan för jag måste iväg till jobbet.
16.10 - Nu har jag bytt om och är färdig att åka. Lämnar en gråtandes unge och en småbesviken sambo hemma. Känner mig som värsta boven när jag lämnar dom varje em/kväll för jobb. Nästa vecka blir det bättre, då är vi hemifrån samma tider.
00.30 - Hemma igen från jobbet. Varvar ner framför datorn med lite nyponsoppa innan det är dags att sova.




:)

Ny plattång

Ett par veckor innan flytten tappade jag min plattång i golvet, på badrumsmattan utan att det hjälpte, och den ena plattan gick i flera bitar! Så i ett par månader har jag ju varit utan en plattång. *Stackars mig* - så ytlig som jag är...

Förra veckan köpte min älskling en ny plattång åt mig! :)


199:- från Claes Ohlson. SWEET
Och den är grymt bra också!

Nakna kocken

Vi har under Aimees första år haft det ganska kämpigt med ekonomin, en mammaledig och en student = inte mycket pengar.
Vi har gått runt, ätit bra mat och har till och från unnat oss att äta ute, ett enstaka nytt klädesplagg och liknande. Men mer än så har det inte blivit.

Nu har ju jag fått fast jobb(och har ju jobbat heltid under hela sommaren) så ekonomin har helt plötligt blivit mycket bättre. I våra ögon är vi stenrika nu för fan! haha Även om min lön inte alls är hög eller på 100%.
Hur som helst... När man ser att man har lite mer pengar så blir ens utgifter helt plötsligt också fler och högre, kostnadsmässigt! Fattar inte varför! ;)

Vi passar på att under ett par månader köpa nytt(läs: unna oss och njuta utan att tänka till tusen gånger innan kortet dras) till lägenheten, rusta upp våra garderober och nu har vi också känt att Aimees leksakslåda som till 90% består av skallror och andra babyleksaker, behöver ett "lyft". En liten tjej som igår blev hela 1år och tre månader behöver lite utmaningar och mer lek i sitt rum.


Så jag slog till på en spis!! :D En jättestor spis och hon leker med den varje dag! Den är nedsatt från 689:- till 399:- hos LEKMER! Passa på säger jag. 


 

Köpte även en liten plastservis som ockå används flitigt av den unga damen. Mest är det pusselbitssoppa som hon lagar till i sin kanna ♥

Grisen på förskolan

dag är min fis på förskolan igen. Förra veckan blev det ju bara en dag pga sjukdom och lediga dagar. Men denna vecka kör vi på som vanligt. Två halvdagar(så jag får sova ut efter kvälls/nattsjobb) och två heldagar(så jag får sova ut och arbeta med mitt egna företag). Sen är hon ledig på fredag för det är jag med. :)

Detta har varit perfekt känner jag. Bara 20h i veckan, inte för mycket och inte för lite. (Och med för lite menar jag, de där få timmarna så man nästan undrar om en barnvakt är billigare)
Hon trivs åpå sin förskola! Det är så himla kul att komma och hämta henne då man direkt ser hur mycket hon har utvecklats och hur glad hon är. Sen har vi ju världens äbsta förskola också ;)


Nästa vecka blir det annat dock. Då går jag upp till 75% på mitt jobb och får dagtider = mer förskoletimmar för grisen. Hoppas det kommer gå lika bra då som nu.
Hon kommer ändå få hellediga dagar med mamma eller pappa med mitt nya schema, så heltid blir det ju inte.

Hur som... lite morgonsvammel. Nu väntar en dusch och sen ska jag hämta hem henne. Grisen alltså. Det vackraste.



Snorungen är annars ett popluärt smeknamn på henne just nu, har varit snorig i 1,5vecka nu.

Pampers Active Fit

Det är fortfarande en mindre kamp att få sätta på en blöja på Aimee, som inte är up and go. Men hon slutar gråta fortare nu än tidigare, så jag tror att det bara är en vanesak för henne.
Det blir alltså inga bestående men för min lilla tjej, ni behöver inte oroa er!!



Att den absorberar bra eller rättare sagt, bättre än andra blöjor är ingen underdrift! Löjligt bra, speciellt på natten. Och den ger inte min dotter en blöt rumpa då heller = extra plus.
Känns bra att ha hittat en sån blöja, för den kan jag tänka mig att ha på grisen just över natten för att hon ska slippa ligga med blöt stjärt.


Det är lite tråkigt att blöjan har samma färg bak och fram, då jag gärna vill ha klart och tydligt vad som är bak och fram! Jag är trött småbarnsmorsa som inte riktigt ha lust att vara tvungen att veckla ut hela blöjan och noga kolla vart kartborren sitter så ungen får blöjan på sig rätt..... :/

Lek och vara barn

Jag är lyckligt lottad att ha blivit mamma.
Jag är lyckligt lottad att få vara mamma till just min lilla gris. Och det är så jävla kul rent ut sagt, att få vara med om hennes utveckling från nyfödd till barn. Att få se hur hon kan roa sig själv i sandlådan, busar med andra barn, springer omkring, men framför allt få vara med om och se hur lycklig hon är som barn!

 
 

Med kompis Stella i lekparken :)






En vanlig dag?

Idag har vi från start varit i fullgång! Städat, plockat och rensat lite. Hoppas på att komma igång och få min garderob/klädkammare i ordning snart, men ska inte hoppas på för mycket ;)

Efter lunch kom mina fina svärföräldrar på fika och lägenhetskoll, tror att både cupcakes och lägenhet fick godkänt. Och som pricken över i:et hade dom med sig en kanonpresent!! Diskmedel och Tvålpumpar från CultDesign!! Jag är lyckligast på jorden(ja, jag är materialistisk. Inget jag skäms över). Har ju suktat efter såna länge, men har ju inte haft råd eller känt att prio ligger på att köpa det :)




Efter fikan skulle Älsklingen göra sig iordning för lite fotboll med grabbarna. Men han tog sig bara till trapphuset, sen fick svärfar komma tillbaka och köra en blödande Jocke till sjukhuset.... Jag kände mig så jävla maktlös och övergiven när han var iväg och tankarna flög mot svarta mardrömmar hela tiden.
Han skulle hoppa över de tre sista trappstegen i trappen och glömde bort sin långa längd(1.90) så han slog i huvudet i trappstegen ovanför = stort jack i skallen. Sjukhuspersonal limmade ihop honom och skickade hem honom hel igen. Tårarna och ilskan över hans klantighet kom när ham kom hem kan jag lova - ett tecken på rädslan av att förlora honom. ♥


Sen kom fina Jessica och Linda över på mys och fika. Så jävla längesen vi sågs! Ska bli så gött att få jobba normala tider på skiftschema, så man kan träffa folk någon gång. Mycket cathing up blev det, så dom åkte nog ine hem förns halv elva.


Nu kallar snart sängen. god natt.
Imorgon kommer lite mer recension om Pampers Active Fit :)  

Härlig höstdag i solen!

Vilken värme och vilket härligt väder det har varit idag!! Jag tycker nästan om hösten nu ju ;) Gick till Malou och hennes Stella för lite lunch och småtjafs mellan två starka individer(barnen alltså) för att sedan ta en promenad i det härliga vädret ner mot stan.

En heldag i lekparken i trädgårdsföreningen kändes det som, även om det "bara" var några timmar. Sen fick det bli en rejäl runda på stan med massor av shopping, tillsammans med resten av stans folk som också fått lön.


Nu är det fredagsmys med min älskade man som gäller. ♥ Så bilder kommer imorgon!

Pampers - Active Fit

Jag är, som jag många gånger tidigare sagt, en buzzador (om du också vill bli det så nämn gärna mitt namn vid registrering så hjälper du mig att få lite poäng). Och nu har jag fått komma med en ny kampanj! Testa blöjor från Pampers. Borde ju vara en dröm för de flesta småbarnsföräldrar ;) Jag kna väl säga att jag känner mer att det kommer bli omständigt just nu, eftersom att vi är så vana med Up and Go-blöjor.... Aimee är inte den gladaste ungen när vi lägger ner henne.




Men innan vi känner oss nedslagna, så ska vi ju självfallt testa dom! Hoppas på att dom är bra.

Vad tror ni? Har ni redan testat dom kanske?










UPDATE:
Blöjan går sätta på när ungen står upp, men det är under hög protest och skrik... om hon fortsätter få sån panik och gråta hysteriskt varje gång vi testar denna blöja, då kommer jag ge upp ganska fort. Kan tyvärr inte ge någon kritik på hur den absorberar då det var min svärmor som fick ta av blöjan när jag var på jobbet ;)

Mer info och kritik kommer senare....

Mamma... Mamma!!

Härromveckan sprang vi omkring hela familjen som tokar i bus och jagamig-leken. Något som är väldigt vanligt egentligen, men så slutade med att jag och älsklingen gömde oss i sovrummet och Aimee missade det. Så hon ställer sig vid dörrkarmen mellan vardagsrum och hall i mindre förtvivlan....

Och så börjar hon:
"mamma...   maaammaa... mamma?? MAMMA!!!"

Man kan inte ana den kärleken och den värmen som man känner genom hela kroppen, i hjärtat när man hör sitt barn ropa på en. ♥ Jag blir så känslosam att jag måste krama om henne hårt! Något som grisen inte uppskattar alla gånger, men denna gång tyckte hon nog det var okej eftersom att hon hade "tappat bort mig".



Klätterapan

Jag tror vi får flytta soffan bort från fönstret. Annars kommer en olycka hända.... ungen är så jävla tokig i bilar, bussar, traktorer, lastbilar... ja allt som "brrrumbrrrum". :)
Hon vill ju gärna inte bara höra dom, utan även se dom. Därför är hon snabb upp för att titta ut på vägen där allt rör sig.

 

News for the brain

Ungen har redan två pussel, men jag kunde inte låta bli att köpa denna fina. Lite mer "utbildning" på denna än bondgårdsdjur och fiskar. Vill ju inte att ungen ska vara outbildad ;) hahaa



Sen har jag en liten förkärlek till denna typ av tecknade mönster. Fick hem en poster med liknande teckningar, fast med alfabetet som vi ska rama in och sätta upp i Grisens rum. :)

Nya färdigheter

Jodå, min gris hon växer så det knakar, 80-86 är det som gäller... därför har vi köpt nya kläder som ni såg härromdagen. :)
Lite andra saker som utvecklas är ju hennes personlighet. En del personlighetsdragnär till det roliga så som hur hon är busigare än Emil i Lönnberga och andra är till det mindre roliga, så som hur hon har noll tålamod och ett temprament värre än morsans.

Bilar och bollar är roligast att leka med, men även kramdjur och annat mjukt får vara med i leken.
Hon vill mer än ofta sitta i knät och läsa böcker, men tycker även om lite hjärngympa i form av klossar.
Nya saker hon har lärt sig är bland annat; ge slängkyssar, hoppa(hon tror hon lättar från marken, men det gör hon inte. söt är hon iaf), hon backar och säger tututut.



Jag är lyckligt lottad att ha min underbara familj och det känns så skönt att kunna fokusera på dom och bara dom. Slippa gammal skit, nu är det nya tag som gäller ♥

GÅ IN OCH KOLLA PÅ OSS hos Kim, hon var här igår på mysig fiakstund och lite bus i lekparken. Tog massa fina bilder på grisen och henns föräldrar :)

Skum ska det vara!

MYCKET SKUM!






Det fick bli ett bad mitt på eftermiddagen.... anledningen?

Ja vi kan väl skylla på att mamma ville fixa med lite bakning i lugn och ro, utan tjat från en sjukling ;) Så ungen fick snällt sitta vid matbordet och mumsa jordgubbar med smältchoklad! hahha När man är sjuk, så får man faktiskt bli lite bortskämd.









Grisen sover.Grisen sover. I sitt lugna bo....

... hon är inte farlig, bara man är varlig. Men man kan dock, men man kan dock Henne aldrig tro!!


Jag fick sovmorgon(jobbar ju sent inatt) och blev väckt av den busigaste av dom busigaste ungarna ni kan tänka er! Leendet var från öra till öra och ljudnivån högre än min(jodå, hon kan hon med).
Hon springer ut och in till sovrummet, kastar sig mot sängen och pratar högt med ett språk jag inte förstår. Jag förstår bara att hon är glad och lycklig. Och det värmer.


Hon är det finaste jag har i mitt liv! Min alldeles egna lilla monsterunge som mer än gärna slår på spegeln, snor fjärkontrollen, kastar kameran i golvet, river ut varenda plastbunke i köket och som klättrar upp på fönsterbrädan varje minut hon får chansen..... men det gör inget. Hon ä ju alldeles underbar ändå!



 i sin förstora badrock

Nya kläder till Grisen


Detta köpte vi till Aimee idag. Det är en sån underbar känsla att kunna gå ut och köpa kläder åt min dotter, utan att behöva kolla sig blind på röda prislappar och inte känna skuld mot matkontot. Jag är så jävla lyckligt lottad att ha ett jobb och en bra inkomst. Och det värderar jag högt.

Den blå och grå tröjan är köpta på Åhléns och resten på Lindex.



Dessa käder däremot, är presenter från världens bästaste mormor&morfar! TACK TACK TACK!!
Vi hade ju en härlig dag på stan i tisdags och dom älskar ju att skämma bort sitt barnbarns barn. Därför fick hon även en lastbil och monstertruck efter allt "brrum brrum"-tjat.

Velourbyxor och randiga tröjan(byxorna till tröjan har hon på sig i nedersta bilden) är från Lindex. Resten är från H&M.





Detta är vad jag kallar kläder för ett barn! :) Jag tycker om när barn har färger på sig, lekvänliga och glada.

Vårt badrum



Nyinköpt stålhylla för förvaring av blöjor, smink, handdukar och annat :)
Med på bild är även busungen Aimee som river sönder toapapper i molekylbitar.





Ny fin tvålpump och tandborstemugg från Lagerhaus.

Förkylning

Här hemma fick vi avboka alla helgens aktiviteter för vår lilla gris blivit sjuk. Febrig tillochfrån, snoret rinner som niagrafallen och hennes hosta är som Robert Gustavssons fejkhosta man blir rädd av. Jodå. En superdunderförkylning från helvetet.

Det får en ju att tro på att man ex inte ska få sova ordentligt, att ungen ska sova oroligt och vakna femmiljonersgånger och vara ledsen. MEN ICKE! Vi vaknade iofs av att hon grät lite i sitt rum, så Jocke gick upp. Då var klockan halv tolv! Hon hade då sovit från 20.00-11.30! Det är mer än vad hon brukar. Jisses....


Nu är dagen knas, men lugn. Nu ska vi äta lunch.




Mysigt att läsa bok.

Jobb dygnet runt.

Det blir svårt att hinna med olika saker när man jobbar praktiskt taget dygnet runt. Men jag kämpar på :) På fredageftermiddag lugnar det ner sig lite och då ska jag ha fredagsmys med min familj och finaste Jessica och hennes Petter.

På lördag kommer familjerna Stenberg och Johansson/Stenberg hit för lägenhetssyn och fika!


Innan dess ska jag färdigställa en tårta och jobba två pass på jobbet. Funderar på vad jag ska baka och bjuda på till fikat på lördag också... Tror det får bli lite smarriga cakeballs! Men vi får se :)

 


Aimee busar med alla sina kramdjur i sin soffa.

Tackade nej till Enrique Iglesias

Hur trogen är man inte sin man om man tillochmed i en jäkla dröm tackar nej till hunken Enrique??? Han hade lagat färsk pasta, tänt massor av ljus och gjort det supermysigt hemma hos sig för oss...  Men nej, då jag bara tackar för mig, säger nej - jag har faktiskt en dotter och man. Jag kan inte göra så här.
Han blev besviken och säger bara åt mig att gå. Sen vaknar jag med hans senaste singel i huvet.


Men min man blev smickrad ;)

Who?



Jag kan inte förstå att detta är min lilla tjejja! Att detta är min dotter.
Har hon verkligen varit så där liten??
Här är hon ca1,5månad bara. Det är mer än ett år sen detta kort togs och jag undrar vart tiden har sprungit vägen.... .

Bakfylla från helvetet.

För nästan två år sen, hade jag min sista riktiga fylla. Vi var på Oktoberfest i Cupolen med mitt jobb. I fredags var det dags igen, men då var det avskedsfest för mg och dom andra som fick gå i somras.
Jag hade så jäkla kul, slappnade av och släppte loss. Fick två glas vin över mig utan att bry mig speciellt mycket. Vi dansade, skrattade, gick ut på Harrys och jag bara njöt av att vara mig.


Det känns så förbannat skönt att få vara mig, utan att ha några förväntningar på hur jag ska vara eller reagera på vissa saker.
Det känns så skönt att få vara Angelica utan att vara rädd för att dom ska döma mig eller tycka jag "förändrats" så mycket och blivit "tråkig".
Med dom får jag vara precis så som jag är, utan att bli dömd. :)



TACK mina fina gamla arbetskamrater för en underbarkväll, synd bara att jag fick sota för det igår. Bakfylla från helvetet och jag trodde döden knackade på min dörr under första delen av dagen. ;)

Gått för långt?

Lever inte vi i ett demokratiskt land? Alltså ett land där alla har rätt till en åsikt?

För om det är så, är det inte okej att tycka vad man tycker då? Jag tänkte på SD. Ingen har väl undgått div grupper på facebook där folket uppmanas att posta tillbaka deras valsedlar....
Jag förstår inte hur det fungerar.

Tycker du inte som SD? Håller du inte med SD?
Ja, men rösta inte på dom då. Svårare än så är det ju inte. Och om du VERKLIGEN INTE vill att de ska få uppmärksamhet eller liknande, sluta engagera dig i att försöka ta bort deras rättighet att ha en åsikt. Du ger föda till elden.... Jag tror att ju mer uppmärksamhet dom får - desto större risk finns det att dom får många röster.




Jag må inte hålla med dig i din åsikt, men jag skulle slåss för din rättighet att ha den!




Jag håller inte med SD, jag tänker inte rösta på SD, jag tycker vissa av deras åsikter är rentutav äckliga. Men det är fortfarande varje människas rättighet att få ha en åsikt.
Likaså att M får tycka sin åsikt, och FP får ha sin....

gnälliga mig

Ungen har börjat vakna om nätterna och min käre sambo har tagit in henne i vårt sovrum = ingen sömn alls nästan. Hon är som en virvelvind på highspeed i sängen, ligger liksom aldrig stil och har en konstigt förmåga att slåss och sparkas i sömnen.....


Igår kände jag mig frisk igen så idag skulle jag göra en massa nytta här hemma innan jag hämtar fisen, längar henne hos sin farmor och sen åker till jobbet. Nu känner jag inte för nåt då jag bara hostar och harklar mig pga onda halsen.
*gnäll gnäll gnäll* 


Nu ska jag rycka upp mig! Solen skiner ju och jag har massor av kul att syssla med :)

Duschas med kläderna på

Efter nästan varje middag här hemma, duschas och badas Aimee. Varför? Hon äter numer helt själv och det är inte med något fint och härligt bordskick kan jag lova ;) Men det gör inget, hon älskar både att äta själv och att bada.

 

Efteråt badas det med massor av bubblor!!
Den roligaste leksaken i badet är just nu ett par nyinköpta badmjukisdjur som man kan krama ut vatten ur :)

 


Efter badet blir det alltid lite kvällsbus innan välling och sova sängen.


Titta jag kan flyga!!


Vid landning fastnar pappas fot i grisen pyjamas och hon blir hängandes kvar!!
(jodå, pappajocke håller i henne med vänster hand, ni behöver inte oroa er.)
 

rösta. På vilka?

Jag blir så jävla trött på detta val... Jag hänger inte med längre. Och jag vet inte ens vad jag ska hänga med i. Smutskastningen? Alla tomma löften?

Och vad ska jag rösta för?? På vems bästa ska jag tänka på?
Någonting som gynnar mig som arbetare.
Någonting som gynnar min familj då vi har barn.
Någonting som gynnar de som är sjukskrivna.
Någonting som gynnar mig om fem år? 10år? 20år?
Någonting som gynnar min man som är studerande?
Någonting som gynnar mig om jag får sparken?

Alltså, jag känner mig helt lost i denna jungel. Blir mörkrädd när man inte längre fokuserar på sakfrågor som kan gynna vårt samhälle och land, utan istället snackas det om några jävla Rutavdrag och hurvida vissa röstar på en person istället för ett parti.
Men det är svårt att rösta på just partier och deras frågor, då så många partiledare och politiker idag är så jävla mediakåta att de är med i andra program än politikdebatter....


Jag vill rösta för ett arbetarsamhälle, ett samhälle där det ska löna sig att jobba och inte gå hemma.
Jag vill rösta för individuella förskoleavgifter.
Jag vill rösta för bättre pension.
Jag vill rösta för att lärare ska få säga till om mer, tillsammans med sina elever om hur skolan ska fungera bättre.
Jag vill rösta för att åldergränser ska ändras på för att unga inte ska fara illa.
Jag vill rösta för att det ska vara högre och hårdare straff på våldsbrott.
Jag vill rösta för att vi ska kunna hjälpa våra egna medborgare innan vi försöker hjälpa andras.
jag vill rösta på ett part i som ska kunna lösa alla problem ;)


Vem vill du rösta på?

TACK!

Det är med gråten i halsen jag vill tacka dig anonyme läsare för din fina kommentar. TACK!
Detta gjorde min kväll och jag känner mig genast lite friskare. :)



"Måste bara säg att jag tycker att du verkar vara en helt underbar person!"
/En läsare.

Still sick

Idag är jag hemma. Även hemma från jobbet ikväll. Känns tråkigt, men om man är sjuk så är man. Inte ens en dusch gav mig energi... stal bort en massa dock! haha

Har bara legat i soffan idag. Snart kommer mina två små Älsklingar hem från skola och förskolan. Då hoppas jag på att dottra min kan ge lite energi :) har ju inte träffat henne sen i söndags! Blir så när hela familjens tider går om varandra... kanske blir det bättre sen.



Fisen är en riktig finsmakare. Och lördagens cakeballs fick godkänt :)



Annars har jag fullt upp till fredag då jag tagit på mig ansvaret för att fixa tilltugg till avskedsfesten på mitt gamla jobb :) OCH så ramlade det in en liten cupcakesbeställning. Känns underbart att få göra någonting som kan glädja andra! Fria händer med dekorationerna också.

Nu ska jag vila lite mer.

Detta lättade upp stämningen lite iaf... haha

Halsont :/

Det blir inte bättre... svårt och ont att svälja. crap. vill inte bli sjuk. Har inte tid eller råd att bli sjuk nu! Och på mitt jobb är dom redan i skiten då en person har gått på föräldraledighet, en person sjuk och en person har brutit revben! Finns inte många kvar då...

aja. Jag slängde min "To-do-list" för dagen och kryper upp i soffan.  *det är lite synd om mig nu*

2timmar övertid och 112samtal

Idag är jag så trött!!!
Det blev lite knas på jobbet inatt så det blev två timmar mer än vad jag var uppsatt på. Jag som inte hade någonting med mig att äta mådde skapligt illa sista timmen. När vi väl var klara och jag satt på cykeln hem, kom jag bara halvvägs... kände att jobbmobilen låg i min ficka! crap! Bara att vända om.

Väl på väg hem igen, kommer jag bara till gångtunneln mellan hejdegården och Braskens Bro. Därunder ligger en man på marken med sin cykel och reklamkärra på marken. Får panik och hoppar ju självklart av sykeln och frågar hur han mår. Vad som hänt.
Han säger bara "I'm okey. I'm okey".
Sen reser han sig upp vingligt, tar tag i sin kärra och börjar gå mot betongväggen i tunneln. Sen går han bara rakt in iden och far bakåt och slår i huvudet i marken!!!! Så jävla packad han måste varit.
Ringe efter ambulans och polis. Och när jag pratar med larmcentralen så reser han sig upp och ramlar ett par gånger till innan han bestämmer sig för att gå in i hejdegården.... Jag var ju skitnervös att han skulle göra nåt mot mig eller så, så jag fick tillåtelse av kvinnan i telefon att cykla hem efter att jag gett dom ett signalement.

Jag skulle slutat jobba 00.30 och kommit hem senast 01.00. Jag var hemma 03.30!!! :/

Snart jobbet!

Om 1,5h ska jag börja jobba! Herremingud vad det känns konstigt... men bara att vänja sig. Varje söndag ska det jobbas frånochmedNU! Och sen verkar det som om jag får lite mer än 65% då det blivit lite fel med ankomst av tågen om kvällarna. Jag ska nämligen sluta ca 20min innan sista tåget kommer in - vilket inte går för sig för då blir det ju inte städat.
Gött med lite mer pengar i månaden! tihihi



Imorgon är det bara två månader kvar till min födelsedag. YEY Halvvägstillfemtio aka 25år ung/gammal!
Jag känner bara förväntan inför det. Har ingen ångest eller åldersnoja faktiskt.
Kan ju bero på att jag gärna blir lite äldre nu när jag skaffat barn och allt ;) Då gör det inget att inte vara oansvarig naiv 22åring längre ;)


Innan jobbet ska jag krypa upp den tryggaste famn jag har. Min man. Min älskades varma famn, den som stöttar och tar hand om mig i alla väder och vindar!

Jag undrar...

... om man förväntar sig att dens tystnad ska tolkas på något visst sätt av mig?
... om man tror att man bevisar något genom sin tystnad mot mig?
... om man inte känner sig mer framåt, ärlig och vuxen genom att iaf svara och säga vad man känner? och på så vis också kunna avsluta något man inte längre vill fortsätta med. Om fallet nu är så.... Vad vet jag om ingen pratar med mig?





Igår kom den. Panikattacken. Har väntat på dig ska du veta... Kanske känner min kropp på sig att det börjar ta stopp nu. Kanske dags att jag börjar lyssna på den bara.
På måndag ringer jag för att få prata med någon. Det är vuxet. Det är bra föräldraskap - att ta itu med problem och känslor med någon som kan hjälpa till, istället för att låtsas må bra och stå upp.


Nej, jag har inga problem med att erkänna svageter eller mina känslor. Jag är bara mänsklig och står för det.

Utveckling....

Jag kan ibland inte förstå att den lilla människan som springer omkring härhemma kommer från mig, från min kropp! Att den lilla människan liksom är en del av mig och mina gener.
Men det känns fantastiskt! Även om jag stundtals önskar att jag väntat med barn nu när jag vet hur mycket tid och energi som det tar från mig. Och nu när jag vet hur jobbigt det ibland känns med allt ansvar på mina axlar, ansvar om att hon ska må bra, vara frisk, vara glad, ha kläder och mat i magen. Det där jävla ansvaret som innebär att jag inte bara kan släppa allt och bara vara i flera dagar - utan förpliktelser....


Nu sitter hon här bredvid och äter lite kex(smörgåsrån är fortfarande kex för henne, yes!) med skinkost på. "mmmm" säger hon och flinar. 
Mitt älskade barn! Min älskade lilla människa som jag fött! Helt galet, vem hade vetat detta för några år sen? Inte någon av mina vänner kan jag tro. Tom idag är det vissa som inte förstår tror jag. Men så är det. Inte lätt att förstå någonting man inte varit med om. Och det förstår jag. Så jag låter det vara och hoppas lite inombords att det kan förstås om några år när kanske är i samma läge som jag är. Men då kommer jag finnas här som stöd, om det skulle viljas förstås. 


Hur som ... en massa förmiddagsbabbel och flumm från min sida. Fortfarande mycket här hemma och i skallen. Svårt att fokusera och komma till ro, men vi jobbar på't! Ikväll tar vi pause från allt och går på grillfest hos min svägerska för att även träffa Aimees sysslingar och fantastiska föräldrar! 




 

Aimee på begravningen



Så här fin var hon min underbara tjeja! I mitt nästbästaste traderafynd:) En brun och gul velourklänning från Villervalla, som i nyskick är den!
Härromveckan vann jag även en auktion. En tröja från Småfolk - med MUFFINS på! *Mammas tjej*

Lugn och Ro

Idag är det fredag.
MammaAimeeMysdag :) Kommer vara ledig alla fredagar framöver och då ska inte grisen vara på förskolan = vår dag. Men idag händer inga speciella äventyr, det är vi för trötta och sega för. Redan nu sover Aimee middag. Brukar inte vara förns efter lunch annars.





Dagens störnsingsmoment:
Vi har bott i nya lyan i en vecka nu, och jag letar fortfarande efter lysknappen på fel sida av dörren i badrummet.

Dagens tårar:
För den person som inte längre vill finnas i mitt liv.

Dagens outfit:
Mjukisar, finns inget annat rent! Ikväll ska det tvättas!

Dagens skratt:
När Aimee klättrar upp i sin soffa, tittar ut genom fönstret och skriker på alla bilar. "Brrumm Brrumm"

Dagens kärlek:
Min familj, Joakim, Aimee och Daisy. Dom som betyder mest.

Dagens mat:
Vad som helst som inte tar för lång tid att laga ;)

Dagens dricka:
Vatten! Vatten! Vatten! Det blev alldeles för lite av det igår, så man har lite ont i skallen idag.

tänk om...

...man visste, vad man vet idag, igår. Alltså.... Tänk om man kunde se in i framtiden för att se hur det kommer bli, för att på så vis slippa lägga energi på vissa saker idag.

...folk bara kunde vara ärliga rakt av, sluta hymla, säga vad dom tycker och stå för det.

...jag kunde slita mig från datorn tidigare varje kväll så jag sen kunde komma isäng tidigare och på så vis få lite mer sömn varje natt.

...livet bara kunde vara lite lättare, lite mindre stressigt och lite mindre ansvarslöst ibland.

Tänk om man kunde sluta tänka, "tänk om". 
;)




Idag har jag stått hela dagen på Folkets Park. Kändes underbart och kalaskul! Jag trivdes som fisken i vattnet, speciellt när mina bakverk blir så uppskattade som de blivit idag. Nu ska jag försöka slappna av och sova gott. Tror inte riktigt jag fattat att dagen nu är över.
Synd bara att det inte var så många som ville delta och visa sitt engagemang av mina nära och kära. MEN till er som kom, hörde av er och liknande - LOVE YOU! TACK ♥
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu