Avrättning

Läste precis en rubrik på Aftonbladet om en ren och skär AVRÄTTNING mitt på ljusa dagen, mitt på öppen gata i Göteborg....
Det känns nästan overkligt, sker detta verkligen i Sverige? Ja, sen länge. Vet inte om våld och skottlossningar, mord och liknande ökat de senaste 20åren. Men det rapporteras klart och tydligt mer om det idag, än förr. Eller är det för att jag gått och vuxit upp, läser mer nyheter och reagerar? Vet inte det heller.

Kanske på tiden att man tar sig en titt på lite statestik. Kolla hur det ligger till.


Blir lite rädd att det kan ske här i stan närsomhelst nu när man varochvarannan dag läser om gängkriget som råder. Polisen kan tydligen inte göra något.... ??
Vet inte. 
Blir bara ledsen över hur det ser ut i världen ibland. Men känner mig då väldigt lyckligt lottad att leva det liv jag lever, med de fina människorna jag har runt om mig.

"Tidigt"

Inatt ska jag jobba... så att gå upp kl.8, det är tidigt för mig. Men vad gör man inte för karln sin nu när han reggat sitt korpen lag till en fotbollscup idag? :)
Vi har det myspys i köket nu med frukost åt mamma och majskrokar åt barnet. Ja, hon åt ju frukost ännu tidigare med sin pappa.

Tror detta kommer bli en bra dag!Dagens Aimee är inte ens i närheten av denna surhet hon visar på bilden, men hon var så söt att småbarnsmorsan bara var tvungen att visa upp sitt söta barn ;)

Jobbade ju stenhårt med att få henne o le iaf lite på nån bild igår, men det blev bara en. Och den ser ut så här....

Fredag

Veckan som gått(och då är det ändå två dagar och idag kvar!!) har vi hunnit med en hel del faktiskt;
tvättat, städat badrum och kök, fikat med tjejerna på stan, varit på möte på jobbet, jobbat, hämtat på förskolan, busat i lekparken, promenerat runt ån, plockat blommor, matat ankorna, ätit middag hos svärisarna, gjort tårta(ikväll görs nr två), veckohandlat och lite sömn däremellan ;)

Inga konstigheter helt enkelt! Nu sitter jag o äter lunch i lugn och ro medan Aimee sover middag. Göttigt värre. Imorgon ska jag leverera tårta, kolla in lokalen, fika med min morbrorJonas och kanske, om vi hinner, kolla lite på pappajockes fotbollsmatcher i cupen. Sen jobbar jag natt. "Firar" inte valborg längre. Bättre att jobba o tjäna storkovan istället! hahaha

Hoppas ni får en finfin Fredagskväll! MEN först måste ni ju RÖSTA på mig.
Mammas sjal kan vi använda till mycket. Bland annat som sarong för att täcka nakenfisrumpan ;)
Spegla måste man också.Hur långt ska jag gå?

Ibland så orkar jag inte tänka på vad andra ska tycka.
Ibland så orkar jag inte bry mig om vad andra ska säga.
Och ofast så skiter jag blanka fan i om någon blir "ledsen" för att jag är av en annan åsikt. Man måste inte tycka lika i allt, vi måste inte alla vara överrens hela tiden. Jag tror inte jag är så olik någon annan, skillnaden är att jag vågar skriva och säga vad jag tycker rakt ut istället för att sitta hemma och sura.
Jag vågar gå ut och ändra på saker, röra om i grytan för att göra en skillnad. Blir jag förbannad över något så ventilerar jag ut den ilskan, på samma sätt som att jag asgarvar när jag blir riktigt glad.


Men jag undrar lite hur andra tänker.......
Ska jag gå ut och skaffa ett bättre jobb än städare för att andra ska bli stolta över mig?
Ska jag raka benen för att andra inte tycker det är snyggt med orakade ben på en kvinna?
Ska jag klä ut min dotter till prinsessa för att andra ska kunna tycka hon är söt?
Ska jag sluta skriva diskussionsinlägg på bloggen för att andra inte ska "ta illa vid sig"?
Ska jag bli vegetarian för att andra tycker det är synd om djuren?
Ska jag tycka en film är bra för att alla andra tycker det?
Hur långt ska man gå för att andra ska bli nöjda?


Mina närmsta som verkligen känner mig, vet hur jag är och att jag inte är så tuff som jag verkar här alla gånger. De vet också att jag är inte bara en genusmorsa som står för jämställdhet och är emot våld. Det finns mycket mer inom mig. Allt visas bara inte i bloggen då jag också har ett "privatliv".

Jag är bara jag. Och jag smörar inte för någon annan än min man och dotter ;)


Individualitet

Det är läskigt hur fort barnen ska växa upp idag. Att man bortfärdar mycket med "jamen de förstår så mycket mer än vad vi tror"....
Och JO DET GÖR DOM! Absolut. Men. HUR MYCKET? Egentligen?


Förstår små barn VERKLIGEN innebörden med ett vapen? Förstår dom verkligen konsekvenserna av att säga "Jag ska döda dig"? Och hur?
Jag vill inte aktivt köpa hjälpmedel för att godkänna våld, för det är vad vapen används till. Samma sak när hon blir äldre och vill att jag ska köpa ut. Aldrig i livet. Sen om ungjäveln ändå tjyvröker i skolan eller får cider av en kompis - det spelar ingen roll. Jag tänker inte ge henne hjälpmedel till att göra sånt hon inte förstår sig på eller kan hantera.


Smink är en annan såndär laddad grej.... NÄR ska barnen/ungdomarna få börja använda smink? Är en 4åring stor nog att få låna mammas smink? Och varför ska h*n det? Vart går gränsen för att låta barnet göra som ens föräldrar?
Om ett barn ska få leka vuxenlekar - vad är det för åldersgräns på det? Finns det ens åldersgränser för sånt eller ska vi se på individualiteten?

Jag har så svårt för det här med att hon vill göra som mig. Ja det är klart hon vill det. Men varför ska hon få det? Hon är ju ett barn och barn behöver inte få som dom vill, göra som dom vill eller äta det som dom vill. Jag är vuxen och förstår vad för konsekvenser mina handlingar har. Jag är vuxen och vet vad jag sänder ut för signaler med de kläder jag bär och de saker jag gör. Jag är vuxen och får därför göra saker som min dotter inte får.

Fortsätt diskutera! Vi kan alla lära oss något. :)

Dagar som rullar iväg

Nu är det onsdag igen.... Ska snart hämta grisen och sen tar jag med henne till mitt jobb för att gå på möte. Jocke skriver tenta så då får barnet följa med mamma. Efter mötet ska vi ner på stan. Fika i eftermiddag med tjejerna och det vill vi ju inte missa.

Som vanligt rullar allt på i en fasligt snabb takt och jag hinner liksom inte med. Det enda man gör är att diskar, tvättar, plockar, handlar, sover, äter och jobbar. Välkommen till vuxenlivet Angelica!Det blev ingen diskussion om vapen till barn här, men på fb var det några som hängde på iaf! Tycker det är kul att läsa vad andra tycker, vidga ens egna vyer och lära sig nåt. Dock så har jag väl inte ändrat mig så mycket i det faktum att jag inte ser en endaste bra anledning till att ge ett leksaksvapen till ett barn. Den fyller liksom ingen som helst funktion. Vapen används till en sak - skada eller döda.
Så varför är det okej att ge ett barn? Vi vuxna får ju inte leka med vapen. Tvärtom.


Hur som helst. Hoppas alla ni där ute får en bra dag!

Tänk vad ett par bilder kan göra

Jag har aldrig varit jätteintresserad av att flytta till hus o allt det där. Men när jag hälsar på hos min vän Jessika kan jag alltid tänka mig att flytta in i hennes hus ;) Bara för att hon är så jävligt grymt duktig på inredning och har en fantastisk känsla för stil! (säg inget, men kommer fan anlita henne senare i livet! haha)

Hur som helst...
Ikväll har jag hittat mitt drömhus. Det är nära Aimees förskola, lagom stor trädgård, jättebrapris, extremt cool och snygg inredning på golv, väggar och planlösning. Det är så fint på både ut- och insidan! JAG VILL BO DÄR!!!
Men med en inkomst och en csnlåntagare, så har vi liksom ingen chans på jorden att få lån och kunna köpa oss vårt drömhus. MEN vi försöker se positivt på det hela och tänka på att vi hittat ett härligt område med fina hus till relativt bra priser :) Kanske ser de inte likadana ut innuti, men det är en bit på vägen.


Någon gång i framtiden kanske.....

Vapen till barn?

Idag satt vi och diskuterade lite efter lunchen... konstigt? nooo ;)
Oftast, eller typ jämt, kommer vi in på det här med barn, barnuppfostran och allt som kommer därtill. Och så kom vi in på vad som är okej och inte okej att ge barn, i leksaksväg.

Först och främst. Allra högst upp på listan kommer för oss;
* VAPEN. Enligt mig så är det nog bara
rikspuckon ger sina ungar "låtsaspistoler" och liknande.
För vad i helvete ska en pistol vara till för, om inte att skjuta någon och döda den. Och inte vill vi väl lära våra barn i tidig ålder att det är okej????
Tänkte lite längre på det, då vi lever i ett mångkulturellt samhälle med många invandrare som kommer från krig, våld, död och sorg. Tycker man då det är okej att vifta med låtsaspistoler och skrika "jag ska skjuta ihjäl dig"? Detta kan ju ge enorma konsekvenser och få andra att må väldigt dåligt.

Jag tycker inte heller det är okej att ge dom svärd, knivar och liknande våldrelaterade leksaker. Förstår inte ens hur det är möjligt att man får producera och sälja sånt till barn.
Är det inte olagligt att båra vapen? Visst detta gäller säkert bara riktiga, men ändå. Vi ska alltså uppfostra och lära våra barn att det är okej med våld och vapen, men bara när de är barn.... ???


En bra avdelning för barn i leksaksaffären??Barn är inte mogna nog att förstå innebörden av vad ett vapen är och är till för. De är inte kapabla till att hantera någonting som är så allvarligt.

Argument som "jamen, h*n leker ju ändå bara pang pang med sina andra leksaker" - det köper jag inte. Då tillrättavisar man sitt barn med att man inte får säga såna saker, att man inte får skoja om våld och död. Likadant att barnen blir tillrättavisade när de leker med spisen, springer vid biltrafikerade vägar eller slår någon. Det är inte okej!


Vad har ni för tankar om leksaksvapen för barn? Och finns det andra leksaker ni anser att man inte ska ge barn?


Fortfarande påsk?

Idag är det AnnandagPåsk... fortfarande ledigt!! Blir nästan förslappad. Ska dock jobba inatt, så HELT ledig är jag ju inte.

Jocke ska sitta hemma o plugga inför veckans tentor och jag ska försöka roa grisen. Får nog allt bli att gå ut i det fina vädret inom kort! Härliga sol och värme! Som jag längtat!! (Ändå kan jag lyckas med bedriften att sitta inne en hel dag utan att ta tillvara på detta fina väder.)
Jag är ingen utomhustjej. Har aldrig varit det heller. Vet inte varför. Kanske har med uppväxt att göra, eller mig själv som person. Denna sommar ska jag blir bättre! Har förbövelen fått barn - och tydligen mår de bättre av att vara ute då och då ;)


Puss o hej!::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Barfota utan strumpor och skor, ska jag vandra med dig....
Eller ramla ;)


(nej, hon slog sig inte)

Mommys piggy


Känslan av att vara mamma åt min lilla gris är obeskrivbar! Här har hon precis fått sitt nya pussel efter maten på långfredagen. :)
Det är så kul att se hur lik hon är mig, pratglad och galen, men samtidigt väldigt lik sin pappa, lugn och lite blyg början. Hon är verkligen en del av mig och en del av Jocke! Och tänk att hon faktiskt har blivit tillverkad av oss. Att det är vi som gjort henne, bakat henne och nu formar henne.

Det är en upplevelse som är svårare än svårast att förklara med ord, mer än att det är ett äventyr! Ett äventyr som vissa tider har orkaner och stormar, och andra strålande sol och värme. Ibland är man ledsen och ibland är man glad.
Men någonting som man konstant känner och vet, det är kärleken och hjärtans slag för den lilla varelse som man skapat ♥

Borsbindare

Hur går det gamla talesättet? "Jag svär som en borsbindare" Stavas det så?!? Och vad betyder det egentligen?

Spelar kanske inte så stor roll, men tänkte ändå visa en ärlig, och inte så bra sida av mig. Och det är att jag svär. Mycket.
Mer än mycket skulle nog andra säga. Det är först och främst ord som "fan" och "jävlar".
Men tyvärr så stannar jag inte där när det är situationer som inte riktigt är lätthanterliga för mig. Då kommer det ut värre saker som tex, jävla kukhål, fitta, kukhuve, idiotjävel, förbannade skithål....
Och detta kan jag helt utan att tänka efter, säga i närheten av mitt barn som snappar upp precis allt vi säger och gör här hemma! Skämmes på mig utan dess like känner jag och slår mig på huvudet! För det är ju inte okej.


DOCK så kan jag ärligt talat säga att om hon säger fan eller jävlar, kommer inte störa mig eller göra mig något då det inte är några farliga ord(om hon säger det i ett passande sammanhang och inte bara ordet i sig). För visst är det väl nästan så att de tillhör vårt dagliga språk i dagens samhälle? MEN jag kommer självklart inte uppmuntra att hon använder orden.

Än så länge så har hon inte upprepar några av de fula orden vi använder här hemma. Men hon har börjat räkna, "nio, åtta, te, ett, tio" stod hon härromdagen i lekparken när hon "räknade" sina kastanjer hon plockat ihop. :) Får väl se när vi får höra att hon svurit på förskolan eller nåt. Eller när hon börjar använda de fula orden som skriks i alla Astrid Lindgrensfilmer hon ser på! haha


Vad gör/säger ni som ni kan skämmas lite över?

Påskhelgen som gått...

Två dagar in i påskhelgen är avklarade, nu är det två kvar och dessa ska INTE spenderas med annat än oss tre i lilla familjen. :)
Vi var under långfredagen ute hos min farmor & farfar på middag med min familjesida. Skönt att vara ute nästan hela dagen så ungarna kunde få springa fritt och busa. Blev lite mindre gnäll då ;) Sen fick dom ltie påskpresenter, ett flygplan och ett stort pussel! Älskar själv pusslet redan nu då det är stora bitar, färgglatt och härligt. Perfekt för Aimee. TACK!!

Igår, på själva påskafton fick vi påskbord hos finaste svärisarna med Jockes familjesida. Även här fick ungarna lite påskägg, detta med en peng för att köpa skor och lite äpple&choklad. TACK!!
Efter en heldag med mat, bus och skratt lämnade vi kvar grisen och for på grillfest hos Jessica & Petter. Riktigt najs med årets första grillning och hemgjordpotatissalladfrånhimlen :) När klockan gick fortare än fortast blev det tyvärr ett abrubt  slut på kvällen och vi åkte med bussen in till stan. Där fick jag för mig att en spontanutgång med bästaste Linn(som bor uppe i Norrland nu för tiden och aldrig är hemma) och finaste Kim(som jag inte heller träffar så ofta längre)!!
Jag mår som jag förtjänar efter dessa dagar med lite sömn, mycket mat och dryck - men oerhört fantastiskt sällskap! ♥
Efter att ha sprungit barfota hela långfredagen fick grisen tvätta sina fötter i diskhon när vi kom hem ;)

Rösta på mig!

Jag skulle bli himlans superduperglad om du ville rösta på ett, eller båda av mina, bidrag till MISS CUPCAKE 2011. En tävling av Dr Oetker.

Klicka på bilderna för att komma till mitt bidrag, sen är det bara att klicka på "gilla" knappen så har du lagt en röst. TACK TACK TACK!
Och vill man stötta mer så får man gärna göra lite reklam för mig på sin blogg och facebook ;)


Vänta du bara!

När jag blev gravid kom de första "Vänta bara..." slänga i ansiktet på mig. Oftast negativa saker också. För tydligen hade folk, som redan varit i min sits, rättigheterna att säga vad som komma skall. Om hur jag skulle må och känna. T.ex Jag hade svårt att sova sista tiden som höggravid(med stor mage, liten kissblåsa och vattenfyllda kroppsdelar.. haha) och då fanns det många som kunde kläcka intelligenta kommentarer som "Vänta bara tills barnet kommer. DÅ kommer du inte få sova alls!" - Varför säga så? Mår man bättre själv då eller? Blir ens egna bittra liv lite enklare när man säger så?


Sen kom Aimee. Och vad jag än kände, tyckte och ville så hade alltid någon en kommentar som började med "Vänta bara...."
* ... tills amningen slutar funka.
* ... tills hon slutar sova så mycket.
* ... tills första trotsen kommer.
* ... tills tänderna börjar klia.
- Samma sak här. Alltid en negativ ton, nästan med bitterhet. Som om jag bara hade dåliga saker att vänta mig....

Jag hatar dessa typer av kommentarer, för INGEN har en likadan graviditet som den andra, Och ALLA BARN ÄR OLIKA! Min unge har alltid sovit bra, så där har många haft fel om att jag aldrig skulle få sova nåt. Och min unge har alltid ätit bra.
Visst kan man komma med tips och råd "Så här gjorde vi när vårt barn inte kunde sova/inte ville äta/trotsade" Men aldrig säga "Gör så här!" eller "Vänta bara på 3års-trotset! Det är MYCKET värre än 1års-trotset".

Och alltid finns det dom som har det så jävla mycket värre, så man får inte klaga på nåt. "Ska du säga. Din unge sover ju iaf om nätterna! Det gör inte min."
På klassåterträffen berättade två karlar att de i sommar ska bli pappor och det ända kan kunde säga var, Lyssna inte på någon annan än er själva, era behov, era intressen. Och framförallt - planera inte hur det kommer bli för att andra sagt nåt! Gör vad som känns bäst för er utifrån hur ert barn är när den kommer ut till världen. INGEN vet hur amning, sovrutiner, sjukdomar eller liknande kommer bli. INGEN vet om det blir akut kejsarsnitt mitt i förlossningen, om barnet är sjukt när den kommer eller om allt är en dans på rosor första tiden.

Bli en Buzzador

Buzzador behöver just nu fler medlemmar, som vill testa nya produkter!

Utöver de kampanjprodukter du får hem att testa själv får du även ett paket med prover att dela ut till nära & kära. Efter avslutad kampanj får du fylla i ett enkelt formulär där du svarar på frågor om produkten du testat. Gratis, enkelt och kul!


Jag tycker du ska göra som jag. klicka på LÄNKEN och registrera dig. Kanske är du just den som dom söker för kommande kampanjer :) Om du har småbarn är du det defenitivt, den specifika de söker idag är;
 • Föräldrar med småbarn födda 1 januari 2010 eller senare • Jag har tidigare fått testa blanda annat; Malaco-godis, Pampers-blöjor och Dove-duschcreme.

  Plocka blommor

  På promenaden runt ån härromdagen så frågade jag Aimee om hon ville plocka några blommor. Ja sa hon och gick bort till blommorna. Väl där plockade hon upp en blomma och kastade den i ån. Så var det med det liksom! haha :)


  Torka...

  I hjärnan finns så mycket som vill komma ut. Även i hjärtat mitt. Jag har helt plötsligt fått tunghäfta i fingrarna och kan inte ens få ner vad vi gjort under våra dagar, än mindre några härliga diskussionsinlägg. Ska jobba hårdare på att försöka få ner några ord!  Så här fint låg Aimee och sov middag förut idag. Då vill jag bara klättra ner i spjälsängen och sova med henne.


  PREMIÄR!!!!! Vårskorna fick självklart komma fram idag. Barfota i tygskor is the shit! Speciellt med fotsvett ;)


  Igår var vi ute på promenad, Aimee börjar tröttna på att sitta i vagnen och ska köra den själv. "den e min!" skriker hon...


  Efter promenaden igår var vi o hälsade i min morfars butik. Där kan man prova roliga hattar!

  Nya krokar

  Jag har länge velat ha några coola, färgglada krokar i Aimees rum. För henne att hänga upp vad hon vill hänga upp på :) Men många av de jag kollat på är "designat" och det är dyrt. Men så hittade jag dessa på IKEA idag! Underbart och härligt. Lite som våren. 19:-/st - lite lagom kostnad och det piffade upp en vägg bra i grisens rum.
   

   

  Små söta hundrumpor med svansen att hänga saker på :) En grön, en orange och en rosa. Matchar hennes träd på motsatt vägg perfekt!

  Härligt!

  Älsklingen var på möte i Mjölby, det ser ljust ut :) Och sen kom han hem redan kl.12! Vi hämtade tillsammans(första gången) hem grisen så nu ligger hon o sover middag.
  Nu ska vi vuxna njuta av kaffe o fika på balkongen i lugn o ro! Detta är härligt!

  Lite vardagslyx-tips   

  SvartVitt

  ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦ 
  ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

  Idag har Aime busat hela långa dagen, ute och inne. T-shirten passar henne kan jag lova. Emil :)

  Dödsångest

  Jag har aldrig haft dödsångest själv men härromdagen började något krypa sig på och jag kände det som om hela världen skulle rasa samman. TÄNK OM kom upp i huvudet. TÄNK OM någonting skulle hända min Aimee... Sen ville den känslan inte riktigt försvinna och nu känns det jobbigt.

  Kan inte sluta tänka på TÄNK OM. Kan inte sluta tänka på hur jag själv skulle dö om min Aimee dog. Läser ju varje dag om barn som dör i olyckor och sjukdomar. TÄNK OM det hade varit min lilla grisegno, vad skulle jag göra då? Och så kommer paniken..... Blir livrädd att någon ska ta henne, göra henne illa eller att hon ska bli sjuk. TÄNK OM jag skulle göra ett misstag?


  Jävlaskithelveteskänslor. Tror det är blandat med att hon helt plötsligt inte är nyfödd och bebis längre, utan blir större och större för varje dag som går. Härromdagen sa hon "nä, inte äta barnmat" när jag tog fram en burk katrinplommonpuré. Och senare på kvällen sa hon, efter att ha smetat smör på sin stol "de e möj häj på toooolen". Det går för fort och jag är rädd att missa något.  Tänk att man kan älska någon så oerhört mycket att det blir svårt att andas och tänka klart.

  MÖHIPPA

  I fredags hade jag ju tagit ledigt från mitt nattpass, för igårmorse skulle jag gå upp kl.06.00! Varför? JO FÖR DET VAR HÖG TID FÖR FIAS MÖHIPPA!!! Så kl. 08.00 var vi i Tallboda och väckte upp hela familjen som låg o sov :D


  Champagnefrukost fick hon, sen bar det av till studio för att spela in två låtar. Det gick ju över förväntat och efter ett par timmar blev hon varm i kläderna, byggde upp sitt självförtroende och gav oss vänner gåshund och tårar i ögonen. ♥
  Vi som var med och firade Fias dag, bestämde oss i sista sekund att på en tagning spela in en låt till henne också eftersom att vi hade tid över. Så det fick bli We are all the winner. Fast vi sjöng; "Sofia is the winner, Sofia is the best." :)
  Att få vara där var hur kul som helst! Att stå i en riktig studio! Lite läskigt inne där man spelar in dock, där det är ljudisolerat för det är som om man har lock för öronen... haha Och han som tog hand om oss(tror han hette Petter) under dagen var grymt duktig och proffissionell.


  När vi var klara i studion väntade pengainsamling för Fias del. OCH så gjorde vi som tog promenaden, en liten avstickare och pimpade upp thebridetobe med en nakendräkt. Hennes outfit väckte nog både skratt och anstöt! Men fan vad kul det var att se vår vän hoppa på folk längs med stångån och på stan för att få en krona eller två eller varför inte en femhundralapp i sin Törsta Hjälpen-burk! ;)
  På salladsbaren i Filbytergallerian köpte vi med oss mat och hade sedan lite lugn stund med mat och tårta innan kvällens bravader väntade. Tack till Emelies mamma som lät oss låna hennes lokal!


  Här tog mitt roliga slut dock! Åkte hem för att få mig lite sömn innan kvällens bowling och nattjobb, men blev bara sämre och sämre... :( Kunde inte vara med på bowlingen, men släpade mig till jobbet och pinades i några timmar.
  Idag fick jag sova ut ordentligt och mår bättre.


  TACK tjejer för en underbar och rolig dag! Och TACK Sofia för att vi fick ha möhippa för dig :)

  Kärleken är

  Älskade Joakim.


  Förlåt för att jag öpnnar luckor, men glömmer bort att stänga dom efter mig.
  Förlåt för att jag ibland missar att sätta dit en ny soppåse efter att ha slängt(lagt den i hallen) den gamla.
  Förlåt för att jag tjatar om skitsaker.
  Förlåt för att jag har ett hett temprament och dåligt tålamod.


  TACK för att du älskar mig trots många av mina brister!
  TACK för att du står ut, även vid mina värsta stunder.
  TACK för att du har den bästa axeln att luta mig mot.
  TACK för att du har den bästa famnen att krypa upp i.
  TACK för att du är du och ingen annan.


  JAG ÄLSKAR DIG.
  Forever and always pooper ♥

  Och du.... Tack för att du givit mig den bästa gåvan av dom alla. Vårt fina lilla fisebarn Aimee. DET gjorde du bra ;)

  Idag är ingen vanlig dag.

  Jag hörde radion lite svagt i bakgrunden samtidigt som klockan i köket lät som bombnedslag vid varje tickande sekund.... men hellre det än att bara få höra mina hulkningar och gråt.

  Nej, idag är ingen vanlig dag. Idag är en jävlansförbannad fittskitdag! Ursäkta språket, men idag är en såndär dag som man bara önskar att man kunde fått hoppa över.


  Det värsta med såna här dagar(när man dessutom har PMSochägglossning) är att jag blir så jävla handlingsförlamad, orkar ingenting, gråter för ingenting och jag blir så fruktansvärt klantig! GAAAAH!

  Är jag ensam om att ha dessa skitdagar? ;)
  ...........................................................................................................................................................  Det enda braiga med denna dag är att jag har tagit ledigt från jobbet ikväll och att min älskade dotter hade plockat med sig en kotte hem till mig på väg hem från förskolan. ♥

  Och att hon nu i denna stund hämtat en rulle toapapper för att torka dockan i rumpan med, "gockan bajsa"! haha

  Önskelista till Aimee 2år

  I sommar fyller Aimee två år och det är några saker som vi redan nu vet att hon önskar sig.
  Gunghäst! Vad det är för djur spelar nog ingen större roll för fisen, men hon älskar att gunga på denna leksak. Men hennes föräldrar uppskattar om det är någonting som är färgglatt :)  Duplo! Hon fick i julas ett par set med lite duplo i, nu kan det behövas lite fler duplo-klossar för att kunna bygga lite mer.  Klistermärken! Sen hon fick ett ark med klistermärken har hon blivit överförtjust i att plocka bort och sätta dit dessa på papper. Nu har dessa dock tappat klisterförmågan eller sitter fast ordentligt... Motiven får gärna vara blandade.

  Målarbok! Aimee har fram tills nu "bara" fått måla på enfärgade papper här hemma, kanske är det dags för henne att få sin alldeles egna målarbok med motiv i. Kanske något enkel med ex djur i som hon ska fylla i med färg :)  Böcker! Dock är det viktigt för hennes föräldrar att dessa kommer från förlaget; OLIKA FÖRLAG. Där de har böcker som är genusmedvetna och jämställda.
  Dom finns på Hertig Karlsgatan 2 här i Linköping, men har även en superbra hemsida; www.olika.nu
  Alla böcker som finns för barnen hos Olika förlag är värda att ha till sitt barn :)  Idag är hon så kär i Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter, Saltkråkan med flera. Så musik, film, bild, gubbar och liknande som har med Astrid Lindgren att göra kommer vara superpopulärt hos Aimee. Sjunger med i alla låtar gör hon varje dag och att få upptäcka Astrid Lindgrens värld vore ju underbart för lillfisen(och hennes föräldrar... haha)

  Mellis

  Idag har vi pratat om rutiner här hemma, hur nöjda och stolta vi är över att vi tidigt i Aimees liv började med rutiner. För allt! haha Med bra rutiner så blir barnet tryggt och säker i det vardagliga livet tror vi. Och vi har ju haft rätt när det kommer till vår lilla gris iaf ;)
  Idag bestod mellis av russin, vatten och macka. Men igår var det en banan och ett äpple som slank ner i magen. 

    
  MIDDAGAR:
  Ända sen Aimee var bebis har hon varit med oss vid middagarna. Hon låg på en filt/satt i babysitter på köksbordet innan hon blev tillräckligt stor att sitta i egen matstol. Och alltid har det gått bra, för det är inget konstigt i vårt hem att vi äter middag tillsammans varje em/kväll - vid köksbordet och inte framför tv:n.

  SOVA FÖR NATTEN:
  Innan hon ska sova för natten har vi lite bustid tillsammans, sen varvar i ner i soffan med välling. (När hon var nyfödd fick hon ju bröstet/ersättning i flaska och somna i vår famn) Sen bär vi in henne till hennes rum där nallen, kaninen, filten och lillnallen väntar i sängen. Vi säger godnatt, pussas lite och så somnar hon själv i sin säng, vilket hon gjort sen hon var ca 9-10månader.

  INGET SMÅÄTANDE:
  När vi började med ersättning och smakisar för grisen, bestämde vi tidigt att det skulle ske på fasta tider. Det skulle även ge henne, förutom bra rutiner, en bra matsmältning iochmed regelbundna måltider. Hon har ju tack vare detta aldrig haft allvarliga diaréer eller förstoppningar och hon har inte heller behövt eller velat småäta mellan sina måltider. Man äter ju när man är hungrig, vilket man inte blir förutom vid sina mattider :)
  Har ni några tips på bra rutiner? Hur man skapar dom och vad man kan tänka på?

  Grace Kelly

  Har hämtat hem grisen som, när jag jobbar natt, går halvdag på förskolan = 07.30-12.15.
  På vägen hem kände jag hur våren bara spred sån värme genom hela mig och jag känner mig så jävla lycklig! Fan vad härligt det är när den känslan sprider sig och man stannar upp en sekund med ett leende på läpparna.


  Trots att solen inte skiner, så är vårkänslorna totala idag. Man ser lite överallt hur arbetare kämpar med att få bort grus och gamla löv. Och när i varje rabatt har vackra små blommor blommat ut och det är fan ett säkert vårtecken! Och kvittrande fåglar som i var och varannan buske jobbar på att skapa små pippibebisar ;)


  Sitter nu och lyssnar på en gammal goding som verkligen är mig, sommar och kärlek. MIKA - Life in Cartoon Motion. Favoriten är såklart fortfarande Grace Kelly och jag kan inte låta bli att studsa lite när jag sjunger med.
  Så kom igen! Sjung ut! Våren är här, sommaren är på väg! :D
  Nyvaken fis igår morse, i sin nya fina tunika från finaste farmor ♥

  Kärlek så det räcker till?

  Jag är bara en människa, en person med ett hjärta. Jag är inte hur stor eller tillräcklig som heslt för att kunna räcka till - till för många människor. Känner så ofta. För ofta. Att jag och min kärlek och tid inte räcker till. Och det känner så jävla jobbigt.

  Kanske är en av anledningarna till varför jag och min sambo väljer att inte skaffa fler barn. För om jag känner mig otillräcklig eller känner det som om jag inte har kärlek att ge till alla idag - hur i helvete ska jag kunna ge det till fler?


  Undrar jämt när man hör om folk som skaffar ungar på löpande band - Hur hinner dom med? Hur har de kärlek att ge till alla när alla behöver det?
  Alla får göra precis som de vill, men funderar ju också på vad man "får ut" av att skaffa typ 10 barn? Och är det rätt mot barnen?

  Vad tycker ni? Finns det gränser för hur många barn som är "bäst" att ha?
  Visst spelar ekonomi, hem och intressen utanför familjen roll när det kommer till antal barn. MEN vart går liksom gränsen? Kan ni tänka er jobbet för hon "Octomom" som har 14ungar! OMG ... Visserligen har hon ju nannys.


  Nej, nu ska vi sova lite granna. Ny dag imorgon. God natt.

  Aimee har alltid saker att göra

  Aimee hade en riktigt händelserik helg och var fortfarande skapligt trött på måndagskvällen innan vällingsmys. Och när hon är trött kan hon ibland bli som på filmen, rolig och småpysslig.  FreeTampons!

  Idag kom det ett paket på posten till lilla mig :) Och som ni säkert håller med om; "Gratis är gott".  TACK TamponsForFree

  Förpackningen är ju underbar!

  Det där med pengar...

  ... på fredag får jag lön. TACKGODEGUD! hahaha Hur kommer det sig, att oavsett hur stor lön man har - så är den jävligt uppskattad när den kommer? Kanske är det för att man får utgifter efter storleken på lönen... Så är det iaf för oss.

  När jag var hemma med havandeskapspeng och med föräldrapeng fick jag ut 4000-6000kr/månaden. Och Jocke med sin lilla studenpeng på det = inte mycket till inkomst. Men då kunde vi inte heller köpa kläder, inredning eller dyr mat. Vi kunde inte heller åka iväg och göra saker som kostade pengar. Sen jobbade jag extra för att få in mer pengar till oss, men då var vi dumma och drog ner på fp-dagar... haha. När Jocke var pappaledig, så jobbade jag heltid på förra jobbet så då var det bra hemma, men blev uppsagd så vi fick snåla ifall jag inte skulle finna nytt jobb....
  Nu när jag höjt mig till en månadslön på 15000kr(före skatt!) så känner jag mig ju rik, även om min lön räknas till lågavlönade. (eller har jag fel...??) För mig är den högre än vad jag fick förut, så jag är nöjd och skaffar mig utgifter därefter också.


  Men nu börjar vi drömma lite här hemma, för snart tas det examen för Älsklingen = inkomsthöjning. När han får ett jobb alltså. Och även om han får ett lågavlönat jobb så kommer han ju inte gå under dagens studentpeng på 8000kr/månaden! haha
  FAN VAD NAJS det kommer bli!!!

  Och om det tar längre tid för honom att få jobb, så har vi Nästan 200dagar(hälften är garantidagar) kvar att ta ut på föräldrapeng :) "Den som spar han har".
  Förhoppningen är ju självklart att dessa ska sparas till senare för att kunna ta ut längre semestrar, ha långledigt vid jul och liknande.

  En annan dag.

  Fan det känns i kropp och knopp att man inte längre är 20bast och orkar med hur mycket som helst! Är nog inte helt återställd sen lördagens galaj om vi säger så... ;) hahaha
  Men som sagt, klart värt det än idag!  Om några timmar ska morsor och snorungar komma hit för lite fika, skitsnack och barnabus! Looking forward to it. Nu ska det övas på lite mer "nej, det är inte bara din Aimee. Du måste dela med dig." :D
  Hade tänkt städa upp i hennes rum förut, men känner att det är relativt lönlöst då det kommer se värre ut efteråt ändå ;)

  Nu sitter vi och lyssnar på lite barnvisor och musik från Astrid Lindgrens favoriter.
  Mors lilla lathund sa, du må tro jag jobbar bra. Fast än vet du vad, inte just idag. Jag tror jag gör det en annan dag.....
  Vädret ser lovande dessutom så vi kanske leker i parken istället!
  Vi får se. Nu ska det börjas med lunch dock. Puss o hej!  Ej för gravida!

   

  Måste vara den roligaste varningsbild jag sett på länge :) haha

  Gott med tårta

  Idag har vi ju haft kalas för älsklingen! Ska ju inte ljuga och säga att jag inte hellre hade legat i soffläge hela dagen, meeeen det var supermysigt med besök och kalas! Tack finfina familjer för ert firande av Jocke. :)  Aimee är nog sötaste Arsenalfanet i världen! Och ett litet jordgubbsmonster är hon också.... hon och hennes kusiner åt sig så mätta på jordgubbar och fika att det inte är konstigt om de är sockerhöga en vecka framöver ;)
  Men så ska det vara på kalas.

  KLASSFESTEN

  Jag har inte haft så kul på flera år! Och dansat så mycket sen innan jag blev gravid!
  Herremingud vad jag har mått dåligt idag. Men det har varit klart värt varenda öre jag lagt ner på gårdagen :)

  Maten som klassfesten skickat till Platå var tydligen så pass dålig att den inte gick att servera, så Platå fick laga ny mat åt oss.... STORT TACK för det!

  Tänk vad tio år kan göra. Hos vissa har tiden stått stilla och vissa har förändrats så man knappt känner igen dom. Ett fylleslag utan dess like, svetten rann och skrattanfallen avlöste varandra gång på gång. Djupa samtal och minnesanekdoter. Ja, det går inte säga något annat än att det var en toppenkväll!
  Tårtan som jag bjöd på, till de få som kom, på förfesten igårklväll.

  Klassfest snart

  Idag började dagen med sovmorgon(TACK älskling!) och sen har det gått i rasande fart!! Aimee blev upphämtad av sin farmor, jocke har städat hela lägenheten och jag har bakat som en tok. Hälften har gått emot mig tyvärr, men jag har inte ens orkat bli arg. Det finns liksom ingen tid att spilla en dag som denna.

  Om två timmar kommer folket och jag är redo för lite reunion med högstadiet. Imorgon är det kalas :)
  Hoppas er helg blir lika rolig som min!!!

  OCH KRAMAR TILL JENNY OCH ANETTE SOM GAV MIG RIKTIGT FINA OCH PEPPANDE KOMMENTARER IGÅR! Det värmer ska ni veta! Fan vad fina bloggläsare jag har! ♥

  Rädsla

  Jag är rädd för att misslyckas.
  Jag är rädd för att andra se mig som ett misslyckande och skratta åt mig.

  Jag vet att det inte fanns folk som inte trodde(inte tror?) på mig och min dröm om att bli egen företagare. Att det är dom som är skeptiska till "min" idé om att starta Angelicas Cupcakes. Och det gör mig rädd att de ska ha rätt....


  Det är på väg att bli verklighet nu. Jag är registrerad företagare, jag innehar F-skattsedel och jag har nu fått en lokal. Beställningar kommer in, även om de än så länge är i mindre skalor. Det är en början. Men jag är ändå rädd. "Tänk om" finns alltid i bakhuvudet och jag har lätt att slå ner mig själv. Konkurrensen är stenhård och den finns i många små vrår i hushåll, så hur ska jag visa mig annorlunda, nytänkande och speciell?


  Jag gör unika och personliga bakverk. Jag utvecklas och blir bättre för varje dag. Och framför allt, jag tror på mig själv även om jag ibland är rädd.
  Har du några tips för mig? Har du kanske en kommande födelsedag, fest, bröllop, dop, arbetsplatsträff eller liknande som du vill ha bakverk till? Eller vill du baka tårta själv, men behöver några dekorationer att ställa på?


  STORM

  För er som ännu inte varit ute... stanna inne! Det blåser storm ute. Herremingud jag trodde jag skulle blåsa bort. Iaf min mössa... För jo, idag satte jag på mig en mössa innan jag åkte till jobbet då jag har en MAJOR BAD HAIR-DAY!
  Nu - Kaffe!

  Seg  Idag är jag trött. Jobbade igår 20.30-01.30 och började jobba idag igen 12.30-17.30. Mellan arbetspassen ska jag ju också ta mig hem, äta, sova, gå upp, åka till jobbet.... Blev inte jättemånga timmar sömn om vi säger så.

  Kom hem, åt middag och bytte om på grisen. Sen kom finaste Anna hit för lite mys och fika. Grisen fick välling och somnade på två röda, så hade vi vuxna lite skitsnack och kaffe i vardagsrummet. :)
  Sen kom älsklingen hem från träningen och Anna åkte hemåt. Nu har vi kollat på BigBrother och ätit lite kvällsmackor med varm choklad.

  Nu väntar sängen så jag är någonlunda pigg imorgon på jobbet! Hoppas ni haft en bra onsdag. För det har jag!

  Lite nattsudd och tankar om livet

  Jag har åsikter om livet, barnuppfostran, ekonomi, arbeten, miljön, film, kläder, alkohol - utifrån mig och mitt liv. Men gör det mig till någon bättre människa än andra? Verkligen inte!
  Har jag alltid rätt? Verkligen inte!
  Tänker jag alltid innan jag talar? Verkligen inte!
  Har jag samma åsikter idag som för några år sen? Verkligen inte!  Jag utvecklas som människa, mamma, vän och arbetskamrat varje dag. Jag ändrar mina åsikter efter att ha levt ett tag längre och jag förnyar mig efter nya upplevelser.
  Är det inte lite det livet går ut på? Att lära sig nya saker, ändra uppfattning, åldras, utvecklas, diskutera, leva fritt och att få tycka och tänka.....


  Löjligt att tro att jag är samma jag idag, som för ett år sen, två år sen, fem år sen eller tio år sen!
  Jag är självklart jag och mig själv. Men jag utvecklas och blir äldre. Jag går vidare och har absolut inget intresse i att rota i gamla saker jag en gång tyckt och tänkt. Gud vad jobbigt allt skulle vara då!
  Men blir det inte lätt så för oss människor? Att vi fortsätter tycka något "bara för att", man kan inte ändra på sig för då är man rädd att andra ska tycka att man är konstig. Man vågar liksom inte svälja stoltheten och erkänna att man tyckte lite knas då, men att man ändrat sig idag.


  Jag anser mig inte vara bättre än någon, tvärtom! Men jag är en sån person som vågar säga saker, tycka saker och det kanske stör folk. Det kanske gör dom rädda och avundsjuka, då de själva önskar att de kunde sätta ner foten någon gång och säga ifrån. Vad vet jag?
  Inte mycket, men när jag känner något och tycker något - ja då säger jag det. Varför inte liksom? Det kan ju skapa en debatt som kan ge mig nya vinklar i ämnet och nya erfarenheter. Alltså jag kan utvecklas! Om jag inte skulle ta upp ämnen och diskutera, så skulle jag dö inombords.  Dagens Aimee hade somrig t-shirt med monster på. Guuuud vad jag längtar till sommar nu! Våren får gå fort tycker jag ;)

  Lammfärsbiffar  Jag använder mig aldrig av störbröd, ägg o en massa annat i mina biffar. Det är bara köttet och blandade kryddor. Dels för att jag orkar inte greja med fler ingredienser, men också för att jag vill att det ska smaka av köttet. (Ett tips jag sett från nåt matlagningsprogram)

  Såsen är en brunsås med dijonsenap i, självklart hemgjord. Innehållande stekskyn, senap, grädde, vatten, soja, kryddor och maizena.


  Jag är beroende av gelé! ;)

  Aimee, vårens solstråle


  Bakom vårt hus har vi upptäckt en liten sandlåda med klätterställning och rutchkana! Underbart säger mamma, pappa, barn. Aimee åkte som en tok och brottades med de andra två barnen som också uppskattade kanan ;)   

  Efter att ha åkt rutchkana så begav vi oss till parken som än idag visar rester av förra årets översvämning och vattenläcka... Hoppas de hinner fixa iordning till sommaren!


  Man får passa på att springa i poolen innan vattnet fyller upp den ;)
   
  Ibland vågar man inte hoppa själv, då får man ta hjälp av pappas hand :)

  Oh My God!

  Idag har det varit en härlig vårdag med massor av bus och mys här hemma. Och när Aimee gått för att sova natten lång, tog vi föräldrar tag i det hela med rensning av kläder, saker vi inte använder och städa upp balkongen! Så nu är det rent och fint :)
  Gött att få bort sånt som man inte behöver, vill ha eller använder. Det som inte slängdes, gick till Myrornas conteiner. Vinterkläder har blivit bortplockat och nerlagt i källaren, medan vårkläder och skor har fått komma fram!


  VI ÄR PÅ GÅNG!
  VI ÄR LADDADE!
  VI ÄR TÄNDA!


  En annan sak som gör mig laddad och på gång är helgen som kommer. Fan va kul det ska bli med lite reunion från högstadiet och kalas för älsklingen!
  Hoppas er måndag varit minst lika bra som min.  För övrigt så vill jag även tillägga att det är helt okej att sluta läsa min blogg om man inte kan ta att jag har åsikter, står för dom och är ärlig med vad jag tycker. 
  Tycker du annorlunda än mig? Säg det och ta en diskussion, kanske vi båda kan lära oss någonting nytt. Det är alltså helt okej att diskutera och kommentera om man har något bra eller konstruktivt att skriva.
  Men sitt för fan inte där hemma i ditt bittra liv och tro att du kan känna mig, kan veta vem jag är eller liknande, bara genom att läsa bloggen. För här visas inte ens hälften av mig och mitt liv!

  VÅRRENSNING

  Älsklingen står och städar upp vår balkong som sedan vi flyttade in, varit vår privata soptipp ;) Ska plantera om vissa blommor, slänga vissa och byta krukor på andra. Lite som med livet och allt vad det innebär....


  Arbeten. Vänner. Familj. Kärlek. Utbildning. Miljö. Hushåll. Hem. Träsgård. Stad.
  ALLA dessa punkter behöver rensas och göras om till och från.
  Vissa av dom behöver bara lite "ny jord" för att frodas och fortsätta växa. Vissa behöver ett nytt hem för att må bra. Och vissa behöver plockas bort helt och hållet från livet för att man ska kunna gå vidare. Enkelt teoretiskt, kanske svårt i praktiken.


  Det gäller bara att tro på sig själv, våga satsa för att vinna och inse att det som bara tar energi och ger negativitet är inte värt att hålla fast vid. OAVSETT vad det handlar om!
  Våga ta steget och flytta till ny stad!
  Sök nya intressanta arbeten eller varför inte ta en utbildning?
  Gå ut och skaffa nya vänner.
  Sälj huset och flytta till nytt. Ombyte förnöjer ;)
  Varför plantera samma gamla blommor i trädgården - köp ett citronträd och anta en utmaning!
  Sälj gamla möbler och köp nytt, byt ut gamla färger och satsa på en ny inredning.


  INGENTING är OMÖJLIGT! Det är bara våra egna rädslor och tankar som stoppar oss.
  ♥ Se möjligheterna istället för hindrena.
  ♥ Se lösningarna istället för problemen.


  Andra möjligheter i våra liv här i J-lund.
  Jocke söker t.ex. arbeten utanför Linköping för att öka chanserna för arbete till sommaren när han tar examen.
  Jag har fått lokal för min verksamhet och vågar satsa på mer marknadsföring.

  Busa med grisen

  Att busa med grisen, höra hennes kicknande skratt och få känna hennes höga puls - det är bland det bästa jag vet! Jag är nämligen en riktig busmamma :)

  Bullmamma går inte förneka att jag är iochmed all bakning som sker här hemma... haha

  Jag försöker mitt bästa för att bli en bättre lekmamma i hennes rum med leksakerna, för det är någonting som jag fan inte tycker är kul.

  En pysselmamma kommer jag nog vara mer när Aimee kommer uppsig i ålder, för nu går det inte att sitta o rita med henne eller pluppa - ungen tröttar för fort och jag har inget tålamod ;)


  Sen finns det ju dom "tråkiga" delarna inom föräldraskap...
  Uppfostran.
  Att vara god förebild.
  Lära ut fördomsfrihet.
  Leva som man lär
  etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc

  Om vi säger så här. INGEN är perfekt, vi kan bara göra vårt bästa utifrån vår inkomst, bostadområde, intelligens, arbete, förnuft, intressen, viljor, miljö, utbildning... Vi gör alltså vårt bästa utifrån våra förutsättningar i livet.
  Men det finns ingenting som säger att det är omöjligt att ändra på den förutsättningen man har idag.
  Ditt liv ligger i dina händer. Som nu för oss.... Jocke tar examen till sommaren och ligger inte på latsidan i jobbsökandet, ÄVEN utanför Linköpings gränser. Tänk vilken förändring i våra liv det kommer bli när han får ett jobb!!!

  Då blir det ett stort plus i plånboken, men kanske mindre tid tillsammans. Och då kanske det ändras om i hur vi ser på saker och ting, hur vi fördelar hushållssysslor och hur Aimee får leva sitt liv.

  Vad gör jag...

  ... vaken så här dags??!?!
  Sova sängen gäller nu och jag hoppas innerligt på en sovmorgon imorgon - not gonna happen, men ändå ;)


  Puss på er mina läsare!

  Teaparty

  Idag har Aimee och jag haft lite kalas i hennes rum, med massor av gott att äta och dricka ;)
   

  Tårtor och Cupcakes  Vill du se hela tårtan klicka på bilden...

  Busungar

  Så här kul hade Aimee och Tuwa i onsdags :)
  Först kollade dom lite på Ronja Rövardotter....


  Sen när det inte var lång tid kvar innan Fia & Tuwa skulle åka hem, då började ungarna röja och busa som fan inne i Aimees rum! Synd att de inte "kom igång" tidigare... Men nästa gång kanske ;)


  Themeparty

  Denna helg är det jobb dygnet runt som gäller. Vanliga städkärringjobb och så AngelicasCupcakesjobb :) Sen så är det stenhård planering och förberedning inför nästa helgs späckade schema kan jag lova! 


  Lördagen 9/4:
  Jag ska ha förfest här hemma innan det är dags för klassfest, 10år efter högstadiet. Ska även bjuda(läs göra reklam för mitt företag) på tårta tänkte jag.
  Söndagen 10/4:
  TEMAKALAS för Älsklingen!! Hans födelsedag har inte blivit firad "på riktigt" senaste två åren, så jag slår på stort och har temakalas! :) Rött, Vitt, Fotboll, Arsenal.
  Så det är lite bakning att göra under en vecka framöver om vi säger så. Men det är ju kul! Och älskar att ha tema, för det blir lite lättare att komma på dekorering och så.
  Aja, nu har jag svamlat klart. Back to work!

   

  Gott till "mellis"

  Efter en liten middaglur efter förskolan igår, blev fisen upplockad av sin pappa. Mysigt tyckte Aimee och nallen.  Sen ät vi lite kexchoklad innan vi tog svärisarnas bil till Maxi och handlade.  Eftermiddagen och en liten bit av kvällen spenderades sen hos svärisarna där vi fick mat och kaffe. Tack! Skönt att man, trots nattjobb hinner med lite fredagsmys och annat härligt!

  Försening....

  Sitter här på jobbet och är så trött att ögonen snart ploppar ut. Mitt sista tåg ska komma 00.15, MEEEEEN det är tydligen någon på spåret mellan Norrköping och Linköping = Förseningar. Allt står still och mitt tåg har inte ens lämnat Norrköping ännu. "Beräknas ankomma 01.00" 
  Kul. Not.


  Men så är det med mitt jobb. Det går liksom inte riktigt att räkna med vissa saker ;) Hoppas bara att det inte är något allvarligt som hänt eller så. Värsta jag vet. När man hör om de värre olyckorna. Då skämms man ju över att man klagar på förseningar.


  Daisy - vår första baby


  Hon är nu tre år gammal och har förändrats avsevärt sedan vår Aimee kom hem. Det är nästan som en liten syskonkärlek mellan dom och det är underbart att se hur mycket Daisy bryr sig om Aimee.  När man bäddar rent hemma hos oss tar det lite längre tid än innan katt och barn.... det är många som vill "hjälpa till" ;)

  Äter för två

  Inatt när jag kom hem från jobbet skrev jag i min status; "unnar sig varm choklad och ostbågar så här efter jobbet. Det får man göra när man äter för två."
  Imorse blev jag uppringd av en galen kompis från Skellefteå som undrade om jag var gravid och framför allt varför jag inte sagt nåt.

  Förlåt.
  Men...


  APRIL APRIL!!!
  MOAHAHAahahhaaAHAHAHAH

  Fan vad kul jag haft åt det. Många har ju listat ut redan, men jag har även skrivit ut det. :) Vill ju inte ge vissa svärföräldrar hjärtinfarkter eller liknande ;)
  Så nej, jag är inte gravid. Men jag hade kunnat vara!


  Aimee har börjat bära omkring på denna nalle hemma. Och sover med den... blir ju lite trångt, men nu rullar hon iaf inte runt så mycket i sängen ;)

  Vidrigt folk

  Jag har(som de flesta) stött på, både den ena och andra människan som totalt saknat vett innanför pannbenet genom mitt liv. Men igår fick jag veta något som fan tog priset! Jag kan inte säga mer än att denna person önskar jag all skit den kan få. För så gör man bara inte, speciellt inte om man har barn! Jävla idiot.

  ............................................................................................................................

  Annars har jag cyklat hem. I motvind. I uppförsbacke. I regn.
  Inte kul. Men jag tog mig hem och det är ju huvudsaken.

  Jag är noga med att skicka sms till Älsklingen innan jag börjar cykla eller åker hem med buss och liknande, för att han ska veta OM det skulle hända något.
  Tänk om jag inte skulle komma hem en natt, då vet han ju liksom inte vilken tid jag börjat ta mig hemåt - än mindre om jag ens börjat hemresan... Det känns tryggt att då själv veta att om någonting skulle hända, så vet polis och liknande vart de ska börja leta liksom. Usch ja, hemska tanke jag vet!

  Nu har jag dock varit riktigt dålig på detta! Fyskäms på mig. Bättring imorgon. Lovar! ♥
  RSS 2.0
  Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
  Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu