Offer

Vi satt nyss och zappade lite på tv och hamnar på EFTERLYST på TV3.
Jag blir tamme fan bara förbannad. Jag blir rädd. Jag undrar hur i helvete jag tänkte när jag satte ett barn till världen när det ser ut som det gör....
Det spelar ingen roll om du bär kontanter eller använder bankomatkort - likförbannat finns det stollar som stjäl, lurar och bedrar. Dom som slår ner sina medmänniskor för att ta deras pengar.
Det spelar ingen roll om du har ett bra lås på din cykel - för det finns idioter som inte förstår skillnaden på mitt & ditt så dom klipper upp ditt lås och snor cykeln.

Hotet, ondskan, hemskheter, lögner och falskhet finns överallt. Den gömmer sig i väntan på att du, om än bara för en sekund, är ouppmärksam på din omgivning.
Jag lider med alla er människor som fått utstå brott, misshandel, våldtäkt, rån, stöld, övergrepp och liknande! Jag lider med er brottsoffer. Ni som fallit offer för brott. Ni som fallit offer för sjuka människors handlingar.

Jag bytte kanal. Vill inte se. Vill inte kännas vid. Blir rädd - tänk om jag ser någon jag känner igen? Vill jag veta? Nej. Vågar inte....

Imorgon smäller det

Nerverna kommer krypandes och jag känner att jag har ganska mycket att göra imorgon, så hoppas att dagen rullar på bra. För imorgon är det jag som börjar som gruppledare! Fan vad jag är nöjd över detta! Och stolt. För jo, det får man vara ;)

Sen börjar jag bli fullbokad med beställningar hos Angelicas Cupcakes i september också! Och det är ju inte fy skam. Några beställningar för oktober och november har också kommit in! :) Behöver jag ens nämna hur lyckligt lottad jag känner mig?? Det känns underbart i livet just nu och jag känner att jag går omkring med ett leende på läpparna mest hela tiden. 
DOCK var det inte ett leende jag hade på fejjat när jag körde omkull med cykeln på väg till förskolan.... Min nye bästa vän!
Just nu kör vi premiärkörningen :)

Tisdag

Nyss hemkommen från en fika hos svärisarna. Längesen nu!! När Aimee var bebis, gick vi alltid dit på kvällsfika och myste, men nu när barnet vuxit till sig och ska gå upp tidigt är det inte lika lätt att ta med henne iväg på kvällarna. Men hon lekte runt med alla gubbarna, fikade som en galning och busade med sin farmor&farfar. Tror det tog mindre än tre sekunder för henne att somna nu när vi kom hem ;)


Imorgonbitti ger jag bort en extranyckel. Till dom som ska installera vår diskmaskin. YESBOX! Man har för första gången blivit med diskmaskin. And it feels good! Men nu innan vi går och lägger oss ska vi rensa bort allt under diskbänk och skåpet bredvid där maskinen ska stå. Det kommer bli bra.Hoppas ni haft en lika härlig kväll som vi ♥

Lilla gumman!

Aimee upprepar det mesta som sägs just nu. Idag hade hon tydligen ropat tillbaka till sin förskolelärare "LILLA GUMMAN!" :) Detta efter att K hade ropat på Aimee som sprang lite för fort; "Aimee. Spring nu inte för fort så du ramlar och slår dig lilla gumman." hahaha

Igår kom hon ut i köket, gestikulerar och upprepar repliker från filmen "Trassel"! haha  Älskade unge. ♥


Ansiktsuttryck levereras konstant och vid vårat köksbord skrattas det jämt kan jag lova :)

Helgen


Har fått ett härligt doftljus från min svärmor så det doftar lite härligt av vanilj i vardagsrummet :)


Min nya telefon.... Sist i världen med en IPhone kanske, så vi får se hur detta ska gå! haha


På Cervera var det kanonpris på stekpanna av Jamie Oliver. Vi slog till då dom vi har är repiga och skitdåliga. I love it!!
 

Idag gjorde vi pizzabullar. Härliga söndag!


Min dotter har ett ansikte med miljoner olika uttryck. Och att se ledsen ut av ingen anledning är en av dom! Sötnosen min.

Att veta vart man ska lägga sin energi

Jag är en känslomänniska. En sådan där person som blir engagerad, upprörd, exalterad, uppspelt, rörd, glad, gråtfärdig, uppjagad... you name it! Men ibland så kommer tillfällen då jag riktar mina känslor åt fel håll/mot fel person för att det är för svårt att ta tag i grundproblemet. Det ber jag om ursäkt för.

Jag ber om ursäkt till min älskade man Joakim som mer än ofta får ta en och annan känga för saker som inte är hans fel...
(Jag ber om ursäkt för igår, då jag skyllde på hans placering av den lånade torkställningen istället för att erkänna att jag hade en dålig dag och var upprörd över mina gigantiska jättepattar som inte alls passade i den nyinköpta klänningen.)


Men är inte det lite vad ett partnerskap handlar om? Att vara den andres plank att kasta lite skit på ibland, att få bolla idéer mot att få luta sig mot när det känns tungt?
Tack älskade Joakim för att du är mitt plank! ♥

Som i en uppförsbacke

För några år sedan var jag en partyprinsessa, ganska snygg och med en ganska snygg kropp. Jag levde för mina stora umgängeskrets. fester och att "ha kul". Sen träffade jag Joakim och föll pladask.
Vi bestämde mycket tidigt att vi ville ha barn och leva familjelivet. Vi var på samma plan och våglängd i livet helt enkelt. Och så blev det.


Sen blev allt bara så fel. Jag blev en överviktig småbarnsmorsa som inte ens själv kände igen sig. Jag var liksom inte förberedd på hur ensam och obekväm jag skulle känna mig. Hur dåligt jag skulle må och hur "inlåst" i mitt hem jag skulle uppleva att livet var.
Jag kunde inte njuta av mitt nya liv, eller ens min bebis. För mitt fokus låg på saknaden av mitt gamla liv och mina gamla vänner. Jag kände mig som ensammast på jorden och missförstådd. Nästan som bortglömd. Var det verkligen så här det skulle bli?


Det har tagit mig en lång tid och många ensamtimmar med egenpepp för att komma dit jag är idag. Genuint lycklig och med ett bra självförtroende.
Jag VET att jag inte är smalast och vackrast på jorden, men för mig spelar det ingen roll - för jag är nöjd och det är faktiskt bara garanterat jag som kommer få leva med mig för resten av mitt liv. Och mina bra egenskaper och min personlighet är det som räknas, inte hur jag ser ut.
Jag VET att jag inte är tråkig - tvärtom! Jag får många i min närhet att skratta ;)
Jag VET att jag är bra på det jag gör i mina numer tre arbeten. Och jag älskart! För det är få förunnat att få arbeta med tre olika saker som ligger en varmt om hjärtat och samtidigt känna att man gör det bra. :)


Inre pepp. Hårt arbete. Att lita på sin magkänsla. Att våga gå utanför ramarna. Att gå sin egna väg.
- Det är mina tips.

P-ring.

Fick en kommentar av Linda som undrade lite om min P-ring.
So here we go :)


Denna lilla ring placerar du själv inne i slidan och sen sitter den där i tre veckor(Jag sätter in och tar ut min ring på fredagkvällar). Och efter dessa tre veckor tar du ut ringen, för att vara utan ring i en vecka. Denna vecka har du mens. Och sen sätter du in en ny ring efter en vecka. :)

När jag tagit ut min ring på fredagkväll kommer mensen på lördagkväll/söndagkväll(lite olika beroende på stress och ägglossningen) och är sedan slut på torsdag/fredag.

Du eller din partner(med snopp då) känner inte ringen vid samlag, men du/han/hon kan känna den med fingrarna.Det positiva med detta är;
* Framförallt att man slipper tänka på att ta ett piller varje dag, utan du byter ju bara en gång i månaden.
* Inget går genom magen så du får hormoner på ställen du inte behöver dom. Med p-ringen får du allt det där nere, där det ska vara och hela tiden.
* Du kan ha diarré, kräkas och liknande - men ändå vara skyddad vid samlag(vilket inte är säkert om du äter piller då du kan kräkits/skitit ut det).


Men som med alla preventivmedel(nästan?) så kan man få bieffekter. Jag har inte haft några och är tyvärr inte så insatt i dessa, men här kan du läsa mer om NUVA RING.


P-ringen säljs i paket om tre, men man kan ofta hämta ut två paket så slipper man springa på apoteket var tredje månad ;) Och dom kostar ca 300:-. Alltså ca 100:-/månaden.
Om man har en vän som använder p-ring så kan man, om man glömt bort att hämta ut nya - låna en av den! Skitbra och det nyttjar jag och mina vänner :)

Matvrak

Vi är lite inne på att Aimee, blandat med trotsålder, är inne i en växtperiod nu. För hon äter som om det inte finns någon botten. Och det brukar hon alltid göra när hon växer :)

Annars är hon inne i den roligaste perioden hittills! Hon gör så mycket roligt, hittar på bus som får mig att skratta så jag gråter och hon är så glad! Det roligaste och härligaste som finns just nu är att hämta henne på förskolan, då hon ger ifrån sig ett glädjetjut och "mammmmaaaa" när hon får syn på mig. Sen springer hon fram till mig och ger mig den härligaste kramen och säger glatt "min mamma hämta mig".
Det värmer i hjärtat så jag vet inte vart jag ska ta vägen när hon kramar mig så där hårt och pussas. ♥ Det bästa beslutet ever att sluta med p-ring och skapa ett nytt liv!
Hon har ju också börjat räkna. Vet inte om hon förstår, om hon upprepar vad hon hört eller så....
Hon pekar dock på saker en och en, säger; "en. tå. te. fyla. fem." Sen tar hon en pause för att fortsätta; "otta. nie. tio. MÅNGA!" 
Men det är bra att hon börjat nu hemma, för snart sätter de igång med matte på förskolan. Yep. 

Det är matematikmaterial som heter ”Ett och två – stå på tå”. Detta material introducerar, på ett lekfullt sätt, matematik för de yngsta barnen. matematikmaterial som heter ”Ett och två – stå på tå”. Detta material introduceras, på ett lekfullt sätt, matematik för de yngsta barnen.

Rekomenderar ARGENTO

I början av sommaren läste jag om ett nytt vin, vars recension lät så himlans lockande. Bland annat så kändes en smak av hasselnöt som mest lockande!
Skrev upp på vår lilla tavla att vi måste köpa detta så i helgen blev det äntligen av! Och jodå. Det var allt mumsigt! :) Dock lite torrt, men inte så farligt. Nu ska vi se om det finns på box också ;)
ARGENTO Chardonnay
2010 Medoza

79:- på systembolaget.

Du förtjänar inte respekt om du inte ger det

Ofta ser jag på bloggar, facebook och liknande hur människor trampar på sin partner(oftast kvinnor som gör detta). Och jag kan inte låta bli att undra hur man kan fortsätta leva med en människa som man nedvärderar eller tvärtom för den delen - hur man kan fortsätta leva med en människa som skriver skit om en på internet. För om man verkligen älskar sin partner, litar på denne, vill leva med denne, respekterar denne - inte fan skriver man ut skit om denne på offentliga forum?


Jag kan ärligt talat säga att det händer då & då att jag och min älskade Joakim är oense, bråkar, tjafsar, kivas och inte kommer överrens. Om allt mellan himmel och jord. MEN om han skulle skriva ut på facebook att han tyckte jag var dum i huvet som lämnade disk efter att jag bakat tårtor eller att jag är en idiot för att jag blev för full senast jag var ute - då hade jag packat min väska och gått! För i ett partnerskap ska man fan vara så vuxna och ärliga mot varandra att man tar det mellan två ögon, tycker jag.


Att skriva ut skit på det viset... det blir liksom att nedvärdera den människan som man ska leva med resten av sitt liv, den man delar sitt hem med, den man ska älska i nöd & lust och för många - den man har barn tillsammans med.
Vad tror ni att era barn tycker om att ni kastar skit på deras mamma/pappa på internet? Att ni nedvärderar deras intressen/hobbys/fritidsaktiviteter? Det är detsamma som att inte bry sig om och finnas där....
T.EX.
Jag tycker om inte jättemycket om fotboll, men eftersom att min partner både spelar, är ansvarig i sitt korpenlag och kollar på mycket fotboll - det är en mycket stor del av hans liv - så automatiskt gillar jag det också!
Jag måste inte engagera mig och läsa fotbollsbloggar eller hålla kolla på spelare som byter lag hit & dit. MEN jag måste finnas där och stötta vid förlust, förbereda mellis att ta med vid match, fråga hur det går för favoritlaget, hjälpa till med fotbollsklädestvätt etc. För att Joakim är min partner, den störta delen av mitt liv, pappa till mitt barn = Jag älskar en del av fotbollen, för den har format och formar honom till mannen jag älskar.Nej, jag tycker att alla ska ta sig en tankeställare och istället ta sina problem med sin partner öga mot öga - kanske kan det lösa problemet istället för att skapa ytterliggare....

Lite nytt i garderoben

Aimee fick i fredags lite nytt i garderoben. Vi hade lite rabatt på Åhlens och så var det slutspurtrea där. :)
En långärmad färgglad tröja med barbapappa-tryck på framsidan.Och en kortärmad tröja med rosett på framsidan. "En apa", ropade Aimee glatt när jag frågade vad som var på hennes mage.... hahaAnnars så ser hennes garderob ut så här:Jag älskart! Jag blir alltid glad av att öppna upp här och det är aldrig svårt att hitta några kläder + hon vägrar aldrig några kläder. Det som finns härinne är sånt hon får ha oavsett om vi ska vara hemma o mysa, gå till förskolan eller ska på kalas. Kläder är till för att användas, slitas på och bli skitiga. För oss spelar det ingen roll om det blir en permanent fläck på ett Villervallaplagg då jag inte klär henne i kläder som inte får bli skitiga. Det är en av anledningarna till att vi inte köper dyra kläder, för dom kommer bli skitiga och gå sönder.

Enligt mig är det viktigt att inte ha kläder i barnets garderob, som inte är till för att användas. Att om man nu promt ska köpa dyra, "fina" plagg som barnet inte får ha på förskolan/till vardags - ja men ta bort dessa då och häng dom i din garderob för att ta fram dom vid dessa speciella tillfällen.
Samma sak med utklädningskläder som prinsessklänningar, piratkläder, kanindräkten eller pippiutstyrseln - lägg dessa i en speciell låda för utklädningskläder och liknande.

Berätta för barnet att i garderoben finns kläder som barnet kan få välja från när den vill. Låt barnet vara med och bestämma över det som finns och låt dom för guds skull "missmatcha". Dom är barn, dom behöver inte ha matchande outfits med kläder som egentligen inte är till för lek. Dom behöver inte klä sig "fint" och "snyggt". Dom behöver klä sig bekvämt och funktionellt för den aktivitet som ska utövas i kläderna.
På galgarna hänger kläninngar, tunikor, t-shirts, långärmat och hoodies. På första hyllan ligger strumpbyxor, strumpr, pyjamaser, tights, shorts och byxor.
Hennes absoluta favorittröja börjar inte bara bli sliten, den börjar bli för liten också... :( "Eeeeemiiil!!", skriker hon förtjust när hon får välja helt själv. (Den fyndade jag för 30:- på Lindex för superlängesen.)


Andra favoriter....
"Kitty!"


"sjärna!"


"kissen!"


"Pappa köpt den!" :)Har dock sett att hon har mycket mer randiga kläder än jag trodde.... haha Men det gör inget! Dom randiga färglada plaggen är så mycket "hon" att det finns inte. :)

Today

Det har inte varit många knop idag, men det har varit en härlig dag. Speciellt när min lilla gris kom hem från sin farmor :) Hon och Jocke har varit ute i stugan medan jag var på jobbet så när dom kom hem hade dom med sig kantareller som dom plockat och en jättevacker bukett blommor! ♥

Nu ska vi krypa ner i en renbäddad säng! Imorgon är det ledig dag för mig och grisen så hoppas på lika bra väder imorgon som idag så vi kan hojja bort till någon lekpark.
Kvällens middag innehöll såna här godingar. Samt fläckfilé i sås med charlottenlök & gräslök och till det en färdigköpt potatisgratäng. Och så vitlöksbaguette på det! MoahhahahaaBuketten.... Så himlans fina! Tack svärmor!


Efterrätt. Det är ju trots allt fortfarande helg ;) Vienetta som förra veckan kostade 10:- på ica - gottgott.Ungen gjorde som morsan, slickade av tallriken. ;)

Nya bh:s

Under de senaste åren har mina bröst växt något kopiöst, samt även minskat lite iochmed avslut av amning och viktminskning. Härromdagen var jag på stan och passade på att testa bh hos Lindex(som jag inte kunnat göra på flera år pga för stora bröst!)... Och jag hittade två stycken. En vanlig svart, enkel med bygel och stabil kupa(har jag inte haft sen graviditeten) och även en SPORTBH! OMG!

Har ju sojm tidigare sagt, problem med just mina jättepattar så tänkte delge er lite storlekar ;) Sportbh - 80E och Bygelbh - 85DD(Borde ha 75-80 här, men då blev kupan för liten och det fanns ingen större kupa).
Lite skillnad från direkt efter amnin när jag dessutom vägde 20kg för mycket - 85DDD.


Ska idag arbeta med nya min sportbh för första gången. Hoppas det kommer kännas bra! Annars så får vi se vad dagen kommer ha att erbjuda.

Fult språk

Jag har nog det största ordförrådet av fula ord, svordomar och klumpiga uttryck.
Jag är hetsig och aggressiv.
Jag är framåt och säger vad jag tycker.
Jag tänker inte efter innan jag talar.
Jag skriver fort och intensivt när jag är upprörd.


Mycket här i vår värld påverkar mig, tyvärrl ite för personligt och in på livet. Jag blir så fruktansvärt upprörd och engagerad - har alltid varit sån....
MEN jag är inte rädd för att erkänna detta. Jag är inte sen med att påpeka mina brister och att jag kan ångra att jag skrivit något för fort och förhastat. Och även om jag arbetar med att tänka igenom vad jag ska skriva här på bloggen - så blir det ibland ändå plumpt och rätt på. Då med fula ord, påhopp och ogenomtänkta formuleringar.


Det är, vad jag förstått, lätt att missförstå vad jag menar. Speciellt när det handlar om ämnen jag inte är så välinsatt i. Därför ber jag er, mina underbara läsare, att kommentera!
UPPLYS MIG.
GE MIG KÖTT PÅ BENEN.
KOM MED FAKTA.
VAR INTE RÄDDA ATT "SÅRA" MIG ELLER LIKNANDE. Men gör det gärna med lite bättre finess än mig, konstruktiv är den bästa då jag inte behöver ta åt mig personligen. :)


TACK IGEN TILL ER ALLA! Diskutera mera :)
TILLÄGG:
Jag vet att jag inte är ensam om att tänka saker som "jävla idiot", problemet är nog att jag säger det öppet och offentligt. Ofta utan att veta bakgrund till beteende eller handling tyvärr. Men hey! Jag är inte mer än mänsklig! ;)

Stängda dörrar

Den 4åriga Leyla fick sina händer bortsprängda av en hemmagjord bomb, placerad i sandlådan på hennes förskola....  (Fler bomber av samma slag, med samma tejp har hittats på flera ställen.)

Det sitter en person häktat/anhållen för detta hemska dåd. Han är !!!FEMTON!!! 15år gammal och häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar för att skydda hans identitet. (Även en 18åring är misstänkt för inblandning i detta som verkar känna femtonåringen)Citat från AFTONBLADETS ARTIKEL:

" Pojken nekar. Advokat Fredrik Zettergren, tillfällig ersättare för rutinerade Kerstin Koorti, säger att bevisen är svaga. Det kan stämma, men så där håller å andra sidan försvaret alltid på.
Låt oss för ett ögonblick utgå i från att han är skyldig. Att han satt en mardrömslik plan om att lura småbarn att börja leka med försåtminerade bomber i verket.

Då talar vi om ett fiasko för berörda myndigheter. Pojken har varit osunt intresserad av kemi och fyrverkeri i flera år, vänner till familjen berättar att föräldrarna gjort en hel del för att få honom på bättre tankar.
De har lämnat in kemikalier till polisen. De har kontaktat socialtjänsten som satt in ”speciella åtgärder” och med tiden kommit fram till att pojken släppt sin fixering.
En usel bedömning, om misstankarna nu stämmer. Ett barn som lyckas lura välutbildade, rutinerade vuxna."

Hur i helvete kan vi ha sån jävla pinsam läkarkår inom psykiatrin, BUP, socialtjänsten, skolan och liknande att en grabb kan göra en sån här sak?
VARFÖR sitter ungjäveln inte inspärrad?
Har vi inga "sjukhus" utplacerade i våra skogar med låsta dörrar för de människor som klart och tydligt visar på att lida av typ Sociopati eller andra empatilösa sjukdomar? Har vi inga som helst lagar som säger att sådana människor inte får lämnas utan uppsikt och måste äta mediciner eller liknande?

Nu har åklagaren ändrat rubriceringen från mordförsök till grov misshandel då det visat sig att bomben inte skulle kunnat döda Leyla. Men vem fan bryr sig?!? Bomben har gjort tillräckligt med skada och intentionen till att skada eller döda spelar ingen större roll då handlingen är gjord av en sjuk människa som klart och tydligt inte bryr sig!
Spärra in honom och andra människor som visar att de inte kan leva ett normalt liv med arbete, familj, fritidsintressen, laglydnad och liknande!

God morgon

Barnet ville gå upp klockan 17.15, det ville inte mamman så vi myste ihop oss i stora sängen och kollade på Lejonkungen :) Nu har vi även kollat på Robin Hood till frukosten. Låter som om vi har tv i varje rum. Har vi icke! En i vardagsrummet, men vi har en dator som får vandra från rum till rum ;)
Nu är det dags för kaffe och påklädning innan vi far ner på stan. En mammadotterdag har vi framför oss. Utan måsten och utan krav. Eller jo, några måsten har vi på stan. Om det finns så att säga.

Igårkväll var vi förövrigt nere vid Johannelundsbadet för första gången! haha "bättre sent än aldrig"... Barnet gick ner i vattnet med strumpor och sandaler ;) Sen fick hon vara barfota. Vi gick ner eftersom att Jocke skulle spela Volleyboll med några polare så vi hängde lite bredvid och hejjade på. Behöver jag ens nämna hur mycket sand vi hällde ut från våra kläder i trapphuset sen? (Ja, för inte tänkte jag ta in det efter att ha damsugit och moppat golvet under dagen.)


♦ En tröttfis efter en hård dag. Som alla dagar. ♦
Känns så underbart att vi har ett barn som somnar mellan 19-20 på kvällen och vaknar nästan aldrig före 7.30 på morgonen. Även om jag tycker det är tidigt, tycker iofs inte om att gå upp på morgonen alls...  

Låt barnen vara för fan!

Nu tänker jag tammefan inte försköna denna gång. Pang på rödbetan och IN YOUR FACE! För om du som förälder inte fattar vad fan du ställer till med när du sexualiserar dina barn så är du inte lämpad att vara förälder. Faktiskt.


Det är inte normalt att klä ett barn i kläder och låta dom "agera" som en jävla hora.
Det är inte okej att låta sina döttrar eller söner heller för den delen, ha kläder som assossieras till porr, sexighet, flörtighet eller uppmanar till sexuella komplimanger/handlingar.Det är vi vuxna. Det är vi föräldrar som bär ansvaret! Skärp för fan till er och ta det ansvaret. Ge dom inte verktygen och låt dom inte se på filmer eller liknande som kan ge dom tips om hur de ska "förföra" pojkarna med sina korta kjolar eller röda läppar. Lär för i helvete barnen att det är skillnad på vuxna och barn = JO, mamma & pappa kan ha vissa kläder på sig, äta viss mat, dricka viss dryck samt ha smink/hårprodukter etc men inte att barnet har det!

Anledning till min upprördhet idag? 

Ja dessa bilder här nedan, dessa kläder är överdrivet. Men vi har kläder som inte är långt ifrån även här i Sverige. Vi klär våra barn i vuxenliknande kläder, ger dom uppmuntrande komplimanger om deras utseenden och sen tycker vi det är konstigt att dom växer upp med stora behov av att ses som snygga, bantar ner sig för att ses som vackra eller liknande.
Barn ska inte vicka på rumpan och vifta med ögonfransarna alá Burlesk.....

New French Lingerie Line Jours Après Lunes Is for Girls Ages Four Through 12–Cute or Crossing the Line?


Studiedag

Imorgon har Aimee studiedag = vi är lediga båda två. Någon som också är ledig och vill ses på stan kanske? :) Idag är hon dock på förskolan för jag har MASSOR att baka inför helgens bröllop! hihi Ser mycket fram emot denna helg då den är fullspäckad med massor av kul, samt mycket jobb. På båda jobben!


Får se när jag stupar ;)
Nej då! Jag vet att jag lever och vet vad jag klarar. Gäller bara att lägga upp en bra planering. Och ta en rast för att fara till tandläkaren... ojojoj Dont looking forward to it. Men snart är det över och jag kommer ha ett hål mindre i käften. Kan ju alltid hoppas på att det förbättrar mina fula ord. haha


Bjuder så länge på denna tårta som skickades iväg i tisdags.
Choklad & polkagris
+
Vit choklad och jordgubb

Det är inom mig som styrkan gömmer sig

Idag hann vi knappt hem innan vi skulle iväg igen. Middag och dusch och sen hojja bort till svärisarna på lite kalas för svärfar. Längesen vi sågs nu! Aimee var i högvarv och övertrött, men skötte sig bra. Somnade på en halv millisekund när vi kom hem och la henne i sängen :)


Imorgon och två dagar framöver har jag fullt upp med tårtbakeri. Bröllop på lördag! Ska bli riktigt kul att göra dessa tårtor, så kul att jag inte ens tänker på tandläkarbesöket som ska göras imorgon.... hahaa 
Och det är starkt av mig då jag lider av tandläkarskräck. Blir väl kanske 5:e gången under min livstid som jag får gå själv. OCH!  OCH så har jag ju glömt säga... för ett par veckor sen testades en annan skräck. Min spindelfobi när Daisy jagade en jävel på sovrumsgolvet. Jag slängde tidning på den! haha Annars hade jag nog kunnat skrika halvt ihjäl mig, stänga in den i sovrummet och sen sova på soffan resten av livet ;)


Låter kanske svamligt detta inlägg, men vad jag ville komma till var att inom oss finns det en gömd styrka. En kraft som lyfter oss högre än oss själva så vi vågar gå steget längre - söka det nya jobbet, sälja huset, skilja sig, skaffa barn, bryta vänskap, ändra klädstil. Förstår ni vad jag menar?

På ett år har det hänt så mycket i mitt liv att jag blir svimfärdig när jag tänker efter.
Flyttat.
Startat företag.
Bytt jobb.
Blivit befordrad på jobbet.
Skolat in barnet på förskolan.
Haft första semestern någonsin.
Gått ner i vikt.
Fått nya & gamla vänner.

Snart kommer ett nytt år börja. Och jag är redo för nästa steg. Med lite nervositet - som ger energi :)

Det är mycket nu!

Jag ska börja som Gruppledare på min arbetsplats den 1 september, men redan nu tar ansvaret form och jag tar på mig rollen(gjorde visserligen det lite innan också). Och på ett sätt känner jag mig stark i rollen och att jag har mina arbetskamraters stöd. Men samtidigt så blir jag ju skiträdd! Tänk om jag  gör något fel? Tänk om jag inte kan leva upp till förväntningarna? etc...
Innan var jag orolig för att inte få tjänsten. Nu är jag orolig för att jag inte kommer klara det.... haha


Samtidigt så har jag ju mitt egna företag som rullar på med beställningar vilket gör att jag mer än ofta jobbar dubbelt. Och så ska man vara en bra morsa och älskvärd sambo och kul kompis.
Idag är jag trött och svamlar känner jag.... Men om inte annat, så vet jag att jag lever! :D  Och jag mår bra. Känner mig tillfreds och peppad.


Nu är det final på Allsång på Skansen och kaffe som gäller.
Hoppas er tisdag är härlig!

Roses are red

Dessa vackra rosor fick jag av min man
Fan vilket bra jobb vi gör!

Jag har en dotter som många har kallat för "lätt" och "snäll". På ett sätt så håller jag med och kan tycka att de har rätt. För det mesta är hon väldigt lätt att ha att göra med, hon nöjer sig oftaste med de svar hon får och det blir sällan stora bråk utan en förklaring och undanmanöver så är trotset som förglömt.
Hon borsta gärna tänderna, tvättar händerna och även om hon på kvällskvisten säger "Näe sjova" så lägger vi ner henne i sängen, pussas och säger godnatt och så somnar hon själv i lugn och ro i sin säng. Hon vaknar på morgonen med ett stort leende på läpparna, hoppar glatt i sängen och är alltid redo att ta dagen med storm. Vid avlämning på förskolan springer hon in och kramar om sina fröknar och vänner, lämnar ifrån sig snuttis och fruktburk samtidigt som hon knappt ger mig en vink och "hejdå". Vid hämtning blir hon lika glad att se mig som sina fröknar på morgonen och hon blir aldrig ledsen över att gå hem.
Mat har hon alltid ätit och äter tills hon blir mätt, ibland är det en halv portion och ibland tre portioner. Hon slutade med kvällsvällning utan att ens reagera, vi testade att inte ge henne en kväll och sen har hon inte druckit det mer.

Jag kan tycka att de har rätt när de kallar min dotter för "lätt" eller "snäll", men det är bara för att kunna ge mig och Joakim en rejäl klapp på axeln och säga;
FAN VAD VI ÄR GRYMT BRA FÖRÄLDRAR!  :)


Även om livet inte är en dans på rosor, så ska jag bli bättre på att ta till vara på de ögonblick och busiga stunder som är sådär löjligt härliga med min lilla familj. För det är dom stunderna som gör att man orkar gå framåt. Som nu, med eget företag och stundande gruppledartjänst... HUR ska jag hinna med allt?? Med energi från mina hjärtan såklart. ♥Kan ni fatta att dessa så människor är så fantastiska???
MOAHAHAAA

Starstruck!

I fredags hann jag precis hem för att göra mig iordning inför kvällens galaj! Middag och hederligt skitsnackande med massor av skratt hemma hos Lina med Tina och Elin och Martina. Sen for vi ner på stan och gick ut på Harrys efter ett pitstop på Charken. Väl på Harrys så dansar vi så att svetten rinner samtidigt som jag och Tina blir så pinsamt starstruck på dj:n.

Jag har sagt det förut och skäms inte för att erkänna det igen. Jag är så pinsamt kändis"kåt" och blir helt till mig när jag ser en kändis. Oavsett vart personen är känd ifrån. Vet inte varför, men kan till och med peka och säga "men titta! Det är ju han/hon från tv!"  hahaha


Kvällens dj på Harrys hade jag en ganska stor förälskelse på, för sisådär 10-15år sen när han var med i en känd såpa på tv4. Daniel från Skilda Världar har sadlat om och han gjorde ett superbra jobb i sitt bås tycker jag. Bra blandning, fick igång alla på dansgolvet och skapade härlig stämning.
TACK kära vänner för en härlig kväll och tack Bengt Dahlqvist för att du så snällt ställde upp på att fotas med en karatefull småbarnsmorsa från Linköping med en uns av kändiskåthet! hahahaa


Lördagen spenderades till 90% i sängen pga dåligt omdöme vad gäller alkoholintaget på fredagen.... Älsklingen tog väl hand om mig och vårt barn så jag fick skämmas i lugn och ro ;) Dock har jag varit på benen idag och hunnit med att ha besök av två finfina vänner, diskat och busat med lillgrisen!

Stanna mitt hjärta och säg att du lever

Förra veckan(första veckan efter semestern) ringde dom från förskolan för första gången och sa att Aimee var sjuk och behövde hämtas hem....
Idag ringde dom för första gången från förskolan och sa att Aimee slagit sig. Rejält. Ramlat hendlöst bakåt från stolen(som i smällen med golvet gick sönder) efter maten och slog i bakhuvudet rakt i golvet. Direkt efter fallet hade hon blivit mycket blek, grät massor och sa "ajaj huve"......


Innan dom sa i telefonen till mig vad som hänt, för jag hör ju på rösten att något var fel, så kunde jag bara tänka att hon var borta. Allt var förlorat. Fan att det ska vara det första man tänker! Kanske som en försvarsmekanism så att man kan andas ut över att det inte var så allvarligt?
Fick skjuts av en kollega till förskolan där jag möts av en trött, men glad Aimee. Ingen större fara på taket med henne, men för säkerhetsskull fick vi en tid på VC. Jocke tog henne dit och jag for tillbaka till jobbet med hjärtat på normalpuls igen. Thankyougod!


Innan vi går och lägger oss ikväll ska vi dock väcka upp henne för att se så hon är okej. Men vara försiktiga med bakhuvudet då det numer är en bula där som nog gör mycket ont!
ÄLSKADE UNGE! Vad har du gjort med mitt hjärta? ♥


Jag är ju fantastisk!

Upp och göra frukost till grisen. Packa väska och klä på oss. På med regnkläder(det var ju blött ute!! haha) och cykla bort till förskolan.


Sen cykla till jobbet och inta frukost där. JobbaJobbaJobba. Cykla till förskolan och hämta grisen. Cykla hem. Tvätta, diska, laga mat och kolla på Lejonkungen. Krama om och pussa på sambo som kommer hem från jobbet. Äta middag och mysa. Sätta blommor i vas med vatten. Hänga tvätt. Busa med grisen och ballongerna.
 

Säga hejdå till sambon som ska spela fotbollsmatch. Mysa med grisen och kolla på Ronja. Dricka kaffe. Vika tvätt. Kolla på Allsång på Skansen. Sen får vi se vad kvällen bjuder på förutom mys med min bästaste man ♥
Just det.... Höll på att glömma bort.....och så har jag blivit intervjuad idag av min arbetsledare.
!!!!!!!!Från och med den 1 September så är jag GRUPPCHEF hos Sodexo Trafik Spår i Linköping!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!Från och med den 1 September så är jag GRUPPCHEF hos Sodexo Trafik Spår i Linköping!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!Från och med den 1 September så är jag GRUPPCHEF hos Sodexo Trafik Spår i Linköping!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!Från och med den 1 September så är jag GRUPPCHEF hos Sodexo Trafik Spår i Linköping!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!Från och med den 1 September så är jag GRUPPCHEF hos Sodexo Trafik Spår i Linköping!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!Från och med den 1 September så är jag GRUPPCHEF hos Sodexo Trafik Spår i Linköping!!!!!!!!!!!!


Ja, jag är lycklig. Ja, jag är lycklig. Ja, jag är lycklig måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag. Ja, jag är lycklig hela långa veckan ut! :)

TIPS på hur du främjar för fantasin

För att öka kreativiteten och barnets fantasi att leka utanför "satta" gränser - så bör man direkt plocka undan och slänga diverse kartonger och bildbeskrivningar från leksaker man köpt eller fått.

T.ex. Om ni tittar på kartongen nedanför så visar den EXAKT hur man ska ställa upp gubbarna och hur de olika bitarna ska sitta ihop för att det ska vara "rätt". Och när barn ser det så kopierar de ofta rakt av och vissa blir tom arga om någon ändrar på det som kartongen visat . Inte ens jag har tittat på kartongen(vi har nämnligen denna hemma) så jag visste inte att jag skulle sätta ihop det sådär... haha Så jag har inte heller omedvetet styrt henne till att bygga ihop huset rätt = vi har alla i familjen kunnat finna våra lösningar och använda vår fantasi i leken.
Aimee får nästan aldrig se förpackningarna för de leksaker hon har.En annan sak att tänka på.....
Det gäller att man som förälder, som vet "hur man ska" leka med ett djur, "hur en bil ska" låta egentligen, "vad spisen ska" vara till för eller att dock inte kan flyga - INTE går in i leken och säger att "det går inte göra så". För i leken är allt möjligt. Och det är okej om duplot inte sätts ihop "som det ska". Det är också okej att olika leksaker blandas i lådor, hyllor och leken.

Tänk på att när ni som vuxna delar in barnens leksaker i olika högar och ner i lådor som organiserats upp med fina etiketter som beskriver innehållet i lådan - så tar ni bort möjligheter för barnet att blanda sina leksaker i leken. Ni visar att dockorna ligger i en låda, tågbanan och bilarna i en, kökstillbehör i en, bollar i en, papper i en etc, och då visar ni också att de ska skiljas åt och inte vara tillsammans.
Barn behöver inte ha det "snyggt och prydligt" eller organiserat i bokstavsordning. Och vi vuxna ska ju egentligen inte behöva ha barnens leksaker sorterade heller.
För vad spelar det för roll för oss?
Tror vi att det skadar om dockan badar i ugnen på spisen, istället för att ligga i docklådan?
Tror vi att det blir för jobbigt för barnet om tågbanan har blandats med djuren och plastmaten?

Dock ska jag erkänna att jag faller ner i gamla mönster och stereotypa mallar för hur saker och ting ska vara. Jag glömmer bort att stanna upp för att hinna tänka på hur Aimee vill ha det och hur Aimee behöver ha det i sitt rum. Men jag är medveten och jag jobbar för att ändra på mitt gamla tankesätt för genusmedvetenhet och pedagogik :)

Skyll dig själv!
Byt ut mugging mot rape.
Byt ut give away money mot fucking around.
Tänk så vriden vår värld.....

Jag stal idén från Lady Dahmer som har stulit den från Happy Happy Fatgirl som i sin tur stal den här.

Ledig måndag

Idag är jag ledig! Sen kör vi jobb tis-fre och ledig helg. :)
Dagen är lugn och skön. Jag och grisen har tro't eller ej - blivit osams någonting alls!!! Herremingud, tvååringen som annars har en härlig förmåga att trotsa 90% av sin vakna tid om de knasigaste sakerna.

Så här kan det låta strax innan läggdags.....
"Ja ha klabebit" (jag vill ha chokladbit)
"Nej, vi är på väg in till sängen. Det är kväll och du ska sova"
"Näe sjova, buhuuuuuu!! Klabebit" (Nej, inte sova. gråter som en tok. Chokladbit!)
"Älskade tröttfis. Du kommer sova så gott."
"Kolla Pipppi! Näe kolla Pippi. Kolla Tassel. Ja hålla gockan." (Kolla på Pippi. Nej, inte kolla på Pippi. Kolla på Trassel. Jag ska hålla i dockan.)
Jag vill ibland gråta i kapp med henne när det startar, men jag vet att det skulle inte hjälpa. Ner på hennes nivå, få kontakt - "Hej Aimee, kolla på mig. Tack." säger jag för att få hennes uppmärksamhet(jag säger alltid tack till Aimee när hon gör något jag ber henne om). Sen ber jag henne lugna ner sig och att andas. "Ta djupa andetag" och så visar jag. Då glömmer hon liksom bort att hon nyss var "ledsen". Sen gäller det att bekräfta henne och hennes känslor. "Jag vet att du blir jätteledsen över detta nu. Men först och främst ska vi äta lunch. Sen ska vi gå ut till lekparken."
För även om jag vet att det är just trots, så är det skitjobbigt att se hur hon ser fullkomligt förkrossad ut och gråter stora krokodiltårar......Just nu sover hon middag och jag dricker lite kaffe. Sen ska vi ut och leka lite, men tror vi skippar plaskis. Vädret ser minst sagt ostabilt ut, det blåser och är inte ens 20° ute.
Annars så har jag lagt upp 8 annonser på blocket! :) Rensade ju lite i källarförrådet igår. Finns nu inget mer att slänga/sälja! Det som finns i kartongerna därnere är våra sentimentala sparafrånbarndomenkartonger samt lite säsong; jul, vinter etc. 
Men har lite mer barnkläder att kränga bort tillsammans med skor. Ska bara fota det först.


Hoppas ni får en kalasdag!

Lugn dag.

Idag vaknade jag på bästaste sätt av mig man som pillade mig på ryggen och Daisy purrade upp intill mig. Aimee hon valde att inte delta i operation väckamammafråndedöda, utan kollade istället på lite film. ;) Tyvärr så hördes det ju in från det öppna föndstret att vädret var från helvetet och ingen härlig familjedag utomhus skulle bli av!

Vi har därför lekt med duplo, läst böcker, ritat, rensat i källaren, bakat och myst framför film idag. En riktigt härlig och lugn familjedag alltså. Skönt eftersom att det var den enda dagen på hela veckan som vi alla tre var hemma hela dagen lediga. (Dock börjar ju jag jobba ikväll kl.21.00...)Leka med vatten är kul. Ytterliggare ett plus till Trädgårdsföreningens nya lekpark :) Även om den var trasig i torsdags...

Trötta ögon

Nu kallar sängen på mig. Kanske lite för sent, men imorgon är det sovmorgon för min del ;) Ska ju jobba sent på söndag. Får se vad vi hittar på under morgondagen, den enda dagen med mer än en par timmar vi har tillsammans som familj. Dumt att vi jobbar olika.....
Bjuder på en bild på min tokfia som klämer ihop sin näsa och pratar som om hon är täppt i näsan, sen "andas" hon in med näsan så att näsborrarna fastnar. Efteråt skrattar hon så att hon kiknar.

Tapetval

Vi har gjort anmälan för omtapetsering hos Stångåstaden och får det förhoppningsvis gjort i september! Kollade runt lite och vi har gjort vårat val redan nu(och vet att dom finns hos Stångåstaden). 


Denna tapet ska upp i vardagsrummet. Yes. I hela! :) Kommer bli underbart även om den är mörk, för allt i vardagsrummet förutom sofforna(som är bruna) är ju vitt. Och denna tapet ska in i sovrummet. Nästan tvärtom från vardagsrummet, men vi behöver få in ljusa tapeter i sovrummet iochmed att det är litet och de bruna väggarna(som var så när vi flyttade in) funkar inte för oss. Sen behöver vi lite liv i väggarna, inte bara vitt.

New in the kitchen

När jag har varit borta mestadels av dagen på jobbet så har det av min Joakim passats på att fixa lite i hemmet kan jag lova! Notera mer än gärna att vår kökslampa ÄNTLIGEN hänger mitt i taket, rakt över bordet och inte snett.... ;)  Jag älskar våra nya köksmöbler och de passar oss perfekt. Ett stort plus i kanten är stolarnas "överdrag" som skyddar stol och gör den mer bekväm att sitta på.

Sen har ju min svärfar varit här också! Fixat trall på balkongen har han gjort. Underbar och härligt! TACK TACK!!

 
När jag lämnade hemmet och när jag kom hem :)Som om detta inte var nog har min älskade sambo dessutom tvättat, dammsugit, diskat, lagat mat två gånger och varit ute på äventyr med grisen. Men så är det ju när man är hemma ;) Love you darling ♥

Vad är min åsikt värd...

... om jag håller den för mig själv?


I N G E N T I N GJag andas därför lever jag.
Jag lever, men vems liv är det jag lever?

Det finns säkert många som är av en annan åsikt av mig. Och det gör mig ingenting. Tvärtom! Utan olika åsikter så kommer vi ingenvart. Men jag kan också svära på min egna kommande grav - att oavsett hur olika åsikter vi än må ha, så står jag på din sida för din rätt att ha din åsikt.
Men ha då gärna en åsikt och stå för den. Känn efter och rota djupt inom dig. Ta reda på fakta och fråga efter andras erfarenheter. Och för gudsskull - SÄG DEN!

Jag respekterar dig som medmänniska och vän, även om du inte tycker lika som jag. Jag hoppas innerligt att det är ömsesidigt.

Bröstförminskning

Kan inte fatta att jag inte tagit tag i det ännu! Skäms på mig och lite utav ett "skyll dig själv".... Har ont i ryggen, svanken och axlarna. Jag har sår/värmeblåsor under mina gigantiska jättepattar eftersom att jag svettas extra mycket därunder.

Igårkväll såg jag ett program som hette; "Våra pinsamma kroppar". Det var då med en yngre kvinna med lite större bröst än mig, som gjorde en bröstförminskning.
Medan Jocke fick kväljningar av att titta på operationen så sitter jag ivrig och känner att jag vill också! Jag vill också ta bort och slippa min onda rygg och min dåliga hållning.

Sitter alltid hukad framåt, så att brösten kan "vila" lite i mitt knä. Det är en rejäl kraftansträngning att "luta" ryggen mot ett vnaligt ryggstöd på en stol om vi säger så.... :/ Axlarna pekar framåt och det känns fan som om en gamnacke är på gång.


Så här går det till vid en bröstförminskning.
Först tas bröstvårtan bort och skärs till mindre storlek för att passa på ett mindre bröst.
Sedan skärs ett långt snitt under hela bröstet, samt frå

Filmdag

Detta har vi tittat på idag, jag och grisen:
Emil i Lönneberga
Pippi Långstrump på de sju haven
Byggare Bob
Boog & Elliot 2
Happy Feet
Madicken på Junibacken
Lejonkungen
Bolibompa


Idag har vi inte gjort något annat än myst. Aimee säger till och från med gråt i halsen "Ajaj tanden mamma. Blåsa munnen." Det är svullet och lite rött där de två nya tänderna kommer på överkäken....  Men det känns skönt att hon pratar så bra nu att hon kan berätta vart det gör ont och om det kliar. Som på ett insektsbett på baksidan av vänster lår = spraya med salubrin = lite mer tårar.


Snart ska hon få krypa ner i sängen och då ska vi vuxna mysa.
Kanske blir det lite yatzi denna kväll också. Lite lättare att umgås då än framför tv:n.

Leksaker 2.0

Vi påverkar våra barn på ett sätt som gör att vi styr deras val i livet. Hur vi bemöter våra barn beroende på vad de leker med, är någonting som barnen tidigt märker och väljer därefter leksak efter vilken uppmärksamhet de vill ha.
Även om vi "tillåter" att våra barn leker med leksaker som är utanför de oskriva samhällslagarna för vad våra barn ska leka med utifrån sina kön - så betyder inte det att barnen automatiskt kommer välja dessa leksaker! Speciellt inte om vi inte ger samma typ av glada utrop eller entustiastiska rörelser till en flicka som leker med sin monstertruck som när hon leker mammapappabarn med sina dockor.


Det handlar om att tillföra, köpa hem nya leksaker som vidgar barnens vyer och utvecklar barnens lekar. SAMT ATT UPPMUNTRA och att VÄGLEDA. Det går inte låta ett mindre barn bara "välja själv". Hur ska ditt barn veta vad den tycker om att leka med eller vad den är bra på - om den inte får chansen att testa på?
Man måste vara med och engagera sig. Och jo, jag styr Aimee och hennes lek ibland. För att uppmuntra henne till att leka med alla olika leksaker som hon har för att hon ska kunna utveckla ett intresse för mer än en sak. :)
Dessutom så är jag ofta med i leken för att ge henne nya möjligheter genom att säga att spisen tillverkar cement, att dockan är en jätte som går på tågbanan eller att lejonet bor och leker med bondgårdsdjuren i duplot.∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Jag har en stark tro på att våra barn ofta leker med det som de får mest uppmärksamhet för. Detsamma gäller val av kläder, färger, fritidsintressen och vänner. Barn märker nämligen snabbt(och i väldigt tidig ålder) vad de får mest(och bäst) uppmärksamhet för.
För flickor är det ofta utseende-relaterade leksaker, lekar och fritidsintressen = Det är vanligt att småflickor vill klä sig i just klänningar, ha rosett i håret och en handväska på armen, samtidigt som de leker med sina dockor som ska bli fina i håret eller liknande. Detta just för att de får och har fått glada utrop under hela sin uppväxt med att de är så sööööta och guuulliga.
"Nämen vad fiiiiin klännig du har på dig idag lilla söta rara du" Vi lär flickor att det är deras utseende som räknas, att det är viktigt att vara "fin".

På samma sätt som många "otyglade" småpojkar blivit uppmuntrade med att de är så tuffa, stora och starka - samtidigt som de fått batmangubbar, har kollat på spidermanfilmer och lekt ninja/karatekid. Eller kommit undan från bråk med ursäkter som "du vet hur dom är pojkarna, dom bara låtsasbråkar." 
Jag har sagt det förut och säger det igen, om du uppmuntrar ditt barn till att tycka om en sak, ett lag, en färg, en maträtt etc - då är det svårt för barnet att själv göra valet att tycka om någonting annat när den blir äldre sen.

morgonmys

Inatt gick jag upp och hämtade in grisen till vårt sovrum, då jag hörde att hon gnällde lite till och från... vi har väl inte sovit sådär superbra inatt. Men det var mysigt att vakna upp med henne. Tog in datorn och så kollade vi på Lejonkungen :)

Till frukost fick jag i henne lite havregrynsgröt med banan och mjölk. Får se vad jag får i henne till lunch. Är jobbigt att inte få henne o äta, när vi är vana med att hon äter massor! Men så är det när man är sjuker.... Vi myser och kollar på barnprogram idag. Vore ju härligt att komma ut, men är mitt barn sjukt så stannar jag hemma.
Aimee har börjat tycka det är kul att sitta i sin gigantiska muffinsform :)

Grisen blev sjuk...

Idag har jag hämtat hem grisen från förskolan. Andra dagen efter semestern! Känns ju underbart.... not. Men jag hoppas på att det "bara" är tänder på gång. Vi ska in o kolla till henne nu innan det är dags för sängen.-------------------------------
Annars då.
Jag har börjat på Round 2 i viktnedgång. Får se vart det leder ;) Sist gick jag ner 10kg, denna gång har jag inga förhoppningar på siffror då jag inte ens äger en våg och för att siffror spelar ingen roll. Det är mitt välmående jag är ute efter.


-------------------------------
Sen har jag idag vunnit ett presentkort på 600:- hos www.e-leksaker.se :)
Har redan spanat ut lite nytt till Aimee - ganska komiskt att den vinsten kom strax efter mitt senaste inlägg om leksaker. haha
Och jodå, det kommer ett litet tillägg på den imorgon.


-------------------------------
OOOOOCH så finns numer min tårta med på lite foton hos Karin Froom! En SNEAK PEAK.

KOLLA!!!

Tänk att det kommit nya blommor! Har aldrig hänt för mig förut :)Hur vackert som helst

Aimees rum

Jag älskar hur grisens rum börjar ta fart i färg och form. Hur hennes rum verkligen är ett rum för ett barn. Inte ett välinrett rum med dyra designdetaljer(som ungarna ändå tar sönder). Hennes rum är inte heller inrett efter mitt och Joakims inredningssmaker - utan efter hur Aimee reagerar på färg och för hennes möjligheter att vara barn och leka i sitt rum.


Vårt barn har nästintill inga leksaker som låter, rör sig eller elektronikleksaker. Det behövs alltså inte bytas batterier eller "gömmas" undan skränande skit. Och jag är med största säkerhet, säker på att det har hjälpt Aimee i hennes lek-utveckling. Samt att det inte har gett oss föräldrar huvudvärk eller nedsatt hörsel på vårt barn.
Dessutom så tror jag, även om vi lever i ett mycket teknologiskt samhälle, att barn inte behöver ha ett eget wii, en "barndator", en Ipod eller ha andra typer av prylar som tillhör vuxenvärlden.

När jag har skrivit om genusmedvetna leksaker så menar jag ofta leksaker som de flesta barnen har i sina rum, fast med lite mer färginslag och mindre reklam för en figur. Men även leksaker som är mer åt det pedagogiska hållet än de "fina" designade leksakerna.
Jag väljer medvetet det klosslådan som har olika färger på sina klossar, än den låda(som dessutom är dyrare) som har Hello Kitty ansikten på klossarna. Anledningen är enkel - jag vill inte att mitt barn ska i sin lek och sitt lärande ska distraheras av en kommerciell figur.


Många gånger hör jag från "motståndare" till genus, att genus handlar om att flickor inte ska få leka med dockor och ha rosa på sig. Tack och hej kära idioter! Läs gärna en bok innan era "argument" kommer ur munnen!
Genus handlar om att TILLFÖRA och inte ta bort.
Det är därför vi tycker att det är viktigt att TILLFÖRA leksaker som ur en samhällsnorm är klassade som "pojkleksaker" så som bilar, järnväg och liknande. Dock pratade vi igår om hur vi saknar lite klossar att bygga med, mer duplobitar och verktyg.

Här nere kommer iaf ett axplock ur Aimees leksaker.
I bokhyllan står de flesta leksakerna(med undantag av de som ligger utspridda i resten av lägenheten)
Den rosa katten är en sparkgris från Lagerhaus som är barnvänlig att leka med.
Lite böcker - borde ha fler jag vet! Det är på gång.
Mickilådan med klossar.
Vilda djur som vi köpte på Tropicarium.
Tågbana med tåg.
Pussel.
Bilar.
Kökstillbehör och låtsas mat.
Duplo med djur och gubbar.
Bowlingset

I duplolådan finns det även saker som inte tillhör den kategorin, men hos oss får alla vara med i leken.


Pussel med glada färger, former och figurer.


Böckerna är av blandat innehåll.


Denna låda innehåller både det ena och andra :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu