Väx upp

Snälla, gör dig själv en tjänst och sluta läs min blogg om du inte kan låta bli att kommentera "anonymt". Du lämnar ju samma IP-adress varje gång = jag vet att det är du S.E.

Dessutom så visar du bara gång på gång hur otroligt ointelligent du är när du skriver att jag inte borde jobba som städare om jag vill ändra på könsnormer, till ett inlägg som inte har med mitt yrkesval att göra.
Jag har gjort ett aktivt val att arbeta som städare/lokalvårdare/hygientekniker, det ska jag inte behöva ändra på för att kunna ändra på samhällets syn på könsroller och genusmedvetenhet...


Läs om inlägget och läs rätt. Jag anser inte att människor ska få "lön" för att ta hand om sina barn och sitt hem för att de inte vill vara ute i det riktiga arbetslivet. Att ta hand om sitt liv är inte ett arbete, det är en livsuppgift och ansvarstagande över sig själv.

Hemmafruar

Det är lite sorgligt att läsa unga kvinnors syn på hur de ska vara till lags till männen och hur de ska vara hemmafruar och vill få betalt för det....

Jag vet inte hur andra ser på just "hemmafruar", men själv kan jag bara säga att; det är nog bland det dummaste man kan tänkas göra.....
Just för stunden kan det säkert vara gött "bara vara hemma" och "slippa jobba". Men sen da?
För att sen kunna gnälla om "hur jobbigt det är att få dra det tunga lastet hemma med hushållssysslor och barnuppfostran". För visst är det väl så? Eller har jag missförstått det här med att vara en hemmafru/stay-at-home-mom/housewife?


Själv är jag mer än en mjölksäcksmorsa som ska skura hemmet med ett leende, laga middag och byta blöjor tills jag dör. Och jag är inte en person som med gott samvete kan leva på någon annans intjänade/inarbetade pengar, oavsett hur mycket "hemmaarbete" jag gjort. För vet ni vad??? DET ÄR INTE ETT JOBB ATT STÄDA UNDAN SIN EGNA DISK, LAGA SIN EGNA MAT ELLER TVÄTTA SIN EGNA TVÄTT. DET ÄR INTE HELLER ETT JOBB, ATT FÅ BETALT FÖR, ATT TA HAND OM OCH UPPFOSTRA SINA BARN.
Vill man börja ha betalt för att ta hand om sig själv, sitt liv, sina barn och sitt hem - då ska man kanske överväga en annan väg i liven än att ge sig på ett svenssonliv med tillbehör. Ochs en undrar jag vem fan som förväntas betala "lön" till dessa människor som anser sig ha rätt till det när de "jobbar heltid i hemmet"?Sen finns det ju det långsiktiga i det här med att vara hemmafru.... Du missar ju en hel del genom att vara hemma - Pension, försäkringar, social kompetensutveckling.
Du utvecklas ju något enormt på din arbetsplats när man träffar andra människor, man får en betald semester, du har på vissa arbetsplatser förmåner i form av försäkringar, gratis luncher etc och man går igenom livets olika skeden, när man har ett arbete.
Och när man har ett arbete så hjälper man till i samhället genom att betala skatt - vilket man sen också får tillbaka när man blir äldre och går i pension. Hur i helvete tror ni det är möjligt att dagens kvinnliga pensionärer har sämre inkomst än de manliga???? Jo, för att de var hemma med barnen och tog hand om hemmet medan deras män var ute och jobbade!


Alice i Underlandet

Har precis kollat klart på Alice i Underlandet, druckit ett par undebrara glas vitt vin och ätit både grillchips och popcorn. Jodå, jag slår på stort en lördag som denna!

Och varför inte? Jag har trots allt lyckats hålla tårtbakeri hemligt, och löst problemet med att inte få mitt beställda paket med matieral....  Ibland är jag så pass ego att jag kan ge mig själv en klapp på axeln. Speciellt när man får sms från den överraskade S att hon blev nöjd med sin överraskningstårta :)

För fler bilder och info om tårtan; www.angelicascupcakes.blogg.se

Hemlighetsmakeri

Idag håller jag på med ett litet hemlighetsprojekt.... :D
Det har gått ganska bra med tanke på ett par mindre missöden tidigare. Nu har jag tagit mig en pause för att njuta av lugnet och en kopp kaffe. Grisen ligger och sover efter lunchen. Sover middag för andra gången idag(blir väl en gång till innan natten pga sin förkylning och feber).Klart jag kan posa framför kameran mamma. Titta här! :)

Feber Feber Feber

Grisen är inne på andra dygnet med feber.... Tråkigt men så är det. Dock inte mycket mer än så. Lite snor och allmänt grinigt till och från.
Men hon är så rolig, då hon själv känner att "nu är jag trött" - så då tar hon sig en promenad bort till sin säng och säger SOVA! haha Själv missar jag det eftersom att jag jobbat när det hänt, men Jocke har varit snäll och berätta det för mig.


ajaj-knät!
De andra småblåmärken på vaden/smalbenet är vanligt förekommande pga mitt jobb :)

Lyxfällan

Jag sitter och tittar på lyxfällan..... behöver jag ens nämna hur förbannad jag blir? Och hur förvånad jag blir över hur vuxna människor kan bete sig så omogen och oansvarigt?!?!


Vuxna människor med barn, lånar av föräldar och syskon. Köper skit och betalar inte tillbaka. Lånar på andra ställen och hamnar hos kronofogden, inkasso etc... HUR ÄR DET MÖJLIGT??

HUR ÄR DET MÖJLIGT ATT KUNNA GÖRA AV MED MER PENGAR ÄN DET SOM KOMMER IN PÅ KONTOT DEN 25:E??????????
Förstår inte....
OM man inte lånar av folk hit&dit dock... Vet ju om flera som lever på det viset. Lever på andra, trots att man har inkomst, barn eller ska föreställa sig vara vuxen. Fattar inte hur man inte kan ta och ta ansvar över sitt liv och ekonomi. Kan någon ta och förklara för mig hur det går ihop sig?Nu blir jag lite privat och öppen här, men jag varken höjer min inkomst till skyarna eller skämms över den. Vi är väl lågmedelsvenssons... ??
Hur som helst.
Vi får in pengar den 15:e, den 20:e och den 25:e. Sammanlagt ligger det på ca 20-23tusen varje månad. Och då är det väl omöjligt för mig att göra av med mer än dessa tusenlappar? Och hur är det möjligt att räkningar inte betalas?? Är det inte det första som man betalar när pengarna kommer in på kontot?

Arbetsskadad

Idag hände det. Jag ramlade och slog i så utavhelvete.... Högerknä är svullet, småblått och gör ont nästan hela tiden. Vänster hand gör också ont och vänster ankel. :(
Började böla, mitt på perongen och ringde upp stackars Jocke som inte kunde göra så mycket.
Typiskt mig, ramla mitt bland folk och börja tjuta! haha

Annars då? Jo, jag är seg och trött i skallen. Det känns liksom som om jag går i slowmotion mest hela tiden. Tror att jag jobbat för mycket. Svårt att slappna av och ta det lugnt. Alltid något som "måste göras" eller "bör göras". Men så är det att vara vuxen och ha barn. ♥


But do you know what? I love it!
Det har varit och är, bland det sjukt jobbigaste i mitt liv att skaffa familj och allt som kommer med paketet. MEN det är värt varje ögonblick då det är mitt liv och jag älskart.
Men jag tycker det ska vara lite kämpigt ibland, kännas lite jobbigt och gå emot en lite då&då - för annars kan jag inte veta när jag har det så där riktigt bra! :)


Nytt schema

I helgen börjar ett nytt schema på jobbet. Så i fyra månader framåt blir det lite lugnare på tågfronten(pga omfattande banarbete...) och det kommer då innebära nattjobb för mig igen samt mindre förskola för Aimee. På både gott och ont.
Det blir också jobb varannan helg. Tråkigt men sant. Så jag har kollat i kalendern och ser att varannan helg jobbar jag, resten har en massa skoj inplanerat :) Inte är jag ävl fullt uppbokat, men ändå. Kul att ha lite saker att se fram emot.


Exempelvis så ska vi kolla på Zilla & Totte i Cupolen nästa helg. Ni vet, buktalaren med sin apa som vann Talang på tv4! Sen har vi planerat in en jobbfest och så är det kalas i Norrköping etc. Massor av skoj!


Nu är det dock massor att göra med helgens tårtbeställningar.

You do what you gotta do

Ibland så kanske vi inte tänkt igenom det här med tvättningen här hemma.... Och eftersom att vi inte har en torkställning, så möttes jag av detta när jag kom hem från jobbet klockan 01.30 inatt! hahaTack älskling för din påhittighet ♥

The Tree!!

Scrolla er nedåt så ska ni få se vilket underbart och härligt träd som nu pryder Aimees rum. Det ger verkligen en kul färgklick och livar upp hennes rum! Värt varenda lilla krona som det kostade.
Det var lätt att sätta upp, samt att vi ändrade lite på platser av grenar och blommor. :)

In Progress.....


TRÄDET!!!
Innanför dörren finns nu ett par blommor och en igelkott och vid fönstret några fåglar och hjärtan.
Ja, det är en julgardin som fortfarande hänger i hennes rum. Dåligt jag vet!! haha Ska fixa det med någon dag ;)

Nu ska vi se....

Väggdekalerna som vi beställde efter har jag smått börjat få upp i Aimees rum, ett par blommor och en igelkott. Men idag ska vi nog ge oss på det stora trädet! ojojoj

Jag återkommer senare med bilder på hur det blivit :)

Kärleken mellan förälder och barn.

Jag vill att ni läser artiklarna om de fruktansvärda upptäckterna i en niobarnsfamilj i Danmark. HÄR och HÄR.
Jag vill att ni läser och tar till er vad som sker nästan utanför våra fönster. Hos familjer som själva valt att få barn - för att sen förstöra dom för all framtid. För att göra dom illa, våldta och misshandla dom på sätt som man inte trodde var möjligt.

Själv skulle jag ha svårt att misshandla en annan människa - även vid extrema förhållanden och ilska i kroppen. ÄN MINDRE då det handlar om mitt egna kött och blod.

Jag anser att alla borde läsa om saker som detta för att förstå att man kan aldrig ge för mycket kärlek till sina barn. Och att man ska visa det, varje dag och på alla sätt och vis. SAMT att man ska visa kärlek för sin omgivning, uppmärksamma onormaliteter och våga säga ifrån!
Våga skriva brev, ringa samtal och annat för att säkerställa säkerheten för andra barn.

Nej, jag går in till min dotter och kysser henne i pannan. Talar om för henne att hon är värd mer än den kärlek jag har att ge och att jag är lyckligt lottad över att få ha henne i mitt liv.
Någonting som jag tänker göra varje dag till den dag jag dör för att hon aldrig ska behöva undra varför hon blev till.
Om du skapar ett liv - Då ska du tammefan ta ansvar över att det livet får kärlek!

Om du väljer att skaffa barn - Då ska du tammefan se till att detta barn växer upp i säkerhet!

Tropicarium

Det är lagom stort, man hinner liksom inte bli för "trött på stället". Vilket är tur eftersom att värmen är ganska hög och även luftfuktigheten = jag mår illa efter kort stund. Det är saker att titta på och även vara nära samt att om man har tur kan man även på känna ..... 
För min svärfar fick en liten apa på axeln! :) Vi och många till skrattade gott. Andra blev oroliga över sin egna "säkerhet" och ville gå vidare. hahaha

 
 
 

Efter besöket hos alla reptiler, apor och blötdjur så käkade vi lunch på Kolmårdshotellet. Godaste buffén på länge! Aimee uppskattade efterrätten extra mycket tror jag.

Astrid Lindgren

Igår eftermiddag kom Aimee med ett dvdfodral, med Saltkråkani, i högsta hugg! DEN skulle hennes pappa minsann sätta på så hon kunde se. :)
Det är inte ofta hon vill se någotning annat än Happy Feet, så självklart bytte vi. (Tidigare när vi satt på Lindgrens klassiker har hon inte varit intresserad så vi var beredda på att få stänga av efter ett par minuter....)
Hon stod som en stilla sol framför tv:n och kollade noga på vad Tjorven, Pelle och Stina höll på med. Och när Båtsman visades i bild så skrek hon förtjust; "OVVE" :)
Nu på förmiddagen så har vi kollat klart på filmen och myst. Känns som om denna dag kommer bli bra. Solen skiner och vi ska iväg till Tropicarium! Sen ska vi käka middag med min mormor&morfar.Dresses!!

Skulle gå till sängs...... meeeeeeeeeeeen jag fastnade vid datorn. Finns för många vackra skapelser att ha på sig när den stora dagen är inne.
Jag har en förkärlek för de som har kjolar som dom här nedan. Vet inte varför.  :)


Men jag kan inte ha axelbandslöst med mina jättepattar tyvärr! Kanske kan man få dom gjorda mindre innan dagen ;)
Drömma kan man ju alltid!

Utveckling

Aimees utveckling från bebis mot barn har gått fort. Nästan för fort!! Och det märks mer och mer för varje dag som går att det är en liten människa som jag skapat och som jag får privilegiet att forma.
Och det ju just därför som jag blir så engagerad och är intresserad av allt som har med uppfostran att göra. Och som de flesta föräldrar så är jag ju så stolt över min dotter och hur hon är som person = VÅR förtjänst! För visst kan man väl få ge sig en klapp på axeln då det i grunden är jag och min älskling som formar, uppfostrar och guidar Aimee till att bli den hon är/ska bli.De senaste 2-4veckorna har hon verkligen visat hur hon "vuxit till sig". Det sägs ifrån på ett annat sätt och hon har en lite starkare vilja än tidigare. Hon trotsar lite mer genom att gråta och det pillas på allt för att kolla vad man får och inte får göra. Men samtidigt så visar hon hur duktig hon är på att lyssna, förstå och göra som hon blir tillsagd.

Även på förskolan ser de en liten skillnad, då hon börjar säga ifrån till de större barnen om de tar någonting från henne. Hon har nu insett att hon får faktiskt behålla någonting som hon lekt med först, att hon inte säga "tack tack" och ge bort allt hon håller i.
Vilket är bra, för annars blir det ju lätt att hon alltid är den som delar med sig och sitter tyst medan de andra styr.


Sen har hon ju fått TRE kindtänder inom loppet av en vecka typ! Den fjärde är på väg och gör ont. "Ajaj" säger hon tittsomtätt.... Annars så visar hon gärna upp sitt tandfyllda gap med ett vrål eller fejkat gapskratt. Så som hennes mamma gör.
För jodå, det är mig hon är mest lik till personlighet tror jag. Pratglad, framåt och galenpanna som vill stå i centrum ;) Så det är bra att vi har sambo- & pappaJocke som kan ta ner oss på jorden och få oss lugna. ♥

Jag kan inte fatta att min lilla gris ska bli två år iår. Att det för två år sen var fullt upp med graviditet! Tänk vad tiden rullar på. And I love it!!


Vad gör du mamma? Får jag kolla?

Sådärja!

Så har vi botat dagens "jagärinteglad" ;)
Älsklingen och jag satt och klickade hem lite kläder till familjen! Välbehövligt och alldeles underbart känns det nu. Vi har pratat om att vi alla(mest föräldrarna) behöver nytt till garderoben, så det mesta inte bara är vardagligt/slitet/trasigt/urtvättat men framför allt köpt innan Aimee ens blev till.

Det blir ju lätt så när man blir förälder. Man glömmer sig själv. Eller så har det iaf varit hos oss. Men nu ska det ändras lite lagom till att vi väntar in vår&sommar.Lite till Mamman:
 
 


Lite till Barnet:
 
 


Lite till Pappan:
 
 

Vilsen

Idag är jag fan inte glad. En jävla skitdag, utan att kunna säga riktigt vad problemet är... Känner mig lite vilsen. Är lite skitsaker som spökar i skallen tror jag. :/Men ett avsnitt av VÄNNER fick mig iaf att skratta!Har glömt berätta en kanongrej dock!! Älsklingen har äntligen fått börja på ditt Examens arbete!! Så stolt över honom att ord inte räcker till. YOU CAN DO IT BABE! ♥
Och så som det verkar, så trivs hans handledare med honom redan. Känns tryggt och bra att veta att han har det bra.

Väskan!

När grisen och jag satt i badet slank Jocke ner till ica för att köpa choklad. När han kommer hem dundrar det in ett jättepaket i badrummet!
Väggträdet med tillhörande ugglor, igelkott och dyl, en tröja och så den efterlängtade ryggsäcken!

"GANKA!!", utbrast Aimee överlyckligt när hon fick se ryggsäcken.... haha Men efter lite övning så ser hon nu att det är en "PINGPING". ;)
Sen gick hon stolt omkring med den på ryggen.


 

Nakenfis

Min unge är ingen nakenfis. 10-20min går väl an, sen kommer hon med en blöja och byxor i högsta hugg som hon vill ha på sig! :) Men ibland så är det nog skönt att vara naken mitt i leken tror jag.
Snart ska jag iväg till jobbet. Jodå, jag har tackat ja till lite extrapass och de ligger söndagkväll 21-01. Bra extra peng nästa månad liksom! Synd bara att jag imorgonbitti börjar jobba som vanligt 8.30!! Dumma Dumma Dumma mig som inte riktigt tänker efter ibland ;)
Missar halva Solsidan gör jag också. Typiskt.

En välbehövd afton med min käresta

Igår var en härlig dag! (trots den lilla nervositeten med tårtan) 
Det hanns med att storhandla, shoppa & äta lite på IKEA och så lite familjetid. Sen fick älsklingen lämna grisen till hennes farmor&farfar :)


Det blev middag på Olympia och sen lite drinkar på Pitschers under gårkvällen. ♥ Välbehövligt och helt klart värt varenda öre! Jag och älsklingen kommer ju annars, som så många andra småbarnsföräldrar, sällan ut bland folk. Det blir ju "ensamtid" om kvällarna när Aimee sover, men inte på samma sätt som igår när vi fick sitta och äta i lugn och ro på restaurang.Idag är vi trötta. Men lyckliga! Fick sova ut ordentligt imorse(läs förmiddag) och jag känner mig nästan lite bortskämd ;)

Magont...

Ibland undrar jag varför jag gett mig in i detta... Inför tårtbak och dekorering och allt vad det innebär är jag så spänd och glad. Under tiden förbannar jag mitt intresse för jag är så rädd att misslyckas. Innan leverans så är jag så jävla nervös för att göra min kund besviken. Men när jag väl lämnar tårta så blir de ju jätteglada och nöjda!!

Nu sitter jag här med ont i magen som kommer efter att all nervositet och spänning har släppt. Typiskt mig! haha

Idag har jag lämnat en Spidermantårta. Grabben blev jätteglad så då är jag det med :) Och nöjd!

Toys for Aimee

 
Läragå-vagnen anävdes som dockvagn ända fram till jul, då fick hon en riktig i julklapp. :) Men eftersom att det är många som vill åka med så används läragå-vagnen fortfarande flititgt. 
Denna hund har små insydda knappar i tassar, öron, nos och mage. Den sjunger och pratar och skrattar.
Och favoritsången i den är "huvud axlar knä och tå" och "imse vimse spindel"!

 
En spis med diskho, som vi köpte för nästan halva priset! Din fina och fortfarande oanvända disktrasan fick grisen när hon fortfarande låg i magen faktiskt.
Ballongerna blåste vi upp och kastade in i rummet i mitten av november.... kan vara de bästa ballongerna någonsing! "BONG!" säger hon och kastar sig efter dom

 
I Aimees hylla(som vi från början hade som skötbord) står det på övre hyllan; böcker, stapelbara och färgglada burkar, pussel, korg med små gubbar och djur.
Och på undre hyllan; Låda med små plastsaker i form av mat och frukt, bilarna, tillbehör till spisen och det mysiga bowlingsetet med djur som käglor. 
En av de populäraste leksakerna är fortfarande Lådan från Micki med klossar!
I den gigantiska muffinsformen, som hon fick i ettårspresent, finns alla mjukisdjur, filtar och annat smått&gott :)

 

Av dessa leksaker har vi själva köpt, Mickilådan, bowlingsetet och spisen. Samt ett par av kramdjuren. Vi är inte såna som spenderar en förmögenhet(som vi inte har) på leksaker. Kanske därför hon inte har så mycket. Hon har ju bara haft en födelsedag och två julaftonar ;)

Inte alls här

Jocke skulle ner och hämta ut paketet med Aimees nya ryggsäck och finfina dekorationer till rummet. MEN ICKE! "en mänsklig faktor" hade gjort att paketet intealls fanns att hämta ut.... :( Får vänta ända tills på måndag alltså.


Nu sitter jag på golvet i vardagsrummet, framför en avstängd tv och ont i magen. För mycket chips på för kort tid. haha
Lyssnar på grannarna som flyttat in ovanför/snett ovanför oss. Det låter lite om dom, men det tycker jag är okej! Är man nyinflyttad får man låta lite den första tiden, måste ju få bo in sig och flytta möbler. Kanske borra ett par hål i väggen ;)


Nu ska vi sova!
God natt ♥Aimee "möblerar" ofta om med sina dockor, nallar och andra leksaker i sin vagn.
"Aimee vagn" säger hon och håller hårt i den.... Vi jobbar stenhårt med att hon måste kunna dela med sig. För hon ska inte bli bortskämd bara för att hon är ensambarn - så hon får snällt dela med sig till sina föräldrar :)

Redan här!

Paketet har kommit på posten! Så fort! Jag blir så lycklig och glad.
TACK BABYFROG.SE för snabb leverans :)


Nu ska jag arbeta med morgondagens tårta och sen mysa med min underbara man. Imorgon är det ju barnfritt och det har nu planerats in middag ute på stan(vart?) och sen ska vi festa till det på Pitch Black i stan då de har lite 90-talstema med musiken! Nostalgi från discona när man var liten och dansade till Aqua, Leila K bland andra :)

IGNORANTA IDIOTER!

Jag blir så jävla förbannad när jag läser om Pojken som blivit knivshuggen på sin förskola!!!!! Hur i helvete är föräldrarna och förskolelärarna funtade i skallen egentligen?

Hur kan man som förälder uppfostra sina barn till inskränkta små odjur utan respekt för sina kamrater???
Hur kan man som utbildad förskolelärare sitta och säga att man "får räkna med att bli mobbad om man som kille bär rosa kläder"????

DET ÄR INGENTING FEL MED ATT BARN ANVÄNDER FÄRGER FRÅN HELA FÄRGKARTAN! ALLA BARN SKA FÅ HA ALLA FÄRGER PÅ SIG UTAN ATT FÅ EN KNIV I NACKEN! Jävla ignoranta idioter.....


Kanske du själv inte vill att ditt barn ska ha alla färger, men se det till den större bilden. Vill du att ditt barn ska tro att man är annorlunda/inte normal/konstigt bara för att man har färg på tröjan? Om du tänker nej... Ja men köp för fan lite mer färg till ungen och säg aldrig saker som "vilken bög" om en kille i rosa tröja eller liknande. Barn snappar upp allt.
Barn härmar beteenden och handlingar.
Barn tar efter de vuxna i sin omgivning och gör så som de ser att de vuxna gör!

Klick Klick

Igårkväll klickade vi hem lite stuff till Aimee! :) Ibland känner jag att det är lite väl lätt att kunna köpa hem saker! Även om detta var saker som vi verkligen ville ha. haha

Äntligen ska hon gå något annat än sina gråa väggar i sitt rum! Och jag tror hon kommer älska det! För varje dag på väg till och hem från förskolan så stannar vi för att lyssna på fåglarna i träden. "Pippi Tädet" säger hon och ler. 
När trädet är uppsatt på väggen, mäter det cirka 167 cm i höjd och 152 cm i bredd.


Sen så måste hon ju få sig en ryggsäck! Har velat köpa en Zoo Pack i minst ett halvår! Nu är det gjort, en pingvin var ett självklartval eftersom att hon älskar PingPing(Pingvin = Filmen happy feet) :)

Visserligen står det att ryggsäcken är från 3år... Tror dock inte att det gör något. Den kommer nog bara se lite stor ut på henne.

  

Typiskt!

i kände oss lite spontana och "vilda" här hemma igår, så vi bokade svärföräldrarna som barnvakter tillg risen på lördag! Bestämde att vi skulle fasikens ha fest!
Men det verkar inte bli någon fest... Kanske är vi inte ensamma om att inte kunna göra saker så spontant som förr ;) hahhaa 90% har svarat nej tyvärr.


Fast vi får se hur det blir på lördag. Kanske blir en bio och lite vin på stan istället. Men det är icke fyskam, för ett par trötta småbarnsföräldrar ;) 
Hur det än blir, så kommer det välbehövt att få vara lite barnfria nu i helgen.

Vad har ni för helgplaner?

Sött som socker!

För andra kvällen irad har grisen pratat, busat och lekt sig själv till sömns i sin säng.(trodde igårkväll att anledningen var för att min vän Anna var här) Det är då svårt att hålla sig för skratt när man hör henne.
Men svårast är nog att hålla sig utanför hennes rum!! Vill bara gå in och lägga sig bredvid för att mysa ♥


Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar min familj och hur lyckligt lottad jag känner mig vara att ha dom i min närhet. Längtar tills min älskade Joakim går med på att sätta ett datum för vår dag... Tydligen så är jag dyr i drift inför en dag som en bröllopsdag så jag får snällt vänta tills vi båda har jobb ;)Två bilder från helgen i Hannäs

Underbart!

Det är så jävla skönt, rent ut sagt, att komma iväg och bort från stans surr och stress. Att få komma bort från allt! Och att få komma hem till folk som uppskattar ens sällskap, som lyssnar när man pratar och som man själv tycker om att vara med. ♥

Det behövdes verkligen kan jag lova. Nu börjar snart en ny arbetsvecka så det känns bra att ha varit iväg och laddat upp batterierna lite.
Dock är jag så mätt av alla god mat och fika som man knölat ner i magsäcken! ;) hahahaa

Mellan måltider och kaffe med tårta så har vi hunnit med att mysa framför brasa, promenad i både regn och solsken, bus och lek, massor av prat och skratt samt att kolla på melodifestivalen och inse att jag inte har så jätteolik musiksmak som min farfar! TACK för en härlig helg!


 
 

Jag hoppas att ni därute haft en lika bra helg som vi!

Helg på landet

Imorgonbitti drar vi iväg till min farmor&farfar i Hannäs! I deras sommarstuga, som dom sedan många år bor på heltid, ska vi mysa och äta gott! Ska bli så skönt att komma bort och bara vara.♥ Hoppas dock på att SMHIs utlovade regn inte infinner sig....


Denna vecka har annars, förutom genusdiskussioner och liknande, gett mig massor av jobb jobb och åter jobb. :) Sen har jag hunnit med lite hushållssysslor, slappartid med datorn och bus med grisen.
Det blir ju lätt så att man går upp på morgonen, lämnar barn på dagis, jobbar för att sen hämta hem barnet, laga middag och äta. För att till sist bada, busa och bädda ner barnet innan man slappar lite i soffan innan ens egna säng kallar.

Måste ta tag i det här!! Give me power ;)

Mät gärna mitt IQ i min fitta

Vill du bli bemött utifrån om du har en fitta eller kuk?
Vill du att din intelligens ska mätas utifrån vilket kön du har innanför brallan?
Vill du bli satt i ett fack/mall för hur ditt kön "bör vara"?
Vill du leva med förväntningarna om hur du ska vara, i vad du ska klä dig och vad du ska arbeta med - just för att du en fitta mellan benen och inte en kuk?

Vill du att ditt barn ska växa upp med samma förväntningar, förställningar, krav och måsten som dig?
Tror du att ditt barn skulle tycka det var kul att bli pressad in i en mall för hur denne ska bete sig eftersom att den har ett visst kön?


Jag uppmanar er att läsa boken GE DITT BARN 100 MÖJLIGHETER ISTÄLLET FÖR 2. 
SEN kan ni komma och ta en diskussion med mig angående Genus. Jag lånar gärna ut boken till den som vill läsa. Men säg inte nej till någonting du inte vet någonting om ;)


Jag förstår att detta ämne upprör människor - det skakar ju om hela ens världsbild!! Det tog många månader innan jag vågade erkänna mig besegrad, jag höll med. Jag ville ändra på mig och mitt tänkande. Ta bort ingrodda rutiner och dåliga vanor. Gå utanför ramarna och skapa en lång lång väg av möjligheter för mitt barn.
För jo, hon är mer än flicka/tjej/tös. Hon är mer än den snippa hon har. Hon är ett barn med hela världen för sina fötter. Hon får lov att använda alla färger från kartan, leka vilka lekar hon vill och tycka om vem hon vill. UTAN att få höra att någonting är fel.
Här nedan kommer ett par bilder på grisen. Och nästa vecka ska jag visa hur hennes leksaker ser ut. :)Ett barn emd färgglada kläder gör att man själv blir glad vid lekstunden.Genom att ge mitt barn kläder med färger från hela färgkartan - ger jag henne möjligheten att hitta sin favoritfärg utan att påverka hennes val.

Vad vill du göra i framtiden då?

Jag har ett arbete som andra ser som ett "skitjobb". Men som jag ser som en frihet, inkomstkälla och trygghet. Jag trivs med att arbeta som städare och jag är jävligt bra på det! :D Och visst är det väl bara vad jag tycker som egentligen betyder någonting angående mitt jobb??? För det kan väl omöjligt störa någon annan vad jag arbetar med... eller?

MEN
Det kan ändå kännas sorgligt i mitt hjärta när det kommer fram att människor faktiskt dömmer ut mig som människa, utifrån vad jag arbetar med. Som om att mitt yrkesval som städare är någonting dåligt, har låg status och egentligen inte är värt så mycket. Och som om det bara är "tillsvidare" eftersom att "ingen vill väl jobba som städare i resten av sitt liv"...


Vad är det som bestämmer vad man som människa har för status i samhället?
Vännerna?
Pengarna?
Arbetet?
Barnen?
Utbildningen?
Resorna?


Jag har aldrig drömt om att bli en förmögen och framgångsrik person med massor av "hög status", som reser jorden runt var och vartannat år. Jag drömmer inte om kändisskap eller rikedom.
Jag drömmer om ett fortsatt Svenssonfamiljeliv med mina älsklingar. Att kunna bidra med mat på bordet, uppfostra min dotter till en bra människa och få möjlighet att utveckla mig inom mitt bakande. ♥


Städar'n och Bagar'n ;)
 
Vad gör dig lycklig och vad behöver du göra för att bli det?
Svara själv på den frågan och låt ingen annan berätta för dig vad du ska göra, vad du ska arbeta med, ha för intressen eller vem du ska vara med!
 
För du vet väl, att alla andras drömmar behöver inte spegla vad du ska drömma om.

OnsdagsfikaEfter tre tuggor blev det för mycket för grisen, som dessutom tyckte det var läskigt med grädde.... :)
Pappa Jocke uppskattade dock min fina gest. Själv är jag inte så förtjust i semlor med mandelmassa och det fanns inga med vaniljkräm i.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu