Ett paket kommer lastat med...

... massor av kläder(ÄNTLIGEN!) Mestadels till mamman i grisfamiljen då det är hon som är i störst behov av kläder. REA säger jag bara REA! I likie. I likie alot ;) Men lillgrisen fick också lite, bland annat ett par coola basketkängor! Dom är göna och glittrar.
Min fina man fick ett par röda shorts. Han är inte överförtjust, men jag hoppas han vill ha dom ändå för att han var väldigt snygg i dom. haha




Nu har jag arbetat mitt nästsista pass. Sen är det S E M E S T E R :D  Imorgon är det 10-15 som gäller och efter det ska jag ner på stan och fira med middag ute med min familj!

Tre pass kvar...

...sen är jag ledig för jag ska ha semester.


!!!!!!!!!!!!!!!!! L E D I G !!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag ska för första gången i mitt liv ha semester. Fyra hela veckor med min dotter. Dygnet runt. Fatta vad vi kommer trötta ut varandra ;) haha Men fatta hur kul, mysigt och lugnt vi kommer ha det.





Vuxenpoäng till mig! (bortse från sambo, unge och ikeafamilykortet) För aldrig tidigare har jag haft semester, eftersom att jag varit timanställd = fått jobba när de fast anställda skulle ha semester. Men nu är det ju jag som är fast anställd.... kan knappt fatta det och är så jävla glad för min skull(jo, det får man vara när man gjort sig förtjänt av det).


Nu ska jag njuta av kaffe i väntan på att Älsklingen kommer hem från Hufvudstaden någon gång! ♥


Såååå besviken!!!!!!!!

Och arg. Och frustrerad.

Hur svårt ska det vara att packa ihop ett paket med kläder och skicka det till mig? Dumma H&M som lovade mig ett paket kläder att hämta ut 20-24/6. Men det har fortfarande inte kommit! Dumma Dumma Dumma.


Ja, det är mycket möjligt att jag är superlarvig som gnäller över det när vi har svältande barn i Afrika. Men detta är mitt I-landsproblem för dagen.

Imorgon är det jag som ringer och klagar!

För två år sen...

... låg jag med smärtor i mage och rygg. Två timmar senare kom hon ut med hjälp från barnmorska och barnläkare. Traumatiskt och kaotiskt, men vi har fått ett sånt lyckligt liv utan vidare komplikationer att det spelar ingen roll!! :) 

Vi har en fantastisk liten tösabit som vi är så stolta över. Hon utvecklas i rasande fart och får mig att le varje dag. I de värsta stunder med trots, gråt och "nej-sägande" vet jag alltid inombords att hon för alltid kommer vara mitt bästaste val i livet.


I will never leave when she needs me the most.



GRATTIS ÄLSKADE GRISEN




Aimee Elvira Maria.
2009-06-27  det datum jag aldrig glömmer, det datum som betyder mest.

Liten har blivit större.


Stora har blivit vuxnare.
 

På väg att växa i sina underbara äpplekinder.
 



 



Igår på kalaset. "PHU! Nalle PHU!"


kalastårtan för två-åringen


Massor av presenter fick hon! Vi tackar hela familjen för allt fint, kul, spännande, användbart och behövligt! Det är nästan för mycket... Vi är riktigt tacksamma ska ni veta alla fina som var med och firade grisens dag!!


duplo, gunghäst(motorcykel), såpbubblor, docka, mjukishund, kläder från Villervalla, pengar, cykelhjälm, playdoolera och finfina kort.


Orden räcker inte till

Ibland räcker inte min styrka till att hålla mig uppe och jag är på väg att ramla ner. Jag orkar helt enkelt inte ens prata. Jag bara gråter och önskar att allt bara försvann.

-----------------------------------------------------------------


För ett par år sedan blev allt så fel och sedan dess är ingenting sig likt. Jag har backat undan och fortsätter så, då det finns en känsla inom mig som säger att jag inte får plats. Samt att jag inte blir älskad för den jag är - utan blir avskydd för att jag inte är som någon annan vill att jag ska vara. Jag har sedan länge slutat att försöka sträcka ut en hand - för när jag försökte fanns ingen där med vilja att ta mig hand.

Om jag är tyst anses det vara fel. Och om jag talar säger jag någonting fel. Kommer jag så är jag ivägen och stannar jag hemma sviker jag. Det som om allt med mig är fel. Och då tappar jag allt, faller hårt och förlorar mig själv.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Men det är nu jag stannar upp.
Tänker på vad jag gör och för vem? Vem är det som ska få styra mitt liv, mina sätt och mina val i livet? JAG SÅKLART(med min Joakim och min Aimee)! Och det finns INGEN som kan komma och säga någonting annat.

Goddagens

Om ett par timmar börjar jag jobba... GAAAH! HUR ska jag orka? ;) Har varit fullt ös sedan vi gick upp. Tokfisen sov i hela 15timmar inatt så det blev sovmorgon. Det är vad jag kallar trött! haha

Kalaset blev kanonbra, ett stort upplägg med massor av frukt och hemgjord vaniljkräm bjöd på vi på. Samt en tvåvåningstårta. Inga bakverk, inga cupcakes och det kändes så skönt att inte behöva stressa med all bakning. Denna gång tog vi det lungt.  TACK TILL ALLA NI SOM KOM OCH FÖRGYLLDE AIMEES FÖDELSEDAG!!
Vi valde att igår bestämma om plats för kalaset, från parken till hemma. Lite för blött i gräset tänkte vi. Detta ledde dock till att det blev lite panikstädning idag ;)
Bilder från kalaset får ni imorgon!




Nu ska jag mysa upp i mannens famn och njuta av hans närhet. Min klippa i stormen! Min trygghet och kärlek, den jag litar på mest på jorden. Utan honom hade jag gått under ♥ Speciellt när det är som det är. Och det är tack vare min älskade Joakim som jag står fast vid mig själv och är sann mot mig själv. Love me or hate me.

Jag gjorde det!

Idag skickade jag en ansökan till min arbetsledare om att jag vill ha tjänsten som gruppchef. Håll nu tummarna för att jag får den! Skulle göra ett jävligt bra jobb faktiskt :) Vi får se nästa vecka.
Som för övrigt är min sista innan semestern! LOVELY


♦ Vad ska vi göra då, grisen och jag? Ja ni gott folk, inte mycket. Semester = chilla, vila och njuuuta av livet. ♦




Nya frillan för övrigt... Bakifrån. Ni får det så länge ;)

Våld föder våld

Jag har skrivit om detta tidigare, men jag anser att det behöver talas om mer. Våld. Och inte vilket våld som helst, utan ungdomsvåld.

Idag kan vi läsa om 4åriga Nadia som blivit knuffad av sin cykel och fått sten kastad mot sig. Av ett gäng ungdomar.
Till synes verkar det inte ens som om de förstått att de gjort något fel, då de var kvar i lekparken när Nadias pappa kommer utspringandes. "Vi trodde det var en pojke", hade dom svarat när pappan frågade varför dom gjort vad de gjort......


bild tagen från aftonbladet.



Inombords kokar jag sönder och vill bara skriva fula ord som att dom är idioter som borde låsas in i ett hål i marken för att bli straffade. Men jag ska försöka vara "snäll", för tydligen så är det väl antagligen "synd" om dessa stackars ungdomar som inte haft en lätt uppväxt. Eller nåt i den stilen.

Jag slår hårdare för min "anti-våldkampanj" i mitt hem efter saker som detta. För det är faktiskt så att våld föder våld. Anna skriver det så bra på sin blogg:
"steget från noll våld till övervåld är betydligt längre än steget från vålds-tv, våldslekar och boys will be boys- bullshit till övervåld."

Denna händelse med Nadia hände i ett barnvänligt bostadsområde, därför fick hon vara ute och cykla själv trots sin låga ålder. Inte nu längre.
Ska det vara så??

Aimee har en kusin som får vara ute själv och leka, men jag blir fan orolig när detta sker! Vem säger att det inte kommer ske på fler ställen? För det kan omöjligt bara vara jag som reagerat på att våldet i vårt samhälle har eskallerat till en grad som är läskig. Folk blir skjutna på öppen gata på ljusa dagen, knivmord var och varannan dag, gängbråk om knark och varje måndag står det om helgens misshandel som skett efter krogen har stängt.


Ignorans. Ouppfostran. Likgiltighet. Empatilösa. Ilska. Förvirring. Känsloavtrubbade. Är det så dessa människor är, tänker oavsett ålder.... Och vart finns hjälpen? Vart finns rättsmakten, de vuxna och kampen mot våld?

Attityd






Midsommarafton

Idag är det midsommarafton. För känns det dock inte som så då jag jobbat hela dagen. Sen jag kom hem har jag bakat och förberett fyllningar. Nu ska jag dock sätta mig i soffan och ta det lugnt :) Doodles och vin har jag framför mig och på tv:n börjar stax Bodyguard - underbart.


Önskar dock att jag hade varit med mina älsklingar i stugan, men det tar jag igen nästa år, för tre år i rad tänker jag inte jobba denna afton ;) Nu ser jag fram emot söndag då det är kalas på schemat! (om ni missat det så fyller grisen två år!)


Dagen idag. Dagen före imorgon.

Ledig dag, gav tyvärr ingen sovmorgon - men vad gör det när man har Barnen i Bullerbyn på tv:n att mysa till medan regnet smattrar på fönstret? En riktigt sommarmorgon kändes det som! För vad är svensk sommar utan regn? ;)


Innan lunch drog vi ner till stan och kom inte hem förns efter sju ikväll! haha Heldag helt enkelt. Blev både lunch och middag på stan, oooooooooooch "några" shoppingpåsar. Samt en riktigt korthårig frilla på min skalle. Nöjd är bara förnamnet och jag känner hur mycket mindre jag kommer svettas om skallen i sommar. Bild kommer en annan dag.


Bilder kan ni dock få på de kläder jag fundade åt grisen på PoP(handlar bara där när det är rea) och lite stuff till kalaset på söndag från Lagerhaus.




Färgglada tillbehörtill ett kalas för ett färgglatt barn


Annars kom jag även hem med ett par vita tygskor(nedsatta från 199 till 49!!) och ett par jobbskor. Aimee fick även hon hem ett par nya dojjor, då hennes fötter vuxit en del senaste månaden(även dom på rea).... Lööööv Rea. :D Svårt att hålla fingrarna i styr, så det väntas ett paket från h&m som jag klickade hem förra veckan(nästan allt från webbshoprean).
Ja, det är mycket möjligt att det shoppats lite nu. Men det är vi värda och välbehövligt. Så det så ;)


Önskar er en sjudundrande härlig midsommarhelg! Själv kommer jag befinna mig på jobbet och i mitt kök för att baka inför kalaset.
Tack och hej

today is gonna be the day

Efter en hård dag på jobbet med huvudvärk (och kommande förkylning?) for jag tröttare än tröttast, till förskolan för att hämta hem grisen som även hon var tröttare än tröttast.
Väl hemma har vi:
Lagat middag.
Diskat.
Torkat av köket.
Badat grisen.
Nattat grisen.
Vikt tvätt.
Kört en maskin tvätt.
Fixat med blocket annons.
Svarat på mail om beställningar.
Planerat inför kalaset
.


Nu kallar sängen, då älsklingen går upp tidigt på morgonen. Själv är jag ledig imorgon och ska spendera den på stan :) Lunch med Jessica och sen ska min lillasyster med pojkvän få låna grisen = barnfri några timmar =  göra saker som är svårt med barn på stan!



KVÄLLENS MIDDAG:
Torskfilé i knyten med lite smör, dill och citronpeppar.
Avnjöts med färskpotatis, hemgjord dressing och sallad.

Snart två år

På söndag är det kalas i parken. För att på måndag är det tydligen TVÅ ÅR sen grisen föddes.... jag fattar noll! Hur gick detta till? ;) Nyss fanns hon inte ens i min mage, och nu ska hon fylla två år. Mitt livs bästa beslut!

För övrigt har hon fått liiite mer hår. Dock inte ens i närheten av klipplängd, men ändå ;)




Just nu:
Aimee rabblar upp alla namn på Barnen i Bullerbyn och ler. Det är så härligt att se hur hon tycker om Astrid Lindgrens klassikerna, och att hon inte "hakar upp sig" på bara en film eller en karaktär. Kan ju lätt bli så att man tar lätta vägen ut och då bara köper kläder/leksaker/filmer och liknande med den karaktären sen. Vilket då också kan leda till att barnet inte har en chans att uveckla ett nytt intresse/favoritkaraktär. Och det kan jag tycka låta tråkigt.

Här uppmuntrar vi till mångfald och valmöjligheter.

Gruppchef

Jag har min vision om vårt bröllop. Och igårkväll gick jag igenom den med min Joakim och han är med på't! SWEET! Nu är det bara den ekonomiska biten kvar att fila på... 
eller... att få honom att gå med på att göra det någon gång ;) haha



Hur som haver, har idag bestämt mig för att söka tjänsten som gruppchef. Så imorgon ska jag maila min arbetsledare och min högsta chef, samt prata med mina arbetskamrater. Jag känner att jag har deras stöd och att dom litar på mig - men skulle de vilja att jag gick från arbetskamrat till gruppchef? Det är en känslig fråga.
Speciellt nu när man fixat jobb åt lillasyster hos oss! Finaste sustra mi, kämpar på som en tok och visar på bra utveckling bara på två dagar. *Stolt*





Annars så måste jag visa på suraste ungen i stan, trots att hon fått en bulle. Vet inte varför hon hänger läpp, men kan vara kamerans närvaro.  


Själv skriker hon "köttbulle" när hon vill ha en kanelbull, honförstod inte vad vi menade med kanelbulle....bulle som bulle liksom ;) Blev en jädra massa tjat och tjoande när Pelle, Robban och Jakob + flickvän Karin var här på besök i söndags. TACK för att ni tittade förbi!!

What a night!

Idag mår jag som jag förtjänar med en härligt molande huvudvärk och underbart törstig kropp ;) Nya ansikten, mycket skratt, gott att äta och dricka - ja ni förstår ju att det inte var något annat än en rolig kväll hos Anna. Måste även påpeka det att hennes lägenhet var otroligt vacker! Blev riktigt hänförd och ville flytta in! haha  

Det var inte i min tanke att gå ut, men efter att fått åka på pakethållare ner till stan(jodå jag kände mig som 15år igen!) så blev det liksom som så att jag följde med ut. Hade tur att känna vakten denna kväll = jag fixade in oss före kön. The småbarnsmorsa still has it ;) hahaa


Det härliga med att komma iväg så här är att få komma hem till min familj och känna hur mycket jag älskar dom. Att känna hur rätt det är att vara där jag är och veta hur lycklig jag är med dom. Någonting som i vissa stunder kan vara svåra att se när man lunkar in och ut ur sin småbarnsfamiljsvardag. ♥ 


 

God morgon

Blev väckt av grisen som så snällt ropade "mamma! mamma!" innifrån sitt rum. Där står hon med igenklistrade ögon och en blöja fylld av kiss. Stackars liten!!
Gårdagen gick jättebra att få bort kladd som kommer mest hela tiden, men imorse var hon som förbytt och jag fick inte torka något alls enligt henne. :( Det gör mig så ledsen när hon får ont eller tycker något är obehagligt - för när det kommer till en eventuell ögoninflammation, jag då måste jag ju torka bort skiten! Men vill samtidigt inte att hon ska känna obehag inför någonting jag gör......




Gammal bild på mammas älskade tröttfis.
Hon är lik mig på det viset; det SYNS på henne när hon är trött och det MÄRKS på hennes sätt att vara
;)

Fredagkväll


Ikväll har mammaAngelica lite egentid efter att ha tagit hand om en liten sjukfis under dagen.
Och även om det är välbehövligt så kan jag inte låta bli att önska mig sällskap av min lilla familj....

Söndag får bli en hel familjedag helt enkelt, för imorgon är det uppbokat med saker att göra mest hela dagen.





Far och dotter.
Svårt att förstå va? ;)

RÄDDA TIVOLI med vänner!

Jag vill be er om hjälp. Med eller utan barn har ni möjlighet att rädda BARNTIDNINGEN Tivoli, för utan prenumeranter så kommer tidningen försvinna och det vore väldigt tråkigt då bra BARNTIDNINGAR är svåra att få tag på.
I alla fall om man vill ha en könsneutral tidning :)








Utgivningsstopp
Det är med stor sorg vi måste meddela att utgivningen av Tivoli med vänner kommer stoppas. Förutsättningarna på marknaden är mycket kärva för oss som litet förlag. Tidningen kommer försvinna ur butik och intäkterna från enbart prenumerationer räcker idag inte till för att finansiera tryck och ersättning för medverkande.

Men, välkommen att registrera intresse för prenumeration! >>
Det går också fortfarande att beställa gamla nummer i butiken >>.

Tivoli, en tidning för barn, fullmatad med nyproducerade svenska serier, fantastiska bilder, fantasifulla berättelser, kluriga pyssel och finurlig fakta. I varje nummer medverkar olika serieskapare, illustratörer och barnboksförfattare. Tidningen lockar till läsning, skratt och eftertanke samt talar till barns inneboende kreativitet och nyfikenhet på världen.

Bokjuryn korar 2010 års bästa böcker: Sara Olaussons seriebok Loranga, Masarin och Dartanjang får tredjepris.

"Bra serier, moderna berättelser och läsning är idag sällsynta i barntidningshyllan." – Östra Nyland

"Äntligen - en ny svensk serietidning för barn" – Vi Föräldrar

"Bäst just nu" – SvD

VAB

Idag ska jag vabba för första gången... Förut har ju Jocke varit hemma iochmed att han kunnat plugga hemifrån, men nu när han är arbetande så fick jag vabba när grisen är hemma och förkyld. Men konstigt nog hostar hon inte. Det är mest rossel och snor. Men vet ju inte riktigt hur det går till att vabba då vi aldrig gjort det. Ska läsa på FKs hemsida!






"Synd" att vädret är så djävulst grått och regnigt... Lägligt nog har ju Älsklingen fått jobbil så han får allt svänga förbi maxi på väg hem från jobbet sen ;) 




♥ ÅÅÅÅÅ Nu längtar jag till semester, sol, vila, mys med dottern och allt det där som hör till semestern ♥



Så här kan jag se ut när jag får äta soppan själv :)

Snart semester

Ibland så måste jag inombords pusha mig själv och berätta lite försynt att jag är bra. Att jag duger precis så som jag är och att jag är älskvärd.
Ibland talar jag om för mig själv att jag får vara stolt över mig själv. Att jag gör ett bra jobb.


Idag har lite varit så. För att orka med när det känns tungt. För att känna att jag ska kunna jobba vidare och se det som är fantastiskt bra i livet just nu! Och när det är mer positivt än negativt - ja varför ska jag hänga läpp??


Imorgonkväll ska Älskling på firmafest! Fatta - en veckas jobb och sen fest. :) Så jag är änkling och ska ha egentid i lugn och ro.



Fick för övrig hem detta paket i veckan. Bra, det behövs till helgen! :) Riktigt najs med gratistamponger.
GÅ MED I TAMPONS FOR FREE och få ett paket tamponger gratis varje månad.
Denna månad fick jag även Sana Intimtvätt.
GRATIS ÄR GOTT

Tittar in här en snabbis!

Fan vad man blir dålig på att upptadera här ibland... sorry!

Snabbuppdatering!
Nyss var finaste Linn här på en fika och jag längtar ihjäl mig tills hon ska bli Linköpingsbo igen! (Även om det kommer ta år...)
Nytt schema på jobbet = dagpass och mycket mer tåg, vilket gör att jag jobbar mest hela tiden.
Älsklingen trivs bra på jobbet och jag blir bara så stolt så stolt över honom! Fan vilken grym karl jag har :)
Aimees humör går upp och ner, men det är bättre nu än för nån vecka sen.
Jag var idag och gjorde ett nytt cellprov, "bara" en väntan på ca 8veckor för att få svar om jag fortfarande har förändringar....
Vi har invigd plaskis!! Ungen badade helnäck spontant, morsan hade inget ombyte eller handduk med sig. Men är det sommar så är det :)



Ja det var väl det.
Over and out for now ;)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥




Förlåta är att sluta önska att det förflutna vore annorlunda



Snippan och Snoppen

Tänk vilket ståhej det kan bli från vissa när diskussioner kommer igång eller saker får uppmärksamhet i pressen - när det kommer till just "GENUS". Att ett litet ynka ord kan skapa sådana känslor att folk blir likt som galna! förr hette det "sunt förnuft" :)


Jag kan känna det lite som om dom som skriker högst "jävla genusmorsor som är galna i huvet" eller liknande, är även de som är mest rädda för att lära sig något eller tänka ett steg längre med sin uppfostran. Men rädda för vadå undrar jag? Att deras ungars kön ska ramla av?? 
Om du föder en pojke kommer sin son för alltid vara en pojke(om denne inte gör ett könsbyte men det är en annan situation) oavsett sonens klädval, kärleksval, intressen, favoritfilm, bästis eller färdigheter. Samma sak vad gäller en flicka.  


"Barn är elaka", säger man i förtret och rädsla över att barnet ska bli mobbad om den kommer med "fel" kläder till förskolan eller vill leka "fel" lekar beroende på sitt kön. Om barnet bryter mot traditionella könsroller....
NEJ! Barn är inte elaka, det är deras föräldrar som lär ut att vara elak och visa intolerans för andra och deras intressen. För om man uppfostrar sina barn att vara öppensinnade och respektera andras klädval, yrkesval och val i kärlek - då mobbar de inte andra barn!
Och om man uppfostrar och lär sina barn att vara starka och trygga i sig själva, då behöver de inte trycka ner andra barn.
Och det gör man lättast om man inte kommer med kommentarer som "man en sån tröja kan du väl inte ha! Du är ju en flicka" - för när du säger sånt så godkänner du även att ditt barn säger så till andra!


"Är det en pojke eller flicka?"
"Det är en AIMEE"



Att bryta av från gamla könsroller, att gå utanför ramarna och att tänka längre än näsan räcker betyder inte att man är galen. Det betyder att man vågar att stå upp för sina rättigheter som sträcker sig längre än samhällets normer. Det betyder att jag vill förändra och förbättra för mitt barn och hennes framtid.
Jag vill att Aimee ska få växa upp och vara kvinna i ett samhälle utan press på hur hon ska vara för att klassas som "en riktig kvinna". Att hon ska få bli respekterad som människa och för den hon är, inte för hennes snippa.

Idag är det inte lätt för varken pojkar eller flickor att växa upp till starka och egna individer då vi från dagen som de föds pressar in dom i en mall för hur de ska vara utifrån det kön som de fötts i. Då är det inte konstigt att vi sen har ungdomar och vuxna som växer upp i utanförskap då de har en känsla av att inte passa in i det som andra satt som norm!

För er som inte visste det finns det större och fler skillnader inom könen än mellan män och kvinnor!

Mera tack....











Bättre sent än aldrig?

Mitt barn har aldrig haft en gåstål. Har hört mer dåligt än bra om just gåstolar(när det kommer till barnets utveckling till att lära sig gå), och så iochmed den ganska så kritiska ekonomin som rådde när hon var i "rätt" ålder för en sån - ja då valde vi att inte köpa någon.

I fredags fick hon se en för första gången(??) och insåg vad hon missat. Dumma föräldrar!
Ungen var road nu när kusinen lånade ut sin... och det är ju tur att hon numer har fått åka/köra gåstol ;)


 
Sen var det ju inte fy skam att få blåsa i och spela på mammas gamla trumpetpiano.

En vanlig dag på jobbet?

Känner mig inte alls bitter över att solen tittar fram när jag börjar mitt arbetspass, speciellt inte med tanke på att Älsklingen och grisen är på landet och myser med svärisarna....
Känner mig inte ett dugg bitter över att tågens AC går sönder mer och mer för varje dag så det numer är mindre sjöar ombord på tågen...
Känner mig inte heller bitter över att våra jobbilar är nerklottrade av idioter som inte har ett liv...
Och det finns absolut inget bitterhet i mig efter att ha fått reda på att det inatt ska komma FYRA tåg istället för ett kl00.15....


//ingen bitterfitta här inte!   ;)

Helgen har bara börjat!

Och jag är ändå helt slut!
Igår var det inte lugnt en endaste stund, så det kändes inte som om dagen var så lång ändå.... För det var en superkul och härlig dag! Kvällen bjöd på så mycket skratt att jag hade lite ont i ansiktet imorse ;)

Idag har jag kämpat hårt med en tårtbeställning och snart ska jag iväg till jobbet. Dubbelpass idag och jag är väl sisådär peppad... MEEEN! Efter denna helg så har jag bara ett kvällspass varannan söndag. Bara till 00.15! Jag är helnöjd med att jobba bara dagtider nu när Jocke ska börja jobba också.


Här kommer några bilder från gårdagen med firande av min lillasyster som tog studenten!

tårtan jag gjorde till lillasyster.


Hon snodde det lakan hon själv gjort till flaket! haha


Aimee fick låna sin morbrors gamla leksaksgitarr.


Och äta russin i mängder!


GRATTIS bästaste syrran!! Jag är så stolt över dig och dina enormt duktiga prestationer på gymnasiet.


Morgonmys

Vi startade morgonen med frukost i köket och nu sitter vi i vardagsrummet o kollar på Barnen i Bullerbyn. Jag dricker kaffe och Aimee säger att hon "myyysa" ♥
Snart hoppar vi ner i badet för att göra oss lite renare inför att få se lillasyster/moster Rebecca springa ut med sin vita mössa!



Kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar efter min semester nu! En riktig semester utan krav och press! Utan tider att passa och måsten på jobbet.

Livet är som en bergochdalbana och det älskar jag, men nu förtjänar jag lite lugn och ro :)

Ska ni ha semester i sommar?

Det finns så mycket...

...att titta på när sommaren kommer till oss.


Aimee på promenad med sin cykel.




Idag är det tårtbeställningar att fixa med, men tar en kortare pause nu för att dricka kaffe! Lunchen sen ska spenderas, även denna dag, på stan fast med Anna och Clara - bästisarna från gamla klassen i Nypan! Lovely! :) Får passa på när man äntligen hittat en dag som passar för alla tre. Ska även ner på stan för att handla lite sistaminutengrejer till tårtorna som jag insett alldeles för sent att jag inte hade hemma.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
För 7år sen tog jag studenten...
Imorgon tar lillasyster Rebecca studenten. HERREGUD! De enda gångerna som jag faktiskt känner mig "gammal" är just när mina minsta småsyskon påpekar lite snällt för mig att de inte alls bara är 5 och 8 år längre.

Imorgonkväll ska jag även på ett till examensfirande! Fina Lundis är numer arbetsterapeupt(stavas det så?) och det ska firas ute hos hennes föräldrar. Så en späckad dag imorgon.
GRATTIS till er båda och tack för att jag får vara del i erat firande ♥

Summer all night long!

För er stollar som totalt missat det här med värmen som råder i vårt land nu - DET ÄR SOMMAR!!! :D TJOHOOO JAJA som Madicken sjunger när hon gungar bort sina pippor ;)

Idag har jag hunnit med tandläkaren(ett hål i visdomstanden, inte kul. trodde jag skulle kräkas men visade på stort md istället och bokade ny tid för lagning), sen tog jag en lunch på stan med Jessica innan möte på jobbet. Efter ett kaosartat möte cyklade jag hem för att ha glassmysstund med min underbara familj INNAN middagen! haha


Idag är en bra dag och jag känner mig lycklig. Älskade svärmor och svärfar kom förbi på en liten fika och sen kom även svågerRobin! Nu sitter jag med ett litet glas Rosé(tack systeryster) och njuter av en film.
Imorgon är det supermycket att göra med tårtbeställningar till helgen!


PS
På måndag far älskling till Örebro för att starta sitt nya liv som arbetare istället för student och jag är stoltare än stoltast över hans bedrift! ♥

Morning has broken

Idag var det som om min kära Aimee kände på sig att mamma behövde sova lite längre än till halv sju, med tanke på sin sängtid på ca kvart över tre inatt. TACKAR! Jag fick sova till ca 08.15! :) Gött eftersom att jag ska jobba inatt igen.
Snart kommer en kvinna som ska köpa Aimees gamla skötväska. (Igår blev vi av med kamera och en golvlampa - båda mindre än 24 timmar efter annons lagts ut!) 
Och i eftermiddag blir det playdate med Sara-Louise och Lilly.

I lördags var vi ju på systers bal och jag kände väl av den stressen och pressen som studenterna hade(har ju själv dansat två gånge) Flashback och nervositet för systers skull om vi säger så. Och för att frisyren skulle hålla! haha Lockarna hade väl "dragits" ur lite, men tyckte ändå hon var fin i håret.

 



Och hur stiliga var dom inte tillsammans?! Finaste systeryster Beckiz och hennes bästaste pojkvän Joel.




Och så några halvsuddiga bilder från själva balen ;)

 


Det är ju sjukt många som dansar bal. Tydligen flera hundra stod som reserv detta år då det var platsbrist! Jag hoppas på att dom kan ha fler baler till nästkommande år, så alla som vill dansa också ska få göra det.

Allt har sin tid...

Alla barn är unika.
Alla barn utvecklas i sin takt.
Alla barn har sin egna personlighet.
Alla barn är lika fast så olika på sina egna sätt.


Mitt barn. Min Aimee. Grisen. ♥ Hon är precis så som jag vill att hon ska vara. Perfekt och trallaala ;) Men. Och jodå, det kommer ett men. Ett jättemen mitt i all idyll. Ett slags nagel-i-ögat.

Nu har hon börjat trotsa. På sitt vis.
Det är inga utbrott alá skrik och slänga sig på golvet samtidigt som man sparkar hej vilt. Utan hon gnäller och gnyr... lite som en hundvalp, med ögon som får ens hjärta att gå itu. Krokodiltårar och darrande läppar är vardagsmat här hemma just nu om vi säger så. Samtidigt som hon med glimten i ögat kan brista ut i ett stort leende två sekunder efter att vi sagt nej.


Det är ju helt bananaz att ha barn alltså. Livet leker och man åker karusell mest hela tiden. Det är ett liv som är uppochner och inochut på samma gång. Och jag älskar det.
Speciellt när hon ropar "mamma" efter mig och sen säger "kjam" och håller om mig sådär mysigt runt halsen. Då vill jag inte släppa taget. Och det är då jag inser hur lyckligt lottad jag är att ha mitt barn i mitt liv. Då känner jag att alla materiella ting kan slänga sig i väggen, för inget går upp emot Grisen.


Jobbigt med mitt ?

Jag fick frågan av Anna; "Vad gör dig mest irriterad när du ska städa? Vad är det värsta äckelpottor till folk lämnar efter sig?"


Alltså, först och främst så måste jag tyvärr berätta för er att ALLA som åker tåg är skitiga idioter ;)
Okej, jag överdriver men det är lite så det känns ibland. Människor som går utanför sitt egna hem tappar respekten för allt och lämnar kvar skräp på de mest dumma ställena.

VÄRST är när de ätit nötter, kex, knäckebröd, weinerbröd, kanelbullar med pärlsocker, chips eller liknande och SMULAR NER hela säten, golv och fönsterbrädor. Hur äter dessa människor sånt hemma egentligen? Tänker de aldrig att kanske man ska försöka hålla sig över bordet och sen "skrapa" ner smulorna i skräppåsen??

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Annars tycker jag det är fruktansvärt irriterande med;
* Idioter som kämpar hårt under sin resa med att gömma skräp bakom/under/mellan säten.
* Puckon som tryckt ner alldeles för stort skräp i alldeles för små papperkorgar.
* Snuskon som slänger snus eller tuggumin på golvet.
* Senila människor som glömmer inte bara ett paraply eller en påse utan stora resväskor eller tavlor.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

TOALETTERNA ÄR ETT KAPITEL I SIG.
* SPOLA gärna efter ett toalettbesök. Och jo, det går att göra under hela resans gång SAMT när tåget står still! Och nej, det hamnar inte på spåret utan i en tank i tåget.
* Ska du kräkas, gör det gärna i toalettstolen(och SPOLA efter dig) - inte på vägger, i taket(hur lyckas du med det?), i papperskorgen eller i handfatet.
* Det är okej att bajsa även i en offentlig toalett och som sagt i toalettstolen och ingen annanstans, men snälla SPOLA efter dig.
* Om du har ett par byxor som du inte vill ha kvar - lägg gärna dessa i en papperskorg då vi städare kan slänga dessa åt dig. Du bör alltså inte försöka dig på att SPOLA ner dessa i toaletten....


♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Saker jag varit med om;
* Den värsta stanken jag känt var för några år sedan då en toaletttank gått sönder och all skit runnit ut i den tågkupén....
* Den jobbigaste värmen var under en sommar när ett tågs AC gått sönder och ingen luft över huvudtaget hade kommit in eller ut ur tåget(förutom vid de korta stoppen på stationerna på vägen) en resa från Gävle till Linköping...
* Det konstigaste hittegodset har jag själv inte hittat, utan en "kollega" på Ötraf som hittade en kälke/spark inlåst på en tågtoalett i vintras....
* Det ondaste jag fått i min rygg var under slutet på graviditeten när jag fick städa ett X2000 själv, ca 6 125literssäckar hade jag fått ihop och det fick även bli mitt sista arbetspass...
* Det läskigaste har bland annat varit en brand i en container på bangården och när en full kvinna glömts kvar på tåget en natt....

Aimee badar och Aimee ljuger för pappa


"Hälla på mig"  Aimee lär sig själv att kunna få vatten över huvudet. :)



"DEN RAMLA!"     eller?? ....
Aimee tar sönder sin spis och kör sedan gärnet med sin pappa :)

Ajaj kinden.

Efter bus i soffan mellan mig och grisen, hände olyckan. Jag hann inte fram och hon slog i kindbenet och ögat med en smäll utan dess like! Hatar när hon slår sig.
Fan vad man ändå behåller lugnet, andas djupt och tar tag i situationen när man som förälder ser sitt barn slå sig. Men jag blir mer stolt över min lilla modiga Aimee som också höll sig lugnt, pratade om att det var i "offan" hon "jamla" i. Och att det gjorde "ajaj kinden". Gråten kom och gick i vågor, men hon blev aldrig hysterisk.

Nu kollar hon på Emil och visar inga tecken på att må dåligt, ha ont eller är yrslig. SWEET! Då kan vi slappna av för ikväll och bara njuta av det som är kvar av vår lediga dag ♥



Det blev mest ett "brännmärke", men nu efter en stund så har ett blåmärke börjat ta form runt om.
Blir ju såklart ett slagsmål hon varit med i, om dom frågar på förskolan ;) haha


Bloggtorka?

Det händer inte så mycket här på bloggen har jag märkt... haha Men så är det ibland. Svårt att finna tiden till att blogga har jag haft denna vecka.
Har jobbat hela veckan(sitter här på jobbet nu också), men har ändå hunnit med fika med Jessica och träffat Linda för lite mys och bus!
Och igår var min lillasyster hemma hos oss nästan hela dagen för att testa sin balfrisyr som jag fått äran att göra! Damn... hon kommer vara så vacker och jag kommer få vara den första som ser henne redo att dansa bal imorgon. Som tack för denna hjälp är hon så givmild att jag började böla. Vi får hennes tjockis-tv! TACK TACK TACK! Och inte nog med det, en flaska Rosé för mig att njuta av också! SWEET ;)


Idag har jag och grisen strosat på stan och kollat på lite sommarkläder som vi inte har råd att köpa. Längtar löjligt mycket nu, till två inkomster och mindre pengaångest. Samtidigt känner jag mig så urlöjligt som gråter över materiella ting när jag alltid är mätt i magen och har en underbar familj med massor av kärlek.
Det börjar dock tära på oss lite och när Älsklingen dessutom har sina sista tentor att göra nästa vecka, så går vi varandra lite på nerverna ;) Lägg då också till en nytrotsande sötnöt till dotter. Gah! Jag är lite trött och gnällig känner jag.... men det skiiiiter jag i. Så får det vara ibland.


Nu ska jag packa städväskan och snart bege mig till en härligt skräpig dubbeldäckare som ska få bli fin efter ett besök av mig. Hoppas ni alla andra därute får en riktigt härlig fredag! Svårt att ha det annorlunda i detta sommarväder :)
Puss o hej
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu