Frappucino

Igår hejjade jag ner på stan efter jobbet. Riktigt najs att vanda utan vagn eller ha med sig en tjatig unge ;) MOHAHAA Egentid alá småbarnsmorsa på ett innefik med en vännina är GULDVÄRT! Vi satt och tjötate på i vad som kändes en mycket kort stund, men ack så härligt.
Ibland känner jag mig som uslaste vännen någonsin, som aldrig ringer(ta inte illa upp - jag ringer aldrig någon om nåt!!) eller hör av sig om saker... det blir liksom inte av. Tydligen har man gått och blivit vuxen med andra ansvarsområden hemma än vad man hade när man gick på Ljunkan och träffade polarna varje dag ;) haha Dock så tror jag att jag uppskattar mina vänner på helt nytt sätt och värderar vår tid tillsammans väldigt högt!


Hur som haver, jag testade på något nytt och är nu helsåld på FRAPPUCINO(stavning?) - glass, mjölk, esspresso, caramelsyrup och chokladsås. OMG! Vilken tur att svärfar var snällast och gav oss lite rikskuponger, då kanske staden får äran av ett besök av trött småbarnsmorsa lite fler gånger denna sommar.
Nu är jag dock hemma och chillar i lugnet. Grisen har somnat efter skönsång och lite lek i sin säng och min älskling är på match(dom leder ligan! SWEET!).


Tack för idag. Adjö för idag.
För er som inte är uppdaterade på min bakblogg ANGELICASCUPCAKES så kan jag även här visa en bild på tårtan jag gjorde till Sofia och Morgans bröllop i lördags :)

Fattigbloggen

På Aftonbladet skriver två stycken just nu en blogg som de kallar för BARNfattigbloggen, en sida där de samlar information och statestik om de barn som i Sverige lever i fattigdom.
Kommentarer haglar in och det är ett ämne laddat för diskussion och upprördhet.

Å ena sidan så lider jag och känner stor sorg över hur många barn har fått växa upp och hur många barn även idag får växa upp under förhållanden som är mindre än okej. Det gör ont i hela mig att läsa om barn som inte har hela kläder eller får äta sig mätta om dagarna....
Detta, trots den hjälp de får.


MEN sen finns det många saker som gör mig bara förbannad. Statestik på siffror som tas fram, där de säger att man är fattig med 15000kr i månaden på en vuxen och ett barn. = Jag är fattig. SAY WHAT?! Jävla hån mot folk som verkligen lever under existensminimum kan jag lova. Vi har råd att äta oss mätta, köpa enstaka klädesplagg till familjen och vi åker buss. Har dessutom kunnat betala en liten peng så Aimee kunnat rida på Riddarspelen och vi har köpt glass.
Visserligen har vi inte råd att köpa en ny tv, nu när vår har gått sönder. Men vem fan bryr sig om en jävla tv. Tak över huvudet, mat på bordet och kläder på kroppen går först liksom. Resten är sekundärt. Att resa bort på sommaren är också lyxvaror, någonting som långt ifrån alla i samhället kan göra - det gör inte en människa fattig.

Vem är det som egentligen har satt standarden där och vad "måste" man ha för att inte klassas som fattig liksom??


Sofia på 19år som nu ska ta studenten skriver så här;
"Jag är 19 år och tar studenten om knappt två veckor. Det gör ont att veta att min mamma, min underbara mamma, som sparat 1000 kronor i månaden sedan augusti inför min student, inte själv har en säng att sova i pga. det."
Stackars mamma??? Verkligen inte! Mamman verkar dock ha satt på sig en stor offerkofta vilket gett dottern dåligt samvete om att ta studenten. För hur mycket pengar ska hon ha till sin student egentligen? Mamman har ju lyckats lägga undan närmare 11000:- = hon har råd att åka till Ikea och köpa sig en sängjävel!Har ni läst på bloggen? Vad är era reaktioner och vad har ni för upplevelse om fattigdomen i Sverige? Har ni kanske några förslag på vad som kan göras för att förbättra?

Absolut Torr!

Jag är en BUZZADOR och genom att vara en del av dom så får jag chansen att testa nya produkter, helt gratis. Och jag får dessutom lite prover att dela ut till nära och kära.
Denna kampanj var jag dock sent ute med att hämta ut mitt paket och sen med att testa själv. Denna vecka ska jag se till att dela ut mina prover så andra också får testa!


" Absolut Torr är en extra effektiv antipersperant som motverkar svett och dålig lukt upp till 7dagar. Till skillnad från en vanlig deodorant som bara tar bort dålig doft, har Absolut Torr en svetthämmande effekt som påverkar både lukt och fukt. "


Den kan användas mot armsvett, handsvett och fotsvett - men genom att man använder denna så täpper man till porerna och låter svetten komma ut från någon av de andra miljoner svettköttlarna vi har på kroppen.
Igårkväll satte jag på mig Absolut Torr för första gången och ska nu se hur jag kommer vara under armarna de kommande dagarna på jobbet. Synd bara att jag inte kan dutta på den runt jättepattarna som utsöndrar mest svett.... :/


Sambon körde med den över helgen och var nöjd, dock så tyckte han att den sved lite under armarna i början. Det kände jag med av igårkväll, men ingenting nu och det var inte heller någonting som störde. Nu
Absolut Torr kan du köpa på apoteket, men jag rekomenderar dig att LÄSA BIPACKSEDEL ORDENTLIGT innan du köper och använder produkten. Felanvändning kan orsaka att det svider och kliar på användningsområdet.

Bröllop

Igår var jag på mitt första bröllop(om vi bortser från mina föräldrars som jag inte har nåt minne av). Och herremingud var jag blev nyförälskad i min man på nytt! :) Det var så vackert att jag inte finner några ord. Längtar tills det blir min tur ♥


Hade ingen kamera med mig tyvärr så bilder får ni inga. Men kan säga att alla var så fina, maten var kanon och festen skrattade jag mig igenom! Dansade som en tok och kände att en gammal vänskap spirade på nytt.
Mår som jag förjänar idag kan man säga, men tror att min käre man får sota lite mer än mig ;) Han ligger nu och sover igen. Blir en lugn dag idag om vi säger så! haha


Har dock en liten bild på mig själv att bjuda på....

Pottan

Igår hämtade Älsklingen hem en potta till Aimee som hon fått från sina kusiner. Vi får se hur hon ställer sig till att ha en potta hemma nu. Vi kommer inte aktivt sätta henne där eller potträna ännu. Det anser jag vara lite för tidigt, MEN vi bestämde oss för att ta hem den redan nu då förskolan berättat om hennes nyfunna intresse av pottan.

Hon har kompisar som pottränas just på förskolan och då har hon sagt "osså pottan" och börjat dra ner byxorna. Hon har ännu inte kissat i pottan eller så, men eftersom att hon själv visar intresse och glädje över den så ska vi uppmuntra utvecklingen! :) På förskolan såväl som hemma.


Men det känns ju helt bananas att ha en potta i badrummet! Har ju precis vant mig vid skötbädd liksom ;) Tiden går så fort ibland att jag inte vet vart jag ska ta vägen... Idag är det EXAKT EN MÅNAD KVAR TILL TVÅÅRSDAGEN! GAah!


Musikaliskt underbarn

Jag måste ha ett supermusikaliskt barn! ;) Eller så är hon bara väldigt glad i musik och att sjunga. Som de flesta ungarna kanske är. Men eftersom att jag inte har så många andra barn än Aimee, så blir det svårt att hitta något att jämföra med.

Ungen kan nu iaf många låtar och har äntligen många favoriter(lätt att det blir lite tjatigt här hemma annars) och idag fick jag höra henne sitta alldeles själv och sjunga blinka lilla stjärna.
"Binka lilla stjärna däj. Huj ja undja va du äj"
HUR GRYM är hon inte när hon kan så mycket i följd av låten?? Annars brukar hon ju kunna ett ord i en fras eller två ord i en hel låt. :) Blev så stolt över grisen att jag nästan grät.

Annars är favoriterna;
Björnen sover - för den är lugn ända till slutet då vi jagar upp oss och busar.
Opp o ner - en låt från emil där allt är uppochner(alla andra låtar i emil uppskattas också) :)
Vart bor du lilla råtta - Här kan hon alla slut ord, råtta, hatt, åtta, katt etc.
Här kommer pippi långstrump - allt från Pippi är kul.
Baka baka liten kaka - här är det rörelserna som är kul.
Vart är tummen - även här är rörelserna roligast.

Sen tycker hon annars om att bara gå omkring och sjunga olika melodier från diverse Astrid Lindgren filmer.

Sätter mig en stund

Fullt upp har jag med helgens bröllopstårtor kan jag lova! Har tagit ledigt från vanliga jobbet för att hinna med allt och kunna planera så allt faller på plats så som det bör.
Annars är det mycket känslor som florerar inom mig. Gamla spöken som gör ont i själen att tänka på och tråkigheter med ekonomin. Nu och ca två månader fram kommer bli de tuffaste på länge. Men iochmed Älsklingens jobb så känns det ändå som om man redan innan mörkret ser ljuset i tunneln. Det gäller bara att försöka göra det bästa av situationen och tänka framåt. :)Idag kom jag och tänka på min gammelfarfar. John. Älskade gamle man! Alla historier om sitt liv som han berättade, alla skämt han drog för oss ungar när vi var små.
Han är den ståtligaste man jag någonsin mött, Lång och Stabil man med pondus ut i fingerspetsarna. Han var en hjälte under andra världskriget när han körde de vita bussarna och han fick leva ett långt lyckligt liv.

Förra året gick han bort 90år gammal, så äntligen fick han återförenas med gammelfarmor i Nangiala. ♥
Jag har inte tänkt på honom eller gråtit sen i höstas när begravningen var, så idag kom det liksom över mig igen......


Nej, nu ska jag rycka upp mig! Skönt att bara få ur mig lite av den dåliga energin som sprider sig. Tack för att ni "lyssnar" på mig ;)

Arbetstitlar och kläder

Hur många yrkestitlar finns det egentligen och vad står de för? Hur många gånger har vi ändrat på dom och vad hette de förr?

Jag arbetar idag som HYGIENTEKNIKER/LOKALVÅRDARE/STÄDARE. Läs helst bara det sistnämnda för det är vad jag själv kallar mig. Men det finns säkert många som arbetar som jag, men hellre vill titulera sig med någonting finare, någonting som låter lite "bättre".


På FB har jag nu gått in i en diskussion just angående jobbtitlar, och hur de är formade efter kön.
T.ex. Sjuksköterska - kvinnligt. Brandman - manligt.

Vissa menar på att man borde finna ett könsneutralt namn för dessa yrken istället, just för att de som arbetar med dessa inte ska känna sig diskriminerade(män som kvinnor)
Jag vet inte. Jag är lite kluven, för det är så olika från person till person. Det finns säkert de brandmän som inte alls vill byta yrkestitel, även om de är av kvinnligt kön. Eller sjuksköterskor som inte vill ändra på sin titel, bara för att de är män. Tvärtom - att de mer än gärna kallar sig för "syrror".
Hos vem/vilka ligger problemet när det kommer till titlarna? De arbetande eller andra?Själv har jag ett större problem när det kommer till mitt yrke då alla säger att det är ett "kvinnodominerat" yrke. För jag undrar då hur det kommer sig att kläderna är anpassade efter män?
Och om man nu skulle vilja ha en "tjej-tröja" så är den så liten att knappt en 12-åring skulle kunna ha den. För att kvinnor är mindre? För att kvinnor vill ha figursytt även på en skitig och grov arbetsplats?

Hur är det på andra arbetsplatser när det kommer till uniformer och dresscodes? För vilka är kläderna anpassade?

Dena dära cyklen.

Jaha gott folk! Här var det tröttare än tröttast som tittar in en stund så här på kvällen. Dagen har gått i rasande fart. Gick upp efter sisådär 5timmars sömn... Men det var det värt eftersom;
Jag skulle upp och ha möte med Skatteverket. :) Det gick kanon. Mycket hjälpsamma kvinnor som förklarade, berättade och svarade på alla mina frågor. Nu känns allt lite bättre, så det är ju bara att sätta igång med all bokföring nu!

Efteråt kom min käre morbror och hämtade upp mig för att vi skulle fixa med vår lokal. Äntligen börjar det hända grejer och jag må säga att jag ser ljust på framtiden. När lokalen är helt fixad och fått OK från hälsovårdsnämnden/miljökontoret - då kommer jag ragga kunder utan dess like kan jag lova! ;)


Hur som haver, lovade visst bilder på grisen och hennes cykel i helgen. Bättre sent än aldrig som man brukar säga!


God morgon?

Vi är lyckligt lottade med att hon oftast äter sin frukost på förskolan.....Vems skål kan detta vara?


Kan det kanske vara grisen som vält sin skål uppochner?


 Fast vänta lite nu... jag är ju kladdig...
"Passi Passi" (Betyder papper på Aimeeska) "inte kaddi"
 

"Jag har inget barn"

skriker Mattis, Ronjas pappa i filmen när hon sätter ner sin fot och visar att man inte får röva människor. Filmen utspelar sig för längelänge sen, men visar på en utveckling hos barn och ungdomar som än idag finns. Trots, säga emot och finna sin egna väg. Både på gott och ont.


Oavsett om det handlar om smink, kläder, intressen, hobbys, yrkesval eller sexuell läggning - det handlar om att visa respekt till sina barn och deras val i livet.
Men, när de är så små att det är svårt för dom att välja fritt - då anser jag att det är vi föräldrar som aktivt får gå in och visa på fler val och alternativ. Även om det är svårt och kan betyda att ibland gå emot samhällets normer.


Aimee är sällan rädd eller blyg för främmande människor. Här ger hon en High-Five till en jycklare på Riddarspelen. Bilden är tagen så snabbt för att jag var inte med riktigt...
På Aimees utvecklingssamtal i veckan, hade K ingenting negativt/dåligt att säga då Aimee är det gladaste barnet på förskolan. Hon har aldrig gjort något dumt eller inte lyssnat. Hon leker med alla barnen och deltar i alla typer av lekar. Hon kan springa omkring på gården och leka rövare med hög röst, men även sitta still och visa på fingerfärdighet vid Montessoriövningarna.
Jag är säker på min sak och att vi gör ett bra jobb med vår uppfostran och värderingar. Vi ger Aimee hundra möjligheter istället för två.
När hon växer upp kommer hon ha mycket lättare på att veta vad hon är bra på och tycker om att göra - då hon fått möjligheterna att testa många olika saker oavsett vad förpackningen har sagt. För jo, det är svårare att hitta förpackningar med saker för BARN, än för POJKAR eller för FLICKOR. Så ja, hon har kläder som det står BOY på eller leksaker som kom i blå förpackning med texten "for the cool boy" på. Vi bemöter henne utifrån den personlighet hon har, det humör hon har för stunden och utifrån vad hon gör. Jag tänker aldrig ta för givet hur hon ska vara, för att hon har en snippa.

En härlig sommardag

Vi började dagen med frukost och Heffaklumpen på datorn i köket! hahaha Lördagslyx när pappan får sovmorgon liksom ;) Sen har vi myst på balkongen med lite pyssel och kaffe, för att fortsätta dagen med att provcykla första gången. (Aimee fick ju en cykel i 1årspresent förra året av våra vänner) Men bilder kommer imorgon.

Eftermiddagen och kvällen spenderades i stugan med kusinvitaminbus och grillat.
Nu är vi hemma, grisen sover och vi vuxna ska kolla på film.
En härlig sommarlördag har det varit helt enkelt.


Tack och hej för mig alltså

Ut med gammalt!

Imorse när jag vaknade kände jag mig för första gången lite bättre sen min tråkmagsjuka började i söndags. :) Äntligen kände jag och efter frukost, kaffe, datortid och lunch bestämde jag mig för att kolla pulsen. Så jag tog tag i storstädningen av hemmet. Imorgon är det kök och Aimees rum som står på listan! Annars är allt dammat, torkat, moppat och avskakat. Alla fönster har under dagen stått vid öppen gavel och det känns riktigt fräscht nu!
Ut med sjukdomen! Och jag har överlevt. Så nu är jag friskförklarad enligt mig själv, om än lite seg i kropp och knopp.

Ikväll har vi även varit och firat bäste PellePerlino som tagit examen! GRATTIS GRATTIS! Och Aimee höll låda, busade runt och lekte som aldrig förr - bland folk hon inte träffat förut och i ett hem hon aldrig varit. Känns underbart! Och hon var glad, trots sena klockan. Vi var väl hemma efter en härlig promenad, runt 21.30!Nu vankas en nybäddad säng med rena lyxlakan(jodå, vi äger en uppsättning som vi fått i julklapp! tjohoo)! Vad är skönare än en ren säng? ;)


Bjuder på några bilder från tidigare i veckan då jag skickade Jocke att handla lite klistermärken till grisen. Pyssla, måla och fixa är alltid kul.Färgglada papper 
Klistermärken
Kritor
 
 

Klistermärken är ju också kul att sätta på andra ställen än på pappret.... I ansiktet till exempel :)
Klockrent att använda som bild för inbjudan till sommarens kalas! haha

Vad tycker jag? Vad tycker du?

Jag är en engagerad diskuterare! För det hjälper mig att utvecklas. Jag förstår andra bättre, blir starkare i min egna åsikt och ibland ändrar min åsikt. 
Det kan låta som hårda ord, men oftast är jag mer harmlös än bitsk. Sen måste man förstå att jag skriver utifrån MIG, inte efter fakta(om så inte påvisas med länkar), och utifrån mina erfarenheter och mitt liv.

Vi har alla levt och lever idag olika liv med olika förutsättningar. Vi har alla olika grunder att stå på och stegar att klättra vidare på.
I förra inlägget sa jag min åsikt om siffran 26000kr. Det för mig är MYCKET pengar, just för att jag aldrig själv har haft den summan pengar. Min lön har aldrig varit högre än 16000, vilket då var en engångsföreteelse efter mycket extrajobbande.
Jag är 25år och för första gången fast anställd i hela mitt liv. Det gör mig rik i själen. För det är inte alla som ens har ett arbete idag. Och jag känner mig rik i det faktum att jag tagit mig dit jag är idag, helt själv. Och det gör mig stolt.

Jag har ingen högskoleutbildning, så kanske kommer jag inte kunna komma upp i en hög lön varje månad. Men det gör mig inget, då jag vet att jag klarar mig utan alla "saker jag kan köpa" för alla pengar jag har. Och jag vet att jag kommer kunna ge mitt barn en mycket trygg och stabil familjegrund att stå på, utan rikedom i form av sedlar och mynt.

Alla erfarenheter och kunskaper här i livet, kommer inte bara från utbildning. Mycket av mitt liv kommer från de olika arbeten jag haft privilegiet att få arbeta med.
Jag har hade en hel del jobb innan jag började som tågstädare för 6år sen;
* jobbat i morfars butik Vinhandlarn under gymnasiet.
* Telefonförsäljare hos Mediakonsulterna.
* extraarbetare på KICKS under högstadiet och gymnasiet.
* Delade ut tidningen METRO på stan när den kom för första gången.
* Packat dill & persilja på ÖTH.
* varit kockassistens på Stavsjö Hotell.
* jobbat som eventpersonal och visat upp nya varor i butik, bla Naturdiets smoothies.
* haft praktik och arbetat som assistens hos Imponera.
* haft praktik hos Ekermann Reklambyrå.
Min poäng är att allt är relativt.
Om jag ser en summa pengar som enligt mig är en stor summa pengar - så betyder ju inte det att alla andra ser det som mycket pengar.
Ett litet hus enligt mig, kan vara ett mycket stort hus enligt någon annan.
Allt ändras i olika människors perspektiv utifrån deras tidigare erfarenheter.

Löner

Vilket jävla liv det varit om de svenska skolorna senaste tiden. Jag har ju inte gått i skolan på några år och har ännu inte några barn som går i skolan - så därför kanske jag inte heller blivit så engagerad.
Självklart blir jag förfärad över att läsa om elever som hetsas att äta på mindre än 20minuter eller lärare som ger ut rätta svaren och liknande! Men jag har svårt att tro att detta gäller varje skola i vårt avlånga land. (Naivt? hoppas inte det)


Men nu har iaf lärare brutit sin tystnad och väljer att berätta sin syn. Det första som tas upp är, LÖNEN. Den är för låg helt enkelt. Stackars arma kvinna tjänar "bara" 26.000kr i månaden...
WHAT THE FUCK?!?! BARA?? Hur kan det vara lite? Herregud. Jag har en månadslön på 15.000:- och inte fan ser ni mig gnälla ut i medier om lönehöjningskrav...


Jävla idioter som inte fattar att man får fan leva efter sin inkomst, inte kräva inkomst efter hur man vill leva! Visst, det går inte jämföra löner mellan olika yrken då vi gör samhället olika typer av tjänster. För vi är alla lika värda i samhället, oavsett om vi lär barn att räkna, plockar upp skräp, lagat mat på restaurang eller tar blodprover.
Kanske är det för att jag själv aldrig varit höginkomsttagare och vet således inte vad det innebär att ha massor med extra pengar i fickan för att utöva sina stora dyra hobbys med. Eller hur det känns att äga en miljonkronorsvilla och två fina bilar. Eller hur mycket pengar som behövs för att köpa inredning i designbutiker och kunna åka utomlands varje sommar på semestern.
Men att gnälla om man har en lön på 26.000:- så tycker jag fan att man hånar oss andra som tjänar tiotusen kronor mindre - trots att vi har ett jävla betydelsefullt arbete!

Trött på att vara sjuk!

Fan. Har knappt varit ute sen i lördags... var en snabbis ner till vc i måndags, men det räknas liksom inte! Fan vad jag är trött på det här! Och ingen kraft har jag i kroppen heller. Inte så konstigt när man inte fått behålla ens hälften av det man stoppat i sig senaste dagarna.


Hostan vägrar ge med sig. Men har som tur är inte ont i halsen längre. Annars är livet på topp! Idag ska vi på första UTVECKLINGSSAMTALET för Aimee :) Kommer gå kanon.


Nu ska jag få i mig lite kaffe och hoppas på att jag mår bättre snart.

Fira pappas nya jobb


Fick bli lite mumsmums :)Fan vilken lättnad! Det är så att jag nästan inte ens gnäller över att vara hemma o sjuk! Jag vill skrika glädjetjut, skryta om jobbet och bli värsta mallgrodan av stolthet över min man och hans prestationer!
Och nej, jag tänker inte ens försöka vara ödmjuk. Jocke är så grym och det är vår rätt att vara glada över jobbet!
För jag menar att söka så många jobb han gjort senaste månaderna, är bara det grymt bra jobbat. Och att sen få två jobberbjuanden och ytterliggare en intervju att gå på om han vill. DÅ får man vara stolt över sin man! Fan vad han är bra! Älskar dig Joakim! Fortsätt kämpa! Fortsätt stå på dig! Du kommer kunna gå långt!

ja, är man så dum att man fotar sig själv upponer och inte raderar... då hamnar man här! moahahhaa ;)

Nej! Inte på mig!

Aimee har börjat sätta ner foten och säga ifrån när hon inte vill. Och detta gäller inte bara trots, utan också hennes sätt att sätta sina gränser för vad hon tycker är okej vid exempelvis lek och bus.
Detta tycker jag är otroligt bra och jag blir så stolt över henne!

Nu gäller det bara för oss som föräldrar att respektera hennes utrop "Nej. Inte på mig." - Och genast sluta kittla henne eller liknande. För ett nej är ett nej. Oavsett vad det handlar om.

" Jag vill inte är viktigt. Det är viktigt att barn lär sig att de styr över sina kroppar och att deras nej respekteras. Om inte det sker, hur ska vi då förvänta oss att de växer upp till vuxna som respekterar andras nej?"
- Lady Dahmer skriver det så bra i
detta inlägg, även om det handlar om en annan grej.
Smink - någonting ofarligt?

Det blev en liten diskussion under inlägget om den 8åriga flicka som regelbundet fick BOTOXinjektioner av sin mamma. Diskussionen under har nu utvecklats till; "Smink på barn eller inte?"

* Jag är emot. Jag är emot smink på en 8åring. Finns ingen anledning till att förbättra eller ändra utseendet på ett barn. Ett barn som går i ettan/tvåan på lågstadiet.
* Dock är det en helt annan grej om det kommer till maskerad eller liknande. När man klär ut sig, ändrar frisyr och målar sig i ansiktet för att vara någon annan för en stund. Men detta görs ju sällan med SMINK, utan med speciella maskeradfärger(kanske kallas smink, men jag skulle inte kalla det för smink) och div annat. Detta är ingenting att "leka" med enligt mig, utan någonting som vuxna bör vara närvarandra med vid användning.


Jag fick höra att jag hade dubbelmoral för att jag själv använder smink, men inte skulle tillåta detta till min dotter. Själv anser jag att smink är en ungdoms-/vuxengrej och inget för barn. Detta är vad jag brukar använda;
Rouge - en typ av skugga för att framhäva kindbenen.
Mascara - svart kladd på ögonfransarna för att få dessa att se längre ut.
Concealer - används för att täcka över blämmor/finnar/mörka ringa under ögonen.
Foundation och Puder - för att ge huden en jämnare färg och nyans.

Själv anser jag att nej, detta är INGENTING som ett BARN behöver i sitt ansikte. Speciellt inte med tanke på att det mesta sminket innehåller div tillsatser som kan ge allergi, skador på hyn och täpper till porer.


Det är mycket som tillåts komma ner i åldrarna hos barn nu för tiden märker jag. Själv går jag väl emot strömmen då, men att säga att jag kommer ändra mig när Aimee blir större kommer man inte långt med. Jag har redan skrivit att jag vet verkligen inte hur hon kommer bli när hon blir större, MEN det vet jag iaf mer om än ni andra.
Jag kommer uppfostra henne att tycka om sig själv så som hon är. Och jag tänker inte låta henne växa upp för fort.
Alla åldras, växer och mognar i olika takt - men ett barn är fortfarande ett barn vid 8års ålder.
Vad tycker ni? Finns det en åldersgräns för smink? Och vart går gränsen för liknande saker?
Hårfärgning, plockning av ögonbryn, färgning av ögonfransar och div andra skönhetsförbättringar.... ??

GRATTIS!!

Tänk vad allt känns liiiite lättare i hela min kropp och själ när det riktiga samtalet kom förut idag. Min finaste älskade Joakim fick nämligen det bästa besked man kan tänka sig, när examen ligger vid fötterna. JOBBET ÄR HANS! (och för att skryta lite så fick min man det, även om det var flera med mer erfarenhet som också var på intervju. För jo, de gick lite efter personkemi och intresse också)


Det känns något så oerhört GÖTT att veta att han slipper gå arbetslös under sommaren. Visserligen hade det tagits ut föräldradagar istället då, men det känns bra att veta att det inom en snar framtid kommer vara två med arbete här hemma. Att veta att all tid och energi som Jocke lagt på sitt plugg - har gett resultat.

Vi skulle dock förberedas på att jag och Aimee inte skulle få träffa vår Joakim under veckorna 28 & 29, då hans arbtestider kommer var 06-21! OMG! haha Vilken tur att jag har semester då ;)Jag är så stolt över dig bästaste Joakim ♥ GRATTIS till ditt välförtjänta jobb!

Sjuklingen tror att döden är nära

Jag är hypokondriker(stavning?). Nästan iaf. Dock har det tonats ner sen jag träffade Joakim, tackgodegud. Nu förtiden förstår jag att min ynka lilla förkylning endast är just en förkylning och inte alls ett första tecken på att jag ska dö i cancer.

Men idag måste jag till vc för att få ett läkarintyg. Känns galet, för jag är ju "bara" lite sjuk emd förkylning och influensa typ. Men nu är det ju så att jag har varit sjuk för ofta enligt min arbetsgivare så från och med nu så måste jag lämna förstadagsintyg från läkare när jag är sjuk. Crap!
Hatar läkare. Antagligen inte mer än någon annan. Men träffar dom så sällan... sen vill jag inte påminnas om undersökningen som jag måste gå på om en månad.


Hur som haver. Jag överlever med råge :) Jag är ju bara lite förkyld. Och det kommer gå över snart. Har massor att göra denna vecka.
Bjuder på mig själv och grisen som mer än gärna poserar framför kameran med mamma... NOT ;)

Grisen och hästen

Jag är så imponerad över min dotters mod. (Jo, även om varenda unge i samma ålder har samma mod som min. haha) För tänk att någon så liten, kan vara så modig att hon vågar sig på att inte bara rida på ryggen utan böja sig fram och ge en ännu större häst en PUSS! Say what liksom!?

Hästen hon red på, på Riddarspelen tillhörde gruppen RIDUM som även uppträdde på spelen med sina Islandshästar.
Kanske blir hon en hästtjej? Kanske inte. Jag hoppar väl inte i taket av glädje på den tanken då det är den dyraste sporten att utöva, den mest olycksdrabbade sporten och dessutom bland de mest illaluktande....
Vi får helt enkelt se när hon blir större. Iochmed ett stort hästintresse bland många i vår närhet, kanske man kan snylta hos dom någon gång ;)


Hur dum får man bli?

Enligt aftonbladet så dog Acton Bael 20år pga att han "föll offer för ny Facebook-trend".
Jag tycker väl lite att det var på hans egna ansvar att inte lägga sig på mage på sitt balkongräcke SJU VÅNINGAR UPP! Tänk att det alltid ska skyllas på alla andra, än den som bär ansvaret??


En kvinna blir överfallen och våldtagen. Vem får ta ansvaret? Kvinnan, "hon bar ju utmanande kläder och får väl lite skylla sig själv". Ja, för inte kunde det varit mannen som utförde våldshandlingen som borde ta ansvar och behärska sin sexuella hets???


Jag kan bara skaka lite på huvudet och tänka, han skulle dött en tidig död ändå. Och nej, jag kände honom inte. MEN en person som gör en sån här sak - har antagligen ett tidigare intresse av att göra dumma saker som ger honom en adrenalinkick.
Och hade han inte hittat just denna grupp som attraherade och aktiverade soänningslystern inom honom, ja då hade han hittat en liknande någon annanstans.
Det är inte vem som helst som utför dumheter på detta vis.

Kast med litet barn

"Till!"
"Till!"
Aimee skriker förtjust och skrattar så hon kiknar.

Sliten småbarnsmorsa.

Då jag numer är egenföretagare blir det inte många lediga timmar. Jobbar jag natt på vanliga jobbet - ja då blir det att jobba med mina cupcakes, tårtor och allt det där dagtid. Aimee får tillochfrån gå extra timmar på förskolan så jag ska hinna med allt.
Men vet ni vad? Fan vad jag känner mig lyckligt lottad att kunna göra allt! (Även om det får mig att känna mig och se ut som, världens tröttaste småbarnsmorsa)

Idag var vi iaf ute på Riddarspelen och firade lillasysters 19:de födelsedag. Vilken härlig dag med massor av bus och skratt.
Åt picknick i solen, drack skumpa för att fira och åt tårta såklart.


Efter uppvisandet och tornespelen gick vi ett varv bland alla stånd och jag blir lika imponerad varje gång. Fan vilka hantverk och vilka skickliga människor som idag gör saker man gjorde förr. Men där stannar det liksom för mig. Inte ens de finaste smyckena eller skålarna skulle jag vilja ha. Det är liksom inte min grej. Så vi kom hem tomhänta. Inte ens karameller köpte vi ;)

Vad vi kom hem med var en superdupertröttfis som visat på stort mod även denna helg när det kommer till hästar och ridning!

Klappar händerna tillsammans med resten av publiken.


Rida är kul.


Klappa större hästar vågar hon också! :)Finns lagom fler bilder, men orkar inte nu ikväll. Hoppas er lördag varit minst lika härlig som våran!
Ciao

Låt barnen vara BARN

Hör jag nån säga "pojkar är pojkar och flickor är flickor" en jävla gång till så skriker jag!

Vad fan betyder det ens? JA POJKAR ÄR POJKAR DITT DUMMA SPÅN VAD SKULLE DE ANNARS VARA? Och hur är det relevant till genusdiskussionen? Jag börjar faktiskt misstänka att en stor del av svenska folket har nån form av begåvningshandikapp. (typ en släng av dumihuvudet)

Och varför är folk så jävla rädda för kunskap? Shit, sluta famla i mörkret! Läs en bok! Det finns massvis med billiga pockets på bokus.se.

Ja pojkar är pojkar och flickor är flickor, men det är helt jävla irrelevant. Även om det skulle vara så att könen vore så fundamentalt olika så är ju inte det ett argument mot genusmedvetenhet. Tvärtom! Är det inte snarare ännu mer viktigt att man då ser till att barnen får träna på de egenskaper och uppmuntras för de kvaliteer och sidor som de inte har lika mycket av biologiskt?

Om nu flickor ÄR mer empatiska och mjuka och omhändertagande naturligt, är det inte då extra viktigt att pojkar får träna lite extra på den biten? Och kanske flickor då kan träna på de egenskaper de har mindre av; typ konflikthantering och styrka? Och om nu pojkar av naturen ÄR mer våldsamma, vildare osv  är det inte extra viktigt att de får hjälp att tona ner den biten? 

Dum tråd på FL med exceptionellt dumma människor. (och är det en slump att typ alla genusmotståndare uttrycker sig som efterblivna, stavar som femåringar och knappt kan ordentlig svenska?)

Detta skrev bästaste LADY DAHMER.
Huvudet på spiken. Tack LD! Tack för att du hjälper mig i vardagen!

Klarar du hålla tillbaka tårarna?

When i see her face

Idag blev jag upprörd. Riktigt upprörd. Så upprörd att jag ärligt talat, trots mitt antivåld-förespråkande, ville ge en kärring på käften. Och det hade jag antagligen också kunnat göra om hon varit i min närhet. Som tur(för henne) är kvinnan i fråga i USA, men får nog sin beskärda del av skit ändå kan jag tänka mig.

ONLY IN AMERICA!
Kvinnan har en dotter på 8år, som hon från tidig ålder satt att delta i Skönhetstävlingar för barn. Redan här fattar ju vilken normalt funtad människa som helst att hon är klippt galen i bollen. Nu har hon tagit steget längre och ger henne botox mot hennes "rynkor" .... ÅTTA ÅR UNG TJEJ!?! Rynkor? Nej, jag skulle inte tro det. Men men...
* "konkurrensen är stenhård"
* "alla andra mammor gör det"
* "hon vill ju också göra det"

Bla bla bla... idiot.

För er som är mer intresserade av att bli arga på kvinnan. Klicka på LÄNKEN och läs, kolla på bilder från botoxinjektionerna på barnet och kolla gärna på klippet där hon talar ut och "försvarar sig".....

Vem är Aimee?

Det här är Aimee. Ett vanligt barn i färgglada kläder för ett barn :)
För många är det viktigt att genom kläderna, visa vad barnet har för kön innanför blöjan. Men inte för oss. För oss är det viktigt att hon från början i sitt liv får ta del av hela färgkartan och använda kläder från BARNavdelningen.

Här nedan kommer ett axplock av outfits som vårt barn har i sin garderob. Kläder för barn. Alla barn.Huvudvärk from hell

Ikväll var det fasen inte kul att jobba. huvudet kändes som om det skulle sprängas, vilket sen övergick till kraftigt illamående. Tackar den som lämnat kvar lite värktabletter i omklädningsrummet! Det har hjälpt lite. Tills nu... tror det är spänningshuvudvärk för det är mycket nu.


Här kommer iaf lite bilder från vår härliga familjestund i lekparken bakom huset. Vi hann iaf med lite utomhuslek och bus hela familjen. (Svårt att få ihop det när vi jobbar olika tider)
Hur som haver. Grisen hade roligt åt att vinka och säga hej till myrorna... hm... så länge hon inte försöker plocka upp dom eller nåt så är iaf jag nöjd ;)


Hon vill gärna att man är med bakom henne innan nerfärd, då hon ramlade ner en gång... :/ Och så är det ju himlans kul att busa lite ovanför sina föräldrar för en gångsskull.
 

Klättra är kul!


"hej hej myjan". Och så obligatoriska akrobatikbuskonster ;)
 

Mamma säger: "Nu är det dags att gå hem och laga middag Aimee. Vad säger du om det?" 
Ja... vad anser Aimee om detta....

BlandatDe finfina bokstöden från Lagerhaus pryder nu hyllan i vardagsrummet!

Om ni undrar varför jag aldrig visar upp någon typ av dagens outfit så kommer svaret här....
Och ja, detta var den bästa bilden! hahaKlänningen jag ska ha på mig på bröllopet. Självfallet blir det att shoppa lite blingbling att smycka upp den med ;)
Jocke fick förra veckan ett jobberbjudande, som vi får se om han tackar ja till eller inte, och då fick han komma hem till detta! Aimee och jag ritade en fin liten grattisskylt, bakade muffins och köpte rosor. För det är han värd!


Stolt!

Fan vad stolt jag är över dig älskade joakim! Du är grym och jag tror på dig.
Idag har varit så nervös att jag fått ont i magen. Karln skulle på arbetsintervju och jag vill ju inget hellre än att han ska få arbeta med det han är utbildad till. Och med ett arbete han kan utvecklas på och trivas med. Detta är ett sådant jobb och nu ska vi bara hålla tummarna för att jobbet blir hans!

Ett plus i kanten är ju att jobbet inte blivit utannonserat ännu, utan Jocke mailade sitt intresse och CV då han är intresserad av att arbeta hos dom! Och dom verkar ju vara intresserade av att ha han där :)
Vågar man hoppas?? Ja, jag gör det.
Vågar man tro att det blir hans?? Ja, jag gör nog det lite också.


Älskar dig min fantastiska man!!

Bärfis

Min busunge blir ju som tidigare berättat hela TVÅ ÅR om ca 1,5månad och jag ser henne mer och mer som ett barn. Ja, jag erkänner! Ungen är inte längre bebis, hon är ett barn som växer upp och blir stor!
Att ha den här lilla grisen hemma, få vara med om hennes utveckling och att vara en del av hennes liv är det bästa som hänt mig. Detta TROTS att det ofta är jobbigt och kämpigt. Men vad är itne det i livet liksom ;)


Igår var det bara bra. Humöret var på topp, hennes hörsel fungerade bra och hennes tålamod sträckte sig långt. Hon plockade kottar och blommor till mig när vi gick i vallaskogen också! Och det är ju alltid ett plus :) haha


Vuxna människor som visar vad som är okej för sina barn?

Det är vi som föräldrar som är de första förebilderna för våra barn.
Det är vi som ska ge våra barn en trygg och bra uppväxt med klara regler för vad som är rätt och fel.
Det är vi som föräldrar som ska uppfostra våra barn till starka individer med en bra moral.

Så kanske vi kan komma överrens om de föräldrar som orsakade att ett knattefotbollslag med 8åriga pojkar i, misslyckats ganska rejält med den uppgiften?

Hur fan får man för sig att jaga en 16årig domare runt om planen för att denna "dömt fel" under matchen? Och hur fan tror man att man är en bra förebild när man utövar våld och hot mot en medmänniska?
Jävla rikspuckon som borde skärpa till sig och inse att deras handlingar ger större skada på deras barn än vad ett ynkla domslut gjorde i en fotbollsmatch!


Yeeees jag är på krigsstigen idag ;) MOAAHHAA Tips på andra saker att ta upp när jag ändå är igång? ;)

Ola Lindholm

Jag blir så jävla arg att jag knappt finner ord. Att läsa hans blogginlägg, på en nystartad blogg med just bara detta inlägg, där han beskriver det han fått gå igenom - gör fan att man tappar tron om dagens mediabevakning!
Hur kan man inte ha bättre storys att skriva om, andra folk att försöka intervjua och nyheter att rapportera om??? Hur kan man anse att der är okej att förfölja en människa och dennes familj i flera veckor med telefon, sms, mail och sitta i en bil flera timmar utanför hemmet??
Detta är inte okej! Gå uti samhället och intervjua hemlösa, skriv om misshandelsbrott och gängbråk.

Vad hände med att vara oskyldig tills man är dömd? Vad hände med "en känd programledare misstänks för ringa narkotikabrott" och sen stanna där tills brottet är löst och varit i domstol?? OAVSETT om han döms som skyldig eller oskyldig så är han redan dömd av halva folket för fan!
TÄNK OM det vore du. TÄNK OM det var du som fick kissa i en plastburk i en trappuppgång med folk runt omkring dig av ingen tydlig anledning och sen bli uthängd i tidningar och på nätet med bild! Vad skulle du tycka? Hur skulle du må och känna?


Nej, jag säger STOPP! Jag säger SLUTA!
Jag tror på Ola Lindholm och hoppas innerligt att han fpr fortsätta spela in Wild Kidz och ha hand om KP! Detta är absurt och rena lögnerierna. Stå för Ola och klicka "like" på hans inlägg. Hjälp honom få ut sin röst till allmänheten innan hans blir mer dömd av pressen! Det är hans medborgliga rättighet att vara oskyldig tills motsattsen bevisats i domstol!

http://olalindholm.blogspot.com/2011/05/hej-pa-er.html?spref=fb

åååå du härliga lediga helg!!

Har nästan glömt hur det är att vara helledig För nu när man har två jobb, barn, vänner, hushåll, sambo och familj att "ta hand om" så blir det inte mycket tid över till annat. Så när denna helg var på väg och vi insåg att jag är ledig från städjobb OCH helt utan beställningar så bestämde vi oss för att bara vara.

Igår var det en heldag på landet med fika, bus, trädgårdsjobb och mys. På kvällen när vi kom hem slocknade fisan på stört och vi vuxna slog på stort med lösgodis, vin och film! Vi har inte suttit ner bara jag och älskade Joakim på det viset på såååå länge att vi bara njöööt ♥


IDAG har vi också haft en hräligt mysig familjedag med inslag av modiga äventyr! Lillgrisen har RIDIT för första gången! Fan vad stor hon blivit idag, visat på stor modighet och förstålse. Jag har liksom fått se hur mycket hon förstår och hur duktig hon kan vara på att lyssna.Vi klappade hästarna.
 

Aimee sprang så fort hon kunde på de öppna gräsmattorna och myste inne hos kaninerna.
 

Och höjdpunkten var nog när hon fick rida.
"Aimee osså hoppla.", sa hon glatt!
De finaste i mitt liv. Älskar er mina ♥an


 

En dag på landet...

... kan resultera i en ny frilla. Eller en början på en ny frilla iaf. Vi tar lite babysteps med min skalle just nu, färga i helt ny färg en vecka. Raka ena sidan andra. Får se i vilken riktigt vi tar det nästa ;)
Jag är iaf nöjd och känner mig bekväm så kan verkligen tänka mig att raka bort lite mer och klippa lite på längden!Sminklös och dödstrött småbarnsmorsa som är nyklippt. :)


Tänk om...

... man kunde få säga exakt vad man tyckte(utan att folk gick i taket, och istället växte upp) ...
gör det ju iofs lite då och då ;)


Men inte nu. Biter mig i tungan och tjötar halft ihjäl min sambo istället. Fast nu ska jag inte göra det. Nu ska jag krypa ner i sängen hos honom efter en lugn arbetsnatt. Längtar redan till imorgon då vi far ut till landet och myser med finaste svärmor! ♥


Aimee hade lite problem med att testa nya shortsen... trots att vi köpte två storlekar större!(ja, för det måste man göra när man köper kläder på tjejavdelningen då tydligen så är ett klädesplagg mätt i centilång alltså 86, 92, 98 etc liiite mindre för tjejer....) Kan det ha något med att hon lyckades få i två ben i ett byxben? ;)
Annars är fiskarhatten det bästa köpet hittills! Den ska vara på hela tiden. Skönt, då kanske hon skyddas lite i sommar!

Shoppa loss är bra för själen!

Då jag igår fick tråkbesked fick jag lite lov av älsklingen att shoppa lite i staden :) Nöjd blir man då!
Och det blev inte bara kläder till barnet. Ovanligt och underbart.

10% på ett köp på Åhlens gav oss dessa finfina slickepotter och skärbrädor.Lagerhaus får man inte hoppa över! Muffinsformar och efterlängtade bokstöd som nu var på rea :)På Lindex fann vi två par shorts, en solhatt, ett par tights och en härlig t-shirt.Sen var vi också på Skopunkten och där köptes sommarskorna till Aimee. Tackar vi farmor&farfar för då pengarna till dessa kom i påskägget ;)Cancer

Idag fick jag brev på posten. Det första ordet jag såg vad CANCER och jag trodde fan jag skulle svimma och dö på fläcken. För hur skulle jag ha reagerat? 
Försökte andas lugnt och gå till förskolan för att hämta hem Aimee, men när Jocke ringde och jag berättade för honom brast det. Då kom paniken och jag stortjöt mitt på gatan. Vi bestämde att mötas upp på stan och strosa för att få tankarna att inte skena iväg för mycket. Och nu ska jag till jobbet! Bra där. Förträngning är den bästa lösningen.


Nej, jag har inte cancer. Det stod i brevet, "detta är inte ett cancerbesked" - men jag såg liksom inte det utan bara ordet cancer. Kanske just för att det är så laddat....
Jag har cellförändringar på livmodertappen och ska på en ny undersökning 15JUNI! För jodå, här ska man våndas, ha tid att fundera ordentligt och må dåligt i över en månad innan man får svar på hur mycket det är. Jävla skithål!
Och jo, jag vet att det är vanligt med detta och att jag inte är ensam om att ha fått detta brev. Men det gör mig inte mindre livrädd och ledsen. "Tänk om" finns i bakhuvudet som ett jävla monster! Fan fan fan.
Tur i oturen är väl att man inte vill ha fler barn, så om det nu skulle vara mer än vanligt - ja då kan dom ta bort hela paketet!


Nej, nu ska jag sluta vara bitter och tycka synd om mig själv. Puss på er!

Vad har du får hår?

Idag när jag kom till förskolan för att hämta hem grisen var det inte bara några som upptäckte min nya hårfärg. BARA finfina komplimanger, tackar tackar :) Är själv väldigt nöjd och känner att det var på tiden! Förr kunde jag byta hårfärg tre-fyra gånger om året, men som trött småbarnsmorsa med inte allt för många slantar i plånboken så har håret(och inte att förglömma garderoben) fått bli utan förändring. Så som sagt, Det var på tiden!
Hur som helst, dagens härligaste kommentar kom från Alfred som frågade mig lite försynt "Vad har du för hår?" samtidigt som han drog lite i sitt. Jag svarade som det var, "ja det är rött mitt hår" :) Som tur var så nöjde han sig med det svaret.
Aimee tog det hela med ro kvällen som jag färgade det, pekade glatt och sa "fin håjet". Sen sa hon "gul. Aimees håj". Ja, gul är ju den enda färgen hon kan(säger det till allt), men det spelar inte så stor roll. Här blir det inget färgande än på många år för lillfröken Blohm. hahaAimee den lille posören har förövrigt kommit in i en överjävlig period med så mycket trots att jag tror jag blir galen.... fan också! Jodå, det kan vara min unge ni hör och ser nere på ica i J-lund... Oftast gör hon allt med glimten i ögat eller i tystnad.
Men jag älskar henne ändå ;)

Revolt

Har tänkt lite mer på det här med revolt. Att vissa tror på att barn som har "förbud" gör mer revolt.

Jag tror inte på det. För fan vad många knarkande människor vi skulle ha just nu. För DET om något, måste ni väl ha förbud mot hemma hos er med barn? Eller tycker ni det är okej med knark? Ska barnen få leka med sitt låtsasknark när de leker modell, som Kate Moss, eller rockstar, som Pete Dorethy - för annars kommer dom göra revolt och bli knarkare som vuxna.  ???
Tänkte på den liknelsen iochmed vapendiskussionen. För om jag vägrar vapen åt Aimee - så fanns risken(eller om folk menade på att det definitivt skulle ske) att hon skulle göra mer revolt. Hur tänker man då? Kommer hon gå ut och köpa ett olagligt vapen och skjuta ihjäl någon när hon blivit större för att jag vägrat henne vapenlekaker som barn?

Om jag inte tillåter henne att röka och dricka alkohol som tonåring - blir hon alkoliserad kedjerökare som vuxen då?
Om jag inte tillåter henne att äta godis som barn - blir hon då fet sockerberoende tonåring med risk för diabetes som vuxen sen?Funderar lite offentligt och öppet för jag är intresserad hur andra tänker och resonerar... Säger inte att det är så här, utan "tänker högt".
Och vad finns det mer för saker som vi vuxna sysslar med, som inte är tillåtet för barn?


Jag tänker även på bikini för småtjejer som inte har några bröst att dölja. Sminkning, urringade linnen och kortkorta kjolar. Mest för att jag har en dotter som växer upp i ett samhälle där mycket fokus ligger på just utseendet, sex, alkohol och våld. Mycket är normaliserat och ses därför okej. Jag vill gärna diskutera mera och vill efterlysa om ett hopp om att jag kan "skydda" mitt barns barndom.

Kvällsfördriv....
Så har man blivit redhead då :)

Ursäkta osmickrande(läs osminkade) kortet taget med webcam.

Dagen som varit.

Efter några timmar sömn blev jag väckt av grisen och hennes far. Alltid lika härligt med en studsandes unge på kissblåsan när man knappt vet vart man är ;)
Jocke hann bara säga godmorgon och hejdå innan han hojjade bort till tekniska verken. Själv åt jag frukost och kollade sen lite på Tjorven & Skrållan med det sjuka och trötta barnet. Jodå, idag har jag nog slagit rekord i "dåligmammatiteln"... Tv:n har stått på hela dagen, med undantag när vi åt lunch och middag. Även när vi hade målarstund och satt med sångboken och sjöng lite, så var tv:n på i bakgrunden.


Har haft noll ork till att gå ut och dessutom känt att det är onödigt att ta ut ett barn som är förkyld, som inte ens själv orkar med bus. (Jag försökte leka i hennes rum med allt möjligt, men hon var inte så intresserad...) Själv är jag lite hängig, men inte sjuk. *Knackar i trä*
Brukar annars åka på allt som Aimee får, men jag ju alltid hoppas på att det inte blir så idag.


Annars har jag hunnit med matlagning två gånger, diskning tre gånger, gjort hemgjord vaniljglass med chokladkross i och hemgjorda maränger. Kvällen kommer bli lugn kan jag lova :)

hostan från helvetet.......

Hör hur hon hostar så det låter som om lungorna ska hoppa ut. Blir så ledsen... Vill inte att hon ska ha denna jävla förskylningsastman längre! Minsta lilla förkylning så kommer hostan.
Började tidigare idag(söndag) med mer snor än vanligt och en förhöjd kroppstemperatur. Senare under dagen kunde man höra en alltmer hes liten tösabit och massor av mer snor.


Kom nyligen hem från jobbet, så det kommer bli en ännu tröttare dag imorgon när grisen får vara hemma med mig. Jocke ska åka vid 8...


Nej, nu kallar sängen. Men först medicin och blöjbyte på barnet. (Fasligt vad hon kissar nattetid!)
Så här kan det se ut när hon sover min lilla fis

JObbaJoBBajobbA

Idag ser min dag ut såhär;

Gå upp och lämna tårta. Dricka kaffe. Jobba 14.30-17.30. Hem och äta middag. Dricka kaffe. Jobba 20.30-01.30.
(Självklart lite bus med grisen och mys med Jocke också)
Behöver jag säga att jag känner mig trött.... Nu ska jag iaf packa väska och bege mig till Bangårn för att stäga kvällens tåg.

Mammas gangsta'Svart och guldig Adidasset för coolaste ungen i stan ;)
Och mössan & ? - köpt på lindex och perfekt för vår lille Aimee.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu