Smink - någonting ofarligt?

Det blev en liten diskussion under inlägget om den 8åriga flicka som regelbundet fick BOTOXinjektioner av sin mamma. Diskussionen under har nu utvecklats till; "Smink på barn eller inte?"

* Jag är emot. Jag är emot smink på en 8åring. Finns ingen anledning till att förbättra eller ändra utseendet på ett barn. Ett barn som går i ettan/tvåan på lågstadiet.
* Dock är det en helt annan grej om det kommer till maskerad eller liknande. När man klär ut sig, ändrar frisyr och målar sig i ansiktet för att vara någon annan för en stund. Men detta görs ju sällan med SMINK, utan med speciella maskeradfärger(kanske kallas smink, men jag skulle inte kalla det för smink) och div annat. Detta är ingenting att "leka" med enligt mig, utan någonting som vuxna bör vara närvarandra med vid användning.


Jag fick höra att jag hade dubbelmoral för att jag själv använder smink, men inte skulle tillåta detta till min dotter. Själv anser jag att smink är en ungdoms-/vuxengrej och inget för barn. Detta är vad jag brukar använda;
Rouge - en typ av skugga för att framhäva kindbenen.
Mascara - svart kladd på ögonfransarna för att få dessa att se längre ut.
Concealer - används för att täcka över blämmor/finnar/mörka ringa under ögonen.
Foundation och Puder - för att ge huden en jämnare färg och nyans.

Själv anser jag att nej, detta är INGENTING som ett BARN behöver i sitt ansikte. Speciellt inte med tanke på att det mesta sminket innehåller div tillsatser som kan ge allergi, skador på hyn och täpper till porer.


Det är mycket som tillåts komma ner i åldrarna hos barn nu för tiden märker jag. Själv går jag väl emot strömmen då, men att säga att jag kommer ändra mig när Aimee blir större kommer man inte långt med. Jag har redan skrivit att jag vet verkligen inte hur hon kommer bli när hon blir större, MEN det vet jag iaf mer om än ni andra.
Jag kommer uppfostra henne att tycka om sig själv så som hon är. Och jag tänker inte låta henne växa upp för fort.
Alla åldras, växer och mognar i olika takt - men ett barn är fortfarande ett barn vid 8års ålder.




Vad tycker ni? Finns det en åldersgräns för smink? Och vart går gränsen för liknande saker?
Hårfärgning, plockning av ögonbryn, färgning av ögonfransar och div andra skönhetsförbättringar.... ??

Kommentarer
Postat av: Malin

Och de jag skrivit var ju de att de inte var okej att sminka sig till vardags utan vid LEK. Och de var precis de Sandra sa också men du vänder ju på allt. Smink är bara okej vid lek och dessa andra förbättringar skulle jag väl inte kalla dem för man är vacker som man är. Men de är man inte tillräckligt gammal för fören i slutet högstadiet.

2011-05-17 @ 12:40:48
URL: http://mulllis.blogg.se/
Postat av: Malin

Men så säger jag väl emot mig själv nu. Men läppglans som också är smink är okej till typ disco tycker jag. Lite glitter spray i håret. För man skulle faktiskt låta barnen vara barn. Och även barn vill vara lite extra fina ibland. Ex spray färg som de får efter ett besök hos frisören. De är ju för att de är kul inte för att de ska vara vuxna. Och såna grejer är ju inte ens till för vuxna. De är barngrejer..

2011-05-17 @ 12:53:10
URL: http://mulllis.blogg.se/
Postat av: Angelica

Malin Skrev detta nya inlägg för att skapa ny diskussion, inte fortsätta på en gammal då du klart och tydligt inte förstår min poäng.

Detta inlägg är inte skrivet om dig eller för dig. Detta inlägg är till stor del gamla åsikter som jag har kvar idag, med inspiration från den diskussion vi har längre ner i bloggen. Så här behöver du inte ta illa vid dig eller skriva några förklaringar då inlägget som sagt inte handlar om dig.

2011-05-17 @ 14:29:16
URL: http://aimeesmom.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag tror inte inlägget handlar om mig. Jag förstår väl din poäng. Men ville ändå klargöra att jag inte tycker barn ska sminka sig med "vuxensmink" Utan vid lek osv. Ev till kalas/disco, och då lite mer anpassat för just dem åldern de är i,.

Då de hela tiden har känts i den diskussionen som att jag tycker att barn ska sminka sig som en vuxen. Då de inte var de jag pratade om alls..

Att sminka sig på riktigt är nog inte okej fören 13,14,15 beroende på personen i fråga och varför...



Jag kanske hade tänkt annorlunda om jag själv hade sminkat mig på heltid.. Men nu gör jag inte de och anser att man använder sånt för att piffa till sig lite extra när de är just kalas etc. Alltså tänker jag inte på diverse lustiga krämer och sånt när jag yttrycker mig i detta..

2011-05-17 @ 15:58:57
URL: http://mulllis.blogg.se/
Postat av: svärmor

klart att smink är för vuxna, jockes morfar sa nåt bra när jag var så där 15-16år.... "tur att det finns men synd att det behövs" =D

2011-05-17 @ 18:48:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu