Ny säng!

I veckan blev det spontant på det viset att vi köpte en ny säng. Av en kollega som behövde få bort den fort! Tänkte inte så långt som att vi kanske skulle fixa bort vår gamla på två dagar.... haha Men det gick! Jockeo ch min pappa hann precis komma hem med sängen så kom köparna och hämtade den gamla :) Fan vilket flyt man har då ;)

Innan....


Efter...


Kommer kännas konstigt att sova i en annan säng än min vanliga ikväll. Men det är tur att jag övar lite inför hotellnatten som väntar i Stockholm på måndag. Jodå serrö! Man har gått och blivit viktig på jobbet så upp till huvudstaden ska man för att vara med på kvalitetsmöte med höjdarna på SJ och Sodexo.

Längtar till, att efter så många års slit äntligen kommit längre upp, att få säga min åsikt och kanske göra en förändring! Och sen ska det bli extra spännande att få träffa på folk som man mer eller mindre är polare med, fast man aldrig träffat. Mina "telebuddies" på PK och "kollegor" i andra städer.

JAGDagligen matas vi från tidig ålder hur vi lever i och ska leva i ett samhälle som är format efter hetronormen där alla ska sträva efter en framtid med mamma, pappa, barn, bil, villa på landet och en hög inkomst med bra karriär. Detta finns inte bara i modemagazin, utan även i de flesta barnböckerna! För det måste ju introduceras tidigt så barnen vet vad de ska stäva efter när de växer upp, innan de blir vuxna. Som om det inte vore nog har vi uteslutit människor av annan härkomst, med fysiska/psykiska handikapp, andra familjekonstellationer och liknande.


Att ha hittat inspiration, redskap och lärdom till att kunna vara jag och bara jag - har förändrat mitt liv. Jag har lärt mig att genom att sätta mig själv först ger mig möjligheten till att vara den bästa för andra. Inte tvärtom.
Jag har även lärt mig att älska mig själv genom att inte förändra den jag är för andras skull. Att inte följa samhällets normer som gör mer skada än nytta. Alla dessa "krav" som ställs på människor i samhället, har bara varit en börda genom min uppväxt och mitt liv. Men inte nu längre. Jag tänker inte vika mig från att min och min familjs väg, bara för att samhället säger att man bör ha minst två barn. Att man ska var högutbildad och tjäna massor av pengar. Eller att man måste vilj abo i ett hus för att vara lycklig. Köra senaste bilmodellen och resa utomlands varje år.
Jag tänker inte banta mig smal och träna tre gånger i veckan för att en liten skittidning säger att jag borde göra det för annars så kommer min man inte åtrå mig. Jag tänker inte heller hitta på "knep" för att behålla honom så att han inte väljer en yngre flicksnärta framför mig när vi blir gamla och grå.


Nu har jag valt att sätta ett barn till detta samhälle.
Då är det min skyldighet som förälder att göra det bästa för mitt barns framtid! Det är min uppgift att redan från hennes start i livet ta fram det som saknas i "vanliga" tidskrifter/böcker. Att ge henne möjligheten och redskapen för att förstå hur samhället faktiskt är uppbyggt, hur olika alla människor ser ut och att man ska vara sig själv - det är det viktigaste för mig.
Det är därför jag är noga med att låta henne utveckla en egen personlighet och framtid genom erbjuda allt.En av de första böckerna från OLIKA FÖRLAG som Aimee fått.
Vi prenumererar även på den barntidning som jag hjälpt till att promota för att få in nya prenumeranter till. TIVOLI.

Byggställningar

Igår fick vi ett brev på posten från Stångåstaden som har fått för sig att reparera taken på vår gata. Självklart är detta en jättebra sak att göra då de haft problem med vattenläckor under senaste vintrarna... MEEEEEEEEEEEEN, jag är inte jättesugen på att ha byggställning runt mitt hus på obestämd tid.

Någon som har erfarenhet från liknande?
Kan man få reducerad hyra? Det blir ju sämre sikt ut från mitt hus + jag inte kommer kunna gå näck hur som helst eftersom att risken för insyn helt plötsligt finns... :S

Dessutom så fick vi ingen som helst upplysning om tid. Alltså varken när de ska sätta upp ställningarna eller när de ska tas bort...
Den nya multiscarfen är populär och har ju många användningsområden. Här runt huvet :)
Kolla in NICAS DESIGN! Veronica har nu även börjat göra set med byxor tröja, scarf m.m. i finfina tyger! Kolla in.
Hemma med förkyld Aimee idag. Hon är hängig och trött, men vill springa runt. Småfebrig, men inte kokhet. Rosslig i halsen, men hostar inte. Snorig, utan att det rinner hela tiden.

Om vi säger så här. Vi bor i vår soffa framför film och myser i mjukisar och filtar. Idag ska vi ta det lugnt. Med undantag för några jobbsamtal :) Tror på Tomatsoppa med äggnudlar till lunch.
Hoppas ni får en finfin dag!! 
Kanske vi tar fram lite färg och målar sen :)

Gnäll

Fan va najs det är att läsa om flera småbarnsmorsor som har gnälliga ungar just nu ;) Inte för att vara skadeglad(även om det är den sanna glädjen), utan för att kunna känna att JAG ÄR INTE ENSAM!
Jag är inte ensam om att inombords vara nära bristningsgränsen till ett nervsammanbrott och hödljudt "Men va faaaan ska jag göra för att du ska bli nöjd gnäll unge?!?!!"
Okej, jag överdriver lite. Men ibland så... haha


Utanför huset fick vi besök härromdagen... jävligt dålig bild, men det var ju mörkt ute! Ögonen ser ni va?
Tre rådjur! En mamma med årets ungar. Så himlans söööööta!

KKKAAAFFFEEE

Jag skulle dö om jag inte fick kaffe om dagarna, för nu händer det grejer(som ni kanske märker med tanke på typ noll uppdatering).
Har ju för övrigt insett varför jag alltid har motvind när jag cyklar - för jag cyklar så jädrans fort! Har ju alltid bråttom ;) hahahaha
Lite uppdateringar:
* Är veckans blogg på Blogg.se. *klappar på axeln* 
* Tågbiljetterna hämtade jag ut idag och det känns så himla mycket mer verkligt att vi faktiskt ska ha en liten weekend i Götet.


* Aimee pratar så att man ramlar av stolen ibland. Hon är så skoj samtidigt som hon trotsar sönder mig och samman! Det är en fin balansgång mellan lyckliga lilla familjen och totalt nervsammanbrott ;)


* Min nya bäste vän är vår älskade diskmaskin. VARFÖR skaffade vi inte en tidigare liksom.


* Funderar på att blir lite ljusare uppepå skallen, åt det oranga håller med lite guldiga slingor... too much?


* Jag har fått en del tråkiga sjukbesked senaste tiden och det värker genom hela min själv när nära och kära mår dåligt. Jag tänker på er! Jag skickar alla mina styrkekrafter till er och ni ska veta att jag älskar er och finns här i vått och torrt!


* I lördags hade vi överraskningskalas för min kusin Julia som blivit hela 18år! :) 


* I söndags for vi hem till min farmor & farfar för en härlig familjemiddag ute på nya verandan i varm höstsol i ansiktet.


* Igår var fina Anna hemma hos mig för en fika och massor av skratt!


* Jag tycker att tjejerna borde få alla platser i Idol då dom är så sjukt mycket bättre än alla killarna i år.

Kommer vi sluta läsa böcker?

Jag läste någonstans att om 10år så kommer barn inte längre läsa böcker. Och det gör mig både ledsen och förtvivlad.
Är detta pga Iphones och Ipads? Beror det på att vi idag lyssnar på ljudböcker? Kan det vara så att vi sakta men säkert förlitar oss på teknologin?


Jag läser om hur barn får ha Ipads som leksak i lärande istället för det gamla traditionella som böcker och friluftsliv. Om hur ungdomar, istället för att läsa sig till kunskap och komma ihåg, förlitar sig på google i sina mobiler för att få fram fakta.


Vi lever på snabbmat, dicker red bull. Vad hände med att laga mat från grunden med färska grönsaker?
Vi spenderar mestadels av vår tid inomhus med våra teknikprylar. Vad hände med solljus och naturen?
Vi chattar och facebookar med våra vänner istället för att träffas. Vad hände med att ses ansikte mot ansikte?
Vi spelar wordfued på våra Iphones med vår partner som sitter i soffan bredvid. Vad hände med alfapet vid köksbordet?

Vart är vi på väg? Ska vi bli så asociala att vi inte längre kommer kunna samtala med våra röster, tåla solens strålar eller kunna ord utan att en dator säger om det finns eller inte?
Vill vi verkligen att våra barn ska växa upp utan kontakt med människor och vetskapen om vad vi behöver för att överleva? Eller kommer vi människor kunna anpassa oss till ett liv utan direkt kontakt med omvärlden? Och kommer vår planet överleva den förvandlingen?Ja jag är lite djup denna kväll. Men jag har så mycket funderingar.... Vad tänker ni på? Vad har ni för tankar om framtiden och vad vi håller på att bli?

NEJ.

Jag tänkte på det här med NEJ.
Vi föräldrar är ju väldigt måna om att våra barn ska förstå och lyssna på oss när vi säger just NEJ. Men jag undrar hur bra är vi vuxna egentligen på att lyssna på barnens NEJ?


EXEMPEL 1: Jag är väldigt dålig på att lyssna på Aimees NEJ när jag kittlar henne och vi busar. Och vad visar jag då? Jo, att det är okej att fortsätta busa, jaga och kittla någon som säger NEJ. Vilket det ju självklart inte är!

Och om det är någon gång som vi bör lyssna på våra barns NEJ, så är det just när vi gör någonting mot deras kroppar! Att göra någonting mot ett barn och dess kropp i samband när barnet säger NEJ, kan få förödande konsekvenser senare i livet. Då vi genom att inte lyssna på deras NEJ, påvisar att de inte har rätten att bestämma över sin egna kropp.
Tänker på mitt egna exempel, men även det här med att klippa håret på barn som inte vill ha håret klippt, klä dom i obekväma kläder som de inte vill ha på sig och liknande.  
Visst är jag medveten om situationer och stunder så det inte går att lyssna på barnets vilja eftersom att barn inte alltid förstår konsekvenserna av att gå utan byxor utomhus på vintern, att cykla utan cykelhjälm eller att man måste raka bort håret för att kunna rengöra skorv.EXEMPEL 2: Att gå emot barnets ovilja att utföra en handling. Och barnet säger NEJ, så respektera det och tvinga inte barn att göra någonting som de inte vill. Här är jag däremot mer lyhörd på Aimee och hennes vilja. Jag vet vad hon klarar av, vill och vågar.

Det spelar för mig ingen roll om ditt barn innehar en viss ålder/visst kön som säger att denne borde kunna/vilja åka t.ex vattenrutchkana. spela fotboll, sjunga inför publik eller cykla utan stödhjul. För man kan aldrig gå på barnets ålder/kön då barn har olika utvecklingsstadier, personligheter och intressen.
Att sedan säga saker som "men kom igen nu, var ingen mes" eller "Alla andra tycker ju det här är kul." - det är att nedvärdera barnets egna vilja och känslor, samt att sätta barnet i ett fack där den kanske inte vill vara.

Sen så finns det tillfällen där man som förälder ska pusha barnet, finnas där som stöd och liknande, men det gäller ju att man som förälder lyssnar på barnet när den "bara" är trött jämfört med en rädsla eller ovilja. Tror att en vanlig grej man gör är att jämföra med tidigara händelser och situationer, "Men du kunde ju förra veckan." "Din storasyster ville alltid göra det när hon var i din ålder." etc...


Fan jag har misslyckats!

Att vara förälder sätter en sådan press på en själv att man ibland ångrar beslutet om att skaffa barn.(Nej, självklart önskar jag inte att Aimee inte fanns!)
Jag ska vara en god förebild.
Jag ska säga rätt saker.
Jag ska tillrättavisa.
Jag ska uppfostra.
etc.
etc.
etc.
etc.


Ja, ni därute med ungar fattar ju precis vad jag menar.
Minsta lilla grej och liten egenskap man har, som är av negativ utstrålning kan ju för fan överföras till barnet och totalt fucka up dess uppväxt. FATTA VILKET ANSVAR!
Jag gör iaf så gott jag kan och ja, jag kallar mig jävligt duktig när jag inser hur bra vi har uppfostrat Aimee. Men jag är inte sen med att erkänna mina misslyckanden i att uppfostra henne bra.

T.ex. Vi har ända sen Aimee varit liiiiten sagt "vad duktig du är" när hon gjort någonting nytt/gör som hon blir tillsagd. Detta har ju resulterat i att hon ofta vill göra saker för att få den uppmuntrande kommentaren. Den är i sig inte är så himla farlig, men när man(som jag då) säger det en mijlon gånger om dagen om allt - då blir den skadlig för barnet och barnet eftersträvar att få höra det. Hon växer upp och blir ett "duktigt" barn, vilket i sin tur kommer kunna att resultera i att hon blir en sån där skitjobbig lillgammal unge. Men jag jobbar hårt för att arbeta bort detta då jag vet att det inte är bra.
Samtidigt är det svårt eftersom att hon samtidigt har börjat efterapa oss och ger oss samma komplimanger för saker vi gör. "Duktig mamma. Bjaaaa", säger hon och klappar mig på huvudet när jag lyckats sätta på henne skorna på morgonen!
Applicera jättegärna detta på "vad fin/söt/gullig du är" och gissa hur den ungen kommer bli/vilja eftersträva när den växer upp....


Hur som helst. Detta är ju någonting jag skulle kunna prata om i evigheter! Vända ut och in på och leta på mer fel jag gör. Och varför bloggar jag om detta? För att verka duktig?? Nej! Och om någon tror det så kan denne ta sig i röven och läsa någon annans blogg.
Jag skriver för att ventilera. Jag skriver för att få andars synvinklar, tips och råd - samtidigt som jag vill dela med mig av det jag faktiskt tycker är bra.Appropå att vara en god förebild.
JAG UTMANAR ER ALLA ATT KÖPA EN CYKELHJÄLM(Om ni ska ut och cykla det vill säga.) Barn gör inte som vi säger. Barn gör som vi gör.
Aimee: "Mamma åsso ha jälm?" Angelica: "Ja, mamma ska också ha sin hjälm på sig".


Hjälmen är från Bertil & Anderssons i Johannelund. 449:- och det var deras mest sålda cykelhjälm. Finns i blått, rött och svart.

Någonting att se fram emot

Jag minns en höst för väldigt längesen när en vän sa att hon mådde som bäst när hon hade en massa saker att se fram emot. Då tyckte jag tvärtemot - för jag var rädd att om jag bara skulle se fram emot kommande saker så skulle jag missa det som fanns här och nu.

NU däremot så tycker jag att det låter lite som en bra grej ;) För vi är av så spänd förväntan inför vår weekend i Göteborg att ord knappt finns. Vi har nu även bokat och betalt våra tågbiljetter OCH hotellet. Nu ska det ske! :) haha
Jag ser fram emot tågresan med Aimee, att få se hennes reaktion när vi åker fort.
Jag ser fram emot att få strosa på stan i en stad vi inte varit i tidigare.
Jag ser fram emot Universeum :)
Jag ser fram emot att slippa göra frukost, lunch, middag och mellanmål i några dagar!
Jag ser fram emot att få träffa vänner som vi inte ser så ofta.Nej, nog tjatat om detta. Har ju en månad på mig att tjata mera om det! ;)
Nu ska jag ta tag i mitt arbete och fylla på kaffekoppen. Jag önskar er en riktigt härlig fredag!

Göteborgsweekend

Nu är tågbiljetter bokade! I slutet av oktober åker vi ner till Götet för en härlig familjeweekend med vänner och förhoppningsvis en hel del skoj.
Jag ska gå en utbildning tis-ons så vi passar på att åka ner allihopa lördag och så åker Jocke och Aimee hem på måndagen. ÅÅÅÅÅ vad jag längtar! För vi har ju aldrig åkt iväg tillsammans så där. Ska ju även bli riktigt najs att få bo på hotell några nätter ;) hahaMen nu ska jag sova i min egna säng. Imorgon vänter nu dag på jobbet!

Nica Design

Ja som ni ser så har ju min perfekta unge fått nytt inför hösten. Hon är glad över detta och kallar den för "blinka lilla kärna" :) Jag tycker om stjärnor, randigt och färg. MYCKET färg! haha Tur för mig så älskar Aimee detsamma.

MÖSSAN.MULTISCARFEN.


 


Dessa har jag köpt av bästaste Veronica som har NICAS DESIGN. Och som även är mamma åt en kompis till Aimee.
Hon bloggar på nicaspysselbod och har självklart även en facebooksida, det är bara att söka på "Nicas Pysselbod" :)

Hon är snabb och duktig. Och det är lite begränsat med antal för att inte göra massproduktion. Man vill ju vara liiite unik ändå. TACK Veronica för dessa härligheter. Du vet att fler beställningar kommer. Och hur mysigt är det inte när man får en personlig liten hälsningslapp på sin produkt?Gå in och kolla hemsidan nu!

Konsekvent.

Hemma hos oss är vi konsekventa och vi står för våra ord. Speciellt när det kommer till Aimee, då vi insåg ganska snabbt att dom små liven är smartare än vad vi blivit upplysta om! Redan som små bebisar kan dom ju räkna ut saker ;)

Om vi har sagt nej om någonting, så är det ett nej - vilket Aimee är väl medveten om. Självklart kan hon försöka få sin vilja igenom genom att snyfta och gråta lite för att testa oss. Men vi ger oss inte för en framklämd tår i ögonvrån. Vi har ju aldrig heller gjort det så hennes "gråtförsök" går över nästan med detsamma som det startar.

Vi kör samma sak när hon gör något hon inte får och blir tillsagd. Aldrig tar vi direkt bort t.ex. plupparna för att hon kanske kastar dom på golvet. Nej, hon får en tillsägelse om att "så gör vi inte. Ingen här får kasta med saker. Då plockar vi bort plupparna vet du." - innan vi tar bort grejerna. Detta för att hon ska få en ärlig chans att förbättra sig och lära sig att vi inte bara tar bort utan att säga till först. Kommunikation är liksom A & O.

En annan sak vi kört med från början är UNDANMANÖVER. Blir hon ledsen/upprörd över någonting som hon inte får göra, kan göra eller liknande så tar vi fram någonting annat, förklarar sen också varför vi gör så. Det är viktigt för mig att hon från tidig ålder lär sig VARFÖR vi gör som vi gör. Samtidigt som vi är konsekventa vid allt vi gör.
Har vi sagt att hon hon fortsätter kasta pluppar i golvet så blir det inget mys framför film innan vi går och lägger oss, och hon fortsätter kasta pluppar - då blir det ingen film. Inget konstigt med det liksom. Detta har jag lärt mig från att ha sett andra föräldrar som inte är konsekventa vid vad de säger. Tomma hot om inget lördagsgodis, ingen bio eller utegångsförbud, som sen inte gäller när det väl kommer till kritan för att "man orkar inte bråka om det". Detta leder ju självklart bara i sin tur till att barnet vet att även om mamma/pappa säger att det inte blir något lördagsgodis så får man ändå det i slutändan......
Vad har ni för tankar om kommunikation, konsekvenser och rutiner??

Update

Det har tyvärr inte funnits någon tid att blogga nåt senaste tiden! Det finns massor av grejer som kommer före. Men en liten update ska ni få nu ikväll!


Vi har fått hem vårt nya kastrullset från Campadre! Underbara kan jag säga och det känns härligt att ha halt nya kastruller för första gången i mitt liv typ! haha
Sen har vi varit på landet från lördag till söndag = slappa! Bus i sandlådan, grillning, vin, öppen brasa stor söndagsfrukost och allmänt trevligt ♥ Kände att det var jag värd efter att ha hållt på med den största beställningen någonsin! Och efter myshelg for vi till Maxi för storhandling. Väl hemma har vi styrt upp med småplock, disk, tvätt och att få ungen ren i säng! Nu ska vi sätta oss framför Idol och fortsätta hänföras över de unga talangerna som finns i vårt avlånga land :)Jag bakade en mumsig äpplepaj med hemgjord vaniljkräm till oss ute på landet idag. Ett önskemål från svärmor då hon skulle klippa gräset :)
För recept på paj och vaniljkräm kolla HÄR.Aimee försvann mitt under fikastunden! Vi letade febrilt efter busfröt, men insåg ganska snabbt att det fnittrade bakom gardinen... Och där var hon! :)

BillBill

Idag kom min lön. yey!
Idag betalade vi nästan alla räkningar. inte yey!
Någon som känner igen sig? 


Idag hade min lilla fis varit lite ledsen på förskolan. Vilket gjorde ont inom mig eftersom att jag hela dagen gått med en konstig känsla inom mig och postade på facebook att jag saknade henne... HUR LÄSKIGT ÄR INTE DET?? Som om man gått och blivit synsk eller nåt! :S
Nej det har jag ju inte... men ändå.


Dagen har iaf spenderats på kontoret med pappersarbete, vilket gjorde mig extra glad när regnet kom så jag slapp gå ut i det ;) Och nu fortsätter jag jobba med helgens beställning. Inte mycke vila här ;) Busy Busy!

Motsägelsefullt?

Jag är lite ledsen mitt i allt härlig och roligt. I helgen missar jag nämligen någonting RIKTIGT skoj och jag skulle varit med, men det ändrades helg tyvärr. Då kunde flera och då är det ju helt rätt att byta, men ändå blir jag besviken för jag vill också ha en underbar tjejhelg med god mat, vin, bastubad, båtturer och annat skoj med finfina vänner i Göteborg.

Hade jag "bara" haft en vanlig jobbhelg hade jag ju kunnat byta/ta ledigt, men jag är ju även egen företagare och det gå rliksom inte säga till en blivande brud att man helt plötsligt inte kan göra hennes 100cupcakes. Eller kan jag? ;) haha
Nej, jag kanske är motsägelsefull iochmed mitt tidigare inlägg om livsval.... vet inte. Jag ville bara säga dock att jag VERKLIGEN VERKLIGEN hade velat vara med. Och ja det svider lite och gör mig lite ledsen. Men jag ska se det positiva i denna helg: 

Jag får äran att göra bakverken till ett stort bröllop och jag ska ha en mysig lördagkväll i sommarstugan med min familj.

WoodooJag har gått och blivit hooked på Campadre.se. Förra månaden tog jag oskulden och köpte mig detta knivställ med tillhörande knivar. Vi behövde nya knivar och jag tyckte detta var ett bra köp ;) hahaNu väntar vi ett stort kastrullset i slutet av denna månad också!
Än så länge köper vi ju bara in det "nödvändigaste" till oss som familj, när vi båda får ut lön och vi kan komma ifatt på de "materiella" ting som är "viktiga". Ja ni hör ju... ytligt och onödigt som fan. Men så blir det när man får mer pengar än till hyra, räkningar och mat!
Och det är vi värda. För det är vi som slitit ihop pengarna :)

så som vi förväntas att vara så vi kan vara lyckliga utåt sett.

Tänk vad vi går igenom. Vad vi säger och vad vi gör - för andras skull. För att andra ska tycka om oss och vilja vara med oss. Tänk hur vi vänder och vrider på vår tid och kalender för att passa andras livstider. Hur vi ändrar på bestämda saker för att få plats med mer roligheter i våra liv. Endast för att stressa runt, ha ont i magen, göra många besvikna, bli irriterad eller t.o.m. sjuk.


Så var jag förr. Men inte idag.
Kanske på både gott och ont.  ;)


Jag har tre jobb, som innebär att jag sällan har lediga dagar.
Jag har ett barn, en sambo och en katt, vilket gör att jag har(utöver mina arbeten) har tre underbara liv att älska/ge tid till/finnas där för/mysa med och som jag vill vara med de få stunder jag har ledigt.
Det är alltså så här det är att vara vuxen. Det är alltså så här det är att prioritera familjelivet före "det roliga".
- Men då kommer vi tillbaka till vad vi alla olika människor anser är "det roliga" i livet! För att i mitt liv är det roligast med mitt barn, min familj i vårt lilla svenssonliv. :) Och det är just det uppvaknande som gör att jag inser hur lyckligt lottad jag är som är lycklig i mitt livsval. Och fan vad grym jag är som faktiskt inser att det är just detta som gör mig lyckligast och låter mig välja familjelivet.


Tycker att ni ska göra som jag. Ta tillvara på de saker som gör dig lyckligast istället för att stressa efter de saker som gör andra glada och nöjda. För det är din lycklighet som är vikigast! Inte andras.

Pratmaskin

Någon som vet hur man avprogramerar en 2-åring?
Aimees utveckling går i rasande fart och hennes tal är(enligt mig) nu lite väl utvecklat och framåt. Hon inte bara säger saker som hon hört någon annan säga, han säger sakerna vid rätt tillfälle - alltså att hon inte bara upprepar allt man säger. Hon vet följden av en handling och hon är väl medveten om vad saker och ting betyder.

Det är ju på gott och ont att hon pratar så här mycket. Det blir "svårt" för andra(och ibland även oss) att behandla henne som just en 2-åring. Men hon kan numer säga vad som är fel om hon blir ledsen. T.ex "mamma. Ont i magen. Bajsa nart".


Jag är ju dock inte så förvånad över att hon snackar som en tok. Hon har ju en morsa som maratonpratar varje dag och för att få en syl i vädret måste man upp på min nivå eller förbi ;) hahaha Sen har vi alltid kommunicerat och pratat här hemma. Kollat på tv, läst böcker, sjungit etc. Någonstans hade jag ju hört att det stimulerar barnen om man pratar med dom, även när de är spädbarn och bara ligger där bredvid när man viker tvätten. So I did it! :)


Just nu sitter jag i köket med en kopp kaffe medan Pappajocke sitter med fisen i rummet bredvid och läser i de nya böckera vi fick hem igår. Och det blir mycket roligare nu för tiden att läsa bäcker med henne då hon är mer med i att läsa och kolla i böckerna och inte bara bläddra ;) För ärligt talat så har hon tyvärr inte haft något större intresse för bäcker, därav har vi inte köpt så många nya då många har tagits sönder här hemma.

Dagens fångst

Idag har vi varit ute i tornby och valt tapeter till omtapetseringen som ska ske i höst. Blev andra än tidigare tänkt eftersom att Stångåstaden väljer att göra reklam/visa inspirationsbilder på sin hemsida med de tapeter som de tar extra betalt för! 100-120:-/rulle extra.... tack för den.
Men vi blev nöjda med andra val och tog en dyrare som fondvägg ändå.

Sen fick vi en cykelsadel till Aimee från Biltema, den gamla känns inte säker och hon sitter inte bra i den. Och efter det for vi ut till stugan. Fika, vattna blommor och mys! Tackar svärmor för härlig sällskap och för att vi fick med oss massor av äpplen och en vacker bukett blommor hem till köket.

Efteråt tog vi en spontantripp till mina föräldrar där vi fick kaffe och massor av barnböcker till Aimee. Och som om de visste om hur dåligt med galgar det är i Aimees garderob - fanns det även med i påsen med böcker! Tackar Tackar :)

Kvällen har spenderats med att få rysningar genom hela kroppen till finalen i SYTYCD. Melanie var en värdig vinnare, även om jag höll lite mer på Sasha(jo, jag vet igår höll jag mest på Melanie... men va fan - dom är lika bra!)
Sen kollade vi på Robin Hood! Nu ska vi sova för imorgon ska jag baka lite och så ska vi på inflyttningsfika hos M&P med barn.

Höstkofta

Jag har tidigare tyckt att det här med "pippi-tröjan" har varit alldeles för stor hype och att det går till överdrift med detta mönster på allt. Dessutom så är det ju så jädrans dyrt, speciellt när det blir populärt.
Nu kan jag dock erkänna att jag velat ha en såndära tröja till min Aimee. Och vi fick en helt gratis! Och inte köpt, utan hemstickad så den är ju självklart mycket bättre än en köpt ;) hahaa


TACK finaste svärmor/farmor för att du stickat denna underbara tröja till grisen!

Sorgligt

Såg en kommentar förut som får mig att fundera hur vissa människor är funtade.... Orkar inte bli arg. Tycker bara att du är en mycket sorglig människa som ingen kan ta på allvar. Pinsamt hur man kan göra sig själv till ett offer var och varannan dag.


Hur gick den där sagan nu igen?
Han som ropar "vargen är här" flera gånger utan att vargen är där. Och sen när vargen verkligen kommer, så är det ingen som bryr sig om att han ropar "vargen är här". Så där står han med alla sina får. Ensam och pinsam.
Det är du.
Och ju mer skit du kastar omkring dig. Ju mer lögner du sprider. Desto mer kommer komma tillbaka i ditt ansikte en vacker dag. Och då kommer du stå där ensam.


Fullspäckad vecka

Idag är det tydligen fredag! Herremingud vad dagarna rullar förbi i rasande fart! Nästan så att man inte hänger med.... Men jag vet att jag lever för att hinna med grejer gör jag tillochfrån iaf. Även om det mesta är "måsten" och "behöver göras-grejer".
Har hunnit med att hämta ut paket på posten, avsluta traderaauktioner och posta dessa, tvätta, baka tårtor, diska, cykla till och från jobbet och förskolan, gått hem i regnet, jobbat, busat, skrattat, haft/varit på jobbmöte, städat badrum och kök, haft svärmor på fikabesök, bloggat, duschat, lagat mat, handlat, planerat, kollat på film.

Gårdagens Aimee på väg hem från förskolan igår. Älskar att hon fortfarande kan ha mössan! &? hahaa Klockrent.


Ikväll är det final i SYTYCD och vi är helböjda med alla fyra deltagare som det står emellan. Så jag kommer bli glad oavsett vem som vinner. Även om jag håller liiite mer på Melanie. Imorgon får vi veta who the winner is :)


Jag önskar er alla en riktigt härlig fredag!

There's more to life then being pretty.

Allt för ofta tycker jag det slängs ut "men guuud vad söt du är" eller "ååå vad fiiiin klänning du har på dig" till dottern. Jag vet att ingen menar illa med dessa typer av kommentarer och jag ska väl erkänna att jag inte är helt emot en "oskyldig" kommentar. DÄREMOT så vill jag inte att de kastas ut hit & dit utifrån hennes utseende när hon har kläder som ses som mer "flickiga" på sig. Hon behöver inte höra att hon är söt, fin eller bedårande söt var fjärde sekund!!


Aimee är idag så jävla medveten om allt runtomkring, hon upprepar och tar efter samtidigt som hon inte lyssnar för fem öre. Hon är alltså som de flesta barn i två-års-ålder - dom gör inte som vi säger(eftersom att dom använder sig av selektiv dövhet) utan dom gör som vi gör.
Vi formar inte våra barn bara utifrån VAD vi säger och gör, utan efter HUR vi säger saker och HUR vi gör.


Om vi kommer till förskolan och hon får en "gullig", "pluttinuttig" kommentar med läskigt ljus och mysig stämma om hur söt hon är i sin fina klänning, men aldrig annars får ens i närheten av en endaste kommentar om något annat typ av klädesplagg - då kommer det inte dröja länge innan hon märker av skillnaden. Skillnaden på hur hon blir bemött när hon har klänning vs t-shirt och jeans....
Och det är ju det vi "galna genusmorsor" pratar om. Det bemötandet som är så uppenbart och så beroende på kön och utseende, som vi vill ta bort! Jag vill inte att hon ska växa upp och ha ett behov av att tillfredställa andras behov av att hon ska vara söt och fin(genom att hon själv "vill vara fin").


Varför?

Jag har ett par av sånadära I-landsproblem som jag tänkte att ni kunde hjälpa mig med.

* VARFÖR får jag bara EN ruta toalettpapper i taget? Jag vet inte hur mycket ni behöver, men jag kan behöva mer än en ruta när jag torkar mig i röven ;)

* VARFÖR är det ALLTID motvind när man cyklar? Tillochmed när jag vänder om?

Gå in i väggen

Ibland(okej då, mycket ofta) har jag en förmåga att ta åt mig alldeles för mycket under alldeles för kort tid. Då är det bra att ha min älskade man vid min sida. Forever and always.


Ikväll har vi haft jobbmöte och jag tycker att det gick bra. Min arbetsledare och jag höll i det tillsammans! Första gången jag typ håller i ett möte och det var kul. Inte för att jag varit tyst under andra möten, men ändå ;) haha
tycker att jag har mycket bra kontakt med mina kollegor och att jag når fram till alla. Samt att det jag säger tas på allvar, funderas på och blir tillämpat.
Nu har jag tillsatt alla lediga tider samt bokat in en ny tjej som ska gå övning. Good Good.

Nu är det bara resten kvar. Men det har jag mina mornar till för denna vecka.
Och nästa vecka ska jag göra en kontroll på städningen på ett tåg också! Fan vad kul! :) Alltså. Detta är ju drömmen för mig. För jag älskar mitt jobb som städare. Det är kul, det är motionerande och jag har fantastiska arbetskamrater. Och att nu dessutom (äntligen) få styra och ställa lite, att få användning för min projektledarutbildning - det är fantastiskt!


I oktober väntar stort kvalitetsmöte med SJ och Sodexo i Stockholm, utbildning i lönesystemet i Göteborg och Gruppledarutbildning. Så det är inte konstigt att jag känner mig lite viktig nu. hihi


Nu väntar sängen! Tröttare än tröttast och jag behöver tydligen mer än fem timmars sömn för att kunna fungera normalt.... förstår inte varför!?

En sån där skitdag

Jag ska börja jobba kl08.00 om dagarna.
Idag vaknade jag kl08.02!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aimee ska börja på förskolan kl07.15. Och idag skulle de dessutom ha fotografering kl08.00.
Idag kom vi till förskolan kl08.25!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag dricker nu min första kopp kaffe för dagen i hopp om att bli lite piggare för stunden och för att få bort min huvudvärk. Passar även på att döva en viss nedstämdhet inom mig med lite choklad i olika sorter. MummaMummaMumma.

Dagen har varit allt annat än normal och det blir liksom som om att allt blir fel när man försover dig då enormt mycket. Förutom skammen jag känner för att komma så sent, så stressar jag upp mig till bristningsgränsen med hjärtklappning och svettningar....
Detta vet min älskade man om så han skickade ett uppmuntrande sms till mig "Lugna ner dig och ta ett djupt andetag. Tänk Hakuna Matata!!!" ♥ Det hjälpte mig genom min dag. Och vetskapen om att få komma och hämta hem ungen som jag för första gången praktiskt taget kastade in på förskolan(skämmes skämmes)!

Det började regna lagom tills arbetspasset skulle sluta = blött på väg hem från förskolan. Men jag hade ett paraply och Aimee fullt påklädd med galonmaterial! :) Det var en mysig promenad med en upptäckarunge som vill veta vad allt är, känna på alla buskar och gå på alla olika underlag. Älskade unge som får mig alldeles varm i kroppen!nej, nu ska jag inte gnälla mera. Imorgon är det en ny dag och då är det möte på jobbet! FOKUSERA ANGELICA :)

Flyttat

Idag har min lilla lillasyster flyttat hemifrån!!!!!!!! Jag blir fan lite tokig och känner mig gammal.... haha Men det kändes så härligt att få ta del av hennes och Joels stora dag och hjälpa till. Och det kändes ännu skönare att få komma därifrån med vetskap om att de kommer klara sig galant :) 
Nu har dom bara resten kvar och det är man ju också lite glad över att slippa ;) hahahahaNu är vi slöa och latar oss framför Madicken. Tar en kaffe. Njuter av att vi tre har det bra. Vi får se om vi tar en cykeltur någonstans snart för grisen visar liiiite tecken på att vara lite rastlös. Men så är hon ju samtidigt förkyld och borde ta det lugnt. Fast det fattar inte hon. Kör på 100km/h med en andning som låter hes, raspig och pipig - medicinen går varm om vi säger så!

Dagens mamma och Aimee.
Fan va kul det är att ha en telefon med kamera åt sitt egna håll!

HELG!

Nu tar jag helg med ett glas vitt! :)  Och lite doodles!


Dagen har spenderats på jobbet och efteråt en fika på stan med fina vänner. Fick hitta tille tt nyöppnat fik som ligger gömt och jag tänker INTE berätta vart! MOAHAHAA Det var så härligt och mysigt. Blandad inredning med mycket second-hand, billig kaffe med gratis påtår och de människor som var där var av alla åldrar!Puss o hej leverpastej!

Tredje jobbet

Idag hade jag min första dag på mitt numer tredje jobb :)
Gruppledaren har infunnit sig på kontorsstolen med schema, dator, IPhone, kalender, telefonlistor och liknande framför sig. Tiden har sprungit förbi och jag är nöjd med vad jag åstakommit! Även om skallen är lite snurrig just nu, så har jag haft en bra dag.


------------------------------------------------

Bästaste fisen som är mitt uppe i frukosten som hon härromdagen intog sittandes på en stor stol. Ungen ville minsann inte sitta på sin barnstol ;)


Aimee har gått och blivit sjuk tyvärr. Förkyld och rinniga ögon. :( Jocke är hemma imorgon och kör en vab då han har mindre att göra på jobbet.
Hon får dock inte bli mer sjuk, för i helgen ska vi hjälpa lillasyster att flytta! Fan vad gammal jag blev igen! Hon har den effekten på mig. Eftersom att hon är 7år yngre än mig så förstod jag i våras att det var 7år sen jag tog studenten och nu är det 7år sen jag flyttade hemifrån..... wierd, fast inte så wierd. Känns som om jag knappt minns hur det var att bo hemma, samtidigt som det var som igår när jag lämnade boet.


Nej, nu ska jag fortsätta kolla på Robinson! Hoppas er torsdag har varit bra!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu