Dags för jobb

Jag jobbar som vanligt idag, men kvar i sängarna därhemma ligger mina hjärtan och sover. Dom är lediga idag, och har massor inbokat. Får se vad som händer ikväll.


Igår var vi ju ute i stugan. Nice är bara förnamnet. Lugnt och stilla med solsken. God mat. Aimeebus.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1410650/images/2012/pic_200542408.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1410650/images/2012/pic_200542417.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1410650/images/2012/pic_200542421.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1410650/images/2012/pic_200542425.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1410650/images/2012/pic_200542449.jpg" class="image">

Bakisdag

Nejdå, så farligt är det inte! Men ska inte sticka under stolen med att man har lite skallebang idag ;)
Nu är vi på väg till stugan för att få lite mat och hämta hem barnet igen. Nu är det officiellt vår/sommar. Och vi gillart!



Gårdagens Aimee på väg till kalas och presenten som den numer 32åriga Per.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1410650/images/2012/pic_200425912.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1410650/images/2012/pic_200425912.jpg" class="image">

Funderingar

Jag skriver och skriver, men finner inget bra sätt att formulera mig på.
Bloggen har som ni märkt blivit en lite mer vardagsblogg utan diskussionsinlägg eller provocerande åsikter. Jag känner väl mer eller mindre att det inte är värt det. Folk får ha sin uppfattning om mig, varesig den stämmer eller inte. Men jag önskar ändå att om man får berättat för sig att de har fel - då ska detta också förstås. Då ska det respekteras och tros på.


Sitter just nu och väntar på att Jocke ska komma hem. Sen drar vi tillbaka till kalaset, fast utan barn och med lite vuxendricka ;)
Jag önskar er en superduperlördag!



Mitt i smeten

Snart är jag framme i Linköping. Home at last :)
Det har varit en dag i både högt och lågt tempo med jobbmöte och slutcasting. En dag som jag inte kan beskriva annat än kanon och lärorik! Och trots att det har varit stressigt till och från med buss i Stockholm, bakning och intervjuer så har jag varit lugn och tagit allt med ro. Förstår inte vart detta kommer ifrån, men tror det har med förarbete och planering att göra.


Mötet mellan SJ och Sodexo gick bra och det känns som att samarbetet går framåt. Kul att få vara en del av och vara med vid viktiga saker som sker i jobbet. En månad kvar sen Stockholm för jobbresa igen.

Och slutcasting då...
Nu har jag gått så långt man kan gå innan programmet är klart för inspelning i sommar. Och jag är helnöjd med min insats i vad jag själv kunnat påverka. Det ligger nu i produktionen och juryns händer. Hur dom ska kunna välja ut deltagarna vet jag inte och jag är inte avundsjuk. Det är ingen lätt uppgift!
2000 sökte.
300 gick till intervju.
66 gick till slutaudition.
12 ska tävla mot varandra i programmet.

Får inte berätta om slutcasting men kan visa er min tårta jag hade med mig. :)

Multitasking

Efter jobbet var det jag som hojjade till Skatteverket fort som tusan. Sen vidare till förskolan för att hämta hem barnet. Vi åkte sen o hämtade ut ett paket till mig(blev väldigt överraskad då jag inte trodde på så snabb leveranstid).
Fort hem för att köra en maskin tvätt och laga middag. Samtidigt måste jag ringa chefen och sj angående en utebliven biljett till morgonens resa till Stockholm. Ja herremingud!
Nu badar barnet och mannen kom precis hem. Snart ska jag hänga tvätten och starta en maskin till för att sen göra det viktigaste ikväll.
TÅRTAN!!! Sen håller vi tummarna för att den överlever en tågresa och att vara utanför kyl i typ sex timmar :)


Barnet fick det rosa silkespappret som använts som packmaterial i min beställning :)

Autopilot

Just nu går jag på autopilot känner jag. Och därför hinner jag inte med att blogga, mer än snabbisar på mobilen. Det är mycket som ska göras och hinnas med på kort tid. Mycket tankar och känslor. Än så länge rullar allt på bra och det är ju ett gott tecken ;)

Dagens Aimee

I förra inlägget kom bilderna in fel såklart. Så första bilden är Aimee och andra på mig :)

Hur som haver. Jobb igen som vanligt, trötta var vi imorse om vi säger så. Aimee ville inte gå upp men väl påklädd var hon lycklig som få!

Lite likhet finns allt!

Ända sen barnet föddes har alla sagt att hon är lik sin pappa. Jag har inte sagt emot då det har varit/är sant. Men det är även en likhet mellan mig och min dotter när man tittar på kort från när jag var liten.
Idag har vi varit hos mina föräldrar. Få dök detta kort upp :) virveln i luggen är en något hon kanske kommer hålla mot mig om vi säger så! Haha

Bild ett är MammaAngelica
Bild två är Aimee

Partaj

Igår var det jobbfest och idag är jag trött ;)
Inte bakfull dock, men det kan bero på all mat man tryckte i sig på Texas. Guuuuud så jävla gott! Notan för vårt gäng på 11pers var inte nådig, men då känns det gott att ingen behövde betala ur egen ficka.

Efter middag, dricka och efterrätt drog vi vidare till ett ställe som heter Elements. Där drack vi drinkar och fortsatte vårt skitsnack och skratt. Rekommenderar verkligen att gå dit om man vill ha en bra drink i lugn och ro.

Kom hem runt halvtvå inatt och somnade gott. Fick sovmorgon OCH sov middag efter lunch med barnet! Wohoo! Känns välbehövt och skönt. Nu kollar vi på Rasmus på Luffen innan vi ska ut o åka på ärenden.

Hoppas er söndag är bra och härlig!
Ciao readers!!

Landet för längesedan

Barnet var snäll och gav mig lugnt uppvak och sovmorgon:) så vi har nu ätit frukost, druckit kaffe och ätit frukt till filmen Landet för längesedan. Och det är nog första gången jag hållt inne tårarna vid de sorgliga partierna. Poäng till gråtmorsan liksom!


Snart fixar vi till oss och drar ner på stan. Hoppas ni får en fin lördag 

JobbaJobbaJobba

Dagarna går ihop med varandra och jag blir alldeles snurrig. Ikväll checkar jag dock ut en stund för Myskväll med min lilla familj. Imorgon är dagen fullspäckad med massor av måsten och skoj.
Jag och Aimee ska göra ärenden på stan medan Jocke kör hårt på fotbollscupen. Sen på kvällen vankas jobbfest:)

Dessutom har jag en miljon andra saker jag ska planera, handla och göra. Lite hemligheter, lite bakning och annat roligt.


Ett vårtecken på jobbet - tussilago!
Snygg jobboutfit - snygga skor och reflexjacka!

Pippi?

Grisen ville ha tofs. Fick leta som en tok! (Iochmed att jag inte använder tofs längre) Men tada!! Ungen blev helnöjd i ca två minuter, sen var det inte kul längre ;)

NEEEJ! Jag vill inte!

Aimee är ju som sagt inne i en så jävla kul period där vi oftast bara skrattar hela familjen. Även när hon högt och tydligt utbrister;
"NEEEEEEEJ!!!!"

Hon säger emot på nästan allt, men hon gör som hon blir tillsagd så jag har inte riktigt förstått grejen med att hon säger nej. Men hon är ju bara för go när hon gång på gång visar hur mycket hon kan och förstår.
Som imorse....
Jag är som vanligt stressad och barnet är som vanligt lite busig och smått ointresserad av ytterkläder. Hon stretar inte emot eller nåt, mer att hon kan börja pilla i mitt hår och sjunga en truddelutt istället för att sätta ner foten i stöveln. Ja ni vet, så där disträ men gullig liksom... Hur som helst. Nr jag dragit upp dragkedjan på hennes tröja och ska sätta på henne jackan tittar hon mig i ögonen och säger;
"Jag vet, vi har bråttom mamma."
Jag tror jag dör så härlig hon är och jag skrattar gott åt att hon är lite förnuftig. Samtidigt får jag dåligt samvete, hur mycket skit fattar hon egentligen? :/

Ibland vill jag bara stoppa tiden. Underbara barn som är så härlig. Och snäll. Och trots att gång på gång talar om för oss att hon inte vill, så gör hon alltid som hon blir tillsagd :)


Bild 1.
Barnet "står på huve"

Bild 2.
Barnet har ätit chokladfrosting från en Cupcake

Bild 3.
Barnet suktar efter gottgott på kalaset i helgen.

Cake

Joakim valde fyllning i sin födelsedagstårta och jag skötte resten :)


Tårtan fick då innehålla jordgubbsbottnar med ett lager mashmallowfyllning och ett lager pollyfluff. Sen har jag spacklat marängsmörkräm och täckt med kokos och jordgubbar.

God morgon söndag!!

Sovmorgon och sängmys med lilla familjen.
Solskenet lyste in i sovrummet och barnet tittade på barnprogram i sin pappas IPhone. :)
PappaJocke hade innan jag gick upp fixat köket från gårdagens lilla förfest och startat tvättstugan. Och jag känner mig lite bortskämd. Så jag fixar frukostbordet. Ägg, apelsinjuice, rostbröd, marmelad, yoghurt, chrunchy, jordgubbar. En vanlig söndagsfrulle helt enkelt. Hihi


Vad som sker mer än tvättstugan denna dag, återstår att se. Men vi tar dagen som den kommer. Skönt utan måsten och planer.





Have a nice day

Saturday in My heart

Dagen har varit kanon med kalas och fina människor som ger oss så mycket värme och kärlek.
KÄRLEK TILL ER!!! Tack för idag! :)


Kvällen spenderas med vänner och spel. 90-tals musiken spelas och vi njuter av livet.

Önskar er en fin kväll!

Paniiiik!

Imorgon är det kalas hos oss tydligen! Och detta har jag inte planerat så bra. Men det ska nog gå :)


Bakar för fullt nu. Blev sena hem efter besök på Blomsterlandet, Ica Maxi, Burger King och Systemet. Men nu ska vi inte behöva åka iväg nåt imorgon. *peppar peppar* Hahaha


Trevlig fredag på er! :)

Håll i hatten! Nu kör vi!

Redo för förskolan är hon alltid :)

Jämnställt

Jocke handlade kinamat och jag njöt av middagen.
Jocke fick byta bajsblöja och jag tog en dusch.
Jocke fick dammsuga och jag badade med fisen.
Jocke fick sätta på kaffe och ta hand om disken och jag kollade Facebook.


Alltså just idag är en såndär dag som det inte är så jämställt här hemma ;) Men det jämnar ut sig. Just nu är den nyblivne 29årigen iväg o spelar fotboll så han är nog nöjd. Själv ska jag sätts igång med bakningen inför lördagens kalas.


God kväll på er!
Njut av solnedgången nu när det äntligen slutat regna :)

"min" köksvägg

Det är inte svårt att lista ut vem som bestämt hur väggen i köket ska se ut ;)




Men han gillar't också. Haha

Snälla

Kan
Det
Bara
Sluta
Regna
Snart



.........



Snälla!

Gosefis!!

Det går undan när man har barn. Speciellt nu när barnet ska fylla tre och mer än ofta visar på att hon är fisförnäm och ibland även lite lillgammal. Hon säger så roliga saker och leker med stor fantasi :)


Tillsammans med en nypa trots, selektiv dövhet och stor vilja - ja då är hon som vilken normal snart treåring.
Alltså helt fantastisk och superjobbig på samma gång. Och vår alldeles egna guldklimå, det finaste vi gjort och har i våra liv. Vår Aimee 



Imorgonbitti ska hon få leka ordentligt med alla sina kompisar igen och det är ingen underdrift att hon saknat dom.

Fix & trix

När man är hemma o ledig lägre tid så gäller det ju att man blandar nytta med nöje, vilket vi gjort denna helg :)

Utflykter med vänner, fest, middagar och bus. Och fixande i hemmet, vardagsbestyr och annat.
Idag har vi dammat av alla lampor i taken och satt upp en hylla i Aimees rum.

Nu sover barnet efter lunchen och vi slitna föräldrar ska njuta av kaffe från vår nya kaffebryggare. En Moccamaster som Jocke fick i tidig födelsedagspresent. We love it!!

Veckan som kommer ska ge oss vår normala vardag tillbaka med förskola för Aimee och jobb för båda föräldrarna. Känns skönt då vi alla mår bäst av att ha våra rutiner och Aimee har saknat sina kompisar så in i bomben.

Skönhet?

Det är för mig att titta in i ett skyltfönster, ett sätt att bli lockad in i affären. Ett sätt för mig som kund att kunna se vad butiken har att sälja och erbjuda mig.
Det kan handla om erbjudanden, kläder eller inredningsdetaljer. Och om butiken bjuder in mig genom sitt skyltfönster, har dom ju lyckats med sin skyltning - iaf beträffande mig. Någon annan kanske skulle gå vidare utan ett sug av att handla. Och så är det ju när smaken är som baken ;)


MEN
MEN
MEN

Ett jättemen mitt i all idyll....
Hur kan Ginatricot i ett skyltfönster få visa upp denna docka som ett sätt att bjuda in till köp av kläder? Och hur kan folk se detta som tilltalande?

Så som jag ser det är den en avbildning på en sjuk kropp med insjunkna revben och utputande/uppblåst mage - ett praktexempel på en ickefrisk kropp.
Och oavsett om just denna kropp finns naturligt hos vissa, vilket jag har svårt att tro på, så är det en så pass liten minoritet att om vi ska börja visa upp detta som vackert och inbjudande till klädesköp. Ja då uppmuntrar man samtidigt dom som inte ha denna kroppstyp, att "skaffa" sig denna kropp.


Och nej, det går inte komma och säga att set ligger hos varje individ att själva välja att ta åt sig eller inte påverkas av samhällets fixering vid vårt yttre. För såvida man inte lever alldeles ensam under en sten i skogen, så är den egna viljan väldigt svår att låta ta övertag när trycket utifrån ger en andnöd ibland.

Glad Påsk

Igår var vi på påskmiddag hos svärisarna för att vi idag ska fira med min familj ute på landet hos farmor och farfar.
När vi lämnade på kvällen och gick ut, sa vi att det kändes mer som att man varit på julmiddag... Vädret är ju inte riktigt som vad man tänkt sig efter ett par veckor med plusgrader och vårblomster.

Hur som helst så är jag inte så jättebesviken på vädret. Jag har inte ork för det. Ser mer fram emot att åka iväg och få god mat. Och att jag ikväll ska på lite galaj med tjejerna. Samt att vi imorgon åker på familjeutflykt till Tropicarium med finaLina & Co. Ja ni ser, en helg värd att vara lycklig över. Då spelar inte vädret så stor roll för mig.

Börjar bli helt frisk nu med! Yippiekayey!! :)
Glad påsk på er finingar.

Gipset är helt väck nu!!

I onsdags var Aimee och Jocke på sjukhuset för ett sista återbesök. Då togs det stödgips hon haft i en vecka bort oh hon är nu helt gipsfri. :)

Hon är inte allt för road av att vi vill se henne gå på benet, men hon försöker och kämpar. Nu är det ju mer ovant och stelt, så inte konstigt att hon inte vill gå på benet hela tiden.


Bilderna nedan visar hoa benet såg ut olycksdagen och hur det sen såg ut när gipset byttes mot stödgips. :)

Mina fina

Idag har min bästaste man tvättat all tvätt i tvättsugan, rensat avloppet under badkaret, spikat upp ett gäng tavlor, lagat middag och tagit hand om mig! Bästaste på jorden är han. Och han är min :)

Att han dessutom är världens bästaste pappa till vår tösabit Aimee gör han ännu bättre.

Love you. For ever and always.

Dåligt samvete

Jag blev förkyld i helgen, men det var liksom ingen fara. Men i tisdags kände jag på jobbet hur kroppen inte var hundra frisk och igår sa kroppen ifrån ordentligt. Höll på att svimma på parkeringen hemma, sen däckade jag direkt i sängen när vi kom upp....
En sjuk huvudvärk, frossa, illamående och yrsel. Och en hosta ska vi inte tala om!


Idag fick jag snällt vara hemma. Känns pissigt som fan då jag varit borta så mycket senaste månaderna. Får dåligt samvete mot mina arbetskamrater!
Fick lönespec för mars idag.
87,5 timmar arbetade jag.
88 timmar var jag frånvarande.
Visserligen har detta varit pga brutet en hos barnet, men ändå.

Man blir trött av att åka bil

Nu är det ca fem mil kvar till Stockholm och hostan från helgens förkylning börjar bli väldigt jobbig. Annars mår jag bra.... Eller.. Att jag är nervös ska jag väl inte sticka under stolen med ;)


Aimees längsta bilresa blir det idag iaf och hon har redan somnat. Haha

Fortsättningen

• Familjen drog ut till Tornby för att kolla in på Kjell & Co och såklart IKEA. Barnets rum är under operation "fixa en härligt barnrum"z
• Vi filade på Linds och barnet tog en grod-bakelse. Mamman trodde hon skulle kräkas när ungen moffar bakelse utan dess like...
• Nu åker vi på söndagsmiddag hos svärisarna. Kan inte bli bättre!! :)



Hur go är inte Aimee när hon får se sig själv när jag fotar henne?!

Bra start på dagen!

• Sovmorgon och lång tid mys i vår säng alla tre.
• Frukost med alla tillbehör.
• Kaffe samtidigt som vi spelade nyinköpta spelet "vart är katten". Ett spel vi varmt rekomenderar!! Enkelt och kul för hela familjen. :) man övar på att vänta på sin tur, färgerna och att lämna tillbaka något man vunnit i spelet om man får otur och tar fisken.


Sen har jag vunnit en portfölj godis från Ica här i Johannelund!! Nice. Alla vinster är välkomna hem hit :)


Vad resten av dagen kommer bestå av vet vi inte, planlöst och lugnt tar vi det. Imorgon är det ju äventyr för hela slanten :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu