Bakprogram

Jag blir fylld av värme av era sms och kommentarer på bloggen om att ni fina vänner och läsare vill att jag söker till Sjuans bakprogram i höst!!! TACK TILL ER ALLIHOPA!

Tyvärrr...... så har jag registerat företag inom just denna bransch vilket inte är tillåtet i tävlingen. Och jag måste erkänna att det känns som på både gott och ont.
Visst vora det väl kanonkul att söka och kanske få vara med om ett sådant äventyr, men jag tror att pressen och det oglamourösa skulle ta över för min del. ;)


Däremot kan jag lova att jag kommer sitta bänkad framför tv:n i höst när det börjar sändas!



Och som "plåster" på såren för att jag inte ens försöker söka, får ni en titt på några av mina bakverk jag gjort

 

 
 



 

Magsjuk vare ja...

Att gå på fest när man inte känner sig helt frisk(så som jag alltid förespråkar att andra ska göra, alltså stanna hemma när man känner att något inte är helt rätt) var ju inte en av mina bästa idéer.... Slutade i mindre katastrof, som min fina älskade man tog hand om. Söndag spenderades i säng, likaså denna måndag.

Men det finns saker som gör att jag piggnar till och blir glad :)
* Bästaste Jessica skickade nyss ett bedårande mms på fina bebisen hon bakat i sin ugn och jag dör en smula av all söt och godhet som kom i den bilden.
* I fredags hämtade vi ut biljetter till Soran Ismails show på Sagateatern.
* Bagerilokalen ser underbar ut och är så nära att bli klar nu.
* Någon vänlig själ har nominerat mig till Mix Megapols tjejplan!!!! OMG hoppas man får sig en plats nu bara.


Snart kommer mina hjärtan hem och jag hoppas jag kan få i mig lite mat nu ikväll.
Någonting jag vet är dock att lite kramar och gos från min lilla grisekno.







Baka med mamma är kul :)



Party

Nu är det fest!
Fan va skönt det är att vara iväg på fest och känna att man är mer än småbarnsmorsa. Dricka lite vin och vara som "folk" ;)

Finaste vännerna fick tyvärr åka hem nyss så får försöka hitta ny inspiration till party.
Känns så bra att vi hittat varandra igen M. Love to you.

Hektiskt

Veckan har gått så fort att jag knappt hunnit med att andas. Men nu är det äntligen helg och den är uppbokad med massor kul.
Snart ska vi ner på stan för presentshopping och familjemys, sen aka barnet lämnas hos sin farmor för att vi föräldrar ska festa till det ikväll. Imorgon är det kalas för min lillebror så jag ska baka cupcakes :)

Hoppas ni får en finfin lördag!


Bild1: barnet fick en piggelin efter frukost.
Bild2: potträning pågår dagligen hemma hos oss.
Bild3: pärla är kul både barnet och mamman.
Bild4: tårta som jag gjorde förra helgen.

Ont i magen

Jag vill så gärna kunna se att det skulle kunna bli bättre, men jag vet inte. Och samtidigt som jag vill kämpa hårdare, så vill jag även bara ge upp. Be a quiter....
Nervös inför morgondagen.

Helgen är här

Det är lördag och vi kollar just nu på Bodyguard. En film jag sett tusen gånger innan, men tröttnar aldrig. Och när stjärnan Whitney Houston precis gått bort så blir filmen ännu mer speciell. Jag skriver väl ungeäfr samma sak som en miljon människor skriver just nu, men det spelar ingen roll. Man kan inte tjata ut att vi har förlorat en världsstjärna med en röst omöjlig att komma i närheten. ♥




Idag har vi hunnit med en hel del och det har varit en kanonhärlig dag.
Tårtbak, shoppning på IKEA och fika hos fina Jessica & Petter där även gamle räven Ludde var :) Aimee visade sitt bästa humör med obegripligt språk och bajsande tre(!!) gånger! haha Men det är ju lite positivt då mina vänner väntar sitt första barn ;) Men iofs så har båda syskonbarn är nog mer än insatta i det faktum om hur barns bajsande fungerar. hahahha


Imorgon har vi inget speciellt inplanerat, men jag känner att jag vill få tårtan i kylen uppäten så om man känner för det är man välkommen hem till oss!


Den innehåller ett lager nougatfluff och ett lager vit choklad ganache med skivade jordgubbar. Den är sen toppad med marängsmörkräm och kokos.

Same old, same old

Herremingud vad tråkig och rolig på samma gång vår vardag är...
Barnet hämtades av sin far idag och sen kom de och hämtade mig på jobbet. Barnet var väl inte på sitt bästaste humör, men det är bara att "suck it up" för morsan som inte heller var piggast på jorden ;) Hemma på parkeringen började sen kvällens vardagsbestyr som liksom aldrig tar slut;

Posta kuvert till FK om vab, in på ica och handla, hem och ställa vagn i källaren, laga middag(storkok såklart), bada barn, vika ren tvätt, dammsuga, bädda rent i barnets säng, mata katten, hänga upp tavla i köket, tömma och skura ur kattlådan, tvätta fotbollsvästar, göra inköpslista, tömma och fylla diskmaskinen, plocka fram mat inför imorgon och som avslut på kvällen Bing Bang Theory och Projekt Runway.

♥ Idag är det ju även alla hjärtans dag. Som tidigare sagt, ingenting vi firar idag. Men kanske vi gör det en annan ;)
mina kollegor på jobbet fick iaf någonting gott av mig idag. Guess what.....













En tårta såklart!! :) Och om ni vill se mer;

http://angelicascupcakes.blogg.se/2012/february/gott-till-kollegorna.html#comment

Söndag

Idag har vi tagit oss ut ur hemmet hela familjen. Aimee är frisk för förskola imorgon!! YEY :)

I veckan som kommer vankas jobb och jobbmöten på båda orter. How do we do so far? Jag hoppas på att personal har både positiv och negativ kritik att komma med så vi kan fortsätta jobba oss framåt.
Sen hoppas jag på att det ska vara slut på sjukdomar... Herremingud vad jag nu förstår varför februari kallas för "vabruari" ;)


God natt My friends

Älskar att jag är med i Tampons for Free!!

Härromdagen fick jag mitt vanliga utsick av gratis tamponger och trodde att det måste va det ända denna månad, jag har ju fått massor av VIP-utskick senaste månaderna. Men ack så fel jag hade! :)


Denna månad har jag förmånen att få testa retarDEX. produkter för din munhygien.
En tandkräm
En munskölj
En munspray
Allt förpackat i en cool plastnessesär. Och tamponger då såklart.

Me like a lot! :)
Och om ni är sugna på att testa den här munsprayen så gå in på retarDEX facebooksida där de första 3000 får en gratis! Och så har dom massor andra roliga tävlingar.

Och inte att förglömma - gå med i Tampons for Free! Det är som sagt gratis och att kunna spara en liten peng på tsmponger varje månad kan ju hjälpa. Och om ni gör som jag, får ni även möjlighet att testa nya produkter eller få förmånliga priser.

Bajs i pottan och toan

Igår var det en dag som innehöll den mesta i känslor. Ilska, frustration, besvikelse, uppgivenhet. Kärlek, glädje, förväntan, lycka.

Jag var på jobbet i båda mina orter, fick massor gjort och dagen rullade på finfint. Fick en mms med pottan och en bajskorv. :) Något som få förstår glädjen av, om man inte har barn. I tillhörande text stod det om en stolt liten Aimee som hade gjort nr2 i både potta och toalett! Efter pottbesöket hade hon vänt sig om, vinkat och sagt "hej då bajset". Haha


Idag står det på schemat att jag ska ner på stan för lunch med tjejerna och sen kommer jag hem för att byta av Jocke som i em/kväll ska kolla på fotboll. Aimee är ju fortfarande sjuk så hon får faktiskt stanna hemma. Fara o flänga med sjukt barn gör jag inte.


Önskar er en härlig lördag!

Trötta ögon

Jodå det gick bra att städa tåg idag ;) men nu är jag trött!
Imorgon vabbar Älsklingen igen. Sen hoppas vi innerligt att fisen ska bli bättre. Hennes hosta är så jobbig för henne att våra nätter är apjobbiga.... Trodde hon skulle bli bättre, men set verkar bara bli värre.

Att ligga steget före

Ibland måste jag hejda mig själv, då jag har upptäckt att jag ofta ligger steget före och på så vis missar en del som sker just nu. På jobbet oroar jag mig för hur nästa månads scheman kommer se ut, vart jag lägger bemanningen och vad för eventuella problem som kan komma att uppstå. Hemma tänker jag nu mycket på hur vi ska lägga semester/föräldraledighet under sommaren. Och lite på vad vi kommer behöva köpa i klädesväg till grisen då hon aldrig verkar sluta växa ;)


Tänk om jag istället kunde fokusera på att det är februari, fortfarande vinter och att jag är här och nu. Visst ksa man inte tänka så, men TÄNK OM något skulle hända som gör att jag inte skulle kunna delta i sommarens semester eller bemanna personal i april.... Guuuud vad jag är jobbig mot mig själv ibland! haha


Annars då?
Jomen Älsklingen vabbar imorgon och jag ska städa tåg för första gången på typ två veckor! Har inte hunnits med annat än kontorsrelaterade arbetsuppgifter för mig under uppstarten av Norrköping och allt runt omkring. Men nu så! Nu bör jag vara i fas med allt för att kunna "återgå" till att försöka balansera gruppledarrollen med städrollen. Längtar efter att gå ut och skita ner mig, skönt med omväxling.


Ciao!

Lite högre energinivå

Igår var barnet mestadels stilla, liggandes eller sittandes i soffan när hon inte låg och sov i sin säng. Idag däremot har jag tom fått kittla henne och hon har klättrat på min rygg i soffan! Wohooo - ett klart tillfrisknandetecken enligt mig.
Dock är det nog lite feber kvar och hennes snorslutar liksom inte komma ut. Hostan rosslar och hennes högra öga är lite kladdigt. För säkerhets skull kommer vi ha henne hemma resten av veckan för vila. Jag börjar dock bli lite rastlös och önskar mig tillbaka på jobbet imorgon. Beror lite på hur det ser ut på Jockes jobb som tydligen har deadlines varje minut denna vecka. (Men det är ju gött att veta att vi båda, har viktiga jobb där vi behövs) 



Nej nu ska leka med modelleran lite innan vi värmer tomatsoppa till lunch! 
Hoppas ni får en finfin onsdag. ♥


Längtar till vår och sommar.....   

Spel

Förra veckan tog jag en halvdag, hämtade hem barnet tidigt från förskolan och tog bussen till stan. En mammadotter-dag med fika och shopping en dag mitt i veckan fick det bli! :)
Aimee fick välja en sak från Åhlens(med mitt inflytande såklart hehe) och det fick då bli ett spel med Pippi Långstrump. För en liten peng på 129:- tycker jag att man fick massor, då det är ett spel som får henne att öva på "min tur och din tur" och hon själv älskar ju spel och Pippi.






Spelet är för 2-8 spelare och fungerar som ett memo-spel. Alla får varsin bricka med sex olika bilder tagna ur Pippiböcker. Alla brickors bilder finns som memobilder att lägga uppepå rätt bild. När man har samlat alla sina bilder till sin bricka är man klar.
Aimee tycker det är jättekul och har inga problem med att man säger "Nej, nu är det mammas tur att ta en bild".

"Vart ska den vara Aimee?"
"Häj den vaja mamma."
 

Sjukstugan fortsätter.

Igår var jag hemma med grisen för hon på morgonen hostade och verkade lite sjuk. Jag tar då det säkra före det osäkra och är hemma med henne då. För om man misstänker att någonting är på gång, då stannar man hemma - vare sig det är en själv som är sjuk eller ens barn. För det handlar inte bara om en själv och ens egna familj, utan alla runtomkring ens på förskola och arbete. Det är tiden innan en förkylning/magsjuka bryter ut - som den smittar som mest...

Och jag känner ju idag att jag tog helt rätt beslut! Idag är hon mycket värre. Ögonen är blanka, hostar som en tok, snorar, febrig och allmänt hängig. Äpple, vatten och nyponsoppa har hon fått i sig. Ska koka tomatsoppa snart och hoppas på att det går ner också.
Blir att vara hemma med henne imorgon också då Jocke ska till Örebro. Typiskt! Men vi brukar alltid köra varannangång, så när han har vabbat senaste 5gångerna är det verkligen min tur. ;)


Men nu är det väl verkligen sjukdomtider om något? Tycker jag läser på fb om att varochvarannan unge är sjuka och på mitt jobb är det så många sjuka samtidigt att jag fattar inte hur jag fått ihop bemanningen! haha


Det är inte allt för ofta man får ha sin 2,5åring i knät gosandes kan jag lova!

Valentines

Snart är det alla ♥s dag. Egentligen är det ingenting vi "firar, men jag tackade inte nej när älsklingen kom hem med en liten kartong choklad igår! hihihi
Och det betyder mer för mig när sånt kommer en vanlig dag, än när det förväntas. Men så är det väl med allt ;)




 


Lillfisen tyckte också det var mumsigt med choklad. Speciellt idag när hon och jag är hemma för hon är lite förkyld. Dock mår hon bättre än vad jag trodde hon skulle göra när vi vaknade imorse, så imorgon får hon gå till förskolan som vanligt.



En kultur som ger ångest

I dagens samhälle lever vi för vårt utseende. Det ska bantas, opereras, göras om, stylas, handlas outfits och för vissa ger det bara ångest.
Ångest för att inte passa in i en mall för hur vi ska se ut.
Ångest för att inte ha råd med allt som vi måste äga och ha för att klassas som "lyckliga".
Ångest över det faktum att man ses som ohälsosam och tjock, bara för att magen inte är platt.


Det naturliga med våra kroppar har ersätts med konstgjorda medel, för att vi ska se "naturliga" ut. Ingen vet längre hur en naturlig människokropp ser ut, för allt vi får se genom tidnignar, reklam och bloggar är det som är redigerat, konstgjort och rent ut sagt FEJK.
Vi har inte en chans att genom ett normalt leverne komma upp i den "nivå" som samhället satt för oss. Vi har inte en chans att för oss själva välja bort det redigerade och konstgjorda - utan att ses som konstiga.


Jag som vuxen intelligent människa, vet ju självklart om att bilder i tidnignar är redigerade till den grad att man antagligen inte skulle känna igen människorna om man såg dom live. Jag vet också att ingen har det sådär perfekt, rent och vackert hemma med fyra ungar som röjer runt. Jag är medveten om allt detta, men ändå har jag många gånger svårt att värja mig. Jag har svårt att inte "vilja" uppnå alla dessa höga krav om ett rent, vackert hem och den där platta magen och perfekt svarvade låren utan minsta ärr från barndomen eller leverfläck.
Men hur går det för våra barn och ungdomar som inte levt tillräckligt länge, som fått höra sina föräldrars gnäll om att dom är tjocka och måste banta eller sett dom shoppa dyra fina inredningsdetaljer på kredit.... Hur kan dom växa upp och förstå att så mycket är fejk och inte naturligt? Hur ska dom kunna förstå att det inte alls är normalt att banta varannan månad eller att alltid ha den nyaste mobiltelefonen på marknaden?


Barn gör inte som vi säger, barn gör som vi gör.

Baka liten kaka

Aimee och jag har precis bakat två sorters kakor. Dags för lite filmmys med ett stort glas mjölk och nybakta kakor. Det blev havrekakor med chokladbitar (nytt recept) och chokladkakor med O'boy glacyr. :)
Pappan är på stan med grabbarna och får sig en pause. Egentid och vännertid är välbehövligt som småbarnsförälder och dessa stunder uppskattar man lite mer som småbarnsförälder.

Nu tar jag helg

En intensiv vecka som gick fortare än jag planerat ;)
Vintern har ju dessutom fått för sig att komma. Kanske har den attityden "bättre sent än aldrig"? Själv hade jag röstat för aldrig... Det medför såna jästa problem överallt, inte minst på mitt jobb. Idag var det dock av blandade orsaker, inte bara vädret ska ha skuld där. Men men. Nu ska jag försöka till mitt yttersta att inte tänka på jobb, för nu är det helg!!!

Puss på er alla fredagsmysmongon!

Tidig morgon

Med mera ansvar och ökas procent på jobbet kommer mera jobb. Idag väntas utbildning i Stockholm. Jag gick upp halv fem och ska snart stiga på tåget.

Hoppas ni får en härlig dag!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu