Du förtjänar inte respekt om du inte ger det

Ofta ser jag på bloggar, facebook och liknande hur människor trampar på sin partner(oftast kvinnor som gör detta). Och jag kan inte låta bli att undra hur man kan fortsätta leva med en människa som man nedvärderar eller tvärtom för den delen - hur man kan fortsätta leva med en människa som skriver skit om en på internet. För om man verkligen älskar sin partner, litar på denne, vill leva med denne, respekterar denne - inte fan skriver man ut skit om denne på offentliga forum?


Jag kan ärligt talat säga att det händer då & då att jag och min älskade Joakim är oense, bråkar, tjafsar, kivas och inte kommer överrens. Om allt mellan himmel och jord. MEN om han skulle skriva ut på facebook att han tyckte jag var dum i huvet som lämnade disk efter att jag bakat tårtor eller att jag är en idiot för att jag blev för full senast jag var ute - då hade jag packat min väska och gått! För i ett partnerskap ska man fan vara så vuxna och ärliga mot varandra att man tar det mellan två ögon, tycker jag.


Att skriva ut skit på det viset... det blir liksom att nedvärdera den människan som man ska leva med resten av sitt liv, den man delar sitt hem med, den man ska älska i nöd & lust och för många - den man har barn tillsammans med.
Vad tror ni att era barn tycker om att ni kastar skit på deras mamma/pappa på internet? Att ni nedvärderar deras intressen/hobbys/fritidsaktiviteter? Det är detsamma som att inte bry sig om och finnas där....
T.EX.
Jag tycker om inte jättemycket om fotboll, men eftersom att min partner både spelar, är ansvarig i sitt korpenlag och kollar på mycket fotboll - det är en mycket stor del av hans liv - så automatiskt gillar jag det också!
Jag måste inte engagera mig och läsa fotbollsbloggar eller hålla kolla på spelare som byter lag hit & dit. MEN jag måste finnas där och stötta vid förlust, förbereda mellis att ta med vid match, fråga hur det går för favoritlaget, hjälpa till med fotbollsklädestvätt etc. För att Joakim är min partner, den störta delen av mitt liv, pappa till mitt barn = Jag älskar en del av fotbollen, för den har format och formar honom till mannen jag älskar.



Nej, jag tycker att alla ska ta sig en tankeställare och istället ta sina problem med sin partner öga mot öga - kanske kan det lösa problemet istället för att skapa ytterliggare....
Kommentarer
Postat av: Hella

Jag håller nog inte med, jag menar visst jag tycker inte heller man ska lägga ut hela sitt privata liv, så som bråk, problem hemma mm på blogg eller facebook stör mej otroligt på när folk "hänger ut/klankar ner" på familjemedlämmar på det viset. Det tycker jag man kan prata med sina närmaste om om man behver ventilira lite!

Men jag gillar absolut inte fotboll för att min karln gör det, han är tränare för sitt lag och jag gillar verkligen inte att glo på fotboll tänker inte kolla jämt,stå i kiosken, planera hela familjens liv efter det, mm, för att det är hans intresse, vi kan dela andra saker. Och man kan stötta och finnas där ändå. Vi är olika personer han gillar inte allt jag gillar och jag gillar inte allt han gillar, vi har olika intressen. Man är inte en sämre partner för det. Enligt mej.

2011-08-22 @ 20:18:25
URL: http://hellagirl86.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag skulle ALDRIG skriva ett ont ord om Linus jag älskar honom för mycket för det.

2011-08-22 @ 22:11:30
URL: http://stkorsgatan10.blogspot.com
Postat av: Angelica

Hella Jag förstår din poäng. Och visst är man inte sämre partner för att man inte delar samma intressen, MEN det är stor skillnad på att inte dela intresse och på att "klanka ner på" den andres intresse för att man själv inte tycker om det. Förstår du vad jag menar? :)

Och som jag skriver, jag är inte superförtjust i fotboll jag heller. Men jag kan dela min mans kärlek för det då det gör honom till den han är.



Anna WORD!

2011-08-23 @ 22:14:04
URL: http://aimeesmom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu