Kolmården!

Nu bär det snart av mot Kolmården! Ska bli kul att åka dit då varken jag eller Jocke varit där på åratal! :) Men först ska Jocke & Aimee hämta svärisarnas bil så vi tar oss dit - och då ska jag klippa av mig håret! MOHAHAHA

Verkar bli strålande väder idag med! De första barnen var i plaskis redan innan åtta idag. Då är det sommar. Det gillar vi.
Tänk förresten vad vädret gör för vårat humör - hur deppig och enre man lätt blir då solen inte är framme! Hur överlever mänskligheten när hos och vinter är här egentligen? ;)

Soliga dagar i parken













Grisen är ingen badkruka, tvärtom! Och det är underbart härligt när man bor bredvid en pool! Vi bor numer i parken och hoppas många fler soldagar!
Hoppas alla ni andra har en minst lika härlig sommar som vi har nu :)

Blir så trött..............

Jag kan bli så trött på att man inte får säga någonting någon gång utan att folk blir helt skogstokiga. Och så sitter dom själva hemma och tycker och tänker om ditten&datten. Kanske utan att säga det högt, men man TÄNKER vissa saker - eller vågar säger det småtyst till de närmsta personerna....

Nej, ta dig i brasan om du vågar säga en åsikt, ett uttalande eller bara nämna ett ord!
Jag blir så trött på deta land ibland.

Jantelagen om att ingen får ha det bättre än någon annan. Men du får inte heller gnälla om att du känner att någonting i ditt liv är jobbigt, tråkigt eller kämpigt - för det finns dom som har det sämre!
Lagom ska det vara. Inte mer och inte mindre...

Jag skrev på facebook att jag var ett pucko som i min trötthet särskrev kycklingburgare. Alltså Kyckling burgrare. Och då är det självklart att folk tar illa vid sig och säger att de inte alls är några puckon för att dom särskriver. Vilket jag inte heller sagt. Jag kallade mig själv, som vanligtvis inte särskriver, för pucko. Men det får man inte göra. Då tar jag med mig alla andra i mitt egna felsteg. Konstigt tycker jag.
För ingenstans kallar jag andra morsor för div saker när jag själv känner att jag har det kämpigt eller uttrycker min missnöjdhet med för få timmars sömn, ömmande rygg efter bärande av barn etc...


NU ska jag dricka upp mitt sista kaffe och sen klä på mig lite mer kläder, för vi ska åka ut en sväng till ikea och kolla deras rea - hoppas på att Hensvik garderoben ska vara nedsatt så vi kan köpa den till billigare peng! :)
Sen ska jag ner och lata mig i parken - och nej jag tycker inte alla människor som solar i parken är lata människor!

En solig dag i parken!

Idag gick vi ner till parken med Aimees farbror Robin redan vid lunch. Sen kom vi inte hem förns vid fyra! Jocke klagar nu på att det svider på ryggen... förstår det. han är ganska röd.
Själv är jag mer brun än röd, men ska inte sticka under stolen med att det är en aningens rödfärgad brun jag har på axlarna ;)

Aimee invigde idag sin nya bandana som skyddar hennes lilla huvud mot solen. BRA! Och den fick sitta kvar. Dessutom tog hon två simturer i den finfina uppblåsta simstol. Klockren och eftersom att poolen är så grund kunde hon tom ta sig framåt själv.
(bilder på äventyret får komma en annan dag)

Efter en härligt husmanskostmiddag, mjölkstuvade makaroner och falukorv, for jag iväg för att träna med fina Lundis och Emma!
Nu är jag dödstrött och undrar lite varför jag fortfarande är uppe... ska nog gå till sängs istället :)



Imorgon Tisdag är det inbokat en heldag i parken igen, med Malou och Stella(som vi ävne hann träffa en snabbis idag).
Onsdagen kommer spenderas på Kolmården med Aimees sysslingar Wilmer & Albin med föräldrar.
Torsdag ska vi mysa med Fia & Tuwa och Lina & Theo. Sen ska det bli en powerwalk med bästaste Anna + tvättsugan på kvällen.
Fredagen kommer bjuda på förberedande inför cupcakesbeställning och jobba natt.
Lördag ska jag leverera 30st födelsedagscupcakes på dagen och sen äta middag med min mormor&morfar på stan.
Söndag bjuder på en natts jobb.

Aimee 1år.

Vill börja med att TACKA alla ni som varit deltaktiga i denna underbara dag med kalasfirande av Aimee. Och TACK för alla fina presenter!
Tråkigt att några uteblev, med och utan förklaring, men de som kom - ja de kom med stor entusiasm :)

Vi bjöd på lite havrekakor, snickerskakor, cupcakes, marängtårta, mashmallows och rosa smågodis.
Barnen busade och badade i plaskis! Och vi vuxna skrattade, snackade skit och njöt av det fina vädret.
Aimee fick en egen födelsedagstårta och mumsade tyst och smaskandes... brydde sig inte det minsta om alla som stod och fotade! Så söt :)



Fikabordet


Alla presenter


Cykeln som bara inte kan förväxlas med någon annans! Helt otroligt snygg och cool! :)


 
 
Hon må vara för liten för den idag, men det spelar ingen roll! Vi fick ett rep ditsatt därfram så vi kan dra henne! Klockrent.

Grisen och jag



♥ Min finaste lille gris och jag i gungan sommar 2010 ♥

IMORGON ÄR DET DAGS!!

Jag fattar det inte.... Exakt nu för ett år sen åkte jag och älskling hem från sommarstugan. Jag mådde så illa och ahde så ont att det fanns liksom ingenting annat i huvudet, än just smärtan. Och att det var nog verkligen påväg en liten bebis... ;)
Och jag hade rätt, för senare på kvällen åkte vi upp till förlossningen och blev inladga. Dagen efter kom grisen.


Denna kväll spenderas inte på sjukhus, inte heller i smärta. Mer i ett lugn och en förväntan om en riktigt härlig morgondag. Det blir storfest i parken ju och jag har för en gångsskull planerat och förberett in i minste detalj att allt som kan göras innan är gjort och resten av allt som ska göras, måste göras imorgon.

Sitter i soffan efter en heldag i köket. Tjuvtitta kan ni få göra på en av cupcakessorterna som dukas upp imorgon...


Mjölkchoklad och Geishacupcakes med chokladfrosting och handgjord sockerblomma. Bakad i en fyrkantig form :)




Igår var det ju midsommarafton. Dagen spenderades i sommarstugan med svärisarna och det var en fantastiskt härlig dag. Skönt att bara vara och njuta en stund, speciellt när det är underbart soligt väder och det bästa sällskapet man kan ha! (hade självklart velat stanna kvar längre och avnjuta lite vin och grillat på kvällen, men jobbet kallade)

Midsommarstången var så fin och Aimee tyckte om jordgubbarna från landet....
 

....men sill var inte gott! Däremot är det alltid kul att spela fotboll.
 

På väg till lite dans och den fina tårtan jag gjorde. (HÄR kan du läsa vad den innehöll.)
 


Kusinerna är så söta ihop!!! ♥ Maya snart fem år är så duktig och snäll med Aimee. Och Aimee ser verklige upp till sin stora kusin. Kan tänka mig att det kommer vara så i många år framöver :)

Storlek 38!!!

Jag är så glad idag! Efter en lite småtrött förmiddag och lunch så tog jag tag i mig själv och cyklade ner på stan. Strosade omkring ensam(vilket inte händer ofta) och gjorde mina ärenden.
Det är ju rea i hela stan och då kliar det i varenda liten del av mig = jag MÅSTE åtminstone kolla... Kom hem med två klänningar :) En från Cubus och en från H&M - I STORLEK 38! Fatta! Det är ju helt otroligt! Tjohoo Från att ha haft typ 42-44 sen ett år tillbaka, kommer jag nu i mina gamla storlekar.... (förutom brösten dock)

Sen blev det fika med finaste klickentjejerna och då skröt jag nog så att ögonen höll på att poppa ut! Tack för en mysig fika tjejer!


Nu har jag varit hemma i nästan två timmar och hunnit med massor. Smörkräm, Chokladfrosting, Vaniljkräm och Vaniljkrämsfglass är gjord inför Aimees ettårskalas på söndag. Sen har jag förberett inför cupcakesbakningen på lördagen. Efter min lilla kvällsmacka är det att ta tag i dekorering av sockerblommor, skriva korten som ska stå på fikabordet och skära ut hål för mina cupcakes i kartongerna. pepparpeppar :)

Njuta av att vara mamma

Jag har haft det jobbigt. Mer jobbigt än vad jag erkänt för någon annan än min älskade man Joakim. Jag har skämts, jag har gråtit och tyckt att det varit fel av mig att känna så som jag känt.



Jag sätter mig i soffan och släpper ut en djupt andetag samtidigt som en tår rinner längs min kind. Jag tittar på min älskade dotter när hon far över vardagsrumsgolvet med en av sina bilar, samtidigt som hon brummar med munnen. Salivet sprutar nu när nya tänder är på gång. Men det gör ingenting. Jag bryr mig inte om vad som hamnar på golvet längre. Jag bryr mig bara om min dotter. Jag känner en sådan kärlek för henne att det värker i hela mitt hjärta ibland, rädslan över att förlora henne kan få mig att känna av panikångestattacker.


Nu njuter jag till 110% av att vara mamma. Det spelar ingen roll om jag missar en fest eller resa. Så länge jag har min dotter och slipper tänka på graviditet, förlossning eller amning så är jag nöjd.
Min dotter äter som hon ska, hon utvecklas som hon ska, hon växer som hon ska och framförallt - Hon visar dag efter dag att hon är nöjd och lycklig. Det är vad som räknas.


Om några dagar är det ett år sen den läskigaste och bästa dagen i mitt liv. Förlossningen av Grisen, då jag trodde att hon kom ut död och att det var mitt fel. Det har suttit i länge och sitter fortfarande kvar. Jag mår fysiskt illa bara av tanken på en förlossning och vill gråta varje månad när mensen kommer - av lycka alltså! Aldrig med en graviditet! :)


Ser fram emot att bara ha min älskade lille Grisefis Aimee att krama om, älska och tänka på för resten av mitt liv. Hon ger så mycket kärlek tillbaka att jag inte vet vart jag ska stoppa den. Så ibland tar jag en bit och lägger på köksbänken, redo att plocka upp när grisen ligger och sover och jag får lite aimeeabstinens;)


Middagstips

Färskpotatis med en härlig laxpytt och hemgjord vitlöksdipp.


Spagetti och köttfärssås med riven ost.


Pasta med ost&skinksås.


Potatis med panerad pollockfilé och egen sås.




SOMMAR OCH SOL

Idag har vi haft besök näst hela dagen av Älsklingens kusin Tobias och hans yngste son Wilmer(Aimees syssling). Tack för en hjärtligt trevlig dag må jag säga! Det blev lite bus här hemma, mys i parken och sen ner på stan för Lunch och glass med Tobias syster Lina.



När vi kom hem strandade vi i parken för lite premiärbad i plaskis och gåträning i gräset. Grisen tyckte inet om att bada i plaskis(det var kallt) men var överlycklig när hon fick gå omkring naken.  :)


 
 

TACK!

Det värmer faktiskt lite att få kommentarer, så tack till er. Här har ni era svar :)

Anette - Jag kommer ju jobba ca 100% i sommar medan Jocke är pappaledig. Sen ska vi försöka göra lite mindre familjeutflykter som Kolmården, Smultronstället, åka och bada, vara i sommarstugan hos mina svärföräldrar och eventuellt en tripp till Göteborg.

Linda - Jag vet att jag borde vila lite, men så vill jag passa på att göra saker när man är ledig ;)

Emelie - Jag vill ju gärna satsa allt på företaget, men är lite rädd för att göra det när jag inte har någonting att falla tillbaka på. Är inte heller så sugen på att ta en massa lån när jag inte är säker på att jag har en ordentlig kundkrets, en stabil grund att stå på och en bra lokal att bedriva min verksamhet i. Så jag kommer söka jobb nu under sommaren och hoppas på att det löser sig, och jobba på vid sidan av med min egna firma.

Kanske finns det fler läsare som har frågor om mig, mitt liv eller framtid? Kanske undrar ni någonting om Aimee eller hur vi uppfostrar henne? Fråga på vettja! :)

Fullt ös Medvetslös

Jobbat natt torsdag, fredag, lördag och söndag. Bakade cupcakes under lördagen för att ta med till jobbet. Fick sova lite längre idag tack vare min alldeles för snälle man. Hann bara med att äta frukost, duscha och göra iordning mig(så jävla ovant men ack så härlig att ha karln hemma då jag slipper ha Aimee med mig i badrummet och det går så fort!!) - sen fort iväg till Sofia för att fika med hennes dotter Tuwa, Lina och hennes Theo och Petra och hennes Charlie! Tack för en härlig stund!

Hem och äta lunch med min lilla familj och precis hinna med lite kaffe med Jessica och Petter som kom med mina cupcakeskartoger. TACK!
Sen fort cyklandes iväg till Lundis för att träna ett gympapass. Efter det blev det middag hos henne med Emelie. Och nu är jag hemma framför tv:n med min älskling. Trött och utmattad. Imorgon ska vi upp tidigt för vi får besök över dagen av Älsklingens kusin med barn. Och så ska lägenheten besiktas.



Det är härligt att vara ledig och kunna göra saker! Det är ännu mer härligt att vara två hemma, ha tid tillsammans och veta att allt kommer lösa sig, även om jag inte har jobb efter augusti....



Tråkig blogg just nu, I know... Men så är det ju inte heller någon som ger feedback. MÅNGA är här inne o läser, men inte ens hälften lämnar ett avtryck...

Natusan - first touch

Detta paket kom till mig härromdagen! Tack Natusan och Tack Buzzador :)
Som medlem i Buzzador får jag ju möjligheterna att testa nya produkter och samtidigt dela med mig av dessa till mina nära och kära.






Denna produkt kostar ca 30-40kr i din butik och på utvalda apotek. Den är speciellt utvecklad och anpassad för nyfödda bebisars känsliga hud och serien finns i sju olika produkter och är helt fri från parfymer och färgämnen.

På framsidan av produkten kan du se fyra olika symboler som står för att:
* NoMoreTears - Den svider inte i ögonen.
* Dokumenterat Mild - Den är mild och skonsam.
* Astma och Allergiförbundet.
* Nordic Ecolabel.

Vaniljkräm



Igår gjorde jag hemgjord vaniljkräm för första gången(har en beställning på cupcakes med just vaniljkrämsfyllning snart och behövde testa den). Och jodå - Aimeegrisen fick slicka av det sista på slickepotten. Det tyckte hon var gott :)

 
Lite suddigt när ungen smackar, sultar och rör på sig hela tiden ;)


Vill du se hur cupcakesen såg ut igår? Kolla in HÄR

Aimee går!!!



ber om ursäkt för dålig kvalitet.... vi var lite exalterade :)

Sov du lilla....

gris?
Efter att ha gått upp strax innan åtta imorse, gnällt och busat med pappa fram till tio då hennes morsa behagade att gå upp - för att sen busa och mysa nere i parken i strålande solsken med tant Lundis... ja då är man trött! Speciellt om man dessutom efter parkmys går hem och busar lite till, springer med gåvagn och jagar katt innan lunchen!
Så när vi skulle äta börjar grisens ögon allt mer stängas och huvudet dippa nedåt tillochfrån... det var oundvikligt. John Blund fick äntligen grepp om vår lilla sötnos och nu ligger hon och sover middag i sin säng!

Jocke diskar och jag sitter i soffan och slappar. Blev inringd att jobba inatt så om två timmar är jag på jobbet. money money :) Jobbar hela helgen också. Fast för mig är det ju inte helg, min helg börjar på måndag! haha Hoppas på mer sol då för jag fick mersmak av att sitta på en filt och äta glass kan jag lova!

Det rullar på

De två dagar som nu gått har rullat på alldeles för fort. Men de har varit löjligt härliga med min lilla familj. Vi är inte vana med så mycket tid tillsammans, och tid som vi kan vara avslappnade under. Att inte ha skola att tänka på för min man är verkligen någonting som vi båda märker av. :)

Igår var vi på Aimees förskola Trilobiten. Hälsade på fröknarna, kollade i lokalerna, fick lite information om hur de har det och så fick hon leka med några av barnen. Vi känner ett lugn över hösten kan jag lova! Min dotter är så framåt att hon kastade sig i armarna på Katarina(hennes framtida fröken) och lekte med henne bland alla bilar. Vi känner oss även väldigt trygga med hur lokalerna såg ut, deras upplägg av aktiviteter och pedagogik.

På kvällen bjöd jag på cupcakes till grabbarna i fotbollslaget som spelade sista matchen innan sommaruppehållet. Lite extra socker efter en hård match uppskattas alltid ;)



Idag har vi varit ute på Tornby hela dagen. Shoppade lite kläder till mannen, lite smått&gott på IKEA till köket och så handlade vi lite till Aimees kalas. En mysig dag helt enkelt. Hämtade ut tre paket också. Två av dom kan du läsa mer om HÄR
Det andra avslöjar jag vad det innehöll imorgon....


Måste även säga ett STORT GRATTIS till min svåger Robin som igår fick det fantastiska beskedet att han fått heltidsjobb!! sweet säger vi till dig! ♥

 

TRE par nya skor


De två ljusa är från Skopunkten och de svarta är från DinSko.
Jag är helnöjd!
Jocke poängterade dock att det är tydligen tre helt olika par skor... vilken tur säger jag, de kommer användas vid helt olika tillfällen också! ;)

I byrån...

Hon har länge legat mellan 74 och 80 i klädstorlek, men nu har vi bestämt att 74 ska bort då det mesta inte sitter bra längre och detta har gjort att vi nu har insett att Aimee fasikens behöver kläder! Speciellt med tanke på att sommaren är här.
T-shirts
Kortbyxor
Badkläder
Pyjamaser
Strumpbyxor/leggins


Så detta är verkligen någonting som hon önskar sig i födelsedagspresent! Eller kanske presentkort på kläder. Det ska vara färgglatt och helst inget med glitter, volanger, spets, våldsord, monstertrucks eller överdrivet könsstereotypt.

Livet är allt härligt när man är två hemma!

Jisses vilken skillnad, bara nu idag. Det handlar väl väldigt mycket om att Jocke inte bara är hemma, utan han är verkligen LEDIG! Ingen tenta att plugga till just nu, inte åka iväg om en timma för att sitta på bibblan. Nej, han är hemma och pappaledig. Så jag fick tillochmed lösa ett sudoko på toan när jag uträttar mina behov utan en busandes, toapapperssönderrivande och skrikande liten Gris vid fötterna. ojojojojoj

Och nu är ju jag ledig i veckan också! Skaplig lyx :)
Jobbar helgen som kommer nu igen, men det gör mig inget. Alla helger kan jag jobba utan gnäll - för vi kan ha "fredagsmys" på onsdagar och dricka ett glas vitt till maten en tisdag när vi båda är lediga. Ingen kalender kan säga åt oss när vi får och inte får mysa eller lyxa till det. Svårare än så är det ju inte.
Så vi har helt enkelt helg nu, fast det är måndag! haha



Idag ska vi skriva kontrakt på nya lägenheten och då också få reda på hur det kommer bli med just flytten. Stångåstaden ska ju stå för alla kostnader, frågan är bara om vi bokar och skickar räkning? Det får vi veta idag.
Och ikväll är det härlig fika med tjejerna och finaste Pim som flyttat hem efter ett halvår med plugg i Skellefteå. Nu är det bara en tjej kvar däruppe! Min älskade Linn, som jag får längta till att träffa ända till slutet av augusti.
Imorgon ska vi till Trilobiten och hälsa på, kolla läget och träffa fröknarna. Sen är det sista matchen för Älsklingen och hans korpenlag = Cupcakes att bjuda på!
Onsdag är det träning i trädgårdsföreningen som gäller och jag ska ta tag i kråkbot på min skalle och färga bort utväxt och div gråa hårstrån(ja, jag blir grå på skallen redan nu!)

Om man vill vara bitter....

...så kan man tänka på att om två veckor är det inte bara midsommar, utan även den ljusaste dagen på året. Vilket då innebär att om två veckor börjar det bli mörkare om dagar och nätter igen....



Detta års midsommar kommer annars vara Aimees första midsommar
och även min första midsommar ute i Peggy&Lasses sommarstuga! Ser verkligen fram emot det och kommer lite försynt fråga om man får lov att stå för efterrätterna ;)
Förra året var jag enveckakvartillförlossningstjock och då var vi med min familj, därför är vi med Jockes familj iår. Man får verkligen försöka bolla lite och ha vartannatår på diverse högtider. Svårt men så är det. Och vissa högtider vill jag fira med mina kära vänner, men nu är vi vuxna och kan tydligen inte bete oss hur som helst eller vart som helst elelr när som helst ;)



Helan och Halvan?
hahahahhahahhhaahhahahhahahahahahahaha
Jag bjuder på mig själv alltså ;)

Scharlakansfeber?

Igår upptäckte vi att Aimee fjällar under fötterna... kollade direkt upp det på google och ser att det är ett symptom på att barnet har haft scharlakansfeber. Herregud! HUR har vi missat det?

Egentligen har vi inte missat det, vi har bara inte lagt ihop de symptom hon haft för några veckor sen - vilket alla passar in på just scharlakansfeber. Enligt beskrivningen är det vanligt att man inte vet om/märker att barnet har scharlakansfeber utan man får reda på det när barnet börjar fjälla under fötter och i handflator... Konstigt. Men nu vet vi det.

Läs mer här om ni är intresserade.



Fisen i februari... tänk att hon om två veckor ska bli ett helt år!
Just nu busar hon omkring med sin pappa, skriker på katten, kastar med böcker och brummar med bilarna.

Kämpigt just nu

Jag är så trött, otrevlig, uppjagad, frustrerad och allmänt grinig här hemma just nu. Var inte så trevligt på jobbet igårnatt och det gör det inte lättare att gå dit idag. Hoppas på att chefen kan ha ett möte snart för stämningen på min arbetsplats är mer fylld med egoism, gnäll, slarv, skitsnack och dagisplastsbeteenden än vad den är fylld med laganda och jobb.
Kanske beror det på chefsbytet förra året, varsel, nya vs gamla arbetare eller schemabyten hit&dit. OAVSETT så är det dags för ett möte och någon typ av kick-off! Kanske även vissa behöver ta ut kvasten ur röver och andra börja bry sig om någon annan än sig själv.


Nu ska vi snart äta middag iaf och sen sista jobbnatten. Imorgon är det mys, mys och mys på schemat och jag har planerat in lite vuxenmys med vin, snacks och en film - det som vanligt folk gör på fre/lör ;)



Avslutar med denna störtsköna bild på min dotter som mer är intresserad av fotboll än dockor(vilket jag hurrar högt för!)







För övrigt är Cupcakesbloggen uppdaterad och även facebooksidan!! Gå gärna in och säg vad ni tycker.

På jobbet...

Igår jobbade jag 19-05 och cyklade hem fort för att hinna sova lite innan upp för att baka cupcakes. Kom väl upp vid 11.30 och åt frukost med ena handen och vispade smet med andra ;)
Lämna beställningen, åt middag med mina finfina familj och cyklade fort iväg till jobbet. 16.30 skulle jag börjat. MEN så blev jag sen eftersom att cykeljäveln är paj och kedjan hoppade. Crap.

Nu är det iaf lite kafferast och mellis innan vi kör igång igen. Skönt att det inte är så sent inatt. "Bara" till 01.15. :)

Imorgon ska jag baka mer cupcakes för min kusin tar studenten! Måste vara klar och hinna till hans firande 14.30 och sen ska jag möta upp min kära svärmor 16.30 på stan och lämna Grisen. Börjar ju jobba igen 17.10 och då har inte Jocke hunnit hem från sin tenta....


Jag känner mig lite stressad

En liten, men duktig tjej!

Idag var vi på ETTÅRSKONTROLLEN på bvc! Kan fortfarande inte förstå det, ETT ÅR! Herregud...

Hur som helst. Hon följer sina kurvor perfekt, även om hon ligger under medel. Doktorn sa att hon var väldigt framåt för sin ålder eftersom att hon gladeligen klättrade upp i hans famn! ;) haha That's my girl!
Hon utvecklas precis som hon ska och dom behövde inte gå igenom så många "saker" hon ska kunna eftersom att den listan har prickats av sen 6-8månader. Plockar med fingrarna, reser sig upp mot möbler, tar sig framåt, äter som hon ska, tar kontakt med andra, "pratar" etc...
Två sprutor fick hon, varav den andra gjorde lite ont och gav tårar i ögat. Men efter ca två sek var det okej igen så hon log och vinkade hejdå.

Den 27juni 2009:
3670g och 50cm.



Den 9juni 2010:
9160g och 73cm.

Tittut!



Aimee har hittat fönstret vid vardagsrumsdörren! Det är väldigt kul att leka tittut där :)

MiniCupcakes

På min Cupcakesblogg och Facebooksida(sök Angelicas Cupcakes, så hittar ni mig där) kan ni kolla på vad jag bakade imorse! Fick lov att gå upp redan halv sju eftersom att då ville Grisen gå upp - vilket inte sker i vårt hem annars! Herremingud vad trött jag var/är ... Men då blev det lite bakning på morgonkvisten.


Sen har Stångåstaden ringt och bokat in oss för kontraktsskrivning! För JA vi fick lägenheten och flyttar in den 1september. SWEET
Nu kan vi slappna av och inte behöva tänka på hur det ska gå med vårt hem. Utan istället fokusera på nya lyan med inredning, tapetering och annat.


Det är uppehåll i vädret och vi hoppas på att det fortsätter så. Ska kolla på Älsklingens fotbollsmatch ikväll och det vill vi inte göra i regn. Speciellt inte nu när vi bakat cupcakes till kvällen ;)

KALAS!



Så mest av allt önskar hon sig sol på sin födelsedag. Så vi kan vara ute i parken och fira henne.

Aimeeuppdatering

Här kommer en liten lista och lite bilder! Detta är pga blogginläggsbrist. Har iofs mycket att skriva om, men det går liksom inte ner i tangenterna.....


* Hon tycker inte om att sitta i gräs när hon bara har shorts på sig. (Men sitta på filt och pilla i gräset är helt ok.)
* Hon tycker om att äta jordgubbar, men bara av vissa personer. (Hon blånekade att äta mosade jordgubbar av sin morfar igår efter lunchen, men åt gärna av en hel när hennes gammelmorfar gav henne det)
* Förra veckan tog hon 1,5steg helt själv! (Annars står hon bara blickstilla i några sekunder och sen sakta sakta sätter hon sig ner)
* Gåvagnen är det roligaste att leka med just nu. (Med den kan man göra mycket!)
* Hon somnar tidigare om kvällarna nu när vi börjat med nya sovrutiner, men det göra att hon vaknar en gång varje natt. = tröttare föräldrar.
* Hon har fått smaka glass vid några tillfällen, men bara vaniljglass. (det är ju trots allt sommar, men inget annat sött får hon)
* Att leka i sand, gunga i gungan och sitta i grus får henne att skratta. (Som de flesta ungar alltså)
* Hon äter vår mat oftare och oftare nu. = mindre och mindre barnmat att storkoka! :)
* Vi tror att tänder i överkäken är pågång, och det är lika jobbigt denna gång som vid de första två = väldigt gnälligt, dregligt och svårt att äta rån.
* Hon är jätteduktig på dela med sig och ber man om någonting så får man det. = när 6 andra barn var hemma hos oss hade hon utspel när dom lekte med hennes leksaker.
* Hon säger fler och fler ord, samtidigt som det är mer mer bebisprat. (Roligast var när hon sa vovve tre gånger till hästarna som gick förbi oss) 
* Några favoritleksaker just nu är; pussel, bilderböckerna med djur, bilarna, skallrorna.


 Äta ris själv är både kul och kladdigt
 Grus är som sagt mycket kul
 Kuddar går också att leka med
 Gå med gåvagn coh göra brumljud som en bil
 Det busas med katten Daisy varje dag

Texas Longhorn

Idag blev det middag ute. GÖTT! Vi hade ju tänkt unna oss något och göra något kul som familj och inte bara sitta hemma eller leka i lekparken, så ner till stan begav vi oss!
Ville se matfestivalen på nära håll, men många höll på att packa ihop när vi kom så var inte så mycket att se. Dock fick vi hem 2kg jordgubbar för femtiolappen. sweeeet.

Stötte på min mormor&morfar som var på väg att käka på Texas Longhorn = vi fick följa med! TACK TACK!! ♥
Nu är vi hemma, Jocke nattade Grisen och jag diskade. Vin till mig och öl till honom är upphällt. Snart ligger chipsen i en skål och filmen i dvdspelaren..... Mysigt en lördag som denna.



I torsdags myste vi med middag ute hos tantJessica och då fick Grisen sitta i grus för första gången. En stor hit kan jag lova! Ungen skriker, skrattar, plockar upp & kastar grus för glatta livet.

Clothes for Aimee

När liten ska fylla stor och efter det börja på dagis. Då behövs det nya kläder. Gärna i storlek 80-86 så det kan dels användas nu men också lite att växas i.... *blink blink*


Detta finns på lindex:
 
 
 



Detta finns på hm:
 




Angelicas Cupcakes

♥ Varje stor resa, börjar med ett steg. Detta är mitt steg ♥ 



Kolla in min blogg, som så småningom ska bli hemsida
. --> www.angelicascupcakes.blogg.se



Kolla in min sida på facebook. --> Sök på "Angelicas Cupcakes" och bli ett fan/gilla.



Har du frågor om företaget? Vill du göra en beställning eller fråga om priser? Maila --> [email protected]


Hikmet.se

En klassisk "leksak" som passar perfekt för en liten gris om sommaren :) Hittade en sida med ett hav av olika färger, former och märken på just Bobby Cars.

 


Sen kollade jag vidare på hemsidan och blev kär i det mesta! Dessa är klockrena klassiker som alla barn kan roas av, använda sin finmotorik till och utvecklas med...

 
 

Har du barn? Ska du köpa present till ett barn?
Gå in på www.hikmet.se och kolla. Det finns det mesta. 











 


 

Vill förtydliga att detta är alltså bara önskningar, inga som helst krav eller begär. Jag begär ingenting, däremot är jag mästare på att önska mig saker! (Ni skulle sett min egna önskelista när fyllde år.... moahahaa)

Fortfarande finns det massor saker som inte är dyra eller behöver köpas i specialaffärer eller liknande, som alltid behövs i ett hem med småbarn. Ex blöjor, babylotion, tvättlappar, våtservetter, fruktpuré, välling, nappar, nappflaskor, babybestick, pipmuggar, haklappar, majskrokar etc   :)

För tjock för sitt jobb?

Idag på aftonbladet.se kan vi läsa om Zara som känner sig förnedrad och diskriminerad av en chef som kallade henne för "för tjock för att jobba på deras uteservering". Nu är det ju svårt att se HUR tjock/stor hon är på bilden eller hur uteserveringen ser ut(som inte ens är med i bild).

MEN jag måste tyvärr hålla med chefen. Jag själv är tjock och har fan väldigt svårt att komma mellan vissa stolar i caféer och restauranger, men framförallt uteserveringar som alltid har fler bord&stolar än vad det får plats. Så det är ju jättetrångt!
Ska du dessutom då servera och hålla tallrikar, fat, flaskor och liknande - ja då kan det bli problem.
däremot var det onödigt att säga åt denna zara att hon inte skulle orka springa i trapporna när hon jobbade eftersom att det vet han ingenting om. Dålig kondition sitter inte bara kroppens storlek.

Det är inte bara inom den branschen utan även inom andra också! På mitt jobb är det väldigt trångt i vissa utrymmen på tågen, ex toaletterna på dubbeldäckartågen. Där är det jobbigt att både vara tjock och lång kan jag lova.


Vad tycker du?
Är kroppsstorleken viktig i vissa jobb?

Flytt i September

Vi tackar ja till lägenheten! Vi gjorde en lång lista med för- och nackdelar och pratade om allt fram&tillbaka. Till slut kände vi att det är rätt. Det enda som vi känner lite negativt gentemot är ju just trapporna - MEN VA FAN! Trappor har ju ingen dött av liksom... Och annars kan vi ju sitta på våra arslen sura och vänta på ett trapphus med hiss, men då är det ju inte säkert att en lägenhet i det trapphuset är lika bra som denna.

Så ja. Vi tar den!  Köket är ju underbart och vackert. Badrummet med tvättmaskin. Stor och rymlig balkong och en härlig hall. Resten av lägenheten är vanlig och lagom :)

Sign Sealed Delivered

Om du tycker som en tjockis som jag. Skriv då på DENNA NAMNINSAMLING som Vecko Revyn startat - MOT det sjuka kroppsidealet som råder igår, idag och aldrig mer...
No more Size Zero!


Själv kämpar jag ju på med att gå ner i en sund och normal vikt. Till en kropp som iaf kan få mig att må bra i mig själv och inte tycka jag ser äcklig ut.
Jag har dock slutat hoppas eller tro att jag kommer se ut som jag gjorde innan jag blev gravid. MEN jag har en förhoppning och ett mål om att vara hälsosam och ha en vikt samt kroppsform som passar mig och mitt liv.

Vikten ser ut så här:
20april - 78kg
30maj - 71,5kg

Och jag känner att det går i rätt riktning! Speciellt nu när jag idag har varit på ett rejält träningspass med min fina LindaLundin! TACK! På måndag är nästa och då hoppas jag på minst lika fint väder eftersom att det är utomhus :) Underbart och härligt.

Fortsätt rösta!!!

Komigen. Komigen. Komigen. Komigen.  :)

Klicka på bilden för att komma till sidan där du röstar. Och du får rösta hur många gånger du kan och vill.

Skulle du lära ditt barn att slåss?

Jag blir så förbannad att jag inte kan behärska mig. Jag blir så ledsen att jag gråter. Och jag blir så förtvivlad att jag inte vet om jag vågar tro på mänskligheten....
Ska mitt barn få gå i skolan med barn vars föräldrar fått för sig att det är okej att lära sina barn att slåss?
Ska mitt barn ha kompisar som fått lära sig att det är okej att slåss i "försvar"?

Nej det hoppas jag verkligen inte! Och eftersom att jag är kass på att forumulera mig förnuftigt, på ett sätt som andra förstår och som en vuxen får ni läsa DETTA, för hon kan minsamm förklara på ett fantastiskt sätt och det hon skriver är så RÄTT!





Min fis har börjat slåss när hon är exalterad, vilket hon själv inte förstår. Men det är INGENTING som tillåts hemma hos oss. No voilence aloud.

TACK CATARINA!

Jag ser dig som en vän långt borta. Och det är härligt att ha kontakt genom våra bloggar oavsett när vi håller med varandra eller inte :)
Din kommentar gav mig en gnutta hopp om att inte vara ensam med mer eller mindre "dåliga" dagar i mitt liv. Kanske inte låter så positivt, men jag är säker på att du förstår vad jag menar! Tack för att du som jag, vågar vara ärlig.

Och visst är det väl så?
Att den som vågar vara ärlig är den som också vågar vara riktigt lycklig när det väl kommer till kritan?

Inge mycket bloggande just nu

Vet inte om det är mindre bloggmotivation eller att jag bara inte tar mig tid att skriva ner mina tankar. Känner mig nästan falsk ibland när jag sitter och skriver, så då suddar jag ut och skriver inget alls istället. Läser ju några bloggar som jag bara är säker på att hälften är bluff - såna som bara skriver för att få folk att tro hur underbart dom har det, medan dom egentligen har det pissdåligt. Stackars er som försöker intala era läsare(och er själva) om hur ni har det.


Själv är jag en ärlig människa som inte har några som helst problem med att säga hur jobbigt jag har det till och från - så som de flesta människor har det i livet.
Just nu är det jobbigast med ekonomin. Vi fick denna månad inte ens ut en hel månadslön för en person... Riktigt tråkigt, men så är det även nästa månad. Men vi rullar på ändå. Ska se om jag kan göra lite reklam för Angelicas Cupcakes och få in lite beställningar. Annars så tackar jag ju ja till alla pass på jobbet nu när Jocke snart går på sin pappaledighet.


En annan sak som jag har det jobbigt med är min familj som är kluven på olika sätt. Och det gör ont ända in i själen. Vill gråta stora krokodiltårar och önska mig bort till ett fantasiland där ingenting ont kan ske... Men jag vet att vad som än sker, så kommer allt ordna sig!


Men jag är lycklig. Jag tar det lugnt och försöker att inte boka in för mycket i min kalender utan bara chilla med Grisen. Ni vet hon med många namn, så som ett kärt barn har! :) Idag har hon lärt sig att kasta med sin mobiltelefon hon fått av pappaJocke, stå själv länge, dansa och så säger hon numer Vovve(efter att ha sett en karavan av hästar...)! Hon är allt en finfin liten stjärna min dotter!
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu