Vad tänker du på idag?

Iochmed den vilda debatten angånde Linnea, så kom jag och tänka på många STORA nyheter. STORA händelser som engagerade STORA folkmassor. Tänker vi på dom idag?

* Hur ofta tänker ni på att kolla vart era duntäcken, kuddar och påskfjädrar kommer ifrån och hur hönsen som burit dom behandlats?  - Det var ju inte allt för längesen som det var på tv om hur hemskt vi behandlar höns...

* Hur ofta tänker ni på Haiti? - Det var en av jordens största jordbävningar genom tiderna och landet är inte ens halvvägs på väg tillbaka. Barn har ingen skola, folk har inga hem och liknande...

* Har ni slutat äta griskött eller kollar ni upp vart ert griskött kommer ifrån? - Det är bara några månader sen som folk protesterade över hur grisar behndlades och hur de bodde, men ändå sålde de rekordmånga skinkor till jul. Bacon säljer som aldrig förr och fläskfilé ses som delikat lördagsmiddagsmat.

* Hur ofta tänker ni tanken att anmäla grannen till socialen när ni hör dom skrika på sina barn? - Det kan ju vara som med fosterfamiljen som hade ihjäl Bobby. Minns ni honom? Pojken som blev så misshandlad att han till slut dog, utan att socialen gjorde något.

* Hur ofta tänker du på sista förbrukningsdatumet på köttfärsen när du handlar på ica? - Dom var ju med i en jätteskandal efter att ha bytt ut lappen och sålt gammal färs...

* Hur ofta tänker du på/donerar pengar/köper nålar till diverse organisationer? - Tänker du "rosa" även när det inte är oktober och bröstcancermånad? Stöder du hjärt&lungfonden genom att använda deras nål även när det inte är deras månad? Donerar du pengar till Rädda Barnen även när det inte är en barngala med din favoritartist på tv?

* Hur ofta tänker du på pojken som blev misshandlad till döds av ett gäng i Stockholm? Hur ofta tänker ni på branden på ett diskotek i Göteborg? Hur ofta tänker ni på den 5årige pojke som blev mördad av jämngamla kompisar? Hur ofta tänker på de ungdomar som varje år dör av en överdos? Hur ofta tänker ni på familjen till Josef Fritzl?

Listan kan göras oändlig om man bara tänker till....




Vad jag menar är att då en nyhet är så STOR så är det lätt hänt att man efter några månader, inte tänker på det på samma sätt som tidigare. Jag menar inte att man helt och hållet kommer glömma bort, aldrig mer tänka på eller inte ens bry sig om denna tjej som blivit våldtagen och sedan utfryst av ett helt samhälle. MEN jag tror inte att det kommer vara det som berör oss om en månad eller två, för det kommer komma ett nytt offer, en ny nyhet att engagera sig i och diskutera om.

Jag säger inte att denna otäcka och hemska händlse inte fört något bra med sig, alla kan vi lära oss en läxa. MEN kommer denna händelse förhindra att fler blir utsatta? Nej jag tror inte det.
Jag tror inte heller på att alla som idag engagerar sig och tänker på offret, imorgon kommer bry sig lika mycket. Det har då kommit någonting annat/någon annan att tänka på.
NEJ, jag säger inte att detta gäller alla. Jag kan självklart bara tala för mig själv......


Våren är nog här nu

Idag hade jag en underbar och härlig promenad runt ån med Jessica. TACK!! ♥
Det är bra att jag har såna underbara vänner som är med på att "rasta fläsket" ;) MOAHAHAAA Igår blev det ju lite träning hemma i vardagsrummet, så får väl se om det ger nåt nu då! Kan ju inte fan se ut så här längre... nope - can't do. can't do...


Efter promenaden blev det en runda på stan... oops! Blev lite vårkläder till lillskiten som växer och kan behöva nytt snart(och så blir hennes mamma sååå sugen på att shoppa när man finner finfina kläder).
Sen fick lite tulpaner och påskris komma med hem! Så nu är det även vår inne. Hos oss alltså. Färgglatt värre.

Imorgon ska jag på barnvagnsbio med Malou och hennes lilla Stella. Och på eftermiddag blir det tjejmiddag och bus hos oss!
Så morgondagen ser vi fram emot!! (och torsdag också, då vi ska se exakt hur stor skitungen blivit när vi ska till bvc)




Det är kul med handapan, tycker Aimee, som hon fick av sin morfar!

Sol! Sol! Strålande sol!

Idag har vi redan hunnit med frukost, dusch(för mig), bad(för Aimee), lite plock och nu kaffe! Sen ska vi gå ut i solen för promenad med tantJessica och lite ärenden på stan =)

Ikväll kommer min fina Anna över på en kaffe. (Möjligtvis kommer hon i första hand för att hämta sakerna hon beställde på inrdningspartyt, men jag väljer att tro på att hon vill träffa mig först o främst... hahaha)
Kanske skulle även karln bjuda in på hockey för en vän, så det händer nåt hela dagen!



Tror detta kan bli en bra dag. ♥






Vi har framkallat en massa kort på Aimee. Finaste leendet har hon, så det är ju inte konstigt att man blir glad när man tittar på dom. ;)

Biggest Looser

Jag hejar på Michelle. Tycker hon verkar mest normal och den som jobbat på bäst utan diverse intriger och fulspel ;)

Blir så peppad att jag nu lägger mig på golvet för att köra dagens andra styrkepass. Med inrikning på armar och rygg, förut fick magen sig en omgång. Känner mig peppad.
Imorgon ska det bli sol så då har jag planerat in en långpromenad med tempo! Någon som är sugen på att hänga på?

Sluta hyckla!

Jag börjar bli trött på den här cirkusen om "Linnea".
Ja, jag är det faktriskt. För det handlar inte längre om ett övergrepp mot en flicka, en våldtäkt. Det handlar helt plötsligt om stackars familjer hit ocvh dit, skolor och en jävla präst. Vem fan bryr sig om en präst som säger nåt klumpigt i kyrkan?

Hon utsågs som lögnare, bedragerska och det blev fort ett rykte - som folk antagligen inte visste vart det kom ifrån eller hur det började. Och vips så fanns det facebookgrupper och "mordhot". Nu anklagas skolan för att inte tagit sitt ansvar.... Varför? Det är inte dom som startar grupper på facebook och mobbar via internet. Är det inte mer föräldrarnas ansvar att uppfostra sina barn att inte mobba, trycka ner eller mordhota andra?

Nu har vinden väbt och "stackars" skolungdomar har bytt sida och talar ut i press och tv om hur de insett sina misstag och startat en ny grupp till förmån för "Linnea" - och så vips så är halva Sverige med i denna nya grupp. Varför? Inte fan sitter ni o bryr er på riktigt om den här tjejen som ni inte känner. Varför just denna tjej? Varför inte resterande våldtäktsoffer som hånas på¨skolor - just för att ingen tror på deras historia - "dom är ju bara lögnaktiga horor!"


När något som detta sker blir jag också arg, upprörd och engagerad - Men jag kan inte säga att jag täänker mer på denna "Linnea" än någon annan som jag läser om. Jag känner ju inte henne, jag vet inte vem hon är, vet ju inte ens vart fan hennes lilla by ligger! Snart kommer det dessutom en ny tragedi och nya grupper på facebook att tillhöra, nya offer att tycka synd om etc....

Jag funderar mycket över det här med grupptryck. - Vad kan få en skola, en hel by att tro på ett rykte och gå emot en enskild person? Vad driver en stor grupp människor att mobba?
Vi är ett flockdjur och följer en stark och drivande ledare - Även om vi inte vet innebörd eller vart vi är på väg.




Det känns bra att tillhöra en grupp.

Hangover

Och nu pratar jag inte om världens bästa film. nu pratar jag om hur min dag är just nu.

Lite bakis. - vinet. 
Lite hes. - ciggen.
Lite on i fötterna. - klackarna.
Lite trött. - sömnen.

MYCKET lycklig! Svårt att finna bättre vänner än de jag har!

Igårkväll överraskade vi kära Anni med en fest, cateringmat, mina hembakta cupcakes och lite musiktävling! Och i det finfina tacktalet och hon ställde sig upp för att säga senare under kvällen, så lät det verkligen som om hon var lycklig över denna sammankomst som vi gjort till henne.


TACK till alla finfina tjejer för igår! Jag hade iaf hur kul som helst, trots avsaknaden av dans och utgång. ;) Tydligen blev ju klockan tre, vid två. Nästa helg ska vi fira Lundis - vi är ju många som ska bli halvvägstillfemtio iår. Dock tror jag på en lugnare kväll då än igår.

Grattis Aimee 9månader

För 9 månader sen.....


Nu....



Hon har växt i sina kinder lite iaf ;)
Vi kör fortfarande på randigt. Cause that's the shit! hihi


Och sin 9månadersdag firar hon med att sova hos farmor. Hennes föräldrar firar det med att gå på fest.
Tack P&L för att ni ställer upp!!!

Finns det inget mellanting????

DETTA kunde man läsa på aftonbladet.se ...

Jag blir inte förvånad och jag är inte emot det heller. Jag tycker, lika lite som med anorexi,  att det är bra med feta människor. Det handlar inte om att de inte kan bära "snygga modeplagg" i min mening, utan de visar på ett extremt ohälsosamt sätt leva. Det är inget ideal eller något att stäva mot. Inte heller något att uppmuntra.


Vad tycker du?

Borde det inte finnas något mellanting? Någon med en normalt byggt kropp, med hälsosamma former och ett ideal att stäva efter?

Finns det verkligen ingen som man kan ha på framsidan på en tidning, som vi vanliga döda kan se på och känna oss likvärda med.
Visserligen är jag inte en av dom som lider och jämför mig med de på omslag(alla är retuscherade ändå), men det borde ändå finnas någon som inte är underviktig eller fet.   eller?? 




Actress Gabourey Sidibe arrives for the Precious After Party at Murano House on May 15, 2009 in Cannes, France.
För fet för att vara på ett omsla? Ja, det tycker jag.

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

... men då får man göra det bästa av situationen, försöka göra om eller helt enkelt ändra på sig. Så jag tror det kan bli bra ändå. Ska bara sova på saken ;)





"Det får va som det är, när det inte blev som det skulle."

Vårtecken

idag gick vi upp tidigt(sent för PappaJocke som försov sig ett par timmar...) åt frukost och myste med kaffe i soffan.
Sen tog jag och lillskiten bussen ner på stan för att handla lite vi missade igår och tog sen en lunch med tantLundis. Efter lunchen tog vi en underbart härlig och svettig promenad runt ån. Jisses!! Blommor lite överallt, fågelkvitter, solsken och vi tog båda av oss jackorna! DÅ har våren officiellt börjat ;) Och aimee fick dessutom ligga med öppen åkpåse + nerdragen dragkedja på overallen. SÅ varm var det! skönt skönt skönt ♥


Nu dricker jag lite kaffe och kollar på Sex and the City. Lä'ngtar tills i vår då jag och min finfina svägerska Ulrika ska se Film Nummer Två!!! åhååhååå Denna gång kanske vi kan ta ett glas vitt eller två ;) Första filmen såg vi ju också ihop, men då var hon gravid med lille Maxis.













Imorgon vid den här tiden är det nio månader sen jag låg med en nykläckt liten skit uppe på US. Det var också en lördag. Den varmaste på året!

Midsommar 2009


Hittade denna "lilla" bild... taget för typ nio månader sen. Tänk så man såg ut!
I WAS HUGE!!!! Inte för att man är så liten nu, men ändå.... hahaha


Undrar hur detta års midsommar kommer se ut. Lillskiten fyller ju ett i den vevan. Tror till och med att det är dagen efter.
Har massor med idéer för hur det ska vara, teman och vad man ska bjuda på (cupcakes såklart). Hoppas på fint väder så man kan vara ute, nere i perken vid plaskis =)

Utmanad....

Tydligen ska jag vara ärlig gånger fyra! Okej då.


* Jag är livrädd för att förbli fet då jag äcklas av det.
* Jag fruktar för att ha en tonåring... :S
* Blir ledsen över att ha "förlorat" så många vänner och "status" iochmed att jag fått barn - Var jag verkligen inte värd mer än partyunderhåkkning/är jag inte tillräckligt intressant för att umgås med?
* Jag skulle vilja äta chips varje dag :)



Utmaningen skickar jag vidare till den som känner sig manad!




Det är mycket nu

Det blev sovmorgon till 11 idag igen... undrar hur ungen kan sova så mycket?!?! haha Inte för att jag klagar. Tvärtom. I love it! ♥

Var på babycafé idag som vanligt. Har sjungit, busat, myst och fikat. Och det är så kul att se alla barn i Aimees ålder som alla bara var runt 3månader när vi började gå upp till Mariagården! Alla utvecklas, växer och blir mer och mer som små barn och inte bebisar.
Tror det är väldigt viktigt för dom att träffa andra barn, dels för sin utvecklings skull och dels för att lära sig att de inte alltid kommer vara ensamma med leksaker - Att kunna dela med sig. Snart ska vi väl ta o börja gå på Öppna Förskolan också! Sätta alarm på måndagar alltså ;)












Det är för övrigt mycket nu med inplanerade saker i kalendern. Vissa saker man får prata om och vissa som är lite mer hemliga. Har en grej jag jobbar på hårt varje minut som blir över..... och för varje positiv kommentar och pepp blir jag mer och mer beslutsam över att detta verkligen är vad jag vill göra.

Får se hur mycket bloggande det blir framöver...

Ifall ni vill se henne in action

Idag testade vi(läs Aimee) citron.



Och så här ser hon ut när hon kryper vår lilla skitunge =)

Bowlingproffs kanske?

Bowlingsetet som jag köpte i Ullared har vi lekt lite med, kanske inte på det viset som det är ämnat att lekas med - på bättre och roligare vis! hihi


Håll i bollen, sikta...


...och skjut!


Eller slå ner dom med händerna :)
 

Cupcakes


   




 



 

Uppe med tuppen!

Kanske inte... hahaha 08:40 vaknade jag av en gnyendes Aimee. Kom in i hennes rum och då sitter hon i sängen alldeles snorig och trött i ögat. Sötnosen!!!

Nu har vi hunnit med frukost, disk, bäddat säng och plockat lite med leksaker. Nu sover hon i min famn och jag ska äntligen få i mig lite kaffe.
Sen ska vi duscha och bege oss ner på stan för att shoppa lite på Tårtverkstan =)


Ikväll ska jag ju ha ett inredningsparty för några vänner!
Är du intresserad av att komma?  --- Välkommen ---




Vart är Aimee? ;)

 

På golvet bakom pappas ben.

Massor med härliga stunder....

Igåreftermiddag for vi ju bort till Aimees kusiner och hade tacomys. TACK för en jättehärlig lördag. Det behövs verkligen att vi gör det då&då. Sen är det ju hur kul som helst att se på Aimee hur hon är "med i matchen" med sina kusiner när dom leker!




Idag har dagen vart i full rulle sen vi gick upp!
* Upp & äta frukost.
* Aimee badar själv i badkaret medans mamma fixar sig.
* Bädda säng & sen baka en plått cupcakes.
* Fort på med kläder och ner till bussen för att åka ner på stan.
* Shoppa lite smått på Lagerhaus och sen hem.
* Baka en plåt till med cupcakes, mata Aimee och diska.
* Vispa ihop frosting.
* Ta emot kvällsgästerna Pelle och Emma.  TACK TACK TACK för en härlig dag/kväll!!
* Laga mat & ha en jättehärlig middag med bästa sällskapet.
* Mysa med kaffe, cupcakes och filmen Hangover.
* Gröt för Aimee och skitsnack för oss vuxna.
* Jocke kör hem gäster, Aimee leker på filten och jag döglor på dator/tv.



Snart är det välling för skitungen och sen ska vi sova!!!! Imorgon är det en ny dag med massor av aktiviteter inbokade. Så... På återseende ♥

Kusinvitaminmys


DETTA INLÄGG SKREVS OCH SKULLE HA PUBLICERATS TIDIGARE UNDER DAGEN!


Nu har Aimees morfar varit här. Hur mysigt som helst och det var han som skulle trösta när hon ramlade =) hihi Men hon visade allt hur duktig hon är på sitt kryp och att gå med sin gåstol alldeles själv.
Kan inte fatta hur fort tiden går och hur mycket hon utvecklas varje dag. Blir så stolt över henne! Och så glad nör hon lär sig nya saker. Då vet jag ju att hon mår bra. 


             Aimee sover sött i famnen på sin morfar efter dopet ♥



Snart ska vi bege oss iväg till svägerska Ulrika med familj för en hellördag! Ska bli skönt att bara slappa efter en natt jobb med en person kort....
Men först skja vi beställa hem lite nya foton och käka lunch.

Hoppas ni får en underbar vårlördag!









Idag vill jag även säga stort grattis till mannen i mitt liv. Joakim.....

GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN!!
Älskar dig min Pooper

(vi på valborg09 med en "liten" Aimee i magen)

Det luktar pannkakor från köket

Och jag grämer mig lite över att jag inte köpte fryspåsar i tisdags..... Var ju trots allt i landet över alla fryspåsar - - Ullared. Ibland är det lätt att vara efterklok.



Inatt ska jag jobba.
Vill hellre mysa hemma i vårt ommöblerade vardagsrum med nya finfina kuddfodral och titta på Hangover med mina finaste.... Kanske hinner med lite av det innan jag börjar =)
Imorgon kommer Aimees morfar hit på en liten fika, har inte setts sen 14feb!! Så nu kände vi att det var dags. Och sen ska vi gå bort för tacos och körslaget hos min svägerska så kusinvitaminerna får busa lite.

Förskoleplats - CHECK!

Ja idag ringde dom! Tänk så glad jag blev... trodde inte jag skulle bli det. Ville egentligen inte att Aimee skulle börja förns hon var 1,5 år, men när en plats erbjuds till augusti när hon är straxt över ett år så kan jag inte tacka nej.
Speciellt inte när det var vårt första val!!

Kalasglada är vi och det känns skönt att veta att hon har en plats redan till hösten! Och då kanske mina framtidsplaner kan bli förverkligade(säger man så?) lite tidigare. =D


TRILOBITEN here she comes! (eller i augusti då)

Bada är kul

 
 
 

speciellt med skum!

Aimee sen i utvecklingen? Nej, det är hon inte.

Fick en kommentar för ett tag sen... Anonym - såklart. Som skrev så här:
"Man får vara lite sen :)
Hon kommer säkert ikapp med att lära sig krypa och stå själv osv.
Eller så kanske hon är sån som inte övar sig fram utan bara lär sig direkt ist? Så medans våra barn kanske kan stå själva nu, krypa och gå med gå-vagnar för att öva sig gå så kanske hon ligger där och väntar men sen bara lär sig gå pangbom :)
Tror iaf dom flesta är på ungefär samma stadie runt tre år. Men hon kanske slutar vara sen innan. :)"

Det var väl inte menat som elakt, men den känns ändå lite spydig, med tanke på att Aimee inte alls är sen. För hon ligger inte "och väntar", hon kryper och går längs med möbler. Så förstår inte ens kommentaren... Speciellt med tanke på att personen kommenterade i inlägget Hon kröp!! men iaf.


 Idag när hon fick för sig att tvbänken skulle upptäckas


Här är en tabell som jag tycker låter rimlig och jag tycker denna Anonyme kan ta o läsa den.

 

Tidigast

Vanligen

Senast

Ligger på mage och lyfter på huvudet

1 mån

2-3 mån

4-5 mån

Griper medvetet

2 mån

3-4 mån

6 mån

Vänder från mage till rygg eller tvärtom

3 mån

5-6 mån

7-8 mån

Sitter med stöd

4-5 mån

5-6 mån

8-9 mån

Sitter själv

5-6 mån

7-8 mån

9-10 mån

Kryper.
Obs! En del barn hoppar över detta

5 mån

7-10 mån

10-12 mån

Reser sig och går utefter möbler

6-7 mån

9-10 mån

14-16 mån

Går själv

8-9 mån

10-14 mån

17-18 mån

källa:www.growingpeople.se 

Det blev lite godingar

Dagen igår var hur kul som helst, även om jag idag är helt slut i rygg och trött - så kan jag tänka mig att göra om denna lilla utflykt ;)
Det var mest folk på eftermiddagen så jag rekomenderar verkligen att vara där på morgonen! Sen att det var tre dagar innan barnbidrag och 1,5vecka innan lön gjorde nog susen också! Dock fanns det inte så mycket inom kök och badrum som jag hade hoppats på, fast det gjorde nog plånboken.

Jag kom iaf hem med(håll i er):

Till köket:
6st små ugnsformar(i två storlekar)
en ballongvisp
2 kökssaxar
en brödform
en brödlåda
en stekpanna
en liten tång
8st kökshanddukar
ett salt&pepparkar som kramas


Till Aimee:
ett set med fyra små bilar
ett bowlingset med käglor som ser ut som djur
8st pixieböcker om Mumintrollen
2st förvaringslådor till leksaker
en bok om kattungar
en träpusselbox med klossar från Brio
ett joggingset
en jeansklänning
en långärmad top
2st t-shirts
2st pyjamaser
6st bodys
ett nytt spjälskydd
ett par HelloKitty solglasögon
en HelloKitty handduk
3st matlådor med tillhörande sked


Till hemmet:
6st små runda blockljus
2st små vita ramar
2st stora vita ramar
ett väggord - Love
4st kuddfodral(2 oranga & 2lila)
2st panellängder


Till pappajocke:
ett par gråa mjukisar

Till mig själv:
en handväska
en tunika/linne
en tunn kofta
en scarf
(allt med lite sailortema)

 
 
Aimee leker med nya leklådorna och sina böcker
kläderna och nya spjälskyddet

 
finfina ramar, ljus och väggord.
föräldrarna fick iaf lite kläder ;)


Allt har inte fotats, ni får nöja er med detta tills vidare! haha

Imorgon smäller det!

Nu ska jag hoppa in i duschen för att sen mysa lite till med familjen innan sängen kallar. Imorgon går jag upp klockan fyra! HERREGUD!! Jag hade inte ens gått och lagt mig så dags i söndagsmorse efter jobbet.... Det är lite knastider just nu!

Men ser verkligen fram emot imorgon. skönskönt att bara tänka på mig och mina behov för några timmar. =)

Fel låt vann??

Alltså... Nu är det ju så här att svenska folket ringde o röstade på Anna. Tydligen ansåg ingen jury detta. Och ändå sitter löjligt många o gnäller på att "fel låt vann".
Då undrar jag - Ringde du och röstade på någon annan? Och inte - gnäll då för fan inte. För om du inte är tillräckligt intresserad av spektaklet att du röstar på din favorit så tycker jag inte du ska gnälla.




Två dagar kvar. Sen är det Ullared... rättare sagt på tisdag!!
Längtar löjligt mycket efter att få åka iväg på en liten utflykt och vara utan barn för en dag. Har inte varit utan lillskiten en hel dag sen hon kom. Och det är många dagar =)
Sen så är det ju ett stort plus att man får fara iväg och shoppa loss lite! hhihihi

Men nu ska vi sova efter en lång dag.
God natt

Satt uppe länge

Satt uppe länge inatt efter att ha kommit hem från jobbet... satte på datorn för att varva ner, annars sover jag skitdåligt. Fastnade vid datorn och ladda upp bilder på extrafilm - dags att framkalla några!!


  


Snart är det dags för duschen för vi ska på kalas idag. Aimees farbror Robin fyller år, men vi är nog sämst - har ingen present!!!
Men tror mig hittat nåt skoj på nätet ;)

Var är Daisy?

Igårnatt blev vi oroliga. Daisy kom inte o la sig i sängen med oss som hon gör varjekväll.... Och då började jag fundera på om jag verkligen hade ens sett henne under kvällen. Herregud!!
Kollar igenom hela lägenheten, klädkammaren, under soffan, i Aimees säng och vagn, i tvättsäcken. Men ingenstans finns hon.... =( Nu börjar vi få panik och då inser Jocke att han var ju ute i trapphuset med soppor tidigare under kvällen...

Så där ute låg hon! I trapphuset!! Och där hade hon legat i fyra timmar.... Man känner sig skapligt dålig som matte, så idag har vi myst lite extra.


♥Vackraste Daisy som fyller två år nästa vecka! ♥

Cupcakes

Idag blev det mysdag på stan med mina älsklingar. Käkade på Stevie's och hämtade ut kostym till min morfar. Dessutom ställde vi upp i en liten undersökning om smör så då fick vi hem varsitt paket att prova på i en vecka och som tack för hjälpen tio stycken trisslotter / 250:- i rikspresentkort per person som tack för hjälpen! haha SWEET!!! Sen fick pappaJocke en vårjacka från H&M - snygga farsan i sommar!

          
(pappa och Aimee tittade i djurboken, jag leker tittut. hahahaaaa)

 
Väl hemma blev det hemlagad pizza och cupcakesbak. Vanilj med mashmallows och en härlig creamchees frosting. Och denna gång gjorde jag hälften rosa så frostingen kommer ut "randig" (dock blir min alltid för rinnig så dom blev inte så fina som jag tänkt - jobbar på att hitta bättre recept) 

 

 


(dåligt ljus i köket = dåliga bilder)

Hon kröp!!

Idag kröp vår lilla Aimee för första gången! På sitt vis såklart =) Blev så glad att jag började gråta och krama henne så hårt efteråt! hahaha Jag blev nog lite chockad för vi säger alltid till henne "Kom då!" när hon sitter på golvet och vill komma upp och man står en bit ifrån... hon brukar inte komma till en då. MEN IDAG GJORDE HON DET!!

Den här månaden har det hänt så mycket på att det nästan är overkligt! Nu går det fort kan jag lova!
Numer kan hon:
* klappa händerna
* göra HighFive
* vinka
* plocka upp och kasta iväg saker
* krypa på sitt sätt
* stå upp när hon håller i något
* dricka själv ur nappflaska
* säga små ord som bara hennes mamma och pappa förstår(plus en massa babbel som ingen förstår)
* sitta själv o bada i badkaret

Hon har dessutom fått två tänder denna månad och äter mat med bitar i. Denna vecka var hon på sitt första biobesök och nästa vecka blir det första heldagen med bara pappaJocke ♥

Jag blir så imponerad att jag sträcker lite extra på ryggen! Vet inte hur "normalt" detta är jämfört med andra barn i hennes ålder, men hon är bra på sitt sätt och följer sin kurva och utveckling precis så som hon borde. Det vet jag iaf.
Nu ska jag få i mig lite kaffe medan hon far omkring på golvet med leksakerna och Daisy.


Äta själv

Hon är så söt när hon verkligen kämpar med att äta själv... 
Men det är inte så lätt! =) 


 

Skratt i stora lass

Ikväll fick några av tjejerna höra Aimees skratt för första gången. =) Hon är ju annars ganska tyst när hon skrattar, mer som ett stort flin. Hemma är hon annars inte så blyg med sina skratt och fniss, men det var kul att hon bjöd på den ikväll!

Nu pussas hon med sin pappa som är nykommen hem från träning, dom hinner precis ses o mysa en liten stund innan det är dags för sängen. Imorgon är det tenta för pappaJocke så då håller vi tummarna hårt! 
Mamma och dotter ska ner på stan o hämta ut en kostym till gammelmorfar Sune, åka upp till sjukhuset o hälsa på gammelmormor Maude, gå o handla och sen är det Fredagsmys!!!!!!

Puss o Godnatt

Gnällinlägg

Måste gnälla av mig innan jag spricker!

hon är verkligen det finaste jag gjort i hela mitt liv, men det är jobbigt. JÄVLIGT JOBBIGT att ha barn! Speciellt när man är ensam med henne 5dagar i veckan. Och det finns ingen som kan säga emot det - den har klart och tydligt inte varit själv med sitt barn så ofta...

hon bara gråter när hon ser mig... vill att jag ska bära och jag orkar inte göra det en hel dag. Det går inte! min rygg klarar inte det.
Dessutom så måste jag åtminstone få klä på mig innan vi ska gå ner på stan!

Önskar att vi kunde ta några veckor ledigt både jag och Jocke så vi kunde vara två hemma. Det gör allt mycket lättare och det går fortare! Dessutom behöver jag inte lämna hemmet som ett jävla slagfält när jag går hemifrån. Stackars Jocke får komma hem till det sen...

Nu har hon tröttnat på att ligga i sin säng och jag har trots allt klätt på mig. Men mitt hår är fortfarande blött - inte bra att gå ut med det, då blir man sjuk och blir jag sjuk blir allt ännu svårare här hemma.

Busfia!

Hon är så trött att ögonen går i kors! Men inte sova, inte sova... haha Så till slut satte jag henne på lekfilten med lite av favoritleksakerna, men det är bara snuttefilten som hon "leker" med. Sötnosen då!
Mitt kaffe har blivit kallt.... ska fylla på det, byta en blöja och sen försöka gosa min dotter till sömns.

Barnvagnsbio, fika och sjukhus

Dagen började med att man vaknar själv i sängen - Pappajocke tog ledigt på förmiddagen. Frukost, lunch och sen buss ner till stan. Mötte upp Ella och hennes fina Viggo för att kolla på Farsan.
Barnvagnsbio är nog världens bästa grej!
Lite lägre ljudniv(på filmen), man får sitta vart man vill, ungen stör inte om hon pratar/skriker/kastar leksaker/gråter, det är inte helt nedsläckt och man får gratis blöjor om man behöver byta. Vi satte oss högst upp i finfotöljerna som annars kostar multum att sitta i ;)



Efter filmen gick vi en stund på stan innan det var dags att möta upp TantJessica för en fika. Tyvärr blev den inte så jättelångvarig eftersom att min älskade finaste mormor ringer....
Hon är inlagd på
sjukhuset igen! Fan! Orkar inte, vill inte... hon är odödlig ju! Ska alltid finnas där och ta hand om mig. Gör mig så ledsen och liten att jag inte vet vart jag ska ta vägen.... åkte upp till henne och myste. Får se om vi tar en promenad upp dit imorgon igen.

Barnvagnsbio

Snart ska jag och lillskiten bege oss ner på stan för att äntligen testa på Barnvagnsbio! Har velat gjort det sen innan hon kom, men det har inte blivit av. Men idag skippar vi babycafé och sång, för att se på Farsan bland mammor, ungar och vagnar!

Efter bion blir det sen fika med TantJessica! Nästan som vanligt får man väl skriva. Tycker det börjat bli lite utav en tradition att fika på onsdagseftermiddagar! WE LIKE IT! ♥

Titta på mig

Ibland kan jag titta på min dotter i smyg, när hon inte ser mig - bara för att hon är så söt när hon inte vet om det så att säga. För så fort hon blir medveten om att man tittar på henne så spexar hon, pratar, skiner upp och grejar! Härromkvällen hade hon hur kul som helst... bara av att få sitta på ryggstödet av soffan och hoppa ner i på pappas mage.

  

Broccoli med Pasta i Ostsås

Jag kokar alltid allt lite längre, än vad anvisningen säger för att det det ska bli lättare att mixa det. Sen häller jag  av vattnet, men sparar lite av vattnet från broccolin - för att göra såsen med sen.

 

För att lättare kunna mixa maten så klipper jag allt i mindre delar. Först mixar jag broccoli och pasta för sig, sen blandar jag ihop det med mixern.
 
 

Såsen gör jag av broccolivattnet, lite mjölk, mjöl och ost. Jag använder inga mått utan gör efter känn, konsistens och smak. =)
Sen blandar jag ner allt i broccolipastan och mixar lite till. Sen fyller jag upp burkar och ställer in dom i frysen!
  
 

I frysen finns även grönsakspuré, rotfruktspuré, lammfärs, kyckling, pollock och rotfruktspuré med torsk i hel måltid på burk.

"Mamma!"

Idag över Aimee på att säga mamma. Behöver jag säga hur mycket det gör mig lycklig?? ♥
Hon mumlar ju fram ganska mycket nu.
"Dhä Dhä!" = Titta Titta
*Kiss" = Kisse
"Ej Das" = Hej Daisy
"Mamamama" = mamma

Vad som idag triggade att just säga Mamma, var hennes försök till att sträcka sig efter en leksak - men hon vippa och gjorde en kullerbytta... ja, det här med balans är något hon kämpar med hela tiden.
Men nu ligger hon i min famn o sover middag medan jag dricker kaffe. Ja, det känns bra nu. Mycket bra.



Sover i eget rum....

Nu sover vår lilla tjej. I eget rum.....  så nu kan hennes mamma och pappa mysa utan att behöva tänka på att man kanske skulle väcka henne ;) hahahaa


Nu är det bara resten kvar i hennes lilla rum. Har massor av idéer för hur jag skulle vilja ha det. Jag och Jocke har iaf kommit överrens om att hur än tapeter kommer se ut så ska dom vara ljusa och möblerna vill vi ha vita =) Hittade iaf dessa tapeter och vi föll båda två... Vad tycker ni?


Synd bara att bordet försör lite...

Kvotering....

Jag har svårt för det. Förstår inte när det skulle vara ok att låta någon "gå före" i kön till ett jobb bara för de har ett visst kön.
Tycker inte det är ok att kvotera in någon, oavsett kön.
Det ska vara lika rättigheter för alla inom alla yrken. Så nej, enligt mig är det inte ok att kvotera in en kvinna före en man om hon inte gjort bättre ifrån sig på tester och intervjuer, bara för att hon just är kvinna.

Det var ju på nyheterna för några månader sen att de ev skulle kvotera in män på högskolor - då det är flest kvinnor där(kan ha varit en speciell utbildning, jag minns inte) - Men då var det inte ok enligt vissa! haha
Tycker det är ganska komiskt att vissa bara vill ha kvotering/jämställdhet när det blir till kvinnans fördel.


Vad tycker du?

Vårsolen tittar fram

Det ser så härligt ut, men känner inte för att gå ut!! Vad fan!? =(
Som tur är har jag en promenaddate inbokad med Jessica = Jag kommer gå ut i vårsolen!


Igårkväll satt vi o bestämde oss för att skriva varsin lista, jag och Jocke. En lista på vad vi verkligen vill ha gjort i sommar. Ofta gör man ju upp sommarplaner som sen inte blir av... Och eftersom att jag var höggravid första halvan och nyförlöst andra halvan förra sommaren, känner jag extra behov av lite aktiviteter detta års sommar =)


Min lista ser bland annat ut så här:
* minigolf
* glass på smultronstället
* minst en utomhuskonsert i ex RixFM festivalen, Bergslussar
* badutflykt
* Utflykt som har med djur att göra, ex Valla, Kolmården, Skansen
* Minst en marknad
* Tivoli eller cirkus
* Picknick

Det går framåt

Än så länge kryper hon inte, men sen så finns det ju en miljon definitioner på vad krypa är. Men för de flesta så måste alla barn krypa - med två händer och två knän i backen. Annars är det något fel.
Jag är dock glad över att hon än så länge inte tar sig några längre sträcker! Då kan jag duscha utan att behöva låsa in henne i badrummet ;)

Men hon tar sig framåt, bakåt och åt sidan genom att sitta på sin lilla rumpestump och hasa sig framåt. Hon kan även ta sig bakåt när hon ligger på magen. Men lilla fis.







Igår var första gången som jag saknade min lilla gris på jobbet.....
Det är inte lätt att vara mamma. Men det är fan skitjobbigt att vara en mamma som saknar sitt barn. Men ett ännu större MEN är att det gör mig till en så jävla mycket bättre mamma att gå o jobba ibland!!
Jag är en sån person som behöver space, egentid och att umgås med folk utan att ha mitt barn med mig varje gång. Jag är liksom inte bara mamma, jag är Angelica också. Jag är en egen person, likaså att jag är mer än bara Jockes flickvän/sambo/älskare/livskamrat. Jag är mer än min mammas dotter och mina vänners vän.

Att vara mamma ska inte vara en identitet, tycker jag. Så för mig är det ovärderligt att få göra saker utan mitt barn då och då. =)

Aimee och Daisy

Vi har nog världens bästa och snällaste katt! Hon har verkligen tagit Aimee till sig, som sin egna syster. Igår kom det absolut bästa betyget från Daisys sida.... en strykning med markering. Nu är Aimee alltså officiellt Daisys ;) Men att gilla hennes hårdhänta klappningar och syckningar i pälsen är fortfarande inget som gillas.
 

 
 
 

Ibland undrar jag....

varför jag skaffade barn. Speciellt när:
* jag kliver på leksaker överallt.
* ryggen gör ontont efter en heldag med barn på höften.
* jag aldrig får äta i lugn och ro.


Men jag VET med 100% varför jag skaffade barn när:
* du sträcker ut dina armar mot mig.
* du ler.
* du lär dig något nytt och stolt visar upp det gång på gång.
* du snusar in dig tätt vid mig.
* jag ser hur du fått din pappas otroligt vackra ögon.



DU min älskade dotter är det finaste jag har även när du är lite gnällig. ;)

Mamma bangbang

Aimee slår sig till och från nu eftersom att hon är mer rörlig, övar på att krypa och gå. Men ikväll blev smällen mot lilla huvudet hårdare än vanligt.... ajajajajaj
Denna gång blev det även ett litet märke och en rejäl bula på bakhuvudet. Allt har ju sin första gång, men när det är på "mommys watch", då är det inte så kul.

VARFÖR???

Jag kan bli så jävla trött på puckon!
Idag står det på aftonbladets hemsida att en stackars lilla flickan fick djupa brännskador på armen efter en "ofarlig" hennatatuering....

VILKEN förälder går med på detta då? Det står ju för fan minst en gång om året om farliga hennatatueringer!
Kommer ni ihåg grabben på typ 5år som för livet ut har en jävla Bart Simpson på överarmen?

Det är ju som att fråga sig varför ungen inte kan sova på kvällen när den är fullproppad med godis. Eller fråga sig varför man är fet när man inte motionerar. Eller undra hur det kommer sig att all vit tvätt är rosa efter att en röd handduk har tvättats i samma maskin....

Blir så trött på puckon ibland.

Bloggtorka

Det har inte bloggats så mycket på ett tag eftersom att min karl har tagit med sig datorn till skolan två dagar irad.... OCH han tar den imorgon också

Hur som helst.
Tisdagen gick åt till att diska, skura köket, laga mat, bädda, vattna blommor, baka etc. Sen kom Anna över för en mysig hemmakväll och seriestarter! TACK!! 
Idag har jag och Aimee myst, varit på babycafé och sen åkte vi ner på stan för fika med tjejerna. Kom hem och mötte upp min karl för att hämta ut ett paket på posten! Kläder från Lager157 hade kommit. Sweet =) Dock så kunde jag inte ha jeanslegginsen från Vila.... någon av mina tjejer som är intresserad? 100:- stl M
Imorgon har vi bara en promenad runt inplanerad, jag och min lilla tös. PappaJocke ska till skolan som vanligt...


det ska börjas itid.... ;)

Måste ses!!!

Klippte lugg

Har gått och velat fram och tillbaka flera veckor om jag skulle klippa till mig en lugg igen... Idag blev det av! Tog fram frissasaxen och klippte till en lugg. Gick sen stolt in i vardagsrummet för att visa upp mig för karl och barn. En av dom blev impad och glad....

Aimee däremot storgråter fortfarande, en kvart senare. Hon har lite svårt för denna förändring, men tror att hon tycker det är ok imorgon! ;)

Förjävligt rent ut sagt

Här kan jag inte skriva av mig eftersom att det är jobbrelaterat, men jag kan säga så mycket som att när man blir utfryst/mobbad - då är det fan INTE OK! Och nu har jag faktiskt pratat med min chef.
Sen får folket tycka vad dom vill....

En annan sak som jag tycker är förjävlig just nu är snön som kommer igen. Det har ju börjat töa! Det gillar vi! =) Men inte mer snö....
Bara att stanna inne idag och mysa tycker jag! haha

Pöss o Hej!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu