Födelsedagskalas

Idag ska vi på kalas då min svärmor fyller år. Skönt att detta kalas äntligen är, för jag har fasiken haft svårt att hålla käften om vad hon ska få!! Jisses.... måste vara sämst på jorden!

Karln fick sin farsdagpresent för två dagar sen. "Vet du vad jag har köpt??" =) hahaha Alltid samma sak!! Kan inte rå för det.....

Nu ska jag ta min gråtandes dotter och hoppas på att hon kan sova en stund. För någe mer tuttande tror jag inte det klaras av här hemma på en stund... ajjaaj

freeze

She said yes!

Sitter och tittar på Idol!
Precis innan reklamen så friar en karl till sin fina sambo i direktsändning!!! OMG! Och hon sa naturligtvis ja. Så romantiskt!
Behöver jag säga att jag började stortjuta?? ;)

Höstväder


Det är sannerligen riktigt höstväder idag, minus regnet dock. Tackar vi för!
Men en promenix på iaf en timma fick det bli.
Rosiga kinder och varm innanför koftan blev jag iaf;) Och lilltösen... Ja hon somnade direkt när vi kommit utanför porten och sover kvar i vagnen nu.

Ikväll är det Idolmys som vanligt och kvällens snacks får bli en skål lösgodis efter att ha fått en rabattkupong från ICA härnere på 39:-/kg!!! OMG, det var längesen godis kostade så lite ju.... så vi "passar på" hahahaa




Vad ska du göra ikväll?

Grått

Idag är det grått väder igen. Men det ska vi trotsa för en promenad ändå har jag tänkt. Skiter i disk och andra "måsten" innan. Bara kaffe först ;)
Har ju märkt att både jag och lilltösen mår som bäst om dagarna och kvällarna om vi fått luft....

För övrigt så ligger hon nu här i babygymmet med fötterna upp i vädret och kämpar för att rulla runt. Sparkar och viftar med armarna=) Och minsta lilla hon känner att det finns något i handen, griper hon tag och stoppar in det i munnen. Tänk vad tiden går fort!! Kan inte förstå!


Ca fyra månader innan bebis.


Alldeles nyfödd.


4 månader gammal.

Shopping

Idag har vi skapat oss ett gemensamt konto, ett nytt åt mig och ett konto åt lilltösen! Snacka om vuxenpoäng;) Nu är vi iaf alla samlade på samma bank = lättare med överföringar och betalningar etc...
Efteråt blev vi hungriga så vi tog en lunch på stan och där mötte vi min morbror och min kusin. Trevligt! Och för att göra dagen ännu bättre shoppade vi lite nytt till garderoben också!! Så nu kan vi vara fina när vi ska på kalas.


Tunika och tights till mamma. Undertröja och skjorta till pappa.
 

7pack Bodys till Grisen.

  

Mumin

Min vän kallas Mumin. Inte för att hon ser ut som ett mumintroll. Inte heller för att hon pratar finlandssvenska... Neä, när hon var liten var hon ett stort fan av författarinnan till just Mumin. Därför bestämde en annan vän Thom att hon skulle istället heta Mumin. Det är även han som man kan beskylla för de flesta av smeknamnen på folket från byn Linghem utanför Linköping;)

Hur som helst så ville jag bara visa den fina Muminpyjamasen som Aimee har. (Tror för övrigt att min lilla tjej kommer bli mer eller mindre som den där lilla My)

 

Hur många fingrar går in?



Min mamma har räknat det till ca åtta... fyra från ena handen och fyra från andra. Men jag kan slå vad om att de sista två kan få plats dom med!

Det är svårt

Det är svårt att se sig själv lyckligt lottad om man inte tänker efter på vad man har.
Det är svårt att veta när man mår bra om man aldrig mår dåligt.
Det är svårt att genuint skratta om man inte tillåter sig själv att gråta då och då.


Jag vet med all säkerhet att jag är lycklig, har en underbar familj och lever ett gott liv. Det vet jag för jag har mina dåliga stunder med gråt och skrik, när pengarna inte räcker till den där klänningen eller när jag ser andra som har det sämre.


Kan du, så som jag, glädjas åt dig själv och ditt liv?

Någon mer än jag?

Är det någon mer än jag som bara älskar låten i denna reklam?

Som ny igen

När Älskling nattar Grisen och tittar på tv så passar jag på att ta mig en 45minutare i badrummet! SWEET
Det har peelats, filats, skrubbats, rakats, plockats utavfan! Och det är med en känsla av nytt jag går ut och ler av belåtenhet kan jag lova. TACK ÄLSKLING DET BEHÖVDES!


Nu ska vi ta oss ett par kvällsmackor och sen är det sängen som väntar på oss. Morgondagen ska bjuda på bankärenden, jeansshopping, bebisbad och plugg för karln. Sen på kvällen ska vi mysa och kolla på Criminal Minds som vanligt.

GodNatt och SovGott mina nära&kära.

Nytt i hemmet

Idag tog jag med mig Grisen på promenad eftersom att Babycafé var stängt. Tydligen är det höstlov nu... ingenting som man har koll på när skola är ett minne blott;)
Blev väldigt sugen på att "bara gå in och kolla" på Blomstertorget.... hoppsan hejsan! Det blev lite smått & gott i vagnen som sen fick komma med oss hem.
Jag är väl inte någon med speciellt gröna fingrar, har målartalang eller är riktigt bra på något. MEN jag bara älskar att pyssla och fixa. Så ikväll har jag fått plantera och fixa!


"Innan och Efter"
 

Detaljer
 

På sina platser i matsalen, sovrummet och på köksbordet.
 
 

Grisen äter

Idag var det inte bara mamma och pappa som skulle äta lucnh vid bordet, utan även vår lilla gris Aimee.




Dags för smakportioner

Det är med gråten i halsen som jag kommer hem från dagens BVCbesök och hur mycket jag än vet och är medveten om det, så är det INTE MITT FEL. I know that. Men jag blir fortfarande ledsen....

Min skrutta har inte gått upp i vikt som hon borde och istället för att fortsätta kurvan upp, så börjar den istället plana ut... =(
Men som min sköterska sa, hon är trots allt idag 4månader och det är vanligt att man börjar smått med smakportioner redan nu. Men jag ska jhu fortsätta amma ändå. Samtidigt och mer frekvent. Ingen ersättning behövs så som dagsläget ser ut. Får se om en månad igen hur det ser ut då. Hoppas på en bra viktökning då!

FÖDSEL:
50cm
3670g

4 MÅNADER:
62cm
6110g


♥  GRATTIS MIN FINA PÅ DIN 4MÅNADERSDAG!!!!  ♥


Nu börjar ett nytt kapitel i våra liv. Det ser vi fram emot.

Grinigt

Idag har jag lyckats påbörja massor av sysslor hemma, men än sålänge inte avslutat en enda... tror att vi båda två är lite trötta och griniga. Och detta regn och ruskväder som sitter i, gör ju unte saken bättre.

Hoppas på att dagen iaf rullar på lika bra=) Ikväll kommer ju Älskling hem och då kanske lite saker och ting fixas klart. 
Nu ska lilltösen äta lite och mamma fylla på kaffekoppen!


God Natt Igen!

Trots att Lilltösen somnade sent så vaknade hon vid fem och fick äta lite. Men till min förvåning somnade i famn på vög tillbaka in i sovrummet! Så hon fick sova vidare i sin säng=) *Me like*

Nu sitter hon här i mitt knä och äter på krokodilen och lyssnar på "Sjörövar-Fabbe". Nu myser vi bara lite innan TantEva hämtar upp oss. Le Clique(Fika och Festklicken) ska nämligen åka ut till TantJessica för fika och så ska vi alla tjejer gå på Höstmarknad i Ljungs Slott! Håll gärna tummarna för att det är uppehåll med regnet när vi är utomhus...


mina favoriter!

Grisen idag

Med en ny fin body och härligt morgonhumör efter en bra natt för hela familjen, låg Grisen på köksbänken när mamma gjorde frukost.


Sen skrattades och mystes det i soffan samtidigt som mamma och pappa räknade på ekonomin, men skojigast för mamma var när Grisen hade byxorna på huvudet =)
 


Eftermiddagen och kvällen spenderades dock hos farmor och farfar. Tack för en härlig lördag! ♥


Information / Avhållsamhet

Har sett ett par program av Oprah där det handlar om hurvida föräldrar ska prata med, diskutera med, informera om eller upplysa om tonåringarnas utveckling, sex och onani.


Vad tycker du??





Jag anser att det är viktigt att redan från tidig ålder sätta sig ner och prata om vad som händer med kroppen då den utvecklas och blir till en kvinna/man. Det här med mens, nattlig utlösning, könshår, hår under armarna, skäggväxt, växande bröst, vad flytningar är, hur viktigt det är att tvätta under förhuden etc.

Jag anser också att information är viktigare än att predika om någon typ av avhållsamhet. "Gör det inte för tidigt eller innan du är redo!" Det funkar oftast inte. Speciellt inte om du inte talat tidigt om vad det handlar om. Och framförallt hur man skyddar sig för att minimera riskerna för eventuella dåliga konsekvenser.

Det är inte alla barn och ungdomar som fattar att man måste använda kondom för annars blir man med barn, eller att man inte har sex om man gör allt förutom att stoppa snoppen i snippan så att säga... Hur sätter man på en kondom? Vet ungdomar det??
Inte enligt den senaste statestiken där endast en av fem använder kondom.

Men sen handlar det även om vad sex är. Vad det kan göra med en människa. Hur det går till och varför man har sex. DET tycker jag är bland det viktigaste att lära min dotter. Att hon har kontroll över sin kropp och hon bestämer vad som ska göras med den. Och att man ska inte ha sex med någon om man själv inte vill det.


Nu blev det ett långt inlägg, men kortfattat så kommer jag ge min dotter all information hon behöver inför tonåren, onani och sex. Hellre att hon vet vad hon gör om hon nu skulle göra det innan hon "har åldern inne", än att man säger "gör det inte" och hon går ut, gör det ändå och skadar sig....

Ska man diskutera sex och samlevnad med sina barn och tonåringar? Till och med köpa kondomer, visa och förklara vad det innebär att ha någon typ av sexuell relation med en annan människa. Och hur gör man med onani? Pratar man även om det och om vad som sker med kroppen under tonåren??

Vin

Ikväll har jag druckit vin. GOTT!!!
Alkoholfritt naturligtvis. haha Men minst lika gott det med. Fattar inte varför jag inte har det hemma oftare med tanke på hur löjligt förtjust jag är i just vitt vin... Får ta och köpa några flaskor att ta fram till fredagsmys eller romantisk middag med karln.

Annars stod det lite ost&kes, chips och jordnötter på bordet. = Ganska full i magen nu när kvällen lider mot sitt slut. Tjejerna och Farbror Robin har gått hem. Älskling söver Aimee. Och jag... Ja jag sitter här vid min älskare och försöker hålla mig vaken en liten stund till. Ska dock lägga mig och sova direkt när lilltösen somnat och ligger i sin säng. Hoppas på en lite bättre natt inatt.




Snart 4månader. Tänk så fort tiden går....

Fredagsmys


Dagen har rullat på bra med tanke på skitnatten igen. Denna natt fick jag spendera på soffan efter ett katastrofalt psykbryt som jag ännu inte har bett om ursäkt för... *skäms*
Men jag orkade liksom inte ha en natt till med extremtutt av bebis. Hon tar bröstet, snuttar lite, släpper och börjar då sparkas och gny. Till saken hör ju dessutom att jag har dessa j*vla siliconnappar över vårtan och den sitter ju inte direkt kvar som den ska efter varje gång som hon släpper.... Blir inte mycket sova då.

Men nu så! Nu har jag klagat av mig lite och ser mycket fram emot de härliga Tortillawraps som Älskling lagat åt mig. Och dessutom så får vi som vanligt några Idolmysgäster senare

Fjortisar

Jag var helt säker på att det skulle vara två fjortisar som spelat in något halvkasst via sin dator och lagt upp på youtube. Någonting att skratta åt.
Ack så fel jag hade!

Lyssna och njut.....



Bada är mysigt

Lite kul tycker vi det är iaf, trots det lilla badkaret vi har. Och Daisy är med och håller koll så att inget illa hände Aimee. Tror inte hon litar på varken mig eller Jocke ibland;)

 
  

Julklappar

Sicken hysteri!
Samma visa varje år och när allt är slut för ett nytt år har börjat... ja då pustar man ut och glömmer lika fort hur det var och nu sitter man här och är förvånad igen. haha
Men det ska nog gå bra.


Hur känner ni med julklappsinköpen?
Tänker ni innan ut vad ni ska köpa till varje person eller går ni ut och ser om ni hittar något som passar?
 

CrapNight

Denna natt har fasiken varit bland de värsta sen lillskiten kom. Inget skrik, gråt eller liknande dock. Men tutt tutt tutt tutt!! Oh Herremin skapare!!

Skrek nästan rätt ut till karl inatt; "Nu får du ta henne en stund!!" haha Stackarn hoppa upp ur sängen och fattade noll.
Nu vilar dom två på soffan en stund och jag slappar här.
Tråkvädret ger en inte så himla glatt humör heller så vi får väl se hur denna dag artar sig senare. Kanske vågar man sig ut på en promenad i regnet för att någon gång inviga den "fina" regnkappan jag köpt.


Kladdmuffins med rosa Frosting och Silverkulor




KLADDMUFFINS
2st ägg
2,5dl Socker
2tsk Vaniljsocker
1krm Salt
4msk Kakao
0,5tsk Bakpulver
2dl Mjöl
100g smör

* Sätt ugn på 200° och placera 16st formar på plåt.
* Smält smöret och låt svalna.
* Vispa ägg och smör.
* Tillsätt socker, salt, vaniljsocker, kakao och bakpulver.
* Vispa sist ner mjölet snabbt och klicka ner smet i formarna.
* Grädda i mitten av ugn i 8-10min.


 
inne i ugn och efter ett par min utanför....


CREAM CHEESE FROSTING
60g Smör
5dl Florsocker
1tsk Vaniljsocker
1msk färspressad citron
100g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
(Strössel eller Silverkulor)

* Rör smör, philadelphiaost, vaniljsocker och citronsaften till jämn smet. (Jag brukar använda elvisp)
* Tillsätt florsockret, lite i taget. Gärna genom sil så att den inte klumpar.
* Färga frostingen med karamellfärgen, men tänk på att när du tillsätter den vätskan kan det komma att behövas mer florsocker. (Jag har missat det ett par gånger - den blir mycket rinnig)
* Låt stå i kyl en stund så den stelnar lite, den blir mer lätthanterlig då.
* Bred eller spritsa frostingen och garnera med exempelvis; silverkulor eller strössel.


 

Hon gillart!

Igår köpte jag en tuggleksak åt lillgrisen! Och visst gillar hon den. Dock är den nog lite förstor för henne fortfarande, men den får henne iaf att inte vilja vara still för att låta mig fota henne.

 

Onsdag

Idag tog vi sovmorgon tills lilltösen fick för sig att bajsa lite, för då vet hon att hon får komma upp;)  Sen dess har vi diskat, handlat, bakat och lagat mat.
Blev inge babycafé idag... Lite tråkigt men kommer en ny vecka snart och ibland så måste TheFamily komma före. Så nu myser vi gott här i soffan med en skrattande bebis och sovande kitty.

Ikväll kommer mina tjejer/Aimees tanter hit för att äta cupcakes och kolla på Grey's. Så innan dess måste jag allt damsuga upp de stora och snart levande dammråttorna! haha Tänk så långt det kan gå utan att man damsuger... NOTE TO MYSELF: Bli bättre på det!




Annat att sysselsätta mig med:
* Pyssla ihop julkorten.
* Pyssla ihop en av julklapparna.
* Fundera ut vad som ska köpas inför julen.
* Ta fram pyntet.

Vad har du för planer inför denna jul??
Själv har jag ärligt talat funderat på att inte fira den... kanske bara vara hemma här med min egna lilla familj nu. Förra året blev ju ingen större succé om man säger så. Men kanske blir detta år mycket bättre... Ja, vi kan ju alltid hoppas.


FÖRTYDLIGANDE:
Jag längtar inte till julaftonen isig, utan till stämningen med tända ljus, smålampor i fönstrena och färgerna som tas fram när mörkret faller på....
Och med att ta fram pyntet menar jag naturligtvis att ta upp från källaren för att kolla vad som behövs tvättas, kolla om man ska köpa något nytt inför detta år, kolla om man måste spika upp något att hänga fönsterbelysning i etc.
Julkorten och klapparna pysslar jag med redan nu då jag inte vill känna press eller stress när det en två dagar innan julafton. Jag vill känna inspiration till att pyssla med det, inte stressa för att det ska göras! Och för att jag tycker det är kul med pyssel, sen om det är julkort, födelsedagskort, foton eller gulliga lappar till min karl, ja det spelar ingen roll.

En dag på stan...

Tack kära Anna för en skön dag och Tack för att du är grym som min personliga assistent! Detta får vi göra om någon dag! haha Annars så kan jag bli lite bättre på att inte tappa kofta ner i vattenpölar, kunna hålla mer än en sak i handen och skaffa mig ett eget paraply.

Det är regn i luften, men den känns ren och härlig på något sätt. Skönt att komma ut lite istället för att sitta inne och glo hela dagen. Men så kunde inte mamma hålla shoppingfingrarna i styr. Det gick liksom inte. Dock så är det lite julklappar som jag köpt. Bra att vara ute i god tid, för det är ju endel som ska ha klappar iår.


Men för att min karl inte ska bli allt för arg på mig så fjäskar jag lite.... ;)


The Favorite Magazine
The Favorite Candy
And A Wonderful Note

Respekt

Det finns dom som anser att dom har rätt angående andras barn.
"Hon är nog hungrig."
"Ska hon verkligen ha så mycket kläder på sig? Hon kommer bli för varm."
"Låt henne ligga. Hon behöver skrika av sig."
"Låt henne inte ammas för länge, då blir det svårt att få henne att äta sen."



Det känns lite som om vissa inte tror att jag och min karl kan ta hand om vårt barn. Som om vi är inkapabla till att höra om hon är trött, hungrig eller bara vill kramas när hon skriker. Som om vi själva inte känner ifall det är kallt eller varmt ute.
Ibland känns det också som om vissa inte har den minsta respekten för oss som föräldrar att de kan hålla käften. VI vet vad som är bäst för vår dotter.
VI vet vad de senaste rönen säger om amning och barnmat. - VI ska amma i 6månader och sen börja smått med smakportioner och då tillaga den själva.
VI tänker inte metoda henne in i någon typ av dresserad rutin där ungen ska få skrika sig till sömns. Hon får somna i vår famn. VI anser att det bara är bra att hon inte blir självständig för fort, då hon bara är en bebis nu.
VI uppfostrar henne med VÅRA regler. VI bestämmer vad hon får äta.

Blandat

Nu är jag som MixMegapol. En blandning av gammalt och nytt;) När man talar om känslor alltså. Det blir många vändor upp och ner om dagarna, men mest upp - Och det är ju bra.

Denna dag är så trist och grå att jag ser ännu mer fram emot att träffa TantAnna sen för lite shopping och promenad. Nu är det kaffe som gäller dock. Och myyyyys med min fina dotter som börjat plocka upp saker och slå med dom i luften, snurra runt på magen, sträcker upp dom fina små armarna mot mig när hon vill komma upp och använder numer stl68.

Jag stöder Rosa Bandet. Gör du?

 




Och när jag finner ett Blått Band vill jag även köpa det. Någon som vet vart det säljs??

Lady in Red

Du är min docka och du kan med dina ögon, mig locka.

Tänk, vad gjorde jag förr? Jag har ingen aning om vart tiden gjordes av.
Innan du klev in genom mitt hjärtas dörr....
Du kan inte ana min kärlek till dig. Så Tack för att just du kom till mg.




Mommy loves her babygirl Miimii

Baka liten kaka.

För lite mer än en vecka sen fick jag HERMAN av TantJessica. En levande surdeg som går runt som ett kedjebrev. Jag har lyckats hålla den vid liv, göra den större, dela på den och få iväg en. Resten har jag kvar hemma och håller vid liv. (behöver jag säga att karln inte är road)



Hej, jag heter Herman!

Jag är en naturlig surdegskaka. Jag ska stå på diskbänken i 10dagar utan lock.Du får inte ställa mig i kylskåpet.

Om jag slutar bubbla är jag död....

Dag1 Du får Herman
Dag2 Rör i Herman 2-4ggr
Dag3 Som igår

Dag4 Herman är hungrig! Ge honom 2dl mjölk, 2dl mjöl och 2,5dl socker.

Dag5 Rör i Herman 2-4ggr
Dag6 Som igår
Dag7 Som igår
Dag8 Som igår

Dag9 Herman är hungrig. Ge honom samma som sist.
Dela Herman i 5lika delar(ca 2dl vardera) och ge 4 till dina vänner tillsammans med en kopia av detta papper. Herman nr5 stannar hos dig.

Dag10 Herman är jättehungrig! Ge honom 1,5dl matolja, 3ägg, 3tsk bakpulver, 100g hackade nötter/mandel, 2 rivna äpplen, 2,5dl socker, 3,54dl mjöl, 1tsk salt, 100g hackad choklad och 2tsk kanel. (eller uteslut vilka smaksättare du vill...)

Blanda ihop allt och grädda i en stor form, 26-28 i diameter på 175grader i nedrest i ugnen, ca 50-60minuter. Testa med en sticka att den är färdig.



Jag hann inte baka en kaka av den i lördags när jag skulle ha gjort det, men idag är en bakad och klar. Med smaksättning; Mörk och Ljus Blockchoklad och kokos. Jag har alltså tagit bort nötter, äpple och kanel.

Det luktar ljuvligt må jag säga.


Söndag

Idag har jag varit ute på en lång, härlig och solig höstpromenad och nu känns det gött i benen kan jag lova! *STOLT* Trodde inte jag skulle orka eller klara av den längre sträckan runt ån, men det gjorde jag.

Nu sitter jag här med fint höstigt lila nagellack som ska torka till innan det är dags för sängen. Är sjukt nöjd med denna dag som bjudit på promenad, god mat, storhandling, fika med svärisarna, tvättstugan, kattkloklippning och massor med familjemys.

Känner mig bra nu. Som om livet börjar hitta tillbaks till mig och styrkan inom mig börjar ta form. Och jag känner mig inte4 bara lyckligt lottad över att ha funnit mannen i mitt liv, utan att vi tillsammans kompletterar varandra så bra. Utan min älskade Joakim vore jag inte mig själv och jag skulle inte ha världens finaste lilla tjej! ♥

Veckan som kommer bjuder bland annat på:
Möte på jobbet
Babycafé
Fika med TantAnna
Fika med TantLundis
Idolmys
Bakning

Flugornas herre

Minns ni den filmen?? Ett gäng ungar blir fast själva på en öde ö och mobbning dras till extrema gränser... Jag tror att jag såg den när jag var runt 12år = för ung. Minns att jag tyckte den var läskig, men vill se den igen nu när man blivit äldre och förstår lite mer.

Här hemma hos oss har vi fått en liten flugattack! Daisy är glad för då har hon något att göra om dagarna. Jag däremot.... Jag hatar det! Äckligt som fan och så är dom stora!!
Hoppas dom dör ut snart, nu när kylan kommer alltså.



Snart är det dags att gå ut på promenad med grinig unge så att Älskling ska kunna plugga på hårt inför juridiktentan på tis.
Egentligen är jag sugen på att gå ner på stan eller åka ut till IKEA och shoppa loss som aldrig förr, men det får vi vänta med tills vi blivit miljonärer tror jag ;)

Hoppas ni alla får en härlig söndag!

Mina bebisar


Daisy & Aimee

Mysdag

Idag har vi bara myst. =D Och nu ska vi går ut i skitvädret för att få lite frisk luft innan vi ska handla skräpmat och snacks till lördagkvällsmyset!

SWEET

Vad ska ni göra ikväll?


Arsenal Peejay!
Pappas favorit ;)

Som i en dröm


Idolkvällen spenderades med en trött Aimee, min Älskling och hans bror Robin. Kaffe och mina goda chokladbollar fick slinka ner i magen till det också. Precis som det ska vara en fredag.

Imorgon ska vi bada bebis och inte göra något mer ansträngt än en promenad bort till Willys för att handla.
Men nu ska vi bums isäng eftersom att Älskling ska upp tidigt och fara bort till Norpan för att skriva tenta. LYCKA TILL!!! You Can Do It!!




Ursäkta för dålig bild, men det är svårt att fota utan blixt i ett mörkt sovrum;)
Så här ser hon ut iaf, Grisen, när hon sover....

Nyttigt

Det har inte blivit någon promenad idag då det är så blött och grått att jag verkligen inte gör det. Bör göra det, men finner liksom inte styrkan att klä på oss massor... tror inte att jag heller är så vattentät;)


Men! Då min fina tjej sovit middag bra idag så har jag hunnit med att diska, bädda sängar, plockat "skit", lagat mat, slängt sopor OCH så har jag fixat med lite "pappersarbete"....

Tre veckors Matschema med tillhörande shoppinglista:

Sorterat kvitton, skrivit ner siffror och räknat ihop.... En månads utgifter:

 

Och så var jag en bra hyresgäst som svarade på en enkät från Stångåstaden! MED kommentarer!

 

Big Boobs??

Har man stora boobs när typ ingen av underklädesbutikern i stan har något i min storlek??

Som om jag inte redan innan hade dåligt självförtroende över detta... Är nog jobbigare än vad jag vågar erkänna för mig själv. Men det är bara att le, gå vidare och hoppas på att de drar sig tillbaka lite efter amningen.

Hur var det för er? Ni som har ammat, har dom blivit lika som förut/stannat i växten/blivit mindre??

Uppe med tuppen

Nästan iaf klockan var åtta.... Vaknade inte av en glad bebis som ville frukosttutta lite, utan av ljudet från blöjan. En tvåa! kul... Nu har vi varit vakna en stund och lillskiten ligger på babygymmet och sparkar långt upp mot solen. Eller rättare sagt på solen.
Men nu äter hon på krokodilen ser jag=) Finast!!!

Blir så glad och lycklig av att se henne. Titta på hennes fina ögon och det där stora leendet som spricker upp när man pratar med henne. Kärleken är oerhört stark! 

Snart ska vi klä på oss lite mer och gå ut med vagnen. Men först ska vi lyssna lite mer på Melissa Horns nya album. Härlig musik! Det känns som om denna dag kan bli bra. Sen är det ju idol ikväll med.

Får jag följa med?

När Älskling skulle gå ut med Aimee härromdagen var det någon som inte riktigt ville bli lämnad själv med mamma....

 

True Love

Fick ett oväntat samtal idag. Och fick straxt efter det träffa denne mystiske person som kommer hem från Aussie utan att säga något!!
Åååååå Vad kul att få träffa dig igen TantKim. Hon åkte ju bara några dagar efter att Aimee fötts så nu har hon allt massor av pussar att ta igen!

Aimee fick en liten present från Landet Långt DownUnder.... TACK!!!




true love
follow your heart

Wear your wish everyday, and when the pendent drops, your wish may come true.

I'm Loved

Och så kom min karl hem.......




Joakim. Jag älskar dig med. Tack!

Nytt i garderoben

Idag har det varit en mycket bra dag! Fint väder, mycket gåendes på stan, mys med min morfar och så shopping! SWEET!
Snart kommer dessutom Älskling hem och då blir det kyckling&Ris sen kvällsmys med Chips och CriminalMinds.

 


Det som fick följa med hem:
7 bodys. 3 pyjamas. 1 dreglis & 1 "halsduk".



 

Respekt

Skrev ett långt inlägg förut, men har inte publicerat det. Som vanligt så finner jag mig i den situationen att det finns en möjlighet att något tar illa vid sig.....

Känner bara att vissa människor har absolut ingen respekt för någon annan än sig själv. Tråkigt men sant.

Sämsta tiderna ever

Fattar inte att man fortfarande är uppe och vaken! Som igår. Då somnade Aimee 00.00 och vi fick sen sova till 10.30! Visserligen så vaknade hon först 06.30 och fick då komma över till vår säng, äta och somna om... men men


Imorgon ska vi mysa med min morfar på stan och shoppa lite smått till tösen som växer så det knakar. =)


This is my HappyFace!

På middagsbordet

Idag blev det kokt potatis med stekt lax och en Charlottenlöksås (Creme Bonjour Cuisine). Första gången vi testade den såsen och det var kalasgott! =) Blir alltid lika glad när man testar något nytt och det blir lyckat.



Efterår fick det bli lite kladdkaka med vispad grädde till kvällskaffet. Så såhär såg vårt vardagsrumsbord ut när Desperate Housewifes började....


Önskelista

Det är ju någon som fyller år snaaaart.....  Och denna person har som alltid maaaaaassor som hon önskar sig. =)

* Några grejer som alltid "kan behövas" är ju PRESENTKORT. Just nu är det väldigt mycket inredning som jag känner för och då är mina favoriter:
Lagerhouse
Ikea

 





* Och om jag ska vara helt ärligt och lite självisk så skulle man ju inte tacka nej till diverse "skönhetskurer" som;
Massage
Ansiktbehandling
Sminkkonsultation på MakeUpStore eller Face

Det var ju ett tag sen man fick den lyxen och nu när höst, vinter och jul är på ingång vore det ju alldeles utmärkt att få "piffa" till sig lite....

 





* Annars är ju jag ett bakfreak och har äntligen hittat min inspiration till det igen och då sitter det ju inte fel med;
ny sprits
dekorationsströssel
Ingredienser som alltid finns med i bakverk
fina formar

 


 
* En annan sak jag insett att jag behöver är en ny vinterjacka, mössa, byxor, strumpor, amningsbh, trosor, tighst, t-shirts etc etc... Och kläder går ju alltid köpa med hjälp av presentkort i klädesbutiker;
Lindex
H&M
Ginatricot

 

Finnar

Fy fan jag tror jag vill lägga mig under en sten i skogen nu. Och inte komma fram förns fram till våren igen. Pallar inte ens av tanken att visa mig offentligt! blääääääääää

Jag har så jävla mycket finnar nu, så skulle jag gå ut utan min dotter skulle fan folk tro jag var i puberteten;) Inga småplitor heller. STORA MONSTER SOM ÄTER UPP MITT FEJS OCH BRÖSTKORG!!

Förlåt för för mycket info, men ska iaf inte lägga upp bilder på skiten! haha Och nu har jag fått klaga av mig lite. skönt. tackochhej för nu.....

På frukostbordet

 
 

Snart kommer hon vara för stor för att ligga däruppe med oss....

Nybäddat

Finns det något härligare än att lägga sig i en nybäddad säng med rena lakan?? Tror inte det....





Idag chockade jag Aimees Tanter med att INTE ha med henne till fikan... "Vart är barnet?!?!"

Var första frågan. Förstår dom. Var skapligt konstigt att inte ha henne med mig, visste inte vart jag skulle ha mina händer eller hur jag skulle sitta. Vaggar, ja det gör jag utan henne;)

Sen har vi bara myst här hemma. Eller jag har. Älskling har lagat mat och diskat! Och imorgon ska han tvätta... haha Ja, det var längesen jag skötte den delen av hushållet kan jag lova. I slutet på graviditeten var det liksom inte ens på fråga att jag skulle bära och släpa upp och ner, men nu är det nog bara av ren lathet.

Idag har även min älskade lilla tjej lyckats riva sig på kinden i sömnen, därav den mycket korta eftermiddagsluren. Hon vaknade nog av det.
Imorgon är det ingenting på schemat. Kanske bakar något. Annars bara mys. Inte på humör för något annat just nu... Ska jobba på inspirationen.

Trött

Jag är trött.
Trött
Trött
Trött


Kan nog ha lite med sen sänggång igår och "tidig" uppgång idag. Nu sover lillskiten middag och jag ska passa på att sitta vid datorn en stund. Sen får vi se om jag kan få lite nytta gjord i vårt hem.
Älskling är nere på bibblan och pluggar inför lördagens tenta. Och när han kommer hem ska jag iväg till stan för att fika med tjejerna. Utan bebis =)


Gårdagen spenderades ute i Askeby med familjen då vi firade mammas födelsedag. Fick hem en skiva med MASSOR av foton min pappa tagit på Aimee. Guuud så fin hon är!! Min finaste.

Ska gå igenom dom nu och se vilka som ska framkallas och sättas in i ramar. =)

Texas Longhorn

Det blev en sjukt god middag på Texas Longhorn i Linkan med min mormor&morfar samt lillasyster idag. Är nog fortfarande lite mätt i magen!

Så här glad var Aimee i vagnen iförd sin än så länge lite förstora overall


Och så här mysigt hade hon det i min mosters famn på restaurangen


Sugarpie Honeybun

En låt som får mig att tänka på min vän Amanda. En låt som jag är säker på att vi kommer få höra när hon dansar in i kyrkan och fram till sin Johan som står och småskäms lite med prästen när det blir deras tur att gifta sig.

Men jag tänker även på min lilla donna. Bara för att det är ett så härligt smeknamn på en sådan som jag har. Ett kärt barn med många namn=)

 

 


Griiiisen
Bubbel
Pruttiluttlutt
Strumpan
Stumpen
Miiimiii
Tuttis
Babygirl
Myyyysis

varm andedräkt ut i kall höstluft

Efter att FarbrorGlenn kommit över på en mysig fika bestämde vi oss för att ta ut skikungen ut i friska(kalla) luften. Tog inte lång stund innan hon somnade fint i sin pappas famn så vi kunde lägga ner henne i vagnen(nej, vår konstiga dotter kan inte somna själv i sin vagn) .....
Gick nog i mer än en timma! Guuud så skönt!

Sen kom Linda och Jessica för lite Idolmys och nu efter att Karolina har åkt ut sitter jag här. Som vanligt. Tror min karl börjar bli måttligt road över min otrohet med hans dator ;)
Men har iaf blivit mycket mindre tid här än innan!

Imorgon väntar middag med min mormo&morfar på stan och sen fotboll på kvällen. Sverige möter Danmark på bortaplan... En vinst är ett måste annars kan vi praktiskt taget kyssa ett VM goodbye, så jag tror att vi kommer få kyssa VM goodbye! Har inte en chans mot danskarna. Kanske om det blir som senast då en aspackad jävla dansk sprang in på plan så de fick avbryta matchen och ge vinst åt oss. haha

Youtube

Idag har det varit en mycket bra dag. igen.... Såååå skönt när dagarna bara rullar på utan stress, måsten och skrik. För det är nog det jobbigaste med Aimee. Hennes skrik. Spelar egentligen ingen roll varför... Känner mig kass och som världens sämsta mamma när tålamodet inte ens räcker till ett minsta skrik, blir direkt sur. Dumma mig!
Men jobbar på det! Att inte bli sur direkt alltså. Att inte tycka om hennes skrik kommer jag nog fortsätta med;) haha Men det är ju så sällan! Kanske därför....
Aja, idag har det iaf bara skrikits lite när mamma inte var tillräckligt snabb fram med tutten när Aimee var hungrig.

Så här mysigt hade iaf lilltösen när hon låg i Babygymet förut idag....

Tjat Tjat Tjat

Jag börjar ärligt talat bli skapligt trött på den diskussionen som ALLTID kommer upp om och om och om igen på bloggar... GENUS. JÄMSTÄLLDHET. KVINNLIGT/MALIGT. KÖNSROLLER.

Hur fan kan man sitta och säga att det är värre idag än på 70-talet när man fostrade kvinnor till att endast vara hemma med barnen, då man som kvinna inte ens var värd att ha en högre position på ett företag med med utbildning än en man. ??????
Visst har samhället fortfarande en mycket LÅNG väg kvar att gå, men det är fan påväg.

Och i mitt liv, i min vardag och bland mina vänner så ser jag då fan inte att tjejerna är värda mindre än killarna, att killarna inte skulle kunna byta en blöja på sina barn eller att flickor endast får ha kjolar på sig.... Jag är heller inte så dum att jag inte ser förändringen som har skett, som sker och som är på väg att ske. Jag är inte blind på vad som händer framför min näsa.

Föräldraträff

Idag är det den tredje föräldraträffen genom BVC.
Det ska idag pratas om smakportioner och barnsäkerhet. Så jag hoppas på att dom som håller i dagens möte kommer tycka det är bra att jag tänkt helamma Aimee de första 6månaderna och då inte börja med smakportioner förns nästa år....
Sen hoppas jag även på att vi kommer få lära oss en HjärtochLungRäddning på en liten bebis, då jag tycker det innefattas inom barnsäkerhet.

Det är vad vi ska göra idag. Ingenting mer.
Har alltid "för mycket" jag MÅSTE göra... Orkar inte med det idag. Har jäkligt ont i halsen och är småsnorig varje morgon och kväll nu och huvudet känns som en enda stor degklump. Tror det var liiiiite spänningar som släppte i söndagskväll efter dopet. haha Då kunde vi slappna av ordentligt.




Förresten... Detta roade jag mig med härromkvällen =) Soooo Loooong Agooooo sen senaste dessa fick sig lite färg  ;)


Sphisticated Susanna by H&M

Brev till Aimee

Jag har sedan jag var gravid med gullungen, skrivit brev till henne. Och jag kan inget annat än att "rekomendera" det till andra. Dels är det ett bra sätt att få ut sina känslor på och dels så kommer det nog vara kul för henne senare i livet.

Det är tänkt att jag sedan ska printa ut dessa och sätta in i en finare bok för Aimee. Som ett minne från hennes början i livet, ett minne hon själv inte kommer minnas. Och för mig som kanske inte heller kommer komma ihåg allt så bra ;)

Nu sussar hon i sängen och jag ska skriva ett par rader denna kväll också, för idag har det varit en bra dag med mycket fina vakentimmar och härliga skratt.

På middagsbordet

Fransk Ostpaj
Ingredienser (4 portioner/st. taget från www.kokaihop.se)

Botten

100 gram magarin eller smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten


Fyllning

150 gram ost, t ex herrgård, cheddar, emmentaler
150 gram kokt skinka (blir gott med rökt också)
3 st ägg
3 dl mjölk
4 krm salt 
2 krm peppar
2 krm paprikapulver

Gör så här

  1. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Sätt till vattnet och arbeta raskt ihop en pajdeg, som får vila på kall plats ca 30 min . Eller gör degen i matberedare.
  2. Kalva ut degen till en stor rund kaka så att den täcker botten och kanter i en pajform eller form med löstagbar botten ( ca 20 cm i diameter ).
  3. Nagga lätt med en gaffel och låt den gärna stå stå kallt 10-15 min. Grädda i mitten av ugnen i 200*C, ca 10 min.
  4. Lägg i osten, tärnad, riven eller skivad, och skinkan skuren i bitar eller skivor. Skivad skinka och ost gör pajen mera Fransk. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och parikapupler.
  5. Häll äggstanningen i formen. Grädda ytterligare ca 20 min eller tills äggstanningen stannat och fått färg.


Såklart fick det bli en "romantisk" middag med tända ljus på bordet nu när hösten har gjort att det är mörkt ute redan innan kl19. Gott var det iaf och jag rekomenderar verkligen detta, även om det tog lite längre tid att tillaga. Det som väntar på något gott.... ;)





Vi försöker så gott vi kan att verkligen sitta vid köksbordet då vi äter. Dels för att man sitter bättre och dels för att om man äter framför tv:n handlar inte måltiden om mat utan om att titta på "skit".

Rullande baby!

I söndags när vi åt frukost fick lilltösen ligga på en filt bredvidpå bordet. Ja hon är än så länge inget större fan av att ligga nere på golvet(börjar bli snart)...

Helst plötsligt....
Lyfter hon upp rumpan, sträcker upp fötterna mot taklampan och vrider om sina höfter åt väntser... VIPS så ligger hon på mage! haha Helt chockad över vad som hänt=) 

Farfar är allt en rolig figur!

På KusinMayas kalas i lördags var favoritfamnen FarmorPeggys naturligtvis=) Men en rolig filur som lekte krokodil för Aimee var FarfarLasse och det gav henne det finaste leenden du kan tänka dig!

Finns nog ingen som inte smälter till det.

 

Tävlingsdags

När min lycka går att testa så gör jag gärna det med att delta i en tävling. Och när man dessutom kan vara med och tävla om någonting fint .... ja då är jag med!!





"Jag är med och tävlar hos Tant Ulrika om ett presentkort från myHeart.
MyHeart säljer dekorationer och tillbehör till
bröllop och barnkalas.
Hos myHeart hittar du även
romantiska presenter för det speciella tillfället. Var med och tävla du med!"

Måndagsmys



Så här mysigt har jag haft det i soffan ikväll


TACK för alla fina presenter!

Idag har vi "lekt" med alla fina presenter som gavs i dopgåvor till Aimee. Och det mesta har även stoppats i munnen för att kolla kvaliteten ordentligt ;)

 
 
 

Tog mig även tid att verkligen läsa och gå igenom alla fina kort. Mycket fina!
Återigen... TACK!!

Omplantering

Nu har jag planterat om tre av våra växter här hemma! =) Hade nog fortsatt om jag hade haft fler stora krukor och blomjord... Men det får bli en annan dag. Skönt att få några avklarade iaf! Behöver verkligen bättre luft här hemma + att vissa av våra sköna gröna växter ser hängiga och ledsna ut.


Annars har denna dag bjudit på en snabbvisit av FarbrorGlenn som kom med doppresent. Den röda Barnkammarboken! Fick dubletter av den Silvriga Barnkammarboken igår, så fick välja en ny =) SWEET!


  




Nu ska vi mumsa på lite av "resterna" från igår i form av cupcakes och tårta! MOAHAHAHHAAA Om det finns någon som är sugen är det bara att höra av sig. Vi är hemma hela kvällen och det finns så det räcker till fler =)

Aimees dop

Idag har vi haft fullt upp hela dagen! Men gud vilken härlig dag! TACK till ALLA som var med och gjorde dagen minnesvärd. Saknade dock mina vänner långt bort.... =( 



Dagen i bilder:

The final tuch på cupcakes och när vi ska välsigna Aimee.
 

Mina fina tårtor!
 

Paketöppning och några ville gärna hjälpa till =)
ALLT detta fick vår dotter! jisses! TACK TACK TACK! Massor med fina kläder, två spargrisar, barnsångbok, gipsavtryck, overall, halsband, tallriksset, skallror, snuttefilt och ett supersött litet bakingkit.
 

Sen bad vi även gästerna att lämna en liten hälsning till Aimee i minne av sin dopdag som jag kan sätta in i hennes scrapbook! Tack även för det!

Fint paketpappet

I fredags när jag var på Lagerhouse fick ett kalasfint presentpapper följa med hem. Och så här fina blev då Aimees kusin Mayas paket.

 


NU är jag allt lite pirrig i magen, nervös och väldigt mycket spänd inför morgondagen. Allt som inte är kylvaror är packat i påsar och står redo att bli burna till Mariagården där fikat efter dopet ska vara.
Frostingen för muffinsarna och marsankrämen för tårtan är blandade och står i kylen, och även HelloKitty chokladen ligger där...

Nu ska vi snart gå coh sova för att imorgon äntligen få ha denna tillställning=)

Tre månader senare....

Så här kan det så ut när man för tre månader sen var höggravid. Har gått ner ca 10kg än så länge, men gör inget extra för att gå ner resterande 16kg då jag just nu är dels lat, men även ammar och inte vill riskera att mjölken "tar slut" om jag bantar och tränar för mycket.... Men jag har gett mig ett år att komma "back in shape" så att säga.

Hur som helst, det efterlystes efterbilder så....
VARSÅGODA! JAG BJUDER PÅ MIG SJÄLV!

  
  

  

  
(bilderna skulle varit klickbara, men blev visst inte så... sorry )

Det blir aldrig som man tänkt sig....

...Fast vi räddade oss ganska bra ändå, jag och Älskling.
Vi gick upp vid 07!!! haha Tidigast på ett par månader.... Men fick ingenting gjort första timmarna. Blev väl lite för länge mys i soffan  ;)

Nu är det dock lite gjort här och jag är kvar att duscha innan kalaset. Sen hem igen för att fixa det sista inför imorgon. Och nu har vi även bestämt oss för att köpa tårtbottnar, vanliga runda, istället för att baka. Jag kände att jag inte orkade och sen är våran långpanna lite större än vanliga = fel i recept och tårtan får sen inte plats i en vanlig kyl=/

Hur som haver. Dagen rullar på och vi tror nog båda på det bästa inför morgondag.

Balansgång

Jag har svårt att släppa taget och gå vidare.
Jag har svårt att tänka mig ett liv utan partylördagar och bakishäng på söndagar.
Jag har svårt att inte önska att det var jag som gick där på stan med ett par tighta jeans och en cigg i handen.

Häromnatten bröt jag ihop i Älsklingens famn och grät ut. Grät över att mina partydagar är över. Det är dags att gå vidare, växa upp och bli en förebild. Det är dags att ta sig i kragen och inse att man, inte bara blivit vuxen, blivit mogen kvinna.
Inga fler ansvarslösa nätter på stan, pinsamheter som ett misslyckat klädesval som resulterar i alldeles för stor urringning eller katastrof söndagar som inte ger mer än sömn och illamående.

Det kan låta fjantigt och det kan låta banalt, men jag var innan en mycket "eftertraktad" partybrud. Jag var den som styrde upp förfester på ett par timmar, fixade spontanefterfester, tog med ostbågarna till förfesterna och alltid hade cigg så det räckte även till feströkarna.
Det var även jag som spontant kunde komma ner på stan och fika hur som helst, när som helst. Och om det inte var ner på stan vi gick så samlades vi ofta på Götgatan hemma hos mig för lite hembakat och Idolmys på fredagarna.....

Kanske inte helt och hållet ett minne blott, men inte ens i närheten av en verkligehet för mig.
Jag kan ärligt talat säga att jag är lycklig och ångrar naturligtvis inte för en sekund att jag har min Aimee nu. Och jag kan inte ens säga att jag saknar utelivet så mycket heller, men kanske jag saknar lite utav den delen som tillhörde mig. Den del som jag ofta ser mig själv att vara... Det är nu dags att hitta mitt nya jag. Den som kan balansera tjejen med vännerna och fikat på stan som gärna tar ett glas vitt någon gång i månaden - med den kvinna som är mamma, bakar och går på barnvagnspromenader och ska visa sig vara ett gott föredöme.

På middagsbordet

Tomat och nudelsoppa med ostbaguette. Tillhörande kallt glas mjölk också...  Det är ju ett måste för att få ett starkt skelett! =)

Snabbt inlägg

Gud så bra dag det har varit hittills!! Var bara tvungen att få det ur mig=)
En snabbvisit ner på stan, syndade och tog bussen både dit och hem, Var bara tvungen att kolla in nyöppnade Lagerhouse...  Och ja, GÅ DIT!!
HUR MYCKET KUL SOM HELST finns det att köpa och jag passade på nu när de har 20% på ALLT i butiken under helgen.  Fick komma hem med presentpapper, nytt duschdraperi, en surprise till Älskling och två kuddfodral.

Jag har sedan jag sen kom hem styrt här hemma. Det har gjorts om i badrum, blommor & lampor har flyttats runt och jag börjar få lite ordning OCH STÄDAT här hemma. Fick mig en liten spurt nu när jag kommit på att det kan finnas den ena och andra som vill komma upp och kolla i vårt hem på söndag.

Hur som helst. I like it. I love my life.
Snart kommer tjejerna för att hjälpa mig med Aimee när jag ska baka och sen blir det fredagsmys med mat och Idol. ♥
Nu lyssnas det på E.M.D Alone på Spotify och jag måste bara säga att jag tycker nog om den... trots pojkbandsvarningen ;)

Inför Dopet

Jag är pysslig av mig, men det har ju hamnat på hyllan när jag var gravid då min inspiration försvann för ett tag. Men nu j*vlar! haha
Nu har vi tom flyttat in datorn till Älsklings pluggrum så att jag fått mig ett eget skrivbord för pyssel!
Det är inte mycket, men iaf en början och jag vet någon som fyller år om en månad och 4dagar ;)



Det som gav mig en spark i röven var naturligtvis all planering och jobb inför min Aimees dop. Älskling säger att det gör honom lycklig att se mig på väg till mitt gamla jag och jag kan inget annat än att hålla med honom!

Här har ni ett smakprov på mitt pyssel inför dopet....



skyltar som säger vad det bjuds på till fikat.
Tomma ark för gäster att skriva hälsning på till Aimees scrapbook.
Dekorations"strössel" att dekorera fikabordet med.

Fullspäckat schema!

Nu börjar helgen känns det som. Fast inte en helg av mys, ledighet och andra härligheter... Snarare tvärtom. Planering, städning, inköp, bakning, familjetillställning med utbytesstudenter på lillbrorsans skola, födelsedagsfirande av Maya och Jimmy.

Men vet ni vad? Jag ser fram emot allt!! Men mest söndag när min älskade Aimee ska döpas =)



Nu är det lunch och sen ska vi iväg. ÖB och IKEA, sen hem till tvättstugan och sen ut till Linghem.
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu