Yttrandefrihet

Ibland(läs ofta) så stöter jag på människor som helt och hållet missförstått hela grejen med yttrandefrihet. Ni vet dom som tror att bara för att vi lever i ett fritt land så har man rätt att spy galla över allt och alla. Folk som anser sig ha rätt att smutskasta, uttrycka elaka påhopp och säga nedvärderande åsikter.


Alla ha vi rätt till en åsikt. ABSOLUT!
MEN. Och detta är ett jättemen, det är aldrig okej att tala nedvärderande mot en annan människa. Visst kan du tycka att någon är ful, visst kan du vara av åsikten att någon är äcklig och visst får du tycka att någon är dum i huvudet. Men du har ingen rätt att säga detta högt om det kan såra den du talar om.

Och jag är av den åsikt att man inte heller får skriva på t.ex facebook eller en blogg, något elakt om en kändis med ursäkt om att "det får man ta" när man är känd. För nej, ingen kändis ska vara tvungen att räkna med att bli smutskastad eller hånad bara för att denne är offentlig människa.


Vad tycker ni? Får man säga sårande, nedvärderande eller elaka saker till/om andra bara för att vi har yttrandefrihet?

Haircut

Snart ska jag få lite EFS tidlig i form av frisörbesök. Niiiice! Håret i nacken är lite längre än snaggat nu om vi säger så ;)
Jocke frågade vad jag ska göra, vet inte sa jag.... Sååå vad tror ni?

Räds inte mitt barn

Det har varit en omtumlande dag med sjukt mycket jobb och ett telefonsamtal från Meter produktion.
På måndag ska jag tydligen infinna mig i Stockholm på intervju. Castingen börjar lida mot sitt slut och efter intervju är det ett sista steg innan det bestäms vilka som ska vara med i tävlingen.

Jag vet inte vad jag ger mig in i, men lite spännande är det allt! Hejjar ni på mig om jag går vidare? :)






För övrigt så gör barnet stora framsteg och kan numer gå ur sin säng och ta sig till sin pappas säng på morgonen. Och så står hon mer och mer på benet. Min modiga finaste grisegno! Snart är det över och vardagen ska återgå till det normala med förskola och allt :)
Men först kommer påsken. Långledigt(som om vi behöver det! Haha) och mat(som om vi behöver det! Haha) och härliga tider med familjen.
Vad ska ni göra i påsk?

Sångstund

Sitter med mitt kvällskaffe och lyssnar på pappan och barnet har godnattstund. Just nu sjunger dom lite sånger :)

Har ni haft en bra dag?
Själv har jag jobbat som en tok. Lite ont i ryggen pga dålig ställning när jag skurat trappor på tågen. Och ju mer problem jag löser, ju fler problem verkar dyka upp. Förstår inte! ;) Livet som gruppledare är hårt, men jag är så jävla lycklig över att jag har det jobbet blandat med städningen. Perfekt för mig.


Nej, åter till kaffet! Trevlig kväll allihopa ♥


It came off!!!

Jag fick finbesök på jobbet idag av min fina lilla familj. Och i den lilla familjen finns inget gips kvar! Fast från nedanför knät och ner över foten sitter nu ett mellanting mellan gips och bandage. Detta får hon stödja på så nu ser vi verkligen ljuset i tunneln. :)

Och gipset då? Jo det har vi fått med oss hem som minne. Haha

God morgon

Nu är det dags för jobb igen. Som igår, fast idag ska jag komma ifatt med pappersarbete och sitta vid datorn hela dagen. Är man hemma i två veckor så hinner det ju hända en del om vi säger så. ;)



Idag är det även dags för återbesök hos ortopeden för Aimee. Mitt hjärta. Jag hoppas verkligen att dom kan ta bort gipset nu. Men vågar inte hoppas för mycket! Ni får jättegärna hålla tummarna för henne iaf.


Ha en kanondag nu!

Våffeldagen

Nu har vi mumsat våfflor! :)
Fast även att det är supergott, så kan jag inte äta mer än 1-2 stycken... Och barnet hon åt inte ens en halv. Men varje tugga av något ätbart gör oss föräldrar glada. För det lilla är bättre än ingenting alls.

Hemska krokodiltårar

Det är inte mycket tid som gått åt till annat än tårar, gråt och gnäll från grisen hittills idag.... Hon mår inte bra
Och det blir en dag inomhus även idag. Skickar ner Jocke till ica dock, jag har beställt våfflor. Och till det behövs tydligen en våffeljärn! Haha


Just nu kollar Aimee på Alfons Åberg och ritar. För tillfället mår hon bra säger hon, men mamman är inte helt övertygad. Vi får se hur dagen rullar på senare.

Tjoflöjt! Ha en kanonsöndag i det vackra vårvädret! :)

Lugn innedag

Idag skulle vi åkt på kalas, men vår magkänsla sa åt oss att stanna hemma eftersom att Aimee verkade inte vara på topp. Dock trodde i bara att det rörde sig om att hon var trött pga benet. Vi hade fel!

Allt efter som dagen gick, blev Aimee mer och mer hängig. Sen gick det över till feber och sjuklingen fick sova...
"Jag mår inte bra mamma." säger hon ynkligt och kurar in sig i min famn. Då är hon om sjuk.

Hon fick i sig lite gröt och banan iaf, annars har hon bara ätit lite frukost och en apelsin idag.
Nu sover hon igen och har Daisy vid sin sida.


Vad har ni gjort en lördag som denna?

Ny design!

Vad tycker ni??

I like it a lot. Nu är ju länkarna tillbaka också! Tappade bort dom närj ag själv försökte göra om bloggen ;) haha
Hur som haver! Fyller på länkar lite då och då. Tog några som jag alltid kollar in på och som jag hade i huvudet just nu.


Sen ska jag ändra bilderna i headern till mina egna. Lite mer som representerar mig och mitt liv så att säga.

Aimee and her sunglasses

Mysfredag

Tidig morgon för att fara ner till stan och shoppa på Lindex. Två tröjor kom med hem till mig. Aimee fick solglasögon, badshorts, t-shirts och tights. Samt en liten Blixten Maqueen handduk.

Nu ska vi kolla på film och medan grisen får lite påskchoklad ska jag dricka kaffe.

Önskar er en riktigt härlig fredag!

Här kommer Pippi Lång... Förlåt.. AIMEE!!

Barnet testade denna roliga peruk idag. Jag blev kär på nytt i min lilla busunge :)

Tungt

Jag känner ärligt talat att det ska bli skönt att få återgå till jobbet på måndag för jag orkar inte mer... Det är inte lätt att vara hemma med en snart 3årig liten tösabit som brutit benet. Det är tungt och det är påfrestande för psyket.
Visst har vi haft det jättemysigt och kul tillsammans, samtidigt som vi varit nere på stan och strosat och hälsat på alla kompisar på förskolan. Men det är även jobbigt....


Min kärlek för mitt barn är oändlig. Så som alla föräldrar känner för sina barn. :) Och det gör ju då enormt ont inom mig när hon har blir så trött och utmattad av att hitta på saker, samtidigt som hon är rastlös och uttråkad. Hon vill så himla mycket, samtidigt som hennes kropp säger ifrån... Min lilla grisegno!



Idag har det iaf varit en bra dag. Vi har shoppat skor till mig, jeansjacka till grisegno och lite inredning till hennes rum. Imorgon ska vi på VIPfrukost med shopping på Lindex.... shopping var det ja! haha Blir en del av det just nu ;)


Nu ska jag slappa i soffan i lugn och ro då Jocke är på träning.
Ha en fin torsdag! ♥





vår lilla svamp

Är jag galen

Idag fick jag ett samtal från produktionsbolaget bakom höstens baktävling på kanal7...
Jag vet att jag sa att jag inte skulle söka till programmet, men bärvidd kontaktad av dom via mail efter att dom sett lin blogg. Så jag gick med på att fylla i deras intervju. Trodde inte att dom skulle vara intresserade, men tji fick jag idag! :)

Ned lite övertalning från dom idag efter telefonintervjun så tackade jag ja till nästa steg OM dom fortfarande vill se mig ;) då blir det i såna fall intervju i Stockholm, sen en bakning live framför domare(som en sista casting).
Vet inte vad jag gett mig in på, men vad vore livet utan överraskningar och utmaningar?! Vi får se vart det leder nu. Men lite nervös är jag allt.

Och för att visa varför jag är lockad så visar jag er dagens tårta som V hämtade nyss. Detta är ju min dröm. Att få baka och dekorera :)

Busy Busy

Idag är schemat fullspäckat med skoj och viktigheter.
Snart ska vi gå till förskolan för fruktstund och bus med alla härliga kompisar till Aimee. Igår var vi där en sväng och det märks väl att Aimee är saknad och mycket omtyckt. Och hon saknar ju alla där också, och även om jag vet att hon behöver förskolan så inser man det ännu mer nu. Jag kan aldrig ge henne den stimulans hon behöver från sina kompisar.

Efter förskolan ska vi hem och luncha med Jessica och lilla Hilda. Bebismys!! :)
Och i eftermidddag får Aimee vara hos farmor medan Jocke är på jobbmöten och jag ska på kurs.
Denna dag ger oss en ledig dag med filmmys hemma för mig och Aimee kan jag lova!

Soo loong loovers

Kalas

Idag har vi varit på kalas! Aimee hade på sig sin nya jacka :)
Och vi stod för tårtan.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1410650/images/2012/pic_194518205.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1410650/images/2012/pic_194518205.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1410650/images/2012/pic_194524904.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1410650/images/2012/pic_194524964.jpg" class="image">

Fredag

Just nu nattar Jocke grisen. Det har varit en lång dag med massor av skoj! Lunchade med V och hennes underbara D, som är kompis med Aimee från förskolan. Längtar tills gipset är borta så dom kan springa omkring tillsammans. :)

Vi var på biblioteket och nu har jag ett lånekort. "Bättre sent än aldrig" ;) haha

När pappan kom hem så for vi till Maxi och storhandlade. Och nu är det mys som gäller.
Hoppas ni får en härlig fredagskväll!!

"inte mitt fel att du känner dig mobbad"

Diskussionerna fortsätter och varovarannan minut så kommer det in en totalt empati- och respektlös människa som klart och tydligt inte har blivit uppfostrad att ha hyfs och vett i kroppen.


Någon påpekade för en "motståndare" till hår att det inte var okej att kränka och mobba andra människor för att de väljer att inte raka sig. Hen fick då till svar;
"Men det är väl inte mitt fel att du känner dig mobbad. Du behöver ju inte ta åt dig, du har ju faktiskt ett val att inte ta åt dig!"


Behöver jag ens påpeka att jag tappade hakan och all tro om framtidens smhälle. Att nästa generation anser att det är okej att kränka en annan människa för den man kränker har ju ett val att ta åt sig eller inte. Alltså så väljer man själv hurvida man blir mobbad eller inte..... Så alla de ungdomar som i vårt avlånga land har tagit livet av sig direkt pga att de blivit mobbade hela sina liv, ska skylla sig själva för de valde att ta åt sig av mobbarnas kränkningar??????????????????
Om detta är nästa omgång vusna som kommer ut i arbetslivet, vuxenlivet, småbarnslivet - då vill jag stoppa den utvecklingen redan nu. Jag kan inte för mitt liv tänka tanken att mitt barn ska växa upp med lärare med denna attityd eller med vänner vars föräldrar anser det är okej med mobbning.

"Ditt äckliga sliddjur, jag hoppas du dör i cancer"

Det finns just nu tre grupperingar av människor i denna debatt angående kroppsbehåring, mer specifikt håret i armhålan hos kvinnor. 

Grupp ett:
De som tycker att hela debatten är onödig och att alla ska få göra som dom vill. Och som inte förstår varför det blivit en så stor "grej".

Grupp två:
De som kämpar gärnet för att stå upp för sina rättigheter att se ut precis så som de vill och motverka kränkningar mot de som känner detsamma.

Grupp tre:
De som agressivt skriker ut hur äckligt och motbjudande det är med hår under armarna på kvinnor och som går till extrema hot och mobbningsattacker mot människor de inte ens känner.


Jag tillhör Grupp 2.
Och denna debatt tycker jag visar på hur viktig frågan faktiskt är. Hur viktigt det är att man tar upp det problemen med de extrema normer som samhället skapat senaste åren för kvinnor och män. Hur vi ska se ut för att vara snygga.  Och någonstans i detta skapande har det gått överstyr, då vi bevisligen har skapat ungdomar med så skev syn på människokroppen och uppfattning om "yttrandefrihet".

Senaste dagarna har jag förfärats över hur vissa människor anser sig ha rätt att få kalla mig, som kvinna med hår på ben och under armarna, för saker som;
Äcklig
Motbjudande
Rabiat feministhora
Fettofitta
Fula sliddjur
Samt att jag borde dö, att jag borde få cancer, ta hand om min hygien bättre, luktar illa etc.


Nätmobbning, hat och okunnigheten bland människor som finns på Internet är så sjuk att jag blir rädd.
För hur kan det gå så långt att man kan få för sig att ha en rättighet i att kalla en människa för äcklig för något så simpelt som kroppshår? Någonting som ALLA människor har. Raka bort det bäst du vill, det kommer växa ut igen - för att det är så me doss människor. Men gör det för din skull och ingen annans. Och respektera för i helvete de som väljer att göra på annat sätt.

Tyck vad du vill om kroppshår, men säg inte till någon med hår under armarna att du tycker det är äckligt. För det är kränkande och elakt. Och INGEN får ut något gott av att man kränker en annan människa.


LÄNKAR
http://debatt.svt.se/2012/03/13/jag-ar-stolt-over-mitt-har-under-armarna/

http://www.dt.se/nyheter/ludvika/1.4473650-linas-armhalor-skapar-debatt-pa-natet

http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2012/march/heja-lina.html

Sad face. Happy face.

Film och choklad är på schemat för tillfället. Sen får vi se vad vi hittar på idag.

Önskar er en fin onsdag 

Det där med vighet, när försvinner det?

Barnet är ju för rolig! Hon både gör och säger så roliga saker.
Just nu har hon sin skål med majskrokar i knät, så som jag hade min skål. :) dom är liksom som små härmapor barn. Kanske på gott och ont beroende på situation! Haha


Här visar hon glatt upp hur hon kan klia sig i pannan med stortån.

Återbesök på sjukhuset

Jag tror att personalen på cafét på sjukhuset såg min förtvivlade min när Aimee spillde hela sitt glas saft i knät idag. Dom var så snälla och hjälpsamma med att torka av bord, hämta mer servetter och ge ett nytt glas saft till barnet.
Uppgivenheten kom för jag hade naturligtvis inte tagit med extrakläder... någonting som jag tammefan alltid kommer ihåg annars. Men jag antar att denna cirkus med sjukhus, gips och jättebebis hemma är överväldigande och jag är inte riktigt med i matchen så att säga.

Jag försöker skratta åt den absurda situationen, men det är ganska svårt ibland.


Aimee var jätteduktig på sjukhuset och vi fick veta att hennes ben läker jättebra och fort, så om 2-3 veckor blir det förhoppningsvis borttagning av gips! :) Det gjorde vår dag kan jag lova.
Väl hemma sov hos gott för det tar på krafterna att göra något annat än att titta på film för henne.


Snart kommer kvällen, som innebär lugn och ro för mig. Pappan i familjen har fått beordrad övertid och kommer hem mycket sent :)

Tröttfis

Det märks på fisen att hon är trött och utmattad- Att hennes kropp inte är på topp just nu. Idag har vi bara suttit/legat i soffan än så länge. Kollat på film och myst med majskrokar och vindruvor. Inget pyssel, ritande, bokläsande, lek med pippifigurerna eller liknande. BARA mys.

Nu sover hon i sin säng efter lunchen, hon är ju så skön. Hon sa så snällt efter maten; "jag vill sova nu mamma." :)

Trots att hon är trött så gnälls det ingenting! Hon är så jävla tapper vår lilla tjej! Och hon börjar bli så stor nu. Förstår allt man berättar och förklarar för henne.

Blir så stolt. ♥



Nu ska vi borsta tänderna, borsta borsta tänderna

Varje morgon och kväll gör vi i vår familj, så som typ resten av Sverige. Vi borstar våra tänder. :) Och eftersom att jag vuxit upp med en lillebror på 10år yngre än mig så har jag många minnen av hysteri vid tandborstning då lillebror vägrade tillåta detta. Och så har man ju hört/sett skräckhistorier med föräldrar som sitter på skrikande barn på golvet som gråter och sparkar - för vadå?


När Aimee var nyfödd, fram tills hon fick egna tänder - har hon varit i min famn/legat på golvet/suttit i babysittern när jag och/eller Joakim borstat tänderna. När hon sen fick egna tänder började vi borsta dom samtidigt som vi borstade våra egna tänder utan att göra en sak av det. Vi tog inte heller fram en tandborste att ha som leksak för att visa att tandborsten ska vara i badrummet och endast användas vid tandborstning.

Detta har verkligen hjälpt oss så in i Norden med tandborstning i vår Aimees mun!
Så jag vill verkligen tipsa andra föräldrar om att inte "göra en grej av det". Låt det vara naturligt för barnet från början. :) Inga måsten eller påtvinganden och framför allt inte bara en dag när barnet fått tänder ta fram en tandborste och borsta. Låt istället barnet dagligen se er borsta tänderna och få en naturlig känsla över det hela.



Idag borstar hon 90% av sin mun själv. Sen hjälper jag/Joakim med det sista för att säkerställa att alla tänder fått sig en omgång.
Visst kommer det trötta kvällar där det mesta inte riktigt går bra, utan det gråts lite och så - men det tillhör tydligen att vara förälder ;) hahaa



Hur har ni gjort med tandborstning? Hur går det till när barnet ska borsta tänderna?



 

Besök och presenter!

Helgen har ju varit helt kanon med massor av besök från familjen och finfina presenter till det gipsade barnet. TACK till alla ni fina ♥


Nu sover hon, vår älskade guldklimp. Trött är bara förnamnet då det verkligen tar på hennes krafter att skoja, busa och skratta nu när kroppen samtidigt kämpar för att läka benet. Annars så är det liksom inget "fel" på henne och det känns bra.

Hon tar sig från en punkt till en annan också, hasar sig lite fram på rumpan ;) Det är som att ha en jättebebis hemma typ. Men det är ju jobbigt för henne också att inte kunna gå eller nå saker i sitt rum längre. Men det kommer gå alldeles utmärkt att vara hemma ett tag framöver.
Papper och telefonsamtal är fixade, nu väntar vi på diverse papper från sjukhuset och försäkringsbolaget bara.


Får se vad veckan har att erbjuda mer än ett besök på sjukhuset. Minst en gång ska vi hälsa på förskolan iaf! Det behövs att hon får träffa alla kompisar och jag tror det kan vara bra för dom att få träffa henne. Att vara borta 6 veckor från allt blir bara fel. Och eftersom att hon inte är sjuk så kan vi komma och hälsa på utan problem :)


Nu väntas soffhäng med min man.
God kväll på er alla!



Bjuder på en bild från i torsdags. Älskar hennes små tår, ser likadant ut på andra och det har gjort så sen hon föddes. Ett litet karaktärsdrag ;)

en unik och udda blomma som sticker ut och är lycklig



En bukett blommor av samma art. Tulpan. Men är alla lika för att de sitter i samma bukett?
Är alla lika för att dom kommer från samma affär?
Är alla lika för att dom dricker av samma vatten och äter av samma solljus?




En blomma sticker till synes ut från buketten. Den har inte samma rosalila färg som de andra tulpanerna, den är istället spräcklig/randig.
Blir denna tulpan mindre värd nu?
Får denna tulpan inte dricka lika mycket vatten för den inte har samma färg?
får denna tulpan stå i skuggan och stå utan solljus för den inte "passar in"?



Jag känner mig ibland som denna udda blomma. Den som sticker ut i både positiv och negativ mening, då jag kan vara den störiga och högljudda när andra vill ta det lugnt samtidigt om jag kan vara den roliga som livar upp och får andra på gott humör.

Jag känner mig ibland som den som sticker ut för jag inte passar in i den sträva normen och mallen för hur jag "borde" se ut för att "vara lycklig". Det konstiga är att jag samtidigt känner mig som den lyckligaste just för att jag är den udda blomma som sticker ut. Jag väljer mitt liv och min framtid. Jag väljer maten jag äter, jobbet jag arbetar, intressena jag utövar, de filmer jag ser på, de vänner jag umgås med, de fester jag går på etc. Och det gör mig lycklig - oavsett om jag är den udda blomman i en grupp eller inte. För jag är tusen gånger hellre en unik och udda blomma som sticker ut och är lycklig för den jag är - än att vara den maniska människa som kämpar hela sitt liv för att passa in i en mall och vara mainstream med samhällets normer som lag.

Bullbak en härlig vårlördag

Nu bakar vi bullar inför dagens besök! Aimee är pigg och vill mer än hon klarar av. Friskhetstecken med andra ord och det är ju kanon. Det är inget gnäll och hon är bara glad så jag tror det kommer gå jättebra de kommande veckorna :)



Ikväll åker bort till en vän för att se finalen i Melodifestivalen. Har inte sett några av deltävlingarna, men har hört några av låtarna(och läst om div skit i tidningarna). Loreen är självfallet min favorit.
Tittat ni på Mellobello? Vem hejjar ni på?

En sak är säker

Nu åker jag till jobbet. Känns konstigt, men dagen kommer nog gå snabbt förbi. Ikväll kommer Aimees farmor och farfar för att vara barnvakt hemma hos oss. Vi har biljetter till Soran Ismail och istället för att kasta dom i sjön så gör vi så här. Men Aimee har nog inget emot att det är farmor och farfar som myser med henne på kvällen istället för oss.






Jag vill inte ge uppmärksamhet till någon som inte förtjänar det egentligen, men när man tar min text från min blogg och lägger på sin egen tillsammans med påhopp, osanning och elaka glåpord - då blir jag inte bara förbannad utan jävligt ledsen. Man gör inte så, speciellt inte som förälder och blivande lärare. Det visar på omogenhet, låg självkänsla och ingen som helst tanke bakom sitt agerande.
Kan man inte läsa något utan att tro att det handlar om en själv så har man problem. Jag har inte skrivit om en person, jag skrev om flera som jag anser gör fel vid sjukdom. PUNKT SLUT.





En dag i gips

Att man kan vara vid så gott mod och humör, när man ligger ädr i soffan och kollar på film, med gipsat ben är för mig helt otroligt. Hon är så tapper vår Aimee. Hon busar, skojar och skrattar trots att hon har brutit benet!

En hel del tårar och ledset ansikte har självklart förekommit, men det är när vi ska flytta på henne från soffa till köket eller räta upp henne till sittande läge i soffan... "Aj! De gör ont mamma.", säger hon då. Och då blir det jobbigt för mamman...
Jodå, det har kommit tårar från stålmorsan också. Blandade känslor då mitt barn brutit benet, med att man ska vara hemma från jobbet i flera veckor och att jag känner mig så maktlös då jag verkligen inte kan ta bort det onda.



Feelings "all over the place" som Prins Daniel sa efter att ha blivit pappa. Så känner jag just nu.



Så här somnade lillfisen i soffan igårkväll. Det var ju en riktigt lång dag som gått....



Mitt hjärta går i tusen bitar, Aimees ben i två.

Idag har varit den värsta dagen i mitt liv... Aimee har brutit benet och ska vara gipsad i flera veckor! Jag och Joakim är i praktiskt taget chocktillstånd. Det är för svårt att verkligen greppa vad som hänt.

Vi trodde hon stukat fot/knä eftersom hon inte kunde stå på benet efter att ha ramlat ner från en stol på förskolan....

Nu sover hon och vi hoppas på att kommande veckor ska gå så smärtfritt som möjligt.

Gå hem o lägg dig!

Irritationen över sjukdomar överallt börjar äta upp mitt liv. Och inte blir set heller bättre av att läsa bloggar med idiotmorsor som ständigt gnäller över sjukdomar men väljer att sprida vidare dessa på skolor, gym och liknande.
Hur fan tänker man då? Kan någon förklara för mig hur man fungerar om man tar sina sjuka barn till Ikanohuset eller går till sitt jobb bland barn när man själv är sjuk??? Har man ingen som helst sympati i kroppen för andra människor och deras familjer?

Det är sånt här som gör att sjukdomsperioder liksom aldrig vill ta slut, för vissa inte kan hålla sig hemma och sluta sprida vidare skiten.





Ursäkta för tråkinlägg, men snart måste det ta slut.
Som TUR ÄR så har vi ju sluppit nästan allt, men jag har vänner som drabbats och drabbas konstant. Om och om igen.
Och på mitt jobb har nästan alla varit hemma sjuka någon gång under februari, vilket gör mitt jobb svårt.

Att sätta guldkant på vardagen

Idag intogs middagen på tumanhand med ett glas vitt. Kärlek!

Helgen som gått

Denna helg har varit underbar på alla sätt och vis. Ingen stress och press, vi har bara njutit av livet och vad det haft att erbjuda oss :)
Fredagen var lugn för mig och grisen som myste med chips och film medan pappaJocke festade i Eskilstuna med jobbet och Björnstammen(yepp, jag är avis på att jag missade det).
Lördagen började med bus och mys i parken i J-lund för mig och grisen. Solen strålade och vi testade en av de nybyggda klätterställningarna/rutchkanorna som fick MVG. Det kommer ju bli en kanonsommar när vi går ner till parken! Sen kom Jocke ner med Vienetta som vi mumsade på tillsammans med finaste Jenny & Joline som dök upp :)
Efter leken for vi ner till stan och shoppade lite för att åka vidare till svärisarna för fika. Kvällen avslutade vi med lite vin och snacks framför Gladiatorerna och roliga program på 3:an.

Älskar att solen kommer fram nu då bilderna blir så jsukt mycket bättre. Ingen av dessa bilder har jag redigerat öht, utan är i orginal :)









Idag har vi snusat på sötaste bebisen Hilda! Damn vad underbar hon är! Som en liten dröm ♥ 
Tiden läker alla sår säger man, och i mitt fall efter förlossning och jobbigt bebistid med Aimee så stämmer det. Numer går det alldeles utmärkt att gosa med bebis utan att må dåligt av mina egna minnen. Skönt också att jag kan gosa bebis utan att känna vilja av att ha en till ;)
Sen har vi varit på IKEA och städat här hemma. Lite lagom småbarnsfamilj-svensson-liv som de flesta kör på en söndag kan jag tänka mig.



Jag hoppas att ni har haft en minst lika bra helg som vi har!
Nu avslutar vi denna med bullar och kaffe medan barnet sover gott.

För dig som inte förstår

Att vara genusmedveten handlar för mig om att bli medveten om mina egna föreställningar men också om andras. Och att bli medveten om hur de i sin tur kan påverka mina barn; hur bemöts de? Kan jag påverka det? Det handlar väldigt lite om att förändra mina barn för de är perfekta som de är.

Men vad väldigt många verkar tro är att barns personligheter är skrivna i sten. Att de liksom bara föds som de är och att alla uttryck som följer är uttryck för deras inneboende och konstanta egenskaper och därför ska bejakas och förstärkas, oavsett.

Men så är det ju inte. De föds inte med färdiga personligheter och färdiga egenskaper som jag sedan begår våld på när jag erbjuder dem världen. Min dotter är inte en prinsessa per automatik bara för att hon har en snippa och när jag inte faller in i den mallen så betyder det inte att hon inte tillåts vara den hon är för den hon är är enpågående process och den vill jag vara försiktig med. Inte anta en massa kring.

Barn växer här och nu. Utvecklas utifrån den värld och verklighet de lever i och i den verkligheten ingår massvis med människor som behandlar dem på olika sätt och påverkar deras åsikter, tankar, känslor men framförallt deras utveckling och självbild.

Till exempel så får min dotter fler komplimanger och kommentarer kring sitt yttre och sina kläder än min son får. Och då funderar jag lite på hur det påverkar henne och om det är bra eller dåligt och om det finns nåt sätt för mig att motverka det. Och min son kommer ju i egenskap av pojke alltid komma undan lite mer när han skriker och härjar för det kommer förväntas av honom för han är ju pojkar och det vet vi ju, hur pojkar är. Och så vidare.

Att vara genusmedveten innebär då för mig att jag förutom att vara en förebild för mina barn och visa dem att män och kvinnor gör samma saker så ser jag till deras närmiljö: vad leker de med? Vad tittar de på för program? Vilka kompisar har de? Hur talar vuxna till dem? Vilka böcker läser vi och vilka kläder har de på sig?

Att vara genusmedveten är ett förhållningssätt, inte en metod med fasta regler eller tydliga manualer. Inte en quick fix utan en verktygslåda specifikt anpassad för varje barns individuella behov och person fast med perspektiv utifrån kön, men också klass, etnicitet, sexualitet och allt sånt där som också påverkar hur vi uppfattar varandra. Hur kan det bli fel?





Dessa ord är inte mina. Men det är mina känslor och mina åsikter.
Detta är precis vad jag tänker, men jag är inte lika bra på att uttrycka mig som
LADY DAHMER är.

Lonely fridaynight

Nu ska jag krypa ner i den stora tomma sängen. Älsklingen är i Eskilstuna på galaj med jobbet, så ikväll har jag och grisen bara myst.
Kvällen avslutades med att hon bajsade på pottan och stolt visade upp sin laddning :) Hahaha Får se hur det går att bli helt blöjfri sen. Det ska ta ett tag, men är säker på att det kommer gå bra då vi kör i hennes takt på hennes villkor.


Imorgon är schemat nästan helt tomt, så vi får se vad som kan ske. Borde egentligen ta tag i vårstädningen av vårt hem, men det är inget jag tänker prioritera om vädret är fint. Nej då hämtar vi upp Aimees cykel och drar ner till parken där de bygger mycket nytt och fint för barnen.
Längtar så otroligt mycket till sommar och semester nu.... Att gå ner och mysa i parken, plaskis, sommarstugan, grilla åååå Första sommaren som vi alla tre kommer vara lediga tillsammans ordentligt. Mycket Nice!



Vi har redan smygstartat med jordgubbar, Aimees favoriter och det finns inget stopp i henne. Här med hårspännen i håret och jordgubbsrester runt munnen :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu