Lite nytt i garderoben

Aimee fick i fredags lite nytt i garderoben. Vi hade lite rabatt på Åhlens och så var det slutspurtrea där. :)
En långärmad färgglad tröja med barbapappa-tryck på framsidan.



Och en kortärmad tröja med rosett på framsidan. "En apa", ropade Aimee glatt när jag frågade vad som var på hennes mage.... haha



Annars så ser hennes garderob ut så här:



Jag älskart! Jag blir alltid glad av att öppna upp här och det är aldrig svårt att hitta några kläder + hon vägrar aldrig några kläder. Det som finns härinne är sånt hon får ha oavsett om vi ska vara hemma o mysa, gå till förskolan eller ska på kalas. Kläder är till för att användas, slitas på och bli skitiga. För oss spelar det ingen roll om det blir en permanent fläck på ett Villervallaplagg då jag inte klär henne i kläder som inte får bli skitiga. Det är en av anledningarna till att vi inte köper dyra kläder, för dom kommer bli skitiga och gå sönder.

Enligt mig är det viktigt att inte ha kläder i barnets garderob, som inte är till för att användas. Att om man nu promt ska köpa dyra, "fina" plagg som barnet inte får ha på förskolan/till vardags - ja men ta bort dessa då och häng dom i din garderob för att ta fram dom vid dessa speciella tillfällen.
Samma sak med utklädningskläder som prinsessklänningar, piratkläder, kanindräkten eller pippiutstyrseln - lägg dessa i en speciell låda för utklädningskläder och liknande.

Berätta för barnet att i garderoben finns kläder som barnet kan få välja från när den vill. Låt barnet vara med och bestämma över det som finns och låt dom för guds skull "missmatcha". Dom är barn, dom behöver inte ha matchande outfits med kläder som egentligen inte är till för lek. Dom behöver inte klä sig "fint" och "snyggt". Dom behöver klä sig bekvämt och funktionellt för den aktivitet som ska utövas i kläderna.




På galgarna hänger kläninngar, tunikor, t-shirts, långärmat och hoodies. På första hyllan ligger strumpbyxor, strumpr, pyjamaser, tights, shorts och byxor.




Hennes absoluta favorittröja börjar inte bara bli sliten, den börjar bli för liten också... :( "Eeeeemiiil!!", skriker hon förtjust när hon får välja helt själv. (Den fyndade jag för 30:- på Lindex för superlängesen.)


Andra favoriter....
"Kitty!"


"sjärna!"


"kissen!"


"Pappa köpt den!" :)



Har dock sett att hon har mycket mer randiga kläder än jag trodde.... haha Men det gör inget! Dom randiga färglada plaggen är så mycket "hon" att det finns inte. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu