Det där med Lindex...

Jag fattar inte hur man ens orkar lägga energi på att klaga på en liten ynka kollektion! Köp dina kläder någon annanstans då om det stör dig så mycket.
Och för dom som inte vet... storleken Medium i denna kollektion motsvarar stl 40-42 som i alla deras andra kläder är en storlek Large.
Det är som sagt bara bokstäverna S & M som stör folk. Och sen så tror jag inte att OM denna kollektion nu skulle kommit i fler och större storlekar, skulle varit några kläder som vissa ens skulle tittat på/velat ha. Men nu när det inte finns tillgängligt i just större storlekar så blir det gnäll.

Löjligt.
Dessutom så är det inte diskriminerande. Då är det mer diskriminerande om det hade varit en hel butik! Så som ex, Young, BikBok... DOM har då inte kläder eller EN HEL AVDELNING med kläder för de som behöver stora storlekar. Klaga på dom istället.

Kommentarer
Postat av: Angelica

Jag klagar på vad jag vill. men inte på saker som är onödigt att klaga på!



Lindex är en klädesbutik som faktiskt har flest kläder för storvuxna kvinnor, dom har för fan en hel avdelning! Och att dom nu har tagit in en ynka kollektion med 14 klädesplagg som endast har storlekarna 36/38 och 40/42. DET är inget att klaga på eller bojkotta hela butiken för. Enligt mig.



Dessutom så är inte storlek 40-42 så himla litet. Det är fan det jag har på mig nu och jag är då inte liten!

Sen handlar det mycket om kroppsform. Dom där kläderna passar INTE alla kroppsformer. Jag vet. För att jag har GIGANTISKA bröst och kan inte ha vad som helst.

2009-11-12 @ 16:10:33
URL: http://aimeesmom.blogg.se/
Postat av: Catarina

Jag tycker som du. Slöseri med energi.

I en butik som ändå riktar sig till mängden måste det ju finnas saker för alla.

Med andra ord. Lindex har ju en kollektion för större kvinnor. varför är det då så fel att det finns några enstaka plagg för kvinnor som är lite mindre.

Jag har då aldrig hört någon 36:a klaga på att det finns kläder på lindex som är är för 44:or.



Stör man sig så förbaskat så kan man ju traska vidare till nästa butik i såfall.



BTW, ovanstående Catta är inte jag =)

Men det förstod du kanske.

2009-11-12 @ 16:47:14
URL: http://catarinasjoqvist.blogg.se/
Postat av: Emma

Håller med, varför vara så upprörd över att lindex har kläder för "enbart smala"? Det har ju för sjutton en kollektion som enbart är för större, om jag då tycker dessa är snygga kan jag inte ha dem. Och det är bara att acceptera. Gör man inte detta så gör något åt kroppsformen! Jag vet inte vad det är för människor som upprörs över detta, men om jag ska ta mina fördommar och föruttfattade meningar så vågar jag gissa att det är just de "storvuxna" som skriker allra mest!

2009-11-12 @ 17:05:13
Postat av: sandra, mamma till thea

haha. jag måste ha missat nåt där alltså. Men jag är ju en väldigt LITEN tjej av mig så jag handlar ju där det finns för mig. kollar tex inte ens på lindex. finns ju många andra alternativ båda för smala o för stora. men vill man ha allt på samma ställe ta hm i stan dom har anpassat till dom flesta. sånt liv för ingenting.

2009-11-12 @ 19:36:02
URL: http://sallbelal.blogg.se/
Postat av: Hella

Allvarligt, gör något åt kroppsformen? Det finns faktiskt dom som inte har valt att vara större i kroppen! Ja, antagligen är det de som är lite större i kroppen som "skriker", för att just detta, Det finns inte alls mycke i kläd väg till dom, ja visst det finns 1 ynka avdeling till dom i ett par butiker. Men om man tänker efter hur mycke har en 36/38 att välja på i alla butiker ? Rätt mycke mer än en som har 44/46 eller 46/48 eller uppåt!

Och jag är då själv inte en "storvuxen" person men jag tycker iallafall att det ska finnas mer till de som är det.

Jag tror att det har blivit liv över detta för att det redan finns ett litet utbud för de som är större och nu verkar det som att det ska bli ännu mindre utbud för de som har större storlekar. Så tror jag att folk känner iallafall. Men de som inte är större själva kan säkert tycka det är larvigt att tjafsa om men de står inte där själva och inte kan ha de kläder de vill eller knappt följa modet för det görs inte i deras storlek! Då har man aldrig det problemet!

2009-11-12 @ 23:41:55
URL: http://hellagirl86.blogg.se/
Postat av: Johanna

Inte valt sin kroppsform? (ok, är du 1.60 eller 1.80 är det ju svårt att bli längre/kortare.) Klart det går att göra nåt åt det om man är överviktig, har du Hella missat alla program typ "Du är vad du äter" och "Biggest looser" Det finns ju en anledning till att det kommer mer och mer av denna programsort. Folk behöver bli medvetna och mer hälsosamma. Fetma dödar långsamt.

Och sen till det här med kläder för stora eller små personer, värför måste det finnas lika kläder för alla människor? Ska hela befolkningen klä sig likadant.

Det är väldigt osmickrande om en stor person klär sig i tighta leggins o en tunika som knappt når över rumpan. Och dessa kläder blir inte en snygg outfit i strl L-XXL

Samma sak om en liten person har för stora kläder, inte snyggt!

xoxo

2009-11-13 @ 10:59:01
Postat av: Hella

Okej Johanna, NEJ! jag har inte missat dessa program. MEN..Det finns sjukdommar som gör att man är till större storlek. FÖR DET FINNS DET!!!!!!! Jag sa inte att alla som är större har sjukdommar som har orsakat det men det finns. Visst det finns vell dom som är större och har ätit sej till det men inte ALLA. Jag sa inte heller att det är nyttigt att vara "fet".

Men är inte det upp till var och en? Och även viss övervikt är en sjukdom, ett mat beroende precis som spel/knark/alkohol beroende. Vilket som inte alltid är det lättaste att få bort. Finns fler än 1 anledning till att människor är större än vad som är "normalt". Det finns dom som kämpar men fortfarande är stora.

Så du menar att alla väljer sin kroppsform?? Tror inte det!! Inte Alla.

Och detta med kläder, varför ska de som inte tillhör det "normala" ha lika mycke att välja på som de som räknas till det "normala" ??

Varför ska de inte kunna klä sej som de vill, för att någon på stan inte tycker det är smickrande när de har vissa kläder på sej? Varför ska de få ett hörn i en butik. För att de är större? Nä jag tycker det ska finnas mer till alla olika storlekar. visst om butiker inte säljer lika mycke av det men man kan ju ta hem mindre.

Tycker att alla ska få en chans att välja kläder!

2009-11-13 @ 13:09:43
URL: http://hellagirl86.blogg.se/
Postat av: Hella

Men här ändrdes visst diskutionen? enligt mej!



Inte valt sin kroppsform? (ok, är du 1.60 eller 1.80 är det ju svårt att bli längre/kortare.) Klart det går att göra nåt åt det om man är överviktig, har du Hella missat alla program typ "Du är vad du äter" och "Biggest looser" Det finns ju en anledning till att det kommer mer och mer av denna programsort. Folk behöver bli medvetna och mer hälsosamma. Fetma dödar långsamt.



jag svarade på detta!! Då sa jag bara att det KAN finnas anledningar till att man är större el mindre.

och att det var visst osmickrande om överviktiga eller små personer klädde sej i vissa kläder?

jag tycker inte ens sånna åsiker hör hit.

vad man tycker folk passar i?

Folk ska vell få välja själva vad de vill ha på sig, inte vad andra tycker de ska ha på sig.

Ska stora ha vissa kläder, normala vissa och små vissa eller vadå?

Jag har aldrig sagt något om diskriminering överhuvudtaget, inte ett ord!

jag har sagt att jag tycker att det ska finnas bättre urval för de som inte går inom "normal" storlek!

Så nu har jag sagt mitt.

2009-11-13 @ 15:51:47
URL: http://hellagirl86.blogg.se/
Postat av: Angelica

Anledningen till att det inte anses som normal att vara stor, det handlar ju för fan om hälsa! Människans kropp är ju inte konstruerad att ta hand om övervikt. Det är därför övervikt ofta resulterar i dålig kondition, organsvikt, hjärtattacker, tjocka artärer, ledproblem, växtstopp etc etc.... Och då är det, enligt mig, bra att inte alla klädaffärer har kläder som stöder vissas övervikt. SEN så har ju faktiskt, som jag skrivit flera gånger, Lindes MASSOR av kläder för större. OCH i deras vanliga utbud så går storlekarna upp mot 44!



Och nej, alla kan inte ha alla typer av kläder. Det handlar om passform, storlek och kroppsbyggnad. Det är därför det finns OLIKA typer av kläder och storlekar.

Just denna kollektion som didkussionen handlar om PASSAR INTE på STORA OCH TJOCKA KVINNOR! Den är inte smickrande för någon som inte kommer i en storlek 42. Så enkelt är det. Detsamma gäller för någon som är liten. En kvinna som har storlek 32-34 PASSAR INTE HELLER i denna kollektion.

2009-11-13 @ 17:10:25
URL: http://aimeesmom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu