Tjohojaja

"Imorse" sprang mannen i huset ner till ica och köpte nybakta frallor till frukosten. Lyxig lördag vettni ;) Och under frukosten tror jag vi skrattade mest hela tiden då grisen vaknat på sitt bästaste humör och bjöd på spex och trix. Underbara unge!

Sen for dom iväg på cykeln för att möta upp Aimees farmor på stan. Själv stannade jag hemma och njuter av att ha lite lugn och ro. Även om jag har hunnit med två maskiner tvätt, vikt ren tvätt, bäddat rent i sängarna, plockat leksaker, diskat, bakat och snart ska jag hoppa in i duschen!


Kvällen bjuder på fika på stan med härliga brudar. Nice!
far och dotter spelar minigolf

Aimee

Idag har vi skrattat och bråkat om vartannat jag och min fina lilla Aimee. Hon har min envishet, dåliga tålamod och starka vilja :) Vi tog bussen till Gamla Linköping och tog en promenad till Valla för att möta upp Jessica & Petter som över helgen är barnvakt åt grabbarna grus. Minigolf stod på schemat och vi satte grisen på att vara bollkalle. ;) Behöver jag ens nämna att det var jag som kom sist? don't think soooo

Ikväll är det obligatoriska So You Think You Can Dance! Och till det blir det ett glas vitt eller två. Tack för mig.


New clothes

Till hösten behöver grisen långärmat, så vi börjar handla lite nu :) Får dessutom passa på när Lindex kommit med massor av härligheter i massor av färger! En ny kollektion av "All Kidz" = morsan blir tokig och vill ha en av varje plagg!Annars ser det ut så här i hennes garderob just nu.

Off we go!

Snart ska vi fixa lunch för att sedan hojja ner till trädgårsföreningen! Det står playdate och massor av bus på schemat! Aimee ska få busa med Theo och Lea idag medan hennes morsa ska få snacka skit med deras morsor ;) Idag ska jag ta med mig kameran så ni ska få se hur kul lekparken är nu!


Tills dess bjuder jag på en liten bild som jag hann ta innan kameran dog i söndags när vi var på Tropicarium.

Mitt i all elände....

Det finns med oss i varje andetag och tanke.
I våra hjärtan bär vi med oss denna sorg och omsorg.
Jag kramar om min bebis extra hårt om kvällarna och tar vara på den tid jag har med henne. Vetskapen om att vi inte längre lever i en skyddad värld, i ett samhälle där hemskheter har tagit över och där man är rädd för våldsbrott mitt på ljusa dagen. Jag känner mer för hela Norge och deras medborgare som fått känna på ondskan i sina liv, på nära håll - än för barnen i Afrika.

Det är nära, det är hos grannen bredvid och det blir mer känslosamt. Jag har släkt som bor i Oslo och rädslan av att kunnat ha förlorat dom gör att jag blir mer berörd.Håll dom du älskar nära.YEY!

Även om det var en veckas väntetid blev jag glad när mannen ringde hem och berättade att han köpt köksbord och stolar! hihihi
Självklart finns det en superbra god gärning bakom köpet också då min lillasyster flyttar hemifrån om en månad = hon behöver ju köksbord och stolar! Så hon får det vi har idag, och då BEHÖVER vi ju nya ;)

Bordet är dock rektangulärt. Är trött på att ha ett ovalt/runt bord nu..
Och så svarta stolar på det!

Fenomen

Igår var det Allsång på Skansen. Nya säsongen är underbar, härlig och riktigt bra! Det händer saker hela tiden, Måns håller i programmet med bravur utan att intervjua sönder artisterna, det är bra blandning av artister och jag känner att jag inte vill att det ska ta slut....

Det fanns dock igår en negativ sak som gjorde att jag skämdes lite.
Eric Saade.  ????????
Vem tror han att han är? Och VARFÖR tror han att han är någon typ av gigantisk världsstjärna som håller en egen konsert för 25.500 människor? Nej, det var pinsamt och kändes överdrivet.
Men det har väl blivit lite utav ett fenomen det här med Saade. Ungarna(för jo, det är fler barn än ungdomar tror jag) som skriker, sjunger och dansar till honom blir tokiga. Jag vet, själv var det Backstreet Boys. Men det går liksom inte jämföra en snorunge från lilla Sverige som låtit sitt kändisskap stigit honom åt huvudet, med ett av världens största pojkband genom tiderna....
Nej, kom ner på jorden Eric! Du är bra, absolut - men inte när du gör som igår.


HOFFMAESTRO däremot. DÄR har vi ett band med gung och som fångade publiken med sin musik som är en blandning utan dess like. Gör så man vill gå upp och dansa ;) Awsome! Ångrar att jag inte gick på konserten i april på Cupolen....


 

Håll tummarna!

Imorgon efter jobbet ska älsklingen åka förbi en möbelaffär för att göra slag i saken! Nytt köksbord med stolar som vi trånat efter i närmare ett år ska vara på rea.... håll därför era tummar för att det finns kvar! :) Annars kommer morgondagen bjuda på att lillgrisen ska få åka till Valla med sin mormor&morfar. TACK! Då ska jag passa på att njuta av lugnet, fixa lite hemma och baka.


Och nej - jag saknar inte grisen när jag är utan henne en stund, en dag eller över natten. Jag behöver få vara ifrån henne titt som tätt för att kunna samla energi för att sedan kunna vara en bättre förälder. Speciellt nu när hon och jag varit tillsammans 24h om dygnet under mer än tre veckor....
Missförstå mig inte - Aimee är mitt hjärta och det finns ingen och ingenting som jag älskar så mycket som livet jag skapat. Men det är inte en lätt match man gett sig in på när man tar steget att bli förälder, så en lugn stund för en själv blir jävligt viktigt ;)

klick klick

Jag är just nu inne i en sjuk period med jävligt mycket shoppingbehov. Som om jag fått för mig att "boa" in mig i vårt hem. Jag kollar på alla sidor jag kan komma över med inredningsdetaljer, funderar, kollar efter tips .... det är ju så kul! Och vi är verkligen både två redo för att fixa till här hemma lite nu - kan ju vara för vi nu känner att vi har råd att göra det ;)


Återkommer om jag klickar hem nåt!

Har ni för övrigt några tips på bra inspirationssidor? Eller några butiker på internet som man kan surfa runt lite på??

Språket

Jag pratar mycket, ofta och mest hela tiden och jag kan prata om allt och ingenting på samma gång. Jag pratar även med min dotter med vanligt språk och det har jag gjort sedan hon kom. Här hördes aldrig några "dubbudubbi blubbimumma gogomama-bebisgull" när vi pratade med Aimee - utan vi pratade ju med henne som vanligt :) Visserligen med ett annat tonläge än det man använder gentemot vuxna, men inga bebis-ord.

Vi har inte heller sagt andra ord om saker, bara för att Aimee haft ett eget ord. Även om hon själv kallar makaroner för "klone" så säger vi aldrig hennes ord för makaroner när vi pratat om just makaroner. Detta för att hon efter några gånger lär sig rätt ord för vad saker heter. Anledningen? Att vi, men framför allt andra, ska förstå vad hon säger/menar.

Att artikulera och uttala ord på rätt sätt, samt att benämna saker med rätt ord är för oss viktigt, då vi inte vill lära henne fel ord och uttal i ung ålder och sedan var tvungna att lära om när hon blivit stor.
T.ex. Gurka är gurka eller en grönsak - det är inte godis. Varför säga till ett barn att gurka är godis när det inte är det? För att skapa förvirring, göra så att andra människor råka "försäga sig" och säga att godis är någonting annat sen? Jag kan tänka mig att ofta gör man så för att "barn tycker inte om grönsaker, men älskar godis" och genom att säga att en grönsak är godis så vill barnet äta den. FEL FEL FEL!
Lär barnet rätt från början för att slippa förvirring senare. Aimee är två år gammal och har sagt ordet godis några gånger, för att hon hört någon annan säga det - men hon vet inte vad det är. För hon har aldrig fått veta vad godis är och hon har inte ätit godis. Gurka däremot har hon stenkoll på vad det är - och det är inte godis. :)


♦  En annan sak som vi ser som positivt med att prata mycket med henne - är att hon tidigt lär sig att kommunikation är viktig för förståelse. Och att man med god kommunikation kommer långt.  ♦


Detta kan vara anledningen till att vårt barn idag har ett mycket välutvecklat ordförråd, pratar mycket och bra, samt säger många fler-ords-meningar. Ex; "Nej pappa! Låt mamma vaja fjed. Shova meja!" - Detta skrek Aimee till Jocke i lördags när han väckte mig före frukosten :) Jag var ju fullt ut på hennes sida kan jag lova! hahaAimee: "Ja plocka dubben?"
Mamma Angelica: "Ja Aimee, du kan plocka en jordgubbe."

Grodan

Tropicarium

Fan vad dagarna går fort nu! En vecka kvar, sen ska man back to work.... :S Behöver jag säga att jag hellre hade varit lite mer ledig? ;) Men det ska samtidigt bli skönt att komma igång och inte bara vara som en förslappad valross! Men tråkigt att ha alarm på morgonen och lämna grisen på förskolan. Fast ändå härligt att hänga med arbetskamraterna och göra en skillnad i tågmiljön.
Ja det är mycket möjligt att jag är lite velig just nu....Igårkväll blev det ett oväntat och sponant besök av gamla vänner. Skapligt sent och eventuellt ett glas vitt för mycket(enligt vad min huvudvärk i förmiddags sa till mig), men det var trevligt! Kommer göras om vid nästa besök de gör till Linkan! Tack :)

Idag for vi tidigt iväg till Tropicarium för andra gången iår och Aimee var lika exalterad denna gång som senast. Hon springer omkring, sopar hej till fiskar, pekar och blev alldeles till sig när hon icklappa på en blåsfisk innan vi gick ut. Hon är modig vår lilla tjej!
Vi valde Tropicarium denna sommar istället för en heldag inne i stora parken Kolmården - det är väldigt dyrt och vi vill att hon ska vara lite äldre och uppskatta allt lite mer än vad hon gjorde förra året. Tropicarium är ju precis lagom för en 2åring.

Tyvärr blev det två bilder tagna precis när vi kommit in bara, för sen dog batteriet! :/ Men min svåger tog lite bilder som jag ska sno!
Hoppas er helg varit bra!

Hos Jessica och Petter

Igår var vi hemma hos bästa Jessica och Petter! Tack för en mycket härlig dag mina fina vänner.
Vi åkte buss ut på landet och Aimee hade inga problem med att ha bälte på sig. Det har man ju när man åker bil!
För övrigt så är jackan nyinköpt på Pop(Rea is da shit!).


Röda bär är någonting som min dotter skulle kunna leva på så det är ett stort plus i kanten att det finns en STOR rödavinbärs buske i trädgården. (Även om det igår mest lektes med alla bären som plockades)
 

Hur väl förberedd är man inte när man fixar en stor låda duplo för Aimee att leka med!! :)


Men det bästa på hela dagen var nog att få hälsa på "grannarna". Ungen ville hälsa och klappa, men kossorna var en aning skeptiska till ljudvolymen och hennes framfusighet. Dock får Jessica klappa på nosen ;) Hon är ju vad man kan kalla en djurvän.

Lydnad

"Nu LYDER du mig!"
Jag fick kalla kårar längs med hela min ryggrad, men stod mest och gapade stort i chock när jag hörde pappan skrika på sin dotter som inte ville gå upp ur plaskis.....

----------------
Självklart har jag full förståelse för att man vill att ens barn ska lyssna, förstå och göra som man säger. Speciellt när det handlar om allvarliga saker, så som att vistas i vatten eller vid trafikerad väg. Men att tala i termer som lydnad - då måste man vara bakom flötet.
Lydnad är, iaf enligt mig, någonting man använder vid träning av hundar.


Hur som haver. Mannen var läskig och om jag upplevde honom som hotfull och aggressiv - hur upplevde då hans lilla barn honom och hans tonfall?
Men framför allt, hur kommer hon agera när hon växer upp och någon inte lyssnar på henne? För barn gör inte som vi säger, barn gör som vi gör.

FredagsMyyyyyyyyyyyys

Är det fredag så är det fredag :)Sy You Think You Can Dance är ett måste! Har bara missat en säsong. I år ska den ses, startfältet är grymt bra iår och vi är peppade här hemma.

Yesterday

Igår cyklade vi ner med fika till Trädgårdsföreningens nya lekpark. Där mötte vi upp min vän Lina och hennes gullungar Theo & Elvira. Äntligen har Theo och Aimee funnit varandra :) Det busades, skrattades, lektes utan dess like och om det inte var nog så gav vi oss in i lite barngympa med Friskis & Svettis också!
Det är ju sjudundrans kul att höra hur ungarna ropar varandras namn när de inte ser varandra. Måste ju ha koll på sina vänner!


Sen var det in en snabbis på PoP för att byta en tröja till Aimee, cykla hem fort som attan och fixa med middag. Åt inte så mycket, behövde spara lite plats för kvällshamburgare med jobbet också ;) For ner till jobbet för möte, grillning och skitsnack. Mycket trevligt!


Var hemma så sent att det liksom inte hanns med något mer inlägg på bloggen.  Och tyvärr får ni inga bilder från igår.... kameran blev kvar hemma! :/
Men ni kan få se buketten som Älsklingen kom hem med till mig härromdagen

Dagens Färgglada Aimee

Jag kan ibland tycka det låter så roligt när föräldrar försvarar sig med "men jag kan inte rå för att min dotter äääälskar rosa" eller "jag kan inte förstå varför hon bara vill ha prinsessklänning på sig".... Nehej? Och vem ska ta ansvar för det då och varför kan du inte förstå det? (jo, jag vet att det finns rikspuckon som tror att det ligger i våra gener att flickor gillar rosa och pojkar blå. För det är absolut inte samhället som skapat detta)
Sen blir jag förbannad på de puckon som på fullaste allvar tror på påhittet om en "prinsessperiod" hos flickor eller "racerbilperiod" hos pojkar? - Jag kan svära på min dotters liv att det är föräldrar, film och samhället som har skapat detta enorma intresse för prinsessor!

Och nej, det är inte konstigt att en unge som blivit uppvuxen med tilltal som "mammas älskade prinsessa", filmer som Trassel/Prinsessan & Grodan/Skönheten& Odjuret/Ariel och med kläder som endast varit fiiiina och rosa - växer upp och bara vill ha rosa klänningar och vara en prinsessa. Tänk efter!

Om jag varje dag under Aimees uppväxt skulle kallat henne för "mammas lilla spiderman", klätt henne i spiderman-tröjor, haft spidermanbilder på väggarna i hennes rum och köpt hem massor av spidermanleksaker/badlakan/sängkläder/mattor/gardiner etc...... Ja, vad tror ni hon hade haft intresse för vid 5års ålder??

När Aimee blir äldre är jag säker på att hon har en fördel av att hitta en favoritfärg av EGET VAL! För hon har idag ALLA FÄRGER på sina kläder, i sitt rum, på hennes leksaker etc.

Ett klockrent bevis på att Aimee inte trycks in i en mall och tvingas gilla saker efter det kön hon fötts med, är när vi varit i leksaks affärer. Då hon kan gå genom varje gång och bli lika exalterad för varje leksak och pryl . oavsett färg och användningsområde.
Hon tycker det är lika kul att klappa på kramdjuren som att trycka på Buzz Lightyear. Dock är allt som låter, liiite roligare eftersom att det är någonting som inte har hemma. (jodå, man får som förälder säga nejtack åt sånt som låter. Och det ska respekteras! Och ja, vi har ett mycket lugnare hem) 


Dagens unge är färgglad och glad för hon ska få leka med Theo! Vi struntar i att vädret inte är det bästa och cyklar iväg på äventyr ändå :)

TjoTjim

Har massor jag vill skriva, få ner i ord... Men det är så svårt! :)


Dagen har rullat på bra, mycket lek i busungens rum för ovanlighetens skull. Tricket? Ta med datorn in i ungens rum, sätt på Spotify med barnvisor och leken blir mycket roligare! = Dags att köpa en musikspelare till henne så det inte behöver vara tyst i rummet.

Sen har mamman hunnit med två maskiner tvätt, damsugit och moppat golven, bakat massor, lagat middag efter recept, skurat i köket, vikt ren tvätt, plockat, svarat på mail, bloggat, handlat, hämtat paket. Jodå så att.... semestern kan vara bra att ha ;) haha

Som om det inte vore nog så kom älskade Joakim hem med en bukett blommor till mig! Fan vad bra man jag har! Och nu står han och diskar. hihihi
Imorgon vankas jobbträff på kvällen. Får se hur det går och om det kan bli en förbättring. Hoppas er onsdag har varit bra! Kräm Kräm


Bjuder på den här gamla godingen! Tänk att grisen varit så liiiiten!

Att tänka lite längre

Många säger ofta att man ska "lita på magkänslan" eller använda sitt "sunda förnuft". Själv anser jag att man har större fördel om man dessutom läser på, deltar i diskussioner och tänker steget längre när man kommer till sin barnuppfostran.

Men framför allt - att vi som föräldrar VÅGAR GÅ UTANFÖR STEREOTYPA RAMAR FÖR HUR VI SKA VARA OCH SE UT! Detta gäller även oss själva vuxna med fördomarna vi bär på.
Det är svårt och det är jobbigt - jag vet!
Men vi kan ju inte heller tro att vi är fantastiska och superbra föräldrar innan vi fått barn, att vi vet vad som ska sägas och göras för att forma en bra människa om vi inte gjort det. Och vill vi verkligen göra fel när det kommer till den viktigaste uppgiften vi åtar oss i livet?Jag vill tipsa er alla om att köpa hem boken "Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2". Köp två exemplar så du kan låna ut den till dina nära och kära! Öppna upp ditt sinne och våga stå upp för dina barns rättigheter att vara så som de vill vara.Tålamodet tryter lite....

Idag mår jag bajs efter att flertalet gånger helt och hållet tappat tålamodet och varit en "dålig mamma". Skäms och vill gråta över min dumstridighet!
Aimee testar den nya grejen med att "slå dövörat till" samtidigt som hon busskrattar och springer. Och detta har skett mitt på stan ut mot vägen, in i butiker med dyyyra saker i barnhöjd och liknande. Jag har liksom inte hunnit stanna upp för att ta ett djupt andetag när ungen tar språng mot en trafikerad väg... då tappade jag all förnuft!


Mina hjärtan ligger sen flera timmar tillbaka och sover. Jag sitter uppe för att ta lugnet och få lite egentid. ;) Men nu börjar det nog allt grusa i mina ögon också. Typ som hos denna donna tidigare idag ....


solregnsolregnsolregnsol

Vädret har idag varit minst sagt växlande, men vi har haft tur när vi varit ute då solen tittat fram :) Fick bli en busstur ner på stan för mig och grisen där vi gjorde lite ärenden innan pappajocke mötte upp oss. Han hade cyklat ner BÅDA cyklarna till oss! (skulle cyklat ner själv men saknade nyckel...)
Så vi cyklade hem tillsammans och jag tycker det är kul. Tro't eller ej ;)

Lite planer för veckan är bland annat playdate med Lina&Theo, mysa hemma hos Jessica, baka tårtor och födelsedagskalas för kusin Maxis.Härromdagen kom finaste svärmor förbi på en fika och då hade hon med sig en liten present till Aimee. Vi har ju sagt tidigare att hon gillar klistermärken så detta är ju perfekt eftersom att man kan flytta runt på märkena massor!


 

 

en liten suck så här på förmiddagen...

Idag är det strålande sol och jag känner genast för att skapa stora planer för en härlig sommardag! Men när man är själv med en 2åring kan det ibland ta lite tid.... Och ork.
Ta det inte på fel sätt, jag älskar att vara ledig och ha semester - men det börjar bli jävligt tråkigt att ha det själv! Saknar min man och vill ju dela detta med honom, och få lite avlastning på hushållsarbetet ;) haha


Nu satte vi oss iaf ner för att morsan behöver kaffe. Sen är det på't igen för att packa lite förnödigheter och sen drar vi iväg.

Kärleken

Min dotter är så kärleksfull och givmild med det just nu. Säger jag "mamma älskar dig Aimee" svarar hon "älska dig mamma"! Hur underbart är inte det?!
Hon vill gärna smeka mig över kinden så som jag gör på henne. Och pussar och kramar är sällan något hon nekar mig.Busig som få

TACK!

Ville bara titta in och säga TACK till alla er finingar som lämnar ett litet avtryck här på bloggen då och då. Ni är dock många många fler som bar kollar in...... så... hm... HUR ska vi kunna ändra på det??

Låta er komma med ämnen jag ska blogga om?
Ha en frågestund?
Ge er möjlighet att bestämma vad för typ av bilder som ska läggas upp?
Anordna en tävling?


Hur som haver.
Det är förändring på gång! Exakt vad kan jag inte avslöja, men idag har jag bestämt mig. Håll tummarna ;)


fisen och jag myser

Plaskis

Idag har vi varit i plaskis för bad, mys och bus. Ingen av oss "orkade" med längre utflykt och ville inte heller stressa bort denna lediga söndag.
Känns lite som att våra helger blir heliga för vår lilla familj nu när jag och Aimee har semester medan Jocke jobbar. Men nästa helg blir det att gå på kalas! :)


Jag cyklar med grisenÄlskar hur bossmorsan kommer fram i slutet..... (Jag är inte så hemsk som jag låter)
"Nu tycker jag du ska sluta filma!" hahahaa

jag ger dig min morgon jag ger dig min dag

I min hall finns ett väggord över ingången till vardagsrummet. Egentligen så har jag ingen superhjärtskärande fin historia bakom varför jag valde att köpa just den textraden till mitt hem, mer än att jag kände att den passade mig och min familj. Vårt liv och vår kärlek. 

Väl uppsatt kändes det mer rätt än någonsin ♥

TYVÄRR SÅ HAR JAG NUMER ÄVEN DEN NYA SLOGAN FÖR SMÖRET LÄTTA PÅ VÄGGEN!!!
Ni kanske sett tv-reklamen.... haha   
 
Tur att jag äter deras smör dock ;)

Jag gjorde det!

Efter att bara för ett par dagar sen sagt att jag ALDRIG skulle göra det. Dels för rädsla, men även för att jag inte är så bra cyklist - skulle jag inte cykla med grisen därbak.

Men idag satte Älsklingen på barnstolen på pakethållaren och jag blev så glad av att se honom cykla med grisen därbak att jag kände mig manad att utmana mig själv. Så vi bytte på hemvägen och det gick ju som smort! Är stolt över mig själv som mamma, som människa.
Jag är verkligen inte bra cyklist, men jag blev fan bättre av att ha ungen därbak! Vinglade inte, cyklade i lugn takt och stressade inte vid väg. :)  Däremot när det kommer till regler som att hålla ut handen när man ska svänga, cykla på höger sida av vägen och allt det där, så är jag väldigt duktig på sånt!


TACK Anna för att du inspirerade mig lite genom ditt inlägg :)


Jag är lite i extas och känner mig mycket stark!
Sen jag träffade Joakim för ca 4år sen så var jag en mycket märklig människa....(det kan vi gå närmre in på en annan dag) Han har fått mig att utvecklas något enormt! Och nu när vi dessutom har vår älskade Aimee i vårt liv så känns det ibland som om det inte finns gränser för vad jag kan göra om jag bara "ger mig fan på't"!


Dega! Kavel!

I 2års present fick grisen ett stort set med playdoo(stavas?) med tillbehör och det har varit en stor hit här hemma när det regnar ute :)

Hon gör många maskar och att kavla tycker hon är kul! Själv sitter jag och skrattar med henne när hon är så uppe i att dega. Koncentrationen är hög och när hon gjort något så lyser hela hon upp av stolthet.


Seven

Jag sitter med min man och tittar på Seven. Eller rättare sagt; jag tittar och han sover :) Men när man, som han, går upp klockan fem varje morgon - då får man somna i soffan. Fina fina man ♥


Måste se klart dock! Är ju sjukt bra film. Och jag är inte trött. Får ju sovmorgon till 9-10 varje morgon nu för tiden när ungen också tagit semester! haha


Tidigare i kväll när alla tre slocknade

Long time agoDamn! Lite snygger var man allt förut ;)

Tänk vad svårt det ibland kan vara att inte bara acceptera, men att tycka om den man är idag. Till utseende och till sinne. Jag MÅSTE ju liksom bli mognare, ändra åsikter, utvecklas och gå vidare för att kunna bli den jag är menad att vara som vuxen individ.

För visst hade det väl varit lite väl pinsamt om jag sett ut som och betett mig som jag var förr - idag?

Jag är stolt över mig själv och vart jag är idag. Jag har fortfarande framtiden vid mina fötter! Och jag har makten i mina händer att kunna forma den till så som jag vill att den ska se ut :) Jag är möjligheterna att skapa mig ett liv för mig och min lilla familj. Och jag ska ta vara på den möjligheten!

Det var kallt ute...

Ungen ville bada och leka med sandleksakerna - så morsan packade väskan och klädde på sig. Ut skulle vi gå och mysa i sommarens härliga lediga dagar!
Ack så fel vi hade.... Tydligen hade någon stängt av värmen och solen gått till gömstället bakom molnen. Men det stoppade inte oss tappra sommarfirare. Vi gick ner till plaskis och grisen blev mer blå som bottnen i poolen ;) Hon "simmar", plaskar och skrattar så hon kiknar!
Efter bus i plaskis, åt vi fruktlunch, grävde i sandlådan, gungade och sprang i gräset. Sen hem för att sova middag - för oss båda! haha


Nu slappar vi framför Rasmus på Luffen innan pappa kommer hem så vi kan laga middag. Kvällen blir lugn som vanligt. Fan vad gött det är med semester! En riktig slapparvecka har vi, för att ta nya tag och fara på äventyr nästa vecka :)

Lätta ursäkter?

Ofta när våra barn gör någonting dumt, lärt sig ett hyss eller inte lyssnar på vad vi säger - då drar vi till med den närmsta ursäkten.

T.ex.
* Det har hen lärt sig när den såg på Emil i Lönneberga.
* Det är en 2-års trots som hen går igenom just nu.
* Hen är avundsjuk på sitt äldre syskon.
* Det är bara en fas som hen går igenom.
* Det har hen lärt sig på förskolan.
Sällan hör vi föräldrar som faktiskt tar ansvar och erkänner att de kanske gjort ett misstag/fel under barnets första år. Att de kanske inte skulle varit så frånvarande och jobbat så mycket. Att de skulle "släppt" iväg barnet med en släkting tidigare. Att de inte skulle tvingat barnet att bli napp-/välling-/spjälsängsfri så tidigt. Att det kanske varit bäst om barnet inte fått höra att man är sämre om man har billiga kläder på sig. Att det hade varit bättre om man skapat fasta rutiner för barnet direkt.


Sen kan det ju verklgien vara så att ungen lärt sig att stoppa upp en ärta i näsan genom att ha sett Lisabet göra det i filmen "Du är inte klok Madicken". MEN om man inte sedan innan lärt barnet att man inte gör så, begränsar tv-tittandet eller inte har sånt framme för barnet att leka med - så kanske det inte skulle ske.


Och nej, jag säger inte att jag inte är en sån förälder.... För att det är MYCKET MÖJLIGT(läs det är så) att det kan vara jag som förälder till Aimee som ska stå till svars för hennes våldsamma och högljudda sätt att leka på. Då det faktiskt är jag och hennes pappa som brottats med henne, gormat som monster och kittlat henne ganska hårt = hon leker på samma sätt mot andra nu.
Men på samma sätt som vi faktiskt måste ta vårt ansvar och erkänna våra misstag, för att kunna förbättra och ändra på dom, så måste vi också ta på oss äran för de bra saker som våra barn gör! Sträck på dig som förälder och fortsätt göra ett bra jobb när dina barn säger tack, har bra sovrutiner, äter bra och är ödmjuk mot sina vänner.Vad jag menar med detta inlägg är att det är dags att vi som föräldrar tar ansvar över våra barn och deras uppväxt och uppfostran! Vi kan inte när barnen vuxit upp, skylla på skolan, staten, ica, fritidsgården eller polarna. Nej, för det är ditt grundansvar från början!
Jag är inte sen med att erkänna att jag felat. Då kan jag göra rätt nästa gång eller arbeta med att rätta till det fel jag gjort.
Men jag är inte heller sen med att vara stolt över mig själv som förälder när jag vet att jag gjort ett bra jobb.

Daisy och Aimee

När vi fick hem vår kissebebis Daisy var hon så liten, så liten. Och hon var bland de räddaste katter jag träffat. Så fort någon kom hem till oss så gömde hon sig och kom knappt fram förns gästerna gått hem. Men hon var också bland det goaste lilla mysemys jag fått mysa med.


kan inte fatta hur liten hon varit!!När vi sen flyttade under min graviditet så blev hon räddare. Att hon inte trivdes på 5:an var en underdrift tyvärr och det blev inte så mycket bättre när Aimee kom. Aimee luktade konstigt, tog vår tid och lät högt ibland. Men efter ett tag så vande sig Daisy och började till och med tycka om Aimee, det blev nästan "hennes" bebis. Detta kunde vi se klart då någon kom hem och höll i Aimee, för då skulle Daisy allt ha koll och sitta bredvid. :)


 
morgongympa


vill vara med


A: Vad glor du på?
D: Vad gör du? Badar i vatten frivilligt??
A: Ja... vadådå?
D: Men det är ju jätteläskigt!När vi sen flyttade dit vi bor idag, trodde vi att stackars Daisy skulle dö! För vi visste ju hur det gått första gången... MEN! Hon var framme och nosade runt redan första kvällen och har aldrig visat något missnöje här inte! Tvärtom.
Så vi tror nästan att det kan ha spökat eller nåt i förra lägenheten ;) Eller så var det att man hörde allt och alla i huset.  Sen så kan det ha att göra med att Daisy ser sig själv som Aimees beskyddare och ängel. För om det är någon som hon älskar så är det Aimee. ♥ Och jag kan lova att Aimee älskar henne lika mycket tillbaka. Varje morgon vid frukost så ska hon ge av den till en tiggande Daisy på golvet. haha Klappa och pussa på Daisy är också något som ska göras ofta.Bästisar

Tankar som far i skallen

Det är mycket nu och jag vet liksom inte vad jag ska göra..... vågar inte skriva för mycket här, då det är jobbrelaterat. Men hur det än blir så hoppas jag på det bättre. Har fått tips som jag kanske väljer att kolla upp för att slippa det negativa. Men vi får se.


Annars så har dagen varit härlig med kalas för min faster. Fisen lekte med sina kusiner, gungade, plockade röda vinbär och kastade boll till en hund. Glömde kameran :( Brukar annars vara den som är noga med att ta med den överallt, men får se om jag kan sno lite bilder från farsan.


Nu ska jag njuta av ett glas vin!

Vårdcentral

Jag väntar på att bli uppringd. Hoppas på att få komma idag. Helst innan 12 eller efter 17... Ska ju på kalas idag och det vore synd att missa på läkarbesök.
Fan att jag inte tar tag i saker direkt....
"Det går nog över av sig självt snart."
"Det är inte så farligt."


Hosta, halsont - sen 3veckor tillbaka, och numer även en tryckande huvudvärk bakom ansiktet. Hoppas dom har en dundermedicin jag kan få ;)UPDATE:
Fick tid fort som attan. Och svar därefter också!
Långvarig och ihärdig förkylning. Lungor låter bra, andning är bra, slemhinnor i hals såg bra ut, inget i näsa... Så något dödsjuk är jag inte! (lätt att tro det som mer eller mindre hypokondriker)

Sopplunch

I helgen fick vi våra första myggbett för iår(!!!) och det det största har hon kliat på - och det är riktigt jobbigt att spraya på Salubrin .... Hon gråter, håller hårt i mina händer och sen kramas vi tills det värsta av svidet gått över och blöjan åker på.

Men hon ställer inte till med bråk innan jag ska spraya! Det gör mig så jävla stolt. Hon vet att det gör ont en liten stund, men att det tar bort det onda sen. Likaså med medicinen för hostan.


Grymma unge! ;)

KladdkakekexDet syns på grisen när hon tyckte något var gott, för då är det bara lite skitigt runt munnen ;)

Kvinnligt vs Manligt

Jag är en kvinna. Vilket jag vet många tecken som stödjer detta - fittan, hängpattarna, livmodern som burit ett barn innuti etc...  Men ändå finns det många som anser att jag inte är "kvinnlig" nog. Då undrar jag "kvinnlig" nog för vadå?
För att vara en kvinnlig förebild för min dotter?
För att vara en kvinnlig städare?
För att vara en kvinnlig egen företgare?
För att vara en god partner till min man?
För att kunna ha bra sex?
För att kunna laga god mat?
För att vara en härlig kompis?

Är jag inte en kvinna om jag inte är, vad samhället satt regler för, en "kvinnlig" kvinna? :/


yep! Detta är mina ben.
Orakade sedan kanske juni 2010. :)
BAMBI skrev ett inlägg om detta med en länk till LOVISA som fått en konstig kommentar om att hon var för vältränad för att vara "kvinnlig".
Sen har ju Hanna Fridén fått ett korkat mail från läsaren Henke med någon typ av "skönhetsråd"?KVINNLIGT och MANLIGT är båda negativa ord i den bemärkelsen, att vi lägger press på oss människor på att passa in i en standardmall för hur vi bör se ut, vara och kunna göra beroende på det kön vi fötts med. Det ger onödig ångest, jobbiga krav och tråkiga förväntningar!
Varför ska jag inte kunna rapa högt, lorska, skippa rakning av benen, kunna sätta upp hyllor i väggen, springa fort eller sparka fotboll med mitt barn, tycka om Victoria Sexret Fashion Show och tycka modetidningar är tråkiga - utan att bli kallad för "okvinnlig".


Nej till detta jävla påhittade fenomen - och in med det naturliga, det ärliga och det härliga :)


Anledningen till att jag tar upp detta, är för att jag vill vara med om en förändring - en FÖRBÄTTRING. Jag vill verkligen inte att min dotter ska växa upp i ett samhälle där hon endast ska bli godkänd för "den hon är" om hon ändrar på allt som är naturligt med henne.För visst är det väl så att insidan är det som räknas, så länge utsidan är omgjord och perfekt?

Hästen!

I närheten av stugan finns det hästar. Bara det är ju underbart, så att Aimee kan få gå på promenad och titta på dom. Men nu finns det dessutom ett otroligt vackert kolsvart föl! Hur mysigt är inte det? 
Aimee och hennes farmor gick och hälsade på dom igår, och ungen var i extas när dom kom tillbaka kan jag lova. "Titta hässen mamma!"


Dock så får pappa agera häst när det ska ridas ;)Min svärmor har massor av vackra blommor och även om jag inte är någon fotograf så blev jag faktiskt nöjd med dessa... haha
 Så här lycklig är grisen när vi släpper henne lös. Alltid med ett smultron eller jordgubbe i munnen, sand mellan tårna eller gräs i håret ♥

En helg på landet

Att varva ner och ta det lugnt.
Att bara vara och njuta av lugnet.
Att låta sig bli lite bortskämd och sola.
Detta är inte jag van med, men något jag inte tackar nej till att göra igen ;)


Vi åkte hem hela lilla familjen idag, då jag mått lite dåligt under dagen. Men vi ska åka ut igen under semester! Det kan jag lova. Bjuder er på några bilder som bara behöver beskrivas med ett ord; SOMMAR
Måste bara visa!

Under dagen har blomman slagit ut mer... Fan vad vackert det kommer bli när alla slagit ut :)


Vattendjur

Jag tog inte med mig kameran till plaskis, men kommer defenitivt ta med den nästa besök kan jag lova! För det måste visas bilder på hur ungen "simmar" runt i vattnet, utan att ens kunna simma. Hur hon slänger sig ut, hoppar, skvätter, plaskar och busar som aldrig förr.
Hennes läppar blev blåa och hon skakade - men gå upp, det ville hon inte! ;) Men det är lite så det ska vara på sommaren, när man har kul. Det ska liksom inte ta slut och man vill ju inte gå hem.


Stora idolen är hennes äldre kusin Maya, så om Aimee skulle "försvinna" så är det bara att kolla runtom Maya ;) Vi får väl se hur road kusinen är när de kommer upp sig i åldern lite. haha


Nu ska vi bara mysa och ta det lugnt.


Fina blomstret jag fick av min käre man härromdagen ♥

Synd om ensambarn?

Argumenten är många och ofta hårda.
"Stackars ert barn som kommer växa upp ALLDELES ENSAM!"
"Stackars ert barn, hon kommer bara bli bortskämd."
"Stackars ert barn som inte kommer ha någon att leka med."
"Stackars ert barn som inte kommer ha någon att dela sorgen med när ni dör."
"Stackars ert barn som kommer vara ensam när ni är på semester."Jag har självklart motargument ;)
* Man är inte automatiskt ensam utan syskon - det finns någonting som heter vänner, skolkamrater, kusiner, grannar.
* Hon kommer inte bli mer bortskämd än andra barn, för vi kommer inte köpa mer saker bara för hon inte har syskon. Kärlek kan man inte bli bortskämd med. Tid - ja vi kommer nog kunna ge henne mer tid än om hon hade haft syskon, men vi kommer samtidigt kunna ge oss själva som föräldrar mer tid till varandra.
* Samma svar som på första.
* Förhoppningsvis kommer jag och Joakim vara så pass gamla när vi dör att hon hittat kärleken, bildat egen familj och liknande så hon kommer ha ett så pass stort och tryggt kontaktnät med nära&kära att hon har många att trösta sig hos/dela sorgen med.
* Om vi åker på semester så kommer vi antingen försöka få med en kompis till henne eller åka dit där det finns barnklubbar eller liknande. Inte fan åker vi med ungen på semester utan att kolla upp barnaktiviteter.


------------------------------------------------------------

Ett syskon garanterar inte kärlek livet ut, för ett syskon väljer du inte själv. Den blir du tilldelad. Och det är inte med säkerhet att du kommer komma överrens med den, tycka om den, vilja leka med den eller liknande. Så oavsett om man har eller inte har syskon, så behöver man vänner.

Det finns många anledningar till att man inte "skaffar" fler barn än ett. Många KAN INTE få fler barn. Många har INTE RÅD med fler barn. Många har INTE TID med fler barn. Många VILL INTE ha fler barn.
Och om föräldrar inte har pengar, tid eller ork att ta hand om fler barn - hur kan det då vara "synd om" det första och enda barnet? Jag tycker det är mer synd om de barn som har arbetslösa föräldrar som hellre skaffade fler barn än skaffade sig en utbildning/jobb för att kunna ge en stabil grund åt första. För hur hade folk ansett att jag var som förälder om vi skaffat ett syskon åt Aimee förra året, när Jocke fortfarande var student och jag blivit uppsagd från TraffiCare?? Vad framtiden har att erbjuda de kommande åren vet vi inte, men vi vet att vi är mycket nöjda med vår familj på tre+katt. Och vi vill få igång vår ekonomi, vi vill få mitt företag att gå runt och hinna med att vara vi utan press.


Allas relationer med sina familjer är olika och baserat på olika bakgrunder, men ingenting garanterar att man kommer vara mer eller mindre ensam om man har eller inte har syskon.

Nya köksblommor!

Vi börjar varje morgon på samma sätt jag och min lilla gris. Hon ropar på mig från sitt rum, sen sätter vi på filmen Trassel/Barnen i Bullerbyn och så myser hon i soffan medan jag vaknar till och fixar frukost. Frukosten äter vi i köket vid köksbordet - tillsammans - sen myser vi lite i soffan framför filmen igen. Mamma dricker kaffe och grisen målar i sin nya målarbok med Pippi Långstrump, samtidigt som hon följer filmen med ett öga. :)


Nu på morgonen blev det både jordgubbar i vaniljyoghurt, macka och vindruvor till frukost! Hon är så tokig i frukt att jag får sluta köpa hem för mycket, magen hennes blir inte alltid så glad över ett helt paket vindruvor ;) Men hon sitter imorse iaf och äter frukost samtidigt som hon säger "blomma fiiiin" och pekar mot fönstret. Ungen såg det före mig! En av blommorna på nya växterna har redan börjat slå ut. :) yey!

Ville inte byta ut mina bågar med murgröna, men dom började utsöndra någon typ av klibbig vätska och började dö... :/

Duna!

Ungen pratar som aldrig förr och jag förstår nästan allt. Dock har det tillkommit några ord som inte låter riktigt som det riktiga ordet = andra förstår inte....

KLONE - makaroner
DUNA - vindruva
DUBBE - jordgubbe. snorgubbe.


Hon har lärt sig att en person kan heta flera saker. T.ex hon själv heter; Aimee, Mimmi och Fisen. Men hon har inte förstått att flera personer kan ha samma namn. T.ex Pelle är, för henne, med i filmen Saltkråkan - inte pappas kompis. :)


Min bästaste lilla gris! Tänk att hon numer faktiskt ÄR TVÅ ÅR! Hon ska inte längre bli TVÅ ÅR. Hon ÄR det nu.... Och det firar vi med att inte längre dricka välling på kvällarna innan sovdags. Det var egentligen inte meningen eller planerat att sluta. Men jag tänkte kolla om hon skulle protestera om hon fick gå och lägga sig utan välling. No problemas! Hon har inte ens frågat de senaste veckorna :)

Det dära håret...

Min unge har inte riktigt fattat grejen med att odla hår... Sakta men säkert kommer det äntligen lite tunnt(läs fiiint hår på frisörska) hår på skallen dock! Och när det är nybadat får mamma borsta och borsta och borsta och borsta framför tv:n vid kvällsmyset. Efteråt kan det se ut som om vi tränar balfrisyr på henne! hahaa
Lockigt värre!Sommarfrukost

Eftersom att sommaren har visat mer eller mindre frånvaro sen jag fick semester, så tog vi hem lite sommar från stan igår ;) En låda jordgubbar till grisen som är fullkomligt tokig i bär och frukt!  

Så morgonen startades med vaniljyoghurt och färska jordgubbar!
Hon må se lite tveksam ut, men allt åts upp med glädje :)

Dricka kaffe

Jag är en såndär glömsk person som tillochmed glömmer bort att gå på toa... jag vet - mycket konstig människa är jag. ;)
Men det här med att dricka kaffe har varit en stor del av mitt liv sen gymnasiet. Även under graviditeten skulle jag dricka kaffe(trots att det smakade illa och jag inte var sugen...), men när Aimee kom så blev allt så knas. Jag fick liksom lära mig att antingen dricka kaffet när det precis var upphällt och bränna käften ELLER dricka det en timma efter upphällning för att jag glömde bort att dricka det när det fortfarande var varmt..... Ja ni hör. Mina I-landsproblem blir ju bara värre och värre!


Nu satte jag mig ner en stund med kaffet för att få dricka det i lugn och ro, medans det är drickbart(dock väljer grisen att detta är ett ypperligt tillfälle för att inte vilja vara någon annanstans än i mammas knä). Samtidigt som jag svarar på mail, uppdaterar bloggar, svarar på kommentarer, kollar fejjan, håller koll på ugnen, skickar sms och planerar. Fan vad livet är gött när man vet att man är ledig!


Efter lunch kommer några vänner hit med sina ungar för lite bus och fika. :)

Första "riktiga" semesterdagen

Idag är det måndag. Dom har börjat arbeta hos oss igen med grävning, igentäppning, rörläggning etc etc. Grisen är glad då hon älskar att titta på/vinka åt lastbilar, traktorer och grävmaskiner :) Själv börjar jag tröttna på oljudet som dom för, hålen i marken som de gräver...


Vädret är grått och småkyligt. Så vi ska faktiskt mysa inne under förmiddagen med frukt och film. Båda två är snoriga och hostiga(sen ett par veckor tillbaka.... blää) så vi ska väl inte utmana ödet med för mycket anstängning ;) hahaha

Happy face. Sad face.

Att vara mamma till ett barn på 2år kan tära på psyket. Det är liksom som ett kaos varje dag där varje känsla man någonsin kunnat känna, kommer på en och samma dag.


Det är något så ofantligt spännande och kul att vara med Aimee om dagarna då hon hittar på nya saker jämt. Hon lär sig nya ord och meningar. Hon har koll och förstår massor. Samtidigt så är hennes vilja starkare än starkast, även om hon vet om och lyssnar på att det är morsan och farsan som får slutordet.Aldrig är det en kamp med blod, svett och tårar här hemma. Inte heller slagsmål eller katastofutbrott. Men den där lilla underläppen vet hur den ska darra och ögonen kan producera något så ofantligt stora krokodiltårar. Och om jag ska vara ärlig, så tar jag hellre hennes gråttrots än bråktrots ;)

Familjen annorlunda?

När fisen idag kom hem från sin farmor&farfar, hann vi bara med middag, bad och mys i soffan framför Barnen i Bullerbyn. Imorgon däremot.... ja då är det ju ledigt för oss tjejer i familjen så något kul ska vi väl hinna med! haha


Fan vad jag älskar min lilla familj! We're fucking awsome! 
Vi är precis där vi vill vara idag och vi har en bra framtid för våra fötter.

Det känns inom mig...

Idag har vi varit på kalas för finaste svägerskan Ulrika! Tack för idag ♥
Vädret bjöd på extremt hög fuktighet = svettigt värre. Min unge var så lockig i håret att hon såg ut att ha stoppat två fingrar i ett eluttag eller nåt ;)
Efter kalaset följde fisen med sin farmor & farfar ut till landet för mys över helgen. Och vi vuxna for hem och fixade i hemmet. Nu tar jag en liten pause i tårtbak inför morgondagen och sen ska vi ner på stan och gå på bio. Ingen av oss är säker på när vi gjorde det senast, men det kan ha varit filmen "The Happening"... som sagt, det var ett tag sen.
----------------------------------------------------------
Jag är orolig inför morgondagen, och vet inte vad jag ska förvänta mig så jag lämnar det i ödets händer. Det som sker, ja det får ske. Jag har sträckt ut min hand i ett försök till förbättring. Mer kan jag inte göra just nu.
Vissa saker vill man bara inte säga eller höra. Men ibland så måste sanningen fram, kort läggas på bordet och känslor komma till sin rätt. Utan att tala med varandra, kan man inget veta säkert.

Aimee och gunghästenHon kallar den för "hässen" och klappar den ömt. Fisen min! ♥ En finfin moppe är det hon fått i present och jag älskar den! Urcool och annorlunda. 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu