Dumma pappa!

Idag har vår lilla, men ack så stora, tjej visat på enorma krafter att slå ut mammas tålamod .... Och på eftermiddagen när vi skulle äta visade hon lärt sig att kasta mat på ett sätt vi aldrig sett förut! Jag höll på att ramla av stolen av den chocken.

Efteråt blev jag bara ledsen då hon lärt sig säga "dumma pappa. dumma pappa." Dock tror jag inte att hon vet vad hon säger. Men det gjorde ont för mig att höra, men mer ont för Jocke. För det kom igen senare när de satt i badet.


Men så här är det att vara förälder... det är motgångar, prövningar, tålamodstester och konstanta bergochdalbanor ;)

Hittelön

I måndagsnatt kom det en stackars kvinna och bankade på vår dörr till kontoret. Hon hade glömt kvar en väska på sitt tåg! Jag är ju självklart serviceminded och gick genst upp till Bangårn och återfann hennes tillhörigheter. Lyckligare och mer lättad människa får man nog leta efter sen ;)

Hon blev så glad över min hjälpsamhet att hon ville ge mig något som tack, det enda hon hade var en liten burk med mousserat vin. Tackar sa jag och avnjöt denna goda dryck till tisdagsmyset. (Jo, det fick bli så för jag jobbar natt alla andra dagar denna vecka)


 

Jag är så lycklig

Jag är så lycklig.
Jag är så lycklig, måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag.
Jag är så lycklig.
Jag är så lycklig.
Jag är så lycklig hela långa veckan ut!

- Aimees favoritlåt som Tommy sjunger i "På rymmen med Pippi Långstump

Skulle ju gärna vilja säga att fallet är så, men nej - jag är som vilken dödlig svensson som helst med mina ups&downs ;)
Mest upp dock! Speciellt nu när jag känner att våren faktiskt är här.
Gruset sopas upp från gatorna, blommor smyger upp i rabatter, solen skiner, fåglar kvittrar, vi har ställt fram klockan och det vankas många fina festligheter.

En annan sak som visar att våren är här, är att förkylningarna kommer och går. Detta medför förskylningsastma för grisen och då behövs medicin. Inga problem för henne dock! Hon säger till när hon vill ha den och klappar stolt händerna efteråt ♥




En sak till.....

I maj ska jag på mitt första bröllop! (Om vi räknar bort mina föräldrars som jag själv inte minns) Längtar massor! Dels för att det ska bli så härligt att få se min vän få gifta sig, och för att jag ska göra min största beställning någonsin. :) Bröllopstårtan är det jag som ska göra och det ska bli så spännande. Längtar tills det är min tur också om jag får vara ärlig. hahaa


Dela med sig

Aimee är som många i hennes ålder, ensambarn och har ännu inte lärt sig att man måste dela med sig av sina leksaker. Vi jobbar hårt med det hemma genom att jag och joakim "lånar" hennes grejer :) Det går ofast bra, men det är ju en helt annan sak när ett annat barn ska leka med hennes grejer.


Idag var Fia & Tuwa här vilket satte hennes "den ä min!" på prov. Och allt gick bra, förutom dockan. Som tillslut ändå hamnade i köket under min stol. Ungarna lekte istället som tokar i rummat med allt annat som fanns att leka med :) Vilket känns underbart! Att dom helt sonika valde att ingen av dom skulle leka med dockan.


Nu väntas lite kaffe och sen nattjobb.



Vad är det frågan om?!?

Ett gäng ouppfostrade snorungar väljer att åka skidor offpist, där de inte får vara. Där lyckas de köra över ett björnide med en björnhona och hennes ungar. Honan väcks och blir uppretad, varpå hon far upp ur idet och sliter ner en av pojkarna i sitt bo. Här biter, river och ryter hon pojken tills han själ lyckas ta sig upp ut idet.


Honan kom inte tillbaka till idet efter fyra dygn så då beslutades det att ungarna skulle avlivas. Sagt och gjort! Nu finns inga ungar kvar och hona lär dom väl skjuta för att hon skadade "en stackars oskyldig pojke".



JAG BLIR RIKTIGT JÄVLA FÖRBANNAD!!
Brist på empati för djurlivet i vår land..... Hur i helvete kan man ens tänka tanken att lägga skuld på ett djur som försvarar sitt bo och ungar?!?!

Kom och tänka på en händelse i Afrika för några år sedan....
Människor behövde mer plats i sitt land, flyttar därför på några djur(bla elefanter) och stänger in dom i ett naturreservat.
Sen behöver människorna flytta på dig igen, så de flyttar in naturreservatet(idioter) - där blir dom ihjältrampade av elefanthjorden när de låg o sov en natt. Och då ska vi i resten av världen lida med de "stackars oskyldiga människorna" som bara låg o sov!!!!!


SNÄLLA! Vart fan är människors jävla intelligens och omtanke för jorden vi lever på. Vart är respekten för det levande i vår värld?

Dagens lunch



Dagens lunch: 
PyttiPanna & Ägg - lite som Ying & Yang 

Nya mössan!

Hur cool är inte denna fina vårmössa?? Så det var ju lite "tur i oturen" att butiken Handplockat slutat sälja Villervalla kläder(Jag ville ju köpa en ny likadan mössa som den hon nu vuxit ur...)

Denna mössa köpte jag på Lindex.






Grisens garderob.

Vi fick en kasse kläder från Aimees kusiner, mestadels byxor. Vilket är helt underbart då min svägerska har bra smak och köper fina märken med bra kvalitet :) PLUS i kanten är ju att vi som behövde köpa just byxor till Aimee, nu slipper det! hihi TACK

Grisen



Om tre månader ska min lilla gris bli 2år gammal! Jisses och herremingud på samma gång....
Tänk vad fort tiden går. Sitter väl om ett år och säger samma sak, och året eftet det med ;) haha

Slapparsöndag

Idag skulle vi haft lite playdate med en väninna och hennes Lilly. Tyvär blev Lilly sjuk :( Så istället har vi nästan bara slappat här hemma! Kollat på diverse barnfilmer, busat, läst böcker, badat och tvättat lite.

Så.... ja, här har det inte hänt mycket.
En stor diskussion hade vi vuxna om jämställdhet, genus, uppfostran, kvinnligt, manligt och liknande. Tänk vad olika man kan tycka och ändå vara tillsammans. Vi älskar varandra något oerhört mycket jag och joakim, men ibland tycker och tänker vi så olika att det är löjligt. Bra att vi tar våra diskussioner hemma i köket, utan andra människor ;) hihihi


Men jag fjäskade för honom igår med en present, så idag var det svårt att göra honom arg! haha



Coffe is the answer.
The question is pretty much irrelevant.



39:- på Lagerhaus! Klart värt med tanke på att den dessutom går att plocka isär för att ta bort den svarta bilden och ersätta med egen bild :)

BLANNBIIIL!

Idag har jag hunnit med massor! En underbar och härlig dag, trots EXTREMT mycket folk nere på stan :)
Shoppade lite nytt till Aimee och lite smått&gott till hem från Lagerhaus(bilder på detta kommer imorgon). Älsklingen fick sig ett par nya skor och vi fikade massor med svågerRobin och systerBecca med pojkvän. TACK till er för en mysig dag på stan.

Mitt på stora torget stod det två brandbilar och en massa brandmän till kvinnor och barns förtjusning ;) (om man är lite fördomsfull sådär) Aimee blev helt salig när hon fick springa omkring PÅ en brandbil. Och mammaangelica fick ett sånt här moment "ojojoj vad stor hon blivit"!

 
Framme på bilden fanns en liten avsats hon först stod på, men klättrade hon upp och sprang på själva bilen med en massa andra barn.


Sen sov grisen mycket gott i vagnen när vi tog bussen till svägerska med familj! Där fick vi god mat, många skratt och härligt "återseende". Jo, för jag och min fina svägerska har inte setts sen julafton!!! HERREMINGUD! Vi har varit sjuka om vartannat, jobbat om varandra och så har det vanliga svenssonlivet kommit emellan. Galet. 



När vi kommit hem så blev det ingen välling för grisen, hon var helt utslagen så jag klädde bara av henne och la ner henne i sängen...

Ledsen i ögat

Igårkväll blev jag ledsen i ögat, läste om en sak och blev besviken. Fast jag kan tycka att det är okej blir jag ju ändå ledsen. ... Men idag är det bra! Kan ju vara pga PMSvecka som saker blir lite mer känslosamma ;)
Solen skiner och jag har blivit klar med tårtan. Väntar på att den ska hämtas så jag kan fara ner på stan och joina min lilla familj för en lunch ute idag!
Sen ska vi fika med min syster och hennes pojkvän.
Ikväll blir det middag hos svägerska med familj så kusinerna får busa av sig.

Tror denna dag bara kommer bli bättre och bättre. Jag är lyckligt lottad att ha fina människor i mitt liv!
Massor av kärlek till er ♥


The Man.
My Man.

Big Brother

Jag är en sucker, I know! Men jag kan bara inte låta bli att kolla. Har sett alla tidigare säsonger av programmet, så varför skulle jag missa denna? ;)
Det har hänt mycket den första månad av socialt spel med övervakningskameror och microfoner. Folk har fått totala psykbryt och plockats ut ut huset, folk har haft sex(why not liksom), det har druckits enorma mängder alkohol och bråken haglar.
Kan det bli mer underhållande att se hur människor i olika färger, storlekar, åldrar och bakgrunder reagerar på olika uppdrag, musik och händelser? Nej jag tror inte det ;)


Mina favoriter är såklart;
MARTIN, komikern från skåne som roar i varje avsnitt.
* PETER, "pappan" i huset som är ärlig, mogen och rolig på samma gång.
* SARA, den lugna tjejen som representerar "the girl next door" lite.
* SIMON, norrlänningen som är mer go än en nallebjörn! Men som dricker sig alldeles för packad på festerna.

Sen har vi folk som är lite skoj, men det händer liksom inte så mycket...
* Patrick... spelar han konstig eller?
* Annie... hon säger eller gör inte mycket
* Christian... dansar konstigt och hänger på i bakgrunden oftast
* Madelene... nyaste deltagaren, vet inte så mycket om vem hon är.

Och självklart de som bara plockats in i huset för att skapa drama och få oss tittare att häpnas över hur folk beter sig egentligen...
* Rodney, en människa med så skrämmande kvinnosyn att han förtjänar ett kokt stryk. Som dessutom ser ut som om han är påtänd och efterbliven mestadels av tiden i huset.
* Sonia, en tjej som bara vill vara med och skapa drama.
* Vanessa, den som har mest emot sig från början iochmed sin bakgrund(transexuell är hon), men även den som är falskast och mest bråkig mot Katerina.
* Roza, bortskämd och skrikande snorunge som borde växa upp.
* Katerina, grekisk kristen kvinna som är högljud, städoman, dansar översexigt på festerna och bråkig mot Vanessa.
* Gurkan, ni vet där där runda, oförskämda snubben från andra tvprogram på tv4 som bara är lat. Har dessutom sagt väldigt diskriminerande saker om Vanessa.


Ser ni på Big Brother? Och vad tycker ni? :)

Hon har en bästis

Aimee sa idag; "Neo kul. åka." Och så visade hon med handen hur man åker ner för en rutchkana!!
(Jocke fick berätta att hon menade just kanan och att dom tagit fram den för barnen att åka på inne på förskolan.)

Jag blir så jävla stolt att jag nästan spricker! Vilket underbarn jag har ;) MOAHAHAAHA Nej då, men visst känner vi väl alla så om våra barn? Att de är så duktiga och tidiga i sin utveckling, att vi gärna stäcker på oss och stolt berättar om deras bedrifter.
Det hör lite till tycker jag, även om det ibland går till överdrift och det blir någon typ av tävling... Hoppas innerligt att ingen tar illa vid sig då jag talar om min dotter och hennes utveckling.

För då kan jag tala om att livet som mamma till Aimee är långt ifrån en dans på rosor dag ut och dag in. ;)


Jobbcoachen

På tv(minns ej vilken kanal) börjar snart ett nytt härligt program där vi vanliga människor kan få götta oss i andra människors elände... Eller?

Jag har ju bara sett trailern, och så som den är ihopklippt verkar det som om de plockat ut de mest korkade och oarbetsvilliga människor som kan finnas i vårt land - allt för att kunna skapa "bra" och "underhållande" tv.
Vi får se vad jag tycker efter programmet, men jag är rädd för att jag bara kommer bli arg och frustrerad över hur vuxna människor är funtade. ;)
Samma som med t.ex Lyxfällan.


Undrar liksom vart det gått fel? NÄR slutade föräldrarna uppfostra sina barn/ungdomar att själva bli vuxna, ta hand om sig och ta ansvar? Jag har minsann blivit uppfostrad på det viset att för att få pengar - då måste man jobba. Och när man jobbar så får man arbetslivserfarenhet som kan utvecklas till nya arbetsmöjligheter och kanske nya vänner. Man utvecklas på personligt plan och mognar.



INGENTING i livet är gratis. INGENTING i livet är lätt. Du måste jobba, vilja leva livet och ta ansvar. För vissa kanske det låter tråkigt och ointressant. Men vart ligger självförtroendet i det? Att inte kunna ta hand om sig själv?

Jag vet att det inte alltid är så lätt att få ett jobb, speciellt inte när arbetsmarknaden ser ut som den gör. Men man måste vara villig att gå utanför ramarna för vad som klassas som "ett bra jobb", man måste äta upp sin stolthet och ta någonting som man kanske är överkvalificerad till. Man kanske måste ta ett lågavlönat jobb eller flytta till annan stad/pendla. När det ser ut som det gör - då kan man inte ställa för höga krav eller inte engagera sig! Allt går om man bara vill, kämpar och ligger i.

Flyga

"Till! Till mamma!" - säger Aimee förtjust när hon flyger.
Att busa, leka och skratta med min dotter är bland det bästa jag vet. Att jaga henne genom lägenheten och kittla henne tills hon gråter av skratt :)





Som ett varnande exempel...

I helgen var vi hos min mormor&morfar på middag, då fick vi även ta med oss en canvas hem. En canvas med en gravid Angelica på.
Bilden togs i samband med en reklamkampanj för Biogas juni 2009 - "Med framtiden i tanken". Och reklambyrån tryckte upp denna fina canvas till mig, men den hamnade hos min mormor&morfar... sen har den liksom inte kommit därifrån. Så nu var det väl dags att ta hem den. ;)


Vi ställde upp den på hyllan ovanför sängen istället för den stora tavlan med massa svartvita bilder på. Lite som ett varnande exempel innan vi går till sängs .... hahahaa ;P



Fint blev det iaf tycker jag.
Den representerar ju det finaste i vårat liv.
♥ Aimee, ho nsom kom ut tre dagar efter att bilden togs ♥

Bildparad

Då jag jobbade inatt ställde älsklingen upp och tog Aimee imorse. Ikväll får han jobba igen lite på skolarbetet för att kunna ta en ledig dag med oss. (Helgen var ju liiiite fullspäckad att vi inte hann med vila och mys) Tack finaste Joakim!! I love you.

När de kom in o väckte mig i förmiddags kommer Aimee fram till sängen och säger;
Aimee: "Mamma!"
Jag: "Ja?"
Aimee: "Ut! Hejjå" (så vinkar hon glatt och springer ut till hallen)
Jag: "Men inte ska du väl gå ut nu? Kom och ge mamma en puss."
Aimee: "Näää! Acka. Ko." (Jacka och skor skulle hon ha på sig)


♥♥♥♥♥





Så här kul hade vår fis igår på kalaset. (Väljer att inte lägga upp bilder som de andra som var med på kalaset är på med, då många av dom inte vet att jag har blogg.)

 

 

Kalaset hölls på sysslingarnas förskola och det uppskattades av båda vuxna och barn kan jag lova! :)

Vackra kakfat

Igår köpte jag ett nytt kakfat. Ett kakfat ingen annan har för att det min(håll i er nu!) sambos kusins fru som gör dom hemma :)
Hon tar alltså enstaka fat, skålar och koppar - sätter ihop dom och så vóla! Ett vackert och unikt kakfat!





För att köpa ett egengjort och vackert kakfat, kontakta henne på [email protected]
Och för att se fler av hennes konstverk, gå in på facebook och sök på ELIN ISFORS så kan ni kolla i det fotoalbum som heter "Kakfat" på hennes profil.  

Fart och fläng

♥ Idag var det bara frukost och dusch som hanns med innan bilfärd mot Norpan där kalas för Aimees sysslingar hölls :) Haft en underbar dag med med massor av fika, skratt, bus, skattjakt, dans och underbara människor.
Det som slår mig ännu en gång, när jag träffar denna släkt är att de är så varma och härliga människor! Massor av kärlek, barnasinne och öppnaarmar är känslan man får. Man känner sig så välkommen och "en i gänget" :)

Ett av födelsedagsbarnen fick utklädningskläder till sin förtjustning. Och till min glädje, som genusmedveten morsa, så fick han bland annat en prinsessutstyrsel! Lovely! Och han var så lycklig med sina blinkande klackskor och krona. DET är att låta barn vara barn OAVSETT kön.


Bilder får komma under morgondagen då jag inte hinner lägga in dom i datorn nu. Ska hojja ner till jobbet om en stund! Skapligt seg, men klart värt det efter denna härliga helg med fina människor. ♥
Hur har er helg varit?

Villervallajackan

Förra året slog jag till och köpte en av de finaste jackor jag vet till min lilla fis. Är det 50% så slår jag till för Villervallas kläder är inte bara fina och härligt färgglada, dom är av bra kvalitet också!

Snart är det tillräckligt varmt ute. Och då är det denna sköning som ska vistas utomhus. Känns bra att den passar henne, tänk om hon hade vuxit ur den under vintern liksom?!? haha Den ser säkert lite stor ut, men hon är ju naken under. Bra om den är lite större nu så en tröja eller två kan få plats under.


Sen är det ju en viss liten Aimee som odlar hår på skallen nu för tiden! Jominsann.... det är ganska mycket baktill i nacken må jag säga. Alldeles underbart att få snusa in sig i om kvällarna när hon ligger i min famn innan läggdags. ♥

Tågbanan



Till hösten, när hon blivit lite större kanske vi köper till fler räls så tåget kan åka långa stäckor.



Älskar att vagnarna har små frukter på sidorna. Ger en mer barnvänlig känsla :)

 
Än så länge visar hon inte jättestort intresse för att leka med tågen och rälsen, "så som man bör". Men hemma hos oss uppmuntrar vi lek på andra sätt än "så som man ska göra".

Kartonger till leksaker får hon inte se då jag anser att hon begränsas i HUR man ska använda leksaken, VEM som ska använda leksaken eller VAR leksaken ska vara.
Leksakskartongerna är onödiga för barnen att se eller ha kvar att leka med - då de ofta använder den som mall. Det tar liksom bort fantasin och möjligheten för barnet att leka utanför ramarna och hitta på egna lösningar.
Jo, jag vet att jag här har ställt upp rälsen och tåget på "rätt sätt", men det var för fotonas skull. Nu ligger de i samma korg som teservisen, duplogubbar och plastfrukter bland annat.

Dåligt samvete?

Jag har inte dåligt samvete när jag behöver egentid. Tror dessutom att ungen tycker om det till och från också... ;)  

Egentid för mig är så viktigt att jag skulle GO BANANAZ bara inom några dagar om jag inte fick den. Att få andas ut, ta god tid på mig(vid matintag, dusch, klädprovning,bakning) eller för att ha kul som vuxen människa med andra vuxna människor.
Sällan kan man riktigt roa sig och slappna av när man har barn - om man nu inte har barnvakt/går iväg själv och lämnar ungen med sin pappa
.

Nu talar jag självfallet om mig själv, alla är vi olika.
Men som sagt, jag njuuuuuter som fan när det är tyst och lugnt här hemma. Eller om jag får gå på stan utan barnvagn och Aimee - hon pillar gärna på allt hon når i affären och vagn är inte möjligt att få in i vissa butiker.
Jag är och blir en så mycket bättre mamma när jag får vara mig själv för ett tag eller sitta och umgås med andra vuxna i lugn och ro. :)  Sen om det är en gång på en vecka, eller lite varje dag en annan vecka - det spelar inte så stor roll. Bara jag får lite andrum och egentid titt som tätt.
Bara lite tankar så här på natten efter jobbet...

Nu ska jag iaf sova efter att ha slösurfat lite i tystnaden och mörkret här hemma. Imorgon kommer svågerRobin över på fika och presenthämtning. Sen ska vi käka middag med min mormor, morfar, kusin och morbror! Lördagen kan ju inte bli annat än bra ♥



Aimee jobbar hårt med att lära sig klä på sig själv. Turen är på hennes sida ibland dock. :)

Two down, Three to go

Jobba inatt igen då. Förstår inte varför jag då blir så sugen på ett glas vitt och en påse doodles... ;)

Dagen har rullat på i rasande fart! Har hunnit med två maskiner tvätt, diskat, bäddat sängar, piffat i hemmet, busat med grisen, kollat på Pippi Långstrump och bakat. Känns bra att hålla igång efter att ha varit stilla flertalet dagar när jag var sjuk!




Vi skruvade upp en tråkig Lackhylla(som vi förut hade ovanför tv:n) ovanför sängen då det satt såna hål i väggen med plugg i. Köpte ett par vårblommor som jag planerade med lite sten i glasvaser. Så var sovrummet lite mer piffigt än innan.





Bakade lite Whoopie Pies. Det uppskattades av hela familjen :)


Kolla HÄR för mer bilder.

Inte sova!

När jag jobbar natt går Aimee på förskolan under förmiddagen + äter lunch, så jag kan sova ut och orka vara mamma och människa resten av dagen tills det är dags att jobba igen.
När jag hämtar henne är hon nyäten och trött så ögonen går i kors, vilket gör att hon oftast somnar sött i vagnen på väg hem. Väl hemma plockar jag upp henne ur vagnen, klär av alla ytterkläder och lägger ner henne i hennes säng för att hon ska sova vidare.

OFTAST är det så ja....   ;)

Idag skulle hon inte somna i vagnen, hur tunga ögonlocken än var på henne. Men jag tänkte att hon kommer väl somna som en stock hemma sen istället... men icke!
Nu är hon upplockad och har fått en bajsblöja bytt. Kanske var det därför hon inte kunde somna. Men om jag känner min dotter rätt, så är det inte en kväll att se fram emot nu när hon inte sovit middag ;) Men det gör mig inget!

För de veckor jag jobbar natt ger mig hela dagar med min dotter att det nästan känns som att vara mammaledig igen. And I lööööv it!

Ciao




Finaste

Snacks

Nej, vi har fortfarande inte tillåtit Aimee att smaka på godis eller snacks... Känns bra och rätt för oss. Sen att hon inte bryr sig gör ju allt mycket lättare såklart! :) Men detta kommer vi nog fortsätta med tills vi märker att det inte längre går hålla henne bort från det. (Vi äter själva inget sånt när hon är med eller har det hemma jämt)

Choklad, glass, tårta och andra bakverk får hon äta. Annars så fungerar russin, smörgåsrån, frukt och majskrokar perfekt om hon ska få något gott!
Här har fisen lyxat till det en tisdag framför Pippi på rymmen. Mitt på ljusa dagen dessutom! :)

 

♥♥♥♥♥♥♥

Sen såg det ut så här.
Trött mamma med trött dotter.

PeeJay

Den nya pyjamasen som Aimee fick idag från Lindex. Tack vare att hon glatt utbrast "Biaj" och pekade på den. (Och självklart för att hon behöver nya pyjamaser. De tre stycken hon har är alla försmå....)






MEJA HA!

"Jag vill ha mera" - säger vi vuxna. Men barn hittar alltid sina egna sätt att få fram vad de vill, med det språk de kan. :)
Aimee säger "Meja ha." Och så sträcker hon sig så låååångt hon bara kan för att själv nå det hon vill ha. Älsklingen min!! Det betyder så enormt mycket för en som förälder att se och höra sitt barns utveckling att det nästan blir svårt att sätta ord på det.



Annars då? Jorå, tack som frågar.... Jag mår kalasmycket bättre och har tillochmed energi över idag! Känns gött med tanke på att ikväll är det nattjobb som gäller, och det fem nätter framöver också. Har idag hunnit med att gå på härlig vårpromenad i vårjacka(lovely!!), handlat i ekholmen, shoppat lite smink till mammaangelica och kläder till Aimee då de varit snälla och öppnat upp Lindex i Ekholmen centrum. :)
Sen har vi busat och kollat på Saltkråkan här hemma. Satte först på nyinköpta Byggare Bobfilmen, "BOOOOB" skrek ungen förtjust när jag satte i gång den. Sen dansade hon genom hela intromusiken och ville byta när filmen började...

Hann även med lite småplock, krossa två ljusstakar i glas = damsög lite också, diskning, matlagning och bytte gardiner i vardagsrummet.
Nu badar grisen medan pappajocke och kattendaisy tittar på. 

Godkväll fina läsare!

Many Topics!

Jag har så många ämnen jag vill ta upp, skriva om och tycka om just nu... Mycket är som vanligt gällandes barn och allt som kommer med dom :)


Min lilla gris ska om tre månader fylla två år och jag har lite svårt att förstå det. Tiden har bara flugit iväg och numer är det som om det är måndag varje dag, inte längre att man räknar dagar utan veckor! ;) Men hur som helst, när ungen fyller år och vi ska ha kalas kommer naturligtvis den där frågan upp om presenter... Jag och sambon är kanske inte helt ense om vad som ska önskas och vad som ska undanbedes. Men det gör inget. Vi kompletterar varandra då tror jag.


Confessions......

Jag är kändiskåt. Kan inte rå för det... Jag blir så exalterad nu när jag tittar på Ellen Degeneres på tv, där de har ett helt överraskningsprogram för henne då hon fyller år. MASSOR av STORA kändisar kommer in och överraskar henne. Bland annat JULIA ROBERTS! Hon är ju liksom inte med i nåt talkshowprogram. Har aldrig besökt Ellen tidigare! Jag bara skrek rakt ut och klappade händerna....

Så ja, jag erkänner. Jag är en pinsam kändiskåt människa.
Sitter här ensam.
Aimee sover och Jocke är i skolan.

Men jag bjuder på det idag. För solen skiner och jag har tagit mig ur mjukisbyxorna, betalat alla våra räkningar och mår bra.
Love to you all!!!! 


Vad har ni för pinsamheter att bjuda på?? I DARE YOU ;)

Kaos i hjärtekammaren

Igår var det dags för "En unge i minuten" igen på TV4. Ett program som skildrar hur olika förlossningar är från person till person. Det är ett program som filmats genom div kameror som monterats upp på förlossningsavdelningen på ett sjukhus, så man kan följa ett blivande föräldrapar från det att de kommer upp till att de har en bebis.


Jag hade ingen bra upplevelse från min egna förlossning och önskar lite att jag sett nåt sånt här program innan.
Det hade gett mig en mycket bredare bild över hur en förlossning kan gå till. Hur det ibland inte blir som man tänkt sig. Någonting jag inte visste riktigt.



Förra veckan fick vi se hur en mamma kördes i ilfart till operation för ett akut kejsarsnitt. Då grät som jag som om det skulle ta slut på tårar. "Det hade kunnat vara vi" sa jag till Jocke som mådde lika dåligt han.
Tydligen är det vanligt att bebisar inte skriker när de kommer ut, men det vet man ju inte eftersom att det alltid pratas om hur man ska få upp en kladdig och skrikandes bebis på bröstet.... Det fick inte jag. Jag fick ett livlöst, tyst, kladdigt och blåvitt barn upp på magen med fötterna åt mitt ansikte. Jag såg henne inte ens. Sen sprang de iväg med henne...

Det blev liksom så himla fel för oss. Som om man blivit snuvad på en "riktig" förlossning. Därför rekomenderar jag detta program för att man ska få sig en bredare bild på hur det kan gå till, hur olika kvinnor reagerar på olika smärtor, hur olika det är för alla när det kommer till tiden, smärtlindring och förlossningsposition.



Nu mår jag bra. Jag har ett välskapt och underbart litet barn som jag älskar över allt annat. Och hur hela min resa med henne startade spelar ingen större roll för mig när jag tittar på henne idag. ♥

My own

Idag har jag varit hemma, fortfarande inte helt återställd efter lördagkvällens totala urrensning av innehåll i kroppen om man säger så....
Aimee har varit hemma med mig, jag anser inte att hon ska till förskolan och riskera att smitta ner någon där med vad jag än haft i helgen. Speciellt inte med tanke på de stora varningskyltar de satte upp för ett par veckor sen och de mail som förskolechefen skickade. De har den senaste månaden haft mycket problem med magsjuka nämligen.

Jag mår ju hyftat bra, har illamående och känner mig hungrig men mätt samtidigt. Bubblig i magen och allmänt seg. Och Aimee har ju varit som en liten ängel under dagen att det inte varit några problem att bara slappa genom hela dagen! :)


Sen har jag fått ett glädjebesked utan dess like idag! Så det gör ju allt med sjukdom liiiite lättare :)

KOLLA IN HÄR!

Pratkvarn


Mammas fisegris pratar snart hål i öronen på oss här hemma ;)

Det är härligt att höra hennes utrop och roliga uttalanden varje dag. Men roligast är nog när hon säger saker som hon hört oss vuxna säga....
När hon spiller ut mjölk eller liknande; "nejnejnejnej"
När någonting ramlar eller liknande; "ojojojoj"
När hon bäddar ner dockan i vagnen; "såja såja"
Oftast har hon så roliga tonlägen på det hon säger att det liksom passar så bra in på händelsen som uttalandet kommer till.

Det är mycket jag inte har en susning om vad hon menar eller försöker säga. Inte ens när man frågar och hon upprepar exakt samma en miljon gånger.... Men ibland så förstår jag precis. Och det gör mig varm i hela kroppen. Tänk att förstå vad hon vill! Det känns ju som nyss då hon till varje sekund var tvungen att vara i min famn, annars skrek hon sig blå. min lilal bebbe. Nu är hon självgående och säger vad hon vill(oftast).

Världens undergång?

Jag är en person som har stor respekt för vad vår älskade och hatade MODER JORD kan ställa till med. Det är krafter som ingen människa med tillverkad maskin, kan stå emot eller stoppa. Hon kan både ge och ta liv från vår jord.


Nu senast är det jordbävningen utanför Japan som ställt till med den största katastrof i landets historia sen andra världskriget. Efter jordbävningen kom sedan en tsunamivåg som har tagit hundratals liv, satt hundratusentals människor utan hem och ödelagt flera städer vid marken. Pga att jordbävning och tsunami har kärnkraftverk exploderat, brunnit och gått sönder. Nu har även en vulkan vaknat till liv och fått ett utbrott. Som om detta inte var nog visar det sig att denna jordbävning var så kraftig att den flyttat på hela jävla landet 2 meter!


Till saken hör att Japan har väntat på en riktigt kraftig jordbävning, som återkommer ca vart 150de år, men det var inte den som skedde i fredags. Så landet väntar fortfarande på "den riktiga" smällen!
Men man får nog leta efter ett mer diciplinerat land, där de inte slåss om sista mjölken i affären och där de snällt står i kö till kassan trots att paniken ligger och gryr innanför skjortan. Annat var det på Haiti där plundringen startade samtidigt som själva jordbävningen... Men så är det ju skillnad på land och land på vårt jordklot.


Kanske är detta Moder Jords sätt att säga att vi måste ta hand om varandra och vår jord, oavsett i vilken del vi lever i. Oavsett vilken gud till tillber om kvällarna och vilket rockband vi lyssnar på i bilen.


Har ni sett filmen 2012? Kolla på den och säg att ni inte tror på det liiiite?
Jag kan inte låta bli!

Kräksjuka för första gången sen gymnasiet

Igårkväll skulle jag på jobbfest och Älsklingen skulle dricka öl med polare. Inget av det blev av om man säger så. Jag ringde hem honom eftersom att jag B O K S T A V L I G T trodde jag skulle dö.
Har inte mått så här dåligt sen jag hade vinterkräksjukan i gymnasiet och var hemma typ två veckor.... Kommer inte ens ihåg när jag spydde senast(antagligen på fyllan för 3-5år sen)


Idag är jag tom. Helt slut i kropp och själ. Det tar på krafterna att bli magsjuk.
Annars känner jag mig helt okej idag. Har vågat få i mig lite nyponsoppa och macka. Får se om jag får i mig mer senare....


Lovely Friday

Det var en relativt lugn morgon/förmiddag här hos oss, med lite tvättvikning och bus. Tiden gick dock fort så hann nästan inte med min buss in till stan! Sprang som ett tok med guppandes jättepattar och trasiga klackskor ;)


Tack för en härlig och lugn lunch fina Jessica ♥
Tack Pille för en snabbpratstund! Se nu till att säga åt FruLisa att vi måste boka in en liten familjefika ♥ 
Tack för att du körde på mig med barnvagnen så vi fick snacka lite skit Maria ♥


Med mig hem hade jag två påsar..... ojojoj TRE par skor till mellangrisen :) Ett par till vardags, ett till fest och ett par vår/sommarskor. Me likie.
Och så ett par gardiner och lite blockljus till vardagsrummet. Väl hemma i J-lund mötte vi upp Pappajocke och handlade innan eftermiddagsfika hemma i köket.
Nu sitter(läs hoppar, busar och skvätter ner badrummet) lillgrisen och storgrisen i badet! Sen blir det lyxig fredagsmiddag i form av Hotdogs och Makaroner!! Jodå, här brukar det lätt bli enklare husman vid helger, vardagsmaten är lite mer fläskfilé, stek och liknande :)


Jag önskar er en riktigt härlig Fredag med massor av Mys!

Gratis tamponger!

Kvinnor är ju som vi redan vet, den enda människan som kan blöda en vecka av varje månad - utan att dö. ;) MEN pga detta så måste vi ju också lägga ner en ofantligt stor summa pengar varje år på div "bloduppsamlare". Icke så kul, men sånt är livet.


NU HAR JAG DOCK HITTAT VÄRLDENS BÄSTA GREJ!!    TAMPONS FOR FREE
Gå genast in och anmäl er! Ta chansen att få gratis tamponger varje månad :) Det gjorde jag!







Tack vare att olika företag skräddarsyr sin reklam till att passa på tampongförpackningarna kan Tampons For Free skicka ut dessa till dig gratis!
Lovely

Studiedag!

Igår satte dom upp en liten lapp om att på fredag(IMORGON) är det studiedag på Aimees förskola.... hm. Tack för den bra planeringen och förvarningen. NOT!
Tur att jag lyckats kunna ta ledigt ändå! Och det firar vi med lunch på stan med Jessica :)  Så skål för Studiedagar!! haha


Dagen har lunkat på i en lugn takt på jobbet, så blir det med omfattande banarbete och mindre tåg till Lkpg. (Vi skålar lite för den med)
Kom hem till en sprundlade liten tjej som mer än gärna ville smaka av mammas hemköpta snacks. Okeeeej då! Lite kexchoklad skadar ju inte :) Så det har vi mumsat på ikväll, lite torsdagslyx sådär.


Vad ska ni lyxa till det en torsdag som denna då?

Jo... en sak bara...

Ville bara skriva det att jag är ingen författare/skribent. Jag är inte den bästa med att uttrycka mig i ord. Speciellt inte så att andra förstår vad jag menar... talar ju med mina känslor och de är inte alltid lätta att förstå. 


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Nu ska jag in och pussa på min dotter innan jag själv kryper ner i sängen. Finns ingenting viktigare än henne! Och jag är så glad över att jag bestämde mig för att bli mamma, det hjälpte mig i vägen om att hitta rätt i liv och omkrets.
Så nu tänker jag inte tänka mer, bara vara den jag är. Förvänta er ingen ursäkt från mig, om jag talar om mina känslor eller tankar. Detta är min blogg, mitt liv och mina åsikter. Och jag har all rätt i världen att uttrycka dom.

Och det har du med :)

Idag

Dagens bästa:
* Fotbollsspelaren Anton Hysén kommer ut som homosexuell! Och det är inte bara stort och bra av honom att komma ut, utan det är så jävla fantastiskt och underbart att han vågar göra det iochmed att han är fotbollsspelare. Numer den "första och enda" öppet homosexuella fotbollsspelaren i världen typ. Jag röstar för att han blir årets homo 2011!

* Miljöutbildning på jobbet. Mer tankar på miljön och vad jag kan göra för att påverka miljön hemma och på jobbet. Bra av Sodexo!

* Älsklingen är friskare ♥




Dagens sämsta:
* Jag är inte den piggaste stjärnan idag efter att ha jobbat natt igår till idag, och idag jobbat dag... hängde ni med? ;)

* Att bara få en halvtimma med min lilla grisgno innan hon skulle sova!! Hemma strax efter 18 och då satt hon i badet.... blir så ledsen när jag inte får träffa henne! Två dagar till på det viset också! Jobb 8.15-17.30.


Idag

BÄSTA:
* Vi fick brev från Försäkringskassan med besked om att vi får hela 1200:- i jämställdhetsbonus! SWEET! Och jag klappar mig lite extra på axeln då vi även bidrar med mer jämställt i statestiken också. Jag var helt mammaledig första sex månaderna, sen jobbade jag extra lite helger kommande sex månader. Sen var Jocke pappaledig i ca tre månader under sommaren.
Månadsmässigt kanske det inte ser så jämställt ut, MEN det handlar om antal dagar och då är det väldigt jämställt. :) Jocke tog nämligen ut 7dagar i veckan. Själv tog jag bara ut 3-5dagar i veckan beroende på vilken månad det var och hur mycket jag kunde jobba extra.
Nu får vi iaf bonusen SAMT att vi har mångamånga dagar kvar att ta ut vid ex sommarlov och liknande :)

SÄMSTA:
* Jocke är hemma sjuk. Han hann bara halvvägs till Tekniska Verken innan han fick vända om pga sjukdom. Så han ligger fortfarande nerbäddad i sängen och jag håller tummarna hårt för att han inte blir mer sjuk i vad som verkar som influensa... :S
Krya på dig älskling ♥




Annars så är det om tre timmar dags för mig att cykla till jobbet - jävligt skönt att kunna cykla nu när det mesta av snön är borta! Behöver bara en ny och egen cykel... ;)



Lördagens Aimee på Zillah och Totte i Cupolen :)
Min solstråle

Gå in i väggen....

Ja, jag vet! Jag måste ta hand om mig bättre! Men ibland är det svårt när man är som jag. Ett kontrollfreak med högsta ambitionerna om att göra mest ifrån mig för en klapp på axeln av mig själv. Sen så är kraven på mina prestationer så skyhöga att jag svimmar bara jag tänker på det.... Av mig själv såklart! Dumma Dumma mig.

Men jag vill bara säga det att jag mår bra. Jag är bara sliten pga två jobb, barn, hushållsarbete och pressen på att bolla alla känslor man har som vuxen människa med allt som livet innebär :) Kanske känner ni igen er? 


Idag har jag och Aimee tagit det så lugnt vi bara kunnat. Mest kollat på film, pluppat och läst böcker. Sen hade jag som jävla tur att även hon var trött idag, så fick inte mindre än TRE timmar sömn mitt på dagen efter lunchen! Hallelulja!
Men det var jag klart värd efter 4-5timmar sömn inatt efter jobbet.



Nu ska jag fortsätta bara göra ingenting, kolla på tv och njuta av lugnet. Veckan är spikad och kommer inte ha tid för att göra annat än det som redan är inbokat. :)
Jag hoppas er vecka ser bra ut än sålänge!!

Genusinspiration

JAG ÄLSKAR LADY DAHMER! Min största inspirationskälla när det kommer till genuspedagokik och rätten till att vara den jag är.

Tack vare henne fick jag upp ögonen för genus.
Tack vare henne känner jag mig lite mer säker i mig själv.
Tack vare henne vågar jag att skippa rakningen ;)

Hon sätter ord på det jag känner och tänker. På ett rakt och ärligt sätt. På ett öppet och genuint sätt. På ett riktigt och intefejkat sätt.

DETTA INLÄGG visar på hur hennes två barn, Ninja och Tamlin(av olika kön) har samma kläder på sig i samma åldrar. BARN SKA FÅ VARA BARN! Titta och begrunda. I love it!

Veckan som gått...

Helt galet mycket som hunnits med denna vecka att jag just nu inser att jag ibland tar på mig lite väl mycket och att det i slutändan inte är så konstigt att jag är tröttare än tröttast just nu.... ;)


MÅNDAG: Hemma med sjuk unge, men hinner ändå med två maskiner tvätt, damsugning, diskning, plock och matlagning.
TISDAG: Hemma en dag till med sjuk liten Aimee. Moppar köket, städar badrum, tömmer kattlåda, plockar och lagar mat.
ONSDAG: Grisen är tillbaka på förskolan en halvdag, sen hämtar jag hem henne för att fixa lite hemma. Jessica kommer på middag & fika och sen drar jag iväg till jobbet :)
TORSDAG: Fixar med lite inför ccbeställning och hämtar hem grisen från förskolan. Hinner även med lite vardagliga hushållssysslor. Sen däckar jag och måste stanna hemma från jobbet pga huvudvärk...
FREDAG: Gör klart ccbeställningen, hämtar hem grisen från förskolan och sen kommer finaste Frida på besök! TACK igen för en härlig eftermiddag! Frida och Aimee blir bra vänner och jag blir riktigt glad. Middag med lilla familjen hinner jag med innan off to work.
LÖRDAG: Hinner med lite frukost och mys med älsklingen innan det är dags för att åka på Zillah och Totte! Käk med min mormor och morfar innan jag måste dra till jobbet.
SÖNDAG: Upp efter en slitsam natt för att baka cupcakes, duscha och busa med grisen lite innan Linda & Emma kom på fika! När de gått blev det middag och nu sitter jag här.... busfröna sitter i badet och för en jävla massa liv :) Om två timmar ska jag... ja gissa. Jobba! haha


Nästa vecka är inte lika fullspäckad, men det är ändå lite som händer och sker:
* Nattpass tisdag och dagpass ons-fre.
* Bus och fika med Lina&Theo och Tina&Lea på måndag.
* Jobbmöte på tisdag.
* Jobbfest på lördag.


Nu ska jag göra ingenting tills jag ska få hojja bort till jobbet!

TACK!

När vi kom hem förut så låg det en liten påse innanför dörren! Svärmor hade svängt förbi med den underbart fina och härliga tunikan till Aimee - som hon så snällt beställde från Me&I-partyt hos min svägerska förra helgen. Själv kunde jag inte gå eftersom att jag skulle på kalas...

TACK igen för den supersuperfina tunikan! Aimee kommer passa bäst i den!

Tröttheten är sjuuuuuuuuuuuk

Kan inte fatta hur trött jag är... Inte van med nattjobb längre, senast var ju i mitten av december då jag bara jobbade natt. Och sen dess har det ju bara varit dagpass. Så jag är trött nu. Men det är bara att kämpa på och dricka lite kaffe på det ;)


Dagen har varit helt okej. Var ju i Cupolen och kollade på Zillah & Totte. Det precis lagom mycket folk och ungar, och Aimee var faktiskt lite intresserad till&från. haha Annars var det bus med kusinK, mycket dansande och springandes runt i lokalen.
Sen åkte vi och käkade lite mat med min mormor&morfar innan hemfärd och sängen för grisen! Hon var helt slut kan jag lova :)

Nu dricker jag lite kaffe med mitt ♥ innan det är dags för mig att byta om och fara till jobbet! Hoppas ni får en riktigt härlig lördag!


I'm a big girl. I can take the truth.

Idag är en jobbig dag. Idag känner jag mig hängig och lite nere, men jag är vuxen och tar hellre en sanning som inte är så kul att höra - än tro på någonting låtsas eller hoppas på något.


Tog ledigt ikväll och stannade hemma med tråkhuvudvärk som vägrar gå över från igår. :( Jodå, det är allt lite synd om mig ikväll. Men bara lite ;) haha
Ska gå och sova nu och låta mannen i mitt liv hålla om mig.



Imorgon kommer min Frida hit. En vän jag inte träffat på mer än två år, en vän som jag saknat massor - en vän som jag inte tänker tappa kontakten med igen. ♥

Betydelse

Idag har Aimee haft namnsdag med ett av sina andranamn. Grattis älskade barn!


ELVIRA:
Elvira är ett kvinnonamn med spanskt ursprung som man tror ytterst kommer från arabiskan och sannolikt betyder "den vita". Andra teorier om namnets ursprung finns också, som att det skulle vara tyskt eller västgotiskt och då betyda "pigg" eller "tillförlitlig". Anledningen till nuvarande placeringen i almanackan är kopplingen till Albin som också har betydelen "vit".



Egna val?

Jag blir lika förvånad över föräldrar som inbillar sig själva om att deras barn "får välja fritt".  Det är som om dom tror att ungarna är helt tappade i fastun och inte märker skillanden i uppmärksamhet de får av sina föräldrar, beroende på vilka klädesval de tar eller aktiviteter de utför.

* Ett BARN är inte tillräckligt utvecklad i huvudet för att förstå vad deras egna val ger för möjligheter/begränsningar i resten av livet. Det är ju knappt så att en vuxen kan se den kopplingen ibland.
* Ett BARN förstår dock att om den klär sig i vissa typer av kläder så blir den bemött på ett visst sätt, vilket leder till att barnet inte väljer andra typer av kläder för att inte behöva gå miste om de mest uppmuntrande leendena, härliga utrop och glädjetjut.
Men som sagt, den förstår inte att i resten av sitt långa liv så behövs det mer än komplimanger om ens utseende för att överleva. Att man ska inte bara efterstäva att se bra, för livet handlar om så mycket mer än så.

Och att kommer med försvar som att "men min femåring vill bara ha den här typen av kläder på sig".... ja, men hur kommer det sig att din femåring får ha egen bestämmanderätt över sin garderob?
Det är ett barn, dom kan inte bestämma vad som helst. Det är därför dom har föräldrar som ska guida dom genom livet tills dom blir stora nog att stå på egna ben.


Hur mycket får dina barn vara med och bestämma?


Ett litet tillägg:
Det är inte så lätt alla gånger heller för ett barn att "välja fritt" på ex kläder och leksaker, då samhället delat upp allt i tjejavdelning och killavdelning. Och eftersom att många vusna är duktiga på att säga saker som;
"Inte ska väl du ha en biiiil?? Du är ju en liten tjej."
"Men ska han verkligen få ha den där rosa tröjan? Han ser ut som en bög."

En dag med sjukt & trotsigt barn

Vi har under Aimees första 1,5år haft det "lätt" enligt många. Och jo, jag kan hålla med om det till viss del - för om man jämför med vissa andra ungar har vi haft en jävla dans på rosor. Hon sover hela nätter, äter all mat, sover bra middag, slutar själv äta om hon är mätt, har aldrig haft en jätteallvarlig sjukdom, inte slagit sig så man fått uppsöka akuten, hon fungerar super på förskolan, hon är utåtriktad och gör som man säger... Men som sagt, det är ju en lätt unge om man jämför med andra barn. Vilket man inte ska göra eftersom att livet inte ska vara någon jävla tävling om "vem som har det jobbigast/värst".


Hur som helst....
Nu börjar det jobbiga. Det är inte bara hennes förkylning med tillhörande feber, snor och hosta som är jobbigt just nu. Det är även hennes nya typ av trots och matvägran.
Jag vete fan hur jag ska göra och jag känner mig ibland så otillräcklig att jag tillochmed har gråtit. Det är i vissa stunder på så vis att INGENTING löser problemet. Så då får jag helt sonika låta ungen stå där och gråta ut den värsta stormen. Men det ska gudarna veta, är inte det lättaste. Men här ska inte känslor gömmas undan! I mitt hem ska dom ut! Känslor är till för att kännas och de ska få komma ut och luftas oavsett vilken känsla det är.

Sen så är det ju så svårt att prata med min älskade Joakim, eftersom att hon inte är likadan mot honom som mot mig. (känner andra föräldrar igen sig??) Vilket inte är så konstigt eftersom att vi är olika människor och olika typer av föräldrar gentemot henne. :) Men det känns bra att veta att vi till iaf 90% har samma åsikter när det kommer till Aimees uppfostran. Ex att bara för att det kommer gigantiska krokodiltårar så ska hon inte få sin vilja igenom, ett nej är ett nej, hon ska inte begränsas pga att hon har en snippa eller att hon fortfarande är för liten för godis, snacks och läsk.


Två hemmadagar med en grisen som ibland har underbara härliga stunder och ibland mindre roliga gråtochgnäll stunder...

Vi myste mest hela dagen i vardagsrummet igår med Happy Feet, saltkråkan, Byggare Bob mm
 

Men vi hann även med att både måla(på papper, bord, golv och händer) och idag har vi haft kafferep med Nallen och pluppat massor :)
 

Just nu äter grisen mest frukt och dricker vatten, yoghurt och nyponsoppa. Några russin åts upp och några... ja de fick jag dammsuga upp från golvet. Idag har hon ätit en hel banan!
 

Idag kastade vi ut alla mjukisdjur för att få plats med Aimee i den stora muffinsformen! Och igår gick vi till affären och postade ett paket.
 

Så här såg grisen ut ca en sekund efter att jag sagt "Nej Aimee du får inte kasta plupparna." Ja, ni som har barn i trottsålder förstår vad jag pratar om ;)
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu