Snart tre år

Aimee eller "det lilla barnet" som hon också kallas för hemma ska fylla tre år. Fatta det liksom! T R E ÅR! Vi ställer till med kalas i parken(och ber en tyst bön till vädergudarna för att dom ska ha finfint väder den dagen) för hennes kompisar och sen för familjen. Hennes första barnkalas.

Jag är mer eller mindre i extas och vill slå på stora djungeltrumman. Jocke är dock lite mer stabil och håller mig nere på jorden ;) Några saker är dock bestämt, så som att hyra en heliumtank och ballonger till barnen. Kommer bli så kul!!



Vår lilla Aimee har kommit in i sin första "KAN SJÄLV"-period.
Efter maten går hon ifrån bordet och tvättar ansikte och händer, själv.
Kläder tar hon på sig, själv.
Gå på pottan gör hon, själv.
Dukar bordet vill hon göra, själv.
Ja ni fattar grejen. Och det gör vi också - så hon får kämpa på och får den hjälp hon vill ha/behöver ibland. Självständiga, envisa och underbara unge! ;)



På landet kan man hoppa hopprep och spela badminton. Det är kul :)


Dålig bloggare

Hej bloggen!

Ibland hinner jag inte med att uppdatera dig. Förlåt. Men så är det med familj, jobb och ett liv utanför. Jag ska försöka bättra mig, men lovar ingenting.  ;)





I Stockholm var det kanon och mycket att ta in.
Efter resan blev det fullt ös medvetslös på jobbet.
Helgen har bestått av födelsedagskalas och sen lugn på landet.
Idag har jag och Aimee varit på stan, i lekparken och stökat runt i hemmet.
Imorgon är det jobb igen.


Sen kan jag även meddela att barnet är 50% blöjfri. YEY!
Hemma är hon helt bjölfri förutom på natten och nu utmanar vi ödet även när vi går hemifrån. På förskolan drillas hon och hennes jämngamla kompisar med hjälp av förskolelärarna.


Ciao lovers ♥

Livet är fantastiskt!!

Livet är just nu är så jävla bra!! Jag skriker glädjeskrik inombords och sträcker lite extra på mig av stolthet :)


Veckan som gått har bjudit på Stockholmsresa och massor av jobb. Och igår fick jag ett sånt fint samtal av min chef som befordrar mig till arbetsledare. Jag är lyckligt lottad med så bra chefer och kollegor omkring mig aka ni veta.
Och när jag berättade för dom som jobbade igår kom en tår. Och det blev ännu känslosammare när jag efter ett besök i Norrköping har en bukett blommor ståendes på skrivbordet. :)

Ja, jag är lyckligt lottad. Och stolt över mig själv just nu, men detta hade inte kunnat gå utan alla runt om mig.

TACK TACK TACK!!!

Hufvudstaden ett par dagar

Imorgonbitti vankas Stockholm igen. Denna gång är det för lite nöje blandat med jobb om vi säger så. Äntligen är städfilmen klar och redo att visas. Alla vi som arbetat med filmen är inbjudna på premiär på en kursgård :) Limousine och god mat väntas i samband med filmvisning. Känns riktigt najs att åka iväg och göra lite skoj också. Sen ska jag på onsdag gå utbildning innan hemresa igen.

Fullspäckade dagar att vänta hela denna vecka med intervjuer, tidrapporteringar, schemaläggning, få tillbaka jobbil från verkstad, sommarplanering, telefonsamtal, mail etc. Ja ni ser - det vanliga. Och inte att förglömma, lite tågstädning också!


Får se om jag kör lite mobilbloggande från Hufvudstaden, annars får ni ha ett par härliga dagar!


Choklad cupcakes med moccafrosting

Söderköping

Idag har vi(läs Jocke) satt upp reglar på balkongen och så var vi på Jula och handlade hönsnät. Balkongen ska Daisysäkras! Och på ena kortsidan sattes det upp fler reglar, för att vi ska kunna göra lite som en blomstervägg. Slutresultat får ni se när det är klart :)


Igår var vi ju i Söderköping, åt glass för glatta livet och njöt av ledighet.
NOTE TO MY SELF:
När du ätit en glass lika stor som ditt barn, åk inte en skumpig rundtur i tufftuff-tåget genom Söderköping. Kan orsaka viss illamående i magen då ;)



Hur som haver, jag utlovade lite bilder soooo here we go!


Barnets glass


Min glass


Jockes glass







Barnet hade en superkul dag :)

Fantasi

Aimee har ibland den roligaste fantasin när hon leker. Det glädjer mig så himla mycket att se och höra henne leka med alla sina leksaker på samma gång. Bilarna, figurerna, dockorna, pippihuset, dinosaurierna etc. Alla ska vara med och leka :)


Härromdagen var Pippi och Tommy ute på en ridtur på en av dinosaurierna. Och Annika klättrade på taket och ramlade ner. Sen brottades T-Rex med lejonet medan Nalle Phu och Nasse åkte traktor.

Lördagkväll

Ikväll är jag lite gräsänka och tar mig ett glas vitt i lugn och ro. Har haft en härlig dag i Söderköping med glass, tåg och stros i Madickens hemstad. Bilder får ni se imorgon :)



Igår fick jag beskedet om att jag inte kom med i bakprogrammet Hela Sverige Bakar som i höst kommer visas på Sjuan. Och jag måste säga att jag blev lättad. Det föll liksom en sten från mitt bröst! Så vilken jävla tur att jag inte kom med, för hur hade jag mått då?? Nu kan jag slappna av och inte behöva oroa mig över ekonomin, sommaren eller tid från familjen som redan fått lida pga min bakning.

Jag älskar bakningen, men har tappat passionen iochmed den stress som jag känt. Jag har haft inspirationsbrist och ångest. Och nu är den som bortblåst! Dags för nya tag och dags att njuta av min bakning igen :)

Bjuder på lite gamla godingar som jag gjort senaste året.

En virvelvind

Det lilla barnet vi har här hemma är ju helt otrolig. Och när jag säger det lilla barnet är det för att jag fortfarande efter snart tre år har svårt att greppa det faktum att hon är vår. Ja hör och häpna! :) Och det känns alldeles underbart varje gång det slår mig, herregud denna roliga lilla människa har jag skapat tillsammans med min man. Den lilla pratkvarnen som dansar och hoppar fram i vårt hem är vår dotter. Ett nytt liv som jag för en stund får vara med och forma. Vårt lilla hjärtegull och monster.


Fan vad det är sjukt egentligen. Och jag hoppas att det aldrig tar slut av kärlek och nya utmaningar.

Fredag

Barnet vaknade när jag duschade så stackars Jocke fick ingen sovmorgon. Jag ska ju jobba idag men dom andra två får långhelg och ska mysa hela dagen! Bitter? Jag?! Icke! Hahhaa okej då... Lite ;)

Men det är kontoret och Norrköping som gäller hela dagen, så det är inte helt fel. Har som vanligt massor att göra och komma ifatt med. Känner att det blir en bra dag idag!
Hoppas ni får en trevlig dag - jobb eller ledig liksom :)

Förresten! Har ju glömt visa nya tv-bänken och tv:n. So here it is!
Mycket program ändras ju när man går från liten tjockistv till en stor platttv. Jocke tyckte tex att några skådisar hade blivit mycket smalare! Haha

God morgon från lediga familjen

Dagen har börjat bra och mysigt med frukost i vardagsrummet. Nu blir det kaffe och Blixten Macqueen.

Jag och grisen imorse efter att hon kommit o myst med mig en stund. Tre bilder för tre ansiktsuttyck :)

Trötta familjen

Barnet var skitigare än skitigast när jag hämtade henne på förskolan. Precis som det ska vara, men hade inte räknat med alla sand som gömde sig i håret under kepsen ;)
Förbi affären innan vi kom hem och köpte glass. För ibland får man äta glass innan maten!! Hihi

Väl hemma hoppade grisen och jag ner i badet medan pappan lagade lasagnette. Barnet busar på och jag måste varit någon så enormt trött eftersom att jag somnar i badet!! Vem kan göra det med en treåring i badkaret liksom?!
När vi kommit upp började maten bli klar och jag tar ut lasagnetten ur ugnen för att inse att det är väldigt tyst... Vad gör barnet nu tänker jag(tyst=bus på barnspråk). Det var någon mer som var väldigt trött om vi säger så. Aimee hade krupit ner i sängen och var nära sömn när jag kom in. Försökte få henne att äta middag, men hon ville bara sova. Blir en rejäl frukost tillsammans Imorgonbitti istället.


Nu avnjuter vi ett glas vitt/en öl så här på kvällskvisten. Tog kvällskaffet på balkongen, men det blev lite kyligt. Men snart så! Sommarlängtan är stor nu :)

Väntan gör mig komplett galen

"Denna dag inte ett liv"
- Farbror Melker





Min dag började katastrofalt och stressigt. Sen har det rullat på ungefär på samma sätt.
Men nu är jag lugn igen(läs lugnare iaf) och ska snart matta barnet för att själv kunna ta ett varmt bad. Jocke spelar match :)

Väntar fortfarande på besked men inget hör jag. Ingen ringer och jag börjar tröttna. Får se sen....


Kvällens Aimee i lite hippiestil

En helg i ledighetens tecken

I torsdags for vi till Ikea efter jag jobbat och hem åkte vi med nya möbler till balkongen och en tv-bänk. Den första tv-bänken vi köper tillsammans! Hahaha


Annars har helgen besått av städning av hemmet, middag med syster och pojkvän, bio och drinkar med min man, mys på landet, rensning av skåp, storhandling, slängt skräp på tippen, träffat sönöt Hilda med föräldrar, Burger King, montering av tv-bänk och massor av bus och lek med vår grisegno :)

Nu kollar vi på Mästarnas mästare och jag känner hur bra jag mår av en helg med min familj och vänner. Och jag känner hur bra beslutet jag gjort är för oss. Imorgon ska jag få ett viktigt besked också. Vet inte hur jag kommer reagera oavsett om det blir ett ja eller nej. Det får jag se helt enkelt ;) Bara jag får det imorgon blir jag glad.

Hoppas ni haft en lika härlig helg som vi!!
Aimee fick för övrigt en ny kompis(förutom Hilda) när vi va hos Jessica och Petter idag!! Underbara barnet var inte rädd eller reserverad för denna härligt Otello.

Campadre

Härromveckan hämtade vi ut en kanonpaket från Campadre. Ett picknickset till Aimee och kläder till Jocke. Allt som vanligt till kampanjpris :) Och innan dess har vi köpt ett kastrullset som vi är sjukt nöjda med.
Nu ikväll gjorde jag en liten beställning igen. Bland annat en härlig klänning från House of Lola och ett par gympadojjor från Bagera.






Rekomenderar verkligen er att gå med, det är ju helt kostnadsfritt, och kolla vad för bra saker ni kan finna till mycket rabatterade priser. Det finns ju allt från barnkläder till elektronik till smycken till inredning till upplevelser till leksaker till strumpor.
Är man dessutom märkesnörd så är detta platsen för dig :) Själv blir jag rädd för vissa priser, även att de är sjukt rabatterade men förstår att det är "billigt" när något som tidigare kostat 19,000kr är nedsatt till 8,000kr!

GÅ MED HÄR och bli medlem! (och ge mig samtidigt lite "pengar" att handla för genom att registrera er)

Sjuklingar

Min två älsklingar är hemma sjuka idag med! Stackars Stackars! Önskar att jag kunde ta bort allt, och imorse kändes det som om jag var på god väg. Crap. För jag har inte tid att bli sjuk. Som vanligt hahaha ;)


Snart blir det burgare innan nästa möte. Sen hem och krama om lilla familjen.

Hoppas ni haft en fin onsdag trots tråkvädret!!

Sliten

Idag var två av tre hemma sjuka. Jocke den stackarn har gått och blivit riktigt förkyld han med tyvärr. Själv har jag jobbat gärnet med min arbetsledare idag. Hon är nere i ett par dagar hos oss, och imorgon är det medarbetarsamtal och arbetsplatsträffar. Känns som om att, trots div olyckor och oförutsägbara händelser, allt börjar ordna upp sig. Lite ovisst inför sommaren är det fortfarande dock.

Väntar fortfarande på besked från tv. Vill bara få ett ja eller nej just nu... Känner att jag har faktiskt ett liv som kan behöva lite planering! :/




Nedan ser ni en fantastisk hämnd från några kollegor på jobbet. :)
Älskar att vi har kul på jobbet, även att jag också är gruppledare. Nu måste jag ju dock hämnas tillbaka känner jag.... Moahahaa! Tips någon?

VAB

Längesen vi var hemma för vab, så det gör mig inget att vara hemma idag. Känner mig själv inte heller så kry tyvärr med huvudvärk och snorig näsa. Aimee gnäller för minsta lilla så min huvudvärk lär ju inte försvinna under dagen. Men vi myser i soffan framför nya tv:n :)

Min bonnaunge

Det finaste och roligaste i mitt liv!

Torsdag

Denna vecka har ju blivit knas. Jobba måndag, ledig tisdag, jobba onsdag-fredag. Kändes som måndag igår... Vem känner igen sig? ;) haha

Aja, på väg till jobbet nu efter att ha lämnat en tröttfis på förskolan. Det är lite jobbigt för henne ibland med dessa långa dagar. Och jag förstår henne, känner ju likadant. Men snart är det helg igen :)

Igårkväll kom farmor Peggy förbi. Med sig hade hon en present som en kollegas man köpt i USA till Aimee. :) TACK så himla mycket!! Även om mamman visade stort intresse för MR Potatoehead så var det, det första som barnet började leka med när hon gick upp. "Åååå däj ee du ju!", utbrast hon!

Städtag

Idag är en sån dag som man egentligen skulle varit ute i skogen. Vi har dock varit dåliga och istället varit inne och tagit igen på lite vårstädning. Barnet har inte varit på topp och jag känner mig utarbetad. Jobbet är så himla kul, men samtidigt så äter det upp mugg tillochfrån...
Samtidigt tänker jag mer eller mindre på bakprogrammet hela tiden. Kommer jag med eller inte? Vad ska jag göra om jag faktiskt kommer med? Vad har jag att vänta mig av denna sommar och semester?


Jag är trött. Jag är så jävla trött i kropp och knopp. Beroende på hur saker och ting visar sig ska det bli förändring i livet.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu