År 2009

Det finns ju ingenting på denna jord som kan toppa att jag blev mamma detta år. Att just jag födde det finaste. Så självklart är det ju det allra bästa som hände i mitt liv under 2009.
Annars så hände det massor av härliga saker.

Min lilla familj:
* Vi flyttade från tvåan i Vasastan till en 3,5a i Johannelund.
* 6månader av helvete(och många fina stunder) resulterade i en 7timmars förlossning. Och tre blev fyra.
* Vi skapade oss ett första gemensamt hem från start.
* Jag och min Älskade utvecklades, mognade och blev som på nyfödda i vårt förhållande. (vi jobbar hårt fortfarande)
* Älsklingen återgår till skolan och gör stordåd.
* Jag går från hårt arbetandes, normalstor kvinna till fet soffpotatis;)
* Jag lär mig göra mycket med endast en hand.
* Jag har varit utan cigg i över ett år och kommer fortsätta under resterande levnadsår också.

Mina vänner:
* Några är jag närmre än någonsin och några har jag glidit ifrån.
* Några flyttade hem och några flyttade bort.
* Många är numer studenter och kämpar på med läsögon, skrivarfingrar och sifferhjärnor.
* En visade sig ha en ängel vid sin sida när hon blev påkörd av en bil.
* Det är husköp, samboskap, förlovningar, föräldraskap och många fler vuxenpoäng på oss alla nuför tiden.  (det gillar vi)

Min familj och Älsklingens familj:
* Det var många större födelsedagar.
* Några åkte utomlands och fick ligga på en sandstrand i solen och några åkte på traditionell bilresa i Europa.
* Det var dop och bröllop kombinerat i en överraskning och vi blev gudföräldrar åt Aimees kusin.
* Uppbrott och försoning.
* Ett barn lärde sig att gå och ett annat att skriva.
* Sjukhusvistelser, ovisshet och sjukdomar.
* En lillebror med extrem tandställning som mer ser ut som ett tortyrredskap och en lillasyster som blev ett-år-kvar-till-myndig.


Jag kan inte säga att detta varit ett turbulent år egentligen, mer att jag blivit mer mogen och vuxit upp på ett sätt jag inte visste var möjligt. Och det är ingenting jag ogillar, tvärtom - jag omfamnar det och vill lära mig mer. Jag är glad för detta år och jag ångrar ingenting.
Till nästa år. 2010. Då lovar jag ingenting som jag inte kan hålla. ;)


Det absolut bästa med hela 2009
♥ Aimee Elvira Maria 090627 ♥

Fortfarande inget socker...

Nej, vi håller vår dotter borta från socker. Alltså inte bara godis, utan allt socker.
* Vi gör även vår egen barnmat och hon får "bara" dricka vatten till maten. Alltså ingen bebisjuice för Aimee.
* Det finns heller inga färdiga dessertburkar hemma hos oss då hon får färsk frukt mosad på en tallrik istället.
* Det finns däremot två burkar med katrinplommonpuré i skåpet nu eftersom att hon till och från är lite hård i magen och då hjälper just den purén och jag har tyvärr inte hittat några färska katrinplommon.
* Här småäter vi inte heller. Bra för mig och bra för lilltösen. Det ger rutiner på när magen ska ha frukost, lunch och middag, samt mellanmål.

För mig är det en självklarhet att det inte ska stoppas i mitt barn något socker, godis eller annan "skit". Men för andra kanske det kan tyckas larvigt, fånigt eller överbeskyddande.
"Varför vänta? Det kommer hon ändå upptäcka senare." - Precis. Senare.

Det finns, för mig, ingen anledning till att stoppa i henne saker hon inte behöver - med anledning av att hon ändå kommer komma på vad det är senare i livet. Nej, det tar vi då. Likså att jag om flera år kommer få ta diskussionen om alkohol, safe-sex, läxor, körkort etc
Hon är bara 6månader och att börja redan nu med ett sockerberoende som ger tomma energikickar och sömnbrist känns bara onödigt.


Vad tycker du?
När kan man enligt dig börja med socker? Godis, glass, snacks, läsk etc? Och hur gör ni/har gjort med era barn?

Kiwi

Idag testade vi kiwi för första gången. Eller rättare sagt MiiMii gjorde det. Och det var gott. Även majsen till lunch slank ner utan några protester, grimaser eller kväljningar. Dock är det svårare med avokado, som vi nu testat tre gånger och samma reaktion varje gång. Så nu lägger vi den på hyllan för ett tag.

Annars så har vi nu börjat med att inte puréa maten till sugrörskonsistens, utan låter den vara mer grynig och med mindre bitar i. Dessutom gjorde vi storkok på köttfärs = mumsigt enligt Aimee. Mycket nytt och spännande i matväg är det nu och det är alltid kul tycker jag.

Idag skulle vi ju ha varit på bvc och träffat vår sköterska och en läkare. MEN jag mitt jädrans pucko glömde totalt bort det = vi får komma dit den 20 januari! En hel jävla månad nästan. typiskt. men men.... hon skrattar, växer, pratar och utvecklas så det lär ju inte gå någon nöd på henne. tur det.




Imorgon är det sista dagen för denna månad och år. Nyårsafton. Inget som varken jag eller Jocke firat med storfest på ett par år, så detta år blir lugnt det också. Middag hos svärisarna och mys hemma sen. Trevligt och lugnt. Så som det ska vara =)

Ikväll blir det dock lite mer livat med uppesittarkväll och bingolotto med min mormor & morfar = jag tänkte ta hem en bil och 3miljoner, så låter jag mormor vinna 1miljon för att vara schysst. ;)
Karln? Ja, han ska dricka öl(tror jag) och spela poker med några barndomsvänner.

Julen i bilder

Nu har de flesta bilder lagt in på datorn och gåtts igenom. Och några bilder ska vi väl få upp här =)

Älsklingen och jag bytte paket på morgonen så bi kunde vara fina hos släkten. Klänning till mig och skor till honom.
 

Kusinerna har inte sett på länge så pussar och kramar var ett måste. Sen kollade vi på Grinchen innan Kalle Ankas Jul och middag(som jag glömde fota).
 

Så här söt och go var min lilla tjeja innan tomten och John Blund kom=)
 

Så här mycket fint fick Aimee av alla fina och alldeles för stoa skor från mamma oxh pappa.
 

På juldagen var det julgröt och firande hemma hos oss = värdinnejobb och inge fotograferande =( Tråkigt men sant. Några bilder togs iaf på min mamma med Aimee och den goda boken hon fick, syrran som julklappsutdelare och Aimee sittandes i sin fina pulka.
 
 
Aimees julklappar och som en ny tradition får jag inte längre några presenter/julklappar från mormor&morfar då jag fått barn = vi fick blöjor =)
 

Sen kom annandagjul hos farmor och farfar. Då var mina favoriter så här fina(och jag hade samma fina klänning för tredje dagen irad  hahaa) Aimee tränade på att sitta själv efter middagen och roades av sin kusins polisbil.
 

(har många fler bilder att visa med lillskiten och hennes kusin, men min syster uppskattar inte att man lägger upp bilder på hennes son så ni fr nöja er med dessa)

Grattis Aimee 6månader!

För sex månader sen låg jag med en nyfödd liten skrutt på magen och undrade hur liten en människa kunde vara egentligen. Månaden efter kändes allt bra och rullade på så naturligt medan de kommande två månaderna skulle komma att bli lite jobbigare.
Sen blev hon fyra månader och jag fick mig ett slag i magen när hon inte gick upp i vikt som hon borde = provsmakning av mat kom igång. Nu äter hon massor av mat, pratar på sitt egna lilla språk, hon har bra rutiner under dagarna och hon växer bra.

Och hur stor har hon inte blivit?? (får vi se på onsdag när vi ska till bvc) Annars så är hon grym på att sitta själv och att gå när man håller i händerna. Det sparkas med benen och viftas med armar. Och allt ska in och gnuggas i munnen.


Jag och det finaste, julafton 2009

Ett julfirande kvar...

Julafton:
En dag med hårfärgning innan promenad till svägerskan Ulrika med man & barn där vi (tack & lov) spenderade hela dagen tillsammans med svärföräldrarna och svågerRobin. Klappar i mängder till alla barnen och massor av god mat. Dom godaste revbenspjällen jag ätit och som jag bara MÅSTE få igen! ;) Tomten kom förbi, men tyvärr missade Aimees farfar det hela;) Men hennes kusin Maya var snäll att berätta allt om det.

Kalle Anka såg vi på och drack gott när vi åt lite mera. TACK för en underbar julafton ♥

Juldagen:
Trots väl förberett så hamnade vi i luven på varandra, jag och Älskling... Tråkigt men alltid kan man inte hålla sams. Efter att granen vält och jag klämt mig i damsugaren X-antal gånger så bestämde jag mig för att lugna ner mig i duschen. Gröten kokade då min fina man = Supergod!!
Mina föräldrar, syskon, morföräldrar, morbror och kusin kom för gröt, skinkmacka och hemgjort julgodis. Och lite mer klappar förstås... haha
TACK för en mysig dag!! ♥

Efter en lång och lugn dag kom några av mina tjejer som tycker det är bra med en mammaledig i gänget, då det lättare går att få ihop några utan fest och utgångsstress. Mycket mysig avslutning på en juldag utan fest. TACK!

Annandag Jul:
Dagen har spenderats hos min farmor&farfar med faster och min familj för den traditionella och GODASTE kalkonmiddagen. =) Finns ärligt talat inget som slår den fågeln med gelé, hemgjord sås och kokt potatis. Och som om det inte är nog, blir det alltid marängsuisse till efterrätt. äta äta äta
Och lite klappar där med. TACK för fina klappar och god mat! ♥

Imorgon är det Hazzard och vin med Le Clique. - Fika och Fest klicken med mina tjejer. Det är två julklappar per person som det ska spelas om. Spännande.

Tack Libero

När man blivit mamma är man allt populär hos både den ena och andra företagaren;) Det skickas gratisprodukter, prover, rabattkuponger och diverse annat skit hela tiden. Men inte allt är skit. Så som denna fina låda jag hämtade ut på Lindex idag. Tydligen har min bebis börjat bli stor så då hämtar vi ut en Up and Go Låda.



Förresten, idag fick Aimee smaka på burkmat för första gången. Lite hård i magen har hon varit så jag ville ha hem katrinplommon, men det fanns inga = en burk från Hipp med katrinplommon&äpplepuré. Hoppas på att det blir bra med lillskitens mage inom snar framtid. Och att det inte bara var första, utan även sista burken.

Man vet att bloggen blivit tråkig....

...när det fortfarande är lika många läsare men knappt en kommentar. Kanske har bloggen blivit tråkig och kanske "vågar" jag mig på att skriva ett lite mer provocerande, diskuterande och åsiktsberikande inlägg nästa år, men fram tills dess fortsätter jag med tråkinläggen alá SvenneBanan. ;)

Så... Idag:
* Utan unge på stan. Har glömt hur härligt det är med rulltrappor och att gå in i icke-barnvänliga-butiker.
* Julpyssel i form av slå in wienernougat sats #2 inför morgondagen.
* Spela bingolotto - ingen vinst så långt ögat kan nå.
* Fika med farbror Glenn.
* Städa undan inför julfirande här hemma på juldagen.

Imorgon blir det föga troligt ett inlägg. Kanske dagen därpå. Juldagen alltså. Dagen efter dopparedagen.


Från oss alla Till er alla - En riktigt GOD JUL

Dan före Dan

Nu är klockan efter tolv och det har blivit den 23december. Alltså dagen före den såkallade Dopparedagen.... Fråga mig inte varför det heter så, är inte så kunnig inom det området så att säga.

Det känns extra härligt detta år. Vi är inte bara tre i vår familj längre. Förra året var jag gravid i knappt 12veckor och mådde skit. Ville bara sova. Iår är det jag, Älskling, Daisy och vår lilla Aimee. Hennes första jul. Och hon har ingen aning om vad som sker =) hahaa
Men en liten klapp får hon av oss. Och jag har slagit in den med. Även om det är jag som ska öppna den sen! Ja, så klappgalen är jag.

Nu ska vi sova och vakna upp på dagen före dopparedagen. Somna och vakna på samma dygn. Någon jag börjat bli van vid... ;)
Planerna råder som detta:

* Till CoopNära och handla mat
* Till Lindex och hämta ut Up-And-Go-Paket från Libero, köpa Bh&strumpbyxor.
* Köpa en sista julklapp.
* Sen ska vi äta tacos!!! haha Måste ju kämpa för att äta annat än julmat. ;)

Dom drar in stolen

Vår matstol till Aimee är tydligen livsfarlig och flera olyckor har skett efter att "spännet" som hakar fast stolen i stolsramen går sönder. Vår har spruckit också, men trodde inte det var något större grej... tydligen var det så.
Hörde det på nyheterna idag på radion. Så dom ber alla köpare omedelbart lämna tillbaka dom.

Imorgon åker vi till IKEA och lämnar tillbaka stoljäveln. Hoppas finna någon bra. Trivs ju som fan med den här!  crap... får se hur det blir.

Förvånad??

Hur kommer det sig att man blir lika förvånad varje år?

Vi blir förvånade att när vintern kommer - ja då följer kylan med och vi måste klä på oss mer.
Vi blir även förvånade att det inte alls tar lång tid innan brännan från sommaren försvinner fortare än fortast.
Och förvåningen har inga begränsningar när det kommer till den stundande julen. Det är idag, dan före dan före dan så att säga... Julafton ska infinna sig om tre dagar och då ska även stämningen, det mysiga, all mat och klapparna vara klara.

Ändå sitter mer än hälften av oss och stressar ihjäl oss för klapparna - Vad ska vi köpa? Till vilka? Våra egna barn? Hur mycket ska dom kosta? Visst är det väl tanken som räknas? Julkorten, har vi skickat dom? Blir mina tillräckligt fint inslagna?
Och så det här med granen, pyntningen och ljusen. Vissa kör på stort och pyntar sina hem så de ser ut som ett skyltfönster från NY medan vissa begränsar till en ljusstake i fönstret.
Julbordet tar vi i en helt egen kategori, för hur man vrider och vänder på det så blir alltid någon missnöjd. Vissa menar att det ska vara tradion före det nya, vissa äter inte ens hälften då det strider mot deras diet/veganideologi. Dopp i grytan eller sojakorv? Kalkon eller julskinka? Knäck eller ischoklad?

Och så undrar vi varför man känner sig så stressad, irriterad och missnöjd inför julen?


Men vet ni vad?
Så här kommer det även bli nästa år. ;) Så försök varjefall göra detta år till något bra. Sätt dig ner och andas. Köp inte den där extra julklappen som mottagaren ändå inte behöver.
Gå en promenad i vintermörkret med en god vän och njut av att vi har snö iår.
Skippa den tre sillsorten på julbordet, två räcker gott
och väl.

Det finns ingen som är perfekt. Och visst kan jag lätt säga så här eftersom att jag ändå bara sitter hemma och kan njuta av en mammaledighet. Jag har inget jobb att gå till varje dag. Nej, men detta år har jag verkligen lärt mig att uppskatta saker och ting. Inte stressa över onödigheter OCH VARA UTE I GOD TID. =)

Julgran

Igårnatt blev vi med julgran och det var nog inte hur vi trodde vår kväll/natt skulle sluta! hahaa
Tar det från början...

Vi lämnade igår av lillskiten hos sin farmor och farfar för att ta bussen ner på stan. (Det fick bli en snabb burgare på McD eftersom att vi blivit sena.) Sen bio - kollade på New Moon, en helt ok rulle. Sen ett glas vitt på Verandan och massor av prat. En lagom lugn och skön första kväll utan barn.
Hämtade upp Aimee och går hemåt. Går via Braskens Bro för att kolla om det står pris på julgranarna som säljs där(tänkte vi skulle köpa en idag).... Då stannar en Volvo bredvid Jocke och en bonngrabb tittar ut och frågar om vi vill ha en gran. Hans mamma har stora ägor ute landet till och han hade fått hem en liiite för stor gran för sin lilla etta.

Klippt och skuret, vi fick den hemkörd halv ett på natten för 100:-. Ja, ibland finner man sig fan i konstiga situationer... Men nu står den här hemma.


Den är lite "tam" så vi ska köpa till lite fler och större kulor att hänga upp i den. Och en stjärna till toppen såklart.

Klassisk Kola

Klassisk kola
ca 40st

Du behöver:
1,5dl ljus sirap
1,5dl socker
100g smör
4msk kakao
1tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Olja eller bakplåtspapperklä en avlång bakform.
2. Blanda alla ingredienser förutom vaniljsocker i en kastrull.
3. Koka upp och låt sjuda över medelstark värme till 125°C (det tar ca 15-20min*). Ta av värmen och tillsätt vaniljsockret.
4. Häll upp kolasmeten i formen och låt stelna i kyl/frys. Klipp sedan kolan i små munsbitar.
5. Vira in kolorna i smörpapper eller cellofan. Du kan, för att piffa upp kolorna lite extra, knyta ett litet band runt om och ge bort som liten present. =)




* För att kolla om kolan är klar utan termometer kan man göra ett såkallat kultest - droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Går det forma kolasmeten till en liten kula är kolan klar.

När hon hittar nya...

....ljud är hon hur söt som helst min lilla donna! Dock uppskattar jag nog de "glada" mer än de "ledsna". För när hon gör dom där ledsna eller sorgsna ljuden vill man bara hålla om henne... Sen har hon hittat de där lite högre tonerna nu. Så det är som ett billarm här till och från;)

Rörlig är ett bra ord att beskriva henne med. Så nu förtiden ligger hon ofta på golvet eller sitter i sin matstol. Det viftas med armar, sparkas med benen och allt som finns inom hennes meterlångaarmar plockas medvetet upp i handen och förs in i munnen... Prasslande plast eller mjukt papper hör till favoritmaterialen. Och skallrorna som låter sådär kul.

Igårkväll fick hon vara hos sin farmor och farfar vilket hade gått jättebra! TACK för hjälpen! Dom hade som vi, upptäckt att det inte alls är kul att sitta enligt vår Aimee, nej hon vill stå och då även pröva på att gå framåt. lite för tidigt enligt mig, men kul att se henne lycklig. Det är det viktigaste enligt mig.

 


Kretsboden

Det är ju fantastiskt det här med Myrorna, Hjärta till Hjärta, Kretsboden och liknande butiker. Second Hand alltså.
Köper väl inte vad som helst där men lite inför jul har jag hittat....


Glitter, julgransfot samt matta att ha under granen - till ett pris av 65:-



Ett par julgardiner och två röda matchande skålar(har inte fotat dom) - 95:-

 

En romantisk afton i staden

I em/kväll ska vi vara lite barnfria så här innan jul, detta eftersom att barnvakt bokades in för längesen. Dock för att vi skulle på julfest, men nu valt att inte gå på den. Istället beger vi oss själva ner på stan för en fika, bio och kanske stannar vi på ett glas vin någonstans.

Innan något av detta fina och romantiska kan ske har vi lite "To-Do-Today" ;)
* Bada bebis
* Fixa med kolan jag gjorde igår(dela upp och slå in i cellofan.)
* Laga och äta lunch


* Älskling har lite plugg att sysselsätta sig med efter jobbet = Jag fixar det översta så han får lite lugn och ro.

Aimee den glade

Idag har det varit en bra dag med Aimee. Inte mer gnäll än vid kvällens magknip. Sov gott i vagnen i närmare tre timmar under dagen då mamma var ute på långpromenad =) sköööönt!! Har verkligen kommit igång med vad jag kallar för motion. 1-2timmars promenader 5-7ggr/vecka.

Hur som helst så var hon så här glad efter lunchen.


Hon sitter ju inte helt själv ännu, iaf inte längre tid än ca 45sek. Men det går fort framåt nu. För det mesta kul, men inte när mamma vänder sig om i två sek och ungen rullar ner från soffan =( Men inte ens en liten bula fick hon. *phu*

Jularrangemang

Idag på förmiddagen fick jag ett ryck och planterade äntligen ner mina två hyacinter i den vita skålen jag köpte i höstas. I den har det ju tidigare funnits det finaste höstarrangemanget du kunnat skåda;) hahahaha

Och nu mina damer och herrar....... (tänk trumvirrvlar) Tada!!!



 

Bowlingen

Stort plus för Strandgatan2 som kunde ta in oss, sex kvinnor med varsin barnvagn och tillhörande unge i onsdags. Och hur kul hade vi inte?? Detta kommer garanterat göras om. Och eftersom att vi blev tre st/bana så kostade våran timmes bowling endast 65:-/person. Billigt och roligt!

Är jag inte snygg så säg? (För respekt av de andra mammorna som ev inte vet om att jag ens har blogg, lägger jag inte ut bilder på dom och deras barn. så ni får nöja er med detta)

  
 

Lätt julgodis!

Ikväll har jag gjort lite julgodis i form av Wienernougat
Receptet är taget från boken Julgodis


500g Nougat
300g Choklad
200g Mandelspån

1. Rosta mandeln i en torr och mycket het stekpanna, ställ dem åt sidan och låt svalna.
2. Smält nougaten i vattenbad.
3. Finhacka chokladen och rör ned den i den smälta nougaten. Rör om tills allt blandats till en blank smet. Vänd sist i den rostade mandeln.
4. Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll i nougatmassan. Låt stelna i kylskåp och skär sedan i rutor.

Pappaledig Henrik Johnsson säger

"FÖrsta dagen som pappaledig. Min hittills enda egentliga upptäckt är ordet pappaledig stryks under med ett rött streck i mitt wordprogram. Vad betyder det?  Att pappor inte ska skriva på dator? Att ordet inte finns? Eller att pappaledighet är något man inte skriver om?"


Detta måste vara ett klockrent citat! Men jag var ju självklart tvungen att gå in i vårt Wordprogram och kolla om det verkligen stämde... gjorde ju inte det och då har vi ändå inte det senaste. Så kanske har Henrik en gammal verision av word eller så har det redan lagts in i vårt.

Men visst är det väl något att tala om. Pappaledighet alltså.
Aimees pappa ska ta ut sin under sommaren 2010 =)

Hur kul som helst!

Dagen har rullat på i en snabb, men gudomlig takt. Och Aimee har varit underbar och snäll. Lite grinig innan vi kom ut, men bara för att processen från matstolen tills hon somnar i vagnen är tråkig enligt henne....

Det blev sex mammor med ungar på Strandgatan2 för dagens bowling och jag kan ju lova att detta är något vi alla kommer göra om! Hur kul som helst och trots några bebisskrik så går det ju bra när vi är fler och kan avlasta varandra. =) Min unge, ja hon sov igenom hela bowlingen! Hon sover ju som bäst i vagnen och när det väsnas runtomkring henne. SWEET.

Nu har vi ätit middag och jag väntar på att morötterna till Aimee ska koka klart så jag kan fixa lite barnmat att frysa in. Sen kommer Emslem och Mandy för att göra knäck! Tror att denna dag kommer sluta minst lika bra som den började.

Saknar dig Josefin

För fyra år sen skedde det som inte får se. En olycka. Fan.... hade det känts bättre om någon kunde sättas dit som den skyldige? Gett någon ett straff för Josefins och hennes vän Marias död.... Vet inte.

Jag saknar dig J. Tänk om du varit här nu och sett Aimee, Jessicas hus, Linns hund, Kim som blondin och Linda som snyggaste singeln i stan.
Tänk om det inte varit du. Tänk om ni kunde badat en annaan dag och inte just den dagen.

Det finns många tänk om.
Jag hoppas iaf att du kan komma att ha det bättre där du är. Att du inte mår dåligt. Vi är många som aldrig glömmer, vi tänker på dig.

Igår var det årsdagen. Jag trodde det var idag.... tänker alltid på den sextonde. kanske för att vi fick veta det då.

Imorgon...

Ja då börjar denna dag lida mot sitt slut och vi ska komma isäng skapligt idag. Älskling har en tenta att skriva tidigt imorgonbitti. Håller tummarna för dig!!! Inte för att det behövs. =)

Och själv ska jag bowla! Gud så kul. Kan inte ens minnas när jag senast gjorde det. ojojoj Ser vi fram emot iaf. Och några av mammorna från Babycafé ville följa med.
Sen på eftermiddagen/kvällen ska några av mina tjejer komma hem hit. Jag har bestämt att vi ska baka julgodis. Får se vad dom säger om det... brukar inte vara några större invändningar inför bakning om man säger så. För efteråt får man ju äta lite av det.

Hoppas ni haft en minst lika härlig mysdag som jag lyckats med. (inte ens varit ute, bara mys mys mys)

Jag är klar!!!

Och vissa har inte ens börjat... hihihihi Men ack så skönt att veta om att dom pengar som rinner in på kontona denna månad, är bara för oss. Att inte behöva räkna med att köpa klappar. Det är klart. Och visst är dom fina? ;)




 
 

Längtar ni lika mycket som jag nu?

Det började för en vecka sen...

Och sen dess har det bara blivit värre och värre och värre. Vet inte hur länge jag kommer orka med att ha det så här...








... så ikväll åker nog nagelsaxen fram och så får jag helt enkelt försöka klippa bort den onda delen. Ser ni?? Det gör ont, så ont.

Socker & Kanel

I år firar vi jul under två dagar, skönt att slippa dela upp själva julafton och fara fram och tillbaka. Så på juldagen kommer min familj för lite julgröt och skinkmacka. Lite lagom sådär dagen efter.

Kände dock inte för att gå iväg och köpa mig några nya kar att ha kanel och socker i(till gröten), så bestämde mig för att äntligen göra något åt ett par gamla jag sparat till bättre dagar.



Blev förvånadsvärt nöjd över min egna prestation om jag får säga så;)

Pepparkakorna

Har totalt glömt bort att visa dom fina pepparkakorna som jag och Lundis bakade tidigare i veckan!!
Dock är dom här med glasyr uppätna.

 
 

Favoritlåten just nu

Kan inte rå för det.
Jag vet, jag är sämst mamma! Tänk om ungen kommer till dagis och sjunger på denna?? *skämmes tamme fan* Men kan inte rå för det.... den har ju så härlig melodi o ch sound =)

Inatt kom snön

Eller igårkväll ska man väl säga. Så det blev kallt och blöt när vi gick hem från svärisarna! haha Ja, jag och Aimee gick dit istället för att sitta hemma själva. Tack för en mysig lördag!


För övrigt tog Aimee sina första "krypsteg" igårkväll!!! Ja! Herregud, vi stod nästan och skrek i vardagsrummet. synd att Älskling inte var med.... Men kul var det och hon kom nog 1-1,5dm fram.

Nu sitter jag här "uppe med tuppen", fast själv. Älskling och lillskiten sover vidare i sängen sen en timma. Jag kunde inte finna ro att sova mer. Vet inte varför....

Ska nog köpa mig ett par skridskor iår förresten! Jag tycker det är kul med vintern iaf. Och dom ska tydligen göra iordning en isbana här i parken där jag bor. LÄS MER HÄR
Och det ser jag fram emot.


(så här såg det ut för en vecka sen utanför mitt köksfönster)



Nu måste jag sätta på lite kaffe. gott gott gott

Adventsbak


♦ I veckan kom den andra boken i samlingen av bakböcker med Aftonbladet! Dom är ju inte bara härliga inuti med finfina recept, utan dom kommer ju pryda en bokhylla kanon!

Aimees utveckling

Inte nog med att ungen pratar mer än ofta, hon har ett minspel som jag sett få bebisar ha. Och som min mormor sa igår när vi var ute och käkade; "Hon ser ju mer ut som en liten människa, än en bebis". Tror även hennes TantAmanda sagt det... haha

Vi fick ju beröm av bvcsköterskan att Aimee har en förmåga att ta in ett helt rum när hon kommer in. Det ska tittas på och registreras allt. Och när hon ser på människor tittar hon noga för att sen ge dom ett dunderleende. Och det känns bra. Att hon inte blir rädd för folk;)  

                                        

Det här med motoriken hade ju stannat upp lite iochmed andra utvecklingar, men nu börjar det rulla på i snabb fart! Fötterna har hon hittat med glädje och rulla runt har hon börjat med igen!! (gjorde det några gånger runt 3mån men slutade sen) Och när man ligger på mage kan man snurra så att huvet pekar åt ett annat håll när mamma vänder ryggen till. Leken Tittut har hon börjat fatta och tycka är kul. 

                                          

Matglad är hon också.
Än så länge är det bara den där Palsternackan som inte varit god enligt henne. Ärtor, Morot, Potatis, Blomkål, Gröt och Banan är vad hon äter än så länge, där banan är favorit helt klart.


(jag fick plocka bort hennes platta/bordsskiva då gröten var som ett hav på den)

Tack

Gud så mycket jag vill skriva ner här nu! hahaha
Blir ju inte så eftersom att jag orkar inte med att käfta med vissa människor längre.... Någon dag kommer det väl komma ut lite åsikter, tankar och känslor om MITT LIV, I MIN BLOGG, OM MIG & MIN FAMILJ =) För jaaa, detta är min blogg och jag skriver inte om någon annan än mig själv och mitt liv. punkt. Finns ingen anledning för någon annan att "ta illa vid sig" eller känna sig "påhoppad".
Jag skriver inte om dig. Utan om mig.



Hur som helst.
Det har hänt lite som gjort att bloggen kommit lite bakom;

* Min mormor är sjuk, men på bättringsvägen. tack tack tack
* Aimee utvecklas så in i bomben = all tid på henne.
* Det finns saker i mitt liv som kommer för tvprogram och bloggar just nu - gå på stan, fika med vänner, långa promenader, kramas med min man, fixa med hemmet, pyssla. Ja allt som får mig att må bättre.
* Det är dags att bry sig om mig själv en stund. Ta mig tiden att rå om mig och min kropp&själ.



Nu när jag känner inspirationen komma tillbaka för att blogga massor igen, ja då kommer det komma bubblandes av inlägg=)
Dock inte så mycket mer ikväll då det är tjejmys med mig och Aimee, då pappaJocke ska på julbord med jobbet ikväll.

På middagsbordet



Potatis i ugn med stekt kyckling och vitlökssås(bea för karln). Svaldes ner med utsökt kall apelsinjuice ;)

Vacker tass

Min lille kissekatt Daisy är inte som andra katter...

Väggordstävling

 

"Jag vill vinna ett presentkort värt 300kr från från MyFirstRoom hos Tant Ulrika"


Jag har länge kollat rung efter väggord, men aldrig klickat hem något.... Men med detta presentkort skulle jag nog få ändan ur vagn så att säga;)

Lång dag. (Långt tråkinlägg)

Idag sov vi lika gott som vanligt till efter tio, jag och lillskiten ;) Lite frukost och sen bada av grisen. Ja, idag har hon fått "grisa" lite själv med skål och sked. Förvånadsvärt lite kladd runtom just henne dock!

Efter bad, sova middag, kaffe, lunch och påklädning så tog vi oss ner på stan för att shoppa de absolut sista julklapparna! haha Ja, nu får jag ge mig... Mer klappar får jag inte köpa! Det har börjat gå överstyr nu tror jag. Men även mammajag fick ett par grejer från Ginatricot. Så nu är jag nöjd ett tag till.

Sen hem och baka pepparkakor  och dekorera dom fint med vit och rosa kristyr med Lundis. ♥ TACK!! Stort tack för en härlig och mysig kväll. Utan Aimee! För hon fick åka iväg med pappa och kolla på Hockey hos Glenn. =)
Snart är det Desperate Housewifes här och jag ska bara njuta av att sitta ner i soffan, efter att jag diskat såklart.... haha

Hoppas er dag har varit minst lika bra som min!
Och att er morgondag har så fina planer som min;) Sista gången på Babycafé och långpromenad med Anna inbokat.

Steve from IKEA

HAHAHA
Har ni sett den nya ICA reklamen? Kolla in här och njut.
Sen får man sig en liten undring om hur de fick honom att ställa upp?? Någon som vet?

MiiMii den glade

Ditt leende är oemotståndligt.
Ditt skratt är som kittlande fjärilar i min mage.
Ditt prat är som finaste änglasång.

När du ser på mig med dina stora ögon får jag den varmaste känslan av kärlek genom hela min kropp.
Tack för att du förgyller min dag, mitt liv.





Nu städar min älskade karl badrummet! Gud så bra man har det ibland;)
Själv ska jag snart ut i köket och platta ut pajdegen i formen innan den ska förgräddas en stund. Sen i med skinka, ost, purjolök och äggstanning - Vips en Fransk Ostpaj med skinka till middag.

Småkakor



♦ Jag vill tipsa om att köpa Aftonbladet varje onsdag och "samla" på dessa finfina böcker! Själv tog jag den första igår, då gratis. Ser fram emot om två veckor då boken Julgodis kommer. ♦

Och om ni inte känner för att göra det så titta in på författarens härliga blogg:
Linnéas skafferi

Söndagsmys

Idag har jag och Aimee myst med hennes tanter! TACK! Detta medan Älskling har varit hemma och duktig med sitt pluggande och tvättstugan.
Nu ska vi snart mysa till filmen ICA AGE 3 och äta lite lantchips. gottgott

Fotona jag fixade ramarna till igår hänger numer på väggen: 




Att tro det ska bli som förr...

Down Memorylane och skapar sig en ångest över att det inte är som det en gång varit. Det där pirret i magen, rodnande kinder, trevande fingrar och händer. Utforskandet, lära känna varandra, sakta skapa tillit, träffa släkt och vänner, planera en framtid....

Och så sitter man två år senare med en löjligt fin dotter på 5månader och undrar varför man inte kan hitta tillbaka till det gamla. Men det går ju inte. Vi är ju inte som förr. Vi är inte den vi var för två år sen, med eller utan barn. Med eller utan jobb, hus, hund eller sambo. Vi utvecklas, förändras, mognar, växer upp och formas om oss för varje dag som går.

Vi lär oss något nytt, läser en bok, gå en ny promenadsrunda, byter jobb, flyttar, tar examen.... Vi får barn.

Jag och min älskade man ska inte hitta tillbaka till det gamla - vi ska hitta oss idag. Finna den lyckan i det nya förhållande som vi har nu, som föräldrar och förebilder.

Hämta hem ungen

Nu ska vi bege oss mot Svärisarna för att hämta hem min unge igen! Jag har saknat henne galet mycket, men det har också varit såååå skönt att få sitta ner och äta middag med min man utan att höra ett barnskrik. Eller att få ha pysslat utan att ha dåligt samvete för att hon vill sitta i min famn.

Och denna kväll kommer jag vara så mycket bättre mamma, för jag har fått egentid. Tid till pyssel, middag, pepparkaksbakning, varm dusch och musik på hög volym;)

Men nu längtar jag snart ihjäl mig!
See ya'

"Nya" ramar

Istället för att köpa dyra ramar till våra foton, så köper jag billigare i vanligt tråkigt trä på IKEA. Sen så målar jag eller "klär om" dom i den färg och mönster som jag vill ha.
Det blir liksom lite billigare och personligare + det är lätt att göra om och förnya. 

(det fina presentpappret kommer från Lagerhaus och klär även en gammal TurkisYoghurt-burk för mina färgpennor)

 

 



Finfina foton på Aimee med Finfina ramar runtom tycker jag.
Vad tycker du?

Julpyssling

oJag är lite utav en pysselnörd och när det kommer till dessa tider, så kan jag sitta i timmar och pula;) Fixa med kort, slå in fina paket, krusa snören etc etc....

* Så ikväll har jag och Älsklingen gjort fina apelsiner med nejlikor och fina band(Det luktar ljuvligt här hemma)
 

* Efter det gjorde jag julkorten som ska sättas på klapparna
 

* Och för att jag är löjligt "sugen på något att tugga på" så ställde jag mig och gjorde Chokladbollar. Imorgon ska vi baka pepparkakor! MumsFilibabba

Jag bjuder på mig själv.

Jag erkänner det igen. Jag är HelloKitty tokig! Och idag hittade jag jättefina burkar med läppglans i, med HelloKitty på=) sååååå fina! Men köpte inget, Älskling hade gått i taket eftersom att den lilla, men ack så fina, burken kostade 45:- ....

Hur som helst.
Min dotter fick en jättefin HelloKitty mössa av sin mormor&morfar i somras. Så här ser den ut:

Tomtenatta

Det blir mindre och mindre bloggande nu känner jag... tråkigt men samtidigt skönt eftersom att det tydligen inte är ok att skriva vad man känner, tycker och tänker. Och eftersom att vissa inte kan läsa mina tankar utan att ta det som ett personangrepp och göra värsta grejen av det - ja, då vågar jag knappt skriva något alls.

Men jag ska ändå "redovisa" mina två senaste dagar lite kortfattat;)

Igår var det inte mycket tid hemma, på språng redan runt lunch för en rask promenad och matshopping innan babycafé. Fort hem efter det för att få i mig och Aimee lite mat innan vi skulle ner på stan för att fika med mina fantastiska tjejer! TACK för att man kan få "spy ut lite galla" =) Love you girls.

Och idag har vi varit hos min mormor för lunch och sen promenad. Väl hemma var det dags för middagsförberedelser innan Älskling kom hem. Mysmiddag med alokoholfritt vin och sen ner på stan. Och nu är vi nyss hemkomna!
Vi fick nämligen infallet att gå ner på Tomtenatta i Galleria Leo här i Linkan. Niklas Wahlgren och Charlotte Perelli upprträdde samt KALASPRISER i alla butiker. Så hem kom jag med en ny vinterjacka(har ju gått och blivit för fet för min gamla) och Älsklingen fick en mössa(han fryser på vissa ställen där uppe så att säga).


* Jag går ut på dagliga promenader 1-2timmar varje dag eftersom att jag inte gått ner sen graviditeten och har ett BMI på 31 = TJOCK! (Fetto är mitt nya smeknamn här hemma) Men jag förtjänar ändå en ny vinterjacka och att få fika då och då.
* Jag har underbara vänner som verkligen vet vad de ska säga för att få mig att le. Och en dotter som bara blir finare och finare för varje dag som går.
* Jag och Älsklingen tar en dag i taget och jobbar oss till en normal relation och tar första steget på lördag då vi ska ha några barnfria timmar för att göra.... Ingenting;)


Sammanfattningsvis:

En snigel på vift

Min donna har inte bara hittat sin snigel(tungan), utan vill även visa upp den för4 världen.

Febrigt

Idag är det febrigt, gnälligt och hängigt från min dotters sida. För första gången är hon nog lite sjuk. Och det är inget kul alls, så min karl fick åka hem från skolan redan vid lunchtid. Orkade inte med allt själv och ville ha stöd. Och då är jag så glad över att min man kan ta sig hem.
Nu sover hon sött på pappas bröstkorg och jag slappar efter disken. Sen ska jag försöka njuta av en dusch.





Julstämningen har inte riktigt funnit sig här hemma ännu. En hel del pynt är ju uppe och så, vi dricker juligt kaffe och äter risgrynsgröt ;) Men själa myset och stämningen är inte helt här än. Tror det blir svårt att hitta den iår på samma sätt som förut också. Allt är så annorlunda iår.....

Tror att jag ska sluta upp med att vara min egna fiende. Stanna upp. Andas. Njuta av det jag har här och nu, inte försöka hitta någonting som varit eller kanske kunde varit. Utan njuta av det jag har nu. Svårt, men viktigt att jag gör det.

Brev till Aimee

Idag skrev jag nog det längsta brevet någonsin till min lilla Aimee Hon har ju en egen mapp med brev från mig i datorn. Så hon senare i livet jan få veta hur jag mådde när hon låg i magen och under sina småår.

Idag blev det extralångt så ni här slipper läsa det "dåliga" och "jobbiga" i livet. För tydligen måste man till varje åris gilla läget.
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu