Det gick fort!

Denna helg bara försvann....
Imorgon är det alarm som gäller och äntligen ska grisen få gå till förskolan igen. Hon är överlycklig :) Själv ska jag städa lite tåg på jobbet. Back to reality igen alltså.


I helgen har jag hunnit med lite nytta i form av rensning i garderob, badrumsskåp och papperhållare. Mer rensning står på schemat i veckan, utöver rejäl storstädning av hemmet och förhoppningsvis fönsterputsning inför kalaset om en vecka. Och så lite bakning såklart! Har redan gjort två tårtbottnar och havrekakor, fan vad jag saknat bakning. Men det har varit en välbehövd vila från det.


Finaste lilla trotsungen i stan

Sunday, not so sunny

Idag är det grått ute. Sådär riktigt ruskigt och rått. Man fryser nästan lite bara av tanken på att gå ut... Det är inte dags än, men snart blir det kalas.


Grisen badar just nu och mamman sitter med en kopp kaffe och övervakar. Hunden ska få mat och barbapappa-figurerna hänger med. Ankan ligger orörd i skummet tillsammans med sköldpaddan...
Men nyss var det att hälla upp vatten i alla små plastbyttor som gällde.

Det är riktigt kul att bara sitta tyst och titta på. Att se hur hon leker utifrån sin egna fantasi, utan att be om min medverkan. Eller ännu värre, om hon skulle bett mig att gå... Haha

Djävulens advokat

Började se en film lite för sent. Fan vad sur jag blir när jag inser hur sent den slutar... Äsch! Vi lever ju i ett så teknologiskt samhälle att vi nog kan finna den och se klart den en annan dag ;)

Dagen har varit slappare än slappast, tills vi for till Ikano och Ikea. Gör inte det lönehelg. Vi gör ju inte det så ofta, men när man gått och blivit med bil så blev det enkelt. haha

Nu ska vi iaf sova. Fast jag önskar lite(läs ganska mycket) att jag istället satt uppe halva natten med mera vin och finfina vänner. Önskar jag var med er ikväll. Önskar jag kunde göra någonting gammalt ogjort.





............

Förskylningarna blir bättre iaf. Imorgon är det kalas och dagens shopping av present tror jag på! Men kan ju inte visa då jag vet att min fina svärmor läser här så ni får vänta tills imrgon ;)

Over and out.
Puss och god natt.

Sjuvkvårdsupplysning

Jag är ingen hönsmamma som oroar mig var och varannan sekund. Sällan tjatar jag på mitt barn om att vara "försiktig". Dom gånger jag gjort så har skadat mer än hjälpt då jag tar bort mitt barns koncentration när hon t.ex. klättrar eller går balansgång. Tar jag bort koncentrationen för henne så är det större risk för att hon ramlar och slår sig, än om jag håller käften och låter henne testa sig fram.


En annan sak som jag är lite "emot" är att ringa sjukvårdsupplysningar. Jag kollar hellre upp information på nätet och liknande först. Och om jag inte hittar något, så uppsöker jag en läkare personligen.
Jag har nämligen svårt att tro på att en människa bakom en telefonlur ska kunna ge en diagnos eller upplysa mig om hur mitt barn mår, om denne inte ens ser henne. Jag kan ju förklara hur hon ser ut, vad tempen ligger på osv - men jag skulle inte lita på att jag gav all info som behövdes till personen i telefonen. Jag kan liksom inte se mindre färgskiftningar på mitt barns hy, eller om henne ögonvitor ändrat färg, om pupillerna är större än normalt eller om hennes utslag är normala värmeutslag eller allergichock. Men en utbildad läkare, har jag förtroende för att den kan se dessa saker genom ett par minuter med mitt barn.

Sen är jag inte så rädd av mig. Jag vet att mitt barn inte fått en hjärnskakning av att den ramlat ner från soffan, OM den inte har kräkits, svimmat, blivit likblev, inte skrikit, somnat efter en liten stund etc. Har dessa saker inte skett - då behöver man inte ringa till någon upplysning, och om man ändå är så osäker så får man väl uppsöka läkare. Som vi vet har en legitimation och diplom på väggen. HUR vet vi att personen vi pratar med ens har en medicinsk utbildning? För efter vad jag har hört, så behöver du ingen sjukvårdsutbildning för att få jobba hos dom....


Hur gör ni? Har ni ringt till sjukvårdsupplysningar - och har detta hjälpt?
Vad har ni för tankar om att kolla upp info själv/ringa dit/uppsöka läkarvård?

Sjukstuga

När Jocke och Aimee kommit hem från Göteborg så började lillfisen bli förkyld och dagen efter fick hon vara hemma. Det är hon fortfarande. Och jag kände av det i tisdagskväll, så idag är det riktigt jobbigt och sjukt hemma hos oss.... Var planerat att dricka vin och snacka skit med en vän, så blir det icke! Som tur är, så är Jocke frisk så hans inplanerade biobesök blir iaf av. Får se vad vi hittar på nu, men det är väl mest mys framför film, lite lugnt bus med pussel/duplo och äta sånt där gott och onyttigt ;)







Jocke och Aimee ritar under en mysig fika på ett litet café i Göteborg i lördagskväll.



Aimee och jag busar på tågresan upp till Katrineholm, innan byte mot Göteborg.

Fyller år snart

Gissa vem som fyller år snart???



JAG såklart :)
Trots min extrema älskaattfyllaår och hysterimedfirande så har jag inte slagit på stort. Det blir i år bara kalas med familjen.

Det enda jag önskar mig i år är presentkort på IKEA faktiskt :) Och jo, man får visst önska sig saker ;)

Home again

Nu är jag hemma! Älsklingarna har haft två dagar hemma då Aimee åkt på en förkylning. Själv kände jag att något verkligen var på gång igårkväll och gick till hotellrummet redan vid 20. Vaknade hundra gånger inatt och imorse insåg jag faktan om att en förkylning även slagit till mot mig. *Stackars stackars*

Kursen gick över förväntan och jag känner att detta har jag koll på :) Det är liksom min grej att arbeta med organisering, planering, siffror, listor, schemor och liknande. I love it! Imorgon väntar en dag på kontoret med allt detta(och lite till såklart).


Har massor av bilder att visa från helgen, men orkar inte fixa med alla ikväll. Här har ni några iaf.




UNIVERSEUM, the place to visit.

Snart middag

Kan lova att trött och mör i huvudet är bara förnamnet efter denna dag! Men det är kul och lärorikt :)
Tar mig nu ett glas vitt innan middag. Sen bums i säng. Imorgon fortsätter kursen och det är inte lite att ta in.

Underbara helg!

Nu känns det som måndag fast det är tisdag. Men konstigt ändå för jag känner mig ledig nu när jag sitter med en kaffe på centralen i Göteborg.
Snart tar jag taxi till utbildningen.

Fick veta att mina älsklingar är hemma idag för att grisen är sjuk :( men det är ju inte så förvånande egentligen. Så mycket folk och så många platser vi besökt som varit utöver det vanliga denna helg...

Göteborg

Resan gick löjligt bra med barnet och det känns bra att vi alla tre fick ta del av resan och aimees äventyr med tåg.
Jag propsade på tåg istället för bil för att jag ville hon skulle få vara lite mer fri än vad hon är i en bilbarnstol. :) Samtidigt så kan även Jocke vara med på resan på ett sätt som är omöjligt om man sitter bakom ratten.


Dagen har varit kanon med shopping och mys med vänner. Och vi avslutar med chips i sängen framför tv:n.
Vi njuter av att vara iväg och ser mycket fram emot morgondagen med hotellfrukost och Universeum.

Att alltid utgå från sig själv

Ibland måste vi vigda våra vyer och försöka se saker från någon annans perspektiv. Från någon annans synvinkel, uppväxt och liv. Jag vet att det är svårt och jag själv kan ibland ha svårt att förstå - och då blir jag alltid glad när jag blir upplyst från någon annan om hur denne har haft/har det.


Diskussionen om våld har kommit upp igen iochmed den 4årige pojke som blev mördad av, vad det skrivs om, troligen ett annat barn. Det pratas om att vi(samhället) har normaliserat våldslekar bland barn, så att många växer upp och inte förstår vad de gör är fel. Det ses som "okej" att pojkar låtsasbråkar i sin lek eller brottas i sandlådan med ursäkter som att "det är bara som pojkar är".

Samtidigt så tillverkas fler och fler våldsspel, våldsrelaterade leksaker och våldsfilmer sprids som löpeld på internet.
Många säger "vadå? Jag har alltid fått spela våldstv-spel och sett actionfilmer. Och mig är det inget fel på". Jo, det kan hända - men det är inte bara utifrån ditt perspektiv och uppfostran som samhället är uppbyggt. Det är inte bara din uppväxt som bestämmer hur andra barn uppfattar och förstår innebörden av våld och krig.
Går kanske att jämföra med de barn som haft föräldrar som rökt under graviditeten, "vadå. Min mamma både rökte och drack alkohol när hon var gravid med mig och mig är det inget fel på". Nej, men alla andra barn som fötts och haft problem pga liknande handlingar? Går det inte räkna med dessa för att du blev okej?

Vi måste alla bli bättre på att vara lyhörda och säga ifrån till våld. Vi måste hjälpas åt att sätta ner foten när någon gör fel, för att kunna göra en skillnad och för att kunna förhindra att fler kommer till skada när våld förekommer. Det är okej att säga till barn som inte är ens eget när de utövar våld. Och det är mer än okej att säga till någon som leker våldsamt, även om man kan tycka att "det var nog bara på skoj". För ingenting är skoj med våld. Det finns ingenting gott som kan komma ut ur en lek som går ut på att döda någon eller att våldta någon.



Jag har haft diskussionen här tidigare, men vad tycker ni?
Är det okej att låtsasbråka, brottas i sandlådan eller använda en låtsaspistol och rikta den mot en annans huvud och säga pang?

Imorgon bär det av mot Götet!

Idag har jag varit hos tandhygienisten.... det går bättre och bättre för varje gång. Litar till 100% på dom jag går hos för dom känner mig och vet att jag är lite nervös/rädd ;)


Sen har vi myst, busat och packat om vartannat här hemma. Eftermiddagen spenderades på stan för att besöka min frisör Emma och shoppa lite smått inför resan. Nu är det kortkortkort i nacken igen!
Nu är vi redo för en helg av hotellfrukostar, finfina vänner, Universeum, fika på stan och kanske lite shopping. Detta är vi värda och detta kommer bli kanon!


Nu avslutar vi fredagen med Idol, ostbågar och vin. Önskar er alla en härlig helg!!!



Barnets favoritrepliker just nu är;
"Oookej"
"Åh hejjeguuud"
"Nämen"
"må du bja mamma?"
"INTE!"

Upp och Ner

Dagen har verkligen gått upp och ner.
Hamnade in på en blogg där jag fick läsa en kommentar som gjorde mig så ledsen att ord inte finns till.


Det är så mycket tid. Så mycket energi och arbete som jag lägger ner på mina bakverk. Det är med omsorg och med tanke som jag bakar och dekorerar. Och när det sägs något tråkigt om dom, tvivlar jag på mig själv och min utveckling. Jag tvivlar på min förmåga att starta eget. Jag tvivlar på om jag kommer klara av det.


Fy fan vad liten jag känner mig just nu. Och ledsen.
Tur att jag är ledig en vecka nu och att vi åker till Göteborg på lördag.

Samsova

Inatt har vi samsovit, jag bar in Aimee till oss när vi skulle sova. Ja, ibland gör vi så när mamman i mig behöver få snusa på sin bebis. Och det behövde jag igår efter att sett det värsta klippet någonsin.
En 2åring blev påkörd och överkörd av en lastbil i Kina, på en marknad. Bilen stannar efter att ha kört över flickan för att sen köra vidare så att även bakhjulen kör över henne. Senare kommer en till bil och kör över henne, och efter det går 18(!!!!) människor förbi den blödande och sakta döende flickan på marken....... VART FINNS MÄNSKLIGHETEN I DESSA MÄNNISKOR?


Fy fan för barn som far illa.
Fy fan för att läsa om 4åringen som försvann och hittas mördad, kanske av ett annat barn.


Om någonting skulle hända... det finns inga ord. Jag mår illa....

Tokiga

Vi är lite konstiga hemma hos oss.

Vintern är nära

Nu känns det i luften att vintern är nära. Och jag är redo! Idag kom ett paket till Jocke med våra nya vinterjackor och för mig även mössa och halsduk. :)

Vad som är viktigt för oss

För oss är det mycket som är viktigt, men viktigast är Aimee. Och därför valde vi en Montessoriförskola till henne att gå i. Vilket jag hoppas på att hon vill fortsätta gå på när hon börjar förskoleklass och sen skolan.


Fler föräldrar borde verkligen ta sig i kragen och läsa på om stället som de lämnar sina barn dag ut och dag in. Och om det händer något som man inte tycker är okej, då letar man efter annat. Känner man sig inte bekväm med att ta upp problem eller liknande med personal, ska man inte lämna sitt barn i deras händer.
Det finns för många barn som far illa pga att deras föräldrar inte vill flytta på ungen till en bättre förskola lite längre bort eller för att förskolan valdes pga den längsta kön in. Gör research, gå dit och prata med dom, kolla runt i området, hur är naturen, vart kommer deras mat ifrån, vilka öppetider har dom, hur stora är barngrupperna, vad har de för pedagogik etc.
Ja, jag kanske låter hård. Men om man inte månar om sitt barns trygghet så borde man inte blivit med barn från första början.

Vi läste på innan vi valde förskolor, googlade, kollade runt och hittade Montessori - perfekt för oss. Så vi sökte till alla montessoriförskolor i stan. Turen var på vår sida när Aimee fick en plats på det som faktiskt ligger närmst. :) Och om vi någon gång skulle flytta så spelar det ingen roll, för hennes plats skulle vi aldrig byta ut. Jag åker mer än gärna omvägar och går upp tidigare för att ha henne kvar på Trilobiten.


Låta barnen vara barn

Montessoripedagogiken är ett förhållningssätt till barn och kunskap. Med materiel och metoder som utgår ifrån barnets naturliga drivkraft att lära. Vi vet att inlärning funkar bäst när barnets spontana lust får ta plats. När vi låter varje barns intresse och mognad vara motivet för kunskap. Barn har nämligen en avundsvärd förmåga att helt gå in i det som är intressant. Och barn som vill lära något upprepar samma sak. Om och om igen. Tills de känner att de kan. Sen går de vidare. Förutsatt att miljön är förberedd och anpassad efter barnens behov förstås. Så att de kan ta för sig.

Fakta

Snäckan och Musslan är två avdelningar med totalt sex pedagoger och 22 barn mellan 1-3 år . Här lägger vi extra stor vikt vid omsorg och trygghet. Utevistelse, lek och sång, skapande, kortare koncentrationspass och lugna måltider prioriteras.

Korallen och Kräftan, som har ett nära samarbete med varandra, har vardera plats för 22 barn mellan 3-5 år. På varje avdelning jobbar tre pedagoger.

Förskolan har öppet varje vardag mellan klockan 7-17. Men självklart ser vi till att ha öppet om behov av ytterligare tillsynstid uppstår. Vi följer läroplanen för förskolan och är medlemmar i Svenska Montessoriförbundet. Hos oss får barnen frukost, lunch och mellanmål som kommer från restaurang Storseglet.

Målet
I enlighet med förskolans läroplan Lpfö 98 strävar vi efter att varje barn utvecklar öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar. För sig själv, sina kompisar och sin omgivning. Med de minsta är fokus att hjälpa barnet lära känna sitt egenvärde. Att utveckla självkänsla och tilltro till den egna förmågan. Redan nu börjar vi med att ge barnen den tid det behöver, oavsett vad det gäller. Vi ska stimulera barnets alla sinnen och tillgodose deras behov av rutiner, trygghet och ordning.

Med de äldre barnen handlar det om självständighet, social utveckling och lek, det som ju är barnens arbete. Barnet får träna sig i att ta egna beslut och stå för dem. De ska göra egna erfarenheter med uppmuntran och stöd av personalen. Att slutföra en uppgift man själv valt, eller valt i dialog med läraren, ska träna koncentrationsförmågan och självförtroendet.

Utbildningen
Under barnets första sex år är självständighet centralt för barnets utveckling. Barnet vill behärska sin kropp, lära sig ett språk, socialt samspel, ordna och sortera upplevelser och utveckla ett symbolspråk. De små barnen är intresserade av de vardagliga sysslorna som vi vuxna gör. De lite äldre barnen behöver aktivt handskas med saker för att upptäcka och förvärva kunskap. Barnens tankar och idéer tas tillvara i lärandet.

På förskolan har vi förberett miljön utifrån ”Hjälp mig att hjälpa mig själv!”. Barnen får repetera och göra samma sak om och om igen tills det känns färdigt. Pedagogen ska vara uppmärksam på varje barns utveckling och intressen. Dels för att kunna uppmuntra men också fånga upp när barnet är redo att bygga på med någonting nytt.

När vi är utomhus kan barnen röra sig fritt i sin egen takt. Det viktiga är inte att ha ett mål att gå till. Nej, det roliga är alla hinder och spännande saker som dyker upp på vägen.


Ingenting når intellektet utan att först ha upplevts genom sinnena. En person som målar, dansar eller skriver "tänker" med sina sinnen. Vår miljö är anpassad för att möta barnets behov av stimulans, frihet och rörelse. Den är vacker och lockande i rena klara färger med struktur, ordning och harmoni, allt i barnens storlek. Borden och stolarna är små. Tvättfat och spegel i rätt höjd för att uppmuntra självständighet. Pedagogiskt materiel och leksaker är placerade på låga hyllor så barnen själva kan ta fram och ställa tillbaks på samma plats.

En skoldag
På förmiddagarna fram till lunch råder full aktivitet. De yngre har en kortare arbetsstund med självvalda aktiviteter, de äldre barnen ägnar hela förmiddagen åt aktiviteter som de väljer själva eller i samråd med lärarna. Här får du se barn som bakar, putsar skor, dukar bord eller ägnar sig åt andra praktiska sysselsättningar. Du träffar också barn som med hjälp av färgglada pärlor, träkuber och stavar sätter sig in i matematikens grunder. Någon lägger i fullständig koncentration pussel med världsdelarna som bitar. En annan tränar sig i konsten att skriva. Genom lek och stimulans får barnen utlopp för sin fantasi och svar på sina många nyfikna frågor. Självklart har vi pedagogisk samling innan maten, hjälp med dukning inför lunch och städning efteråt. Mellanmål och utelek också! Och barnen uppmuntras alltid till att aktivt delta. Vår miljö är förberedd för det!


Föräldrarnas roll
Samarbetet och dialogen med föräldrarna är en resurs för vår pedagogik. Tillsammans ska vi respektera, följa och leda barnen utifrån individuella förutsättningar. Föräldrarnas engagemang är välkommet men helt frivilligt. Vi har föräldramöten och utvecklingssamtal varje termin. Tack vare det lilla och personliga formatet på skolan är beslutsvägarna korta och föräldrar kan alltid snabbt få svar på sina frågor och framföra sina synpunkter. Utan krångel och byråkrati.

Informationen är tagen från TRILOBITENs hemsida.



Ett stort plus är ju även all skog runtomkring förskolan.
Detta är påväg hem idag, vi kastade massor av löv i luften, plockade kottar och lyssnade på fåglar.

BiiiiiiiL!

Nu är vi stolta ägare till en bil. Jisses hej och hå! Hur ska detta gå? ;)
Än känner jag inte frihetsskänsla, men vi har ju inte ens haft den ett dygn. Det var mer konstigt att inte behöva lämna tillbaka den när vi var klara med kalas i Askeby och stohandlande på Maxi...

Nu ska vi även ta tag i mitt körkort.

Lika men så olika

Jag har blivit rödhårig igen! I love it!!
Passar mig och min personlighet lite mer ;)

Mitt humör är bättre och en del av den mörka färgen runt ögonen försvinner lite dag för dag. Jag mår bättre för varje dag nu när jag verkligen är ledig!

Hoppas ni får en härlig söndag!

Helg

Igår var det en mammadotterdag som började med massor av mys och frukost framför tv:n. Pyjamasen åkte inte av förns det var dags att gå ner på stan.
På vägen dit gick vi längsmed ån och matade ankorna. Sen gick vi till min morfars butiker för att hälsa på honom och min mamma. Ungen fick en piratflagga och var skitnöjd samtidigt som hon sjöng på "Fabbe farfarsfar" :)


Aimee tycker det är hur kul som helst att mata ankorna, men när två stycken kom upp och ställde sig förväntansfullt bredvid henne sa hon "bort ankan mamma!"



Nere på stan blev det nödvändig(och onödig) shopping på rean. Samt ett möte på banken. Efter bankbesök och ärenden for vi till svärföräldrarna för middag och fredagsmys till sena timmen.

Vi tog fram Aimees gamla overall och insåg att hon inte kommer kunnah a den hela vintern om hon växer, så hon fick en ny. Didriksson, köpt på Åhlens där vi hade 20% på ett ytterplagg! Sweet!

Lilla jag fick ett par vinterskor då jag inte har ett endaste skopar som klarar höst/vinter... Jo, jag vet dessa är väl inte super lekvänliga... kanske blir ett par till ;) hihi



Idag har vi knappt varit hemma! En riktigt härlig dag med massor av lek, bus och skratt hos vänner och barn. Känns så härligt att att vara hemma hos vänner med barn, som dessutom har samma förskola ;) Och det syns verkligen på Aimee att hon är med sina vänner! Hon leker på ett annat sätt, för hon är i med någon hon känner.

Dock hände en rejäl olycka i trappen hos D, vilket resulterat i ett "trasigt" ansikte. Näsan har hon skrapat upp och hon är svullen på hela näsbenet. Sen är hon lite röd och svullen i pannan.... :(
Jag och Jocke är ju inga föräldrar som stresar upp oss eller blir galna av oro, men jag kan erkänna att när jag tröstar Aimee och sen ser att hon blöder på näsan så tar paniken över en sekund och jag är inte så lugn som jag vill vara och säger att jag är. Tror nog att det är normalt, men blir ju överraskad själv att jag blir så när jag är så bombsäker på att jag är så jävla lugn vid olyckor ;)

MAMMAS ♥!!! Här ser man dock inte hur resten av näsa och panna ser ut. Hoppas på att det ser bättre ut imorgon!

Nu avslutar vi denna lördag med att boka tid för att kolla på en bil imorgon! Spännande och jag håller tummarna för att Jocke kommer hem med en bil imorgon. Och första trippen kommer då bli hem till mina föräldrar för att fira min mamma som fyllt år.

Att ge sin tid

Det känns i hela mig att jag gjort ett bra val i att gå ner i tid, stoppa beställningar framöver och bara vara ledig när jag inte är på jobbet! Förut jobbade jag även närj ag kom hem från jobbet så att säga. Trötta ögon, inget tålamod och aldrig tid för att stanna upp och leka. Jag tänkte bara på vad jag var tvungen att göra för att hinna med allt i tid, hinna med allt jag åtagit mig att göra. Om sånt vill jag ju inte klaga, för det är självförvållat! Men det är tur för mig själv och mina närmsta att jag visste vart jag skulle hamna om jag hade fortsatt. ;)


Idag när jag hämtade grisen cyklade vi i motvind, tjoandes och skrikandes. Hemma tog vi fram ingredienser och bakade chokladbollar till pappaJocke! Det var inte så populärt till en början då jag har ett barn som inte tycker om att bli kladdig. haha Men efter ett tag så var det ritkigt kul tyckte hon! Och gott. Efter att ikväll ätit ca 5st så tror jag hon kommer sova gott inatt!

Älskade barn som förstår så mycket mer än vad vi tror! Hon vet och känner på sig när jag är stressad. Hon vet när jag är ledsen. Hon kan förutspå när jag har en dålig dag och då blir även hon stressad och nedstämd. Kärleken som man får tillbaka av sina barn är ju så sjukt fantastisk att jag blir alldeles varm! Tänk vad mycket det gör att gör fel - så man sen kan göra rätt och uppskatta mer ♥


Hämta barnet

Nu ska jag efter en dag på kontoret hämta hem grisen. Sen tar jag helg! Sweet:)
Imorgon väntar bus, ärenden på stan och banken.

Bajs i toan

Igår var jag hemma och vabbade. Idag var Jocke hemma(dock har vi tur då det är studiedag idag så han hade ändå planerat in en ledig dag idag). Under dagen fick jag ett sms "Aimee har bajsat i toan!!!" :D
Ja, jag vet mycket konstig information att dela ut så här offentligt... Men ni föräldrar förstår nog ;) haha

Blir ännu gladare när jag kommer hem till en sprudlande glad unge som frågar "mår du då mamma?" och sen "jag hjälpa dig me jackan?"
UNDERBARA UNGE! ♥


Sångstund, lek med duplot och tågbanan stod på schemat medan Jocke lagade middag. Sen gick vi ut till lekparken för att nyttja det sista av våra såpbubblor. Hur mysigt som helst i det lite kyliga vädret. Nu är liksom snart vintern här känns det som!


Nu är det dags att sova. Imorgon väntar en heldag på kontoret! Nice att få lite ombyte från tågstädandet och stressen med att kolla klockan hela tiden.

Avgiftsfri skola

Hallelulja något rikspucko har anmält en skola för att dennes barn som går där har fruktstund och enligt skollagen så ska ju skolan vara avgiftsfri = föräldrarna ska inte behöva köpa frukt och ge barnet att ha med sig som mellis i skolan. VEM FAN RESONERAR SÅ?
Vem resonerar på så vis att skolan ska betala för ditt barns frukt, någonting som behövs för att barnet ska kunna under dagen vara fokuserad på lektionerna och kunna göra bra ifrån sig i skolan.


Folk snackar om att vi är fattiga i Sverige. Jag säger BULLSHIT! Däremot så har folk fått storhetsvansinne och ett enormt behov av materiella ting så att det går före barns välbefinnande.
Ungarna ska ha sina jävla IPhones, pappa måste ha senaste bilmodellen, vi bara måååste ha 200tv-kanaler och senaste PS/XBOX/WII-spelet till vår 50tums LCD-TV i vår miljonkronorsvilla med nyrenoverat kök från Marmodal. Dessutom så måste vi ju ha en hundjävel med tillhörande stamtavla, hunddagisavgift, försäkring och dyl som utgift. Och livet vore ju inte komplett om en själv och ungarna inte fick ha sina fritidsintressen och hobbys som Hockey, Gymkort, gymnastik, dans, simning och liknande....

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Folk snackar om att en frukt till skolan bara är "toppen på berget". Jag säger BULLSHIT! För det är alla dessa måsten och materiella ting som är toppen på berget.
Det handlar om att prioritera rätt för att ens barn, som man själv tagit ansvar över att sätta till världen, ska ha det bra! Det handlar om att sälja det man inte behöver, inte ta smslån, inte äta ute, inte gå på bio, att ta cykel/promenad istället för buss, att dricka morgonkaffet hemma istället för en takeaway från pressbyrån, att byta glödlampor till lågenergi, att återvinna istället för att slänga, att köpa på rabatt och kampanj istället för fullpris ETC!

Jag och Joakim kunde leva på 12000-15000:- i månaden på två vuxna, en bebis och en katt(När jag var mammaledig och Jocke pluggade)! P R I O R I T E R I N G A R!!!!!!!!!!!!!! 
Rök inte, baka eget bröd, köp inte snacks och alkohol, spara på matrester, använd kuponger, gör budgettavla och håll den, kolla på bortskänkes-sidor, sy om kläder/smycken, säg upp prenumerationer, ha kontantkort istället för abonnemang ETC!!



Jag håller med om att om skollagen säger att det ska vara avgiftsfritt i skolan, så ska det vara det också. Men är det verkligen en avgift att ge sitt barn en frukt att äta som mellis i skolan?
Vad är då att köpa gymnastikkläder, glasögon, ryggsäck, papperspärm etc? Det är ju också måsten när man ska gå i skolan.

Curlingbarn

Det kommer en generation ungdomar som jag är rädd för. Ja, rädd för.
Dom lider av respektlöshet, avsaknad av empati och förståelse samt att dom är totalt ignoranta inför framtiden. Det spelar för dom ingen roll vad som sker när de blir gamla, för gamla människor är ändå bara skit. Det är nästan som om de inte vill bli gamla. Dö unga och ha kul på vägen liksom.
Kanske det är därifrån deras respektlösthet för äldre kommer? Kan det vara därför ungdomar inte vill lyssna på någon som är över 30? Är det därför som ungdomar inte lyfter arslet för en pensionär på bussen eller hjälper någon med rullator över trottoarkanten?


Vi har verkligen lyckats uppfostra en generation människor att inte bry sig om någon annan än sig själv, på ett skrämmande sätt. Curlingungdomar är dom som inte behövt jobba extra, hjälpa till hemma eller liknande - dom är vana att andra gör det åt dom. Dom vet inte hur de ska lösa ett problem, komma på en lösning eller se konsekvenserna för en handling då dom aldrig fått lära sig det.
Dessa ungdomar vet inte om att våld skadar. Hur kan man annars som 13-15år slå ner ett barn på 5år? Eller som 15åring tillverka en bomb och lägga i en lekpark?
Dessa ungdomar vet inte värdet i pengar. Hur kommer det annars att ungdomar köper alkohol på krogen för att bara hälla ut det?
Dessa ungdomar kan inte kommunicera verbalt. Det hör man klart och tydligt om man försöker lyssna och förstå vad dom säger. All kommunikation är baserad på förkortningar och tecken från internet.


Kanske ser jag saker lite väl svart & vitt. Kanske drar jag alla över en kam.
Jag blir ändå rädd när jag läser om 10-20 åringar som misshandlar, gör bomber, svär åt äldre, skönhetsopererar sig, får inga betyg i skolan etc. Dom har inte blivit uppfostrade att ha samma typ av värderingar som jag själv. De har inte värderingen i familjen, arbete, inkomst och framtid.

Det är bara idag och nuet som gäller. Inte en tanke på vad för konsekvens det kan ha senare i livet vad gäller pension, hälsa och livslängd...

Ett bra bidrag

Varje månad får jag ett mycket välkomnat paket i brevlådan. TACK Tampons For Free! Även om det inte räcker med dessa små en hel vecka, så gör de skillnad. Och en liten skillnad gör en stor skillnad i längden.
Och bara vetskapen om att det fanns dom som verkligen kämpade för att starta denna typ av återkommande kampanj, för den del av befoklningen som blöder varje månad utan att dö ut, ger mig ett litet större hopp om medmänniskan och dess ödmjukhet.


Denna månad fick jag dessutom TVÅ paket! Ett vanligt och ett special - V.I.P. Och som om två paket gratistamponger inte var nog fick jag två stycken finfina rosabandet att sätta på jackan! (Jo, jag kommer köpa fler band och även armband för att själv stödja bröstcancerfonden)
I år är det ju Lena Phlipsson och Per Holknekt som designat dom.








Separationsångest

Aimee har inte varit sig själv riktigt på ett par dagar. Till och från i nästan en vecka. Och det gör ju ont i hela mig när jag inte känner igen mitt egna barn! När hon pratar på ett ovanligt sätt eller beter sig helt olikt från annars. Men det värsta är när hon utbrister "Mamma!! ååå MIN MAMMA!", samtidigt som hon krampaktigt håller sina armar runt om mig.... Hon känns nedstämd och som att hon är rädd att jag ska försvinna. Det ger mig en magsmärta och ångest som inte är av denna värld då jag förstår varför hon kan känna så.


Jag har ju inte varit närvarande, jag jobbar mest hela tiden. Förra veckan var ju helt kaotisk när jag var i Stockholm ett par dagar och sen jobbade sent ett par dagar för att sen baka tårtor och gå på fest på helgen... Ingen av våra rutiner följdes, vilket jag tror är en mycket stor bov i dramat. Aimee behöver sina rutiner, då äter och sover hon som bäst vilket också resulterar i gott humör!


Ikväll har hon haft feber till och från, så imorgon stannar vi hemma för säkerhetsskull. Känns som om varannan kotte är sjuk enligt facebook, så höstens skit ligger väl i luften.




Mitt hjärta som jag vill se henne

Vilovecka

Denna vecka som kommer har jag längtat efter. Det är att kurera mig som gäller. Att ta det lugnt och inte jobba över eller ta på mig mer jobb än det som redan är inplanerat. Jag ska ta långa bad om kvällarna, kanske gå ner i centrum och sola. Njuta av min dotter. Mysa och inte stressa.
Sen så ska jag börja planera och fixa inför vår weekend i Göteborg. Två veckor, sen är vi där. :)


igår var det tjejfest hos Jenny. Hade en riktigt kul kväll med nytt folk, blandade åldrar så man kände sig fan gammal ibland ;) Gick hem när alla andra drog till krogen, vilket jag tackade extra mycket för idag. Som sagt, är ju inte ung längre så pallar ju inte lika mycket längre. haha
Mycket skratt, sktisnack, sång och upplyftande samtal om barn, utbildning, jobb och familj. TACK alla tjejer som förgyllde min lördag.


Anant som helgen bjudit på är att man är en readhead igen! Aimee var lagom förtjust.... Nu tycker om det är kul. "Mamma då! Gjort håjet?"
Och så har jag gjort tårtor som vanligt.


Bland annat denna. Passar väl sig att skriva R.I.P Steve Jobs....

En vägg kommer lastat

Jag är inte rädd för att erkänna ett misstag, ett misslyckande, ett felande från min sida eller att jag borde gjort något på ett annat vis.
Så here we go.

Jag har tagit mig vatten över huvudet.
Jag har åtagit mig för många uppgifter.
Jag har åsidosatt min finaste familj och mina vänner.


Efter denna helg är det slut på det. Denna vecka har ju praktiskt taget slitit mig i stycken på ett sätt jag inte varit med om tidigare, men som jag vetat varit på väg. Jag hade ju sett och känt varningssignalerna och därför gått ner i tid på mitt jobb, f.o.m. denna månad. Så från och med nästa vecka blir det andra bullar och jag ska ändra på mitt dumma sätt att vara.

Jag är ingen annan än en människa. Jag vill för mycket och testar väl lite för ofta vart mina gränser går. Jag vill ju uppnå min dröm och då måste jag ju kämpa, jobba hårt och testa nya saker. Men inte till vilket pris som helst. Jag vill ju överleva min 26års dag liksom ;)


Förlåt för sjukt dålig blogguppdatering, men det finns varken tid eller ork till det. :/ Men snart så! Har ju massor jag vill skriva om och provocera er med... hahaha



Mitt nya halsband som spontanköptes på centralen i Stockholm. Me like a lot!

200%

Just nu är det i 200% jag kör. Mina jobb går in i varandra och det är alltid nåt som måste göras.



Men efter helgen som kommer lugnar det ner sig. Då kan jag slappna av lite mer och kunna ta en sak i taget ;)

Home again

Efter två dagar i Stockholm är jag helt slut i huvudet.

Jag har lärt mig enormt mycket. Fårr en inblick i hur det fungerar i andra städer. Och fått möjligheten att komma med synpunkter på förbättring. Jag har blivit lyssnad på och fått ge råd till andra.
Vilket jävla bra jobb jag har, som städare som andra kan tycka är ett skitjobb.

I 6,5år har jag slitit, arbetat mig till massor erfarenheter rikare, utbildat mig, blivit förälder och utvecklats till den jag är idag. Jag har arbetat mig uppåt till en punkt där jag får göra skillnad! Och det känns fantastiskt. Det känns underbart att få "knäppa" vissa människor på näsan med ett "haha Jag klarade det"! Det betyder dessutom enormt mycket för mig som fått vara med från början med dessa dubbeldäckartåg, att kunna delge mina erfarenheter i både positiv och negativ bemärkelse. Jag vet defenitivt hur man INTE ska göra, och jag är aldrig rädd för att testa nya rutiner, produkter och arbetsmetoder.


Jag är uppe på moln och redo att starta ett nytt kapitel på denna resa genom ett starkt och bra samarbete med mina kollegor runt om i Sverige. Att kunna föra oss närmre ett uppsatt mål och hjälpa andra att förbättra sig för ett förbättrat resultat.
Stormtrivs är bara förnamnet och att dessutom vid sidan av detta kunna få ha min underbara hobby är ju inte illa det heller! :)

På resande fot

Sitter på tåget nu. Har precis lämnat Norrköping. Börjar bli trött men vågar man somna o riskera att vakna upp i Gävle? Haha

Det har ju varit nära förr, när jag pluggade i Nyköping! Pendlade om dagarna och var lyckligt lottad att ha mina resevänner med mig ibland ;)
Vi får se....

Börjar iaf bli riktigt nervös nu. Hur ska det gå? Kommer jag våga säga nåt? Kommer någon lyssna? Åååå det är ju inte så att jag inte tror på mig själv, men tänk om andra inte gör det? Och med andra tänker jag typ SJ...

Härlig söndag!

Dagen började med mysfrukost i vardagsrummet till filmen Landet för Längesedan - classic! :) Sen kom Jessica och Petter hit för fika, lunch och massor av bus & skitsnack! Efter det for vi bort på kalas där vi svullade på smörgåstårta och vanligtårta. Ungen har alltså inte gjort mycket annat än att spexat och busat = somnade på en halvsekund. Good for us! Nu ska jag sova. För imorgon väntar tidig morgon och tågresa. Kommer ju kännas enormt konstigt att åka med istället för att springa igenom med en soppsäck och plocka skräp. Godnatt. So long.

Grisen

Mitt liv Mitt hjärta En del av mig och en del av den man jag älskar mest "Mamma, älska dig.", säger hon och lägger upp armen på min axel när vi tittar på Bolibompa. Och när jag bär in henne till hennes rum för att hon ska sova, efter att vi haft den obligatoriska familjekramen bredvid sängen, säger hon "sunga mig mamma". Min hjärta smälter och jag sjunger på en disneylåt innan jag lägger ner henne i sängen. "Gonatt mamma". "God natt Aimee".

Testing

Nu när blogg.se fixat app till IPhone, kan jag inte vara sen att testa! ;)

Sängen är gudomlig och jag har sovit så jävla bra och vi kan nu stryka en punkt från vår "måste-köpas-lista". Snart är vi klara med den och det känns bra att vi även kunnat unna oss saker som inte bara är måsten. Fan vad bra att vi nu har jobb! Lite skillnad på budgetskrivningen nu jämfört med ett-två år sen.


Nu ska vi njuta av vin och snacks. Hoppas denna app fungerar nu. Då kanske det bloggas lite i Stockholm också!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu