Amning

Det dummaste jag läst på länge är kommentarer på Katrins blogg.

Hur i helvete tänker du som människa om du jämför amning med sexuella övergrepp/incest? Det handlar inte om ålder på personer som säger så, det handlar om ouppfostran och okunskap.
Det handlar om att dagens samhälle är mer inriktad på sex, än att vi är människor som fortplantar oss för vår ras överlevnad - och i det ingår vissa saker. Det är inte äckligt. Det är inte fult. Det är någonting normalt och enligt naturen. Att amma sina barn har vi människor OCH många andra djur, gjort i århundranden. Det är någonting som görs i de allra flesta länder, men här i västvärlden har det blivit något skamligt och något som ska göras i skymundan i ett par månader - för sen ska barnen minsann växa upp och bli stora.


Hurvida man ammar i fyra månader eller fyra år är varje mammas beslut. Ingen annans. Och den som säger att det är ett övergrepp mot ett barn att amma mer än några månader har ingen koll, har inga barn, kan ingenting om amning och vet inte vad som är viktigt i livet.



Är det så att vi i dagens samhälle fostrar våra barn att tro att deras kroppar endast är till för sex och att kvinnors bröst är någonting sexuellt och ska inte användas till någonting annat än att tas på av män/kvinnor vid sexuella aktiviteter?
Kan det vara så att vi i våran egen osäkerhet över våra kroppar och ideal som råder, klankar ner på andra när det handlar om deras kroppar? Att vi gärna hoppar på någon som är stolt över sin kropp, då dens funktioner för människans överlevnad fungerar som de ska?



Skapligt trött nyförlöst kvinna som ammar för första gången.
 

Aimee 2,5månad efter ett skråvmål - mätt och belåten.


Själv helammade jag Aimee i fyra månader, det var tänkt att jag skulle helamma i sex månader egentligen. Men min mjölk sinade/fettet försvann. Detta resulterade i att jag kunde amma i 30min och sen skrek Aimee i 30min, jag ammade i 30 min och sen skreks det i 30 minuter till.
Efter fyra månader började vi tillsätta ersättning och gjorde egna smakisar, på inrådan av bvc då Aimee inte gick upp i vikt som hon skulle. Men vi ammade på som vanligt i ett par månader till. Sen blev det bara lite kvälls och nattuttning fram tills att hon var ca 8månader - då slutade hon med det också...

ALLAS amningshistorik ser olika ut, ALLAS val ser olika ut och det blir inte alltid som man planerar. Men en sak är säker. DET ÄR INGENTING ÄCKLIGT I ATT AMMA! DET TILLHÖR NATURENS GÅNG!
Kommentarer
Postat av: Sofie

Kommer nog aldrig att förstå varför folk har så mycket negativt att säga om amning och varför det finns folk som tycker det är ackligt och att det är något man ska gömma undan.



Som nybliven mamma var jag superrädd för att hitta på saker och åka iväg just av rädsla för att behöva amma offentligt.

Jag kämpade och kämpade med amningen och det var med stor sorg jag fick trappa ner vid fyra månader av precis samma skäl som du.

Det som dock gjorde det hela lite bättre var att Casper fortsatte amma lite på nätter och kvällar.



Är så synd att folk ska ha så mycket negatvia tankar om något så naturligt så amning...

2010-08-02 @ 16:05:15
URL: http://lillgarden.blogg.se/
Postat av: Anna

Men herregud vilken störd människa som har kommenterat på Katrins blogg!

2010-08-03 @ 15:48:36
URL: http://stkorsgatan10.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu