Vapen till barn?

Idag satt vi och diskuterade lite efter lunchen... konstigt? nooo ;)
Oftast, eller typ jämt, kommer vi in på det här med barn, barnuppfostran och allt som kommer därtill. Och så kom vi in på vad som är okej och inte okej att ge barn, i leksaksväg.

Först och främst. Allra högst upp på listan kommer för oss;
* VAPEN. Enligt mig så är det nog bara
rikspuckon ger sina ungar "låtsaspistoler" och liknande.
För vad i helvete ska en pistol vara till för, om inte att skjuta någon och döda den. Och inte vill vi väl lära våra barn i tidig ålder att det är okej????
Tänkte lite längre på det, då vi lever i ett mångkulturellt samhälle med många invandrare som kommer från krig, våld, död och sorg. Tycker man då det är okej att vifta med låtsaspistoler och skrika "jag ska skjuta ihjäl dig"? Detta kan ju ge enorma konsekvenser och få andra att må väldigt dåligt.

Jag tycker inte heller det är okej att ge dom svärd, knivar och liknande våldrelaterade leksaker. Förstår inte ens hur det är möjligt att man får producera och sälja sånt till barn.
Är det inte olagligt att båra vapen? Visst detta gäller säkert bara riktiga, men ändå. Vi ska alltså uppfostra och lära våra barn att det är okej med våld och vapen, men bara när de är barn.... ???


En bra avdelning för barn i leksaksaffären??



Barn är inte mogna nog att förstå innebörden av vad ett vapen är och är till för. De är inte kapabla till att hantera någonting som är så allvarligt.

Argument som "jamen, h*n leker ju ändå bara pang pang med sina andra leksaker" - det köper jag inte. Då tillrättavisar man sitt barn med att man inte får säga såna saker, att man inte får skoja om våld och död. Likadant att barnen blir tillrättavisade när de leker med spisen, springer vid biltrafikerade vägar eller slår någon. Det är inte okej!


Vad har ni för tankar om leksaksvapen för barn? Och finns det andra leksaker ni anser att man inte ska ge barn?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu