Jobbcoachen

På tv(minns ej vilken kanal) börjar snart ett nytt härligt program där vi vanliga människor kan få götta oss i andra människors elände... Eller?

Jag har ju bara sett trailern, och så som den är ihopklippt verkar det som om de plockat ut de mest korkade och oarbetsvilliga människor som kan finnas i vårt land - allt för att kunna skapa "bra" och "underhållande" tv.
Vi får se vad jag tycker efter programmet, men jag är rädd för att jag bara kommer bli arg och frustrerad över hur vuxna människor är funtade. ;)
Samma som med t.ex Lyxfällan.


Undrar liksom vart det gått fel? NÄR slutade föräldrarna uppfostra sina barn/ungdomar att själva bli vuxna, ta hand om sig och ta ansvar? Jag har minsann blivit uppfostrad på det viset att för att få pengar - då måste man jobba. Och när man jobbar så får man arbetslivserfarenhet som kan utvecklas till nya arbetsmöjligheter och kanske nya vänner. Man utvecklas på personligt plan och mognar.



INGENTING i livet är gratis. INGENTING i livet är lätt. Du måste jobba, vilja leva livet och ta ansvar. För vissa kanske det låter tråkigt och ointressant. Men vart ligger självförtroendet i det? Att inte kunna ta hand om sig själv?

Jag vet att det inte alltid är så lätt att få ett jobb, speciellt inte när arbetsmarknaden ser ut som den gör. Men man måste vara villig att gå utanför ramarna för vad som klassas som "ett bra jobb", man måste äta upp sin stolthet och ta någonting som man kanske är överkvalificerad till. Man kanske måste ta ett lågavlönat jobb eller flytta till annan stad/pendla. När det ser ut som det gör - då kan man inte ställa för höga krav eller inte engagera sig! Allt går om man bara vill, kämpar och ligger i.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu