There's more to life then being pretty.

Allt för ofta tycker jag det slängs ut "men guuud vad söt du är" eller "ååå vad fiiiin klänning du har på dig" till dottern. Jag vet att ingen menar illa med dessa typer av kommentarer och jag ska väl erkänna att jag inte är helt emot en "oskyldig" kommentar. DÄREMOT så vill jag inte att de kastas ut hit & dit utifrån hennes utseende när hon har kläder som ses som mer "flickiga" på sig. Hon behöver inte höra att hon är söt, fin eller bedårande söt var fjärde sekund!!


Aimee är idag så jävla medveten om allt runtomkring, hon upprepar och tar efter samtidigt som hon inte lyssnar för fem öre. Hon är alltså som de flesta barn i två-års-ålder - dom gör inte som vi säger(eftersom att dom använder sig av selektiv dövhet) utan dom gör som vi gör.
Vi formar inte våra barn bara utifrån VAD vi säger och gör, utan efter HUR vi säger saker och HUR vi gör.


Om vi kommer till förskolan och hon får en "gullig", "pluttinuttig" kommentar med läskigt ljus och mysig stämma om hur söt hon är i sin fina klänning, men aldrig annars får ens i närheten av en endaste kommentar om något annat typ av klädesplagg - då kommer det inte dröja länge innan hon märker av skillnaden. Skillnaden på hur hon blir bemött när hon har klänning vs t-shirt och jeans....
Och det är ju det vi "galna genusmorsor" pratar om. Det bemötandet som är så uppenbart och så beroende på kön och utseende, som vi vill ta bort! Jag vill inte att hon ska växa upp och ha ett behov av att tillfredställa andras behov av att hon ska vara söt och fin(genom att hon själv "vill vara fin").


Kommentarer
Postat av: Malin Bergqvist

sant det du säger, många påpekar (ibland jag oxå, tyvärr) gärna hur söt min dotter är i klänning o flätor i håret. Men ingen säger nått när hon har mysbyxor och utsläppt hår!

2011-09-09 @ 10:10:41
Postat av: Veronica

Lika här. Våran dotter D älskar BLÅTT, mjukisbyxor, flygplan och andra mer "kill-saker" lika mycket som hon gillar att ha en klänning som snurrar när hon snurrar. Hon har både en städvagn OCH hantverkslåda. Försöker att uppmuntra det hon vill ha och inte stura henne till flick eller pojk saker. Låt barn vara barn :)

Vi säger nog för det mesta att hon är fin, oavsett vad hon har på sig ;)

2011-09-14 @ 23:21:35
URL: http://nicaspysselbod.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu